Gość: koniec.kropka IP: *.feer.edu.pl 17.02.06, 19:09 Panie prezydencie, a gdzie Pańska szyba popisana mazakiem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamgotamgo Re: Wiceprezydenci Łodzi przywłaszczyli 20 tys. z 17.02.06, 19:25 Tylko tyle? Ja na swoim koncie mam o wiele więcej i nie wiem co z nimi zrobić. Pić mi nie wolną, więc nie przepiję. Mandatów nie płacę, bo mi się nie chce szybko jeździć o ile nie ma fotoradarów i białoczapkowych. A tu mi nagle piszą: dwadzieścia tysięcy. Jałmużna jakaś, czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany To spisek ubectwa i postkomuchostwa przeciw ZChN! 17.02.06, 20:15 Którego pobożnymi członkami są oskarżeni wiceprezydenci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala To jakaś prymitywna bzdura, jaką kampanie IP: *.toya.net.pl 17.02.06, 23:58 Nie wierze w te bzdety Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiki To są uczciwi ludzi, kampanie prowadzili uczciwie IP: *.toya.net.pl 18.02.06, 00:00 przecież tu od razu widać że ktoś ich pomawia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZChN Od razu widac, ze jestes rodzina Tomaszewskiego IP: 203.135.21.* 18.02.06, 00:31 Mam nadzieje, ze w koncu reka sprawiedliwosci dosiegnie tego oszusta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jjj Re: To są uczciwi ludzi, kampanie prowadzili uczc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.06, 10:49 Jacy uczciwi?Widać, że też chcieli cos mieć z kampanii i wzięli dla siebei i rodzin.Nie ma władzy, która nie bierze.Niestety!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Uczciwi inaczej IP: 203.162.92.* 18.02.06, 17:38 Oby tylko Kropa stanal na wysokosci zadania i odwolal ich, bo jak widac sami nie maja zamiaru oddac sie do dyspozycji prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala PROWOKACJA PROKURATURY SLD NA ODCHODNE IP: *.toya.net.pl 19.02.06, 02:09 To prowokacja grubymi nićmi szyta, chcą obsmarować uczciwych ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lodz.widz Re: PROWOKACJA PROKURATURY SLD NA ODCHODNE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.06, 10:38 dla Tomaszewskiego i Chądzyńskiego nie wchodził w tym wypadku w grę. Uznaliśmy, że wzięli pieniądze, które mieli przekazać na kampanię, a nie dali ich Kropiwnickiemu. Stąd zarzut przywłaszczenia pieniędzy. I nie wiecie co z nimi zrobili - garnitury se pokupili, no bo Kubiak im nie chciał zafundować... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wi.lo Re: PROWOKACJA PROKURATURY SLD NA ODCHODNE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.06, 10:39 Tomaszewski i Chądzyński wzięli pieniądze, które mieli przekazać na kampanię, a nie dali ich Kropiwnickiemu. Stąd zarzut przywłaszczenia pieniędzy. I nie wiecie co z nimi zrobili - garnitury se pokupili, no bo Kubiak im nie chciał zafundować... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lidka Prawdziwa cnota krytyki sie nie boi. IP: *.cybernet.ch 20.02.06, 15:21 Prawdziwa cnota krytyki sie nie boi. Kryminal tango w Lodzi ?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Tomaszewski to krętacz IP: 203.162.92.* 18.02.06, 17:42 Zawsze taki byl. I w koncu wyszlo szydlo z worka. Niech sie modli, zeby skonczylo sie tylko na Galkiewiczach, bo pan wiceprezydent ma o wiele wiecej rzeczy na sumieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SENIOR TOMASZEWSKI TO UCZCIWY CZŁOWIEK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.06, 23:51 TOMASZEWSKI TO UCZCIWY,WSZECHSTRONNY, KOMPETENTNY,WRAŻLIWY, PRACOWITY I POŻĄDNY CZŁOWIEK .CI CO GO ZNAJĄ WIEDZĄ O TYM NAJLEPIEJ . CI , KTÓRZY CIĄGLE PRZEZ CAŁE ŻYCIE SĄ TYLKO ŻĄDNI KRWI, NIGDY TEGO NIE DOSTRZEGĄ. Odpowiedz Link Zgłoś
selden2 Re: Tomaszewski to krętacz 01.03.06, 22:32 niestety tez tak mysle. i to w sprawach znacznie powazniejszych. ale od czego CBA ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: straight-edge W.Tomaszewski to oszust IP: 218.25.39.* 18.02.06, 00:21 W.Tomaszewski to oszust i krętacz. Wszyscy, ktorzy mieli z nim do czynienia wiedza o tym od dawna. Dobrze, ze w koncu Temida dobiera sie mu do skory. Mam nadzieje, ze to tylko poczatek, bo ta jedna sprawa to betka w porownaniu z reszta jego przekrętów. Na miejscu dziennikarzy zaglebilbym sie bardziej w zyciorys W.Tomaszewskiego. Mozna w nim znalezc wiele innych ciekawych tematow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chudy Re: W.Tomaszewski to oszust IP: *.mm.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.06, 11:13 Myślę, że jeśli coś Wiesz to powinieneś uchylić rąbek tajemnicy dla dobra wszystkich Łodzian. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wik Przecież kampanie wyborczą prowadzili uczciwie IP: *.toya.net.pl 18.02.06, 00:02 w tych pomówieniach nie ma ani słowa prawdy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: straight-edge W.Tomaszewski to Pęczak prawicy IP: 218.25.39.* 17.02.06, 22:32 W.Tomaszewski to oszust i przekretas. Jego miejsce jest w celi na pryczy obok pryczy Pęczaka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wo.lo. Re: W.Tomaszewski to Pęczak prawicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.06, 10:40 Tomaszewski i Chądzyński wzięli pieniądze, które mieli przekazać na kampanię, a nie dali ich Kropiwnickiemu. Stąd zarzut przywłaszczenia pieniędzy. I nie wiecie co z nimi zrobili - garnitury se pokupili, no bo Kubiak im nie chciał zafundować... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Nowy dowod na koniecznosc niezaleznego CBA IP: *.molgen.mpg.de 17.02.06, 19:25 A SLD chcialo "pomoc" wybrac szefa antykorupcji. Juz ja widze, jak SLD wybraloby "wlasciwy" sposob walki z korupcja. Smiech na sali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koniec.kropka Re: Nowy dowod na koniecznosc niezaleznego CBA IP: *.feer.edu.pl 17.02.06, 20:06 Co ma z tym wspólnego SLD? Prezydent Łodzi i jego zastępcy są z ZChN i całym sercem za PiS-em. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łodzianin PiS czysci Kropiwnickiego IP: *.uni.lodz.pl 17.02.06, 20:21 Postawienie zarzutow wiceprezydentom Kropiwnickiego jest raczej antydowodem na koniecznosc powolania sterowanej politycznie sluzby do walki z przeciwnikami. Otoz niezorientowanym wspolobywatelom wyjasniam, ze mamy tu do czynienia z polityczna prowokacja, obliczona na skompromitowanie popularnego prezydenta miasta. PiS, choc oficjalnie jeszcze na ogol kocha Kropiwnickiego, chce miec jakiegos swojego oszoloma na fotelu prezydenta drugiego miasta w Polsce. Kropiwnicki jest zbyt popularny i niezalezny, by wisiec na klamce Jaroslawa Kaczynskiego (to ten homofob, co "nie chodzil na dziewczynki"). PiS robi zas Kropiwnickiemu afront za afrontem (obcinanie "lodzkich" pieniedzy w budzecie, mianowanie na wojewode jakiegos pomiotla z Lublina zamiast czlowieka Kropiwnickiego - to tylko dwa przyklady). Istnialoby wiec ryzyko, ze Kropiwnicki zdystansowalby sie od tracacej popularnosc dyktatury malych ludzi z PiSuaru i wystartowal na czele Chrzescijanskiego Ruchu Samorzadowego. Na to ogarniety obsesja zawlaszczania panstwa PiSuar, a w szczegolnosci jego paranoiczny prezes "nie gej" Kaczynski - nie mogl pozwolic. Postawienie przez podlegla ministrowi Zero prokurature zarzutow zastepcom Kropiwnickiego jest dla lodzkiej polityki jak podpalenie Reichstagu - nazisci przystepuja do ostatecznej rozprawy z dotychczasowym politycznym sojusznikiem i zamiataja scene polityczna, by zrobic miejce dla swojego oszoloma, pardon, kandydata na prezydenta Lodzi. A moze nie mam racji, Panie Prezesie "nie geju" Kaczynski? Kropiwnicki bedzie musial wybierac - albo dalsze liczenie na lojalnosc nazistow, albo otwarta walka z nimi, byc moze przy poparciu liberalow... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prospero Re: PiS czysci Kropiwnickiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 21:01 "Popularny Prezydent"? A pamiętasz pikiety przeciw "popularnemu prezydentowi" w obronie Teatru Nowego, albo Techno Parady? Ten Prezydent nie tylko nie jest popularny, ale naweto nie jest dobrym Prezydentem. I nie rób tutaj jakiegoś rozróżnienia pomiędzy Kropiwnikcim a PiS-em - wszyscy są z tej samej beczki. Im szybciej Kropiwnicki odejdzie, tym lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawicowiec ODWOLAC PRZEKRĘTASÓW IP: 203.135.21.* 18.02.06, 07:58 Jedyne rozwiazanie, jakie mi przychodzi do glowy, to odwolac obu ze stanowis wiceprezydentow. Jedynie to pozwoli zachowac Kropiwnickiemu twarz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podatek Re: ODWOLAC PRZEKRĘTASÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.06, 08:20 Twarz Kropiwnickiemu juz troche zbladła.Czy sam nie jest przekretasem ? W koncu narusza prawo opodatkowujac wszystkich wieczystych uzytkownikow podatkiem VAT doliczanym do opłat za wieczyste uzytkowanie. A wybranych NIE ! Skonczy w sadzie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ŁODZIANIN KOALICJA TEZ ROBI WIEKSZE PRZEKRETY IP: *.toya.net.pl 18.02.06, 09:56 PIS TO JEDEN WIELKI PRZEKRET KORUPCJA I PROTEKCJA DLA ZNAJOMKÓW!!!PISIORY WARA OD ŁODZI PATRZCIE NA SIEBIE CI LUDZIE ROBIA KUPE DOBREJ ROBOTY DLA ŁODZI A PISIORY CHCA ICH WYSIUDAC I DAĆ JAKIS ZNAJOMKÓW CHLOPKÓW KTÓRZY O ŁODZI NIC NIEWIEDZA JAK STARA PANA WOJEWÓDKA Z LUBLINA CO ONA MOZE WIEDZIEC O ŁODZI !!!!! TOMASZEWSKI UCZCIWY CHŁOP KTÓRY ROBI KUPE DOBREJ ROBOTY DLA ŁODZI !!!!JAK GO ODWOŁAJA ZACZYNAM REWOLUCJE W ŁODZI PRZECIWKO PISIOROM !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawicowiec REWOLUCJA PRZECIW PiS I TOMASZEWSKIEMU IP: 203.135.21.* 18.02.06, 10:01 ZGADZAM SIE NA REWOLUCJE PRZECIWKO PISUAROWI. ALE DOMAGAM SIE ROZLICZENIA W.TOMASZEWSKIEGO, KTORY ROWNIEZ JEST PRZEKRETASEM. Odpowiedz Link Zgłoś
majkas11 Re: PiS czysci Kropiwnickiego 18.02.06, 19:43 prospero - jestem rodowitą łodzianką - nigdy nie mieliśmy lepszego gospodarza niż Kropiwnicki!!! A że nie chce parady - na tym polega demokracja że wybralismy właśnie Kropiwnickiego aby takich parad nie było! na paradzie zalezy młodzieży i głownie z okolic Łodzi żeby przyjechać i zdemolować przy okazji co się da. Tak jak na meczach! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prospero Re: PiS czysci Kropiwnickiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.06, 15:05 Witaj, Majkas11 - chciałbym być tak zadowolony z Kropy, co Ty. Ale nie jestem. Na Paradzie byłem raz czy dwa, ale nie przypominam sobie, by jej uczestnicy demolowali po paradzie miasto. Ale może się mylę. Nie będę się upierał. A czy to jest dobry gospodarz? Wróćmy do Teatru Nowego - mieliśmy dobry teatr, gdy nadszedł Kropownicki Teatr Nowy stał się obiektem kpin; nie gra się tam nic dobrego, wszyscy dobrzy artyści bojkotują tę scenę, zaś widzowie do Nowego nie chodzą. Znaczna część biletów do Nowego Kupowana jest przez miejskie spółki dla pracowników, a i tak widownia jest zwykle pusta. I problem w tym, że ten teatr kosztuje miasto grupe miliony co roku. Jeżeli to jest dobre gospodarowanie pieniędzmi, to ja chyba czegoś tu nie mogę zrozumieć. Myślę, że lepiej byłoby te pieniąze wydać na remonty dróg chociażby, niż na finansowanie chorych ambicji artystycznych Prezydenta i jego kolesi. Ale tak jest i w innych dziedzinach - popatrz na coraz brudniejsze i coraz bardziej niepunktualne tramwaje (od tego aż pęka forum na gazecie), popatrz na brud i niewywożony śnieg z Piotrkowskiej, popatrz na niewielką liczbę remontów kamienic w nieście itd. itp. Z czym Kropiwnicki jest takim dobrym Prezydentem? Napisz proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pat Re: PiS czysci Kropiwnickiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.07, 15:10 Należy sprawdzić funkcjonowanie spółki ŁPO i MPO, nak na początek. Odpowiedz Link Zgłoś
wanda43 Re: PiS czysci Kropiwnickiego 17.02.06, 21:02 Kazda rewolta niszczy najpierw wlasne dzieci.Nie mogąc sie dobrac do Kropiwnickiego,walą w jego wspolpracownikow.Normalka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: straight-edge Tomaszewski to przekretas IP: 218.25.39.* 17.02.06, 22:29 Wszystko co napisales jest mniej wiecej prawdziwe i sluszne oraz godne poparcia. Z jedna mala roznica wszakze. W.Tomaszewski to naprawde oszust i przekretas. Bardzo dobrze, ze prokuratura dobrala mu sie do skory! Jego miejsce jest w celi obok Peczaka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gyl poczekaj aż zobaczysz do czego dojdzie PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 23:00 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gyl poczekaj aż zobaczysz do czego dojdzie PiS... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 23:03 ... i zobaczymy jak walczyć z korupcją PIS-owskich urzędników będzie NIEZALEŻNY Mariusz Kamiński i jego biuro. To jest paranoja, gość oddaje legitymację partyjną, składa mandat poselski i następnego dnia jest niezależnym i apolitycznym urzędnikiem, szefem ważnego i silnego urzędu. Buahahaha Czekam już na pierwsze Pisowskie afery, myśle że przerosną nasze najśmielsze oczekiwania i najgorsze doświadczenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki TO POMÓWIENIA SŁUGŁÓSÓW SLD IP: *.toya.net.pl 19.02.06, 01:59 małpy z sld zaczeły skakać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łodzianin sługus, nie sługós IP: *.retsat1.com.pl 19.02.06, 21:08 Trzeba byc prawicowym smieciem, zeby w ten sposob kaleczyc polska mowe. Ucz sie, dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
witaliusz2306 Re: Wiceprezydenci Łodzi przywłaszczyli 20 tys. z 17.02.06, 19:53 nie dziwi mnie to, bo to efekt sowietyzacji srodowisk politycznych i zwiazkowych tego okregu co najlepiej widac w ZZIT gdzie przew.ZM na siepaczy likwidujacych swobode mysli i dzialan rekrutuje ich z Poznania i Bolechowa gdzie pan ZM z Lodzi ma swa brygade sowietskich siepaczy Odpowiedz Link Zgłoś
miraska666 Re: Wiceprezydenci Łodzi przywłaszczyli 20 tys. z 27.02.06, 11:23 ktos TY? Odpowiedz Link Zgłoś
jerry.uk już nie moglem patrzec na tych dwoch glupkow 17.02.06, 20:28 no i nagle sie okazalo ze maja lepkie rece. Kiedy ich posadzą to bedzie żadna strata dla Łodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Che, che, che. A w lustro możesz patrzeć? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.06, 08:26 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pisuar lewe prawiczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 20:41 no to Ziobro do roboty, przecież to wymarzony temat do konferencji prasowej, jest możliwośc poszczekać, chyba że tatko z Rydzykowa nie pozwolili... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdumiony Re: lewe prawiczki IP: *.bel.vectranet.pl / 85.219.140.* 17.02.06, 20:47 Panowie! A gdzie przywiązanie do naszych narodowych przysłów; "jak spaść to, z konia ,a jak kraść to ........".????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawicowiec ODWOLAC WICEPREZYDENTOW IP: 203.135.21.* 18.02.06, 08:00 Panie Prezydencie Kropiwnicki! Niech Pan ich szybko odwola, zanim Pana wmieszaja do tego blota i utonie Pan razem z tymi dwoma malymi oszustami. Odpowiedz Link Zgłoś
zenek68 to dopiero przekręt , dwa razy pizzę zamówili... 17.02.06, 21:27 na koszt firmy buhhahhaaaa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: straight-edge Sprawiedliwosc IP: 218.25.39.* 17.02.06, 22:11 Skoro dla ciebie 20 tys. zlotych ma wartosc 2 pizzy, to moze ty nazywasz sie Tomaszewski? Bo jak widac dla niego 20 tys. zlotych to jak wziac od kogos gazete i nie oddac. Odpowiedz Link Zgłoś
citoyen Re: Stało się! 17.02.06, 22:15 To także cząstka sprawiedliwości oddana tym, którzy przeciwstawili się I zastępcy prezydenta. Gloria victim! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: straight-edge Nie mieszac do tego Kropka IP: 218.25.39.* 17.02.06, 22:14 Skad mogl wiedziec, ze ten przyglup Chadzynski z chachmetem Tomaszewskim odstawia mu taki numer? A Tomaszewskiemu juz dawno nalezalo sie rozliczenie. To nie jest jedyny jego przekret! Odpowiedz Link Zgłoś
citoyen Re: Nie mieszac do tego Kropka? 17.02.06, 22:17 Karol jest tu bez skazy! Bronię Karola. A Jerzy Kropiwnicki... cóż, żal mi go. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: straight-edge Re: Nie mieszac do tego Kropka IP: 218.25.39.* 17.02.06, 22:23 To czy Chadzynski jest bez skazy, to sad orzeknie. Na pewno Łódź odetchnie od jego madrych-inaczej wystapien jako wiceprezydent Łodzi. Mam nadzieje, ze Kropek podejmie szybka i wlasciwa decyzje zawieszajac obu. To jedyna szansa dla niego, zeby wyraznie odciac sie od tego calego zamieszania. A to w obliczu zblizajacych sie wyborow samorzadowych jest niezbedne. A co do tego, ze glownym prowodyrem calego zajscia byl Tomaszewski to nie ulega watpliwosci. Natomiast dobrze, zeby dziennikarze poweszyli troche w zyciorysie pana Tomaszewskiego. On ma wiecej na sumieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Władza przezroczys Re: Wiceprezydenci Łodzi przywłaszczyli 20 tys. z IP: *.retsat1.com.pl 17.02.06, 22:47 Gdzie ta władza przezroczysta?? Panie prezydencie, miał pan być taki czysty, zawiodłem się, przykre Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jjjjjjjkkkkkkkkkk Re: Wiceprezydenci Łodzi przywłaszczyli 20 tys. z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 23:37 Władza Kropy nie jest przezroczysta !!! Niektórym wieczystym użytkownikom "odpuszcza" podatek VAT od opłaty za wieczyste użytkowanie , a pozostałym niczego nieświadomym dolicza. Niektórym świadomym też. W obu przypadkach powołuje się na te same przepisy prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Wiceprezydenci Łodzi przywłaszczyli 20 tys. z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 23:33 Jeśli przywłaszczyli sobie pieniądze na kampanie wyborczą to bracia Gałkiewicz powinni mieć jakieś pokwitowanie,jeśli nie mają to więc była ŁAPÓWKA!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zatroskany Wyrzucic Tomaszewskiego i Chadzynskiego IP: 203.135.21.* 18.02.06, 00:42 Panie Prezydencie Kropiwnicki! Jesli chce Pan wygrac wybory samorzadowe powinien Pan jednoznacznie odciac sie od swoich wspolpracownikow, ktorzy za Pana plecami uskuteczniali nieczyste ineresy. To w koncu pan napisal na szybie "wladza bedzie przezroczysta". Czy wiceprezydentami moga byc osoby, na ktorych ciaza oskarzenia prokuratorskie? Moim zdaniem to byloby karygodne i przekresliloby Pana szanse na reelekcje, ktore oceniam na razie bardzo wysoko. W.Tomaszewski to typ spod ciemnej gwiazdy. Sprawa poruszona przez dziennikarzy Wyborczej jest tylko wierzcholkiem gory lodowej. On ma na swoim koncie wiecej takich spraw. Jego pozorna gladkosc jest bardzo mylaca. Celem Tomaszewskiego jest kręcenie swoich prywatnych interesow. Gdyby tylko mogł już dawno zajałby Pana miejsce. Dlatego nie powinien Pan miec zadnych skrupulow, poniewaz dalsze sprawowanie urzedu wiceprezydenta przez W.Tomaszewskiego odbije sie negatywnie na Panu. Tak naprawde nic Pan im nie zawdziecza. To nie dzieki Chadzynskiemu i Tomaszewskiemu zostal Pan prezydentem, ale dzieki wlasnemu charakterowi, wlasnym umiejetnosciom i nazwisku Kropiwnicki, znanemu w calej Polsce. Wyrzucenie oszusta i krętacza W.Tomaszewskiego oraz Chądzynskiego, ktory juz dawno przekroczyl prog smiesznosci i notorycznie kompromituje Urzad, ktorym Pan kieruje nie tylko udowodni, ze nie ma Pan nic wspolnego z ich krętactwami, ale oczysci atmosfere w Urzedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MARK TO SĄ UCZCIWI LUDZIE. To są pomówienia. IP: *.toya.net.pl 18.02.06, 01:05 Pracowici, im miasto wiele zawdzięcza, jak można ich tak pomawiać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zatroskany Odwolac Tomaszewskiego i Chadzynskiego IP: 203.135.21.* 18.02.06, 01:15 Panie Prezydencie Kropiwnicki! Jesli chce Pan, zeby Pana reputacja nie ucierpiala powinien Pan jak najszybciej podjac decyzje o odwolaniu obu wiceprezydentow z urzedu. Wierze, ze Pan podejmie sluszna decyzje. To Panu miasto wiele zawdziecza! Łodzianie to doceniaja i niech Pan tego zaufania nie roztrwoni. Łodzianie czekaja az Pan podejmie jak najszybciej decyzje o odwolaniu obu wiceprezydentow. Nie moze byc tak, ze w urzedzie pracuja osoby, na ktorych ciaza oskarzenia prokuratorskie. Na dodatek dowody w tej sprawie sa niezbite! Po co Galkiewiczowie mieliby pomawiac Tomaszewskiego? Przeciez to sie kupy nie trzyma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawicowiec OSKARZENIE PROKURATURY TO POMOWIENIE? IP: 203.135.21.* 18.02.06, 08:06 Oskarzenie prokuratury to pomowienie wg ciebie? Ty sie chyba nazywasz Tomaszewski. Wedlug niego 20 tys. zlotych ma wartosc 2 pizzy, a oskarzenie sadu to pomowienie SLD. Nawet mi ciebie nie zal oszuscie. Mam nadzieje, ze trafisz wkrotce za kratki i bedziesz mogl w koncu pogadac sobie ze swoim kumplem Pęczakiem. Mentalnie jestescie bardzo podobni. A za nazywanie oskarzenia prokuratury pomowieniami i obraze majestatu prawa powinienes dostac dodatkowe 5 lat wiezienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hello Re: Wyrzucic Tomaszewskiego i Chadzynskiego IP: *.toya.net.pl 18.02.06, 08:22 Zupełnie jak z egzekutywy :) w bardzo podobnym tonie Nawet się obśmiałem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozbawiony Re: Wyrzucic Tomaszewskiego i Chadzynskiego IP: *.toya.net.pl 18.02.06, 16:51 no chyba skonam ze smiechy czy to pisałeś sam Jureczku K.? Odpowiedz Link Zgłoś
cobolt Ups Error hahaha:) 18.02.06, 01:07 No artykul poprawil mi humor:) no ale w koncu granie swietych powoduje czasami przykre doswiadczenia:) Jak juz napisalem ups Error (moze Enron?:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek Kto traktuje poważnie doniesienia Gałkiewiczów. IP: *.toya.net.pl 18.02.06, 01:18 Ich specyficzne podejście do prawa i krętactwa nie są tajemnicą chyba że dla prokuratury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zatroskany I nazywasz sie Tomaszewski? IP: 203.135.21.* 18.02.06, 01:26 Bo wpisujesz z tego samego komputera (IP) komentarze w obronie Tomaszewskiego podpisujac sie roznymi nickami i imionami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Zatroskany IP: 203.135.21.* to twój IP z SLD. IP: *.toya.net.pl 18.02.06, 01:50 Zaraz zobaczymy jak się nazywasz. I za te pomówienia odpowiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Pomówienia z IP: 203.135.21.* to IP z SLD? IP: *.toya.net.pl 18.02.06, 01:52 ZaKtoś rzuca pomówienia z tego IP. na uczciwych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawicowiec Jestem prawicowcem IP: 203.135.21.* 18.02.06, 07:36 Ale tak samo nie toleruje oszustow na lewicy jak i na prawicy. A twoje miejsce Tomaszewski jest w wiezieniu razem z Peczakiem. Poza tym cos ci sie w glowie poprzestawialo. Juz tak ci sodowka uderzyla do glowy, ze oskarzenie stawiane przez prokuratore nazywasz pomowieniami? A czy ty przypadkiem nie obrazasz wymiaru sprawiedliwosci? I nie powinienes za to rowniez odpowiedziec? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawicowiec Doigrales sie Tomaszewski IP: 203.135.21.* 18.02.06, 07:33 Nie obrzucaj uczciwych ludzi blotem krętaczu. Glosowalem na Kropiwnickiego i nie mam nic wspolnego z SLD. A twoje miejsce Tomaszewski jest w wiezieniu razem z Pęczakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zatroskany Klamstwa W.Tomaszewskiego IP: 203.135.21.* 18.02.06, 01:24 W.Tomaszewski w 2002 roku (podczas kampanii samorzadowej w Łodzi) pracował jako Sekretarz Powiatu Łódzkiego Wschodniego. W sklad tego powiatu wchodzi m.in. Miasto Rzgów. Dlaczego wiec W.Tomaszewski klamie, ze Galkiewiczowie nie mieli zadnego interesu w dawaniu jemu lapowki? Mieli oczywisty interes, poniewaz W.Tomaszewski jako Sekretarz Powiatu Łódzkiego Wschodniego mogl im zalatwic potrzebne zezwolenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kopisowiec To wojewodzie z SLD podlegały wszelkie instytucje. IP: *.toya.net.pl 18.02.06, 01:47 Budowalne instytucje podlegały rządowi SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawicowiec To dlatego chciales byc wojewoda? IP: 203.135.21.* 18.02.06, 07:38 Szkoda, ze Galkiewiczowie nie wiedzieli tego dajac ci pieniadze w nadziei, ze jako Sekretarz Powiatu Łodzkiego Wschodniego zalatwisz zezwolenia. Ale chciales im wynagrodzic wszystko zostajac wojewoda, prawda? Cale szczescie, ze PiS sie na tobie poznal oszuscie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lodzianin odp...ol sie od SLD, palancie IP: *.retsat1.com.pl 18.02.06, 09:20 Radze zwolennikom PiSuaru (wreszcie sie jacys ujawnili, chociaz przed wyborami tych inwalidow umyslowych bylo jakos wiecej) i zwolennikom p. Tomaszewskiego, zeby wyrzynali sie dalej. Brawo. Jestescie jak szlachta w I Rzeczpospolitej. Drodzy łodzianie! Tak wlasnie wyglada prawicowe pieklo. Wkrotce wybory samorzadowe - pamietajcie, ze PiSuar to nieznajomosc prawa, ignorancja ekonomiczna, fundamentalizm katolicki i obrazanie ludzi. PiSuary potrafia takze bezwzglednie likwidowac sie nawzajem. Wlasnie PiSuar postanowil uwalic, swietnego skadinad i lubianego, Prezydenta Kropiwnickiego. Bo "za malo swoj". A moze to dlatego, ze nie odpowiada prezesowi Kaczynskiemu, znanemu "nie gejowi"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boards_of_warsaw Re: Wiceprezydenci Łodzi przywłaszczyli 20 tys. z IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.02.06, 07:18 nie wierzę, że P{rezydent o niczym nie wiedział. jest osobą, która MUSI wiedzieć zawsze o wszystkim co sie dzieje w jego otoczeniu więc nie bzdurzcie! Odpowiedz Link Zgłoś
citoyen Re: Dylemat prezydenta, dylemat miasta 18.02.06, 07:44 To wielki problem prezydenta. To cena jaką płaci za zdobycie władzy. Nie słuchał, nie czytał, trwał. Obecnie ma wiele więcej problemów z prezydenturą, zarządzaniem miastem, doborem ludzi i złym prawem miejscowym. Musi sobie sam z tym poradzić. Lepszym rozwiązaniem byłby zarząd komisaryczny. Nawet jeśli będzie trwał kilka miesięcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łodzianin REWOLUCJA STOP DLA PISU IP: *.toya.net.pl 18.02.06, 09:49 to jest spisek pisorków żeby wszystkie stołki jakie sa możliwe obsadzic swojmi chłopkami !!!!ci panowie w mojm odbiorze studenta z łodzi i rodowitego łodzianina zrobili bardzo dużo pozytywnego dla łodzi i ich mieszkańców !!!! REWOLUCJA STOP DLA PISU !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
citoyen Re: Nie, to nie spisek 18.02.06, 09:52 To wielki problem prezydentury Jerzego Kropiwnickiego. Od wielu miesięcu daję temu świadectwo na forum. I wiem co mówię! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawicowiec Re: Nie, to nie spisek IP: 203.135.21.* 18.02.06, 10:05 Niestety, Citoyen ma absolutnie racje. Tomaszewski juz dawno powinien siedziec i to nie tylko za Galkiewiczow. Ma znacznie wiecej na sumieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda TO PROWOKACJA SKIEROWANA W PREZYDENTA. IP: *.toya.net.pl 18.02.06, 10:31 To stek kłamst i bzdur i biorą w niej udział stare ubeckie zajady. A ich IP to IP: 203.135.21.* Ten sam stały pomawia bez przerwy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZChN TOMASZEWSKI NA FORUM IP: 212.114.209.* 18.02.06, 10:54 Zauwazcie, ze jedyna osoba, ktora broni W.Tomaszewskiego jest on sam. Wpisy przychylne Tomaszewskiemu pochodza z jednego komputera o adresie *.toya.net.pl Z tego adresu pisze "darek", "magda" i kilka innych wersji tej samej osoby - W.Tomaszewskiego. A prawda jest taka, ze mamy juz dosc twoich kretactw, oszustw i mataczenia. W.Tomaszewski - odejdz oszuscie. I nie ciagnij za soba Kropy, bo to najlepszy prezydent w historii Łodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konserwatysta W.TOMASZEWSKI TO OSZUST I KOMBINATOR IP: 212.114.209.* 18.02.06, 11:07 data: 24 września 2004r., źródło: Express Ilustrowany Czy Wiceprezydent ujawnił tajemnicę lekarską? Wójkowska była zaskoczona, gdy w przychodni dowiedziała się, że ksero dokumentacji leczenia jej córki wydano... wiceprezydentowi Tomaszewskiemu, o czym c informował wpis na karcie. Magdalena Wójkowska czuje się osaczona przez wiceprezydenta Łodzi Włodzimierza Tomaszewskiego i jego ludzi. Twierdzi, że doprowadzili oni do ujawnienia tajemnicy lekarskiej, nadużywając swojej władzy. G dy kobieta chciała się poskarżyć na urzędników prezydentowi Jerzemu Kropiwnickiemu, wizytę u "głowy miasta" niespodziewanie odwołano. Wpis w kartotece - Cała sprawa wyszła na jaw, gdy z 5-letnią córką poszłam do lekarza. Wówczas pani doktor zauważyła wpis w kartotece córki informujący, że kserokopię dokumentacji medycznej Paulinki wydano prezydentowi Tomaszewskiemu - opowiada Magdalena Wójkowska . - Domyśliłam się od razu, że dokumenty prezydent zabrał na prośbę swojej asystentki Moniki, która jest siostrą mojego byłego męża. Oburzona na prezydenta, który wtrącił się w prywatny konflikt z moim byłym małżonkiem, poszłam złożyć skargę do jego przełożonego, czyli prezydenta Jerzego Kropiwnickiego. Wyznaczono mi termin wizyty, ale w dniu, gdy miałam się zgłosić w Urzędzie Miasta, w domu zadzwonił telefon. Asystentka prezydenta zawiadomiła mnie, że nie zostanę przyjęta, bo pana Kropiwnickiego nie interesują prywatne konflikty! Każda dokumentacja leczenia jest objęta tajemnicą lekarską. Dostęp do niej mają tylko sami zainteresowani lub ich opiekunowie prawni oraz sąd. Do tego grona nie należy na pewno Włodzimierz Tomaszewski. Prześledziliśmy jak doszło do tego, że dokumenty trafiły w niepowołane ręce. Dla prezydenta Tomaszewskiego Kserokopię kartoteki 5-letniej Paulinki wydał dyrektor przychodni Zbigniew Korzeniowski , który wpisał adnotację: "Wydano ksero dokumentacji do Wydziału Zdrowia - dr Mirosławska dla Prezydenta Tomaszewskiego". Dyrektor jest poważnie chory i nie mogliśmy się z nim skontaktować. O okolicznościach wydania dokumentów mówią natomiast pracownicy administracyjni przychodni. - Dzwonił do nas dyrektor z Wydziału Zdrowia. Sprawa była tak pilna, że mieli wysłać samochód po dokumentację Pauliny - opowiadają. - Potem zadzwonili drugi raz mówiąc, że mamy przywieźć kserokopie akt własnym samochodem, bo mają kłopoty z transportem. Wysłaliśmy więc kartotekę Pauliny do Wydziału Zdrowia Urzędu Miasta. Kiepska pamięć urzędnika Kartoteka została przewieziona do Bogumiły Mirosławskiej , kierownika oddziału przekształceń własnościowych Wydziału Zdrowia UMŁ. Oprócz tego, że jest lekarzem i musi znać przepisy dotyczące tajemnicy lekarskiej, nie ma nic wspólnego z leczeniem pacjentów. W urzędzie zajmuje się restrukturyzacją, prywatyzacją i likwidacją placówek medycznych podlegających władzom miasta. Z panią kierownik rozmawialiśmy dwukrotnie. W czasie pierwszej rozmowy twierdziła, że nie pamięta, na czyje polecenie: prezydenta czy jego asystentki ściągała dokumentację Paulinki. Po kilku godzinach i kontakcie z asystentką prezydenta przedstawiła inną wersję wydarzeń. - Prezydent Tomaszewski poprosił mnie o ustalenie, czy rodzina dziecka może mieć wgląd w dokumentację leczenia. Zadzwoniłam do przychodni i dowiedziałam się, że nie ma z tym żadnych problemów. Po tym telefonie przysłano mi dokumenty dziecka - przekonuje. Bogumiła Mirosławska, chociaż dostała dokumenty, których nie żądała, dokumenty objęte tajemnicą lekarską, zamiast odesłać je do przychodni... zaniosła prezydentowi Tomaszewskiemu. Sprawa była dla niej tak pilna, że dostarczyła je na trwającą sesję Rady Miejskiej. Asystentka wiceprezydenta - Gdy doktor Mirosławska przekazała mi dokumentację dziecka, nawet nie zaglądałem, co znajduje się w kopercie - tłumaczy dziś Włodzimierz Tomaszewski . - Od razu przekazałem dokumenty pełnomocnikowi ojca Pauliny. Tym pełnomocnikiem była, według wiceprezydenta, jego astystentka Monika Wójkowska . Tymczasem gdy kilka dni wcześniej rozmawialiśmy o tej sprawie z asystentką prezydenta, przedstawiała ona zupełnie inną wersję wydarzeń. W czasie pierwszego spotkania nic nie mówiła o pełnomocnictwie, ale utrzymywała że dokumenty te były pilnie potrzebne adwokatowi brata. Kilka godzin później, gdy zaproponowała kolejne spotkanie, na które ściągnęła także swoją matkę, historia brzmiała inaczej. Utrzymywała, że u prezydenta była jej mama, a ona o niczym nie wiedziała. Trudno w to uwierzyć, by asystentka Włodzimierza Tomaszewskiego nie wiedziała, kogo jej szef przyjmuje. Natomiast jej mama doprowadziła całą rzecz do absurdu, gdy zalana łzami twierdziła... że nie prosiła prezydenta o żadne dokumenty dziecka, a chciała jedynie zasięgnąć informacji, jak ułatwić synowi dostęp do córki. Czy wiceprezydent popełnił przestępstwo? Ostatnim ogniwem tej łamigłówki jest wiceprezydent Włodzimierz Tomaszewski, który twierdzi, że żadnych dokumentów od przychodni nie żądał. Dlaczego mu zatem je przysłali? Nie wie. Oddał je asystentce, bo występowała w imieniu brata. Jednocześnie wiceprezydent utrzymuje, że sprawą interesował się po telefonicznej rozmowie, jaką z nim przeprowadził ojciec Pauliny. Przekonuje, że miał obowiązek podjąć interwencję, bo na wyroku rozwodowym (mowa w nim jest o prawie ojca do widywania się z dzieckiem) jest klauzula nakazująca wszystkim urzędom udzielenie pomocy w jego wykonaniu. Grażyna Jeżewska z biura prasowego Sądu Okręgowego wyjaśnia, że klauzula, na którą prezydent się powołuje, nie daje uprawnień do łamania przepisów o tajemnicy lekarskiej. - Jeżeli ojciec nie może wyegzekwować wyroku nakazującego mu dostęp do dziecka, do pomocy może powołać komornika lub policję - wyjaśnia. Jednak prezydent powołuje się na ekspertyzę radcy prawnego Urzędu Miasta. W sporządzonej specjalnie dla "Expressu Ilustrowanego" opinii po tym, jak zadaliśmy W. Tomaszewskiemu kłopotliwe pytania, dyrektor biura prawnego UMŁ Małgorzata Szpakowska-Korkiewicz napisała: "Działania podjęte przez Prezydenta Miasta należy uznać za mieszczące się w granicach zobowiązania do udzielenia wszelkiej pomocy przy realizacji przedmiotowego wyroku". Tuszowanie sprawy? Magdalena Wójkowska, mama Pauliny, chciała zawiadomić prezydenta Jerzego Kropiwnickiego o przestępstwie popełnionym przez jego podwładnego. Nie może zrozumieć, dlaczego uniemożliwiono jej przedstawienie skargi. - Nie odebraliśmy tej pani takiej możliwości - utrzymuje Kajus Augustyniak , rzecznik prezydenta. - Każdy może złożyć skargę na piśmie. Ta pani z tej drogi nie skorzystała. Pora na prokuratora Nie ma wątpliwości, że została ujawniona tajemnica lekarska. Z zebranych przez nas informacji wynika, że odpowiedzialny jest za to Włodzimierz Tomaszewski, wiceprezydent Łodzi. Czy chcąc zrobić przysługę swojej asystentce złamał prawo? Magdalena Wójkowska, mama Pauliny, nie ma wątpliwości, że tak. Jeżeli prokuratura nie zajmie się tym z urzędu, ona sama złoży zawiadomienie o przestępstwie. Bo przecież - jak stwierdził kiedyś prezydent Łodzi Jerzy Kropiwnicki - władza musi być przezroczysta... (kz) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: desster Re: W.TOMASZEWSKI TO OSZUST I KOMBINATOR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.06, 11:27 OTO jeden z przykładów władztwa bogobojego Tomaszewskiego !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
obi7 Re: Wiceprezydenci Łodzi przywłaszczyli 20 tys. z 18.02.06, 10:44 co im zalujecie,politycy to chyba tez ludzie,maja swoje potrzeby Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaczorek Re: Wiceprezydenci Łodzi przywłaszczyli 20 tys. z IP: *.4web.pl 18.02.06, 10:47 A moze wzieli za to,ze nie dopuszcza do koncertu grupy posadzanej o satanizm?Wtedy Rydzyk ich rozgrzeszy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konserwatysta PRZEKRĘTY W.TOMASZEWSKIEGO IP: 212.114.209.* 18.02.06, 11:04 data: 24 września 2004r., źródło: Express Ilustrowany Czy Wiceprezydent ujawnił tajemnicę lekarską? Wójkowska była zaskoczona, gdy w przychodni dowiedziała się, że ksero dokumentacji leczenia jej córki wydano... wiceprezydentowi Tomaszewskiemu, o czym c informował wpis na karcie. Magdalena Wójkowska czuje się osaczona przez wiceprezydenta Łodzi Włodzimierza Tomaszewskiego i jego ludzi. Twierdzi, że doprowadzili oni do ujawnienia tajemnicy lekarskiej, nadużywając swojej władzy. G dy kobieta chciała się poskarżyć na urzędników prezydentowi Jerzemu Kropiwnickiemu, wizytę u "głowy miasta" niespodziewanie odwołano. Wpis w kartotece - Cała sprawa wyszła na jaw, gdy z 5-letnią córką poszłam do lekarza. Wówczas pani doktor zauważyła wpis w kartotece córki informujący, że kserokopię dokumentacji medycznej Paulinki wydano prezydentowi Tomaszewskiemu - opowiada Magdalena Wójkowska . - Domyśliłam się od razu, że dokumenty prezydent zabrał na prośbę swojej asystentki Moniki, która jest siostrą mojego byłego męża. Oburzona na prezydenta, który wtrącił się w prywatny konflikt z moim byłym małżonkiem, poszłam złożyć skargę do jego przełożonego, czyli prezydenta Jerzego Kropiwnickiego. Wyznaczono mi termin wizyty, ale w dniu, gdy miałam się zgłosić w Urzędzie Miasta, w domu zadzwonił telefon. Asystentka prezydenta zawiadomiła mnie, że nie zostanę przyjęta, bo pana Kropiwnickiego nie interesują prywatne konflikty! Każda dokumentacja leczenia jest objęta tajemnicą lekarską. Dostęp do niej mają tylko sami zainteresowani lub ich opiekunowie prawni oraz sąd. Do tego grona nie należy na pewno Włodzimierz Tomaszewski. Prześledziliśmy jak doszło do tego, że dokumenty trafiły w niepowołane ręce. Dla prezydenta Tomaszewskiego Kserokopię kartoteki 5-letniej Paulinki wydał dyrektor przychodni Zbigniew Korzeniowski , który wpisał adnotację: "Wydano ksero dokumentacji do Wydziału Zdrowia - dr Mirosławska dla Prezydenta Tomaszewskiego". Dyrektor jest poważnie chory i nie mogliśmy się z nim skontaktować. O okolicznościach wydania dokumentów mówią natomiast pracownicy administracyjni przychodni. - Dzwonił do nas dyrektor z Wydziału Zdrowia. Sprawa była tak pilna, że mieli wysłać samochód po dokumentację Pauliny - opowiadają. - Potem zadzwonili drugi raz mówiąc, że mamy przywieźć kserokopie akt własnym samochodem, bo mają kłopoty z transportem. Wysłaliśmy więc kartotekę Pauliny do Wydziału Zdrowia Urzędu Miasta. Kiepska pamięć urzędnika Kartoteka została przewieziona do Bogumiły Mirosławskiej , kierownika oddziału przekształceń własnościowych Wydziału Zdrowia UMŁ. Oprócz tego, że jest lekarzem i musi znać przepisy dotyczące tajemnicy lekarskiej, nie ma nic wspólnego z leczeniem pacjentów. W urzędzie zajmuje się restrukturyzacją, prywatyzacją i likwidacją placówek medycznych podlegających władzom miasta. Z panią kierownik rozmawialiśmy dwukrotnie. W czasie pierwszej rozmowy twierdziła, że nie pamięta, na czyje polecenie: prezydenta czy jego asystentki ściągała dokumentację Paulinki. Po kilku godzinach i kontakcie z asystentką prezydenta przedstawiła inną wersję wydarzeń. - Prezydent Tomaszewski poprosił mnie o ustalenie, czy rodzina dziecka może mieć wgląd w dokumentację leczenia. Zadzwoniłam do przychodni i dowiedziałam się, że nie ma z tym żadnych problemów. Po tym telefonie przysłano mi dokumenty dziecka - przekonuje. Bogumiła Mirosławska, chociaż dostała dokumenty, których nie żądała, dokumenty objęte tajemnicą lekarską, zamiast odesłać je do przychodni... zaniosła prezydentowi Tomaszewskiemu. Sprawa była dla niej tak pilna, że dostarczyła je na trwającą sesję Rady Miejskiej. Asystentka wiceprezydenta - Gdy doktor Mirosławska przekazała mi dokumentację dziecka, nawet nie zaglądałem, co znajduje się w kopercie - tłumaczy dziś Włodzimierz Tomaszewski . - Od razu przekazałem dokumenty pełnomocnikowi ojca Pauliny. Tym pełnomocnikiem była, według wiceprezydenta, jego astystentka Monika Wójkowska . Tymczasem gdy kilka dni wcześniej rozmawialiśmy o tej sprawie z asystentką prezydenta, przedstawiała ona zupełnie inną wersję wydarzeń. W czasie pierwszego spotkania nic nie mówiła o pełnomocnictwie, ale utrzymywała że dokumenty te były pilnie potrzebne adwokatowi brata. Kilka godzin później, gdy zaproponowała kolejne spotkanie, na które ściągnęła także swoją matkę, historia brzmiała inaczej. Utrzymywała, że u prezydenta była jej mama, a ona o niczym nie wiedziała. Trudno w to uwierzyć, by asystentka Włodzimierza Tomaszewskiego nie wiedziała, kogo jej szef przyjmuje. Natomiast jej mama doprowadziła całą rzecz do absurdu, gdy zalana łzami twierdziła... że nie prosiła prezydenta o żadne dokumenty dziecka, a chciała jedynie zasięgnąć informacji, jak ułatwić synowi dostęp do córki. Czy wiceprezydent popełnił przestępstwo? Ostatnim ogniwem tej łamigłówki jest wiceprezydent Włodzimierz Tomaszewski, który twierdzi, że żadnych dokumentów od przychodni nie żądał. Dlaczego mu zatem je przysłali? Nie wie. Oddał je asystentce, bo występowała w imieniu brata. Jednocześnie wiceprezydent utrzymuje, że sprawą interesował się po telefonicznej rozmowie, jaką z nim przeprowadził ojciec Pauliny. Przekonuje, że miał obowiązek podjąć interwencję, bo na wyroku rozwodowym (mowa w nim jest o prawie ojca do widywania się z dzieckiem) jest klauzula nakazująca wszystkim urzędom udzielenie pomocy w jego wykonaniu. Grażyna Jeżewska z biura prasowego Sądu Okręgowego wyjaśnia, że klauzula, na którą prezydent się powołuje, nie daje uprawnień do łamania przepisów o tajemnicy lekarskiej. - Jeżeli ojciec nie może wyegzekwować wyroku nakazującego mu dostęp do dziecka, do pomocy może powołać komornika lub policję - wyjaśnia. Jednak prezydent powołuje się na ekspertyzę radcy prawnego Urzędu Miasta. W sporządzonej specjalnie dla "Expressu Ilustrowanego" opinii po tym, jak zadaliśmy W. Tomaszewskiemu kłopotliwe pytania, dyrektor biura prawnego UMŁ Małgorzata Szpakowska-Korkiewicz napisała: "Działania podjęte przez Prezydenta Miasta należy uznać za mieszczące się w granicach zobowiązania do udzielenia wszelkiej pomocy przy realizacji przedmiotowego wyroku". Tuszowanie sprawy? Magdalena Wójkowska, mama Pauliny, chciała zawiadomić prezydenta Jerzego Kropiwnickiego o przestępstwie popełnionym przez jego podwładnego. Nie może zrozumieć, dlaczego uniemożliwiono jej przedstawienie skargi. - Nie odebraliśmy tej pani takiej możliwości - utrzymuje Kajus Augustyniak , rzecznik prezydenta. - Każdy może złożyć skargę na piśmie. Ta pani z tej drogi nie skorzystała. Pora na prokuratora Nie ma wątpliwości, że została ujawniona tajemnica lekarska. Z zebranych przez nas informacji wynika, że odpowiedzialny jest za to Włodzimierz Tomaszewski, wiceprezydent Łodzi. Czy chcąc zrobić przysługę swojej asystentce złamał prawo? Magdalena Wójkowska, mama Pauliny, nie ma wątpliwości, że tak. Jeżeli prokuratura nie zajmie się tym z urzędu, ona sama złoży zawiadomienie o przestępstwie. Bo przecież - jak stwierdził kiedyś prezydent Łodzi Jerzy Kropiwnicki - władza musi być przezroczysta... (kz) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pisowiec NIE OBRAŻAJ UCZCIWYCH LUDZI UBEKU. IP: *.toya.net.pl 18.02.06, 11:11 Pomawiasz uczciwych prezydentów, bierzesz udział w tej prowokacji ubeku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZChN TOMASZEWSKI DO WIEZIENIA IP: *.convergentaz.net 18.02.06, 11:33 JESTES OSZUSTEM I MAM NADZIEJE, ZE SKONCZYSZ TAM GDZIE TWOJE MIEJSCE, Z TWOIMI MAFIJNYMI METODAMI, W WIEZIENIU. RAZEM ZE SWOIM KUMPLEM PĘCZAKIEM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafal TO JUZ DZIENNIKARZE SA DLA CIEBIE UBEKAMI? IP: *.convergentaz.net 18.02.06, 11:37 Ja tylko zacytowalem w calosci artykul z "Expressu Ilustrowanego". Tak przy okazji, moze by prokuratura odgrzebala tamta sprawe? Cos ucichla, a w bardzo dobry sposob obrazuje one metody pana Tomaszewskiego. Panie Prezydencie Kropiwnicki! Nie sie Pan nie da wciagnac w te rozgrywki W.Tomaszewskiego. On gdyby tylko mogl dawno zajalby Pana fotel, zeby dalej uskuteczniac swoje przekrety. Na szczescie to Pan jest prezydentem i dlatego w Łódzi pod Pana rzadami jest uczciwiej. Bede na Pana glosowal. Odpowiedz Link Zgłoś
counterfeiter Re: TO JUZ DZIENNIKARZE SA DLA CIEBIE UBEKAMI? 18.02.06, 11:48 W. Tomaszewski do tej pory powzechnie był odbierany jako pracowity człowiek, który dużo dobrego zrobił dla miasta. I co, jeden artykulik, kolejna być może prowokacyjka i już się niszczy człowieka? Nieładnie. Od razu chce się szukać drugiego dna w całej sprawie. Albo wzruszyć ramionami. Myślę, że nie tylko ja jestem zmęczony tym wszystkim, tymi gierkami i wodzeniem za nos przeciętnych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konserwatysta Re: TO JUZ DZIENNIKARZE SA DLA CIEBIE UBEKAMI? IP: *.convergentaz.net 18.02.06, 11:53 W.Tomaszewski to przyklad typowego krętacza. To ze byl odbierany dotychczas pozytywnie to jedna wielka pomylka. Mam nadzieje, ze prokuratura wyjasnie to doglebnie, a przy okazji wyjda na jaw inne przekręty W.Tomaszewskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
counterfeiter Re: TO JUZ DZIENNIKARZE SA DLA CIEBIE UBEKAMI? 18.02.06, 11:57 kawał krętacza, powiadasz? A więc proszę o dowody. Wiem, że w internecie można wszystko napisać. Ale czy takim sobie chlapaniem nie wpisujesz się doskonale w nagonkę? Świetnie, nieświadomie pewnie zresztą dajesz sobą manipulować... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konserwatysta Re: TO JUZ DZIENNIKARZE SA DLA CIEBIE UBEKAMI? IP: *.convergentaz.net 18.02.06, 12:09 Przeczytales ten artykul o tym jak pomagal swojej asystentce lamiac prawo do tajemnicy lekarskiej i wykorzustujac do prywatnych sprawa swojej asystentki urzad wiceprezydenta? Nie zastanawie cie dlaczego PiS nie zgodzil sie na Tomaszewskiego, mimo Kaczynskim zalezy na wspolpracy z Kropa, a Tomaszewski dotychczas byl postrzegany jako czlowiek Kropy. Mam zreszta nadzieje, ze to postrzeganie sie zmieni, bo Kropa to naprawde uczciwy czlowiek i troche dziwne, ze w jego otoczeniu byl ktos taki jak W.Tomaszewski. Bo jesli chodzi o K.Chadzynskiego, to rozumiem, ze taki clown byl mu potrzebny, zeby rozbawiac dziennikarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
counterfeiter Re: TO JUZ DZIENNIKARZE SA DLA CIEBIE UBEKAMI? 18.02.06, 12:18 No widzisz, a do mnie już dotarły słuchy, że jest dokładnie na odwrót, że po prostu Tomaszewski stał się zbyt groźny dla niektórych polityków w regionie, więc trzeba go uwalić. No i komu wierzyć? Chyba jednak nie doniesieniom prasowym... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konserwatysta Re: TO JUZ DZIENNIKARZE SA DLA CIEBIE UBEKAMI? IP: *.convergentaz.net 18.02.06, 12:25 Przeciez tu nie chodzi o doniesienia prasowe. Zarzuty panu W.Tomaszewskiemu postawila prokuratura, a nie prasa. Prokuratura od wielu miesiecy bada ta sprawe. Skoro zdecydowala sie postawic zarzuty, to znaczy, ze ma ku temu podstawy. Jesli dajesz wiare "chodzacym sluchom", to mnie od dawna dochodza sluchy o tym, ze w UML mozna dostac prace za lapowke. A za polityke kadrowa w magistracie odpowiada wlasnie W.Tomaszewski. No i czyje "sluchy" sa bardziej wiarygodne? Na razie wiadomo tylko tyle, ze prokuratura postawila zarzuty wiceprezydentom Łodzi i nalezy traktowac to bardzo powaznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki UCZCIWYCH LUDZI POMAWIAJĄ . IP: *.toya.net.pl 18.02.06, 12:28 Te bzdury są do niczego nie podobne, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konserwatysta Chyba uczciwi inaczej... IP: *.convergentaz.net 18.02.06, 12:37 Gosciu. Caly czas piszesz z tego samego komputera. Daj sobie spokoj. Niech sad zajmie sie ta sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
counterfeiter Re: TO JUZ DZIENNIKARZE SA DLA CIEBIE UBEKAMI? 18.02.06, 12:29 mnie jednak dość mocno niepokoi kontekst całej sprawy. Dlaczego informacja o tym, że prokuratura stawia zarzuty wiceprezydentom pojawia się akurat dziś, a nie miesiąc temu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konserwatysta Re: TO JUZ DZIENNIKARZE SA DLA CIEBIE UBEKAMI? IP: *.convergentaz.net 18.02.06, 12:36 To jest bardzo dobre pytanie, ale dotykajace istoty tego co sie w naszym panstwie dzieje. Nie zmienia to jednak tego, ze W.Tomaszewskiemu i K.Chadzynskiemu postawiono takie zarzuty i ze, zwlaszcza ten pierwszy, nie ma czystego sumienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łodzianin Re: NIE OBRAŻAJ UCZCIWYCH LUDZI UBEKU. IP: *.retsat1.com.pl 19.02.06, 21:18 Nie nadazam, kto tu kogo pomawia i co ma do tego UB? Ja na razie widze, ze podlegajaca PiSuarowi prokuratura postawila zarzut wyznajacemu PiSuarowi milosc Tomaszewskiemu, zeby uderzyc w kochajacego PiSuar Kropiwnickiego i zrobic miejsce dla jakiego kolejnego PiSuarowego smiecia z importu i osadzic owego smiecia na stanowisku prezydenta Lodzi. To kto jest tym ubekiem? Kropiwnicki, Tomaszewski, Prokurator, Ziobro? A moze Ty, smieszny czlowieku o glowie wystajacej z PiSuaru? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pięknie kropa Re: Wiceprezydenci Łodzi przywłaszczyli 20 tys. z IP: *.retsat1.com.pl 18.02.06, 12:28 Pięknie Kropiwnicki mówił że jest czysty a tu .Powiem tak, ciesze się ze wyboty tuż tuż. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: de_ent Re: Wiceprezydenci Łodzi przywłaszczyli 20 tys. z IP: *.run.pl / *.run.pl 18.02.06, 12:57 widze ze krewni i znajomi nie spia, ale nie osmieszajcie sie nikt nie rzuca falszywych oskarzen tego typu no i wielki plus dla kropy za umiejetnosc doboru wspolpracownikow. mysle ze sprawa nie skonczy sie wyrokiem bo w tym kraju katopolitycy sa wyjeci spod prawa, ich to nie obowiazuje, oni maja prawo naturalne Odpowiedz Link Zgłoś
counterfeiter Re: Wiceprezydenci Łodzi przywłaszczyli 20 tys. z 18.02.06, 13:16 panowie G. twierdzą już od dawna, że dawali łapówki każdemu. To samo w sobie już jest wieloznaczne. Prokuratura przyjmując ten punkt widzenia za prawdziwy porusza się po niepewnym gruncie. Nikogo nie chcę bronić. Każda publikacja jednak ma duże oddziaływanie i siłę rażenia. Teraz przez tydzień znów o Łodzi będzie źle się mówiło w całej Polsce. Może z powodu faktycznie wziętych 20 tysięcy łapówki. A może z powodów bardziej jeszcze prozaicznych- walk, koterii, których my, zwykli czytelnicy GW nie rozumiemy. Ale kto na tym traci? My wszyscy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pisowiec Re: Wiceprezydenci Łodzi przywłaszczyli 20 tys. z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.06, 13:05 Panie Prezdencie Kropiwnicki ciekaw jestem czy odważy się Pan zawiesić swoich kumpli zamieszanych w łapownictwo i defraudację pieniędzy przeznaczonych na pańską kampanię czy też będzie ich Pan krył pogrzebując swoją szansę na reelekcję ? Czekam na decyzję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akowiec pomówienia pełną gębą. nawet nie ma oskarżenia IP: *.toya.net.pl 18.02.06, 13:35 dajcie spokój takim pomówienią Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podatek Re: Wiceprezydenci Łodzi przywłaszczyli 20 tys. z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.06, 18:21 W świetle nienależnego opodatkowania wieczystych użytkowników podatkiem VAT w 2005 i 2006 reelekcja wisi na włosku !!!!! To się nazywa łamanie prawa, a ustawa o prac. samorządowych do czegos zobowiązuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Re: Wiceprezydenci Łodzi przywłaszczyli 20 tys. z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.06, 13:21 Tomaszewki zajmuje się jedynie tematami, które mogą mu przynieść lewą kasę. Niech Prokuratura przyjrzy się przekręcaniem łódzkich targowisk przez Tomszewskiego i jego kolesi. Niech zbada prywatyzację AN-ów w wykonaniu pana Tomaszewskiego i jak wystarczy jej czasu niech sprawdzi spółki Gminy i jej instytucje zobaczycie wtedy , ze 20.000 zł. ,kóre przekręcił to mały pikuś. PISie miałeś szczęście , że nie zrobiłeś go Wojewodą , ale byłby teraz numer !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolek Re: Wiceprezydenci Łodzi przywłaszczyli 20 tys. z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.06, 18:16 Większość ANów nie jest sprywatyzowana , ale za to naruszają ustawę o finanasch publicznych i inne, bo biorą kasę od osób fizycznych za tzw. administrowanie ( jesli w ogóle można tę ich czynność tak nazwać) i nie odprowadzają do budżetu miasta. A nie mogą czerpać dochodów !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lodzianka Re: Wiceprezydenci Łodzi przywłaszczyli 20 tys. z IP: *.pool80104.interbusiness.it 19.02.06, 23:46 Obaj wiceprezydenci to wyjatkowo nieudane postacie, nic nie zrobili dobrego dla Lodzi. Chadzynski to w ogole nieporozuminie nic nie mozna z nim ustalic, a Toamaszewski z kolei czuje sie tak wazny, ze nikogo do siebie nie dopuszcza.To jest tak, jak sie mianuje kolesi z partyjnego klucza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor WŁODZIMIERZ TOMASZEWSKI TO UCZCIWY CZŁOWIEK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.06, 23:09 Wszystkie te opinie są wyrazem frustracji i problemów jakie mają ze sobą sami piszący .Tragedią tych przepełnionych nienawiścią ludzi jest niechęć do każdego kto jest uczciwy , kto jest dobry i szlachetny w swym postępowaniu , i kto wybija się daleko ponad przeciętność.Wszystkim tym, którzy teraz zieją do Tomaszewskiego nienawiścią ,należy się ogromne współczucie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mister X Zastopowali Stokrotkę w Łodzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.06, 13:40 Jak się im nie da kasy to nie ma inwestycji. Taka reguła prawdopodobnie działa w Łodzi. Od dawna. Osobiście znam dwie takie inwestycje, zastopowane przez urząd, który zawsze znajdzie pretekst. Na przykład Stokrotka na rogu Rzgowskiej i Broniewskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mister x nikt ich jeszcze nie oskarżył, a już kity wciskasz IP: *.toya.net.pl 18.02.06, 13:59 o o tu chodzi, to nie ma rąk i nóg? jakiś babol normalnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antimatter Caly czas ten sam koles broni mr Tomaszka IP: *.lodz.mm.pl 18.02.06, 15:23 Zauwazyliscie, ze herr Tomaszewskiego broni caly czas ten sam koles tylko za kazdym razie inaczej sie podpisuje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Katolicy od 7 bolesci IP: 203.162.92.* 18.02.06, 15:45 Nie ma to jak katolicy, ktorzy obnosza sie ze swoim katolicyzmem. Odpowiedz Link Zgłoś