Dodaj do ulubionych

Gimnazjum nr 34

IP: 217.153.157.* 21.02.06, 21:22
tego gim nie polecam wogole,dziala w jednej placowce z Lo32, jest to szkola
wielka ludzi duzo,gimnazjalistki potrafia zalezc za skóre,chyba ze ktos lubi
takie zbiorowiska ludnosci szkolnej.Plusami są basen i kompleks sportowy-jak
ktos lubi cwiczyc duzo lub trenuje to jest to dobra szkola dla niego jednak
jezeli chodzi po poziom nauki jest on troche niski :/ w porownaniu do mojego
bylego gimnazjum 29 za malo wymagaja od ucznia
Obserwuj wątek
    • Gość: Cube Re: Gimnazjum nr 34 IP: *.tvsat364.lodz.pl 22.02.06, 19:31
      Zupelnie nie zgodze sie z kolezanka... Gimnazjum ma swietna baze, kompleks
      szkoly to dwa polaczone budynki, razem z 32 LO co nie jest zadnym problemem.
      Duzo zajec dodatkowych, swietni nauczyciele i suoer atmosfera. Goraco polecam.
      • Gość: Sekcja 2 jezyczn:( Re: Gimnazjum nr 34 IP: *.adsl.inetia.pl 12.05.13, 20:43
        Jestem uczniem 1 klasy sekcji dwujezycznej i jestem zdruzgotany nauczycielka hiszpanskiego mianowicie pania Caren. Przy rodzicach i innych nauczycielach sprawia wrażenie bardzo miłej i porządnej nauczycielki ale gdy tylko zostaje sam na sam z klasa zachowuje sie strasznie. Przedrzeźnia, wyżywa się oraz faworyzuje. Nie potrafi tłumaczyć, zachowuje się jak dziecko, manipuluje płaczem i gra na emocjach. Poprawy kartkówek są to dobrze ale nie są zapowiadane oraz są obowiązkowe. nawet jeśli dostałem 5 z kartkówki muszę ją poprawiać. Mało tego konkursy są obowiązkowe i na ocene :O jednym słowem p.Caren=masakra. Pozatym szkoła bardzo fajna. Świetni nauczyciele to : p.Ginter, p.Wasik,p.Krotoszyńska,p.Wojtunik,p.Menes, p.Radecka i wiele innych. Gdyby nie p.Caren szkoła byłaby świetna :(
    • Gość: absolwentka Re: Gimnazjum nr 34 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.06, 12:10
      1.Dużo ludzi,dużo hałasu,zero bezpieczeństwa.
      2.Niski poziom nauczania języków obcych,szczególnie niemieckiego.
      3.Basen owszem ale tylko dla klas sportowych.
      4.Świetna chemia i matematyka.
      Wybór należy do Ciebie.
      • Gość: MM Re: Gimnazjum nr 34 IP: *.pkobp.pl 20.03.06, 13:58
        Czy możesz, proszę, uzasadnić "zero bezpieczeństwa" oraz "Niski poziom
        nauczania języka niemieckiego"? Na jakiej podstawie tak twierdzisz?
      • Gość: Uczeń Re: Gimnazjum nr 34 IP: *.ms.lnet.pl 19.06.09, 17:17
        Nie polecam tej szkoły. Uważają się za dobrą szkołę, a w rankingach
        spadają na łeb na szyję. Poziom nauczania jęż. obcych jest naprawdę
        niski. Nauczyciele potrafią nic nie robić przez całą godzinę!
        Chemica lubi lizusów, a jak coś ci się nie podoba to cię udupi. Przy
        pytaniu czasami wystarcza jedna zła opdowiedź i już 1. Za nie
        chodzenie na wyrównawcze wstawia pały. Matematyczki są okropne
        (zwłaszcza Woźniak). Potrafi zebrać wszystkie zeszyty i powstawiać
        po 10 jedynek. Plusem są może i zajęcia dodatkowe, ale to jest taka
        forma lizania dupy, jednak polecam koło brydżowe. W dodatku
        wychowawczyni specjalnie wpisała mi niższą ocenę na świadectwie.
        Poprawczak!
      • Gość: milewicz Re: Gimnazjum nr 34 IP: 195.74.64.* 18.06.18, 13:59
        Nie polecam, okropna szkoła, nauczyciele strasznie niemili, na librusue nie można usprawiedliwiać nieobecności, zachowanie naganne można miec tylko dlatego że uczeń daleko ma do szkoły i się spóźnia a spóźnień nie można usprawiedliwić.
        Jak nie wpłacisz na Radę rodziców to co godzina wychowawcza będą nękac twoje dziecko o wpłatę.Poziom marny, moja córka w tym kończy tą szkołe i całe szczęście...
    • Gość: absolwentka89 Re: Gimnazjum nr 34 IP: 217.153.157.* 26.02.06, 12:29
      ja osobiście polecam tę szkołę. Nie narzekam na niski poziom nauczania. W
      porównaniu z innymi szkołami - nie ejst zły- skąd ta pewność ? Otóż po póściu do
      liceum osoby z innych gimnazjów mający wysoką średnią ocen nie miały większej
      wiedzy od mojej :] poziom języków obcych także nie jest niski! Wręcz przeciwnie!
      Co do mitu , ze basen jest dla klas spotowych to też nie ejst do końca prawdą.
      Basen jest raz w tygodniu tylko i wylącznie w pierwszej klasie dla uczniow klas
      ogólnych, sportowych bądź innych. Jedynie klasa pływacka (SPORTOWCY) [ bo klasa
      nie ejst w 100% pływacka-jest pływacko-ogólna) mają treningi codziennie przed
      lekcjami i po lekcjach. Więc bardzo bardzo polecam te skzole gdyz pozniej
      latwiwj jest uzyskac dobre wyniki z egzaminu gimnazjalnego bez jakicholwiek
      dodatkowych korepetycji. Nauczyciele są bardzo sympatyczni. Wiele kółek
      zainteresowań. Pozdrawiam.
    • Gość: ikari Re: Gimnazjum nr 34 IP: *.toya.net.pl 26.02.06, 14:07
      Jestem absolwentem tej szkoly i bardzo mile ja wspominam. Wprawdzie ze swietna
      matematyka, jak tkos stwierdzil, bym polemizowal (gorzej trafilem), ale poziom
      wysoki i z egzaminem gimnazjalnym nie mialem najmniejszego problemu. Szkola
      chyba jest bezpieczna, bo zrobili z niej taka twierdze, ze jako absolwent -
      chociaz bardzo chce - nie moge odwiedzic nauczycieli, ktorych bardzo mile
      wspominam (prof. Ginter, Krotoszynska (TAK! :P) i oczywiscie prof. Malinowska
      :)). Duza szkola, przestronnie, przyjemnie, kompleks sportowy. Faktycznie,
      szkoda, ze basen tylko w 1 klasie, ale dobre i to. Polecam goraco i nie
      sluchajcie opinii ludzi, ktorzy sie tam nigdy nie uczyli ;)
      • Gość: PM Re: Gimnazjum nr 34 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.06, 12:12
      • Gość: Patryk Re: Gimnazjum nr 34 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.06, 12:19
        Szkoła super, baza sportowa (basen i sale treningowe) też super a że tłok i
        hałas to mozna sie przystosować. Z nauczycielami trzeba miec troche farta aby
        dobrze trafić. Nauczyciel tacy jak pani Malinowska, Krotoszynska, Więckowski sa
        poprostu boscy.Nauczanie nasolidnym poziomie jedynym problem jest wspólne
        boisko z gimnazjum nr.29, ale to rybka.
        • Gość: reel Re: Gimnazjum nr 34 IP: *.tvsat364.lodz.pl 23.03.06, 20:09
          Pod względem nauki szkoła nie stoi nisko.Potwierdzam wcześniejszą opinie,że
          matma i chemia sa na bardzo wysokim poziomie.W sumie to zalezy na kogo się
          trafi.Języki obce to tragedia,angielski,niemiecki,z tej szkoły nic nie
          wyniesiecie jeśli o nie chodzi.Jeśli traficie to niektórych nauczycieli mozna
          sobie wychować...w sumie 1/3.Jednak atmosfera....tragedia.KAżdy na każdego
          patrzy z góry,liczy się ile masz kasy,ile odsłonisz brzucha i jak bardzo dasz
          się pomacać.Możesz sobie przeskrobac nieźle głupotami i potem nie ma zmiłuj
          wsród rówiesników.Osobiście-nie polecam.
      • Gość: winczu Re: Gimnazjum nr 34 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.06, 18:33
        Również jestem absolwentem tej szkoły, powiem więcej, nawet tej samej klasy co
        kolega Iraki (pzdr Cezar :) ).
        Co do matematyki się zgadzam, my trafiliśmy kiepsko z nauczycielem.
        Inni natomiast są bardzo dobrzy: pani H. Ginter (wg mnie świetna polonistka; od
        czasu do czasu bardzo oryginalne lekcje), pani I. Krotoszyńska (w 3 klasie
        zrozumiałem, że nie znęcała się nade mna, lecz starała się wbić mi coś do głowy
        - teraz mam zamiar zdawać z historii mature), pan T. Więckowski ("trener" :D ),
        pani A. Malinowska (dziękuję, że mogłem "współpracować" przy naszym programie
        artystycznym na studniówce - było świetnie :D ) i wielu innych.
        Ogólnie szkołe oceniam bardzo pozytywnie i wszystkich gorąco zachęcam do
        kontynuowania nauki w tej wlaśnie placówce.
        Pozdrawiam serdecznie
      • Gość: ania Re: Gimnazjum nr 34 IP: *.lodz.msk.pl 16.03.06, 17:59
        pani Radecka jest the best!
    • Gość: StyX Re: Gimnazjum nr 34 IP: *.toya.net.pl 26.02.06, 23:16
      Hm... mnie również kopnął zaszczyt ukończenia tej szkółki (Iki pozdrawiam ;))Z
      perspektywy czasu muszę przyznać że szkoła jeśli chodzi o poziom nauczania jest
      bardzo nierówna oprócz genialnych nauczycieli (tak jak wspomniał Ikari prof.
      Ginter, prof. Krotoszynska, prof. Malinowska są również słabsi (tutaj może bez
      nazwisk). Idąc do tej szkoły na pewno trzeba liczyć na łut szczęścia i jeśli sie
      go ma to w liceum dostaje sie olbrzymi handicap w postaci doskonałego
      przygotowania. Jeśli nie to współczuję bo kogoś czekają 3 naprawdę ciężkie lata.
      Szkoła to na pewno moloch i łatwo się w nim na początku zagubić, brakowało mi
      też „wciągania” ucznia w różne akcje ale szkółka niezła i w sumie mogę ją polecić.
      • Gość: aBSOLWENTKA;( Re: Gimnazjum nr 34 IP: *.tvsat364.lodz.pl 12.03.06, 18:54
        jA UKOŃCZYŁAM TĘ SZKOŁĘ I DZIĘKUJE BOGU ŻE TO JUŻ MINĘŁO...NAUCZYCIELE NAPRAWDĘ
        ZDARZALI SIE SUPER....BARDZO MIŁO WSPOMINAM KOCHANĄ PANIĄ PRYT KTÓRA DAŁA MI
        POCZĄTEK DO WIELKIEJ MIŁOŚCI DO POLSKIEGO...DZIĘKUJE JEJ Z CAŁEGO SERCA I JAK
        TYLKO DOSTANE SIE NA FILOLOGIE TO WŁAŚNIE JEJ PODZIEKUJE...KOCHAŁAM TEZ PANIĄ
        MALINOWSKĄ....WSPANIAŁA CUDOWNA KOBIETA U KTÓREJ ZABAWA PRZEPLATAŁA SIĘ Z NAUKA
        PRZEZ CO CZŁOWIEK Z CHĘCIA SZEDŁ NA JEJ LEKCJE....ALE JEŚLI CHODZI O LUDZI I
        NIEKTÓRYCH NAUCZYCIELI TO DRESZCZ MNIE PRZECHODZI NA SAMA MYŚL....GIMNAZJUM TO
        PRAWDZIWA WYLEGARNIA ZŁA , CHAMSTWA I DZIADOSTWA...NIGDY NIE CHCIAŁBYM WROCIC
        DO GIMNAZJUM...I TO NIE WINA SZKOŁY CZY NAUCZYCIELI ALE LUDZI KTÓRZY TAM WTEDY
        BYLI....POZDRAWIAM I SORRY
    • Gość: me Re: Gimnazjum nr 34 IP: *.astral.lodz.pl 05.03.06, 18:39
      dziewczyno co ty gadasz
      gimnazjum 34 to najlepsze co może być... nie znasz się i tyle
    • Gość: mysia Re: Gimnazjum nr 34 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.06, 15:35
      bardzo gorąco polecam tą szkołę.Jest świetna, nauczyciele super (p.
      Krotozyńska, p. Malinowska:P) W ogóle nie przeszkadza ten tzw. "moloch". jest
      miło i przyjemnie, mamy więcej znajomych i przyjaciół, a nie zamykamy sie tak
      jak w małych szkołach. Dobrze wyposarzone obiekty spotrowe i wiele kół
      zainteresowań ( ok. 30)Bardzo wysoki poziom nauczania. Mmy basen, świetlicę,
      siłownię, saune,aule ze sceną i wiele innych-czego nie mają inne szkoły.
      Szczególnie samorząd dużo sie udziela. Organizuje mnóstwo konkursów i zabaw.
      Mamy chroniony numerek i zwariowany dzień tygodnia. Naszym wielkim atutem jest
      również superowy dyrektor. Naprawdę warto w 34 sie uczyć.
      • Gość: artur k. przypadek? IP: *.toya.net.pl 11.03.06, 21:54
        to ta sama mysia co "wpada" na inne szkoły i uszczypliwie je komentuje??
        jeśli nie to przepraszam i pozdrawiam ;) jeśli tak to nie przepraszam i nie
        pozdrawiam
    • Gość: bllla Re: Gimnazjum nr 34 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.06, 20:30
      no nie wiem ja skonczylem to gimnazjum i bylem olimpijczykiem z historii i
      uwazasz ze malo wymagaja zreszto nie chodzi o to zeby wymagali i cie meczyli
      tam sa nauczyciele ktorzy bez rzadnego meczenie potrafia ucznia zachecic do
      nauki i generalnie ludzie z widzewa sa nie wiedzic czemu jacys zdolni
      oczywiscie zanjda sie jakies jelopy ktorzy sa rejonowi u musza ich przyjac to
      na takich oni przymykaja oko bo wiadomo ze pojda do zawodowki choicaz
      niekoniecznie
    • Gość: ania Re: Gimnazjum nr 34 IP: *.lodz.msk.pl 16.03.06, 18:05
      e tam nie znacie się... Najlepsza z gim. 34 jest pani Radecka (technika)!!!
    • Gość: Asia :D Re: Gimnazjum nr 34 IP: *.lnet.pl 16.03.06, 18:34
      ja tez sie nie znam ale klasa 1 g jest rulez a i jeszcze cos P. RAdecka rzodzi i jesli ktos sie z tym nie zgadza ten jest super rozowym glutem z planety wiecznej pieluchy :d yeah every body kombinerki nie przeskakuj prze barierki :D jajko M ąka i koniki P. radecka uczy nas techniki technika rulez :D
    • Gość: absolwentka3a Re: Gimnazjum nr 34 IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 19.03.06, 20:11
      to jest najlepsze gimnazjum w lodzi, obecnie chodze do 1lo i dzieki tej szkole
      nie mam tam zadnych problemow z nauka. nauczaja tutaj genialni i inspirujacy
      nauczyciele (chemia, matma, polski), a nad caloscia czuwa niezwykle sympatyczny
      dyrektor, z ktorym mialam przyjemnosc miec biologie. pozdrawiam (ps.
      najsympatyczniejsi uczniowie sa w klasach a :D )
    • Gość: rodzic Re: Gimnazjum nr 34 IP: *.eranet.pl 01.12.08, 17:36
      Moim zdaniem ta szkoła nie wspiera uczniow w 1 klasach, traktuje ich
      jak intruzów, mało pomocy,życzliwości, opieki. Nie ma żadnych zajęć
      integrujących różną przecież młodzież. A nauczyciele? Mam mierne
      odczucia, nie zauważyłem, by zależało im na uczniu, w każdym razie w
      klasie mojego dziecka. Moje dziecko jest tu dopiero od 3 miesięcy,
      zobaczymy, co będzie dalej. Zawsze mogę je przenieść.
      • Gość: uczennica klasy I Re: Gimnazjum nr 34 IP: *.toya.net.pl 22.03.09, 14:11
        Nie zgadzam się!
        Na początku roku szkoła organizuje 3 godzinne zajęcia integrujące klasę ,które odbywają się wraz wychowawcą ,oraz szkolnym pedagogiem. Jeżeli chodzi o zajęcia dodatkowe szkoła oferuje bogatą ofertę różnego rodzaju kół zainteresowań oraz zajęć wyrównawczych. Można również rozwijać swoje zdolności językowe takich języków jak np.: rosyjski czy hiszpański. Szkoła jest bezpieczna mimo iż jest połączona z liceum są to dwa oddzielne budynki. Moim zdaniem jeżeli pan mówi że "A nauczyciele? Mam mierne odczucia, nie zauważyłem, by zależało im na uczniu," widocznie pańskie dziecko nie przykłada się do nauki i szuka winy u nauczycieli.
        • Gość: przez Re: Gimnazjum nr 34 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.09, 16:37
          nauczyciele w tej szkole to mendy !
          Ten pan moze miec racje
          • Gość: anonimowy ziomek Re: Gimnazjum nr 34 IP: *.toya.net.pl 12.05.13, 20:27
            Uważam że ta szkoła nie jest doskonała. Co prawda dyrektor jest bardzo miły ale wiele rzeczy jest nie przemyślanych. Czepiają się pierduł, a z prawdziwymi problemami nie mogą sobie poradzić. Są tutaj bardzo fajni i mili nauczyciele jak (p.Ginter, p. Krotoszyńska, p.Radecka. p. Szadkowski, p.Darewski, p.Więckowski) ale reszta do masakra. Na niskim poziomie stoi fizyka i tylko dzięki podręcznikowi można się nauczyć fizyki. Szkoła oferuje tylko dobry rozwój wychowania fizycznego, ale reszta to porażka. Szczególnie jedna z nauczycielek języka hiszpańskiego mści się na uczniach, wyżywa się na nich i przedrzeźnia. Jednemu z uczniów zagroziła naganą dyrektora bo bronił klasy!BIEDNY CHŁOPAK!! taka jest ta szkoła....
    • Gość: ddd Gimnazjum nr. 34 IP: *.tvsat364.lodz.pl 18.10.09, 14:20
      Bardzo wysoki poziom nauczania z chemii. Uczniowie wybierający się
      do LO na bio - chem nie mają większych problemów w nauce. Wspaniali
      historcycy (p. Krotoszyńska :) dzięki niej zdecydowałam się zdawać
      historię na maturze). Dobre wyposarzenie pracowni informatycznych,
      obiektów sportowych (aula, salka judo, sale gimnastyczne, basen,
      siłownia, bierznia oraz boisko do siatkówki plażowej).
      Ogólnie dobry poziom języka polskiego i niemieckiego, dzięki p.
      Jaworskiej dobrze zdałam egzamin gimnazjalny z j.obcego.
      Niestety poziom nauczania fizyki w tej szkole jest żaden.

Wiadomo, że wszędzie są lepsi i gorsi nauczyciele...
      W gimnazjum panuje miła, sympatyczna atmosfera.
      • Gość: inny rodzic Re: Gimnazjum nr. 34 IP: 178.56.138.* 20.05.10, 08:38
        Chyba z tym wysokim poziomem nauczania to przesada. Proszę przeczytać
        powyższą wypowiedź i zwrócić uwagę na błędy ortograficzne:
        "wyposarzenie", "bierznia"(!!!). Masakra! Moje dzieci w podstawówce
        takich błędów nie robiły. Moja córka chodzi do gimnazjum o.o.
        Bernardynów. Tam przynajmniej polonista jest porządny.
    • Gość: gosc nowe przyszło IP: *.146.42.58.nat.umts.dynamic.eranet.pl 27.10.09, 18:57
      A ja z przykrością musze stwierdzić,że zmieniam zdanie o tym
      gimnazjum. Niektórzy nauczyciele mają wyniki tylko dzięki temu,że
      młodzież bierze korepetycje. Mam na myśli głównie matematykę i p. M-
      W. Ta pani powinna uczyć w poprawczaku albo w ogóle zmienić zawód,
      bo poza gnębieniem, upokarzaniem i oschłością, nie daje z siebie
      nic.Nie uczy, za byle co stawia jedynki, jest niesprawiedliwa i
      mściwa. Ona nie lubi uczniów ani pracy w szkole, czemu daje
      nieustannie wyraz. Nie lubi też rodziców i rozmów z nimi(takie mam
      wrażenie po konsultacjach). Ja zabiorę dziecko z tej szkoły przez
      panią W.ale szkoda mi tych co zostaną. Trochę mi szkoda , bo
      pozostali nauczyciele są naprawdę ok. ale ta kobieta jest nie do
      przeżycia i nie do ruszenia.
    • zawiszy_39 extra 34 gimnazjum 29.10.09, 14:47
      Szkoła, która uczy i pozwala dobrze przygotować dziecko do nauki w
      liceum;)Super nauczyciele i świetni uczniowie.
      • Gość: gość Re: extra 34 gimnazjum IP: *.146.232.171.nat.umts.dynamic.eranet.pl 29.10.09, 21:18
        Tak, szkoła super.Jednak bez owej matematyczki M-W, która jest
        potworem. Szczególnie cudowny jest Pan Dyrektor, szkoda tylko,że nie
        ma wpływu na metody i sposób traktowania uczniów przez M-W.
    • Gość: xxx Re: Gimnazjum nr 34 IP: *.105.128.213.tvsat364.lodz.pl 05.04.13, 22:18
      samo gimnazjum jest naprawdę okej, jestem teraz w 3 klasie i uważam, że gimnazjum dosyć dobrze przygotowało mnie do egzaminów i dalszej nauki w liceum. nauczyciele.. jak to w każdej szkole trafiają się świetni (np prof. Ginter - najlepsza nauczycielka na świecie, języka polskiego uczy jak nikt inny, prowadzi najciekawsze lekcje w szkole) i ci gorsi.. (prof. Woch-Żyszkiewicz - ta pani w ogóle nie nadaje się do swojej pracy, jak się uweźmie na kogoś to już nie odpuści, wywala z sali, nieciekawie prowadzi lekcje - wszyscy śpią. już dawno powinna ze szkoły wylecieć, ale niestety ma znajomości w kuratorium..). Chemia na bardzo wysokim poziomie.
    • Gość: Antyhiszpan Re: Gimnazjum nr 34 IP: *.toya.net.pl 12.05.13, 20:27
      Droga młodzieży! Nie idźcie pod żadnym pozorem do klasy dwujęzycznej z języka hiszpańskiego. Nauczyciele są wredni i stawiają jedynki za nic, w klasie same kujony w dodatku nieprzyjazne, konkursy są obowiązkowe, lekcje historii i wosu są prowadzone w języku hiszpańskim w 2 klasie, a w 3 geografia jest po hiszpańsku. Będziecie żałożaćtych 3 lat. Pozdrawiam.
      P.S Lepiej pójdźcie na rosyjski, tam lepiej uczą ;)
      • Gość: Uczeń Re: Gimnazjum nr 34 IP: *.toya.net.pl 14.05.13, 16:42
        Kolego nie masz racji. Lekcje są prowadzone w ciekawy sposób, panie są miłe i fajne, da się z nimi normalnie porozmawiać. Poziom jest dobry i wiele wyciągnałem przez 2 lata nauki w drugiej klasie gimnazjum. W dodatku jedziemy do Hiszpanii i ten język się nam przyda.
        P.S Rosyjski w tej szkole jest na fatalnym poziome, najlepszy jest poziom języka hiszpańskiego i niemieckiego. Rosyjski odradzam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka