Dodaj do ulubionych

Gimnazjum nr 41

IP: *.toya.net.pl 22.02.06, 16:38
Witam!
Polecam wszystkim chętnym Gimnazjum 41. Jestem absolwentem tej szkoły. Okres
trzech lat nauki w tej szkole był jednym z lepszych w moim życiu. W szkole
panowała zawsze przyjazna atmosfera między rówieśnikami. Kadra szkoły w
większości jest super (wiadomo nigdzie nie będzie idealnie). Są tam
nauczyciele którzy potrafią nauczyć i wychować na ludzi. Do tej pory
przyjaźnie się z niektórymi nauczycielami. Organizowane są różne koncerty,
przedstawienia i zabawy, które pomagają w integrowaniu się społeczeństwa
szkoły. Jak się orientuje do tej pory w szkole jest wiele kółek zainteresowań
( ja najbardziej lubiłem siatkówkę). W szkole jest r dobrze wyposażona sala
komputerowa oraz biblioteka w której można skorzystać z komputerów
podłączonych do internetu.
POZDRAWIAM !
Obserwuj wątek
    • ewa1962_1962 Re: Gimnazjum nr 41 22.02.06, 16:42
      Nie polecam tego gimnazjum nikomu pozory mylą że jest dobre
      • Gość: Żaba Re: Gimnazjum nr 41 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.06, 13:51
        Co za bzdury. Musiałaś mieć spore problemy z nauką i samą sabą skoro piszesz
        coś takiego. Szkoła jest ok, a nauczyciele jeszcze lepsi(wszyscy).
        Nie obrażaj nikogo nie wiedząc co piszesz droga Ewo.Pozdrawiam i życzę Ci
        powodzenia.
        PS.Może Ty piszesz o innym gimnazjum?
        • Gość: Nauczyciel Re: Gimnazjum nr 41 IP: *.mnc.pl 30.03.06, 08:20
          Moim zdaniem to Ty mówisz bzdury, a w dodatku to wspaniałe Gimnazjum nr 41
          niczego Cię nie nauczyło. Atakujesz ludzi w rozmowie tylko dlatego, że mają
          inne zdanie. Piękną laurkę wystawiasz szkole. :((((
    • ewa1962_1962 Re: Gimnazjum nr 41 22.02.06, 16:45
      Chyba najlepsza jest pani od biologii która niewiele pracuje,na sztuce też
      niewiele sie dzieje,częste zwalniania do domu.Idźcie a sami się przekonacie
      • Gość: arel@op.pl Re: Gimnazjum nr 41 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 17:21
        mylisz się Ewa. Wiadomo że nigdzie nie będzie dobrze. A w gim 41 jest ten duch
        którego nie ma w wielu miejscach :) Zgadzam się całkowicie z Tomkiem P.
      • Gość: Ceer Re: Gimnazjum nr 41 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 17:26
        nie Ewa przesadzasz moim zdaniem. jak jesteś w klasie humanistyczenj no
        towiaodmo ze Ci troche odpuszczą na biologii, wątpie żeby w biol chemie tak było
    • Gość: Tomasz P. (tp) Gimnazjum nr 41 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 17:15
      Zamknij oczy na kilka chwil, i siłą wyobraźni stwórz sobie obraz sobie
      gimnazjum do którego chciałbyś/chciałabyś chodzić. Teraz zadaj sobie pytanie,
      jaki czynnik zwraca szczególnie Twoją uwagę? Czy jest to wygląd zewnętrzny?
      Może być. Może chodzi o charyzmę i indywidualność nauczycieli? Robi się
      ciepło. A może przyjaciele, których poznasz są decydującym czynnikiem? To na
      pewno to! A co z atmosferą panującą w szkole? Panie i Panowie, oto mamy
      zwycięzcę!!
      Gimnazjum numer 41 ma naprawdę wiele do zaoferowania, przyjąwszy jego
      spokojne usytuowanie na dzielnicy Górna. Dojazd jest naprawdę wygodny, gdyż
      zarówno z
      południowej, zachodniej jak i centralnej części miasta regularnie kursujące
      autobusy mogą spokojnie dowieźć żądnych wiedzy uczniów. Nauczyciele? Nie będą
      puste słowa- jeżeli potrzebna Ci dyscyplina „z ludzką twarzą” czy gorące
      dyskusje na lekcji na każdy temat, nasza kadra pedagogiczna na pewno spełni
      Twoje oczekiwania. Współpraca z programem Socrates&Commenius pozwoli Ci
      zrealizować wymianę międzynarodową. Jeżeli zaś masz jakieś talenty, godne
      zaprezentowania szerszej publiczności, Koncert Noworoczny na pewno będzie dla
      Ciebie idealnym polem do popisu, zarówno przed widzami zgromadzonymi w Sali
      gimnastycznej, jak i słuchaczy łódzkiego radia, oraz jednej z popularnych
      stacji telewizyjnych. W szkole dużo się dzieje, uczniowie biorą udział w
      wielu konkursach zarówno na szczeblu szkolnym jak i międzyszkolnym.Do tego
      wszystkiego dochodzi Szkolny Radiowęzeł przygrywający różnymi stylami muzyki
      uczniom na przerwach, idealnie komponując się z życiem szkoły. Liczne koła
      zainteresowań ( w tym sportowe ) pozwolą Ci rozszerzyć
      swoje zdolności od strony warsztatowej, a wszyscy wiemy jak ważne jest dziś
      samodoskonalenie. Dobrze wyposażona sala informatyczna, czy biblioteka to
      jedne z miejsc, które podczas pobytu w naszym gimnazjum będą dla Ciebie
      drzwiami do sieci Internet.
      Możesz poczuć klimat gimnazjum nieco dziwacznym, a nawet może lekko
      wysublimowanym, lecz to są synonimy ORYGINALNOŚCI. A jeżeli skorzystasz z
      danego Ci czasu by odnaleźć ukrytego ducha szkoły, zakochasz się w niej –
      obiecuję Ci to.
      • Gość: kolega z 41 Re: Gimnazjum nr 41 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 17:24
        lepiej bym tego nie ujął
        • Gość: nathalie:)) Re: Gimnazjum nr 41 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.06, 21:38
          Chodziłam do tego gimnazjum a wczesniej tam do podstawówki wiec jak nikt znam ta
          szkołe i wielu nauczycieli, 9 lat w tej szkole robi swoje ;) naprawde jest tam
          niesamowita atmosfera, fajni nauczyciele , dużo ciekawych imprez... żałuje nawet
          ze teraz juz tam nie chodze... bo z tego co wiem to sie naprawde duzo dzieje, a
          za moich czasów nie było az tak kolorowo ;) bardzo goraco polecam... zostały mi
          miłe i ciepłe wspomnienia... a teraz uczeszczam do XXI LO i tez wszystkim
          gorąco polecam, równiez niesamowita, niepowtarzalna atmosfera i wspaniali
          nauczyciele
          Pozdrowienia dla absolwentów 41 gim i obecnych uczniów tej wspaniałej szkółki ;)
          • Gość: Robo_pl Re: Gimnazjum nr 41 IP: *.toya.net.pl 14.03.06, 17:05
            Ja chciałem isc na powszechna poniewaz wiem jakie tam typy chodza lecz gdy sie
            dowiedziałem wicej o tym gim to ide do tgo KLASA EUROPEJSKA !! Moze kogos z tad
            spotkam !! Jest super i ma dobra opinie w Łodzi
      • Gość: brzuchacz trawka! IP: *.162.rev.vline.pl 14.03.06, 19:15
        dodajmy do tej poezji słodki zapach dekadencji i tlącej się trawki, snujące sie
        w oparach postaci uczniow i mamy to, co tylko niktórym typom może sprawić
        satysfakcję.
      • Gość: Zośka Re: Gimnazjum nr 41 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.06, 13:05
        Masz rację Tomku to gimnazjum jest naprawdę super a jacy nauczyciele...
      • Gość: kolezanka z 21 Re: Gimnazjum nr 41 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.06, 19:42
        Tomek kojarzy mi się to z Twoją pracą z angielskiego o Łodzi. 42 rządzi :P
    • Gość: Franek Re: Gimnazjum nr 41 IP: *.mnc.pl 17.03.06, 16:29
      Nie ze wszystkim sie zgadzam.Chodze to tego gimnazjum i powiem jedno-nauczyciele
      sa dobrymi nauczycielami ale nie koniecznie pedagogami,niektorzy z nich nie
      potrafia rozwiazywac pewnych problemow i wiekszosci sytuacji polegaja na
      uczniach.Nie kazdy moze rowniez powiedziec ze w szkole panuje mila atmosfera -
      bo zalezy dla kogo.W klasach profilowanych nie mozna liczyc na konkretna pomoc
      ze strony kolegow poniewaz im nie zalezy na tym zeby ci pomoc (jak masz problemy
      z nauka)tylko na tym by byc lepszym od ciebie.Wszelkie wiezi przyjazni czy
      poprostu kolezenstwa sa przygaszane przez wszechobecne poczucie ostrej,
      niezdrowej, stresujacej rywalizacji.W tej szkole albo jestes kujonem i lizusem
      albo nauczyciele zmieszaja cie z blotem!(jeszcze raz powtarzam-nie dotyczy to
      wszystkich).Najgorsze jest w tym wszystkim to ze przychylnosc nauczycieli trudno
      zdobyc dobrymi wynikami (chociaz mozna) czy uprzejmoscia a najlatwiej
      donosicielstwem i wykonywaniem za nich pewnych prac!! TAKA JEST PRAWDA!!
      • Gość: człowiek Re: Gimnazjum nr 41 IP: *.wsd.lodz.pl 30.03.06, 18:30
        drogi "Franku", taka jest TWOJA prawa, a jak sam piszesz Twoja, nie znaczy
        wszystkich. ja też tu chodze i mam inne odczucia, a co do zdobywania uznania
        dobrymi wynikami- nie każdy kujon jest sympatyczny. i jeszcze coś- jak nie
        chcesz, to nie musisz nic robic- przecież nie ma obowiązku
    • Gość: Misia Re: Gimnazjum nr 41 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.06, 09:24
      Potwierdzam tę opinie, agielski jest na bardzo wysokim poziomie i ci co mieli
      szczęście chodzic do tej szkoły, później w liceum potrafią to docenić.
      Przyjażnie też są super i atmosfera, której nigdzie nie było już więcej, bardzo
      żal mi, że już to nie wróci.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka