Dodaj do ulubionych

budżet zaskarżony

03.03.06, 20:17
Dzisiejszy DŁ doniósł, że panie Sobczak i Adamska zaskarzyły do RIO uchwałę
budżetową rady gminy. Oj, będzie się działo! Walka o słuszną sprawę czy
kampania wyborcza? Ot, masz wyborco kolejny dylemat.
Obserwuj wątek
    • zychlin2006 Re: budżet zaskarżony 03.03.06, 21:22
      Zakład o flaszkę, że to kampania. Całkiem zgrabnie wymyślona zresztą. Wszystkie
      ciekawe artykuły atakujące burmistrza, które pojawiały sie od kilku miesięcy w
      DzŁ miały źródło w wiadomym miejscu. Często pojawiały się tam właśnie te dwa
      nazwiska i ich święte oburzenie. Zgrabnie, zgrabnie drogie Panie. To daje kartę
      przetargową na kampanię. W końcu kto atakował burmistrza i walczył ze złem?
      Adamska-Sobczak! A dziennikarka wdzięczna za ciekawe tematy do artykułu to
      wielki skarb.
      Tylko co, poza tymi atakami, w ramach pracy Rady Gminy wniosły Panie AS? Tego
      nie wie nikt i to później naprawdę nie będzie miało znaczenia. smutne ale
      prawdziwe...
      • realista133 Re: budżet zaskarżony 03.03.06, 21:54
        Żychlin2006 odrobinkę upraszczasz opinię o obu paniach,stawiając znak równości
        między tymi paniami.
        O ile jestem trochę zorientowany pani Adamska od dłuższego czasu jest w
        opozycji wobec większości radnych-bezradnych wobec problemów gminy.
        Pani Sobczak chce coś na konto przyszłych wyborów rozegrać dla siebie to fakt.
        Doszukiwanie się podtekstów w kolejnej walce z tą Radą jest dla pani Adamskiej
        odrobinę krzywdzące wobec tej pani.
        Ale to moja subiektywna, ale oparta na znanych mi faktach opinia.
        Fakty tak, ale w wymianie dwustronnej poglądów drogi Żychlinie2006
        • zychlin2006 Fakty? 03.03.06, 22:18
          Dobrze Realisto. Przekonaj mnie, bo naprawdę można mnie przekonać. Podaj fakty,
          które zmienią mój obraz tej osoby. Czy oprócz ataków, były jakieś ciekawe
          pomysły poddawane pod prace komisji ? Może chociaż ta jedna osoba może wpłynąć
          na poprawę opinii rady, tylko o tym nie wiem. Co ci się podoba i jakie
          posunięcia uważasz za słuszne? Chciałbym przyznać się do błędu i w związku z tym
          postawię te połowę. (choć ćwiartę powinienem zostawić na zmianę opinii o Pani S.)
          • edmurphy Re: Fakty? 04.03.06, 01:23
            No i zgadzam sie z Żychlinem. Fakty. Samo bycie "w opozycji", jak napisał
            Realista moim zdaniem to mało. Bo co nam z tego, że radny jest w opozycji? Co
            to znaczy? Że zabiera głos na nie? Że głosuje na nie? Nie znamy imiennych
            wyników głosowań w sprawie. Co to nam zresztą da? A gdzie inicjatywy? Obie
            panie są w radzie juz kolejne kadencje. Ogromne więc doświadczenie i zapewne
            duże umiejetności w poruszaniu sie w sprawach samorządu. No to może zamiast
            wszczynac przedwyborczą burzę podsumować dokonania?
      • dinozaur.57 Re: budżet zaskarżony 04.03.06, 22:32
        zychlin2006 napisał:

> Zakład o flaszkę, że to kampania. Całkiem zgrabnie wymyślona zresztą. Wszystkie
        > ciekawe artykuły atakujące burmistrza, które pojawiały sie od kilku miesięcy w
        > DzŁ miały źródło w wiadomym miejscu. Często pojawiały się tam właśnie te dwa
        > nazwiska i ich święte oburzenie. Zgrabnie, zgrabnie drogie Panie. To daje kartę
        > przetargową na kampanię. W końcu kto atakował burmistrza i walczył ze złem?
        > Adamska-Sobczak! A dziennikarka wdzięczna za ciekawe tematy do artykułu to
        > wielki skarb.
        > Tylko co, poza tymi atakami, w ramach pracy Rady Gminy wniosły Panie AS? Tego
        > nie wie nikt i to później naprawdę nie będzie miało znaczenia. smutne ale
        > prawdziwe...

Ja bym postawił nie tylko flaszkę. Kto uważnie i pilnie śledzi od wielu lat
        karierę niektórych radnych to ma ich pełny obraz pracy i zasług, jak to trafnie
        zauważył właśnie żychlin 2006. A z tą panią redaktor to szkoda ............
      • wszechwiedzacy1 Re: budżet zaskarżony 11.11.06, 21:33
        .............

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka