edmurphy 03.03.06, 20:17 Dzisiejszy DŁ doniósł, że panie Sobczak i Adamska zaskarzyły do RIO uchwałę budżetową rady gminy. Oj, będzie się działo! Walka o słuszną sprawę czy kampania wyborcza? Ot, masz wyborco kolejny dylemat. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zychlin2006 Re: budżet zaskarżony 03.03.06, 21:22 Zakład o flaszkę, że to kampania. Całkiem zgrabnie wymyślona zresztą. Wszystkie ciekawe artykuły atakujące burmistrza, które pojawiały sie od kilku miesięcy w DzŁ miały źródło w wiadomym miejscu. Często pojawiały się tam właśnie te dwa nazwiska i ich święte oburzenie. Zgrabnie, zgrabnie drogie Panie. To daje kartę przetargową na kampanię. W końcu kto atakował burmistrza i walczył ze złem? Adamska-Sobczak! A dziennikarka wdzięczna za ciekawe tematy do artykułu to wielki skarb. Tylko co, poza tymi atakami, w ramach pracy Rady Gminy wniosły Panie AS? Tego nie wie nikt i to później naprawdę nie będzie miało znaczenia. smutne ale prawdziwe... Odpowiedz Link Zgłoś
realista133 Re: budżet zaskarżony 03.03.06, 21:54 Żychlin2006 odrobinkę upraszczasz opinię o obu paniach,stawiając znak równości między tymi paniami. O ile jestem trochę zorientowany pani Adamska od dłuższego czasu jest w opozycji wobec większości radnych-bezradnych wobec problemów gminy. Pani Sobczak chce coś na konto przyszłych wyborów rozegrać dla siebie to fakt. Doszukiwanie się podtekstów w kolejnej walce z tą Radą jest dla pani Adamskiej odrobinę krzywdzące wobec tej pani. Ale to moja subiektywna, ale oparta na znanych mi faktach opinia. Fakty tak, ale w wymianie dwustronnej poglądów drogi Żychlinie2006 Odpowiedz Link Zgłoś
zychlin2006 Fakty? 03.03.06, 22:18 Dobrze Realisto. Przekonaj mnie, bo naprawdę można mnie przekonać. Podaj fakty, które zmienią mój obraz tej osoby. Czy oprócz ataków, były jakieś ciekawe pomysły poddawane pod prace komisji ? Może chociaż ta jedna osoba może wpłynąć na poprawę opinii rady, tylko o tym nie wiem. Co ci się podoba i jakie posunięcia uważasz za słuszne? Chciałbym przyznać się do błędu i w związku z tym postawię te połowę. (choć ćwiartę powinienem zostawić na zmianę opinii o Pani S.) Odpowiedz Link Zgłoś
edmurphy Re: Fakty? 04.03.06, 01:23 No i zgadzam sie z Żychlinem. Fakty. Samo bycie "w opozycji", jak napisał Realista moim zdaniem to mało. Bo co nam z tego, że radny jest w opozycji? Co to znaczy? Że zabiera głos na nie? Że głosuje na nie? Nie znamy imiennych wyników głosowań w sprawie. Co to nam zresztą da? A gdzie inicjatywy? Obie panie są w radzie juz kolejne kadencje. Ogromne więc doświadczenie i zapewne duże umiejetności w poruszaniu sie w sprawach samorządu. No to może zamiast wszczynac przedwyborczą burzę podsumować dokonania? Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaur.57 Re: budżet zaskarżony 04.03.06, 22:32 zychlin2006 napisał: > Zakład o flaszkę, że to kampania. Całkiem zgrabnie wymyślona zresztą. Wszystkie > ciekawe artykuły atakujące burmistrza, które pojawiały sie od kilku miesięcy w > DzŁ miały źródło w wiadomym miejscu. Często pojawiały się tam właśnie te dwa > nazwiska i ich święte oburzenie. Zgrabnie, zgrabnie drogie Panie. To daje kartę > przetargową na kampanię. W końcu kto atakował burmistrza i walczył ze złem? > Adamska-Sobczak! A dziennikarka wdzięczna za ciekawe tematy do artykułu to > wielki skarb. > Tylko co, poza tymi atakami, w ramach pracy Rady Gminy wniosły Panie AS? Tego > nie wie nikt i to później naprawdę nie będzie miało znaczenia. smutne ale > prawdziwe... Ja bym postawił nie tylko flaszkę. Kto uważnie i pilnie śledzi od wielu lat karierę niektórych radnych to ma ich pełny obraz pracy i zasług, jak to trafnie zauważył właśnie żychlin 2006. A z tą panią redaktor to szkoda ............ Odpowiedz Link Zgłoś