Gość: [ i ] [ i ] [ i ] IP: *.toya.net.pl 06.03.06, 12:09 Nadszedł czas usypiania kotów. One mogą przenieść ptasią grypę na dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kotbert No tak 06.03.06, 12:13 nadchodzi okres przelotów kotów zamaskowanych piórami i z doczepionymi dziobami. Tych z Torunia też sprytne bestie nabrały! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rel Jemy jajka na twardo IP: *.toya.net.pl 06.03.06, 13:06 Umyć ręce mydłem. Odpowiedz Link Zgłoś
11.11am Re: H5N1 potwierdzony!! 06.03.06, 12:15 Zawsze mówiłam, że koty to dranie. Odpowiedz Link Zgłoś
0bywatel Re: H5N1 potwierdzony!! 06.03.06, 12:17 Żarty żartami, ale rzeczywiście TV podała , że w Toruniu ludzie masowo zgłaszają się do weterynarzy z kotami aby je usypiać. Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: H5N1 potwierdzony!! 06.03.06, 12:22 0bywatel napisał: > w Toruniu ludzie masowo > zgłaszają się do weterynarzy z kotami aby je usypiać. Pojebańcy :/ Liczę na to, że gdy ktoś z nich zachoruje, rodzina będzie chciała go uśpić:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hodowca kur Re: H5N1 potwierdzony!! IP: *.toya.net.pl 06.03.06, 12:38 no, a jaka jest różnica między ptakiem a kotem? Mozna ptaki masowo wybijać? Toż to kie samo zwierzę jak kot. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wyborca Tuska Ptasia grypa, kury rwie. IP: *.toya.net.pl 06.03.06, 13:08 Nie wiesz nawet jak i gdzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorro proponuje aby zacząć usypiać morderców,złodziei IP: *.tvsat364.lodz.pl 06.03.06, 13:27 prostytutki gejów lesbije polityków bo to też zaraza a na końcu uśpijcie siebie razem z własną głupotą ... Odpowiedz Link Zgłoś
cassani sraczka 06.03.06, 16:28 bardziej grozi niz ptasia grypa. rozwolnienie z nerwów mam na myśli. co roku za "zwykłą" grypę w samej Polsce umiera około 800 osób a w ciągu kilku ostatnich lat(chyba 10?) zmarły 82 osoby na ptasią grypę na całym świecie. tak więc narodzie - nie wybijaj miauczących, nie strzelaj do wróbli, jeno kup se papier. taki do dupy. Odpowiedz Link Zgłoś
fleurette Re: H5N1 potwierdzony!! 06.03.06, 16:48 należy się czołgać na cmentarz już? kolejna narodowa głupawka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cassani a jak! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.06, 17:12 autor wątka juz sam sobie świeczki odpalił! Odpowiedz Link Zgłoś
tmq zmiany zmiany zmiany 06.03.06, 17:28 niestety od dzisiaj jak komus ptak nasra na glowe to juz nie jest szczescie... a łysi muszą chodzić w czapkach. Odpowiedz Link Zgłoś
huann Re: zmiany zmiany zmiany 06.03.06, 17:33 a kominiarz uważać na gołębia co siada zwłaszcza na dachu ;p Odpowiedz Link Zgłoś
cassani a dzieciaki na mrozie 06.03.06, 17:47 nie mogą lizać parapetów, bo mogą być... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aqq Re: H5N1 potwierdzony!! IP: *.lodz.msk.pl 06.03.06, 18:15 Gość portalu: [ i ] [ i ] [ i ] napisał(a): > Nadszedł czas usypiania kotów. > One mogą przenieść ptasią grypę na dzieci. Bezmózgów też należy usypiać. Ten już sobie nawet sam świeczki zapalił Odpowiedz Link Zgłoś
tome.k Re: H5N1 potwierdzony!! 06.03.06, 18:18 Ekhm, że co przepraszam? Siebie uśpij ty idioto, a nie niewinne stworzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdziwiony Zdzichu Zapalmy świeczkę [ * ] IP: *.toya.net.pl 06.03.06, 18:36 Świeczka zabija wirusa ptasiej grypy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie panikujmy Re: Zapalmy świeczkę [ * ] IP: *.toya.net.pl 06.03.06, 19:51 Bez przesady. W Azji ludzie chorowali gdyz tam spożywa się mięso głównie na surowo. Dzieci zachorowały bo się bawiły odciętymi głowami ptaków. Wirus ginie w wysokiej temperaturze; po wygotowaniu, usmażeniu nic nam nie będzie, a poza tym w sklepach badaja mięso. Nie panikujmy. Odpowiedz Link Zgłoś
uerbe Re: H5N1 potwierdzony!! 06.03.06, 21:39 Gość portalu: [ i ] [ i ] [ i ] napisał(a): > One mogą przenieść ptasią grypę na dzieci. Zainspirowany dziećmi drącymi ryje za oknem przez całą niedzielę (akurat wolną) pozwolę sobie powiedzieć - koty, przenoście! Odpowiedz Link Zgłoś
tome.k Re: H5N1 potwierdzony!! 06.03.06, 22:12 A jak na przystanku banda szczyli kopie jakiegoś chłopaka, to się odwrócić...nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marianczyk Re: H5N1 potwierdzony!! IP: *.pl 07.03.06, 22:09 tak do ciebie wlasnie ty glupku radogoski Odpowiedz Link Zgłoś
fleurette Re: H5N1 potwierdzony!! 06.03.06, 22:32 w collegium geographicum wywieszono nawet wytyczne jak postepowac w przypdaku epidemii ptasiej grypy. po prostu psychoza. Odpowiedz Link Zgłoś
huann Re: H5N1 potwierdzony!! 06.03.06, 23:04 aż normalnie prawie pójdę zobaczyć ;p Odpowiedz Link Zgłoś
fleurette Re: H5N1 potwierdzony!! 07.03.06, 15:09 na parterze na tablicy informacyjnej tir (gtih) przy szatni. aż żałowałam, ze aparatu nie miałam pod ręką:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ŁKSiak Re: H5N1 potwierdzony!! IP: *.toya.net.pl 07.03.06, 00:08 A jak komuś głąb nasra na głowę, to może go zarazić ptasiom grypom? Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: H5N1 potwierdzony!! 07.03.06, 08:25 Gość portalu: ŁKSiak napisał(a): > A jak komuś głąb nasra na głowę, to może go zarazić ptasiom grypom? głąb z galery? możliwe... Odpowiedz Link Zgłoś
szakal_el Re: Dziennikoza raczej... 07.03.06, 18:53 Eeee tam. Chyba chodzi Ci o komunikat Głównego Inspektora Sanitarnego. U mnie w bloku na klatce wisi od soboty rana - jeszcze przed "epidemia" wywiesili:) A co do psychozy - uwazam ze niektorym dziennikarzom to by sie psychiatra przydał zdecydowanie. Sieja panike, nakladaja ludziom do glow jaki to smiertelny wirus przybyl z tymi ptaszyskami do naszego kraju a potem pokazuja np na tvn 24 relacje ze sklepu drobiarskiego w Toruniu gdzie pani Hania moze sie wypowiadac ze drob u niej swiezy, taniutki i 30 osob w kolejce do kupienia czeka... No i jeszcze Marcinkiewicz brawa dostanie za zjedzenie kurczaka na obiad w Toruniu i kilku dziennikarzy wykaze sie odwaga nadając na zywo relacje ze strefy 0 (zero) bez maski ochronnej... Odpowiedz Link Zgłoś
dziad_borowy Re: H5N1 potwierdzony!! 07.03.06, 08:43 Na weekend bede jadl golabki. Podobno trzeba je dlugo przezuwac, zeby sie nie zarazic. Dzierżżż!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rozmowy_kontrolowane Re: H5N1 potwierdzony!! 07.03.06, 09:02 Jak społeczeństwo nie nauczyło się myć rąk i brudne pcha to ust, to nie ma się co dziwic, ze panikują. Ale żeby koty chcieć usypiać?! Po*ebało ich?! Odpowiedz Link Zgłoś
dziad_borowy Przecież taki kot... 07.03.06, 09:08 w chwili nieobecnosci domownikow moglby sobie tylko znanym sposobem poradzic sobie z gerda, wyjsc niepostrzezenie na spacer i zjesc lecaca nieopodal sojke na przyklad. A co by bylo gdyby ta sojka byla nosicielem? Wtedy kot zarazilby dzieci. Dzierżżż!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kotbert A na przykład chomiki 07.03.06, 09:15 Czy taki niby niewinny chomik nie może się prześlizgnąć pod drzwiami i zechcieć skosztować dwa razy większego od niego latającego kawałka żywego mięsa? I potem zarazi dzieci! Czemu nikt nie podejrzewa chomików?! Odpowiedz Link Zgłoś
cassani a taka 07.03.06, 09:17 locha, na przykład dzika - to co? z założenia jest dzika - więc ptasia chyba też! Odpowiedz Link Zgłoś
dziad_borowy Przezorny Dziad 07.03.06, 09:21 dzis pozbedzie sie z domu ogromnych zapasow sloniny. Slonine, jak wiadomo, uwielbiaja sikorki, a sikorki to co??? Ptaki oczywiscie!! Precz z zagrypiona slonina!!!! Na poh5n1ybel!!!! Dzierżżż!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kotbert Radzę również 07.03.06, 09:28 wywalić wszelkie okruszki, kaszę i wszystko co Ci jeszcze przyjdzie do głowy, a mogłoby na przykład skusić wróbla. Odpowiedz Link Zgłoś
dziad_borowy Pierwszy poleci zegar z kukułką 07.03.06, 09:38 pozniej brylanty i inne drogocennosci, zeby juz nigdy nie polakomila sie na nie zadna sroka. Okruszki i kasze wessam w siebie i juz na zawsze zaprzestane robic trzy razy jak sojka. Taki plan. Dzierżżż!!! Odpowiedz Link Zgłoś
cassani Przezorne Zoo 07.03.06, 09:38 pozbędzie się lam w takim razie. tak żeby! Odpowiedz Link Zgłoś
dziad_borowy Ty lepiej nie ściemniaj Kaszani 07.03.06, 09:40 tylko wez sobie do serca co mowila Kotbert. A mianowicie: "wywalić wszelkie okruszki, kaszę". Dzierżżż!! Odpowiedz Link Zgłoś
cassani tak więc 07.03.06, 09:48 nie pękam :) Poza tym szef Straży Miejskiej powinien wydac jakiś okólnik żeby strażnicy nei żarli przez jakiś czas tych sajgonek z gołębi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: axel t Re: kolega na prawo kaszlnął! IP: *.toya.net.pl 07.03.06, 17:13 cassani napisał: > czy mam go uśpić? > pomocy! > Tak , uśpij go. Najlepiej zaśpiewaj mu kołysankę. Odpowiedz Link Zgłoś
yost Też mi sensacja! Ten wirus to nie nowość. 07.03.06, 19:15 Istaniał zawsze i zawsze ptaki padały, tylko diagnostyka wirusologiczna tego jeszcze nie chwytała. Teraz ta choroba to świetny zastępczy temat dla rządu, a kotom dajcie spokój. Już w średniowieczu oskarżano je o konszachty z diabłem i masowo mordowano wraz z "czarownicami". Daleko od tych czasów nie odeszliśmy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ROBERT Z WIDZEWA.. koty wobec ptasiej grypy IP: *.tvsat364.lodz.pl 07.03.06, 20:11 ludzie pomóżcie od kilkunastu lat jestem opiekunem i karmicielem bezdomnych zwierząt a wszczegulności kotów mam pod opieką 20 kotów część z nich jest wysterylizowana wszystkie są regularnie odpchlone i odrobaczywione część z nich mieszka razem z nami reszta w komórkach są regularnie dokarmiane .po zrobieniu paniki w tv i gazetach ludzie zaczeli wyrzucać koty na ulice ,są one w żaden sposób nie przygotowane na życie na ulicy przez cały czas mieszkały z człowiekiem były regularnie dokarmiane miały ciepło a teraz spodkał ich taki okrutny los ze strony człowieka którego uważały za swojego przyjaciela ...błagam tłumaczcie swoim znajomym i sąsiadą żeby tego nie robili tym stworzenią niech ich nie wyrzucają na ulice...ostatnio po tych artykułach o ptasiej grypie i kotach które mogą się nią zarazić ludzie wyrzucili koty pod moim blokiem i przybyło ich 4 sztuki zagubionych i proszących o pomoc ,pomagam im jak moge chociaż zostałem w tym nieszczęściu sam ludzie traktują mnie jak złoczyńce który hoduje im zaraze pod nosem .artykuły wasze na temat zagrożeń ze strony kotów zrobiły wiele złego i doprowadziły do nagonki na nas karmicieli,społeczeństwo w blokowiskach i kamienicach jest tak prymitywne że dla nich wiadomość iż kot może ich zarazić grypą ptasią jest równoznaczne z wydaniem na te i tak biedne i pokrzywdzone na codzień zwierzęta wyroku śmierci a na ich karmicieli wyzwisk obelg i zpobiciami włącznie...prosze was i władze miasta aby przez najbliższe dni zamieściły artykuły w gazetach ze sprostowaniem i pouczeniem mieszkańców łodzi i nie tylko jak mają postępować w stosunku do tych zwierząt aby nie zrobiono więcej krzywdy...ptasia grypa została wykryta już w 1901roku a w 1952stwierdzono że może przenosić się na człowieka no to nie rozumię tej obecnej paniki czy to jak zawsze chodzi o pieniądze które dostaniemy z unni na walke z ptasią grypą czy na tym wszystkim muszą cierpieć zwierzęta i akurat koty a co ze szczurami i myszami jak zjedzą chorego ptaka one szybciej rozniosą tą chorobe niż kot...jeszcze raz błagam nie róbcie nagonki na koty... ROBERT Z WIDZEWA WSCHODU...łzy same cisną się do oczu taką mam zapłate za tyle lat włożonych swoich pieniędzy czasu i serca w ratowanie tych zwierząt... Odpowiedz Link Zgłoś
yost Re: koty wobec ptasiej grypy 11.03.06, 20:50 Niestety muszę się zgodzić. Głupota i ciemnota ludzka nie zna granic. Media informują o tej całej hecy z zupełnym brakiem odpowiedzialności. L:iczy się tylko news i kasa. Jesli wywoła to zgubne w skutka reakcje ludzi to dla nich jeszcze lepiej, bo znowu będą mieli pismacy o czym smarować. Odpowiedz Link Zgłoś
michal.ch Re: H5N1 potwierdzony!! 11.03.06, 21:18 Nie, pod warunkiem, że po dotknięciu ptaka umyjemy ręce. I bez skojarzeń mi tu... ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andżela Re: H5N1 potwierdzony!! IP: *.toya.net.pl 11.03.06, 23:14 Zawszę myjem rece po dotykaniu ptaka. Płuczę też usta. Odpowiedz Link Zgłoś