Dodaj do ulubionych

Nie będzie filii Muzeum Sztuki w Manufakturze

IP: *.4web.pl 28.03.06, 23:07
Tuż nawet nie jest głupota - to sabotaż !
Obserwuj wątek
    • Gość: d na pal. buraki na pole. IP: *.toya.net.pl 28.03.06, 23:08
      :{
      • Gość: JK Re: na pal. buraki na pole. IP: green.d* / *.mofnet.gov.pl 29.03.06, 08:17
        LPR i Samoobrona TO BURAKI I CIEMNOGROD - ODRAZAJACY, BRUDNI I ZLI LUDZIE.
        Zróbmy coś o ile da się uratowacMuzeum Sztuki - może presja mediów pomoże w
        przekonaniu radnych. Może warto całą zawartość forum przekazać tym radnym ,
        wreszcie niech pokażą swoje twarze abyśmy wiedzieli jak wygląda postać radnego
        LPR i Samoobrony nie nawykłego do obcowania z kulturą.
        JK
        • Gość: p może jakaś manifestacja? IP: *.net-partner.pl 29.03.06, 17:00
          Jestem facetem. Dawno nie płakałem. Ale teraz mam łzy w oczach.
          • vilijonkka Re: może jakaś manifestacja? 29.03.06, 19:56
            manifestacja?
            nikła nadzieja na sukces, ale dla porządku wypadałoby. i dla spokoju sumienia.
      • Gość: Haol Re: na pal. buraki na pole. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.06, 18:51
        Jestem oburzona prostactwem naszych radnych Obawiam sie,że podobne kwiatki
        czekają nas częściej.Ale to niestety nasze społeczeństwo wybiera takich
        prostaków.
      • Gość: Paulina Kultura to nie jest sprawa dla samoobrony i ligi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.06, 14:14
        Jeżeli nadal samoobrona oraz liga polskich rodzin bedą decydowac o sprawach,
        o których nie maja pojęcia, albo niszczą je jedynie przez zawiść dla projektów
        nie opracowanych przez siebie, to nie mamy zadnych nadziei, że w tym miescie
        oraz kraju cos sie zmieni na lepsze.
        cholera a tak sie cieszylam z nowej filii muzeum.
        do dupy z takimi politykami!!!
    • Gość: kaazam Re: Nie będzie filii Muzeum Sztuki w Manufakturze IP: *.devs.futuro.pl 28.03.06, 23:16
      zaskoczeni?!!! banda idiotow!!! przeciez o tym projekcie mowilo sie od lat. To
      ze Samoobrona nie chce muzeum to mnie specjalnie nei dziwi. Pewnie zaden z nich
      nigdy w zyciu nie byl w muzeum. Ku..wa krew mnie zalewa!!
      • Gość: thome Re: Nie będzie filii Muzeum Sztuki w Manufakturze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.06, 23:30
        Byłbym zaskoczony. Gdyby nie to, że to Łódź.
        • Gość: Dr.Ozdek Re: Nie będzie filii Muzeum Sztuki w Manufakturze IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 28.03.06, 23:55
          "Thome" sluszna uwaga. Nota bene: A po co Lodzi Muzeum Sztuki? Nawiasem: "Vox
          populi, vox Dei" - lub jak mawial kapral Gluszek ze szkoly Nalazkow w
          Elblagu: "Niechaj Polszcza zna jakich synow ma!"
          Dr.Ozdek
    • Gość: Miszal Re: Nie będzie filii Muzeum Sztuki w Manufakturze IP: *.toya.net.pl 28.03.06, 23:30
      SKANDAL!!! Szkoda gadać...
    • Gość: jan Nie będzie filii Muzeum Sztuki w Manufakturze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.06, 23:40
      biura w manufakturze wstrzymaja budowę biurowców w innych częsciach miasta :/
      a to poprawia wygląd miasta!
    • Gość: Zatroskany Michał Król - głąbem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.06, 23:45
      Radny Król po raz kolejny pokazał, że jest głąbem. Smutne
      • Gość: Jacek Re: Michał Król - głąbem IP: *.vline.pl / *.73.rev.vline.pl 29.03.06, 09:34
        Głąb jak głąb, ale szkodzi miastu. I tacy zostają radnymi. Mam nadzieję, że
        nikt go już nie wybierze.
    • Gość: awis Re: Nie będzie filii Muzeum Sztuki w Manufakturze IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 29.03.06, 00:14
      nie jestem fanem sejmiku, ale cale szczescie, ze nie bedzie muzeum miedzy blaszakami z tandeta

• Gość: sza Re: Nie będzie filii Muzeum Sztuki w Manufakturze IP: *.toya.net.pl 29.03.06, 06:54
        Gość portalu: awis napisał(a):

> nie jestem fanem sejmiku, ale cale szczescie, ze nie bedzie muzeum miedzy blasz
        > akami z tandeta
        Tym z muzeum jakos to nie przeszkadzalo.
        • yarro Re: Nie będzie filii Muzeum Sztuki w Manufakturze 30.03.06, 00:39
          No jak muzeum rządził niekompetentny i wąsko myślący Borusewicz, to się nie
          dziwię, ze nie przeszkadzalo.
    • Gość: MP Re: Nie będzie filii Muzeum Sztuki w Manufakturze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.06, 00:32
      Szkoda, a moze nie. Trzeba wybudowac nowa siedzibe muzeum. Zrobic konkurs, zaprosic swiatowych
      architektow. Libenskind urodzil sie Lodzi. Trzeba to wykorzystac. Moglibysmy naprawde wtedy
      przyciagac turystow, przeciez nasze muzeum to drugie na swiecie muzeum sztuki nowoczesnej.
      • michal.ch Re: Nie będzie filii Muzeum Sztuki w Manufakturze 29.03.06, 18:37
        Tak, tak, a ty za to zapłacisz. Tu potężny budynek była praktycznie za friko.
      • tragikomix Re: Nie będzie filii Muzeum Sztuki w Manufakturze 29.03.06, 22:38
        Taki konkurs już był w latach 70-tych. O ile dobrze pamiętam wygrał projekt,
        który lokował muzeum w parku na Zdrowiu. Jeden z pawilonów malowniczo zawieszał się nad stawem. Skończyło się na wystawie makiet w galerii w parku Sienkiewicza.
        Projekt był autorstwa tego samego towarzysza, który projektował bunkier na Dołach.
        To nieszczęsne miasto i zginienia bliskie.
        Kultura jest tu ostatnią potrzebą. Sztuka współczesna? Komu potrzebne te maziajstwa i ugniecione stosy śmieci?
        Spytajcie młodzieży w łódzkich szkołach gdzie mieści się siedziba Muzeum Sztuki
        w Łodzi, spytajcie kim była Kobro, Strzemiński, Starczewski? Kim jest Fijałkowski?
        Zobaczycie wielkie zdziwione oczy.
        Pamiętajcie młodzi!
        Kto wschodzi w mieście Łodzi, ten sam sobie szkodzi!

• Gość: lammed Re: Nie będzie filii Muzeum Sztuki w Manufakturze IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.04.06, 15:04
          A kto to był Starczewski, bo nie wiem, choć pół życia w Łodzi spędziłem i
          Muzeum Sztuki często bywałem ?
          • tragikomix Re: Nie będzie filii Muzeum Sztuki w Manufakturze 02.04.06, 22:28
            Antoni Starczewski (1924-2000). Belfer łódzkiej ASP. Świetny facet i pedagog.
            Masz wyszukiwarkę? To sobie poszukaj.
      • yarro Re: Nie będzie filii Muzeum Sztuki w Manufakturze 30.03.06, 00:41
        Marcin, to kiedy robimy tę zrzutkę na Libeskinda?
    • berger.m s k a n d a l ! Apeluję do Prezydenta M. Łodzi 29.03.06, 00:37
      Brak mi słów! Powtórzę słowa Stanisława Olasa, wicemarszałka odpowiedzialnego za
      kulturę: "Dramat. To nieszczęście, że tacy ludzie zostają radnymi i decydują o
      inwestycjach."...
      To jest sprawa, która powinna zostać wręcz nagłośniona przez media
      ogólnopolskie! Apeluję do władz Łodzi: naprawcie błąd województwa, te pieniądze
      muszą się znaleźć! Niech łódzka Rada Miejska przesunie te 11 mln z
      przyszłorocznego budżetu. Panie Prezydencie! To jest inwestycja o strategicznym
      znaczeniu dla miasta, przyciągnie turystów, znacząco poprawi znaczenie i
      wizerunek Muzeum Sztuki! Jest efektem starań wielu ludzi, nawet Ministerstwo
      Kultury obiecało na nią pieniądze! Nie zaprzepaśćmy tej szansy! Zbiory Muzeum
      Sztuki to jedna z największych wartości Łodzi, wykorzystajmy to!

Z pozdrowieniami i ubolewaniem nad tym, kogo mieszkańcy województwa wybrali do
      Sejmiku w ostatnich wyborach (mam nadzieję, że swój błąd naprawią jesienią br.),
      berger.m
      • Gość: RadziuCHN Re: s k a n d a l ! Apeluję do Prezydenta M. Łodz IP: *.toya.net.pl 29.03.06, 00:55
        gratulacje wicej glosujcie na samoobrone LPR PiS no comment
    • Gość: dwakretki Re: Nie będzie filii Muzeum Sztuki w Manufakturze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.06, 01:01
      bardzo dziękuję za taką decyzję, po raz kolejny radni pokazali co
      potrafią, "utrącając" dobrą inicjatywę z powodów... no właśnie, z jakich
      powodów nie dają możliwości rozwoju Muzeum? znowu kultura przegrywa.

a co z zainwestowanymi w ten pomysł funduszami? to była prywatna forsa, którą
      można wywalić w błoto? czy ktoś odpowie za taką niegospodarność?
    • berger.m Apel do Forumowiczów! Czas na akcję! 29.03.06, 01:14
      Apeluję, odłóżcie na bok gniew i poglądy polityczne, wyślijcie maile do radnego
      LPR Michała Króla, e-mail michal-tomasz@tlen.pl , nieważne, do jakiej partii on
      należy, jest łodzianinem, wychował się w tym mieście, jest wykształconym
      człowiekiem, można wytłumaczyć mu błąd, jaki popełnił i nakłonić do zmiany
      zdania! Może jeszcze nie wszystko stracone, Sejmik może powrócić do tej sprawy!
      Zalejmy mailami Michała Króla i innych radnych LPR i Samoobrony, by zmienili
      zdanie! Nie wysyłajcie anonimów, piszcie kulturalnie, argumentujcie. Takie akcje
      przynoszą często oczekiwany skutek. Ja swojego maila już wysłałem.

Pozdrawiam!
    • dwiejedynki taka jest kondycja mentalna łodzian ad 2006 29.03.06, 01:21
      taka jest ich kondycja moralna, sami ich sobie wybraliście to dupy nie
      zawracajcie....
      • Gość: jan Re: taka jest kondycja mentalna łodzian ad 2006 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.06, 01:28
        pozwólcie na małą dyresję:

jak manufaktura rozwiazała problem parkingu? - to pytanie nurtuje mnie od
        jakiegoś czasu
    • Gość: nerd wydrukujcie listę radnych którzy byli na NIE IP: *.toya.net.pl 29.03.06, 01:32
      mamy chyba prawo wiedzieć?! SKANDAL
      • dwiejedynki po co chamom "sztuka" albo nie dla psa kiełbasa 29.03.06, 01:43
        no i jaki dialog ? tera rzondzi 4-ta kultura !!!
    • hubar Re: Nie będzie filii Muzeum Sztuki w Manufakturze 29.03.06, 01:51
      Co za osły się do władzy dorwały!
      Nie wiem co napisać, aby nie podpadało pod regulamin, a określałoby tych radnych.

KRETYNI!!!! Do pługa a nie do władzy!
    • Gość: Hadad Re: Nie będzie filii Muzeum Sztuki w Manufakturze IP: *.toya.net.pl 29.03.06, 05:33
      Dać zdjęcia tych wszystkich którzy byli przeciw na pierwsze strony gazet !!!
      Skandal, tacy ludzie nie powinni pistować stanowisk wyższych niż sprzątacz.
      K..wa ja już nie wytrzymam z tym LPR i "Samobroną". Tak k..wa dziwcie się że z
      łodzi dziennie wylatule do Angli i Irlandi kilkadziesiąt osób, dziwcie siedalej.
      Ten kraj i to miasto upada i właśnie tacy ludzie sie do tego przyczyniają.
      Potrzebna Nam Rewolucja i to krwawa.
    • Gość: jarema Re: Nie będzie filii Muzeum Sztuki w Manufakturze IP: *.lodz.dialog.net.pl 29.03.06, 06:08
      To tylko taki malutki przykładzik tego, co nas może czekać z wicepremierem
      Lepperem i Nową Wspaniała Koalicją - tyle, że w skali całego kraju.
      Popieram pomysł opublikowania nazwisk tych (bez)radnych wraz z opisem ich
      bezbarwnych postaci oraz wykonywanym zawodem, etc. Wszyscy powinni wiedzieć kto
      stoi za ta haniebną akcją.
    • Gość: skandal Re: Nie będzie filii Muzeum Sztuki w Manufakturze IP: *.ghnet.pl 29.03.06, 06:36
    • Gość: rav napiszmy do tego barana: <a href="http://www.michalkrol-lpr" targe IP: *.ghnet.pl 29.03.06, 06:39
    • Gość: kleberg Król Destrukcji vs Bohomazy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.06, 07:18
      Zastanawiam się czy Pan Radny był choc raz w Muzeum Sztuki...Generalnie to co
      nie przypomina mu klasycznych kształtów jest pewnie dla niego bohomazem
      niewartym uwagi. Proponuje te pieniądze dać na nawą siedzibe LPRu, albo
      Wszechpolaków. Oni sami przeprowadzą rewolucje kulturalną tak jak kiedys Mao w
      Chinach :/...zgroza !!!!
    • Gość: zygmunt spokojnie IP: *.162.rev.vline.pl 29.03.06, 07:26
      Spokojnie-zostanie troche kasy i piękne, mądre miasto Łódź będzie się mogło
      dorzucić na swiatynie opacznosci we wszawie
      • Gość: literka_m Re: spokojnie IP: 217.6.80.* 29.03.06, 07:48
        spokojnie, moze pare faktow:
        - jesli komus sie wydaje, ze muzeum przyciagnie turystow, to mnie pusty smiech
        bierze. muzeum przyciagnie jedynie autokarowe wycieczki biednych dzieciakow
        ktorzy beda mieli je wpisane do programu wycieczki szkolnej. oczywiscie, jesli
        to muzeum w grupie 60 dzieciakow slizgajacych sie w w kapciach po muzealnych
        korytarzach rozbudzi chociaz w jednym wrazliwosc na uroki sztuki (watpliwe) to
        nie jest zle. popatrzcie na inne miasta i powiedzcie ktore przyciaga turystow
        dzieki muzeum. tylko prosze, nie porownujcie je do Wawelu czy Zamku
        Krolewskiego w W-wie

- Szkoda pieniedzy z UE, to w koncu 18 mln. Ale sytuacja przypomina troche
        sytuacje w ktorej matce ledwo wiazacej koniec z koncem bo jej do pierwszego nie
        wystarcza a dwojke dzieci wykarmic trzeba przychodzi ktos i
        proponuje : "kobieto, wyloz 10 tys zlotych ja doplace 100 tys i kupimy ci nowy
        model volvo, zebys mogla wozic dzieciaki do szkoly". i co powinna kupowac to
        nowa fure ? przeciez sie oplaca.
        krotko mowiac, lodz ma powazniejsze wydatki i cele niz wlozenie 11 mln zl w
        muzeum po ktorym chodza glownie studenci historii sztuki i mlodziez z wycieczek

• adammarczak25 Re: spokojnie 29.03.06, 08:41
          tym razem aż sie zalogowałem... :/ Oczywiście, że zamiast muzeum lepiej będzie wystawić sklepy i biura, w którym ludzie będą pracować w niewolniczych warunkach za głodowe (albo żadne) pensje. Niech żyje kapitalizm...
          A tak w ogóle to ja jestem studentem i muszę się przyznać, że wolę pojechać choćby do Poznania, bo w Łodzi są najwyżej 2 dobre muzea...
          • Gość: literka_m Re: spokojnie IP: 217.6.80.* 29.03.06, 08:49
            > tym razem aż sie zalogowałem... :/ Oczywiście, że zamiast muzeum lepiej
            będzie
            > wystawić sklepy i biura, w którym ludzie będą pracować w niewolniczych
            warunkac

nie lubie jak ktos przegina :(.
            a co do 11 mln, to wolalbym zeby za nie polozono nowa nawierzchnie na ulicy
            traktorowej od rabienskiej do rojnej niz wybudowano nawet najladniejsze muzeum
            sztuki. panowie najpierw chleb potem ciastka, nie odwrotnie
            • Gość: shoo Re: spokojnie IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 29.03.06, 10:33
              sorry, ulica to nie chleb. co zmieni tam polozenie tam nowej nawierzchni oprocz
              tego ze nie bedzie ci i paru innym osoba trzeslo d*py? Przyjada turysci? Miasto
              zarobi kase?
              • Gość: literka_m Re: spokojnie IP: 217.6.80.* 29.03.06, 10:43
                > sorry, ulica to nie chleb. co zmieni tam polozenie tam nowej nawierzchni
                >oprocz
                > tego ze nie bedzie ci i paru innym osoba trzeslo d*py? Przyjada turysci?
                >Miasto
                > zarobi kase?

ulica to wlasnie chleb. wlasnie takie podejscie jak twoje powoduje, ze jestesmy
                daleko w tyle za czechami slowacja o europie nie wspominajac. moja dupa
                trzesawke przezyje, bo jest przyzwyczajona. Dupa przecietnego europejczyka nie.
                tak samo jak braku kibli ktorych - poki co - nasze miasto jakos dorobic sie nie
                moze.
                • Gość: Tuki Re: spokojnie IP: *.local / *.laskomex.com.pl 29.03.06, 13:47
                  Pieniądze na drogi gina na każdym szczeblu od planowania "łapówek" do
                  fakturowania lepszego asfaltu niż był kupiony. I dopóki to nie zostaninie
                  zmienione to nawet 200mln zł zabranych kulturze czy innym sferom nie pomoże na
                  dziury.

A metoda zabierania i wogóle dyskutowania o tym że te pieniądze można by
                  przeznaczyć na coś innego jest ogólnie żałosna.
                  Skończy się to co najwyżej tym że poslowie samoobrony załatwią sobie dodatkowe
                  diety i naprawy ulic którymi dojeżdzają na spotkania w sejmiku
                • uerbe Re: spokojnie 29.03.06, 20:40
                  Gość portalu: literka_m napisał(a):

> daleko w tyle za czechami slowacja o europie nie wspominajac.

Spieszę poinformować, że Czechy trzymały i trzymają poziom mocno europejski.
            • el-042 Re: spokojnie 29.03.06, 15:12
              > nie lubie jak ktos przegina :(.
              > a co do 11 mln, to wolalbym zeby za nie polozono nowa nawierzchnie na ulicy
              > traktorowej od rabienskiej do rojnej niz wybudowano nawet najladniejsze
              muzeum
              > sztuki. panowie najpierw chleb potem ciastka, nie odwrotnie

Chyba zapomniales, ze jest cos takiego jak rozwoj zrownowazony. Nalezy wspierac
              wszystkie dziedziny zycia, zeby nie doprowadzac do zapuszczenia zadnej z nich,
              bo dopiero wtedy sie przegina. A polskim kierowcom przyda sie troche kultury,
              bo nie maja jej grama, co widac w kulturze jazdy, a raczej w jej braku. Idąc
              tym tokiem rozumowania z kilkadziesiąt lat mielibyśmy na pięknych drogach
              piękne samochody z analfabetami w środku, ktorzy nieswiadomi swojego
              ograniczenia i glupoty powodowaliby bezsensowne wypadki, urzadzajac wyscigi i
              udowadniajac wszysktkim, ze rzadza na drodze. Jakie to charakterystyczne dla
              ludzi ograniczonych i bez wyobrazni. Tego chcesz?
              Poza tym co mi i wiekszosci mieszkancow Lodzi po takiej Traktorowej? Nie
              mieszkam w jej okolicach, nigdy ja nie jechalem i moze nigdy w zyciu z niej nie
              skorzystam, a muzeum jest dla calego miasta i ludzi spoza.

--
              Odpłyń Łodzią z EL-042
        • Gość: Tuki Re: spokojnie IP: *.local / *.laskomex.com.pl 29.03.06, 08:58
          I ty to nazywasz faktami.
          Najprawdopodobniej w muzeum byłeś ostatni raz właśnie razem z kolegami z
          ostatniego twojego szczebla edukacji czyli 4 klasy szkoły podst.

Mówisz, żeby nie porównywać muzeum do Wawelu czy Zamku Królewskiego owszem, ale
          te obiekty nie przyciągają turystów tylko dlatego że istnieją. One prowadzą
          działalność kulturalną również muzealną inaczej po co by było jeździć tam więcej
          niż raz w życiu - zobaczyłem, zaliczyłem, zapomniałem.
          W Łodzi a szczególnie w Muzeum sztuki jest ponad 14tys eksponatów które tylko
          się kurzą, albo jeżdzą na zagraniczne wystawy bo u nas nie ma ich gdzie pokazać.
          To muzeum uzyskało rangę wielkiej wypożyczalni bo nie ma gdzie pokazywać swoich
          zbiorów i manufaktura właśnie lepiej lub gorzej miała tę kwestię zmienić.

Tak się składa że muzea to nie jest sposób na odbieranie z budżetu państwa
          pieniędzy na głodne dzieci, a działalność kulturalna zarówno przynosi zyski jak
          i daje miejsca pracy również dla tych matek.

Zdaje mi się że jesteś z tych, którzy najchętniej odebrali by całe
          dofinansowanie państwa dla kultury, wojska itd i wszystko przeznaczyli na becikowe.

Tak się składa że mógłbym się z toba zgodzić, ale pod jednym warunkiem, jak
          kultura na sobie radzic sama to kościół też może. Ciekawe czy zdajesz sobie
          sprawę ile można by głodnych dzieci wyżywić gdyby panstwo nie finansowało
          kościoła a temu nawet VATu wprowadzić nie wolno.
          • Gość: literka_m Re: spokojnie IP: 217.6.80.* 29.03.06, 09:06
            > Najprawdopodobniej w muzeum byłeś ostatni raz właśnie razem z kolegami z
            > ostatniego twojego szczebla edukacji czyli 4 klasy szkoły podst.

no coz, jak mowi moj kumpel, nie dyskutuj z chamem, bo sciagnie dyskusje do
            swojego poziomu i pokona cie doswiadczeniem. ja sprobuje bez ublizania twojej
            osobie

> W Łodzi a szczególnie w Muzeum sztuki jest ponad 14tys eksponatów

Lodz ma najgorsze drogi w polsce (patrz ostatni raport ministerstwa) jak ta
            tandencja sie utrzyma, to pies z kulawa noga tu nie przyjedzie, nawet jak beda
            wystawiac klejnoty starozytnego egiptu

> Tak się składa że muzea to nie jest sposób na odbieranie z budżetu państwa
            > pieniędzy na głodne dzieci, a działalność kulturalna zarówno przynosi zyski
            jak
            > i daje miejsca pracy również dla tych matek.

nic nie pisze o glodnych dzieciach, nie wiem czemu o nich wspominasz. zaglujesz
            glupimi zdaniami od glodnych dzieci po miejsca pracy dla ich matek. chlopie o
            co ci chodzi ?

> Zdaje mi się że jesteś z tych, którzy najchętniej odebrali by całe
            > dofinansowanie państwa dla kultury, wojska itd i wszystko przeznaczyli na
            becik
            > owe.

nie, becikowe tez bym wstrzymal. jestem z rozsadnie myslacych. najpierw drogi,
            potem kolej, lotnisko tez narzeka na brak pieniedzy. to wszystko jest lodzi
            bardziej potrzebne od muzeum sztuki. ciezko przyjac do wiadomosci ?

> Tak się składa że mógłbym się z toba zgodzić, ale pod jednym warunkiem, jak
            > kultura na sobie radzic sama to kościół też może. Ciekawe czy zdajesz sobie
            > sprawę ile można by głodnych dzieci wyżywić gdyby panstwo nie finansowało
            > kościoła a temu nawet VATu wprowadzić nie wolno.

ta ty znow o glodnych dzieciach ? skad ty je wziales, ja nic takiego nie
            pisalem. a to ze kosciol... wiesz, to ze w ameryce bija murzynow to nie znaczy,
            ze u nas tez mozna
        • Gość: shoo Re: spokojnie IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 29.03.06, 10:27
          Muzeum Sztuki Nowoczesnej w Bilbao. Nasza kolekcja to naprawde nie jest 5 liga.
        • nitka444 Re: spokojnie 29.03.06, 13:27
          jak dzieciaki pozostawić samopas, będą się ślizgać, ale tam są pracownicy w
          dziale oświatowym, którzy oprowadzają dzieciaki i ciekawie omawiają niektóre
          dziela sztuki jak i kierunki w sztuce.Zwiedzać można na wiele sposobów. Bieda
          rodzi biedę, "bieda" umysłowa rodzi kolejną "biedę" i tak tylko sobie tłumaczę
          taki komentarz literki_m.
          • Gość: literka_m Re: spokojnie IP: 217.6.80.* 29.03.06, 15:21
            > jak dzieciaki pozostawić samopas, będą się ślizgać, ale tam są pracownicy w
            > dziale oświatowym, którzy oprowadzają dzieciaki i ciekawie omawiają niektóre
            > dziela sztuki jak i kierunki w sztuce.Zwiedzać można na wiele sposobów. Bieda
            > rodzi biedę, "bieda" umysłowa rodzi kolejną "biedę" i tak tylko sobie tłumaczę
            > taki komentarz literki_m

spoko, oszukuj sie dalej. idz do muzeum i zobacz ile osob i kto tam przychodzi
            i zyj dalej w zludzeniach. a o mnie sie nie martw
    • Gość: Kuba Re: Nie będzie filii Muzeum Sztuki w Manufakturze IP: *.toya.net.pl 29.03.06, 08:08
      I znowu to PO
    • Gość: Tuki Re: Nie będzie filii Muzeum Sztuki w Manufakturze IP: *.local / *.laskomex.com.pl 29.03.06, 08:22
      To bardzo ciekawa informacja tylko niech ktoś mi powie po jaką ch.. sejmik
      najpierw walczył o większościowe finansowanie tej inwestycji. I robił to tak
      długo , aż ministerstwo wycofało się ze swojej propozycji finansowania bodajże
      80:20.
    • Gość: dzanus Ignoranci IP: 194.63.133.* 29.03.06, 08:26
      Pewnie, po co muzeum sztuki, skoro zaden szanujący sie posel LPR czy Samoobrony
      nie moze pojsc do muzeum, bo jedyną wystawę jaką rozumie to zdjęcia usuniętych
      płodów.

"Łodzianom gratulujemy - posłów".
    • artnow Re: Nie będzie filii Muzeum Sztuki w Manufakturze 29.03.06, 08:28
      Hehehe
      A po co burakom muzeum ???
      Ktoś się dziwi, że o zablokowali???
    • Gość: oddany do kosciola a nie do muzelum! IP: 213.146.119.* 29.03.06, 08:32
      grzesznicy! wiadomo co w muzelum sie pokazuje, akty, przemoc, sodoma i gomora!
      my prawdziwi polacy oddani najswietszej maryj nie chcemy zadnych muzeow! kaplice
      tam lepiej by wybudowali!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka