Dodaj do ulubionych

Bojkot Radia Maryja...

IP: *.toya.net.pl 07.04.06, 21:45
Istota radia katolickiego w naszym kraju to dobra rzecz, TYLKO zależy jak to
radio jest prowadzone i jaki ma charakter. To polskie Radio Maryja jest
ŻAŁOSNE!! Wygłaszają tylko antysemickie hasła, wyrywają od ludzi pieniądze na
składeczki, robią im wodę z mózgu, wtrącają się do polityki i wiele innych.
CZY BĘDZIE SCHIZMA?? CZY RYDZYK JEST BEZKARNY?? CZY PEWNYM POLSKIM PARTIOM
POLITYCZNYM ZALEŻY NA TYM RADIU??

ZBOJKOTUJMY RADIO MARYJA!!
Obserwuj wątek
    • Gość: niemoher Re: Bojkot Radia Maryja... IP: *.mnc.pl 07.04.06, 21:52
      noooo....
      a jak ktos go nigdy nie sluchal, to jak ma je teraz bojkotowac? nie sluchac
      jeszcze bardziej?

smieszna jest ta kampania przeciwko w/w rozglosni. zamiast odganiac ludzi od
      radioodbiornikow - napedza sie nowych ciekawskich sluchaczy. przed nagonka
      sluchala RM niewielka liczba osob, z czego przytlaczajaca wiekszosc stanowily
      babcie z radioodbiornikami odbierajacymi tylko ta stacje. no i bylo jeszcze
      troche polonii w USA.

ciekawe ile osob sposrod tych krzyczacych o 'tresciach' sluchalo RM dluzej niz
      10 minut w zyciu? i ciekawe ilu wsrod nich jest takich prawdziwych katolikow
      ktorych owe 'tresci' faktycznie by mogly obrazic
      • Gość: artur k. Re: Bojkot Radia Maryja... IP: *.toya.net.pl 07.04.06, 22:05
        Mój Boże... Żal mi Cię człowieku... NAprawdę... CZy ojciec dyrektor (jego
        przewielebna ekscelencja i eminująca eminencja) zrobił ci już totalną wodę z
        mózgu, nie wyssał jeszcze wszystkich Twoich pieniędzy na składeczki...?? Może
        ojciec dyrektor założy nowy kościół... CZy zmierzamy do schizmy??

RADIO KATOLICKIE NIE MOŻE MIESZAĆ SIĘ DO POLITYKI BO TO SKANDAL , IRYTACJA I
        ŻENADA!! PRZEDE WSZYSTKIM NIE MOŻE BYĆ ANTYSEMICKIE!! CZasami
        antysemityzm tego Rydzyka jest nieograniczony. PRZECIEŻ JEZUS CHRYSTUS TEŻ BYŁ
        ŻYDEM... CZy "RM" zastanawia się co wygłasza na tej swojej żałosnej "antenie"??

COFNĄĆ JEJ POZWOLENIE NA
        NADAWANIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: niemoher Re: Bojkot Radia Maryja... IP: *.mnc.pl 07.04.06, 22:19
          nie masz mnie co zalowac... nie slucham tego radia.
          odpowiedz mi tylko na pytanie: jak mam je bojkotowac sokoro go snie slucham?
          inni pewnie tez sie chetnie dowiedza.
          • Gość: artur k. Re: Bojkot Radia Maryja... IP: *.toya.net.pl 07.04.06, 22:27
            www.filmiki.jeja.pl/moherowe,berety.php
            www.maxior.pl/?p=index&id=6656&5własnie
            TAka jest wiara Kościoła??

• Gość: ciekawski Re: Bojkot Radia Maryja... IP: *.forweb.pl 07.04.06, 22:31
              odpowiedz na zadane ci pytanie
              • Gość: artur k. Re: Bojkot Radia Maryja... IP: *.toya.net.pl 07.04.06, 22:34
                Zgadzam się ,iż w RP powinno istnieć katolickie radio-jest potrzebne. Ale
                radio, które nie łamie prawa na antenie antysemityzmem i innymi niezgodnymi z
                prawem słowami; radio, które nie jest polityczne i nie wpływa na nią, które nie
                robi ludziom wody z mózgu, przykład:
                www.filmiki.jeja.pl/moherowe,berety.php
                RADIO O CHARAKTERZE KATOLICKIM MUSI BYĆ faktycznym GŁOSEM KATOLICKIM A NIE
                GŁOSEM ANTYSEMICKIM ...
                • big_news Re: Bojkot Radia Maryja... 07.04.06, 22:51
                  Tak się rozpisujesz o tej rozgłośni, tak walczysz o jej zamknięcie, że aż z
                  czystej ciekawości idę jej posłuchać. Zresztą, jak już tu słusznie zauważono,
                  różni tacy sporo robią w tym celu, żeby coraz więcej ludzi tej stacji słuchało.
                  Może mają w tym jakiś interes? W każdym razie trzeba korzystać z okazji, póki
                  jeszcze gada to radio. A propos: nie męczą Cię artykuły w "Nie", tak
                  "przychylne" wszystkiemu co polskie? Nie? No to na całe szczęście! Jeszcze byś
                  chciał (być może) zamknąć gębę Jureczkowi U., a to przecież przyjaciel wielu
                  ważnych postaci w naszym pięknym kraju. Tak się nie godzi, co nie?
                  • Gość: artur k. Re: Bojkot Radia Maryja... IP: *.toya.net.pl 07.04.06, 22:55
                    NIE czytam "NIE"... Jestem za młody na takie rzeczy...
                    • Gość: ciekawski Re: Bojkot Radia Maryja... IP: *.forweb.pl 07.04.06, 23:00
                      odpowiedz na zadane ci pytanie które brzmi: jak bojkotować RM skoro się go nie
                      słucha?
                      • Gość: artur k. Re: Bojkot Radia Maryja... IP: *.toya.net.pl 07.04.06, 23:07
                        Trzeba bojkotować to co mówi RM,a JA TEGO RADIA CZASAMI SŁUCHAM żeby się
                        pośmiać z ich opinii a poza tym wiele się słyszy o tym, co tam mówią od samych
                        tzw. "moherów" - oni są przesiączeni poglądami "ekscelencji" Rydzyka. A radio
                        niech każy bojkotuje w swój nieokreślony sposób.
                        • Gość: niemoher Re: Bojkot Radia Maryja... IP: *.mnc.pl 07.04.06, 23:14
                          > Trzeba bojkotować to co mówi RM
                          a skad niby mam wiedziec co mowia w tym radiu skoro go nigdy w zyciu nie
                          sluchalem? czy mam codziennie dzwonic do babci i prosic o zdanie relacji z
                          transmisji poprzedniego dnia a pozniej zbojkotowac to, co mi przekaze babcia?

a gdy juz wszyscy bedziemy bojkotowac Radio Maryja, to skad bedziemy wiedzieli
                          co mamy bojkotowac skoro nie nikt nie bedzie wiedzial co bylo mowione?
                          • Gość: artur k. Re: Bojkot Radia Maryja... IP: *.toya.net.pl 08.04.06, 10:42
                            Dlaczego bronisz tej "rozgłośni"?? Więc Ty nie musisz bojkotować. Nie
                            powiedziałem , że wszyscy.
                            • Gość: niemoher Re: Bojkot Radia Maryja... IP: *.mnc.pl 08.04.06, 11:30
                              1. nie bronie zadnej rozglosni
                              2. nawet jesli bym bronil - zabronisz mi?

>Nie powiedziałem , że wszyscy.

3.zdefiniuj zatem kto ma/moze/powinien bojkotowac, a kto nie. niektorzy nie sa
                              tak swiatli jak ty i sie gubia.
                              • Gość: artur k. Re: Bojkot Radia Maryja... IP: *.toya.net.pl 08.04.06, 11:37
                                Człowieku czy Ty umiesz czytać?? Po co rozważasz nad tym , nad czym nie
                                debatuje to forum?? Niech bojkotuje każdy kto chce w dowolny dla siebie sposób.
                                To moje ostatnie zdanie na ten temat kierowane do Ciebie. Nie będę po raz setny
                                powtarzał znów tego co napisałem. Przeczytaj uważnie i ze zrozumieniem. I nie
                                zadawaj mi więcej takich retorycznych pytań, na które odpowiedź zabrzmiała
                                kilka postów wcześniej... :/
                                • Gość: J.S. Re: Bojkot Radia Maryja... IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 08.04.06, 16:47
                                  > Nie będę po raz setny powtarzał znów tego co napisałem.

Slusznie, dosc juz tego belkotu... Zacznij bojkot od siebie - nie sluchaj tego
                                  radia nawet "czasami"...
                        • big_news Re: Bojkot Radia Maryja... 07.04.06, 23:15
                          Robi się ciepło. Może wykorzystaj sprzyjającą aurę i paraduj w koszulce z
                          napisem: "Bojkotuję RM. Z tego powodu czasami go słucham."
                          Teraz są trendy t-shirty z różniastymi deklaracjami.
                          • Gość: artur k. Re: Bojkot Radia Maryja... IP: *.toya.net.pl 08.04.06, 10:43
                            Bardzo dobry pomysł. A sprzodu nadruk moherka i twarzy dyktatora-Rydzyka.
                            • big_news Re: Bojkot Radia Maryja... 08.04.06, 10:48
                              Z twarzą byłbym ostrożny. Ktoś nie czytaty i nie pisaty mógłby podejrzewać, że
                              to Twój idol.
                          • Gość: Lech Kaczyński Re: Bojkot Radia Maryja... IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 08.04.06, 11:34
                            > Robi się ciepło. Może wykorzystaj sprzyjającą aurę i paraduj w koszulce z
                            > napisem: "Bojkotuję RM. Z tego powodu czasami go słucham."
                            > Teraz są trendy t-shirty z różniastymi deklaracjami.

a ty idz na spotkanie radia maryja na jasna gore, to tez bardzo trendi
                            ostatnio, ty przebrzydly libertynie
                          • Gość: leslaw_m Re: Bojkot Radia Maryja... IP: *.lodz.msk.pl 08.04.06, 14:25
                            ja założę sobie następującą koszulkę:"Nie płakałem po MECHU" :))
                  • Gość: Piotr Re: Bojkot Radia Maryja... IP: *.lodz.msk.pl 07.04.06, 22:57
                    big_news napisał:

> A propos: nie męczą Cię artykuły w "Nie", tak
                    > "przychylne" wszystkiemu co polskie?

Nie co polskie ale co kościelne. A to duża różnica
                    • big_news Re: Bojkot Radia Maryja... 07.04.06, 23:10
                      Widzisz, jakby Ci tu powiedzieć... Otóż wyobraź sobie, że jestem ateistą. Tym
                      samym sprawy tyczące kościoła i wszystkiego co go otacza, są mi obojętne. A więc
                      nie powinny mnie dotykać obrazoburcze słowa Urbana i jego drużyny. Jednak kiedy
                      przemyca, pod pozorem "dowalenia" kościołowi, treści urągające każdemu Polakowi,
                      to to już mnie potrafi wkurzyć. Jednak macham na to z politowaniem ręką,
                      przecież nie od każdego można wymagać kultury i zwykłej przyzwoitości. Mija mi
                      więc po chwili pierwotna irytacja i raczej szkoda mi tego gościa i nie chowam do
                      niego urazy. Po prostu są tacy i owacy na tym padole, normalni i ułomni, młodzi
                      i starzy, mądrzy i głupi. I już. I w życiu by mi do głowy nie przyszło, żeby
                      komuś kneblować usta. Niech gada co chce. Sądy są od tego, aby roztrzygać
                      ewentualne naruszenia prawa. Także te tylko wypowiadane.
                      • brite Re: Bojkot Radia Maryja... 08.04.06, 10:56
                        > Otóż wyobraź sobie, że jestem ateistą

Wiedziałem! Wierzyłem w Ciebie biggie! :-)
                  • Gość: leslaw_m Re: Bojkot Radia Maryja... IP: *.lodz.msk.pl 08.04.06, 00:30
                    o ile mi wiadomo gadzinowy tygodnik nie istnieje nie pod szyldem
                    jedynego "tygodnika wszystkich katolików" czy nawet "tygodnika wszystkich
                    lewaków"
                    zauważ ,ze nawet miller nie dawał do tej gazety wywiadów,

a w postsowieckim radiu trajkoce premier pacynka i jarosław zawsze dziewica na
                    okrągło:)
                    • big_news Re: Bojkot Radia Maryja... 08.04.06, 08:00
                      Na górze trajkocą coś o pojednaniu, o zasypywaniu rowów, o ludzkim języku, a Ty
                      leslawie po staremu. Już chyba nie umiesz inaczej...

Czy należy rozumieć, że te media, do których premier (ten czy inny) nie zagląda
                      bądź nie udziela im wywiadów, to są dobre media, a te, w których da się go
                      zobaczyć, to są media do likwidacji? Ciekawa teza.
                      • Gość: leslaw_m Re: Bojkot Radia Maryja... IP: *.lodz.msk.pl 08.04.06, 14:23
                        >Na górze trajkocą coś o pojednaniu, o zasypywaniu rowów, o ludzkim języku, a Ty
                        >leslawie po staremu. Już chyba nie umiesz inaczej...

zasypywaniu rowów mówisz?...hm...granatami raczej:/
                        tego rowo się nie zasypie tak łatwo,brak do tego woli obu stron i wcale nie
                        jestem pweien czy to źle.
                        zważ też na porę i temat mojego postu,wybacz premiera pacynkę i jarosława
                        zawsze dziewicę,te okreslenia odnoszą się do ich zachowania w w/w medium tylko.
                        troszkę lepiej?

a samo radio własciwie nie jest problemem społecznym,jest problemem koscioła
                        katolickiego,a że mówi się o 95% katolików problem ten ma ogólnonarodowy
                        rozdzwięk,
                        zdejmą sutannę rydzykowi,odetna od tego zakon i biskupów i proszę uprzejmie
                        niech michalkiewicz prawi swoje banialuki nawet 24 godziny na dobę,ale wówczas
                        jesli ktoś użyje sformułowania"jedyny katolicki głos w waszych domach" po
                        prostu pójdzie za to do sądu i przegra .
                        niech to będzie normalne komercyjne radio,działające na normalnych zasadach i
                        przede wszystkim płacące podatki,a słowa złego na nie nie powiem.
                        • big_news Re: Bojkot Radia Maryja... 08.04.06, 16:34
                          Ponieważ, jak już nadmieniłem, nie jestem wierzący, problem czy radio jest
                          "katolickie" czy nie, mnie nie dotyczy. Jest mi to po prostu wsio rawno. Guzik
                          mnie obchodzi pod jaką etekietką ono działa. Tak jak nie swędzi mnie czyją
                          własnościa jest TOK FM albo inne Zet. Są nadawcy sracy i owacy. I każdy z nich
                          ma jakiegoś mocodawcę. Mnie interesuje jedno: żeby w każdym medium ludzie mogli
                          mówić to co chcą. Bez skrępowania. O ile jednak ktokolwiek z wypowiadających się
                          przekroczy granice prawa, to powinien stanąć przed sądem. I tylko sąd powinien
                          roztrzygać o tym, czy ktoś powinien ponieść karę. Prawdziwa demokracja tym się
                          charakteryzuje, że nikomu nie krępuje swobody wypowiedzi. Ludzie, którzy
                          korzystają z przekaziorów w celu wyrażenia własnych poglądów, sami odpowiadają
                          za głoszone przez siebie słowo. Prewencyjne kneblowanie ludziom ust, to nie
                          demokracja, a totalitaryzm. Brzydzę się takim Nie czy Faktami i Mitami, które to
                          szmatławce zdarzyło mi się mieć w ręku parę razy w życiu. Jak słucham TOK FM
                          (coraz rzadziej niestety, zrobiło się tak monotematyczne, że już chyba nikt tego
                          do końca nie trawi), to niejednokrotnie pukam się bezsilnie w głowę. Ale nie
                          napadam na forach na te piśmidła, nie wygłaszam apeli o bojkot jakiejkolwiek
                          stacji. Niech se tam piszą i gadają, co im się tylko żywnie podoba. A wracając
                          do RM, to oczywiście powinno one podlegać (tak jak każde inne) społecznej
                          kontroli. I aż dziw bierze, że to właśnie dopiero teraz jest taki na nie
                          gwałtowny atak. Jakiś po niewczasie chyba. Działa ono przecież ładnych parę lat.
                          Sporo z tego czasu KRRiT opanowana była przez niespecjalnie RM przychylne osoby.
                          Z p. D. Waniek na czele. Także GW największe armaty wytoczyła w kierunku RM
                          dopiero w czasie, kiedy zaczęli gościć tam politycy PiS-u. Nikogo nie boli to,
                          że czołówka PiS-u regularnie odwiedza (podobnie jak przedstawiciele innych
                          ugrupowań) wszystkie możliwe stacje i rozgłośnie. Problemem za to jest, że
                          chadzają oni do toruńskiego medium, skierowanego głównie do moherowych babć.
                          Czego tak się wszyscy boją? Że te babiny utwierdzą się w swoich przekonaniach? I
                          po co ten cały rwetes, skoro RM słucha podobno od 3% do 6% radiosłuchaczy wraz z
                          oglądaczami TV Trwam. O co ten cały hałas? Bo nikt mi nie wmówi, że straszliwym
                          problemem jest jakiś komentarz Michalkiewicza, który zresztą (jak się w niego
                          porządnie wsłuchać), w żaden sposób nie jest antysemicki. Już mi się nawet nie
                          chce powątpiewać w to, że cały szum ma zgoła inny powód. Tak więc sprawa jest
                          prosta: jeżeli kogoś cokolwiek drażni, to niech tego unika. Dla własnego zdrowia
                          psychicznego.
                          • leslaw_m Re: Bojkot Radia Maryja... 09.04.06, 21:08
                            jesli dyrektorem i włascicielem jest ksiądz,to katolicy mogą czuć się
                            zażenowani w pewnych sytuacjach,czy to w wyniku reklamy typu"jedyny katolicki
                            głos w waszych domach" i "jedyne medium polskie" w zestawieniu z linią
                            programową tego radia.

co do wyborczej to masz słabą pamięć,bo regularnie od niemal początków o RM
                            pisali.

natomiast przy nowego rządu ,który mieni się superczystoscią
                            układów,wytłuszczono po raz kolejny bezprawny charakter działalnosci tej
                            stacji,milionowe przekręty rydzyka,szmuglowanie limuzyn i kasy,niejasne układy
                            z federacją rosyjską i miedzynarodowymi przestępcami z połudnowej ameryki,lewe
                            pieniądze i niepłacenie podatków.

i co PIS na to?
                            ano premier czuje się po wizycie u ojca dyrektora niezwykle zrelaksowany,
                            a rydzyk w nagrodę otrzymuje status nadawcy społecznego i osobistą nietykalnosc
                            ze strony rządzących.
                            • big_news Re: Bojkot Radia Maryja... 09.04.06, 21:40
                              Wszystko to prawda..., tyle że nie do końca. Tzn. to, że GW pisała o RM, to
                              oczywiście fakt. Ale to, że z taką natarczywością, z rozmachem nawet, robi to w
                              tej chwili, to też fakt. Co do zarzutów, różnorakich, to były, są i będą. Po
                              prostu RM odbiera jakąś część medialnego rynku swoim konkurentom. Kasa misiu,
                              kasa. Stąd wielość pomówień. Pomówień dlatego, że jeszcze nikt nie udowodnił
                              niczego bezprawnego RM. O limuzynach, przekrętach i układach o. Rydzyka krążą
                              legendy. Tyle, że nikt tych limuzyn nie widział na prawdę, przestępcy z Ameryki
                              Płd. to jeden Kobylański, któremu gębę dorobiono ustami niejakiego Lizuta, o
                              którym tamtejsza Polonia ma, niezwykle delikatnie mówiąc, jak najgorsze zdanie.
                              Poznali się na nim wtedy, kiedy pod pozorem studenckich praktyk tam na miejscu,
                              skłaniał polonusów do oskarżeń Kobylańskiego, a kiedy ta akcja się niepowiodła,
                              spreparował "oświadczenia pełne oburzenia" na działalność tegoż. Parę lat temu
                              był o tym spory szum. Co do układów z Ruskimi, to zdaje się, że chodziło
                              przestrzeń radiową, o którą tak trudno w naszym kraju. Niby tak ciasno już jest,
                              że nie można było znaleźć miejsca w Polsce na nadajniki (to tak w wielkim
                              skrócie). Co do statusu nadawcy społecznego, to się mylisz. RM otrzymało go
                              wcześniej, niż komukolwiek śniło się, że premierem będzie p. Marcinkiewicz. A na
                              koniec powtarzam: guzik mnie obchodzą na codzień RM i o. Rydzyk. Interesuje mnie
                              ta sprawa o tyle, że próbuje się zamknąć tę stację. Pozornie chodzi tylko o
                              wymianę jej dyrektora. Najchętniej jednak pewne kręgi całiem wyrugowałyby RM z
                              rynku. Powtarzam: kasa misiu, kasa. A do tego dochodzi przedziwna chęć
                              zakneblowania im ust. Powiem jeszcze raz: każdy kto zabiera publicznie głos sam
                              odpowiada za to co mówi. I tylko przed sądem. Jeżeli Michalkiewicz złamał prawo
                              (ja uważam, że nie, ale to nie ja o tym mogę orzekać), to niech sąd go ukarze. I
                              na tym koniec. Nie zamierzam też więcej zabierać głosu w tym wątku.
                              Przedstawiłem mój punkt widzenia i starczy.
                      • cassani Re: Bojkot Radia Maryja... 08.04.06, 14:29
                        Bigi, nie kompromituj się teraz z wyciąganiem "zasypywania rowów u góy" w celu
                        zamknięcia dyskusji albo niechęci odpowiedzenia jasno na tezy lesława.
                        • big_news Re: Bojkot Radia Maryja... 08.04.06, 16:48
                          Ok. Wziąłem te przychylne mi rady pod rozwagę. Jak zawsze zresztą.
                      • Gość: J.S. precz IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 08.04.06, 16:45
                        > Czy należy rozumieć, że te media, do których premier (ten czy inny) nie
                        zagląda
                        > bądź nie udziela im wywiadów, to są dobre media, a te, w których da się go
                        > zobaczyć, to są media do likwidacji? Ciekawa teza.

Jest to teza, ktora sam wymysliles a teraz probujesz ja komus wcisnac
                  • Gość: marekjurek [...] IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 08.04.06, 11:32
                    Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                  • cassani no ale cieszę się z tego 08.04.06, 14:31
                    big_news napisał:
                    ...A propos: nie męczą Cię artykuły w "Nie", tak
                    "przychylne" wszystkiemu co polskie....

ciesze się że Bigi w tej dyskusji wziął najlepszy przykład odpowiadający
                    poziomowi Radia Maryja. Cieszę się że myśląc Rydzyk Bigi w tle widzi Urbana.
            • Gość: niemoher Re: Bojkot Radia Maryja... IP: *.mnc.pl 07.04.06, 23:09
              > TAka jest wiara Kościoła??
              wielkie dzieki, przekonales mnie ze musze bojkotowac Radio Maryja.
              powiedz teraz w jaki sposob. chyba nie sprawi ci to trudnosci?
              • Gość: artur k. Re: Bojkot Radia Maryja... IP: *.toya.net.pl 08.04.06, 10:45
                KAżdy niech bojkotuje w sposób odpowiedni dla siebie. Chrystus nie uczył
                antysemityzmu tylko miłości. Dlaczego Rydzyk wybiera raczej to pierwsze??
                • Gość: J.S. Re: Bojkot Radia Maryja... IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 08.04.06, 19:19
                  > KAżdy niech bojkotuje w sposób odpowiedni dla siebie

Bez sensu
                  • Gość: artur k. Re: Bojkot Radia Maryja... IP: *.toya.net.pl 08.04.06, 20:52
                    Tylko inteligentny człowiek potrafi zrozumieć te słowa.
                    • Gość: J.S. dowcip? IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 08.04.06, 21:06
                      Gość portalu: artur k. napisał(a):

> Tylko inteligentny człowiek potrafi zrozumieć te słowa.

Rozumiem, ze masz na mysli siebie
                      • Gość: artur k. Re: dowcip? IP: *.toya.net.pl 08.04.06, 21:06
                        Pozostawię to bez komentarza.
                        • Gość: J.S. Re: dowcip? IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 08.04.06, 21:11

> Pozostawię to bez komentarza.

Nie udalo ci sie: "Pozostawię to bez komentarza." tez jest komentarzem
    • Gość: adam a marność nad marnościami obszczekuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.06, 08:50
      Papież Jan Paweł II o Radiu Maryja
      "Ja Panu Bogu codziennie dziękuję, że jest w Polsce takie radio, i że się
      nazywa Radio Maryja."
      • gray Re: a marność nad marnościami obszczekuje 08.04.06, 11:54

29 marca 1995r.
      • Gość: rts Re: a marność nad marnościami obszczekuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.06, 18:43
        www.radiomaryja.pl/artykuly.php?id=191
    • cassani Re: Bojkot Radia Maryja... 08.04.06, 14:21
      taaa, będzie schizma i powstanie polski kościół moherycko-ewangeliczny.
      Rydzykiem powinny się zająć przede wszystkim organy skarbowe, a myślę że w
      efekcie organy ścigania, a najwyżej potem episkopat.
      Ja myślę że z RM to PiS sobie gotuje ślicznego samobója. cudownego. już widzę
      jak cymański czy ten przygłup gosiewski zacznynają przebierać łapkami jakby tu
      zgrabnie sie wwytłumaczyć jak by coś.
      • Gość: artur k. Re: Bojkot Radia Maryja... IP: *.toya.net.pl 08.04.06, 14:32
        BRAWO!!!!!
    • gray spoko 08.04.06, 15:19

tylko powiedz mi jak to mam zrobić.
      • cassani mam ten sam problem 08.04.06, 15:24
        bo nie słucham. jak w takim razie mam bojkotować?
        • Gość: J.S. Re: mam ten sam problem IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 08.04.06, 15:56
          cassani napisał:

> bo nie słucham. jak w takim razie mam bojkotować?

Czepiasz sie szczegolow! Liczy sie idea!
    • Gość: bubot Re: Bojkot Radia Maryja... IP: *.smrw.lodz.pl 08.04.06, 16:07
      zamiast nawoływac na forum do bojkotu, weź swoją klase, idźcie na poczte i
      wpłaćcie przekazem pocztowym po jednym groszu na stację. RM ma umowę z poczta,
      że płaci za przekazy, więc stracą na Was troszq pieniążków. a potem w całej
      szkole zorgnaizuj sobie taka akcje, namów rodzinę i znajomych.
      pokrzykiwac na forum każdy baran może.
      • Gość: artur k. Re: Bojkot Radia Maryja... IP: *.toya.net.pl 08.04.06, 20:47
        JAK ROZMAWIASZ ZE MNĄ TO: krok w bok!! WYGLĄDA NA TO , ŻE NIE DORASTASZ MI
        POZIEOMEM ABY ZE MNĄ ROZMAWIAĆ. Nigy w życiu nie oddam złamanego grosza na to
        antysemickie radio (osoby, które znam myslą tak samo-BRAWO DLA NICH)!! Na
        szczęście wielu młodych ludzi uważa tak samo. Rośnie nam pokolenie ludzi
        myślących NORMALNIE. Czy Oni też mają się leczyć??
        • Gość: J.S. Re: Bojkot Radia Maryja... IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 08.04.06, 20:49
          > JAK ROZMAWIASZ ZE MNĄ TO: krok w bok!!

To ci dopiero pozieom zaprezentowales
          • Gość: artur k. Re: Bojkot Radia Maryja... IP: *.toya.net.pl 08.04.06, 20:51
            Wyższy niż Ty!!
            • Gość: J.S. Re: Bojkot Radia Maryja... IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 08.04.06, 21:07

> Wyższy niż Ty!!

Wow, alez mi przygadales :>
        • pan.samochodzik Re: Bojkot Radia Maryja... 10.04.06, 13:22
          A ja nigdy nie poprę działań tak nietolerancyjnej osoby jak Ty. Wyzywając ludzi
          od moherów po prostu ich obrażasz. Radio Maryja jest antysemickie? Buaha ha ha
          ha ha... W życiu nie słyszałem tam antysemickich tekstów, ale dzięki Tobie będę
          tego radia słuchał częściej.
          • yavorius Re: Bojkot Radia Maryja... 10.04.06, 13:29
            pan.samochodzik napisał:
            > Radio Maryja jest antysemickie? Buaha ha ha ha ha...
            > W życiu nie słyszałem tam antysemickich tekstów, ale dzięki Tobie będę
            > tego radia słuchał częściej.

Proszę bardzo:
            www.radiomaryja.pl/audycje.php?id=1652
            • pan.samochodzik Re: Bojkot Radia Maryja... 10.04.06, 13:47
              No i gdzie tu te antysemityzmy? Słowa "judajczykowie", "przedsiębiorstwo
              holocaust" zostały wypowiedziane wcześniej przez inne osoby,
              np. "judajczykowie" - tego sformułowania użył Julian Tuwim.
              Ale nie zajmujmy się formą, porozmawiajmy o treści. St. Michalkiewicz nie ma
              racji?
              Pozdrawiam
          • cassani Re: Bojkot Radia Maryja... 10.04.06, 13:36
            pan.samochodzik napisał:
            .. W życiu nie słyszałem tam antysemickich tekstów, ale dzięki Tobie będę
            > tego radia słuchał częściej.

i tu przyjąłeś dobrą metodę. będziesz słuchał częściej więc będzie większa
            szansa że usłyszysz antysemickie teksty. metoda jest ok.
    • Gość: J.S. Lecz sie arturze IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 08.04.06, 16:42
      NIE jestem zwolennikiem RM.
      NIE slucham RM.
      Jak mam je bojkotowac?

Nie potrafisz na proste pytanie odpowiedziec, tylko sie plujesz capsem i
      wykrzyknikami. Zjezdzaj juz stad, bos nudny.
      • Gość: zdziwiony Re: Lecz sie arturze IP: *.satbit.pl / 81.219.208.* 08.04.06, 17:54
        To już można słuchać tylko radiostacji ateistycznych,wyznających religię Marksa?
        • evonka Re: Lecz sie arturze 08.04.06, 18:19
          nie ma religii Marksa, co najwyzej filozofia.
      • Gość: artur k. Re: Lecz sie arturze IP: *.toya.net.pl 08.04.06, 20:44
        Nie będę odpowiadał po raz WTÓRY na to "dziwne" pytanie. Odpowiedziałem już
        wcześniej. I nie oczerniaj mnie na forum słowami "lECZ SIĘ ARTURZE" - to
        łamanie prawa (tak jak antysemityzm RM). CZy naprawdę chcesz pozostać bierny w
        stosunku do tego do ono wyprawia?
        • Gość: J.S. Re: Lecz sie arturze IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 08.04.06, 20:48
          > Nie będę odpowiadał po raz WTÓRY na to "dziwne" pytanie
          > Odpowiedziałem już wcześniej

Nie

> "lECZ SIĘ ARTURZE" - to łamanie prawa

"Idz na psiarke"

> CZy naprawdę chcesz pozostać bierny w stosunku do tego do ono wyprawia?

Nosz do k**** nedzy, a co mam robic? Moze raz na zawsze wyjasnisz, bo "kazdy
          niech bojkotuje na swoj sposob" to jakis ogolnikowy belkot
          • Gość: artur k. Re: Lecz sie arturze IP: *.toya.net.pl 08.04.06, 20:50
            WIDAĆ , ŻE NIE DOROSŁEŚ DO POZIOMU DYSKUTOWANIA NA FORUM PUBLICZNYM. ŁAMIESZ
            POSTANOWIENIA FORUM! WYPRASZAM SOBIE PODOBNYCH SŁÓW POD MOIM ADRESEM!
            • szprota póki co 08.04.06, 20:59
              najwyraźniej i najbezczelniej zasady łamiesz ty.
              po pierwsze, nie piszemy tutaj po to, by sobie wzajemnie urągać, a z twoich
              wypowiedzi przeziera prosta agresja. zrób lepiej dwa kółeczka wokół bloku, jak
              nie umiesz odreagować frustracji.
              po drugie, nie krzyczymy, a ty nagminnie nadużywasz caplocka.
              • Gość: ARTUR K. Re: póki co IP: *.toya.net.pl 08.04.06, 21:06
                Dla mnie caps lock nie oznacza krzyku... A poza tym nie mieszkam w bloku. Ja
                nie zacząłem wyzwisk i takich przykrych uwag pod moim adresem (to byłoby
                nielogiczne).
                >prosta agresja - co przez to rozumiesz??
                Może zacznijmy faktycznie rozważać nad tematem tego forum ... (>?)
                • Gość: J.S. Re: póki co IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 08.04.06, 21:08
                  > Dla mnie caps lock nie oznacza krzyku...

A co to kogo obchodzi, co on oznacza dla ciebie? Skoro juz tak trabisz
                  o "postanowieniach forum" to racz sobie poczytac regulamin i netykiete, bo sie
                  osmieszasz
        • piotrdx Re: Lecz sie arturze 08.04.06, 20:59
          Rozumiesz znaczenie słowa bojkot?
          • Gość: artur k. Re: Lecz sie arturze IP: *.toya.net.pl 08.04.06, 21:08
            Narazie to mam wrażenie, że wy go nie rozumiecie.... szkoda.
            • Gość: J.S. Re: Lecz sie arturze IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 08.04.06, 21:10
              bojkot m IV, D. -u, Ms. ~ocie, blm
              «częściowe lub zupełne zerwanie stosunków (np. politycznych, handlowych,
              towarzyskich) z określoną organizacją, państwem czy osobą w celu wywarcia
              nacisku lub wyrażenia protestu»

Ze slownika jezyka polskiego. No to teraz, swiatly umysle, wytlumacz mi jak mam
              zerwac stosunki z Radiem Maryja, biorac pod uwage, ze ich nie utrzymuje.
    • Gość: artur k. Re: Bojkot Radia Maryja... IP: *.toya.net.pl 08.04.06, 21:09
      CHYBA NAJWYŻSZY CZAS ZAKOŃCZYĆ TO FORUM . Jego "wyniki i podsumowanie"
      przedstawię jutro. Sądzicie, że założyłem je "od tak sobie"... ??!! (heh)
      • Gość: J.S. Re: Bojkot Radia Maryja... IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 08.04.06, 21:10
        > CHYBA NAJWYŻSZY CZAS ZAKOŃCZYĆ TO FORUM .

Chyba najwyzszy czas, abys zaczal dostrzegac roznice miedzy "forum", "watkiem"
        i "postem".
        • szprota o, z ust mi to wyjąłeś ;) 08.04.06, 21:22
          i ponieważ zima się skończyła, może już nie dokarmiajmy trolla?
        • Gość: artur k. Re: Bojkot Radia Maryja... IP: *.toya.net.pl 08.04.06, 21:40
          Szanowni forumowicze!
          Celem tego wątku było wzbudzenie emocji wśród forumowiczów na bardzo "śliski
          temat". Niestety ubolewam nad faktem, iż część osób, nie zrozumiała tego
          tematu; to znaczy: wypowiadała się nie na temat. Czy wypowiedzi w stylu:
          >Robi się ciepło. Może wykorzystaj sprzyjającą aurę i paraduj w koszulce z
          napisem: "Bojkotuję RM. Z tego powodu czasami go słucham."
          Teraz są trendy t-shirty z różniastymi deklaracjami
          >Z twarzą byłbym ostrożny. Ktoś nie czytaty i nie pisaty mógłby podejrzewać, że
          to Twój idol.
          >a ty idz na spotkanie radia maryja na jasna gore, to tez bardzo trendi
          ostatnio, ty przebrzydly libertynie
          >ja założę sobie następującą koszulkę:"Nie płakałem po MECHU" :))
          >Widzisz, jakby Ci tu powiedzieć... Otóż wyobraź sobie, że jestem ateistą. Tym
          samym sprawy tyczące kościoła i wszystkiego co go otacza, są mi obojętne. A więc
          nie powinny mnie dotykać obrazoburcze słowa Urbana i jego drużyny. Jednak kiedy
          przemyca, pod pozorem "dowalenia" kościołowi, treści urągające każdemu Polakowi,
          to to już mnie potrafi wkurzyć. Jednak macham na to z politowaniem ręką,
          przecież nie od każdego można wymagać kultury i zwykłej przyzwoitości. Mija mi
          więc po chwili pierwotna irytacja i raczej szkoda mi tego gościa i nie chowam do
          niego urazy. Po prostu są tacy i owacy na tym padole, normalni i ułomni, młodzi
          i starzy, mądrzy i głupi. I już. I w życiu by mi do głowy nie przyszło, żeby
          komuś kneblować usta. Niech gada co chce. Sądy są od tego, aby roztrzygać
          ewentualne naruszenia prawa. Także te tylko wypowiadane
          >Na górze trajkocą coś o pojednaniu, o zasypywaniu rowów, o ludzkim języku, a Ty
          leslawie po staremu. Już chyba nie umiesz inaczej...

Czy należy rozumieć, że te media, do których premier (ten czy inny) nie zagląda
          bądź nie udziela im wywiadów, to są dobre media, a te, w których da się go
          zobaczyć, to są media do likwidacji? Ciekawa teza.
          >Bigi, nie kompromituj się teraz z wyciąganiem "zasypywania rowów u góy" w celu
          zamknięcia dyskusji albo niechęci odpowiedzenia jasno na tezy lesława.
          >Bez sensu
          >Rozumiem, ze masz na mysli siebie
          >Nie udalo ci sie: "Pozostawię to bez komentarza." tez jest komentarzem
          >zamiast nawoływac na forum do bojkotu, weź swoją klase, idźcie na poczte i
          wpłaćcie przekazem pocztowym po jednym groszu na stację. RM ma umowę z poczta,
          że płaci za przekazy, więc stracą na Was troszq pieniążków. a potem w całej
          szkole zorgnaizuj sobie taka akcje, namów rodzinę i znajomych.
          pokrzykiwac na forum każdy baran może
          >To ci dopiero pozieom zaprezentowales
          >Wow, alez mi przygadales :>
          >Nie potrafisz na proste pytanie odpowiedziec, tylko sie plujesz capsem i
          wykrzyknikami. Zjezdzaj juz stad, bos nudny.
          >To już można słuchać tylko radiostacji ateistycznych,wyznających religię
          Marksa?
          >i ponieważ zima się skończyła, może już nie dokarmiajmy trolla?
          Mam nadzieję, iż dostarczyłem odpowiednia ilość wypowiedzi nie na temat.
          Wieeele wypowiedzi było bardzo obraźliwych w stosunku do mnie (co łamało
          postanowienia forum). Wyszło też na jaw , że nasze społeczeństwo nie potrafi do
          kończa tolerować poglądów innych ludzi.

Moje zdanie na temat Radia Maryja jest jedno: ta "rozgłośnia" nie ma prawa
          nazywać się katolickim głosem w polskim domu! Owszem, Polakom potzrebne jest
          katolickie radio, ale nie o charakterze takim, jak przedstawia RM. Wygłasza
          wiele opinii antysemickich np: o Żydach, Masonach itp. (antysemityzm jest w
          Polsce przesępstwem - co podkreślam po raz wtóry). Dlaczego RM jest takie
          jakie jest??- na to dość głupie pytanie nikt nie potrafi odpowiedzieć...
          www.filmiki.jeja.pl/moherowe,berety.php - to są efekty pracy "imperium"
          ojca Rydzyka. Pytam kolejny raz: CZY TO JEST KATOLICKI GŁOS RADIA??
          Kiedy nadejdzie czas rozliczenia RM z jego przekrętów związanych np. ze
          stocznią?? Hm... ciekawe...? Ja nikomu nie zabronie słuchać tego "radia" -
          każdy może robić to, co chce, ale ja nigdy więcej nie mam zamiaru wpuszczać do
          swoich uszu "treści" głoszonych przez RM i TV TRWAM. Nie zabronię też wpłaty
          składek - ja nigdy nie dam ani złamanego grosza, jeśli będzie RM miało taki
          charakter jak dotychczas.

Jednak twierdzę , iż jest naszemu narodowi potrzebne katolickie radio. BROŃ
          BOŻE W STYLU RM.

A teraz coś dla rozluźnienia atmosfery:
          www.maxior.pl/?p=index&id=6656&5własnie
          PS
          Polacy nie potrafią debatować, aby komuś "nie dogadać".
          Nie mam zamiaru już czytać następnych postów w tym wątku. Nie obchodzą mnie juz
          uszczypliwe słowa w moim kierunku - "olewam je". W końcu: każdy może
          tu "wypacać" co chce.
          A Wam niektórzy forumowicze życzę trochę samokrytyki, poznania granic dobrego
          smaku oraz potrafienia czytać ze zrozumieniem postanowienia i regulamin forum.
          Z nadzieją na lepsze: łodzianin.
          MÓJ KONIEC FORUM.

• Gość: J.S. jest! jest! IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 08.04.06, 21:46
            Artur k. mnie zacytowal!

To zaszczyt znalezc sie na KONCU FORUM
          • szprota nareszcie! [ufff!] 08.04.06, 21:46

• big_news Zapalmy świeczkę 08.04.06, 21:49
            artur k. napisał:
            MÓJ KONIEC FORUM.
            [i]
          • Gość: niemoher Re: Bojkot Radia Maryja... IP: *.mnc.pl 08.04.06, 22:27
            to znaczy ze postanowiles zamknac forum GW? a moze mamy je bojkotowac?
          • Gość: Che, che, che. Re: Bojkot Radia Maryja... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 18:36
            Przekonałeś mnie chłopie.
            Postanowiłem zbojkotować RM na swój sposób - bardzo dobry. Polecam.
            Siedzę więc sobie, piję piwo i nie słucham [...](Wiecie czego. Jak bojkot, to
            bojkot).
            Okazuje się, że wczoraj też bojkotowałem, tylko o tym nie wiedziałem.
            Jutro też będę bojkotował, tylko krócej (rano jestem w robocie, a tam nie
            pozwalają bojkotować, ani łyczka).
            Niech żyje bojkot.
            Na zdrowie!
          • cassani jaki psycholog z ciebie 10.04.06, 13:46
            celem wątku było wzbudzenie emocji. trzeba było od razu tak, a ja sie dziwiłem
            skąd te mokre plamy pod pachami, czemu te krokodyle łzy się toczące i pięści
            zaciśnięte, czemu to wszystko. A to przez Twój watek....
          • Gość: Tomcat Re: Bojkot Radia Maryja... IP: 83.142.201.* 10.04.06, 16:16
            > A Wam niektórzy forumowicze życzę trochę samokrytyki, poznania granic dobrego
            > smaku oraz potrafienia czytać ze zrozumieniem postanowienia i regulamin forum.

A ja ci zycze "potrafienia pisać" w jezyku polskim....
            BUUUUUUAHAHAHAHHAAAAAAA
    • Gość: aqq Re: Bojkot Radia Maryja... IP: *.lodz.msk.pl 09.04.06, 10:34
      Gdzie jest siedziba szatana? sprawdźcie w googlu :))
      www.google.pl/search?hl=pl&q=siedziba+szatana&btnG=Wyszukaj+w+Google&lr
      • jasiek812 Re: Bojkot Radia Maryja... 11.04.06, 14:17
        Przeciez jest inne katolickie radio w Polsce- radio Józef.

nadaje.com/Radio_Jozef.html
    • Gość: plusz Rydzyk na Wyspach Kanaryjskich!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.06, 18:51
      "Super Express": 2 kwietnia, w rocznicę śmierci papieża, o. Tadeusz
      Rydzyk, wsiadł w Warszawie na pokład samolotu i udał się na egzotyczne
      wakacje na Wyspy Kanaryjskie.
      Wyjeżdżający na wakacje na Wyspy Kanaryjskie o. Rydzyk i jeden z jego
      współpracowników już na lotnisku spotkali się z negatywnymi reakcjami
      współpasażerów. Jeden z nich zarzucił mu, że za pieniądze biednych
      ludzi, rok po śmierci wielkiego Polaka, zamiast się modlić wyjeżdża na
      tropikalną wyspę.

Dziennikarze "Super Expressu" postanowili sprawdzić, czy o. Rydzyk na
      Teneryfie przebywa w sprawach zakonnych. Jak jednak ustalili w żadnym
      z zakonów nie spędził ani jednej doby.

Niezależnie od urlopu o. Tadeusz Rydzyk codziennie kontaktował się
      telefonicznie ze słuchaczami swojej rozgłośni.

"Super Express" pisze, ze już w czasie wakacji na Teneryfie doszły do
      szefa Radia Maryja informacje o stanowisku Watykanu wobec rozgłośni z
      Torunia. Jak pisze gazeta o. Rydzyk musiał wracać, by bronić swojego
      medialnego imperium.
    • Gość: Muminek Re: Bojkot Radia Maryja... IP: *.chello.pl 12.04.06, 21:32
      Obywatele śmiech na sali bo Radio Maryja chcą bojkotować ci, którzy deklarują
      się że nie słuchają tego radia. A tak na marginesie wyluzujcie się trochę nie
      zazdroście O. Rydzykowi bo walczy on o resztkę polskości na falach eteru i nie
      tylko. Pa zdrówko dla wszystkich a najbardziej dla tych liberałów, którzy zieją
      nienawiścią do uczestników forum nie będących liberałami.
    • cassani nie bojkotować, tylko się uczyć: 13.04.06, 08:39
      porady.seksualne.radia.maryja.patrz.pl/
    • Gość: cezar Re: Bojkot Radia Maryja... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.06, 13:20
      Qvo vadis Prezesie???
      Ktoś z członków Prawa i Sprawiedliwości musi w końcu zadać to pytanie. PiS
      został tak pomyślany, że nie postawi go nikt z władz partii (i żaden z
      parlamentarzystów). Na razie... Sukces Jarosława Kaczyńskiego jest faktem-wiara
      w jego „geniusz” powszechna wśród członków naszej partii i obecna również poza
      nią (np. część komentatorów politycznych; wielu
      polityków Platformy itd. itp.). Właściwie PiS to Jarosław Kaczyński-i to on
      jest odpowiedzialny za politykę partii. Rola trybika w pisowskiej maszynie
      niespecjalnie mi jednak odpowiada-tym bardziej, że jej działanie-moim zdaniem-
      szkodzi: raz Polsce, dwa polskiej centroprawicy. Mój głos jest słaby-cóż może
      szary członek-niemniej jednak, jako się rzekło: ktoś musi zacząć...
      Gwoli porządku-przypomnę wszystkim dzisiejszym krytykom PiS-u, dlaczego tacy
      ludzie jak ja (niekoniecznie kochający Ojca Dyrektora, całkiem nieźle
      wykształceni-czyli niestereotypowi „fani bliźniaków”) głosowali na PiS .
      Po pierwsze, Polacy łaknęli (i łakną!) uczciwości w życiu publicznym.
      Uczciwości rozumianej jako zaprzeczenie złodziejstwa (pamiętamy AWS-owski i SLD-
      owski TKM) i wyrzeczenia się korzyści, które są pochodną
      sprawowanej władzy (czyli bezinteresowności). Po drugie, Polacy chcieli być
      dumni z własnej tożsamości narodowej-z własnego dziedzictwa. Po trzecie, Polacy
      chcieli (i nadal chcą!) wzmocnienia instytucji państwa, które wielokrotnie w
      ciągu ostatnich szesnastu lat, okazywało się bezsilne wobec patologii
      (korupcji, ale też kolesiostwa, czy pospolitego bandytyzmu).
      Prawo i Sprawiedliwość wyszło naprzeciw tym oczekiwaniom. Kto był w Muzeum
      Powstania Warszawskiego, ten wie, że Lech Kaczyński spełnił oczekiwania Polaków
      czekających na upamiętnienie i rozpropagowanie tego, co w naszej-polskiej
      historii...(„brakuje”mi przymiotnika) wielkie. Kto czytał program PiS-u i
      śledził działania polityków naszej partii, ten wie, że jak mantra przejawiało
      się w nich żądanie wzmocnienia sądów i usprawnienie admninistracji
      publicznej. „Podkładkę” intelektualną do tego punktu programu dorobiła profesor
      Staniszkis, wołająca od lat o wzmocnienie państwa, bez
      którego i wolny rynek nie może sprawnie funkcjonować (ostatnio zresztą pisał o
      tym guru republikanów i liberałów-Milton Friedman). Dorzucić do tego trzeba
      (zapomnianą?) ideę zmian własnościowych w tzw. spółdzielniach mieszkaniowych, o
      co nie zadbał żaden (!) z rządów wolnej Polski, w tym żaden z tych,
      które szermowały ideologią liberalną (a własność jak
      wiadomo...). Jeżeli dodamy niewątpliwą uczciwość braci
      Kaczyńskich i ogromnej większości polityków PiS-u, mamy już
      gotową odpowiedź na pytanie o przyczyny sukcesu. I nawet hasło solidaryzmu,
      który nie jest tożsamy z socjalizmem (a przynajmniej nie miał być!), świetnie
      trafiało i do tych, którzy z sentymentem wspominali czas pierwszej
      Solidarności, i do tych, którzy na co dzień spotykają się z łamaniem swoich
      praw (np. pracowniczych) i takiego solidaryzmu oczekują (ze
      strony państwa i innych Polaków). Na koniec dodam jeszcze, że alternatywą dla
      PiS-u były zaklęcia w stylu 3 razy 15 (a dlaczego nie 3
      razy 12.5?) i kilkanaście (!) stroniczek „programu”, który wstyd było pokazać w
      wersji papierowej (później się okazało, że Jan Rokita pracował z grupą znanych
      ekonomistów nad programem gospodarczym-wyłącznie!, ale wyniki prac pokazał
      dopiero po wyborach!!!).
      Powie ktoś: a gdzie sojusz z Ojcem dyrektorem, wyraźnie zaznaczony w czasie
      kampanii? Jak mogłem go nie zauważać? Ależ zauważałem! Ale jestem
      czterdziestolatkiem, śledzę politykę nie od dziś i pamiętam, że to Jarosław
      Kaczyński określił działanie neoendeckiego ZChN-u mianem „prostej drogi do
      dechrystianizacji Polski”. Pamiętam, że bracia Kaczyńscy wyrośli
      w tradycji zupełnie odmiennej-piłsudczykowskiej i akowskiej, czyli obcej
      nacjonalizmowi. Pamiętam, że Jarosław Kaczyński wiele razy oskarżał (i
      słusznie) Ojca Rydzyka o otaczanie się byłymi działaczami PZPR-u i Grunwaldu.
      Pamiętam oskarżenia (słuszne!!!) o prorosyjskość (dostało się kiedyś nawet
      Giertychowi-do pewnego czasu pupilowi Radia Maryja). Mogłem więc mieć nadzieję,
      że wizyty w telewizji Trwam, to jedynie czasowy sojusz, obliczony
      na zwycięstwo wyborcze i „uwiedzenie” elektoratu „neoendeckiego”-jego
      ucywilizowanie. Pomyliłem się...
      Pomyliłem się albo zostałem zrobiony w bambuko. Tak, czy siak, zauważam, że
      kapitan wiedzie statek na mielizny, że nie zauważa skał i gór lodowych.... I
      chcę o tym napisać.
      Pierwsze moje zaskoczenie budzi język jakiego prezes, od pewnego czasu
      używa. I nie chodzi mi o to, że jest dosadny. Na to mógłbym
      się z oporami zgodzić. Język, którego używa Jarosław Kaczyński to... bełkot. To
      mowa, która niczego nie tłumaczy, nie nazywa. Gdybym chciał go sparafrazować-
      napisałbym, że to łże-język, ale nie muszę. Mogę się odnieść do konkretów. Cóż
      znaczy określenie: „lumpenliberalizm/lumpenliberałowie”? Konia z rzędem temu,
      kto znajdzie desygnat dla tej nazwy! Że niby liberałowie, ale
      niedouczeni? Że liberałowie werbalnie, ale w działaniu
      etatyści??? Ale lumpenliberałowie? Nie rozumiem.
      A cóż znaczy, że Gazeta Wyborcza jest „mutacją Komunistycznej Partii Polski”?
      Można nie zgadzać się z liberalna linią Gazety; można się z nią spierać (i
      trzeba!). Ale, że mutacja KPP? To co-przemycają myśli Marksa pod płaszczykiem
      liberalnej doktryny? Nie? Więc co? Że liberalizm szkodzi Polsce tak samo jak
      żądania rewolucji proletariackiej i wyrzeczenie się
      (programowe) niepodległości? Absurd!
      A łże-elity? Że niby zawsze kłamią? A kto konkretnie? I kiedy?
      A „Pan który prawie zawsze się mylił”? Że niby co: prezes Kaczyński wie lepiej,
      jak kontrolować podaż pieniądza, tak, żeby nie wywołać inflacji?
      I tu przechodzę do mojego drugiego zaskoczenia: jak można było dyskusję o
      polityce monetarnej (zna się na tym paru ludzi w Polsce!) sprowadzić do
      wrzasków człowieczka, którego zawsze się miało w pogardzie??? Jak można było,
      będąc wiernym przekonaniom i uczciwości (!), odwoływać się do
      najniższych instynktów prostych ludzi, którzy za
      wszystkie swoje niepowodzenia gotowi są winić profesora Balcerowicza??? Jak
      można było tak mocno dopieścić homo-sovieticusa??? Żeby nie powiedzieć po
      prostu:chama (albo Polactwo-jak napisał Rafał Ziemkiewicz). To,
      co dzieje się wokół osoby Leszka Balcerowicza i instytucji NBP, jest po prostu
      antypaństwową destrukcją Panie Prezesie! Jeżeli chce Pan budować partię chamsko-
      nacjonalistyczną (bo wszak nie ludowo-narodową), to trzeba
      było to powiedzieć przed wyborami!
      Czemu służy bowiem kluczenie w kwestii: będzie Lepper w rządzie, czy nie
      będzie? Wchodzenie w alians z Lepperem jest błędem-Pana błędem-za który zapłaci
      cały naród. Czym różni się dla Pana PZPRowski dyrektor PGR-u, od
      sekretarza Millera? Ten drugi przynajmniej udaje, że się czegoś nauczył! Ten
      pierwszy-nie nauczył się niczego (poza doskonaleniem postpańszczyźnianego
      cwaniactwa). Nie wolno igrać z ogniem! Szczególnie wtedy, gdy poparzyć się mają
      inni!
      A gdzie ustawy Panie Prezesie: wzmacniające polskie sądy, policję,
      administrację? Gdzie pomysł uwłaszczenia spółdzielców? Gdzie gospodarka-w tym
      dbałość o młode pokolenie, które musi wszak utrzymać nie tylko siebie!??

Czas się obudzić-członkowie PiS-u! Kapitan (z wiadomych sobie powodów) chce
      rozbić łajbę, w której płyniemy! Zwinął już dumną banderę i wywiesił...kaftan!

• cassani coś ty 13.04.06, 13:28
        odkryłeś skrót ctrlC-ctrlV??
        • szprota szkoda że nie ctrl+x [nt] 13.04.06, 20:20

• Gość: as Re: Bojkot Radia Maryja... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.06, 20:29
      republika.pl/gazetawyborcza/gazwyb.htm

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka