Gość: zdziwiony IP: *.astral.lodz.pl 12.04.06, 21:36 MIał piętnaście lat jak zaczął pracować w MPK. Ciekawe ;P Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: czaga Kierowca idiota IP: *.tvsat364.lodz.pl 12.04.06, 21:42 Jak można osierocić dwójke dzieci??!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Kierowca idiota IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.06, 09:48 normalnie... on raczej nie miał w planach osierocić swoich dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
el-042 To był wypadek? 12.04.06, 22:11 > Pojazdy miejskiego przewoźnika posiadają ubezpieczenie OC, brakuje jednak > AC. Kierowcy sami muszą więc płacić za uszkodzenia, jeśli sprawca jest > nieustalony... ! Co za bzdura! Autobus to nie samochód osobowy. Niektóre uszkodzenia są warte tyle, co mieszkanie. Głupia szyba może kosztować kilka tysięcy. Ciekawe, czy zarząd MPK i szoferzy płacą za naprawy po kolizjach swoich limuzyn. Dla mnie to jakiś absurd! A jak ktoś coś zniszczy w środku autobusu, np. po meczu, to kierowca będzie nieprzerwanie jeździł po mieście, żeby przypadkiem kogoś nie wypuścić z pojazdu i czekał, aż dogoni go policja i spisze wszystkich podejrzanych o wandalizm? -- Odpłyń Łodzią z EL-042 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Kropek i koles prezes IP: *.retsat1.com.pl 12.04.06, 23:51 W kazdym normalnym panstwie kierowca zjechalby na krancowe i powiadomil odpowiednie sluzby, tylko w Polsce kierowcy MPK musza scigac uczestnikow stluczki. A Pan prezes powinien wkoncu opuscic MPK, za stan techniczny pojazdow i wprowadzenie takich durnych restrykcji, przez ktore zginal czlowiek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MPK Wyżucic prezesa MPK a Kropka rozliczyć w wyborach IP: *.retsat1.com.pl 12.04.06, 23:53 Wyżucic prezesa MPK a Prezydenta rozliczyć w wyborach. To skandal, że kieruja tym przedsiebiorstwem ludzie którzy tylko chca wyciagnąć kasę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirosław Jak prezesem był Rydlewski takich rzeczy nie było IP: *.retsat1.com.pl 12.04.06, 23:57 Były trzynastki, starzowe, nagrody, dodatek za wieloletnią prace i sprawny tabor. TERAZ NIC Z TEGO NIE MA. Nastały czasy złodzieji a mieszkaniec lodzi musi sie martwic czy szczesliwie dojedzie do pracy czy domu. Pogorszyło sie wszystkich. To skandal Odpowiedz Link Zgłoś
kubako Re: Jak prezesem był Rydlewski takich rzeczy nie 13.04.06, 09:11 Gość portalu: mirosław napisał(a): > Były trzynastki, starzowe, nagrody, dodatek za wieloletnią prace i sprawny tabo > r. TERAZ NIC Z TEGO NIE MA. Akurat trzynastki byly najbardziej potrzebne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Kondolencje dla rodziny zmarłego IP: *.retsat1.com.pl 13.04.06, 00:00 Ile jeszcze trzeba zepsuc rzeczy w tym miescie zebysmy mieli normalnego prezesa MPK i prezydenta lodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
kubako Re: Kondolencje dla rodziny zmarłego 13.04.06, 09:13 Gość portalu: anka napisał(a): > Ile jeszcze trzeba zepsuc rzeczy w tym miescie zebysmy mieli normalnego prezydenta lodzi? Z tego co sie orientuje, to prezydenta wybieraja ludzie - czyli i ty i ja. Jesli ci sie nie podoba kropiwnicki to zrob cos z tym a nie tylko gledzisz i gledzisz... Co robisz, zeby ktos inny zostal prezydentem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mietek Kropiwnicki co nie dotchnie wiedne IP: *.retsat1.com.pl 13.04.06, 00:09 W sumie to dobrze ze on tyle podrozuje. Dzieki temu wszystkiego jeszcze nie rozpie..ł w tym miescie. Pozdrawiam lodzian Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rebel To był wypadek? IP: *.retsat1.com.pl 13.04.06, 08:05 Szkoda pisać, władze Łodzi i tak tego tu nie czytają! A powinni bo zwykli Łodzianie wiedzą najlepiej co w tym mieście jest nie tak, szczególnie jak jeżdżą środkami komunikacji miejskiej a nie prywatną limuzyną z kierowcą. Ale to za trudne wejść na forum i przeczytać co napisano. Jeszcze za dużo by się dowiedzieli . A tak w zasadzie to władza jest dla ludu a nie odwrotnie. Choć w Polsce to właśnie odwrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.S. Re: To był wypadek? IP: 195.69.82.* 13.04.06, 08:18 > MIał piętnaście lat jak zaczął pracować w MPK. > Ciekawe ;P A co w tym dziwnego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.S. Re: To był wypadek? IP: 195.69.82.* 13.04.06, 08:22 Noz sie w kieszenie otwiera jak sie czyta te wszystkie "wyżucic prezesa". Co ma prezes do tego, bando pieniaczy? Nie dosc, ze g* wiecie o calej sprawie, to jeszcze pisac was nie nauczyli, no ale przeciez trzeba sobie pokrzyczec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bogdan Re: To był wypadek? IP: *.lodz.mm.pl 13.04.06, 08:40 To, że robią błędy to prawda. Ale Ty - J.S. - też nie używasz argumentow merytorycznych tylko się wkurzasz. A jeśli wiesz więcej - podziel się swoją wiedzą. Może wtedy nie będę się wściekać na prezesa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.S. Re: To był wypadek? IP: 195.69.82.* 13.04.06, 08:52 > używasz argumentow merytorycznych tylko się wkurzas Owszem, natomiast "Pracownicy MPK uważają jednak, że to małe prawdopodobne, by ich kolega ryzykował życie dla kilkunastu złotych, które zapłaciłby za uszkodzone lusterko" Poniosly faceta emocje, to sie zdarza. Cyt z forum lodz "Pamiętam jak kiedyś pewien mięśniak wyrwał mi torebkę z ręki zaczełam odruchowo pościg w jego kierunku do dziś nierozumiem co chciałam tym osiągnąć facet prawie dwa metry wzrostu wagowo dwa razy taki jak ja.To sa poprostu emocje czasami trudno je opanować." Naprawde jestem przekonany, ze to nie wizja zaplacenia kilkunastu zlotych nim kierowala i wkurza mnie juz pisanie "wyrzucic Wasowicza i Kropiwnickiego" pod kazdym artykulem na temat MPK, czy to dotyczy on wykolejonego tramwaju, czy spoznionego autobusu, czy wypadku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bogdan Re: To był wypadek? IP: *.lodz.mm.pl 13.04.06, 09:07 W sprawie kierowcy masz rację. Może emocje i zarząd nie ma nic do tego. Ale jeśli - jak sam piszesz - większość postów dotyczących MPK kończy się "wyrzucić tego czy owego" to świadczy to o opinii jaką ludzie mają na temat instytucji. Jest źle. A kto ma to zmieniać jak nie zarząd i prezydent? Może by te posty, skargi, propozycje, wytykanie błędów - kiedyś wziąć na poważnie a nie tylko mówić "walcie się". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman Re: To był wypadek? IP: *.intersoft.pl 13.04.06, 09:15 Właścicielka torebki to troche co innego niż kierowca autobusu MPK, w którym są pasażerowie. Gdyby jechał swoim prywatnym samochodem to mógłby sobie urządzać wyścigi na własną odpowiedzialność i możnaby było powiedzieć, że "poniosło faceta". Ale on przy okazji narażał zdrowie i życie pasażerów będących w autobusie i tego mu - jako kierowcy MPK - wybaczyć nie można. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.S. Re: To był wypadek? IP: 195.69.82.* 13.04.06, 09:46 > Ale on przy okazji narażał zdrowie i życie pasażerów będących w > autobusie i tego mu - jako kierowcy MPK - wybaczyć nie można. Aha, no to skoro nie mozna mu wybaczyc, to mozna pokrzyczec na prezesa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bogdan Re: To był wypadek? IP: *.lodz.mm.pl 13.04.06, 10:08 Słuchaj J.S. Bijesz pianę. Jeśli jesteś blisko sprawy i MPK, to potwierdź albo zaprzecz że pracownicy muszą płacić za szkody, które normalnie pokryłoby ubezpieczenie AC. Jeśli muszą płacić, to odpowiedz dlaczego tak jest (dlaczego nie ma tego ubezpieczenia) i jakie są tego skutki dla kierowców i motorniczych. No i jeszcze ile już kasy zaplacił z tego tytułu do MPK ten nieszczęśnik, ktory zginął. Dopiero wtedy możemy mówić, że "poniosły go emocje" i że zarząd MPK nie ma tu nic do rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.S. Re: To był wypadek? IP: 195.69.82.* 13.04.06, 10:33 Nie rozumiesz. Ja nie mowie, ze nie musza, ale nie uwierze, ze facet z zimna krwia zaczal scigac TIRa dla "kilkunastu zlotych" autobusem pelnym pasazerow. Nikt przy zdrowych by tego nie zrobil. Gore wziely emocje, jestem o tym przekonany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman Re: To był wypadek? IP: *.intersoft.pl 13.04.06, 10:20 Ja nie krzycze na prezesa, choć uważam, że brak ubezpieczenia AC to nieporozumienie. Ciekawe, czy limuzyna prezesa też nie ma AC. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: To był wypadek? IP: *.30.rev.vline.pl 13.04.06, 10:16 no faktycznie "ciekawe", nie przyszło do głowy, że uczył sie w szkole zawodowej? 3 dni w szkole a 2 w pracy? to sie ciągle zalicza do okresu zatrudnienia. ciągle "ciekawe"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cichy Re: To był wypadek? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.06, 10:28 Niestety nie ma sie czemu dziwic coraz mniejsze pensje kierowcy nie sa ubezpieczeni poniewaz nie ma pieniedzy.A dlaczego bo trzeba ubezpieczyc bryke pana prezesa dac mu nagrode za rozpieprzony tabor za torowiska w katastrofalnym stanie za redukcje etatow itd.Naprawde to nie ma az takiego znaczenia czy to był wypadek czy nie gdyby ten kierowca miał normalnego prezesa nie gonił by kogos o głupie lusterko!!!!!!!!!ludzie obudzcie sie!!!!!!!Trzeba wywalic idote z Krakowa na pysk i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman Re: To był wypadek? IP: *.intersoft.pl 13.04.06, 10:59 Obawiam sie, że jest tylko jeden sposób, żeby to zrobić - trzeba w najbliższych wyborach wywalić Kropę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbigniew Re: To był wypadek? IP: *.rainbownet.pl 13.04.06, 13:40 Też tak uważam. Za prezesa Rydeckiego było więcej składu i ładu w MPK. Podziękujmy Panu Kropiwnickiemu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polska Re: no to "temu panu już dziękujemy" IP: *.toya.net.pl 13.04.06, 21:00 Poczekajmy do wyborów samorządowych , miejmy nadzieje że władza się zmieni i Prezes MPK również:) Odpowiedz Link Zgłoś