Gość: aLBERT IP: *.toya.net.pl 21.12.02, 01:34 Czy to koniec dobrego połączenia Warszawa - Łódź? Co się dzieje? Po co te bilboardy, jak nie jest się w stanie porządnie obsługiwać lotów do Łodzi? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: HackFinn Re: OPÓŹNIENIA, ODWOŁANIA ... IP: *.ipartners.pl / 217.153.38.* 21.12.02, 10:07 Przestanmy az tak bardzo marudzic! Jesli ktos przypadkiem zajrzy na to podforum, to po przeczytnie samych tytuloe watkow ominie Lublinek z daleka! a przeciez nie o to nam chodzi Opoznienie rejsu do Lodzi nie jest wielkim problemem najwyzej ktos bedzie 20 min pozniej w domu czy hotelu. Pozdrawiam HackFinn;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aLBERT Re: OPÓŹNIENIA, ODWOŁANIA ... IP: *.toya.net.pl 21.12.02, 12:08 Dla kogo nie jest, to nie jest. Jak ktoś czeka np. od godz. 20.00, to może sie wkurzyć. Przypominam też, że wczoraj był rejs, który był testowany przez przedstawiciela managementu jednej z dużych łódzkich firm zagranicznych. Dobrze, że sie w ogóle odbył, natomiast kolega sobie trochę poczekał, więc nie wiem, jaka będzie jego opinia dla członków zarządu. Sam w niedzielę będę w Wawie i chciałbym wrócić samolotem, ale po ostatnich kombinacjach LOTu, chyba się nie zdecyduję, bo boję sie, że zostanę w nocy na lodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin bez przesady IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 21.12.02, 13:45 Jak ktoś czeka np. od godz. 20.00, to może sie > wkurzyć. Jak ktos decyduje sie na rejs laczony z prawie trzygodzinnym oczekiwaniem w WAW to z gory wie, ze troche sobie poczeka. A jesli czesto podrozuje samolotami, to opoznienia musi po prostu wkalkulowac w ryzyko. Przypominam też, że wczoraj był rejs, który był testowany przez > przedstawiciela managementu jednej z dużych łódzkich firm zagranicznych. > Dobrze, że sie w ogóle odbył, natomiast kolega sobie trochę poczekał, więc nie > wiem, jaka będzie jego opinia dla członków zarządu. Wczoraj wieczorem zaden z krajowych wieczornych rejsow nie odlecial punktualnie, a kolejka do check-inu i security ciagnela sie az na aewnatrz terminalu :-( (a bylo minus 9) Tak w ogole to widze, ze wszyscy tu wpadacie w jakies straszne lodzkie kompleksy. Nie wiem czy taka juz wasza nautra, czy tak sie trzesiecie o to polaczenie (chwala wam zreszta za to co dla Lublinka robicie). To, ze rejs jest opozniony, czy czasami odwolany, to zdarza sie na calym swiecie i decyduje o tym wiele wzgledow. Uwazam, ze problem lezy w braku alternatywy dla polaczenia LOTu. Gdyby do WAW latal jeszcze z Lodzi jakis przewoznik, a oprocz tego bylyby rejsy do innych portow, bylibysmy w lepszej sytuacji. Nawiasem mowiac zastanawia mnie, dlaczego w Polsce zawsze na liniach krajowych trzeba latac przez Warszawe. Czy naprawde nieoplacalne bylyby rejsy ATRami np. miedzy Krakowem i Gdanskiem. Czy ktos ma jakis poglad (albo nalizy ekonomiczne ;-)) na ten temat? Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: bez przesady IP: *.pwr.wroc.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 23.12.02, 19:47 > Nawiasem mowiac zastanawia mnie, dlaczego w Polsce zawsze na liniach krajowych > trzeba latac przez Warszawe. Czy naprawde nieoplacalne bylyby rejsy ATRami np. > miedzy Krakowem i Gdanskiem. Czy ktos ma jakis poglad (albo nalizy > ekonomiczne ;-)) na ten temat? Samoloty lataja z gdanska do krakowa bezposrednio juz od dwoch lat! Sprawdz na stronach lotu, rejsy sa regularne. Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: bez przesady 23.12.02, 20:16 zakładając, że byłoby międzylądowanie w Łodzi (tak w ogóle to jak prowadzi korytarz powietrzny między tymi dwoma miastami??), o ile wydłużyłoby to czas przelotu?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AUTOR Re: bez przesady IP: *.softomasz.pl 24.12.02, 08:52 Ośmielam się zauważyć, że w zimowym rozkładzie lotów PLL LOT nie ma bezpośrednich połączeń na trasie Gdańsk - Kraków. Przed dwoma laty uruchomiono takie połączenie w dwóch formach (bezpośrednie i z międzylądowaniem w Warszawie. W tegorocznym rozkładzie letnim było już tylko połączenie z międzylądowaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: bez przesady IP: *.pwr.wroc.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 24.12.02, 13:48 Miedzyladowanie to nic strasznego - ludzie nawet nie musza wysiadac z samolotu lecac do Krakowa z Gdanska. W Warszawie przesiadaja sie tylko ci co musza a reszta leci dalej. Tak samo funkcjonuje polaczenie lotnicze Warszawa- Zielona Gora, miedzyladowanie w Poznaniu. Nie rozumiem w czym problem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: OPÓŹNIENIA, ODWOŁANIA ... IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 21.12.02, 14:23 Jak ktoś czeka np. od godz. 20.00, to może sie > wkurzyć. Przypominam też, że wczoraj był rejs, który był testowany przez > przedstawiciela managementu jednej z dużych łódzkich firm zagranicznych. > Dobrze, że sie w ogóle odbył, natomiast kolega sobie trochę poczekał, więc nie > wiem, jaka będzie jego opinia dla członków zarządu O ile pamietam, Twoj kolega lecial z Londynu LO 280. Tez tym rejsem lecialem, i niestety zamiast byc na Chopin Airport ;-) o 20.00, byl o 22.00, tak wiec kolega sie zbyt dlugo nie naczekal. Moze zreszta sam zainteresowany sie na forum wypowie. Wydaje mi sie zreszta, ze frekwencja miedzy LCJ a WAW jest coraz lepsza. Wczoraj wieczorem 18 pax, nastepnego dnia tez mialo byc 18 do WAW. A ilu sie zglosilo? Odpowiedz Link Zgłoś