Dodaj do ulubionych

Absolutorium bez konsekwencji

IP: *.toya.net.pl 17.04.06, 21:10
KROPIWNICKI MUSI ODEJŚĆ!!! Pisałem to już wielokrotnie i powtórzę po raz
kolejny. Lista jego błędów jest długa, począwszy od próbki totalitarzymu w
Teatrze Nowym, poprzez fatalny stan dróg, brak choćby 4-gwiazdkowego hotelu,
brak Aquaparku, odstraszający stan dworców kolejowych, totalnie olanie tematu
budowy Centrum Kliniczno-Dydaktycznego Uniwersytetu Medycznego i ściąganie do
nas "fachowców z innych miast" oraz wiele, wiele innych. Niech nie zamydlą Wam
oczu 2 sprawy: rozwój lotniska i powstanie Manufaktury. Kropiwnicki jawnie
mówił, że nie interesuje go Lublinek, zainteresował się nim dopiero, gdy
okazało się, że Port Krajowy wcale nie musi powstać pomiędzy Warszawą a
Łodzią. Fakt, że porównując na Lublinku wiosnę zeszłego roku do obecnej to
róznica jest kolosalna, jednak inne lotniska nadal nas wyprzedzają, można było
wcześniej zadbać o Lublinek. Poza tym jego rozwój to w większym stopniu
zasługa Pana Krawczyka czy Stowarzyszenia Lotniska dla Łodzi. Zaś Manufaktura
z którą wiążemy wielkie nadzieje to jeszcze zasługa poprzednich władz,
Kropiwnicki próbował zerwać tą umowę, na szczęście okazało się to niemożliwe.
Na koniec zostawiam hit, zwiazany z przyjezdnymi "fachowcami", a konkretnie
Panem Wąsowiczem z MPK. O stanie taboru i zastraszaniu pracowników pisano
wiele razy. Nie mam powodu, by w to nie wierzyć, ale sporadycznie korzystam ze
środków komunikacji miejskiej i nie mogłem się osobiście przekonać, aż do
soboty. Wtedy to koło południa jechałem za autobusem lini 96 marki Ikarus (nr
rejestracyjny LZM 6275 - chyba dobrze zapamiętałem). Prawa strona autokaru
była zapadnięta, cała pojazd przechylony w prawo, a różnica poziomów wynosiła
dobre pół metra!!! Zmroizło mi krew w żyłach, bo wbrew pozorom autobus nie
jechał do zajezdni z oznaczeniem "awaria", tylko obsługiwał trasę. Mam
nadzieję, że GW może zainteresować tym odpowiednie instytucje.
Obserwuj wątek
    • Gość: dad213 Re: Absolutorium bez konsekwencji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.06, 21:26
      A za poprzednich rządów (SLD) Łódź była krainą mlekiem i miodem płynącą...
    • Gość: sparrowski Prezydent źle dysponuje finansami! IP: *.pai.net.pl 17.04.06, 21:43
      Zachęcam do przeczytania jak to nasz prezydent Kropiwnicki podzielił środki na
      inwestycje dla osiedli.. szkoda słów!
      www.olechow-janow.pl/wiadomosc.html?akId=26
    • Gość: Łodzianin Będę głosował na Profesora Jerzego Kropiwnickiego IP: *.toya.net.pl 17.04.06, 22:10
      1 za rozbudowe lotniska Lublinek
      2.za Połaczenia lotnicze Łodzi Londynem, Nothingam,Dublinem,
      Kijowem,Berlinem,Lwowem,Warszawą i wielu innych .
      3. Za inwestorów : Gillette,Dell,Siemens,Philips,Citibank,Procer&Gamble etc.
      4. Za świetny program z Mckinsey rozwoju Łodzi w walki o nowe miejsca pracy.
      5. Za nowy image miasta tolerancji: obchody pamięci ofiar Getta.
      6. Dlatego że jest człowiekiem zasłużonym w dziejach polski i świetny ekonomista
      7. Miasto nareszcie żyje.
      • Gość: POINFORMOWANY Re: Będę głosował na Profesora Jerzego Kropiwnick IP: *.toya.net.pl 17.04.06, 22:57
        KROPIWNICKI NIE JEST PROFESOREM, TYLKO DOKTOREM. SZKODA, ŻE SAM TEGO NIE
        SPRECYZOWAŁ. A CO DO JEGO KARIEY NAUKOWEJ, TO PEWNIE OD JEGO STUDENTÓW Z DAWNYCH
        CZASÓW DOWIEDZIAŁEM SIĘ, ŻE WYKŁADAŁ KIEDYŚ EKONOMIĘ MARKSIZMU.
      • Gość: oblicze Oblicze J.Kropiwnickiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.06, 23:08
        z wątku : Jak długo jeszcze Panie Tomaszewski ?
        www.oblicze.stt.pl/archiwum.html#rzeczpos
        Pański idol od kilku lat toleruje odpłatne zarządzanie nieruchomościami
        wspólnot mieszkaniowych przez jednostki komunalne wbrew własnemu stanowisku i
        stanowisku Ogólnopolskiej Konferencji RZECZPOSPOLITA SAMORZĄDNA 2003
        zorganizowanej z Jego inicjatywy w Łodzi dnia 8 marca 2003 roku :
        "(..)
        3. Zarządzanie mieszkaniami:
        ˇ Gminy (jednostki komunalne) nie powinny bezpośrednio zarządzać zasobami
        mieszkaniowymi, gdyż nie obejmuje tego definicja użyteczności publicznej
        (eliminuje to konkurencję, nie wymusza racjonalności itp.).
        ˇ Występuje sprzeczność interesów gminy z interesem jednostki gminnej, która we
        wspólnotach mieszkaniowych najczęściej nie wykonuje funkcji właścicielskiej w
        imieniu gminy.
        ˇ Obowiązujące przepisy ustawowe są dostosowane do sytuacji normalnej, to
        znaczy do zarządzania zasobami mieszkaniowymi na zasadach rynkowych.
        ˇ Nowelizacji wymaga art. 20 ustawy o własności lokali.
        ˇ Występuje nieuzasadnione zróżnicowanie prawne zasobów mieszkaniowych różnych
        rodzajów.

Kierunki działań:
        ˇ Niezbędne jest prawidłowe określenie i wykonywanie funkcji właścicielskich
        gminy w stosunku do jej zasobów mieszkaniowych.
        ˇ Konieczne jest doprowadzenie do urynkowienia zarządzania zasobami
        mieszkaniowymi.
        ˇ Niezbędne są zmiany prawne we wskazanym zakresie.
        (...)"
        To jakoś się nazywa .........schizofrenia czy naruszanie prawa ?
      • Gość: andy_adam Re: Będę głosował na Profesora Jerzego Kropiwnick IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.06, 23:50
        Do jego "zalet" trzeba dodać częste wizyty w Izraelu,inwestycję pt.hala
        widowiskowo-sportowa/dla kogo?/fatalny wizerunek Łodz w polsce.Acha i sprawa
        manufaktury-nie potrafi pogodzić się z rzeczywistością i wykazuje małpią
        złośliwość np w sprawie nadania jej adresu.Uważam,że jedynym jego sukcesem jest
        lotnisko.Inwestorów jeszcze nie przyciągnął i nie potrafił spowodować
        przeniesienia instytucji centralnych do Łodzi/np.prokuratorii generalnej/.
      • Gość: sparrowski Re: Będę głosował na (...) -> to NIE o WYBORY!!! IP: *.pai.net.pl 18.04.06, 14:28
        Wszyscy którzy tak gorąco popierają działania swojego kochanego prezydenta
        poprzez DEKLAROWANIE ODDANIA GŁOSU (czyt. Półgłówkowie):

To nie o wyborach artykuł tyczy ale o absolutorium! Na początku myślałem, że aż
        tyle członków Rady Miejskiej (chyba z ŁPO) zabiera głos w tej sprawie – tylko
        oni mogą przecież głosować!.. ale oni nie ukrywaliby się pod pseudonimem (np.
        Łodzianin) bo przecież za podlizanie się w strukturach czeka nagroda :P

Jeżeli Pan Kropiwnicki ma właśnie takich wyborców, wypowiadających się na temat
        polityki a nie do końca rozumiejących jej sensu to serdecznie gratuluję ;)
    • Gość: Łodzianin Kropiwnicki musi zostać!! Kropa Musi Zostać!!! IP: *.toya.net.pl 17.04.06, 22:15
      KROPIWNICKI MUSI ZOSTAĆ. ROZBUJAŁ LOTNISKO, ŚCIĄGNĄŁ INWESTORÓW, ŚWIETNY
      IMAGE MIASTA, EKONOMISTA Z WIEDZĄ ROZWOJU TEGO MIASTA.

• Gość: archie Re: Kropiwnicki musi zostać!! Kropa Musi Zostać IP: *.tvsat364.lodz.pl 17.04.06, 22:27
        chyba cię kolego pogięło. a znasz zagadnienie rady kupców? banda patałachów
        nielegalnie przesłuchuje każdego inwestora, który chce zbudować coś komercyjnego
        w łodzi. i oczywiście im się to nie podoba, bo "godzi w interes drobnych
        kupców". nawet nie wiesz ile inwestycji przeszło łodzi koło nosa przez "organ"
        powołany przez ukochanego kropę. ręce opadają.
    • Gość: Łodzianin Re: Absolutorium bez konsekwencji IP: *.toya.net.pl 17.04.06, 22:56
      Dodam jeszcze jedno: ode mnie Pan Kropiwnicki głosu nie dostanie. Jeśli w Ii
      turze wyborów znajdzie się on i np. Piotr Misztal, to albo nie pójdę do wyborów
      albo oddam głos na Misztala, mimo że uważam go za... (słowo nie nadaję się do
      publikacji).
      • Gość: miki I LOVE Prezydent Jerzy Kropiwnicki IP: *.toya.net.pl 18.04.06, 12:42
        Prezydent musi zostać, niech takich sldowców jak ty rozliczy. Bo dobrze rządzi,
        i niech rządzi dalej.
    • Gość: obserwator Re: Absolutorium bez konsekwencji IP: *.gprspla.plusgsm.pl 18.04.06, 00:12
      Sam musisz odejść. niech ci mamusia poczyta trochę księżek o życiu
      • Gość: Łodzianin Będę głosował na prezydenta Kropiwnickiego IP: *.toya.net.pl 18.04.06, 12:55
        BĘDĘ GŁOSOWAĆ NA PREZYDENTA KROPIWNICKEGO DLATEGO ŻE TO ŚWIETNY EKONOMISTA
        dzięki niemu Łódź zaczyna żyć:

1.Kropa zainwestował w hale sportową na ŁKSie , i chwała mu za to. Nareszcie i
        tam będzie się coś działo. Bedziemy mieć miejsce do organizacji koncertów na
        miare Rollings Stones i oto chodzi. I chociażby dlatego ma mój głos.

2.Co do Aquaparku , to właśnie ruszyła budowa wielkiego kąpieliska Fala i w
        przyszłym roku będzie można się już popławić.

3. Hotele powstają jak grzyby po deszczy, Qubus, Park INN , Holiday Inn.

4 za rozbudowe lotniska Lublinek, to dzięki niemu się rozwija

5. za Połaczenia lotnicze Łodzi Londynem, Nothingam,Dublinem,

6. Za inwestorów : Gillette,Dell,Siemens,Philips,Citibank,Procer&Gamble etc.

7. Za świetny program z Mckinsey rozwoju Łodzi w walki o nowe miejsca pracy.

8. Za nowy image miasta tolerancji: obchody pamięci ofiar Getta.

9. Dlatego że jest człowiekiem zasłużonym w dziejach polski i świetny ekonomista

10. Miasto nareszcie żyje.

DLATEGO GŁOSUJE NA KROPE.
        • baska123 Re: Będę głosował na prezydenta Kropiwnickiego 18.04.06, 14:24
          Nie zagłuszaj, ciszej się zachowuj, ochrypniesz biedaku.
          Pomyliłeś trybuny.
    • Gość: Łodzianin Jeszcze raz oznajmiam, że na niego nie zagłosuję.. IP: *.toya.net.pl 18.04.06, 11:40
      Poniżej przedstawiam dlaczego. Do niektórych w poprzednim poście to nie dotarło,
      więc dodatkowo to wyjaśniam.
      1). Rozsławienie Łodzi nie tylko w kraju aferą w Teatrze Nowym i próbką
      pokazania prezydenckiej władzy - śmiała się z nas cała Polska i pół Europy.
      2). Obstawienie się niekompetentnymi doradcami - efekt był taki, że dentysta
      najpierw pełnił funkcję doradcy Prezydenta ds. medycyny ratunkowej, a obecnie
      tenże dentysta jest pełnomocnikiem Prezydenta ds. lotniska. Ci ludzie pensje
      otrzymują z naszych podatków.
      3). Brak Aquaoparku z prawdziwego zdarzenia - bez komentarza, w innych miastach
      taki obiekt na nikim nie robi już wrażenia, a u nas ciągle go brak
      4). Brak hotelu o standardzie minimum 4 gwiazdek - bez komentarza, za to na rogu
      Żeromskiego i Mickiewicza powstaje kolejny hotel 3-gwiazdkowy
      5). Brak porządnego i miłego dla oka dworca kolejowego
      6). Brak stadionu z prawdziwego zdarzenia - tu możemy się spojrzeć na Kielce
      7). Zupełna obojętność wobec losów Centrum Kliniczno-Dydaktycznego UM w Łodzi -
      móżecie sobie pisać, że to obiekt stary itd. Spójrzcie za to na te szpitale
      które mamy obecnie - ruina i brak funkcjonalności. CKD to jedyna szansa na to,
      byśmy w Łodzi mieli wieloprofilowy szpital z prawdziwego zdarzenia, nastawiony
      na kompleksowe leczenie osób po urazach wielonarządowych - obecnie takiego
      szpitala nie mamy, a łodzianie wielu urazów mogą nie przeżyć nie dlatego, że
      były zzbyt rozległe, tylko dlatego że na mijscu nie ma wszystkich potrzebnych
      oddziałów. Na dzień dzisiejszy nie mamy szpitala, który ma wszystko i pewnie
      prędko nie będziemy mieli. Poza tym CKD byłoby szansą na rozwinięcie skrzydeł
      łódzkiej medycyny, rozwinięcie kilku przyszłościowych dziedzin i wypromowanie
      miasta.
      8). Dopuszczenie do tego, by przez 3 lata panowania Kropiwnickiego istniało
      Rondo Waryńskiego i zupełnie niepotrzebna zmiana nazwy części Al. Włókniarzy. Ta
      nazwa nie ma złych skojarzeń, oddaje za to fragment historii i tradycji Łodzi, a
      owa zmiana pociągnęła za sobą tylko kłopoty, chaos i kolejne koszty. Nie
      prościej było rondo nazwać imieniem JP 2? Nie są to peryferie Łodzi, panuje tam
      spory ruch, miejsce było idealne. Poza tym JP 2 był tak Wielkim Człowiekiem, że
      należało uhonorować Go jeszcze za życia.
      9). Ignorowanie doniesień o fatalnym stanie taboru MPK i ciągłe nagradzanie
      premiami prezesa Wąsowicza
      10). Nierozwiązanie problemów dnia codziennego - jak choćby "dzikich"
      parkingowych wymuszających pieniądze za parkowanie
      11). Brak kolejnego wielopoziomowego parkingu
      12). Nieudolne pertraktacje z Phillipsem, przez które firma o włos nie
      zdecydowała się na zmianę lokalizacji swojego centrum.

Rozwój lotniska, rozpoczęcie budowy Aquaparku na terenie fali i hali sportowej
      na ŁKS-ie to na razie melodia przyszłości. Uwierzę i docenię, gdy powstaną, na
      Fali już kilka razy miało coś powstać. Poza tym te inicjatywy to nie do końca
      zasługa Kropiwnickiego.
      A co Łodzi uciekło w tym czasie poza inwestorami? Przez brak obiektów z punktów
      4, 5 i 6 oraz ociąganie się z rozwojem lotniska Łódź straciła szansę na
      organizację spotkań EURO 2012, o ile odbędą się one w Polsce.
      Dlatego raz jeszcze powtarzam: KROPIWNICKI MUSI ODEJŚĆ!!! I nie uważam, tak jak
      to jeden z gości zasugerował, że za poprzednich władz Łódź mlekiem i miodem
      płynęła. Na pewno za Kropiwnickiego jest lepiej, ale i tak poniżej mozliwości i
      przyzwoitości, a kilku niewybaczalnych błędów (np. afera w Teatrze Nowym) nigdy
      mu nie zapomnę.
      • baska123 Re: Jeszcze raz oznajmiam, że na niego nie zagłos 18.04.06, 11:57
        Ja też nie.Za stan ul. Limanowskiego,chodniki, jezdnia i torowisko. Za al.
        Włókniarzy i jej dziury. I jeszcze za kilka mniejszych i większych czynów i
        zaniechań- nie zagłosuję na niego i basta.
      • Gość: Łodzianin Będę głosował na Prezydenta Kropiwnickiego IP: *.toya.net.pl 18.04.06, 12:53
        BĘDĘ GŁOSOWAĆ NA PREZYDENTA KROPIWNICKEGO DLATEGO ŻE TO ŚWIETNY EKONOMISTA
        dzięki niemu Łódź zaczyna żyć:

1.Kropa zainwestował w hale sportową na ŁKSie , i chwała mu za to. Nareszcie i
        tam będzie się coś działo. Bedziemy mieć miejsce do organizacji koncertów na
        miare Rollings Stones i oto chodzi. I chociażby dlatego ma mój głos.

2.Co do Aquaparku , to właśnie ruszyła budowa wielkiego kąpieliska Fala i w
        przyszłym roku będzie można się już popławić.

3. Hotele powstają jak grzyby po deszczy, Qubus, Park INN , Holiday Inn.

4 za rozbudowe lotniska Lublinek, to dzięki niemu się rozwija

5. za Połaczenia lotnicze Łodzi Londynem, Nothingam,Dublinem,

6. Za inwestorów : Gillette,Dell,Siemens,Philips,Citibank,Procer&Gamble etc.

7. Za świetny program z Mckinsey rozwoju Łodzi w walki o nowe miejsca pracy.

8. Za nowy image miasta tolerancji: obchody pamięci ofiar Getta.

9. Dlatego że jest człowiekiem zasłużonym w dziejach polski i świetny ekonomista

10. Miasto nareszcie żyje.

DLATEGO GŁOSUJE NA KROPE.

• Gość: Łodzianin Re: Będę głosował na Prezydenta Kropiwnickiego IP: *.toya.net.pl 18.04.06, 13:39
          W odpowiedzi na twój list i jego kolejne punkty:
          1. to inicjatywa na plus, uważam jedno że kilka lat spóźniona, na pewno przyda
          się, sprawi że będziemy mogli zorganizować w Łodzi imprezy nie tylko sportowe o
          znaczeniu międzynarodowym, wprawdzie uważam, że są w Łodzi pilnijesze potrzeby,
          ale zostańmy przy tym, iż za to Kropiwnickiemu należą się pochwały
          2. Jak słusznie zauwazyłeś, budowa na Fali właśnie ruszyła, z tym że jak zapewne
          pamiętasz nie po raz pierwszy. Z gratulacjami wstrzymaj się do czasu, aż
          Aquapark powstanie. Poza tym sprawa ta powinna była zostać rozwiązana duże
          wcześniej, a osobiście uważam, że jeden tego typu obiekt to za mało w Łodzi, w
          której brakuje rozrywek i trzeba życiu mieszkańców nadać kolorów.
          3). Kompletne przekłamanie. Qubus o ile pamiętam powstał jeszcze za poprzedniej
          ekipy i jego powstanie to na pewno nie zasługa Kropiwnickiego. Poza tym hotel
          ten to nic czym można się pochwalić - surowa forma, 3-gwiazdki, żadna rewelacja.
          Park Inn, Holiday Inn - ładnie to wygląda jak się pisze. Mnie jednak nie
          interesuje ile powstało hoteli, interesuje mnie ile powstało hoteli 4 i 5
          gwiazdkowych. Za kadencji Kropiwnickiego - 0 (słownie; zero), nawet nie ruszyła
          ich budowa, nie ma wiążacych planów, za to Polonia straciła status hotelu. I nie
          próbuj przypisywać zasług za powstanie hotelu w Manufakturze Kropiwnickiemu, bo
          on próbował storpedować całą tę inicjatywę. Póki co jego kadencja zbliża się do
          końca, a hoteli z prawdziwego zdarzenia nie ma (to, że są w budowie mało mnie
          obchodzi, Hotel Borowiecki też był w budowie). Z gratulacjami wstrzymaj się tak
          jak w przypadku Aquaparku, poza tym naprawdę kolejny hotel 3-gwiazdkowy to
          żaden powód do euforii.
          4. Rozbudowa lotniska to w dużym stopniu zasługa także gminy, wojewody, także
          ekspremiera Belki, Pana Krawczyka, organizacji Lotnisko dla Łodzi,a ja cały czas
          przypominam, że 4 lata temu Kropiwnicki wprost mówił, że rozwój Lublinka go nie
          interesuje. Powuiedzmy, że ma jakieś tam zasługi. Poza tym rozwojem lotniska
          należało zająć się 2 lata wcześniej, po prostu straciliśmy 2 lata, zauważ że
          inne porty lotnicze w kraju stoją lepiej
          5). Chyba nie uważasz, że kolejne połączenia to zasługa Kropiwnickiego? Nie
          myślisz chyba, że to on rozmawia z Ryanairem czy Centralwings? To przede
          wszystkim zasługa firm, które chcą uruchomić tu loty, władz lotniska itd., ale i
          tu mogę przyznać, że Kropiwnicki ma jakieś tam zasługi. Tylko że obecna ilość
          połączeń i ich miejsca docelowe to nie powód do zachłystywania się sukcesem,
          spójrz na połączenia z innych miast (z Wrocławia Ryanair ma ich 7). I co mnie
          najbardziej interesuje - czekam na Frankfurt, Amsterdam, Paryż, Rzym i Wiedeń -
          i to nie na mniej ważne lotnisko takie jak Stansted w Londynie. Chcę z Łodzi
          dolecieć prosto na Heathrow, Roissy, Schiphol czy Fiumicino, skąd dostanę się w
          każde miejsce na świecie.
          6). Podejrzewam, że przy innych władzach też by się pojawili (choć mam dziwne
          podejrzenia, że mogło byc ich więcej), ale ponieważ ci pojawili się za
          Kropiwinickiego, więc uznaję, że to jego zasługa)
          7). Skoro jest takim świetnym ekonomistą i tak dobrze zna problemy miasta, to
          czemu korzysta z pomocy McKinseya? Firmy zagranicznej, której raport okazał się
          dla wielu osób odkryciem Ameryki w konserwie, za to za niemałe pieniądze.
          8). Powiedzmy, że masz rację. Uważam jednak, że dla Łodzi i biednych łodzian są
          ważniejsze potrzeby. Jakkolwiek nowy image miasta powstały za Kropiwnickiego to
          także ingerencja polityki w działalność teatru i demonstracja prezydenckiej
          siły. A czemu kolejny Papież omija Łódź podczas swojej pielgrzymki?
          9). Kropiwnicki zasłuzony w dziejach Polski? Wybacz, ale to śmieszne co piszesz.
          Pojęcie zasłużonej osoby to dla nas 2 rózne zagadnienia. Świetny ekonomista?
          Patrz punkt nr 7.
          10). Pojęcie względne. Na pewno masz tu na myśli rozwój lotniska, którym na
          razie nie ma co się zachłystywać, a dla przecietnego, biednego, nierzadko
          bezrobotnego łodzianina, niewiele się zmieniło. Zaś Manufaktura, z którą wiele
          osób wiąże nadzieje, to inicjatywa, która Kropiwnicki próbował zniszczyć.
          Ja byłem w stanie racjonalnie poddać w wątpliwość 5 przedstawionych przec Ciebie
          punktów. Może Ty ustosunkujesz się do moich? Róznica polega na tym, że ja
          przedstawiłem fakty poparte dowodami. I żeby nie było, że jestem zwolennikiem
          SLD. Nigdy nie oddałem głosu na komuchów i nie oddam, obecnie popieram PO i
          ubolewam nad tym, że ich kandydatem na Prezydenta Łodzi nie będzie Pan Cezary
          Grabarczyk, najlepszy człowiek na to stanowisko, który potrafiłby doprowadzić
          wiele spraw do końca. Tak a propos to pewnie wiesz, że ocalenie 25 mln zł z
          budżetu na rozwój lotniska to głownie Jego zasługa?
          PS KROPIWNICKI MUSI ODEJŚĆ!!!
    • Gość: Alicja Ja Krope szanuje i na niego głosuje. IP: *.toya.net.pl 18.04.06, 17:52
      KROPIWNICKI MUSI ZOSTAĆ JAK NAJDŁUŻEJ.
      Lotnisko się rozwija, to on wywalczył u prezesa Kaczyńskiego 25 mln na lotnisko.
      Może Kropa nie jest ideałem, ale jest ekonomista z wiedzą, wielokrotny minister.
      Jak patrze na kontrkandydatów, to mówie KROPA KIERUJ MIASTEM, BO SIĘ ROZWIJA.

KROPIWNICKI MUSI ZOSTAĆ!!!!!
      BO DOBRZE RZADZI MIASTEM.
      • gosiakz Czyżby ?! 18.04.06, 20:52
        Proponuję zapoznać się z poniższym ,cytowanym już na tym forum fragmentem
        pamiętnej Konferencji z 2003r. To dowód na tzw. zaniechanie w sferze
        zarządzania nieruchomościami w drugim co do ilości mieszkańców mieście Polski
        świadczącym o braku szacunku dla prawa stanowionego przez Parlament.
        A temat urynkowienia tej sfery dotyczy większości Łodzian od najemców i
        dzierżawców począwszy, na właścicielach wyodrębnionych lokali skończywszy.

Stanowisko Ogólnopolskiej Konferencji RZECZPOSPOLITA SAMORZĄDNA 2003
        zorganizowanej w Łodzi dnia 8 marca 2003 roku z inicjatywy Prezydenta Łodzi
        Jerzego Kropiwnickiego :
        (..)
        3. Zarządzanie mieszkaniami:
        ˇ Gminy (jednostki komunalne) nie powinny bezpośrednio zarządzać zasobami
        mieszkaniowymi, gdyż nie obejmuje tego definicja użyteczności publicznej
        (eliminuje to konkurencję, nie wymusza racjonalności itp.).
        ˇ Występuje sprzeczność interesów gminy z interesem jednostki gminnej, która we
        wspólnotach mieszkaniowych najczęściej nie wykonuje funkcji właścicielskiej w
        imieniu gminy.
        ˇ Obowiązujące przepisy ustawowe są dostosowane do sytuacji normalnej, to
        znaczy do zarządzania zasobami mieszkaniowymi na zasadach rynkowych.
        ˇ Nowelizacji wymaga art. 20 ustawy o własności lokali.
        ˇ Występuje nieuzasadnione zróżnicowanie prawne zasobów mieszkaniowych różnych
        rodzajów.

Kierunki działań:
        ˇ Niezbędne jest prawidłowe określenie i wykonywanie funkcji właścicielskich
        gminy w stosunku do jej zasobów mieszkaniowych.
        ˇ Konieczne jest doprowadzenie do urynkowienia zarządzania zasobami
        mieszkaniowymi.
        ˇ Niezbędne są zmiany prawne we wskazanym zakresie.
        (...)
        Jeśli Szanowny Prezydent nie zrobił nic w tej sferze w ciągu kilku lat, mimo iż
        powołał własnym zarządzeniem Radę d/s mieszkalnictwa z jakże znanymi nazwiskami
        jej członków,TO NIE ZROBI JUŻ NIC. Raptowne "przebudzenie" świadczyłoby o
        przyznaniu się do bezczynności w tym zakresie w minionych latach.
        www.uml.lodz.pl/uchwaly/pm/IV_563.DOC
        A ustawa o finansach publicznych odlicza czas. To już czwarty miesiąc !!!!
        TO BEZPOWROTNIE STRACONY CZAS !
        • desidero1 Dewaluacja słów JK 20.04.06, 08:18
          Mamy do czynienia z coraz większą dewaluacją słów. Uważam, zgodnie zresztą z
          religią chrześcijańską, a także jej starszą siostrą, że na początku było słowo.
          Słowa bardzo dużo zmieniają w rzeczywistości i w ludzkich uczuciach. I z tego
          punktu widzenia bardzo źle się dzieje z J Kropiwnickim.
          • baska123 Re: Dewaluacja słów JK 20.04.06, 10:12
            Kropiwnicki-wykładowca zapomniał,że zmienił mównice.Z katedry lepiej mu szło.
            Pan Prezydent Kropiwnicki lekceważy nas i urząd jaki sprawuje.
            Katedra to nie trybuna.Dzisiaj zapominamy kim Pan był. Rozliczamy Pana z
            mijającej kadencji.Zakpił Pan sobie z nas Panie Prezydencie Kropiwnicki.
            -
      • Gość: Łodzianin Re: Ja Krope szanuje i na niego głosuje. IP: *.toya.net.pl 18.04.06, 21:48
        Może Kropa nie jest ideałem, ale jest ekonomista z wiedzą, wielokrotny minister
        > .
        Normalnie płakać mi się chce, jak to czytam. Jesteś naprawdę aż tak naiwna?
        Skoro nie jest ideałem, to znaczy że należy szukać kogoś lepszego na jego miejsce.
        Jest ekonomistą z wiedzą? To po co posiłkował się McKinseyem?
        Wielokrotny minister - o ile pamiętam nigdy nigdzie długo miejsca nie zagrzał.
        Był nawet w Rządowym Centrum Studiów Strategicznych - efekty działań tej
        organizacji były tak imponujące, że została ona rozwiązana.
        • Gość: rzeczowy Re: Ja Krope szanuje i na niego głosuje. IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 19.04.06, 07:50
          popieram. Dosc juz tego wazeliniarstwa. Golym okiem widac ze miasto umiera ,
          straszy dziurami w jezdni, zdezelowanymi autobusami czy tramwajami, lumpeksami
          na Piotrkowskiej, brakiem znaczacych imprez.Kropa tez straszy swoja arogancja ,
          niedbalym strojem , pozerstwem i przedziwnymi ludzmi ktorymi sie otacza.
          To ze go naprawde ktokolwiek ,oprocz interesonej bandy wlasnych urzedasow-
          trzesacych sie o swoje stolki popiera, jest tak samo prawda jak to ze jest
          profesorem . No wlasnie . Ciekawe dlaczego poprzestal tylko na
          doktoracie.wlasny syn juz go dodgonil.I to ma byc kompetentny ekonomista ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka