barracuda7110 20.04.06, 15:38 wiadomosci.o2.pl/?s=512&t=6322 Niedługo wyślą wszystkich palących papierosy na księżyc. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rozmowy_kontrolowane Re: Wzięli się za palaczy 20.04.06, 15:40 Wobec tego idę zapalic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Wzięli się za palaczy IP: *.pai.net.pl 20.04.06, 15:41 Kto zabija palacza temu pan Bóg wybacza. Tomek Odpowiedz Link Zgłoś
rozmowy_kontrolowane Re: Wzięli się za palaczy 20.04.06, 15:42 Tomek, wow, jestem pod wrażeniem Twej głebokiej wypowiedzi. Już kiedyś na forum toczyła się dyskusja na temat zakazu palenia. Odpowiedz Link Zgłoś
brite Re: Wzięli się za palaczy 20.04.06, 15:44 Oj, chyba znowu złamię Ci serce :P Odpowiedz Link Zgłoś
rozmowy_kontrolowane Re: Wzięli się za palaczy 20.04.06, 15:48 Brite, hehe, znam Twoje zdanie:) Trudno- mnie wkur*iają psie kupy i beztroscy właściciele psów, Ciebie- dym papierosowy:) Odpowiedz Link Zgłoś
brite Re: Wzięli się za palaczy 20.04.06, 15:51 mnie jedno i drugie! W ogóle to drażnią mnie beztroscy właściciele PETów. Czyli psów, papierosów i plastikowych butelek. Wszyscy w mieście zostawiają syf. Odpowiedz Link Zgłoś
rozmowy_kontrolowane Re: Wzięli się za palaczy 20.04.06, 15:53 A jeżeli palę w oddaleniu od ludzi, np. stojących na przystanku? I peta wyrzucam do kosza na śmieci _zawsze_ ? To też Cię drażni? Odpowiedz Link Zgłoś
brite Re: Wzięli się za palaczy 20.04.06, 15:56 Jeżeli tak robisz, to nie jesteś beztroska. :) Odpowiedz Link Zgłoś
rozmowy_kontrolowane Re: Wzięli się za palaczy 20.04.06, 15:57 Nie jestem. Ale 90 % społeczeństwa jest. Najgorsze, że jeśli spróbujesz zwrócic uwagę, to Cię traktują jak nawiedzonego. Tylko dlaczego mam cierpiec za głupotę setek tysięcy ludzi? Odpowiedz Link Zgłoś
brite Re: Wzięli się za palaczy 20.04.06, 16:01 Bo wszyscy jesteśmy Chrystusami. Odpowiedz Link Zgłoś
rozmowy_kontrolowane Re: Wzięli się za palaczy 20.04.06, 16:03 O, właśnie, do kina chyba czas się wybrac. Kiedy to ma premierę? Odpowiedz Link Zgłoś
rozmowy_kontrolowane Re: Wzięli się za palaczy 20.04.06, 16:06 Jutro, już wiem:D Odpowiedz Link Zgłoś
mag.gie Re: Wzięli się za palaczy 20.04.06, 16:28 czy to oznacza, że nie będą mogła palić spacerując z psem? :/ Odpowiedz Link Zgłoś
rozmowy_kontrolowane Re: Wzięli się za palaczy 20.04.06, 16:29 mag.gie, istnieje duże prawdopodobieństwo, że nie będziesz mogła, jeśli zakaz zostanie wprowadzony:( Odpowiedz Link Zgłoś
mag.gie Re: Wzięli się za palaczy 20.04.06, 16:50 e, pewnie zanim go wprowadzą ja już nie będę palić ;p Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: Wzięli się za palaczy 20.04.06, 18:24 ja tylko jestem ciekaw czy przeciwnicy papierosów z radosnym uśmiechem pokryją z własnych portfeli dziurę w budżecie powstałą w wyniku braku wpływów z akcyzy za papierosy kiedy już zmuszą tych okropnych palaczy do rzucenia nałogu. :P Odpowiedz Link Zgłoś
orientman Re: Wzięli się za palaczy 20.04.06, 18:25 i tam.. jak nie fajczysz, to mozesz kase przeznaczyc na kupno flaszki/pojazdu mechanicznego ;) Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: Wzięli się za palaczy 20.04.06, 19:03 a jak fajczę to przeznaczam z każdej kupionej paczuszki jakiś (nie wiem jaki, ale sądzę, że niemały) procent na zasilenie budżetu naszego państwa. kto te pieniądze zapłaci, jeżeli przestanę kupować paczuszki? Odpowiedz Link Zgłoś
orientman Re: Wzięli się za palaczy 20.04.06, 19:06 grey.. przeciez pracujesz w takiej branzy, ze kazdy jest nalogowcem. jak nie pali, to pije alkohole. jak nie jest alkoholikiem, to pije drogie alkohole. jak nie pije, to ma jakies inne hobby. samochody, motocykl itp. wszedzie placi sie akcyze. i to nie mala :) Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: Wzięli się za palaczy 20.04.06, 19:15 no ja tam nie wiem czy to lepiej, że ktoś uratuje budżet przeznaczając na chlanie pieniądze, które wydawał wcześniej na papierosy. poza tym ja nie lubię piwka bez papierosa :) z towarów makabrycznie oakcyzowanych pozostaje jeszcze benzyna ale wydaje mi się, że przy obecnej tendencji cenowej ludzie szybciej rzucą jeżdżenie samochodem niż palenie :) Odpowiedz Link Zgłoś
rozmowy_kontrolowane Re: Wzięli się za palaczy 20.04.06, 19:30 Nie piję alkoholu. Nie korzystam z benzyny. Chcę pomóc Polsce, dlatego palę papierosy z akcyzą, a nie kupowane od Rosjan na bazarach;) Odpowiedz Link Zgłoś
bubot Re: Wzięli się za palaczy 21.04.06, 10:11 podoba mi sie taki patriotyzm. wszyscy mi mówią, że nie powinienem pić i (o zgrozo!) palić, a tu proszę, nie byłem świadom jakie dobro z tego płynie dla narodu. Odpowiedz Link Zgłoś
w.o.d.z.i.r.e.j Re: Wzięli się za palaczy 20.04.06, 22:48 gray napisał: > poza tym ja nie lubię piwka bez papierosa :) To nie wiesz co tracisz :-) Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: Wzięli się za palaczy 21.04.06, 10:14 w.o.d.z.i.r.e.j napisał: > To nie wiesz co tracisz :-) za to ty wiesz co straciłeś :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.S. Re: Wzięli się za palaczy IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 20.04.06, 19:06 > a jak fajczę to przeznaczam z każdej kupionej paczuszki jakiś (nie wiem jaki, > ale sądzę, że niemały) procent na zasilenie budżetu naszego państwa Z kazdej (w zasadzie) flaszki tez Odpowiedz Link Zgłoś
rozmowy_kontrolowane Re: Wzięli się za palaczy 20.04.06, 18:26 ale tak na dobrą sprawę- to marne są szanse, żeby straż miejska (policja?) karały za zapalenie papierosa na ulicy- bo przecież nie ma aż tylu funkcjonariuszy, którzy wymagaliby egzekwowanie prawa. A kiedy zapalę na balkonie, też dostanę karę?- w końcu to też świeże powietrze. Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: Wzięli się za palaczy 20.04.06, 19:06 balkon jest to miejsce gdzie spotyka się conajmniej kilka wymiarów. dla przykładu - balkon to część twojego mieszkania, płacisz za niego czynsz, jesteś jego właścicielem, ale nie możesz pomalować go jak ci się podoba, tylko tak jak podoba się komuś, kto nie jest jego właścicielem. z paleniem pewnie będzie podobnie. Odpowiedz Link Zgłoś
bubot Re: Wzięli się za palaczy 21.04.06, 10:13 wiesz z łapaniem to będzie tak jak z piciem na ulicy. wiekszosc to robi, część łapia. i z kupami tez tak będzie. szkoda że spisywanie palacza będzie zajmowało fukncjonariuszowi cenny czas, który mógłby poświęcic na rozpracowywanie międzynarodowej szajki przemytników diamentów. a w ogóle to strazacy pewnie zacierają rączki - kolejny powód, żeby sie beztrosko do kogoś przypie..ć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jegomośc Re: Wzięli się za palaczy IP: *.toya.net.pl 20.04.06, 20:06 Przepraszam ja własciwie w imieniu kolegi , znajomego chce zapytać. Czy za zawodowych palaczy też sie "wezmą"?? bo Heniek(56 lat, Palacz w kotłowni) jest w przestrachu po tej wiadomości i postanowił sie spytać przez moja osobę, (on nie ma przy piecu kompa z interenetem) czy tez mu groża surowe restrykcje jak za bardzo popali (wiecie to Palenie to całe jego życie). :D Odpowiedz Link Zgłoś
barracuda7110 Re: Wzięli się za palaczy 20.04.06, 23:27 A mnie się wydaje, że palacze tytoniu należą do układu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elementarz Re: Wzięli się za palaczy IP: 195.69.82.* 21.04.06, 10:53 No ale w czym problem dziecko, przeciez ty i tak nie wychodzisz z domu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciocia Helenka Re: Wzięli się za palaczy IP: 217.153.157.* 21.04.06, 00:42 Oby jak najdalej. Na Madagaskar albo na księzyc!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos buhahahaha IP: *.lodz.mm.pl 21.04.06, 18:09 juz to widze ..ta yhm..srała bida bedzie wiosna.. przypomina mi sie takie cos! niech ludzie puszczaja baki bo od wstrzymywanych rodza sie posrane pomysly!!! ps. a jest zakazane puszczanie bakow w miejscu publicznym? Bo jak nie, to gdy mnie jakiś (pozal sie) stroz bedzie spisywał za palenie to puszcze baka, a nawet sie zmusze i pojdzie z kleksem! Odpowiedz Link Zgłoś