Dodaj do ulubionych

buuu chlip, chlip buuu

23.12.02, 18:11
Nie moge miec kotka!!!
Po wejsciu do kociarni w schronisku na Marmurowej okazalo sie, ze mam bardzo
silna alergie na koty... A byly dwa takie cudne, maciupkie, do karmienia
mlekiem.....
Buuuu
Bede teraz odwiedzac koty i ich panstwa...

Bardzo duzo jest kotow na Marmurowej, ale niewiele takich maluchow. Za to
jest sporo szczeniakow. Niestety dowiedzialam sie, ze bardzo duzo takich
mlodych zwierzakow trafia na Marmurowa po swietach Bozego Narodzenia, bo sa
tzw."niechcianymi prezentami". Biedne zwierzaki... Moze warto sie upewnic
czy osoba obdarowana chce piseka lub kotka, a nie na sile robic
niespodzianke?
Pozdrawiam wszystich.
Obserwuj wątek
    • kirka1 Re: buuu chlip, chlip buuu 23.12.02, 18:22
      Ojej, Dorotka i nie moze miec kotka:-((
      współczuję DO, na prawde, poniewaz pamiętam naszą wizyte u KItany
    • Gość: de Kotlet Mielony Re: buuu chlip, chlip buuu IP: 217.98.105.* 23.12.02, 18:22
      Widzę,że słusznie mówią,że jesteś fajna :)
    • kx Re: buuu chlip, chlip buuu 23.12.02, 18:27
      No to współczujemy Dorotko:(
      Ale lepiej, że dowiedziałaś się o alergii od razu, bo pomyśl co by było, gdybyś
      musiała biednego kotka odwieźć za parę dni... Moja koleżanka wzięła z
      schronisko kotka z połamanymi dwoma nóżkami (i krzywo zrośniętymi) i dopiero po
      miesiącu okazało się, że jej chłopak ma na niego alergię, jak już oboje zdążyli
      go pokochać.
      Pozdrawiam,
      kx
    • aduram Do, uszy do góry! :) 23.12.02, 18:35
      Do, tylko bez paniki, proszę! :))))
      Powoli... Zrób sobie testy alergiczne w pierwszej lepszej poradni alergologicznej. Jeśli wyjdzie uczulenie na kotka i tak nie jest jeszcze tak źle. Po sobie zauważyłem, że bąbel po ukłuciu szczepieniowym ani podobny winik z testu z krwi nie musi oznaczać uczulenia na każdego kota. Np o wiele gorzej znoszę persy niż dachowce, na które wcale nie reaguję. Proponuję nie przejmować się kociarnią bo tam stężenie alergenów na pewno było wielokrotnie większe, niż to jakie byłoby w Twoim domu w obecności jednego kociaka. Wiem, że nie da się (dla dobra zwierzaka) zabrać kociaka na próbę, ale może spróbuj wybrać się do jakiegoś kociarza na całodzienną wizytę i przekonasz się wtedy, czy podobnie zareagujesz- czy to uczulenie jest silne. Kurcze, trochę jeden bełkot mi z tego wyszedł, ale myśl jest jedna- nie trzeba generalizować. :)))

ps. Pozostaje jeszcze kwestia .podobno. niealergizujacych dewonów rexów :)))

Także uszy do góry :))))
      • do~ Re: Do, uszy do góry! :) 23.12.02, 18:50
        Ja juz nie panikuje, ja juz wiem. Niestety mialam takie podejrzenia juz
        wczesniej. Kiedys, kiedys mialam badania i wyszlo, ze mam uczulenie na siersc
        tygrysa (kota nie bylo w testach :-)), a poza tym wizyta u kazdego z moich
        znajomych z kotem w domu (dluzsza niz 15 min) konczyla sie zaczerwienieniem
        oczu i nadmiernym kichaniem... Po prostu nie chcialam zaakceptowac prawdy :-(
        Natomiast, nie wszystko stracone, bo moge sie teraz odczulic (co mam zamiar
        zrobic) i mam nadzieje w przyszlym roku bede juz mogla przygarnac takiego
        miauczacego malucha.
        :-))))
        Dzieki wszystkim za slowa otuchy!
        Pozdrawiam.
        • Gość: Por. Bor. Re: Do, uszy do góry! :) IP: *.lodz-piaski.sdi.tpnet.pl 23.12.02, 19:14
          Oj to ciekawe testy musialy byc... jakos przed wyprawą do Indii czy jak?? Zeby
          tygrys byl a kotka nie bylo... phi!

Badz DObrej mysli, uczulenia tez przemijaja... wiem cos o tym...

Pozdrawiam serdecznie...

P.B.
        • ixtlilto Re: Do, uszy do góry! :) 23.12.02, 19:46
          Do~ jak już się będziesz odczulała to idź na całość! Weź sobie małego tygryska!
    • geograf Re: buuu chlip, chlip buuu 23.12.02, 20:02
      wieeeelka szkoda:(

coś mnie ciekawi...jakim cudem mogłaś tak długo trzymać kota Kitany i Arica na rękach w piątek??

i jeszcze jedno: skończ odczulanie w Polsce, bo wszyscy wiedzą, że Polskie koty są naj naj :-)

pozdrawiam serdecznie:-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka