Gość: Gość IP: *.sgh.waw.pl / *.sgh.waw.pl 23 lata temu Czy jest sposób na roztoczenie miłego zapachu w domu ? Wiem, że są takie perfumy włączane do gniazdka. Na jaki czas starczają ? Które najbardziej trwałe ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lola211 Re: Miły zapach w domu 23 lata temu Ambi Pur na przykład.Starcza na jakis miesiac, jesli nie właczasz na maxa.1 pozwoli uzyskac w miare wyczuwalny zapach w łazience, niezaduzej, jesli chcesz w całym mieszkaniu to czuc, musisz zainstalowac kilka. Sama mam mieszane uczucia co do tych chemicznych pachnideł, bo ponoc działają rakotwórczo- w koncu ta chemia nie moze byc obojetna dla płuc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanny Re: Miły zapach w domu IP: *.chello.pl 23 lata temu Ja uzywam kominka do aromoterapii i naturalnych olejkow eterycznych, glownie cytrusowych. Pachnie w calym domu i nawet na klatce :-) Polecam zakupy na stronie www.pollenaaroma.com/sklep/ Mozna tez olejki kupic w tesco, ale w malym wyborze. Kominek zdecydowanie ze strony polleny, bo inne maja za duza powierzchnie parowania i generalnie sa do bani! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mumek Re: Miły zapach w domu IP: 80.55.171.* 23 lata temu Szczerze odradzam ciągłe stosowanie "chemicznych" odświeżaczy powietrza, bo w gruncie rzeczy są zanieczyszczaczami powietrza i trucizną na własne życzenie, a w konsekwencji najlepsze co nas może spotkać to alergia. I tak ze wszystkich stron atakowani jesteśmy przez chemiczne zapachy (w środkach do prania, środkach czystości, kosmetykach, jedzeniu i napojach). Jeżeli już stosować, to najlepiej olejki naturalne, z pominięciem olejku sandałowego, Ylang-ylang i narcyzowego, które są bardzo alergizujące (wg. badań japońskich). Odpowiedz Link Zgłoś
basia553 Re: Miły zapach w domu 23 lata temu Jezeli masz pojemniczki na wode na kaloryferach, to mozesz dodac pachnidelka do tej wody. Lub pare kropli Twoich ulubionych perfum na zaröwke! W cieple zapach roznosi sie po domu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samnta Re: Miły zapach w domu IP: 5.3.1R* / *.telenet-ops.be 23 lata temu kadzidelka Ja uwielbiam truskawkowe i kokosowe ale tylko jednej firmy Inne firmy mnie dusza i smierdza- trzeba poprobowac i dobrac Odpowiedz Link Zgłoś
jadwiga_r Re: Miły zapach w domu 23 lata temu Jaką opinią cieszą się kominki kamienne.Czy można zastosować do podgrzewania olejków żarówkę elektryczną.Zastosowanie świeczek powoduje zapewne zasmolenie kominka i w powietrzu roznosza się spaliny świeczki. Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: Miły zapach w domu 23 lata temu Gość portalu: Gość napisał(a): > Czy jest sposób na roztoczenie miłego zapachu w domu ? > Wiem, że są takie perfumy włączane do gniazdka. > Na jaki czas starczają ? > Które najbardziej trwałe ? Sprzątaj i wietrz mieszkanie i to naprawdę wystarczy. Daruj sobie całą tą chemię, przeczytaj sobie parę razy to, co wyżej mądrze napisał mumek sorry za porównanie ale jak się nie umyjesz to perfumy ci też nie pomogą... Odpowiedz Link Zgłoś
momi Re: Miły zapach w domu 23 lata temu tralalumpek napisała: > Sprzątaj i wietrz mieszkanie i to naprawdę wystarczy. > Daruj sobie całą tą chemię, przeczytaj sobie parę razy to, co wyżej mądrze > napisał mumek > sorry za porównanie ale jak się nie umyjesz to perfumy ci też nie pomogą... Rozumiem że korzystasz z naturalnych środków do mycia. Możesz polecić jakieś ? Bo te środki czystości to dopiero chemia!! A naturalne olejki do kominków (polecam Avicenna i Pollena Aroma) nie zawierają żadnych środków chemicznych czego nie można powiedzieć o proszkach do prania, płynach do płukania i podłóg o zapachu (chemicznym !!) "świeżości, kwiatowym, oceanu..." Oczywiście są i olejki sztuczne dlatego poleciłam tych dwóch firm wyłącznie bo one są naturalne na 100%. Odradzam ohydne odświeżacze powietrza , to jedzie chemią na kilometr. Polecam kominki i naturalne olejki. Świeczki zapachowe też odradzam , bo te powszechnie dostepne są nasączone sztucznym aromatem (kogo stać polecam Diptique, ale ceny lepiej nie podawać bo droższe niż drogie perfumy, nie dla przeciętnego człowieka i niedostępne w Polsce). Trochę w ofercie ma L'Occitane i sklep internetowy lavender. Też produkty naturalne. Odpowiedz Link Zgłoś
aankaa Re: Miły zapach w domu 22 lata temu momi napisała: > Rozumiem że korzystasz z naturalnych środków do mycia. Możesz polecić jakieś ? > Bo te środki czystości to dopiero chemia!! rozejrzyj się po sklepach, poczytaj etykiety. Jak naturalne środki mogą przetrwać po 2-3 lata bez chemii ??? nawet mydło w kostce nafaszerowane jest tablicą Mendelejewa Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: aankaa 22 lata temu anka, jezeli ktos wierzy w 100% natury w olejkach czy zapachach, w kremach czy innych kosmetykach i w jeszcze inne chwyty marketingowe, to ani ty ani ja go juz niestety nie uratujemy. Odpowiedz Link Zgłoś
momi Re: aankaa 22 lata temu Nie wyczułaś ironii . Napisałaś i zaleciłaś "sprzątaj" zatem ja zapytałam o środki naturalne do tego sprzątania , bo podejrzewam że używasz nie tylko wody . Oczywiście że nie ma środków czystości naturalnych:-))) To była IRONIA. Ale olejki naturalne bywają. W Polsce produkuje je Pollena Aroma. 10 ml rózanego kosztuje 400zł (nie pomyłka- 400 zł) Ale Ty zapewne sprzątając wolisz mieć miły zapach "świeżości oceanu" czy innego świństwa cuchnącego 100% syntetycznie skoro w wątku o miłym zapachu w domu zalecasz "sprzątaj". Ja polecam olejki naturalne (pomarańczowy to tylko 4 zł:-) do kominków i są one naturalne. Polleny Aroma na pewno. Zamiast błądzić po forach Gazety lepiej się podciagnąć w tym i owym (np. w wiedzy o naturalnych olejkach i ich producentach ) Odpowiedz Link Zgłoś
momi Re: Miły zapach w domu 22 lata temu To jest dla mnie jasne:-) Dlatego zdziwił mnie post w którym ktoś w wątku o miłym zapachu w domu pisze "sprzątaj" . Podejrzewam, że w tym sprzątaniu posługuje się owymi syntetycznymi produktami i nie mam pewności czy autorce watku chodziło o taki zapach po sprzątaniu syntetycznymi środkami. Jeśli ktoś po Dosiach, Cifach, Ajaksach osiaga miły zapach to ja przepraszam:-) A tak odebrałam post tralalumpek, która nie napisała że sprząta za pomocą samej wody:-) A i rozeznania w nielicznych ale jednak istniejacych firmach produkujących naturalne olejki nie ma. Ja miłego zapachu w domu po sprzątaniu nowoczesnymi środkami nie mam, wiec to polecenie "sprzątaj" tralalumpek śmieszne jest w tym wątku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żona Re: Miły zapach w domu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22 lata temu Sposób na zapach w szafie: ponabijać goździki w cytrynę, pomarańcza, pigwę itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Kadzidełka IP: 217.153.15.* 22 lata temu Są super. Trwałe i oryginalne. I nic mi nie wiadomo o ich szkodliwym działaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hgi Re: Kadzidełka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22 lata temu przy kadzidelkach myli mi sie oddech Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anty Re: Kadzidełka IP: 217.172.227.* 22 lata temu ja uwielbiam kdzidełaka ale moja rodzina nie, chciałabym, aby w moim domu pachniało świeżością Odpowiedz Link Zgłoś
momi Re: Kadzidełka 22 lata temu Pollena Aroma robi takie vapomixy czyli mieszanki róznych olejków. Wspaniała jest bergamota z ylang, albo cytryna i pomarańcza . Kilka kropel codziennie w kominku sprawi że dom przejdzie pięknym zapachem. W zimie polecam też wlewanie olejków do ceramicznych pojemników na kaloryferach (nawilżacze), bo podgrzana woda cudownie roznosi zapach. Radzę kupić te olejki naturalne (Pollena Aroma jest renomowanym producentem , to co dostepne w sklepach jako olejki do kominków to syntetyczny szajs). Odpowiedz Link Zgłoś