Dodaj do ulubionych

Miły zapach w domu

IP: *.sgh.waw.pl / *.sgh.waw.pl 23 lata temu
Czy jest sposób na roztoczenie miłego zapachu w domu ?
Wiem, że są takie perfumy włączane do gniazdka.
Na jaki czas starczają ?
Które najbardziej trwałe ?
Obserwuj wątek
    • lola211 Re: Miły zapach w domu 23 lata temu
      Ambi Pur na przykład.Starcza na jakis miesiac, jesli nie właczasz na maxa.1
      pozwoli uzyskac w miare wyczuwalny zapach w łazience, niezaduzej, jesli chcesz
      w całym mieszkaniu to czuc, musisz zainstalowac kilka.
      Sama mam mieszane uczucia co do tych chemicznych pachnideł, bo ponoc działają
      rakotwórczo- w koncu ta chemia nie moze byc obojetna dla płuc.
      • Gość: fanny Re: Miły zapach w domu IP: *.chello.pl 23 lata temu
        Ja uzywam kominka do aromoterapii i naturalnych olejkow eterycznych, glownie
        cytrusowych.
        Pachnie w calym domu i nawet na klatce :-)
        Polecam zakupy na stronie www.pollenaaroma.com/sklep/
        Mozna tez olejki kupic w tesco, ale w malym wyborze. Kominek zdecydowanie ze
        strony polleny, bo inne maja za duza powierzchnie parowania i generalnie sa do
        bani!
        • Gość: mumek Re: Miły zapach w domu IP: 80.55.171.* 23 lata temu
          Szczerze odradzam ciągłe stosowanie "chemicznych" odświeżaczy powietrza, bo w
          gruncie rzeczy są zanieczyszczaczami powietrza i trucizną na własne życzenie,
          a w konsekwencji najlepsze co nas może spotkać to alergia. I tak ze wszystkich
          stron atakowani jesteśmy przez chemiczne zapachy (w środkach do prania,
          środkach czystości, kosmetykach, jedzeniu i napojach). Jeżeli już stosować, to
          najlepiej olejki naturalne, z pominięciem olejku sandałowego, Ylang-ylang i
          narcyzowego, które są bardzo alergizujące (wg. badań japońskich).
    • basia553 Re: Miły zapach w domu 23 lata temu
      Jezeli masz pojemniczki na wode na kaloryferach, to mozesz dodac pachnidelka do
      tej wody. Lub pare kropli Twoich ulubionych perfum na zaröwke! W cieple zapach
      roznosi sie po domu.
    • Gość: samnta Re: Miły zapach w domu IP: 5.3.1R* / *.telenet-ops.be 23 lata temu
      kadzidelka
      Ja uwielbiam truskawkowe i kokosowe ale tylko jednej firmy

Inne firmy mnie dusza i smierdza- trzeba poprobowac i dobrac

• jadwiga_r Re: Miły zapach w domu 23 lata temu
      Jaką opinią cieszą się kominki kamienne.Czy można zastosować do podgrzewania
      olejków żarówkę elektryczną.Zastosowanie świeczek powoduje zapewne zasmolenie
      kominka i w powietrzu roznosza się spaliny świeczki.
    • tralalumpek Re: Miły zapach w domu 23 lata temu
      Gość portalu: Gość napisał(a):

> Czy jest sposób na roztoczenie miłego zapachu w domu ?
      > Wiem, że są takie perfumy włączane do gniazdka.
      > Na jaki czas starczają ?
      > Które najbardziej trwałe ?

Sprzątaj i wietrz mieszkanie i to naprawdę wystarczy.
      Daruj sobie całą tą chemię, przeczytaj sobie parę razy to, co wyżej mądrze
      napisał mumek
      sorry za porównanie ale jak się nie umyjesz to perfumy ci też nie pomogą...
      • momi Re: Miły zapach w domu 23 lata temu
        tralalumpek napisała:

> Sprzątaj i wietrz mieszkanie i to naprawdę wystarczy.
        > Daruj sobie całą tą chemię, przeczytaj sobie parę razy to, co wyżej mądrze
        > napisał mumek
        > sorry za porównanie ale jak się nie umyjesz to perfumy ci też nie pomogą...

Rozumiem że korzystasz z naturalnych środków do mycia. Możesz polecić jakieś ?
        Bo te środki czystości to dopiero chemia!! A naturalne olejki do kominków
        (polecam Avicenna i Pollena Aroma) nie zawierają żadnych środków chemicznych
        czego nie można powiedzieć o proszkach do prania, płynach do płukania i podłóg
        o zapachu (chemicznym !!) "świeżości, kwiatowym, oceanu..."
        Oczywiście są i olejki sztuczne dlatego poleciłam tych dwóch firm wyłącznie bo
        one są naturalne na 100%. Odradzam ohydne odświeżacze powietrza , to jedzie
        chemią na kilometr. Polecam kominki i naturalne olejki. Świeczki zapachowe też
        odradzam , bo te powszechnie dostepne są nasączone sztucznym aromatem (kogo
        stać polecam Diptique, ale ceny lepiej nie podawać bo droższe niż drogie
        perfumy, nie dla przeciętnego człowieka i niedostępne w Polsce). Trochę w
        ofercie ma L'Occitane i sklep internetowy lavender. Też produkty naturalne.
        • aankaa Re: Miły zapach w domu 22 lata temu
          momi napisała:

> Rozumiem że korzystasz z naturalnych środków do mycia. Możesz polecić
          jakieś ?
          > Bo te środki czystości to dopiero chemia!!

rozejrzyj się po sklepach, poczytaj etykiety. Jak naturalne środki mogą
          przetrwać po 2-3 lata bez chemii ??? nawet mydło w kostce nafaszerowane jest
          tablicą Mendelejewa
          • tralalumpek Re: aankaa 22 lata temu

anka, jezeli ktos wierzy w 100% natury w olejkach czy zapachach, w kremach czy
            innych kosmetykach i w jeszcze inne chwyty marketingowe, to ani ty ani ja go
            juz niestety nie uratujemy.
            • momi Re: aankaa 22 lata temu
              Nie wyczułaś ironii . Napisałaś i zaleciłaś "sprzątaj" zatem ja zapytałam o
              środki naturalne do tego sprzątania , bo podejrzewam że używasz nie tylko
              wody . Oczywiście że nie ma środków czystości naturalnych:-))) To była IRONIA.
              Ale olejki naturalne bywają. W Polsce produkuje je Pollena Aroma. 10 ml
              rózanego kosztuje 400zł (nie pomyłka- 400 zł) Ale Ty zapewne sprzątając wolisz
              mieć miły zapach "świeżości oceanu" czy innego świństwa cuchnącego 100%
              syntetycznie skoro w wątku o miłym zapachu w domu zalecasz "sprzątaj". Ja
              polecam olejki naturalne (pomarańczowy to tylko 4 zł:-) do kominków i są one
              naturalne. Polleny Aroma na pewno. Zamiast błądzić po forach Gazety lepiej się
              podciagnąć w tym i owym (np. w wiedzy o naturalnych olejkach i ich
              producentach )
          • momi Re: Miły zapach w domu 22 lata temu
            To jest dla mnie jasne:-) Dlatego zdziwił mnie post w którym ktoś w wątku o
            miłym zapachu w domu pisze "sprzątaj" . Podejrzewam, że w tym sprzątaniu
            posługuje się owymi syntetycznymi produktami i nie mam pewności czy autorce
            watku chodziło o taki zapach po sprzątaniu syntetycznymi środkami. Jeśli ktoś
            po Dosiach, Cifach, Ajaksach osiaga miły zapach to ja przepraszam:-) A tak
            odebrałam post tralalumpek, która nie napisała że sprząta za pomocą samej
            wody:-) A i rozeznania w nielicznych ale jednak istniejacych firmach
            produkujących naturalne olejki nie ma. Ja miłego zapachu w domu po sprzątaniu
            nowoczesnymi środkami nie mam, wiec to polecenie "sprzątaj" tralalumpek
            śmieszne jest w tym wątku.
    • Gość: żona Re: Miły zapach w domu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22 lata temu
      Sposób na zapach w szafie: ponabijać goździki w cytrynę, pomarańcza, pigwę
      itp.
    • byhanya Re: Miły zapach w domu 22 lata temu
      Lawenda Lawenda Lawenda
    • Gość: Anka Kadzidełka IP: 217.153.15.* 22 lata temu
      Są super. Trwałe i oryginalne. I nic mi nie wiadomo o ich szkodliwym działaniu.
      • Gość: hgi Re: Kadzidełka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22 lata temu
        przy kadzidelkach myli mi sie oddech
        • Gość: Anty Re: Kadzidełka IP: 217.172.227.* 22 lata temu
          ja uwielbiam kdzidełaka ale moja rodzina nie, chciałabym, aby w moim domu
          pachniało świeżością
          • momi Re: Kadzidełka 22 lata temu
            Pollena Aroma robi takie vapomixy czyli mieszanki róznych olejków. Wspaniała
            jest bergamota z ylang, albo cytryna i pomarańcza . Kilka kropel codziennie w
            kominku sprawi że dom przejdzie pięknym zapachem. W zimie polecam też wlewanie
            olejków do ceramicznych pojemników na kaloryferach (nawilżacze), bo podgrzana
            woda cudownie roznosi zapach. Radzę kupić te olejki naturalne (Pollena Aroma
            jest renomowanym producentem , to co dostepne w sklepach jako olejki do
            kominków to syntetyczny szajs).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka