Dodaj do ulubionych

PIEROGI, komu pierogi??

25.12.02, 17:53
Lubicie pierogi? Bez nich nie obejdzie się żadna kolacja wigilijna.
Ile zjedliście? Ja zjadłem 19, echhhh mogłem więcej, ale były duże :-)
Obserwuj wątek
    • bibus Re: PIEROGI, komu pierogi?? 25.12.02, 17:57
      Nieźle HuBar,nieźle.
      Mój rekord to 12 pierogów.
    • ixtlilto Re: PIEROGI, komu pierogi?? 25.12.02, 17:58
      ...5 na miejscu, 15 na wynos poproszę!
      Uwielbiam pierogi!!! Z kapustą i grzybami.. mniaaam, w tym rokku jadłam dwa
      rodzaje, oba przepyszne, jedne ciut bardziej pikantne, ale mmmm... ten smak!
      ...No to jak? Zapakowane? Mówiłam, że na wynos 15! :)))
      • Gość: maurycy Re: PIEROGI, komu pierogi?? IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 25.12.02, 18:32
        A gdzie dbałość o linię ?!
        • ixtlilto Re: PIEROGI, komu pierogi?? 25.12.02, 18:34
          W święta?!? Poza tym: kochanego ciałka nigdy za wiele! :D
          • Gość: maurycy Re: PIEROGI, komu pierogi?? IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 25.12.02, 18:38
            No z tym ciałkiem też nie przesadzajmy,zima się skończy,przyjdzie wiosna i
            lżejsze ubranka i może się okazać konieczność wymiany garderoby !!
            • hubar Re: PIEROGI, komu pierogi?? 25.12.02, 18:56
              No nie przesadzaj! Pierogi nie są aż tak kaloryczne, a najbardziej tyje się jak
              się dużo i często, a Świeta nie są aż tak często.
              • Gość: maurycy Re: PIEROGI, komu pierogi?? IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 25.12.02, 18:58
                Dobrze,dobrze każda wymówka jest dobra :)))
            • ixtlilto Re: PIEROGI, komu pierogi?? 25.12.02, 19:01
              Ja już muszę wymieniać szafę... na większą :)))))))))) i na to nie ma wpływu to
              co jem :)
              A na takie objadanie smakołykami raz w rok można sobie pozwolić :)
    • Gość: Maruda Re: PIEROGI, komu pierogi?? IP: *.widzew.net / *.tvsat364.lodz.pl 25.12.02, 18:57
      A u mnie w domach rodzinych obu rodziców (więc teraz tym bardziej też nie) nigdy nie było tradycji jedzenia pierogów. Były różne inne rzeczy jak np u jednej babci makiełki- z miodem, skórką pomarańczową, kluskami, rodzynkami, u drugiej bez miodu i skórki a zamiast klusek bułka namoczona w mleku (pychota- o wiele bardziej lubię właśnie te) albo u jednej z babć sałatka śledziowa z fasolą i burakami. Te wszystkie rzeczy są teraz na naszym stole (teraz- może już nie, wczoraj jeszcze były;)- ale wracając do tematu- pierogów u mnie się nie je :))) chyba że te w barszczu (uszka)
      • ixtlilto Re: PIEROGI, komu pierogi?? 25.12.02, 18:59
        Nie wiesz co tracisz!!!!!!!!! :))
        • hubar Re: PIEROGI, komu pierogi?? 25.12.02, 19:05
          Niech wie co traci!!!!!!!!!!
          Pierogi są pyyyyyyszne! Żałuj! Najlepiej postaraj się o jakies pierogi, jesteś
          pierwszą osobą jaką znam, która na wigilijnym stole nie miała pierogów
          • Gość: Maruda Re: PIEROGI, komu pierogi?? IP: *.widzew.net / *.tvsat364.lodz.pl 25.12.02, 19:15
            Heh wiecie co... ja chyba wiem co tracę, bo miałem na stole kapustę z grochem i z grzybami (a to pewnie to samo co 'w' pierogu), ale że i tego nie lubię, raczej nie rozpaczam ;))))

ps. W pierogach jest groch?
            • hubar Re: PIEROGI, komu pierogi?? 25.12.02, 19:25
              MARUDA!!!!!!!! Co Ty wygadujesz!!!!!!!!!!!!!!!
              Jak mozesz mowić że pierogi to to samo co kapucha!!! Probowałeś choć kiedyś
              pierogów?
            • Gość: maurycy Re: PIEROGI, komu pierogi?? IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 25.12.02, 19:29
              Oj,chyba się poważnie naraziłeś zwolennikom pierogów,a tak na poważnie może
              byśmy wymienili potrawy które nie chcą przejść przez gardło?
            • ixtlilto Re: PIEROGI, komu pierogi?? 25.12.02, 19:30
              Gość portalu: Maruda napisał(a):

> Heh wiecie co... ja chyba wiem co tracę, bo miałem na stole kapustę z grochem
              > i z grzybami (a to pewnie to samo co 'w' pierogu),[..]
              > ps. W pierogach jest groch?
              NIE BLUŹNIJ!
              Maruda! Na ten tychmiast się ubierasz i przychodzisz do mnie na pierogi!!!
              booooosze groch...! Przez Ciebie nabrałam ochotę na pierogi, masz 5 minut na
              dojście do mnie!!! I jeszcze raz mi napisz, że pieróg to "kapusta z grochem
              (!!!!) i z grzybami w pierogu" to wałkiem oberwiesz!
              • aduram Do fanów pierogów 25.12.02, 19:36
                o "kapusta z grochem
                > (!!!!) i z grzybami w pierogu" to wałkiem oberwiesz!
                o-oo to raczej nie dam się skusic na te pierogi ;)))

przepraszam za bluźnierstwa wypowiedziane z ust moich w dniu dzisiejszym. Były one owocem mojej pierogowej nieświadomości :)))) Już nic nie mówię. Dopowiem tylko, że w kapuście z grochem nie lubię głównie kapusty- stą domyślam się, że i pierogi by mnie nie zachwyciły :)))) Ixik, nie obawiaj się, nie najdę Cię w ten piękny mroźny wieczór :)))
                • ixtlilto Re: Do fanów pierogów 25.12.02, 19:40
                  za ten "dzień dzisiejszy" to też dostaniesz! :)))
                  Pierogi mają ZUPEŁNIE inny smak niż kapusta z grochem i zupełnie inną
                  konsystencję (jeśli zwracasz na coś takiego uwagę). Ja mówię poważnie:
                  zapraszam Cię na pierogi!
                  • aduram Re: Do fanów pierogów 25.12.02, 19:43
                    Ixik, dzięki, czuję się zaproszony ale może nie dziś, naprawdę :)), może na spotakniu 15-tego? Będzie okazja na popróbowanie naszych pierogów, bo ja mam jeszcze zaległe obiecane pierogi z serem dla Tici :)))))
                    • ixtlilto Re: Do fanów pierogów 25.12.02, 19:49
                      U mnie pierogi się robi raz w roku, ale za to hurtowo (około 100) i ekspresowo
                      (godzina od zarobienia ciasta do wyłowienia ostatniego pieroga). Mogę dać Ci
                      porcję to ją sobie rozmrozisz na 15 lutego. :)
                      A teraz idź i nie grzesz więcej :))))))))))))))))))))
              • hubar Re: PIEROGI, komu pierogi?? 25.12.02, 19:37
                Pizgnij go ode mnie ze dwa razy! Za te bluźnierstwa co on tu wygaduje!

Ponawiam pytanie MARUDO!!! Jadłeś kiedyś pierogi?
                • aduram Re: PIEROGI, komu pierogi?? 25.12.02, 19:41
                  hubar napisał:

> Pizgnij go ode mnie ze dwa razy! Za te bluźnierstwa co on tu wygaduje!

na moją komendęęę- padnij!! Maruda w starciu z wałkiem i to dwa razy? Może jutro ;)

> Ponawiam pytanie MARUDO!!! Jadłeś kiedyś pierogi?

Hubar, tak jadłem raz pieroga (!) na szkolnej wigilii w ostatni piątek. A że było w nim więcej ciasta niż farszu (kupne, tanie) miałem kłopoty z rozpoznaniem zawartości ;))) Prym aromatyczny wiodła kapusta dlatego pieróg był tylko jeden :))
                  • hubar Re: PIEROGI, komu pierogi?? 25.12.02, 21:03
                    aduram napisał:
                    > Hubar, tak jadłem raz pieroga (!) na szkolnej wigilii w ostatni piątek. A że
                    było w nim więcej ciasta niż farszu (kupne, tanie) miałem kłopoty z rozpoznaniem
                    zawartości ;))) Prym aromatyczny wiodła kapusta dlatego pieróg był tylko jeden
                    :))
                    --Miałeś obiecane od Ixika za bluźnierstwa, dwa ode mnie za wygadywanie takich
                    rzeczy, potem jeszcze jeden za "dzień dzisiejszy" (już ja Ci to daruję, teraz
                    masz obiecane kolejne za to że śmiesz porównywać jakąś taniochę ze sklepu z
                    domowymi pierogami!!!
                    Lepiej zacznij też szukać czegoć na okłady, bo guzów kilka zarobisz!
                    • ixtlilto Re: PIEROGI, komu pierogi?? 25.12.02, 21:14
                      HuBar napisał:

> Lepiej zacznij też szukać czegoć na okłady, bo guzów kilka zarobisz!
                      Ponoć sa najlepsze z młodych piersi ;) Więc Maruda szukaj...
                      • Gość: Maruda Re: PIEROGI, komu pierogi?? IP: *.widzew.net / *.tvsat364.lodz.pl 25.12.02, 21:20
                        młode piersi? hmmmm to ja może jednak porposzę trzy takie guzy- tu, tu i o- tu :)))
                        • hubar Re: PIEROGI, komu pierogi?? 25.12.02, 23:55
                          Gość portalu: Maruda napisał(a):
                          > młode piersi? hmmmm to ja może jednak porposzę trzy takie guzy- tu, tu i o-
                          tu :)))
                          --Ty jakiś masochista jesteś czy co? Doigrasz się!
                          Ixik wyraźnie napisała że masz szukać!!!

;-)
                    • Gość: Maruda Re: PIEROGI, komu pierogi?? IP: *.widzew.net / *.tvsat364.lodz.pl 25.12.02, 21:19
                      > --Miałeś obiecane od Ixika za bluźnierstwa, dwa ode mnie za wygadywanie takich
                      > rzeczy, potem jeszcze jeden za "dzień dzisiejszy" (już ja Ci to daruję, teraz
                      > masz obiecane kolejne za to że śmiesz porównywać jakąś taniochę ze sklepu z
                      > domowymi pierogami!!!
                      > Lepiej zacznij też szukać czegoć na okłady, bo guzów kilka zarobisz!

ajajaj a mówią, że to Forum takie fajne, zadzieram kiece i lece BO TU BIJĄ ;PPPP
          • zamek Re: PIEROGI, komu pierogi?? 27.12.02, 00:39
            No to już jest nas dwóch z Marudą, bo u mnie na wigilii
            nie ma pierogów (nad czym ubolewam...). Są za to racuchy!
            Aha, ale są uszka w barszczu :) I uszka poza barszczem
            też bardzo lubię gryźć, nie powiem... ;) Za to wątróbka
            dla mnie nie istnieje - przepraszam zainteresowanych.
            Pozdrowionka :)
    • petter Re: PIEROGI, komu pierogi?? 25.12.02, 23:59
      Masz rację :-))

Bez pierogów nie miałbym co jesc w Wigilię:-)

pozd peter
      • hubar Re: PIEROGI, komu pierogi?? 26.12.02, 00:15
        A ile zjadłeś??
        • petter Re: PIEROGI, komu pierogi?? 26.12.02, 23:16
          Kilkanaście :-)))
          Ale nie bedę sie licytował.

pozdrawiampeter
    • pijaw A ja na wigilię... 26.12.02, 00:41
      od pierogów wolę uszka do grzybowej zupki...
      Mogę ich zjeść kilkadziesiąt, bo sa małe... takie z grzybkowym farszem... mniam!
      Moje Kochanie robi najlepsze uszka na swiecie :-)
      Zaprosiłbym Was, ale dziś wykończyłem resztę :-P
      A było tego duużo!!!

pijaw_uszasty

P.S. A pierogi to też uwielbiam!! Najlepiej z mięskiem, ale świetne są też z
      kapustką, a innymi wynalazkami też nie pogardzę. W wawie w jakiejś knajpie
      widzałem kiedyś w menu saaame pierogi, farszów było ze 30 rodzajów...
      Gdzie to było? Muszę sie wybrać....
      • hubar Re: A ja na wigilię... 26.12.02, 00:48
        pijaw napisał:
        > P.S. A pierogi to też uwielbiam!! Najlepiej z mięskiem,
        --Wszystko fajnie, ale z tym mięskiem to raczej nie na wigilie ;-)
        • pijaw Pewnie że nie na wigilię :-) 26.12.02, 22:53
          Dlatego w Wigilię - uszka :-)
      • geograf Re: A ja na wigilię... 26.12.02, 11:41
        uszka w grzybowej??
        A FUJ!!:-)

jedyne uszka jakie uznaję, to uszka w barszczu czerwonym:>

niekoniecznie w Wigilie;-)
        • ixtlilto Re: A ja na wigilię... 26.12.02, 11:47
          Nie znacie sie! Najsmaczniejsze są same uszka :) Bez żadnych dodatków :)))
          • hubar Re: A ja na wigilię... 26.12.02, 15:24
            ixtlilto napisała:
            > Nie znacie sie! Najsmaczniejsze są same uszka :) Bez żadnych dodatków :)))
            --Co prawda to prawda, ale jak baszcz pyszny to dwie pyszne rzeczy na raz...
            mniam mniam!!
        • pijaw Uszka w barszczu 26.12.02, 22:57
          Są super! Jasne! Ale nie jadłeś u mnie zupki grzybowej - nie jest to taka
          zwykła zupka, tylko rodzaj "barszczu" z prawdziwków - rewelacja :-). Zapraszam
          za rok, może zmienisz zdanie :-)

pozdrawiam,

pijaw_grzybowy
          • geograf Re: Uszka w barszczu 26.12.02, 22:59
            dobrze, zapisałem sobie, upomnę się za rok o zaproszenie;-)

pozdrawiam:-)
            • pijaw Nawiązując do wątku o kalendarzach... 26.12.02, 23:23
              Ja też sobie zapisze - to bedzie jeden z tych trzech wpisów rocznie w moim
              kalendarzu :-)

pozdrawiam,

pijaw :-)

A jakby sie taka potrawka u mnie przydarzyła wcześniej (choć wątpię) to nie
              omieszkam dać znać :-)
    • bartuch Re: PIEROGI, komu pierogi?? HUBCIO 26.12.02, 15:28
      Zjadlem ich wiecej, niz Hubcio, ale mniejsza o szczegoly:-))))Pierogi sa
      pyszne!!!
      PS. Niemniej, Hubcio. Mam pytanie....Jak mozna nie lubic watrobki z
      cebulka?????Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka