hubar 25.12.02, 17:53 Lubicie pierogi? Bez nich nie obejdzie się żadna kolacja wigilijna. Ile zjedliście? Ja zjadłem 19, echhhh mogłem więcej, ale były duże :-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bibus Re: PIEROGI, komu pierogi?? 25.12.02, 17:57 Nieźle HuBar,nieźle. Mój rekord to 12 pierogów. Odpowiedz Link Zgłoś
ixtlilto Re: PIEROGI, komu pierogi?? 25.12.02, 17:58 ...5 na miejscu, 15 na wynos poproszę! Uwielbiam pierogi!!! Z kapustą i grzybami.. mniaaam, w tym rokku jadłam dwa rodzaje, oba przepyszne, jedne ciut bardziej pikantne, ale mmmm... ten smak! ...No to jak? Zapakowane? Mówiłam, że na wynos 15! :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maurycy Re: PIEROGI, komu pierogi?? IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 25.12.02, 18:32 A gdzie dbałość o linię ?! Odpowiedz Link Zgłoś
ixtlilto Re: PIEROGI, komu pierogi?? 25.12.02, 18:34 W święta?!? Poza tym: kochanego ciałka nigdy za wiele! :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maurycy Re: PIEROGI, komu pierogi?? IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 25.12.02, 18:38 No z tym ciałkiem też nie przesadzajmy,zima się skończy,przyjdzie wiosna i lżejsze ubranka i może się okazać konieczność wymiany garderoby !! Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: PIEROGI, komu pierogi?? 25.12.02, 18:56 No nie przesadzaj! Pierogi nie są aż tak kaloryczne, a najbardziej tyje się jak się dużo i często, a Świeta nie są aż tak często. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maurycy Re: PIEROGI, komu pierogi?? IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 25.12.02, 18:58 Dobrze,dobrze każda wymówka jest dobra :))) Odpowiedz Link Zgłoś
ixtlilto Re: PIEROGI, komu pierogi?? 25.12.02, 19:01 Ja już muszę wymieniać szafę... na większą :)))))))))) i na to nie ma wpływu to co jem :) A na takie objadanie smakołykami raz w rok można sobie pozwolić :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maruda Re: PIEROGI, komu pierogi?? IP: *.widzew.net / *.tvsat364.lodz.pl 25.12.02, 18:57 A u mnie w domach rodzinych obu rodziców (więc teraz tym bardziej też nie) nigdy nie było tradycji jedzenia pierogów. Były różne inne rzeczy jak np u jednej babci makiełki- z miodem, skórką pomarańczową, kluskami, rodzynkami, u drugiej bez miodu i skórki a zamiast klusek bułka namoczona w mleku (pychota- o wiele bardziej lubię właśnie te) albo u jednej z babć sałatka śledziowa z fasolą i burakami. Te wszystkie rzeczy są teraz na naszym stole (teraz- może już nie, wczoraj jeszcze były;)- ale wracając do tematu- pierogów u mnie się nie je :))) chyba że te w barszczu (uszka) Odpowiedz Link Zgłoś
ixtlilto Re: PIEROGI, komu pierogi?? 25.12.02, 18:59 Nie wiesz co tracisz!!!!!!!!! :)) Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: PIEROGI, komu pierogi?? 25.12.02, 19:05 Niech wie co traci!!!!!!!!!! Pierogi są pyyyyyyszne! Żałuj! Najlepiej postaraj się o jakies pierogi, jesteś pierwszą osobą jaką znam, która na wigilijnym stole nie miała pierogów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maruda Re: PIEROGI, komu pierogi?? IP: *.widzew.net / *.tvsat364.lodz.pl 25.12.02, 19:15 Heh wiecie co... ja chyba wiem co tracę, bo miałem na stole kapustę z grochem i z grzybami (a to pewnie to samo co 'w' pierogu), ale że i tego nie lubię, raczej nie rozpaczam ;)))) ps. W pierogach jest groch? Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: PIEROGI, komu pierogi?? 25.12.02, 19:25 MARUDA!!!!!!!! Co Ty wygadujesz!!!!!!!!!!!!!!! Jak mozesz mowić że pierogi to to samo co kapucha!!! Probowałeś choć kiedyś pierogów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maurycy Re: PIEROGI, komu pierogi?? IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 25.12.02, 19:29 Oj,chyba się poważnie naraziłeś zwolennikom pierogów,a tak na poważnie może byśmy wymienili potrawy które nie chcą przejść przez gardło? Odpowiedz Link Zgłoś
ixtlilto Re: PIEROGI, komu pierogi?? 25.12.02, 19:30 Gość portalu: Maruda napisał(a): > Heh wiecie co... ja chyba wiem co tracę, bo miałem na stole kapustę z grochem > i z grzybami (a to pewnie to samo co 'w' pierogu),[..] > ps. W pierogach jest groch? NIE BLUŹNIJ! Maruda! Na ten tychmiast się ubierasz i przychodzisz do mnie na pierogi!!! booooosze groch...! Przez Ciebie nabrałam ochotę na pierogi, masz 5 minut na dojście do mnie!!! I jeszcze raz mi napisz, że pieróg to "kapusta z grochem (!!!!) i z grzybami w pierogu" to wałkiem oberwiesz! Odpowiedz Link Zgłoś
aduram Do fanów pierogów 25.12.02, 19:36 o "kapusta z grochem > (!!!!) i z grzybami w pierogu" to wałkiem oberwiesz! o-oo to raczej nie dam się skusic na te pierogi ;))) przepraszam za bluźnierstwa wypowiedziane z ust moich w dniu dzisiejszym. Były one owocem mojej pierogowej nieświadomości :)))) Już nic nie mówię. Dopowiem tylko, że w kapuście z grochem nie lubię głównie kapusty- stą domyślam się, że i pierogi by mnie nie zachwyciły :)))) Ixik, nie obawiaj się, nie najdę Cię w ten piękny mroźny wieczór :))) Odpowiedz Link Zgłoś
ixtlilto Re: Do fanów pierogów 25.12.02, 19:40 za ten "dzień dzisiejszy" to też dostaniesz! :))) Pierogi mają ZUPEŁNIE inny smak niż kapusta z grochem i zupełnie inną konsystencję (jeśli zwracasz na coś takiego uwagę). Ja mówię poważnie: zapraszam Cię na pierogi! Odpowiedz Link Zgłoś
aduram Re: Do fanów pierogów 25.12.02, 19:43 Ixik, dzięki, czuję się zaproszony ale może nie dziś, naprawdę :)), może na spotakniu 15-tego? Będzie okazja na popróbowanie naszych pierogów, bo ja mam jeszcze zaległe obiecane pierogi z serem dla Tici :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
ixtlilto Re: Do fanów pierogów 25.12.02, 19:49 U mnie pierogi się robi raz w roku, ale za to hurtowo (około 100) i ekspresowo (godzina od zarobienia ciasta do wyłowienia ostatniego pieroga). Mogę dać Ci porcję to ją sobie rozmrozisz na 15 lutego. :) A teraz idź i nie grzesz więcej :)))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: PIEROGI, komu pierogi?? 25.12.02, 19:37 Pizgnij go ode mnie ze dwa razy! Za te bluźnierstwa co on tu wygaduje! Ponawiam pytanie MARUDO!!! Jadłeś kiedyś pierogi? Odpowiedz Link Zgłoś
aduram Re: PIEROGI, komu pierogi?? 25.12.02, 19:41 hubar napisał: > Pizgnij go ode mnie ze dwa razy! Za te bluźnierstwa co on tu wygaduje! na moją komendęęę- padnij!! Maruda w starciu z wałkiem i to dwa razy? Może jutro ;) > Ponawiam pytanie MARUDO!!! Jadłeś kiedyś pierogi? Hubar, tak jadłem raz pieroga (!) na szkolnej wigilii w ostatni piątek. A że było w nim więcej ciasta niż farszu (kupne, tanie) miałem kłopoty z rozpoznaniem zawartości ;))) Prym aromatyczny wiodła kapusta dlatego pieróg był tylko jeden :)) Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: PIEROGI, komu pierogi?? 25.12.02, 21:03 aduram napisał: > Hubar, tak jadłem raz pieroga (!) na szkolnej wigilii w ostatni piątek. A że było w nim więcej ciasta niż farszu (kupne, tanie) miałem kłopoty z rozpoznaniem zawartości ;))) Prym aromatyczny wiodła kapusta dlatego pieróg był tylko jeden :)) --Miałeś obiecane od Ixika za bluźnierstwa, dwa ode mnie za wygadywanie takich rzeczy, potem jeszcze jeden za "dzień dzisiejszy" (już ja Ci to daruję, teraz masz obiecane kolejne za to że śmiesz porównywać jakąś taniochę ze sklepu z domowymi pierogami!!! Lepiej zacznij też szukać czegoć na okłady, bo guzów kilka zarobisz! Odpowiedz Link Zgłoś
ixtlilto Re: PIEROGI, komu pierogi?? 25.12.02, 21:14 HuBar napisał: > Lepiej zacznij też szukać czegoć na okłady, bo guzów kilka zarobisz! Ponoć sa najlepsze z młodych piersi ;) Więc Maruda szukaj... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maruda Re: PIEROGI, komu pierogi?? IP: *.widzew.net / *.tvsat364.lodz.pl 25.12.02, 21:20 młode piersi? hmmmm to ja może jednak porposzę trzy takie guzy- tu, tu i o- tu :))) Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: PIEROGI, komu pierogi?? 25.12.02, 23:55 Gość portalu: Maruda napisał(a): > młode piersi? hmmmm to ja może jednak porposzę trzy takie guzy- tu, tu i o- tu :))) --Ty jakiś masochista jesteś czy co? Doigrasz się! Ixik wyraźnie napisała że masz szukać!!! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maruda Re: PIEROGI, komu pierogi?? IP: *.widzew.net / *.tvsat364.lodz.pl 25.12.02, 21:19 > --Miałeś obiecane od Ixika za bluźnierstwa, dwa ode mnie za wygadywanie takich > rzeczy, potem jeszcze jeden za "dzień dzisiejszy" (już ja Ci to daruję, teraz > masz obiecane kolejne za to że śmiesz porównywać jakąś taniochę ze sklepu z > domowymi pierogami!!! > Lepiej zacznij też szukać czegoć na okłady, bo guzów kilka zarobisz! ajajaj a mówią, że to Forum takie fajne, zadzieram kiece i lece BO TU BIJĄ ;PPPP Odpowiedz Link Zgłoś
zamek Re: PIEROGI, komu pierogi?? 27.12.02, 00:39 No to już jest nas dwóch z Marudą, bo u mnie na wigilii nie ma pierogów (nad czym ubolewam...). Są za to racuchy! Aha, ale są uszka w barszczu :) I uszka poza barszczem też bardzo lubię gryźć, nie powiem... ;) Za to wątróbka dla mnie nie istnieje - przepraszam zainteresowanych. Pozdrowionka :) Odpowiedz Link Zgłoś
petter Re: PIEROGI, komu pierogi?? 25.12.02, 23:59 Masz rację :-)) Bez pierogów nie miałbym co jesc w Wigilię:-) pozd peter Odpowiedz Link Zgłoś
petter Re: PIEROGI, komu pierogi?? 26.12.02, 23:16 Kilkanaście :-))) Ale nie bedę sie licytował. pozdrawiampeter Odpowiedz Link Zgłoś
pijaw A ja na wigilię... 26.12.02, 00:41 od pierogów wolę uszka do grzybowej zupki... Mogę ich zjeść kilkadziesiąt, bo sa małe... takie z grzybkowym farszem... mniam! Moje Kochanie robi najlepsze uszka na swiecie :-) Zaprosiłbym Was, ale dziś wykończyłem resztę :-P A było tego duużo!!! pijaw_uszasty P.S. A pierogi to też uwielbiam!! Najlepiej z mięskiem, ale świetne są też z kapustką, a innymi wynalazkami też nie pogardzę. W wawie w jakiejś knajpie widzałem kiedyś w menu saaame pierogi, farszów było ze 30 rodzajów... Gdzie to było? Muszę sie wybrać.... Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: A ja na wigilię... 26.12.02, 00:48 pijaw napisał: > P.S. A pierogi to też uwielbiam!! Najlepiej z mięskiem, --Wszystko fajnie, ale z tym mięskiem to raczej nie na wigilie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
pijaw Pewnie że nie na wigilię :-) 26.12.02, 22:53 Dlatego w Wigilię - uszka :-) Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: A ja na wigilię... 26.12.02, 11:41 uszka w grzybowej?? A FUJ!!:-) jedyne uszka jakie uznaję, to uszka w barszczu czerwonym:> niekoniecznie w Wigilie;-) Odpowiedz Link Zgłoś
ixtlilto Re: A ja na wigilię... 26.12.02, 11:47 Nie znacie sie! Najsmaczniejsze są same uszka :) Bez żadnych dodatków :))) Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: A ja na wigilię... 26.12.02, 15:24 ixtlilto napisała: > Nie znacie sie! Najsmaczniejsze są same uszka :) Bez żadnych dodatków :))) --Co prawda to prawda, ale jak baszcz pyszny to dwie pyszne rzeczy na raz... mniam mniam!! Odpowiedz Link Zgłoś
pijaw Uszka w barszczu 26.12.02, 22:57 Są super! Jasne! Ale nie jadłeś u mnie zupki grzybowej - nie jest to taka zwykła zupka, tylko rodzaj "barszczu" z prawdziwków - rewelacja :-). Zapraszam za rok, może zmienisz zdanie :-) pozdrawiam, pijaw_grzybowy Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: Uszka w barszczu 26.12.02, 22:59 dobrze, zapisałem sobie, upomnę się za rok o zaproszenie;-) pozdrawiam:-) Odpowiedz Link Zgłoś
pijaw Nawiązując do wątku o kalendarzach... 26.12.02, 23:23 Ja też sobie zapisze - to bedzie jeden z tych trzech wpisów rocznie w moim kalendarzu :-) pozdrawiam, pijaw :-) A jakby sie taka potrawka u mnie przydarzyła wcześniej (choć wątpię) to nie omieszkam dać znać :-) Odpowiedz Link Zgłoś
bartuch Re: PIEROGI, komu pierogi?? HUBCIO 26.12.02, 15:28 Zjadlem ich wiecej, niz Hubcio, ale mniejsza o szczegoly:-))))Pierogi sa pyszne!!! PS. Niemniej, Hubcio. Mam pytanie....Jak mozna nie lubic watrobki z cebulka?????Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś