Dodaj do ulubionych

nowe połączenia z łodzi

IP: *.toya.net.pl 23.04.06, 18:47
czy sa jakies nowe wiadomosci. ja caly czas czekam na loty łódz - rzym
Obserwuj wątek
    • spotterman Re: nowe połączenia z łodzi 23.04.06, 20:06
      To sobie pewnie jeszcze poczekasz. Chociaż z drugiej strony to mogło by byc
      ogłoszone jakieś nowe połączenie.
      • Gość: Pablo Re: nowe połączenia z łodzi IP: *.retsat1.com.pl 23.04.06, 20:26
        Na nowe połączenia poczekamy jak wydłużą pas startowy,a narazie możemy sobie
        tylko pomarzyć.Chociaż kto wie,już dawno nowych połączeń nie ogłaszał Sky
        Europe,a podobno nasze władze prowadzą z nimi rozmowy(oby!).Pare dni temu Wizz
        Air dodał nowy kierunek z Katowic do Cork(mojemu ojcu przydało by się to
        połączenie-niedługo będzie pracował jakieś 20 km od tego miasta).Moim skromnym
        zdaniem możemy jedynie liczyć na Rayaneira.Czas pokaże!
    • Gość: gość Re: nowe połączenia z łodzi IP: *.devs.futuro.pl 23.04.06, 20:29
      Potencjał naszego lotniska trzeba porównywać do lotniska w Bydgoszczy, choć
      nasz pas startowy wydłużono dopiero w ubiegłym roku, a i tak jest krótszy.
      Dlatego w porównaniu z Bydgoszczą mamy i tak więcej połączeń.
      • Gość: matej Re: nowe połączenia z łodzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.06, 20:55
        ahahaha
        tak jasne
        infre mają lepsza zgodze sie z resztą NIE
      • moheras Chyba do wroclawia czy poznania 24.04.06, 12:16
        Bydgoszcz jest znacznie mniejsza niz Lodz. Po prostu lublinek wystartowal z 15
        letnim opoznieniem
    • maxxman Re: nowe połączenia z łodzi 23.04.06, 21:42
      Moze ktos bedzie wiedzial: dlaczego z Europy nie ma low-costow do USA czy
      Kanady? Czyzby z powodu protekcjonizmu rynku amerykanskiego? I odwrotnie -
      czemu nie ma low-costow do Azji Poludniowo-Wschodniej?

maxxman
      • Gość: kp Re: nowe połączenia z łodzi IP: *.4web.pl / *.4web.pl 23.04.06, 21:54
        widzialem polaczenia tzw low-costowe z londyny do jfk.
      • Gość: HG Re: nowe połączenia z łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 12:05
        > Moze ktos bedzie wiedzial: dlaczego z Europy nie ma low-costow do USA czy
        > Kanady? Czyzby z powodu protekcjonizmu rynku amerykanskiego? I odwrotnie -
        > czemu nie ma low-costow do Azji Poludniowo-Wschodniej?

nie ma takich polaczen bo bylyby nieoplacalne. LCC lataja na krotkich trasach bo ich zysk zalezy od ilosci paxow przewiezionych. Lecac do Stanow czy Azji samolot na dobe wykonywalby jedna rotacje (lot tam i powrot). Zysk z takiego lotu bylby znacznie nizszy niz z 4-5 lotow po Europie (1-2 godzinnych).
    • Gość: matej Bydgoszcz nas goni niebezpiecznie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.06, 22:16
      - Tylko w pierwszym kwartale 2006 r. obsłużyliśmy przeszło 40 tysięcy pasażerów; to tyle, ile przez cały zeszły rok. Coraz częściej jest tak, że o tej samej godzinie wylatują dwa samoloty w różnych kierunkach, a nowe pomieszczenie daje swobodną możliwość odprawienia około 400 osób za jednym razem - dodaje.

pasazer.com/czytaj.php?lp=1538
      • Gość: Albert Re: Bydgoszcz nas goni niebezpiecznie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 22:39
        Szczecin podobno obsłużył 60 tys.
        miasta.gazeta.pl/szczecin/1,34939,3301489.html
        Nie wiem - co prawda - jakim cudem, ale tezy że gonimy Bydgoszcz i Szczecin
        możemy między bajki włożyć.
        Pozdro,
        Albert
        • protz Re: Bydgoszcz nas goni niebezpiecznie 26.04.06, 00:40
          Gość portalu: Albert napisał(a):

> Nie wiem - co prawda - jakim cudem, ale tezy że gonimy Bydgoszcz i Szczecin
          > możemy między bajki włożyć.

Nie chce mi sie w to wierzyc. Moim zdaniem nie gonimy Szczecina i Bydgoszczy,
          tylko spokojnie przeganiamy.
      • Gość: Wilczy Re: Bydgoszcz nas goni niebezpiecznie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 22:45
        Gość portalu: matej napisał:
        > Re: Bydgoszcz nas goni niebezpiecznie

Ja bym się nie bał o Bydgoszcz.
        Ja bym się bał o Szymany, Kielce i Lublin, bo przy założonym przez nasze
        lotnisko tempie rozwoju mogą nas za kilka lat przegonić...
    • Gość: kasia Re: nowe połączenia z łodzi IP: *.toya.net.pl 26.04.06, 06:47
      ale nadal nic nie słychac o nowych połączeniach
      • geographer Re: nowe połączenia z łodzi 26.04.06, 09:38
        Propouje wysyłaj ten post częściej niż raz na kilka dni!
        Zmodyfikuj tylko jedno: adresata.
        Wysyłaj to do Kropy, Marca i innych odpowiedzialnych za ten stan rzeczy a nie
        do nas, nic temu stanowi rzeczy niewinnych.
      • Gość: gazeta.pl Re: nowe połączenia z łodzi IP: *.toya.net.pl 26.04.06, 10:10
        > ale nadal nic nie słychac o nowych połączeniach

Pytasz może o Rzym?:-)

Kasiu daj swoj adres tutaj. Z całą pewnością Cię powiadomimy jeśli Rzym pojawi
        się w ofercie łódzkiego lotniska.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka