Dodaj do ulubionych

Makowski: Po pierwsze praca, po drugie w Łodzi

IP: *.toya.net.pl 23.04.06, 19:38
Makowski to pupil i kreatura Millera, odwołany za niekompetencje, ma
kiepskie wykształcenie, nic nie zrobił dobrego. Ta kandydatura to
kompromitacja i klęska lewicy.
Obserwuj wątek
    • Gość: sylwia Kiepska kandydatura lewicy, bez szans. IP: *.toya.net.pl 23.04.06, 19:39
      Nigdy na niego nie zagłosuje, bo nic on nie reprezentuje.
      • Gość: darek to zwykły aparatczyk i partyjny karierowicz IP: *.toya.net.pl 24.04.06, 00:11
        Lewica nie potrafi albo nie chce uwolnic się od takich ludzi
      • Gość: zenon WAŻNE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.06, 16:05
        Ten człowiek nie zna słowa porażka. Jeśli wystartował na prezydenta to nim
        zostanie. czy to się wam podoba czy nie.
        A wiecie czemu tak twierdzę?
        Nie po to zrezygnował z ławy poselskiej w ostatnich wyborach żeby przegrać z
        jakimś dziadkiem w Łodzi.
        1 wygrywa wybory
        2 wyciąga to miasto z kryzysu
        3 czeka na lepsze czasy lewicy w Polsce
        4 prezydentem zostaje Olejniczak, premierem Napieralski a kto zgarnie
        ministerialną tekę....
        Ambicja drodzy państwo to w polityce - władza, a ten człowiek
        N I E P R Z E G R Y W A
        • Gość: dora Re: WAŻNE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.06, 22:24
          zgadzam sie!! i tak wlasnie sie stanie... Ambicja wygra, a ja jestem za!
        • avatary podstawowa kwestia : 09.06.06, 11:16
          Ambicja drodzy państwo to w polityce - władza, a ten człowiek
          > N I E P R Z E G R Y W A

on nie, ale miasto przegrywa, już dość egotystów a czas na odważnych
          wizjonerów gospodarzy.

"nadchodzi czas dla ŁODZI " poczatek obecnego wieku. sld przy sterach.
          nadszedł ?

kto był wtedy szefem kampanii wyborczej sld w tym miescie ?

co potem z daną mu władza dla miasta konkretnego uczynił ?

przypominam pytanie :DLA MIASTA

nie można być trochę dziewicą...

• Gość: rafik Re: Makowski: Po pierwsze praca, po drugie w Łodz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.06, 20:04
      Makowski był już wiceprezydentem, wojewodą, a teraz jest wicemarszałkiem. Nagle
      po 10 latach obecności wq polityce postanowił coś dla miast zrobic. Fenomenalny
      refleks. Makowski stwierdził, że łodzianie wyjeżdżają z kraju! może pomogły mu w
      tym puste fotele w filharmonii w czasie jego wystąpienia?? swoją drogą szkoda,
      że nie było millera - obaj są siebie warci. Lata obecności w polityce i żadnych
      efektów dla miasta. Tylko wstyd.

Good night and good luck.
      • Gość: andy_adam Re: Makowski: Po pierwsze praca, po drugie w Łodz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.06, 20:15
        Nigdy nie głosowałem na lewicę,ale jeśli miałbym wybierać między Kropiwnickim a
        Makowskim wybrałbym Makowskiego.Mam nadzieję,że będę miaŁ INNY WYBÓR.
        • luckylook Re: Makowski: Po pierwsze praca, po drugie w Łodz 23.04.06, 21:09
          Głosowałem na Kropiwnickiego, żeby nie wygrał Jagiełło. Nie może być tak, że Łódź ciągle jest czerwona, za Kropiwnickiego jest trochę lepiej, ale duuuuużo jeszcze brakuje. Na szczęście teraz będzie możńa wybrać człowieka z mnóstwem energii, który postawi na rozwój, inwestycje, aktywizację przedsiębiorców i tworzenie miejsc pracy.
          A zresztą, patrząc na główne założenia przyszłych kandydatów, widać, że w ogromnej mierze się pokrywają. Jednak ja mam zaufanie do tej opcji, pod której rządami rozwijają się świetnie Wrocław, Trójmiasto, Poznań i wiele innych miast i gmin. 5 listopada zagłosuję na Krzysztofa Kwiatkowskiego z Platformy Obywatelskiej. Nie wiem czy to gwarant sukcesu, ale na pewno gwarant postępu i najlepszy kandydat z całej stawki startujących.
          • Gość: mark Re: Makowski: Po pierwsze praca, po drugie w Łodz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 20:18
            Kwiatkowski? A to ciekawe? Byłeś w Zgierzu? Chyba nie, bo nie wiesz jak wyglada
            to miasto, którego jest wiceprezydentem. Syf, kiła, mogiła. Jesli tak miałoby
            być w Łodzi, to dziękuję bardzo! To chyba najgorszy kandydat. Kapciowy Buzka,
            nic więcej!
    • Gość: alibaba Wszyscy tylko nie Makowski, to najgorszy kandydat IP: *.toya.net.pl 23.04.06, 20:25
      To najgorszy kandydat ze wszystkich kandydatów. Woałbym zagłosować na każdego
      tylko nie na Makowskiego. On nie ma o niczym zielonego pojęcia, to pozorant.
    • dad213 Hasło KM : po pierwsze aferka, po drugie kumoterka 23.04.06, 20:26
    • Gość: noster Myślałem,że gorzej już być nie może IP: *.retsat1.com.pl 23.04.06, 20:39
      Po wyborze Heleny Pietraszkiewicz na stanowisko wojewody łódzkiego, wiele osób
      odetchnęło. – Teraz niech Łódź zbawia. Płakać po niej nie będziemy – mówią
      lubelscy radni, którzy przez trzy kadencje współpracowali z Pietraszkiewicz. –
      Współpracowali? – dziwią się. – To za dużo powiedziane. Myśmy się z nią
      użerali.-wiecej na www.przeglad-tygodnik.pl Miller wróóóóć!!!Czeka Óć!
    • Gość: PS Re: Makowski: Po pierwsze praca, po drugie w Łodz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.06, 21:26
      Jest jeszcze szansa, że Samoobrona wystawi kogoś normalnego.

Oczywiście kuźwa żartowałem ;))
    • Gość: Łodzianka do sylwii IP: *.toya.net.pl 23.04.06, 21:28
      Zastanawiam sie czy jestes az taka głupiutka czy tylko udajesz!!!Makowski bez
      wykształcenia???Chyba ci sie cos pomyliło!!Makowski nic nie zrobił???Chyba nie
      wiesz o czym mowisz .Chyba w ogole za duzo nie wiesz tylko niepotrzebnie
      zasmecasz to forum!!!Moze idz poczytaj jakies madre ksiazki dziewczynko a
      pozniej napisz cos na forum
      • Gość: dark Bredzisz jak Murynowicz IP: *.toya.net.pl 24.04.06, 00:14
        A Sylwia ma dużo racji.To młody ale już partyjny beton.
      • Gość: marek Re: do sylwii IP: *.smrw.lodz.pl 24.04.06, 09:18
        bardzo chetnie dowiem sie co zrobil makowski gdy byl wojewoda
    • Gość: kasia Zagłosuje na makowskiego!! IP: *.toya.net.pl 23.04.06, 21:37
      A ja zagłosuje na pana Makowskiego bo to dobry kandydat.A ze z lewicy zupełenie
      mi nie przeszkadza choc nigdy nie głosowałam na lewice, ale chyb czas
      najwuszyszy nie chce miec kropy na prezydenta, ktory nic nie robi .Ktos tu sie
      wypowiadał ze za jego kadencji jest troche lepiej a ja uwazam ze jest gorzej,bo
      on nie ma na nic czasu tylko jedzi po swiecie a ja nie chce płacicc za jego
      wojaże.
      • Gość: politog Re: Zagłosuje na makowskiego!! IP: *.man.lodz.pl / *.man.lodz.pl 24.04.06, 12:07
        zapłacisz za podróze Makowskiego :-)
        jeśli oczywiście go wybiorą, bo jest bez szans...
    • Gość: basia Makowksi- dobry kandydat IP: *.toya.net.pl 23.04.06, 21:40
      Zagłosuje na pana Makoswskiego to dobry kandydat
      • Gość: basia Nigdy NIE zagłosuje na tego kiepskiego kandydata. IP: *.toya.net.pl 23.04.06, 21:48
        Są lepsi kandydaci, niż nierob makowski.
    • Gość: Laura Re: Makowski: Po pierwsze praca, po drugie w Łodz IP: *.lodz.dialog.net.pl 23.04.06, 22:15
      Niech się zastanowią Ci co piszą dyrdymały, ze Makowski się nie nadaje. Ma 35
      lat i zrobil juz swoją karierę, może mu zazdrościcie?..., ważne że wykorzystał
      czas i miejsce by sie samemu zrealizować, a teraz czas na wyzsze cele. Chcecie
      glosować na Kwiatkowskiego, kolejnego człowieka nie z ŁOdzi, a może wielkiego
      podróznika Kropiwnickiego. Szanuje wybór ale mnie Makowski przekonuje i na
      niego oddam głos.
      • Gość: marek87 Re: Makowski: Po pierwsze praca, po drugie w Łodz IP: *.retsat1.com.pl 23.04.06, 22:29
        Widać ile osób zazdrości temu makowskiemu, ilu chce i pisze głupoty żeby faceta
        oczernić. Gość ma klase, nigdy się nie zhańbił, ma też program. podoba mi się
        ze ktoś w końcu mysli o Łodzi o bezrobociu i o bezpieczenstwie. ja zagłsuje na
        Makowskiego
        • Gość: Weronika Re: Makowski: Po pierwsze praca, po drugie w Łodz IP: *.retsat1.com.pl 23.04.06, 22:32
          panie i panowie w końcu mam na kogo zagłosować, Panie Krzysztofie jestem młodą
          łodzianką, mam 32 lata i chce mieć prezydenta który pomyśli o naszym mieście ,
          a nie tylko będzie z niego wyjeżdzał. A gdzie jest pan Kropiwnicki, pewnie znów
          gdzieś wyjechał, może tym razem do kanady, może do USA. Panie Krzysztofie
          jestem za panem.
    • Gość: Natalia Re: Makowski: Po pierwsze praca, po drugie w Łodz IP: *.toya.net.pl 23.04.06, 22:33
      Ja zaglosuje na Makowskiego poniewaz oprocz bardzo dobrego wykształcenia ma
      również doświadczenie mimo młodego wieku.Uważam,że jest on jedynym poważnym
      kandydatem na tak ważne stanowisko.Kropiwnicki???Ogarnia mnie pusty
      śmiech.Niedosyć,ze nic dla Łodzi nie zrobił to jeszcze ośmiesza nasze miasto!!!
      Ludzie!!!Gosujcie na Makowskiego!!!
    • Gość: Pietrucha Droga Sylwio!!! IP: *.toya.net.pl 23.04.06, 22:47
      Dobrze wiedzieć ze w dzisiejszych czasach ukończenie łódzkiej politechniki tak
      prymitywnej osobie, jaka prezentujesz na tym forum nie wystarcza - nie
      oczerniaj osób, o których nie masz zielonego pojęcia specjalnie dla Ciebie
      streszczenie życiorysu Pana Makowskiego w pigułce, bo obawiam się ze reszty nie
      spamiętasz:
      Absolwent Politechniki Łódzkiej (wydz. Chemii Spożywczej i Biotechnologii),
      ukończył Podyplomowe Studium Menedżerskie. Licencjonowany Zarządca
      Nieruchomościami. Radny Rady Miejskiej w Łodzi. Wiceprezydent Łodzi
      odpowiedzialny za majątek i inwestycje. W latach 2001-2004 Wojewoda Łódzki. W
      tym czasie m.in. wprowadził strategię rozwoju województwa COP (Centralny Okręg
      Przedsiębiorczości), ściągnął do Łodzi takie inwestycje jak: Gilette, Philips,
      Bosch, Hutchinson, po wielu staraniach rozpoczął wreszcie budowę autostrad w
      województwie łódzkim.

PS. Jestem bardzo ciekaw co Ty osiągnęłaś w swoim życiu???
      • Gość: politolog Re: Stek bzdur IP: *.man.lodz.pl / *.man.lodz.pl 24.04.06, 12:10
        ha ha ha !!!!!
        Uśmiałem się jak to przeczytałem, zapomniałeś dodać że dzięki niemu pewnie i
        Lublinek ruszył, wybudowano Manfacturę i skończono GOŚ itd.....
        Sukces ma wielu ojców :-))))))))
    • Gość: Uljanow Włodzimier Re: Makowski: Po pierwsze praca, po drugie w Łodz IP: *.toya.net.pl 23.04.06, 23:45
      Po pierwsze Lenin, po drugie Lenin, po trzecie Makowski...Po czwarte boję się
      otworzyć lodówkę, bo ten komunista wszystko wyżarł, dlatego taki wypasiony i
      pomimo 10 lat w polityce jeszcze głodny.
    • Gość: darek Ciągle ci sami.Aparatczycy. IP: *.toya.net.pl 24.04.06, 00:09
      Jak widać lewica ma krótką ławke kandydatów.Ciągle wystawia te same
      skompromitowane gęby.Żaden aparatczyk nie może liczyc na moj głos a z tego co
      wiem to nie tylko na mój.
    • histeryx to ten co proponuje robote na wózkach widłowych 24.04.06, 00:12
      absolwentom wyższych uczelni ? autor "nadchodzi czas dla Łodzi", które
      utorowało droge do zwycięstwa Millerowi w naszym mieśce, z tym , że ten czas
      wcale nie nadszedł... ? ten czy nie ten ?
      • Gość: lo No to Mały Miller zamknie nam lotnisko... IP: *.orange.pl 24.04.06, 01:51
        >zatrzymanie łodzian w Łodzi, by nie wyjeżdżali za chlebem na Zachód<
    • Gość: Społecznik Re: Makowski: Po pierwsze praca, po drugie w Łodz IP: *.wup.lodz.pl / 193.28.230.* 24.04.06, 07:50
      Wreszcie ktoś pomyślał, że najważniejsza jest praca!
    • Gość: Ingo Re: Makowski: Po pierwsze praca, po drugie w Łodz IP: 213.17.170.* 24.04.06, 08:59
      Hasło szczytne ale takie hasło ma kazdy kandydat. Pytanie jak - tutaj kandydaci
      sa juz mniej rozmowni. Nikt nie mówi jak stworzyc w Łodzi dobra atmosfere dla
      inwestorów, konsensus wokół spraw dla miasta najważniejszych. Nalezy pamiętać,
      że każdy inwestor lubi poczucie stabilności (kontyuacji). Inwestorzy nie znosza
      jak przychodzą nowi i zaczynają wszystko od nowa bo to co poprezdnio to było
      wszystko źle. Na tym polega sukces Wrocławia. Na kontynuacji i stabilnosci oraz
      przewidywalności lokalnej władzy.
    • Gość: zibi Wszelkim komuchom mówimy zdecydowane NIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 09:00
      Dość już lewactwa w gospodarce. Czas na dożywotnie odsunięcie czerwonych
      darmozjadów od władzy. Łodzi potrzeba menedżera, który będzie prawdziwym
      gospodarzem a nie aparatczykiem partyjnym. A "mały Miller" to przykład typowego
      młodego aktywisty, który rozdaje stołki jeszcze przed wyborami ( patrz Maciej
      Rakowski ).
      I nie wmawiajcie całej Polsce, że Łódź jest czerwona. Nie obrażajcie nas
      łodzian. Tylko UPR !
      • Gość: rtka Re: Wszelkim komuchom mówimy zdecydowane NIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.06, 09:04
        Och ta Polska, widać jak bardzo ludzie Kropy nie chcą wyleciec ze stanowisk. Dlaczego tak tu piszecie, jak jest lepszy kandydat od waszego to stancie w szranki a nie tylko ujadacie na forum. Ja na przekór co tu przeczytałem zagłosuje na pana Krzysztofa Makowskiego.
        • Gość: Ingo Re: Wszelkim komuchom mówimy zdecydowane NIE IP: 213.17.170.* 24.04.06, 13:28
          Na przekór nie założe czapki i odmroże sobie uszy.
    • Gość: Sławek Re: Makowski: Po pierwsze praca, po drugie w Łodz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 09:32
      Najlepszy kandydat na Prezydenta, jako młody człowiek rozbuja Łódź, która za
      Kropiwnickiego zaczęła tonąc. Bedę na niego głosował
    • Gość: lodzermensch Re: Makowski: Po pierwsze praca, po drugie w Łodz IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 24.04.06, 09:33
      Ponieważ wierzę w rozum Łodzian cieszę się, że przeciwnikiem Kropy w wyborach
      będzie Makówa – tępawy, prymitywny millerowski aparatczyk bez inwencji,
      własnych pomysłów i intelektualnej niezależności. Łatwiej z takim wygrać wybory
      niż z inteligentnym prawnikiem Rakowskim.
      Chociaż, jak widzę, nie brakuje wśród łódzkiego lumpenproletariacie wiary, że
      to Makówa rozpoczął budowę autostrad i sprowadził do Łodzi kilkanaście lat temu
      Boscha, czy Gilette.
      Na zdrowie!
    • Gość: łodzianka Popieram Pana Makowskiego IP: 212.160.138.* 24.04.06, 09:48
      Popieram Makowskiego ona ma mój głos
      • Gość: Karol Re: Popieram Pana Makowskiego IP: *.toya.net.pl 24.04.06, 11:35
        Makowski to dobry kandydad. Być może kandydat PO też.
        Ale pojawia sie problem współpracy z rządem. Niestety te oszołomy nie będą
        chciały współpracować z takim prezydentami bo nie są z tej opcji politycznej.
        Historia lubi się powtarzać. Vide Miller vs. Kropiwnicki
        • Gość: młdybobo Chyba rozumu trzeba nie mieć by na SLD . NIGDY. IP: *.toya.net.pl 24.04.06, 11:45
          SLD wystawiło takiego miernote,że aż głowa boli. Przecież oni nawet ludzi nie
          mają, chyba że na smutnej. SLD to wstyd.
    • Gość: bene Lenin mówił, że kucharka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 11:54
      Lenin mówił, że kucharka może zostać premierem. To czemu Krzysio-Misio nie ma
      być w Łodzi preziem? Lepszy już ten niemota, niż jakiś nawiedzony bojownik-
      reformator.
      Maczek Ameryki nie odkryje, ale przynajmniej niewiele spieprzy. Po prostu
      będzie "zarządzał nieruchomościami". A tych w Łodzi sporo, dla sierotek po
      Millerze starczy.
      A że obsadzi Urząd kolesiami ? Każdy kandydat ma "zaplecze", które po wygranych
      wyborach dostanie konfiturki do wylizania. Czy to nie wszystko jedno, kto
      kradnie ? Komuszek z SLD, czy świętoszek z PiS ?.
      Ja zagłosuję na tego, z najmniejszym "zapleczem". Żeby po zwycięstwie musiał
      się dzielić łupami z konkurencją. Żeby były jaja. Żeby jeden drugiemu patrzył
      na ręce, czy nie chapie za dużo.
      Jak nie może być dostatnio, to niech przynajmniej będzie wesoło.
    • Gość: bart To dobry kandydat młody ale doświadczony.. IP: *.zdnet.com.pl 24.04.06, 12:09
      będę na niego głosował bo jest kompetentny, ma czyste ręce i robi dużo dobrego
      dla naszego regionu jako wicemarszałek województwa !
      • Gość: politolog Re: To dobry kandydat młody ale doświadczony.. IP: *.man.lodz.pl / *.man.lodz.pl 24.04.06, 12:15
        ha ha ha !!!
        Co takiego zrobił???
        Czekam na FAKTY a nie MITY!!!!
      • Gość: bene doświadczony.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 12:27
        Trele - morele, czyste ręce, ha, ha ! Pęczak też ma czyste a siedzi jako
        polityczny, co ? Żeby tylko Maczek nie okazał się za bardzo "doświadczony" !
        Widać, że jest już grupka tych, co się oblizują i łapki po łakocie wyciągają.
    • Gość: Magda Głos na Pana Makowskiego IP: *.toya.net.pl 24.04.06, 13:27
      Obecny prezydent Kropiwnicki zamiast zajmować się naszym miastem woli robić
      sobie wycieczki zagraniczne.Za takiego prezydenta dziekuje bardzo.Jako rodowita
      łodzianka wstydze sie,że Kropiwnicki rządzi naszym miastem.Pan Makowski jest
      osobą jak najbardziej kompetentną na to stanowisko.Jako Wojewoda Łódzki i
      Wicemarszalek woj.łódzkiego pokazał nam,że można zrobić coś dobrego dla
      Łodzi.Ma on konkretny program,który mnie przekonuje i wierze,ze dzieki niemu w
      końcu zmniejszy sie bezrobocie i zwiększy bezpieczeństwo na ulicach(do czego
      zresztą już zdąrzył się przyczynić).
      Panie Krzysztofie,oddaje na Pana swój głos!
      • Gość: Ingo Re: Głos na Pana Makowskiego IP: 213.17.170.* 24.04.06, 13:34
        Tylko, że to za czasów Kropiwnickiego (wcale nie chce go bronic ale to fakt)
        zaczęto mówić dobrze o łodzi i miasto znalazło sie w grupie miast do których
        ciagna inwestorzy. Tymczasem za ekipy Makowskiego (mimo posiadania zaplecza w
        rządzie i we władzach centralnych)miasto przeżywało zastój i beznadziejny
        marazm. Ja nie zamierzam stawiać na takich ludzi bo za nim ciągnie się ogon
        skompromitowanych, nieudolnych aparatczyków, którzy w łodzi rządzili przez 10
        lat z wiadomym skutkiem. I to oni będą wyznaczać jako zaplecze Makowskiego
        standardy jego ewentualnej prezydentury. A to oznacza spadek po równi pochyłej.
        Lewica w Łodzi musi dokonac totalnej zmiany ludzi i sposobu myślenia aby mozna
        było mysleć o niej jako o sile która może miasto zreformowac i nadac mu
        dynamikę godna prawdziwej metropolii.
      • Gość: man Re: Nie dla Pana Makowskiego IP: *.man.lodz.pl / *.man.lodz.pl 24.04.06, 14:19
        Do garów z powrotem marsz!!!
        Jak czytam takie pierdoły to wiem dlaczego kobiety uzyskały prawa wyborcze tak
        póżno!!!!
        • Gość: max Re: do "man" IP: *.toya.net.pl 24.04.06, 15:01
          Człowieku jesteś żałosny.Wnioskując po Twojej płytkiej,nic nieznaczącej
          wypowiedzi myślę,że to ty nie powinieneś mieć prawa głosu w żadnej kwestii...
          Makowski jest młodym,konkretnym,otwartym,wykształconym człowiekiem z głową na
          karku.Ma wiele ciekawych perspektyw związanych z Łodzią,a co za tym
          idzie,ogromny zapał i wiare w to,ze za jego kadencji w naszym mieście może być
          lepjej.Głosuje na Makowskiego.
          • Gość: bene przystojny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 15:41
            Wszyscy tylko, że taki młody (35 lat, toż to nastolatek prawie), wykształcony,
            zdolny i doświadczony - a nikt nie powie, że przystojny, opalony i wogóle.
            Ja nie rozumiem dla czego ? Czy to nie dobrze, że przystojny ? Matko kochana !
            Czy to już naprawdę bez znaczenia ?
            • Gość: Smerfetka Re: przystojny??? IP: 80.50.65.* 24.04.06, 16:25
              Ha, ha, ha !!! Przystojny? Chyba pęknę ze śmiechu. Niski i gruby to owszem + kg
              ciemnego pudru na twarzy.
              • Gość: demokrata jak Lepper solar, na niego głosować to siara. IP: *.toya.net.pl 24.04.06, 17:01
                Kandydat bez pojęcia, przyczepił się do milera i mówi płyniemy. jak rzep.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka