Dodaj do ulubionych

Rozkład lotów czarterowych

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 19:38
ODLOTY Z ŁODZI:

- Hurghada (HRG)
dni tyg: 3
20:40 - 01:30+
MHS966 A320
od 21.06.2006 do 25.10.2006
Air Memphis (biuro podróży: Alfa Star)
www.air-memphis.com/
www.alfastar.com.pl/
- Monastir (MIR)
dni tyg: 4
01:55 - 05:05
KAJ3567 B737
od 15.06.2006 do 26.10.2006
Karthago Airlines (biuro podróży: Oasis Tours)
www.karthagoairlines.com/
www.oasistour.pl/
- Tunis (TUN)
dni tyg: 2
22:50 - 00:40+
TU... A320
od 13.06.2006 do 03.10.2006 co 2 tygodnie
Tunisair (biuro podróży: Triada + Rainbow Tours)
www.tunisair.com/
www.triada.pl/
www.rainbowtours.pl/
PRZYLOTY DO ŁODZI:

- Hurghada (HRG)
13:30 - 20:10 (1 stop: SZZ)
MHS967 A320
od 21.06.2006 do 25.10.2006
Air Memphis (biuro podróży: Alfa Star)
www.air-memphis.com/
www.alfastar.com.pl/
- Monastir (MIR)
20:15 - 01:05+ (1 stop: GDN)
KAJ3566 B737
od 14.06.2006 do 25.10.2006
Karthago Airlines (biuro podróży: Oasis Tours)
www.karthagoairlines.com/
www.oasistour.pl/
- Tunis (TUN)
dni tyg: 2
18:00 - 22:00
TU... A320
od 13.06.2006 do 03.10.2006 co 2 tygodnie
Tunisair (biuro podróży: Triada + Rainbow Tours)
www.tunisair.com/
www.triada.pl/
www.rainbowtours.pl/
Obserwuj wątek
    • Gość: Albert Komentarz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 19:51
      Nie sposób przejść bez komentarza do sposobu w jaki lotnisko "wspiera i
      promuje" czartery wakacyjne z Łodzi (a raczej tego nie robi...). Na stronie www
      lotniska nie ma nawet linków do biur podróży, które organizują czartery z
      Lublinka, nie mówiąc już o szczegółach, które opublikowałem powyżej (zresztą to
      biura podróży nam je przekazały, a nie lotnisko). Żadna z propozycji,
      przesłanych lotnisku:
      www2.lotniskodlalodzi.org/fil/stan/stanowisko-zal-40-1.pdf
      nie doczekała się realizacji.
      Pozdrawiam,
      Albert
      • maxxman Re: Komentarz 24.04.06, 20:49
        To ja zadam pytanie, co zatem robi dzial marketingu lotniska?

Kilka lat temu niektorzy forumowicze zlozyli sie na reklame w prasie polaczenia
        do Warszawy. Moze teraz powinnismy zlozyc sie na ksiazke "Marketing" P. Kotlera?

maxxman
        • Gość: bears Re: Komentarz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 20:53
          jak to co robi, sprzedaje bilety Direct Fly!
          • maxxman Re: Komentarz 25.04.06, 12:22
            Gość portalu: bears napisał(a):

> jak to co robi, sprzedaje bilety Direct Fly!

Buahahahahahahahahahaha!!! Wiem ze jest cieplo na dworze i zmienia sie nasz
            sposob postrzegania swiata, ale czegos takiego bym sie nie spodziewal :D
        • Gość: Gość Re: Komentarz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.06, 23:22
          Fakt, to przykre.
          Na pewno będę leciał na wakacje. Leciałem już wielokrotnie - niestety serce się
          kraje- z Wawki ale musiałem bo w Łodzi nie było lotniska. Teraz jest !!!! Qrde,
          przeciez łodziaków podróżujących z Okęcia jest podobno - gdzieś to wyczytałem
          mogę się mylić - w skali roku 300.000 pax.
          I naprawdę wolałbym polecieć z Łodzi niż z wawki. Osczędności na parkingu,
          paliwie do samochodu, czasie dojazdu.
          Apel. Ja już taki wysłałem do biura podróży z Wrocka które przesłało mi ofertę
          na Egipt że chętnie skorzystam z ich usług ale z Łodzi nie z wawki. Po prostu
          mam bliżej. I wiecie co, odpowiedzieli mi!!! Że niestety ale nie czarterują
          itp...
          Może to jest sposób??? Odpowiadanie na maile z biur podróży o chęci wylotu z
          Łodzi, które pozwoli poznać im potencjał rynku.
          Jestem przekonany że wiele osób z woj. łódzkiego lata na wakacje. Latają z
          wawki bo nie mają wyboru a przecież Reymont ma najniższe stawki.
        • hubar Re: Komentarz 25.04.06, 01:57
          maxxman napisał:
          > To ja zadam pytanie, co zatem robi dzial marketingu lotniska?
          ==
          Jest.
    • okruch Re: Rozkład lotów czarterowych 24.04.06, 19:53
      Fajnie :) W koncu Airbusy. Choc w przypadku Tunisair'u podejrzewam, ze 737 tez
      sie pojawi.
    • Gość: matej Re: Rozkład lotów czarterowych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.06, 00:21
      może coś jeszcze wskoczy .dziwi mnie że polacy najhętniej turystycznie wyjezdzaja do hiszpani ale .. bardzo mało czarterów ,wiekszosc bije busami
    • Gość: Albert Re: Rozkład lotów czarterowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.06, 11:38
      Tunisair w Szczecinie:
      www.lotnictwo.fora.pl/viewtopic.php?t=2292
      Jako ciekawostkę dodam, że z tej okazji władze lotniska wydały spotterom
      przepustki na płytę.
      Pozdrawiam,
      Albert
      • geographer Re: Rozkład lotów czarterowych 30.04.06, 15:01
        Teraz tylko czekam aż ktoś powie: "latają tym samolotem mieszkańcy Berlina bo w
        Polsce jest taniej"
        Niestety w Polsce nie jest taniej. Tak więc ze Szczecina można zapełnić taki
        samlot a z milionowej aglomeracji łódzkiej nie. Nie można albo nikt nie chce.
        Raczej to drugie. Dlaczego łodzianie mają latać z Łodzi jak mogą polecieć z
        Warszawy. Dziwi mnie tylko krótkowzroczność biur podróży. Skoro wszyscy próbują
        przedstawić jak najniższą cenę za wakacje to czemu korzystają z drogiego
        lotniska? Jeżeli oferta w dużym stopniu cieszyłaby sie powodzeniem w Warszawie,
        nie widzę też przeszkód aby zaproponować klientom transport autokarowy na
        łódzkie lotnisko (oczywiście nie za darmo).
        Ale skoro nawet zarządowi lotniska nie zależy, to czego ja wymagam od biur
        podróży, które mają już uformowany rynek w Łodzi i Warszawie.
        • el_matador9 Re: Rozkład lotów czarterowych 30.04.06, 17:08
          lada moment wejdzie w życie pełna liberalizacja ruchu lotniczego pomiędzy USA i
          Europą Zachodnią (UNIĄ)na wzór tej obowiązującej obecnie w Unii, wejdzie także
          prędzej czy póżniej zniesienie wiz dla obywateli polskich udających się do
          USA,"Low-cost'y" zaczną teraz masowo latać na trasach trans-atlantyckich.Pod
          tym kątem i pod kątem taniej turystyki do Meksyku ,Kuby i Dominikany,Costa Rica
          należy szybko rozbudowywać przy pomocy wszelakich dostępnych obecnie w budżecie
          Łódzkiego i miasta Łodzi środkow, wszelkimi możliwymi siłami lotnisko Lublinek
          (także przy szybkim zastosowaniu już teraz wariantu "PPP" czyli "Public Private
          Partnership", jak to było dwa lata temu z lotniskiem na 20-30 milionów
          pasażerów w Atenach, gdzie głównym kontraktorem prowadzącym całe
          przedsięwzięcie o wartości kosztorysowej 2,5 miliarda USD
          był "HOCHTIEF"(Niemcy) i Manchesterze{koncern budowlany Balfour Beatty]](Wielka
          Brytania).
          • maxxman Re: Rozkład lotów czarterowych 30.04.06, 18:32
            A czy to nie jest tak, ze low-costy moglyby juz teraz fruwac za ocean tylko ze
            im sie to nie oplaca?
            • Gość: sympatyk lublinka Re: Rozkład lotów czarterowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.06, 00:04
              Z tego co wiem to Virgin-Atlantic lata z Wielkiej Brytanii za ocean. Adres
              strony www.virgin-atlantic.com/en/gb/index.jsp
              • protz Re: Rozkład lotów czarterowych 01.05.06, 08:16
                Virgin Atlantic nie jest low costem.
                • Gość: MK Re: Rozkład lotów czarterowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.06, 09:39
                  www.flyzoom.com/
                  MK
                  • maxxman Re: Rozkład lotów czarterowych 01.05.06, 10:35
                    Porownalem oferty, ze przy zalozeniu, ze chce podrozowac z Polski do
                    Waszyngtonu, lot z wykorzystaniem flyzoom kosztowalby mnie drozej niz
                    polaczenia przewoznikow flagowych. Wniosek: low-costy z zasady nie fruwaja za
                    ocean bo nie jest to dla nich oplacalny biznes.

maxxman
                    • el_matador9 Re: Rozkład lotów czarterowych Łódż - USA 04.05.06, 22:54
                      wszystkie lotniska w Europie i wszystkie linie lotnicze w Europie
                      przygotowywują się systematycznie do"wielkiego otwartego nieba pomiędzy
                      przestrzenią lotniczą USA a całą Unia Europejską", co umożliwi start i
                      lądowanie, a tym samym uruchomienie zupełnie nowego dowolnego połączenia
                      lotniczego pomiędzy jakimkolwiek dużym lotniskiem transkontynentalnym na
                      terenie giganta "United States of America" a jakimkolwiek transkontynentalnym,
                      przygotowanym do obsługi połączeń transatlantyckich lotniskiem na
                      terenie "European Union".
                      według
                      www.lesechos.fr/info/rew_service/4417005.htm
                      z datą dnia dzisiejszego, to jest 2006-05-04
                      przewiduje się iż autentyczna pełna liberalizacja gigantycznego ruchu
                      lotniczego pomiędzy USA a Unią na wzór tej niebywałej która nastąpiłą wewnątrz
                      samej UNII, nastąpi według wariantu najbardziej optymistycznego przed LATEM
                      2007....
                      WNIOSKI DLA ŁODZI:
                      -gigantyczne zwiększenie wszystkimi możliwymi metodami i środkami nakładów na
                      rozbudowę międzynarodowego terminalu Łodż - Lublinek oraz takie wydłużenie
                      pasów startowych na terenie
                      łódzkiego lotniska, które umożliwi szybkie wprowadzenie nowej innowacyjnej
                      siatki połączeń czarterowych czy też nowego typu
                      transatlantyckich"low=costów "' na trasie ŁÓDŻ-NASHVILLE(Florida)bądż na
                      przykład ŁÓDŻ-Philadelphia czy też ŁÓDŻ-Boston(Massachussets) bądż ŁÓDŻ-
                      Charlotte International Airport(North Carolina)oraz ŁÓDŻ-Buffalo International
                      Airport(New York State) i ŁÓDŻ-Cleveland Intnl. Airport(Ohio) i ŁÓDŻ-
                      Indianapolis Internl. Auirport(Indiana).
                      O tym typie połączeń myślą intensywnie już n.p Francuzi i Anglicy oraz Niemcy a
                      nie myślą jak zwykle z odpowiednim wyprzedzeniem zastanych realnych i
                      przygważadżających swoim jestestwem faktów gospodarczych, tępi jak but z lewej
                      nogi, prymitywni debilowaci Polacy i ich półgłówkowaci skretyniali zbrodniczy
                      wręcz decydenci gospodarczy...
    • Gość: Albert Re: Rozkład lotów czarterowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.06, 22:04
      Mam nadzieję, że baner "Lataj z Łodzi" (który się pojawił na stronie lotniska)
      będzie dobrym początkiem szerszego programu, który zachęci mieszkańców naszego
      regionu (i nie tylko) do częstego korzystania z Lublinka. W każdym razie umowa
      o promocji z biurami podróży ma się opierać na zasadzie wzajemności i dobrze.
      Pozdrawiam,
      Albert
      • erni79 Re: Rozkład lotów czarterowych 05.05.06, 22:38
        >W każdym razie umowa
        >o promocji z biurami podróży ma się opierać na zasadzie wzajemności i dobrze.
        >Pozdrawiam,

Na czym polega taka umowa "na zasadzier wzajemności" ??
        • Gość: Albert Re: Rozkład lotów czarterowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.06, 23:01
          Lotnisko promuje ofertę wakacji z Łodzi danego biura podróży, a biuro podróży
          promuje korzystanie z danego lotniska.
          Np. na stronie GTI Travel jest baner "Latam z Katowic", a także reklama Portu
          we Wrocławiu "Parking za pół ceny"
          www.gtitravel.pl/pl/Pozdrawiam,
          Albert

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka