Dodaj do ulubionych

Kogo kręcą lofty?

01.05.06, 22:06
Szyc sobie zamówił, Janiak sobie zamówił i Blue Cafe zamówiło kilka... Brzmi
jakby rzucili w sklepie coś za darmo. Ciekawe czy kiedyś w artykule na temat
loftów w budynkach pofabrycznych przeczytam: Nowak - kierowca MPK - zamówił,
Kowalska - kasjerka w hipermarkecie - też zamowiła, Wiśniewscy - drobni
handlarze z Ptaka - zamówili 3 dla swoich dorosłych dzieci... :/
Obserwuj wątek
    • Gość: Gosc Re: Kogo kręcą lofty? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.06, 00:14
      bez przesady!!! nie kazdego musi byc stac na wszystko, co za komunistyczne,
      proste myslenie!
      • pawel-strzalka Re: Kogo kręcą lofty? 02.05.06, 10:03
        No już taki ze mnie prosty komunista <buehehe>

Chodzi mi jednak o brzmienie: ten zamówił, tamten zamówił, inny zamówił kilka.
        Zupełnie jakby mowa była nie o wielkich, nowoczesnych i drogich mieszkaniach,
        tylko o chlebie przed świetami.
      • Gość: wiatrołom Re: Prasowa propaganda IP: 62.233.180.* 02.05.06, 20:16
        Uważajta !!! Gazeta ukrywa prawdę, a nasza ulubiona żurnalistka (specjalność:
        gotowe teksty na zamówienie) nie podaje wszystkich newsów. Ja mam nowsze dane.
        Podobno na mieszkania ww fabryce nastawia się Samoobrona. ctery lofty zamówiła
        pani posłanka Danuta Hojarska i pan Filipek. Pół piętra w segmencie A (to ten od
        wschodu) pragnie nabyć Ich Troje i przerobić na studio nagrań. Doda też ma
        apetyt na lofcik z calym Majdanem, a na dachu będą cotygodniowe występy Mumio z
        Dańcem szkieletów. Nad stawem bedzie molo z tańcem z gwiazdami czy gwizdami czy
        glizdami. Podobno garaże wynajmie Stachursky. Itp itd. Byle więcej głupot pisać
        - to najważniejsze.
        Dlaczego tak nam mydlą ocżęta? Bo się sprawy pokomplikowały. Oj się pokomplikowały.
        Parę poważnych gremiów i komisji w tych dniach jednoznacznie i krytycznie
        zjechało projekty dla Księżego Młynka oraz zakwestionowano sposób w jaki się do
        rzeczy zabrano. I wnet wątpliwości duże powstały, czy projekt się uda. I go na
        100 % zmieniać trzeba będzie, bo nie trzyma się kupy. Pewnie stąd się wziął ten
        banalny, słodki tekst o gwiazdach co pragną loftów, a za nim jest ukrywany
        grymas i zgrzytanie. On ma udawać że wszystko jest o.k. Teraz złość narasta
        straszna, że ktoś chce popsuć idyllę i dobry interesik może się nie udać i
        prawda o głupocie wychodzi na jaw. Ale oczywyscie Gazeta o takich duperalach nie
        pisze, bo po co. Lepij pleść o Szycu niż pisać obiektywnie i rzetelnie. Ale to w
        gruncie rzeczy fajnie, bo kompromitacja postępuje i szczęśliwie takich co wiedzą
        co w trawie piszczy przybywa.
    • Gość: bene marketing IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.06, 10:28
      Myślę, że to "zamawianie" to czysty marketing. Deweloper już prowadzi kampanie
      i "podkręca" atmosfere wokół swego produktu; niedługo poznamy kolejne znane
      nazwiska, których nosiciele coś tam sobie "zamówią". Na lep tych znanych
      nazwisk mają pójść młodzi, zamożni, snobujący. Deweloper nie poda oficjalnej
      ceny metra kw., a jeśli poda , to będzie "bez ceny gruntu, bez urządzeń
      sanitarnych, bez ceny garażu" i podobne ściemy; z nabywcami będzie negocjował
      indywidualnie; i dobrze, niech płacą, szkoda tylko, że kasa pójdzie do
      Australii. A artyści, muzycy, plastycy - cóż, wczoraj mieszkali w Nowym Jorku
      (przy Czwartej Alei, ho,ho !), dziś w Warszawie, jutro w Paryżu, co im szkodzi
      na moment sprzedać nazwisko cudzoziemcom kręcącym kasę w Łodzi.
      • marcin-w.82 Re: marketing 09.01.14, 14:52
        :)
    • avatary czyżby kolejny "smrodek" czyli polandia w akcji ? 02.05.06, 12:25
      dwa tygodnie temu byliśmy "tamże" rozpoznac teren, ofertę,plany...
      starszy pan jednoznacznie stwierdził, że NIE JEST TO JESZCZE MOŻLIWE,a dopiero
      po 20 maja będzie. nie ma co ogladac, nie ma żadnej oferty jeszcze...
      A tamci z tekstu już spobie je pozamawiali ? już powybierali ?

niby jak ?

syf z gilem jak zawsze...
      • avatary a tytuł zmieniłbym na "kto tu robi lody..." 02.05.06, 12:28
    • vilijonkka Re: Kogo kręcą lofty? 02.05.06, 13:55
      odrażające. naprawdę podobał mi się pomysł zrobienia w naszych fabrykach loftów
      i zawsze mnie kręciły takie mieszkania. ale nie kręci mnie oliwjer ani ludzie,
      których na taki lep można znęcić. czemu nie może być normalnie: ceny, terminy,
      etc? tylko- konspiracja, artykuły sponsorowane, buble? nawet nie te 4.aleje i
      oliwjery mnie rażą, tylko to kłamliwe nakręcanie popytu i wrażenia
      ekskluzywności.
    • Gość: obi7 Re: Kogo kręcą lofty? IP: *.toya.net.pl 02.05.06, 17:53
      KOBIETA podisujaca te artykuly jako swoje ,traktuje nas czytelnikow jak debili
      PR-owskie teksty pisane przez jakiegos niedorobionego lovelasa
      • Gość: luiza teksty z Telma Group? IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 04.05.06, 01:19
        > PR-owskie teksty pisane przez jakiegos niedorobionego lovelasa

To pewnie teksty "z firmy Telma Group, reprezentującej australijskiego inwestora." Jest to jednak firma PR-owska dlatego sformułowanie, że jest to firma reprezentująca australijskiego inwestora jest dalece nieprecyzyjne i z lekka kompromituje redaktorkę. Pani Sokalszczuk (współwłaścicielka i szefowa Telma Group) raczej nie posiada kwalifikacji do prowadzenia biznesów zagranicznego inwstora. Chyba, że pod tym terminem będziemy rozumieli jedynie prowadzenie PR-u i współpracę z mediami. (Tu kwalifikacji pani Sokalszczuk nie odmawiam.)
        • Gość: OLO Re: teksty z Telma Group? IP: 217.153.8.* 04.05.06, 12:36
          Pani Sokalszczuk występuje także jako rzecznik Apsysa w Manufakturze
          ten sam case co u kangura...........

a chętni walą już drzwiami i oknami takich co to chcą być sąsiadami Szyca jest u
          nas sporo...:-(((

OLO
    • Gość: Ja Re: Kogo kręcą lofty? IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 02.05.06, 22:34
      Rzeczywiście tekścik o tym, jak to ktoś gdzieś od kogoś słyszał, że Blue Cafe
      zamówiło sobie kilka loftów jest bezdennie głupi.
      Inwestycja zaś nie nabrała ani trochę realności, ani rzetelności. No, ale
      grunt, żeby do wyborów bili pianę, a potem... co będzie potem, to już się mogę
      tylko założyć. Jeśli inwestycja dojdzie do skutku, to gotów jestem urodzić
      wombata.
    • yarro Jak narazie wciąż smród... 03.05.06, 12:26
      lodz.naszemiasto.pl/wydarzenia/596763.html

Inwestor z Tymienieckiego wyręczył konserwatora zabytków
      wczoraj

Australijski inwestor, który dawną tkalnię Grohmana-Scheiblera (Tymienieckiego
      25) chce zaadaptować na mieszkania, nie otrzymał jeszcze decyzji o warunkach
      zabudowy. Wojewódzki konserwator zabytków nadal nie opracował wytycznych,
      dotyczących zabudowy Księżego Młyna. A bez tego dokumentu nie można rozpocząć
      remontu zabytkowego obiektu.

- Aby przyspieszyć procedurę, wyręczyliśmy konserwatora zabytków.
      Przygotowaliśmy projekt decyzji o warunkach zabudowy wraz z... wytycznymi
      konserwatora. Teraz wystarczy podpis i inwestor może rozpocząć prace -
      usłyszeliśmy w magistracie.

Na razie inwestor adaptuje parterowe budynki wzdłuż dawnej tkalni na
      pomieszczenia biurowe, gdzie będą przyjmowani potencjalni klienci. Równolegle
      powstają projekty mieszkań w skali 1:1, które mają ułatwić przyszłym lokatorom
      wybór. Ted Bennett, inwestor, zapewnia, że prace przy remoncie dawnej tkalni
      powinny się rozpocząć jak najszybciej.

- Sroga zima mocno nadwerężyła i tak zniszczoną konstrukcję budynku, dlatego
      zależy nam na czasie. Bezczynność może spowodować, że termin zakończenia
      inwestycji znacznie się opóźni - mówi Ted Bennet.
    • Gość: olo Re: Kogo kręcą lofty? IP: *.lodz.dialog.net.pl 03.05.06, 21:23
      mnie tam kręcą panienki z dużym biuistem :-))
    • Gość: zbrudu Re: Kogo kręcą lofty? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.06, 12:21
      Wróżę loftom jak najlepiej.
      W kontekście ostatniego artykułu i wszystkich poprzednich na temat loftów warto
      jednak wiedzieć,że inwestor nie jest właścicielem budynku przędzalni, terenu na
      którym stoi ani żadnego innego terenu na Księżym Młynie.Kiedy zna się te fakty
      lektura tekstu jest szczególnie intrygująca.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka