do~ 08.01.03, 00:07 Polecam z calego serca. Fanow przekonywac nie musze, ale moze namowie tych co nie sa pewni? Koniecznie obejrzyjcie. Mnie sie bardzo podobalo. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
teufel Re: LOTR II 08.01.03, 00:42 Jush wczoraj kupiłem bilet na premierę do Bałtyku. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
aric Re: LOTR II 08.01.03, 08:15 Oj wy. Dooo!! Jestes okrutna.:) Ja też juz kce obejrzeć, a tu jeszcze trzy tygodnie musze czekać. Buuuu. 23 dni do premiery. Buuuuu. Mam tylko nadzieję, że bedzie mniej pociety, jak to miało miejśce przy jedynce. Odpowiedz Link Zgłoś
do~ Re: LOTR II 08.01.03, 11:08 Pociety? O co Ci chodzi? Ze wersja kinowa byla krotsza od rezyserskiej czy, ze nie wszystko z ksiazki jest w filmie czy, ze nie podobalo Ci sie skladanie scen? Wersja rezyserska pierwszej czesc tez super, ale nie ma nowych rzeczy. A druga czesc podobno ma troche wiecej pozmienianych rzeczy w stosunku do ksiazki, ale akceptowalnie dla zagorzalego fana (mojego meza). W ogole fajny film. Szkoda, ze sie skonczy.... Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
aric Re: LOTR II 08.01.03, 11:17 do~ napisała: > Pociety? O co Ci chodzi? Ze wersja kinowa byla krotsza od rezyserskiej czy, ze > nie wszystko z ksiazki jest w filmie czy, ze nie podobalo Ci sie skladanie > scen? Zwłaszcza droga do Bree, kmpletnie nie wiadomo skąd jak, gdzie i dlaczego. Dalej jest juz ok. Adaptacja wg mnie słaba, ale film cudowny.:) Wiem, że ciężko byłoby nakrecić wierna adaptację i Jackson zrobił to bardzo zajebiscie, ale niestety skrzywienie maniaka Władcy daje o sobie znac.:))) > Wersja rezyserska pierwszej czesc tez super, ale nie ma nowych rzeczy. A druga > czesc podobno ma troche wiecej pozmienianych rzeczy w stosunku do ksiazki, ale > akceptowalnie dla zagorzalego fana (mojego meza). Wersja reżyserska wiele wyjasnia, np sprawe podarunków od królowej elfów. Wiem, że nie ma nowych rzeczy, ale następuje wiele wyjaśnień, które powinny sie znaleźć w filmie. Tez jestem zgorzkniały w takim razie.:))) Odpowiedz Link Zgłoś
do~ Re: LOTR II 08.01.03, 11:44 Nie zgorzknialy tylko zagorzaly :-))) Dzieki temu, ze ksiazki nie czytalam, film podoba mi sie bardzo. Co do adaptacji to wg. niektorych lepszej raczej nie moznaby zrobic, bo w ksiazce sa straszne dluzyzny. Ale to juz nie moje zdanie :-) Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
aric Re: LOTR II 08.01.03, 11:56 do~ napisała: > Nie zgorzknialy tylko zagorzaly :-))) Sorry, slepy jestem, w takim razie zagorzały jestem.:) > Dzieki temu, ze ksiazki nie czytalam, film podoba mi sie bardzo. Co do > adaptacji to wg. niektorych lepszej raczej nie moznaby zrobic, bo w ksiazce sa > straszne dluzyzny. Nie prawda, nie ma dłuzyz, u Sienkiewicza to sa dłużyzny.:) Dominika przeczytała książke dopiero po obejrzeniu Druzyny, z ciekwaosci, bo chciała się dowiedzieć czegoś więcej. I była zachwycona. Polecam, dużo się zmieni w postrzeganiu filmu:) Odpowiedz Link Zgłoś