08.01.03, 00:07
Polecam z calego serca. Fanow przekonywac nie musze, ale moze namowie tych co nie sa pewni? Koniecznie obejrzyjcie. Mnie sie bardzo podobalo.
Pozdr.
Obserwuj wątek
    • teufel Re: LOTR II 08.01.03, 00:42
      Jush wczoraj kupiłem bilet na premierę do Bałtyku.
      Pozdrowienia
      • aric Re: LOTR II 08.01.03, 08:15
        Oj wy. Dooo!! Jestes okrutna.:) Ja też juz kce obejrzeć, a tu jeszcze trzy
        tygodnie musze czekać. Buuuu. 23 dni do premiery. Buuuuu. Mam tylko nadzieję,
        że bedzie mniej pociety, jak to miało miejśce przy jedynce.
        • do~ Re: LOTR II 08.01.03, 11:08
          Pociety? O co Ci chodzi? Ze wersja kinowa byla krotsza od rezyserskiej czy, ze
          nie wszystko z ksiazki jest w filmie czy, ze nie podobalo Ci sie skladanie
          scen?
          Wersja rezyserska pierwszej czesc tez super, ale nie ma nowych rzeczy. A druga
          czesc podobno ma troche wiecej pozmienianych rzeczy w stosunku do ksiazki, ale
          akceptowalnie dla zagorzalego fana (mojego meza).
          W ogole fajny film. Szkoda, ze sie skonczy....
          Pozdr.
          • aric Re: LOTR II 08.01.03, 11:17
            do~ napisała:

> Pociety? O co Ci chodzi? Ze wersja kinowa byla krotsza od rezyserskiej czy,
            ze
            > nie wszystko z ksiazki jest w filmie czy, ze nie podobalo Ci sie skladanie
            > scen?

Zwłaszcza droga do Bree, kmpletnie nie wiadomo skąd jak, gdzie i dlaczego.
            Dalej jest juz ok. Adaptacja wg mnie słaba, ale film cudowny.:) Wiem, że ciężko
            byłoby nakrecić wierna adaptację i Jackson zrobił to bardzo zajebiscie, ale
            niestety skrzywienie maniaka Władcy daje o sobie znac.:)))

> Wersja rezyserska pierwszej czesc tez super, ale nie ma nowych rzeczy. A
            druga
            > czesc podobno ma troche wiecej pozmienianych rzeczy w stosunku do ksiazki,
            ale
            > akceptowalnie dla zagorzalego fana (mojego meza).

Wersja reżyserska wiele wyjasnia, np sprawe podarunków od królowej elfów.
            Wiem, że nie ma nowych rzeczy, ale następuje wiele wyjaśnień, które powinny sie
            znaleźć w filmie.
            Tez jestem zgorzkniały w takim razie.:)))
            • do~ Re: LOTR II 08.01.03, 11:44
              Nie zgorzknialy tylko zagorzaly :-)))
              Dzieki temu, ze ksiazki nie czytalam, film podoba mi sie bardzo. Co do
              adaptacji to wg. niektorych lepszej raczej nie moznaby zrobic, bo w ksiazce sa
              straszne dluzyzny. Ale to juz nie moje zdanie :-)
              Pozdr.
              • aric Re: LOTR II 08.01.03, 11:56
                do~ napisała:

> Nie zgorzknialy tylko zagorzaly :-)))

Sorry, slepy jestem, w takim razie zagorzały jestem.:)

> Dzieki temu, ze ksiazki nie czytalam, film podoba mi sie bardzo. Co do
                > adaptacji to wg. niektorych lepszej raczej nie moznaby zrobic, bo w ksiazce
                sa
                > straszne dluzyzny.

Nie prawda, nie ma dłuzyz, u Sienkiewicza to sa dłużyzny.:)
                Dominika przeczytała książke dopiero po obejrzeniu Druzyny, z ciekwaosci, bo
                chciała się dowiedzieć czegoś więcej. I była zachwycona. Polecam, dużo się
                zmieni w postrzeganiu filmu:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka