Dodaj do ulubionych

Festiwal recyclingu

17.05.06, 13:32
www.umsieradz.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=501&Itemid=17
Kurde ja sobie nie przypominam poprzednich tak hucznych akcji? Pamietam ze jezdzily autobusy propmujace segregacje smieci, byly plakaty, chyba kojarze konkurs piosenki ekologicznej ale nie w az takiej formie jak tutaj jest to zapowiadane.
Obserwuj wątek
    • paenka Re: Festiwal recyclingu 17.05.06, 13:45
      A swoja droga to czy nie uwazacie ze powinny byc jeszcze kosze do wyrzucania odpadkow organicznych skorosmy tacy skupieni na tej segregacji, no i jeszcze na blaszane odpady rozne puszki, opakowania po konserwach.
      • farbenheit Re: Festiwal recyclingu 17.05.06, 14:12
        Przede wszystkim powinny byc pojemniki na zuzyte baterie i przeterminowane
        lekarstwa.
        • paenka Re: Festiwal recyclingu 17.05.06, 14:22
          Też prawda, a kto mi powie co sie dzieje z sieradzkimi odpadami? Gdzie one sa wywożone, i czy cos sie z nimi dzieje poza tym że se leża na kupie innych odpadów?
          • farbenheit Re: Festiwal recyclingu 17.05.06, 14:27
            z tego co wiem Sieradz dokladal sie do budowy spalarni smieci. Byla to
            inicjatywa kilku powiatow a sam zaklad umiejscowiony jest chyba w rejonie
            Kalisza. Sieradzki Bartochow i Bartochow II nie jest juz uzytkowany nawet pomimo
            zakupu kompaktora do smieci. W Dzigorzewie mial byc punkt przeladunkowy smieci w
            celu dalszej wywozki wlasnie do tej spalarni ale protesty mieszkancow udaremnily
            jego powstanie. Nie wiem co dzieje sie ze smieciami zbieranymi przez PK ale w
            Sieradzu jest kilka firm ( z Belchatowa, z Tomaszowa tez chyba jedna ) ktore
            zabieraja smieci i chyba wywoża to do swoich central. Co sie z nimi dalej dzieje
            - nie mam pojecia :/
    • sbi Re: Festiwal recyclingu 17.05.06, 22:13
      W ubiegłym roku też było podobnie:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=166&w=27190477&a=29126265
    • tobag Re: Festiwal recyclingu 17.05.06, 22:23
      Mnie pomysł bardzo sie podoba. Od dziś zbieram kaplse. Nie wiesz ile kapsli
      trzeba zebrać?
    • ebusia_fam_fatal Re: Festiwal recyclingu 18.05.06, 19:54
      paenka a pamietasz jak na dni sieradza byl pomysl odnosnie recyklingu i
      segregacji odpadow? podwedzili nam pomysla! :[
      ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka