Dodaj do ulubionych

pomocy-kupno działki

18.05.06, 09:01
Chcę kupić działkę budoowlaną niedaleko Łodzi ale nie mogę się zdecydować na
lokalizację oglądałem już działki w Aleksandrowie, Rąbieniu, Mileszkach,
Brzezinach, Lutomiersku. Wiadomo ceny są różne, ale nie o to chodzi. Ale
chodzi mi o to żebym nie miał później problemów z dojazdem do Łodzi no i
żebym nie był niewolnikiem własnych dzieci (dowóz dzieci do szkoły, basen,
zajęcia dodatkowe itp.), zależy mi również na ciszy i spokoju.
Mam nadzieję że coś podpowiecie.
Obserwuj wątek
    • Gość: bzzzz Re: pomocy-kupno działki IP: *.profiline.pl 18.05.06, 09:09
      Czesc, ja tez szukam dzialki. Glownie w Rabieniu, wiec o tej lokalizacji wiem
      najwiecej. Plusy sa takie, ze jest to pln-zachodnia Lodz, wiec powietrze jest
      najczystsze i w Rabieniu jest szkola i przedszkole. Dojazd do centrum super. Ale
      pamietaj, ze przez Rabien bedzie przechodzic droga ekspresowa S14 (mniej wiecej
      na wysokosci ulicy Wisniowej w Rabieniu), wiec warto kupic dzialke odpowiednio
      daleko od tej ekspresowki :) Poza tym innym minusem Rabienia jest to, ze teren
      jest troche podmokly i najlepiej kupic dzialke na jakiejs gorce, a dom i tak
      musi zostac zbudowany bez piwnicy.
      A jakie masz wrazenia po innych lokalizacjach, ktore widziales? Gdzie jest
      najfajniej i jak sie ceny w innych miejscach ksztaltuja?
      • donpeedro Re: pomocy-kupno działki 18.05.06, 09:19
        powiem szczerze ze mi najbardziej jak do tej pory podszedł aleksandrów min. ze
        względu na cenę bo znalazłem działkę za 30 zł z metra ale na działce jest juz
        woda i prąd. ale sam jeszcze się zastanawiam
        • Gość: bzzzz Re: pomocy-kupno działki IP: *.profiline.pl 18.05.06, 09:20
          Ale jaka okolica konkretnie(moze jakies nazwy ulic napisz, to spojrze sobie na
          mapie)? Czy jakies osiedle domkow tam tez powstaje? Jaki dojazd do Lodzi? Napisz
          cos wiecej.
          • donpeedro Re: pomocy-kupno działki 18.05.06, 09:22
            dojazd do centrum jakieś 30 min, jeżdzą autobusy, busy. ulica podajże
            wierzbińska. samo miasto też niczego sobie. a co najważniejsze w miare spokoj.
      • cassani Re: pomocy-kupno działki 18.05.06, 09:57
        w Rąbieniu można znaleźć niezłe działki za ok.30-40 zł bez mediów. z mediami
        ceny juz szybuja w góre. gdzie dokłądnie przebiega ta S14 - bo za bardzo nie
        wiem gdzie są te ulice o których wspomniałes. mozesz to bardziej opisać?
        • donpeedro Re: pomocy-kupno działki 18.05.06, 10:09
          wrzuc w wyszukiwarce plan zagospodarowania przestrzennego województwa Łódzkiego
        • donpeedro Re: pomocy-kupno działki 18.05.06, 10:12
          mozna znaleźć no ale faktycznie trza uważać zeby działka nie była przy samej
          drodze bo to juz awaria byłaby
        • Gość: bzzzz Re: pomocy-kupno działki IP: *.profiline.pl 18.05.06, 12:15
          Nie mam ze soba mapy, zebu dokladnie CI opisac, ale to jest w miare na poczatku
          Rabienia, czyli zaraz za Antoniewem i S14 bedzie na wysokosci takiego sadu (sad
          jest po lewej stronie, jadac z Lodzi), ktory tam teraz jest (to jest bodajze
          miedzy ulicami Wisniowa i Aroniowa, nastepne sa Ogorkowa, Fasolowa, nie pamietam
          kolejnosci dokladnie)
    • longeta Re: pomocy-kupno działki 18.05.06, 09:13
      przejedż sie na ul.leśna w brzezinach!
      spokojna okolica i dobry dojazd,zajęcia dodatkowe też sa łącznie z basenem!
      • donpeedro Re: pomocy-kupno działki 18.05.06, 09:20
        a jak ceny sie kształtują.
    • Gość: Rogalik Polecam Park Krajobrazowy Wzniesień Łódzkich IP: *.toya.net.pl 18.05.06, 10:36
      Np. Dobieszków.
      Dobry dojazd (miejski autobus)
      Piękne okolice.
      I dojazd do Łodzi bez korków.
      Ewentualnie okolice Strykowa .
      • donpeedro Re: Polecam Park Krajobrazowy Wzniesień Łódzkich 18.05.06, 10:38
        fakt całkiem niezłe są tam działki ale cenowo też ładnie.
        • cassani Re: Polecam Park Krajobrazowy Wzniesień Łódzkich 18.05.06, 10:40
          mój znajomy kupił estra działke za 18 zł - z mediami w działce - 2500 metrów za
          45000. tylko musi dociągnąć 30 metrów wodę - wyjdzie to dodatkowe jakieś 4 tys.
          ale po tej cenie to i tak okazja.
          • donpeedro Re: Polecam Park Krajobrazowy Wzniesień Łódzkich 18.05.06, 10:45
            ale zależy gdzie.
            • Gość: Waldii Re: Polecam Park Krajobrazowy Wzniesień Łódzkich IP: *.toya.net.pl 18.05.06, 12:46
              Ja kupiłem działkę w Natolinie, super powietrze, dobry dojazd do Łodzi
              w Nowosolnej skręca sie w Pomorską i z działki na Narutowicza dojeżdżam w 12
              minut.
              • donpeedro Re: Polecam Park Krajobrazowy Wzniesień Łódzkich 18.05.06, 12:47
                i mozna wiedzieć ile za mkw zapłaciłeś
          • donpeedro Re: Polecam Park Krajobrazowy Wzniesień Łódzkich 18.05.06, 10:47
            tio jak ma wode podciagnac to bez mediow. a prad jest juz podciagniety do
            dzialki
    • donpeedro Re: pomocy-kupno działki 18.05.06, 10:50
      no ja najtaniej jak znalazlem do 10 zl z metra ale to jakis 30 km od Łodzi, 20
      km od Łodzi po 15 zł. Dzialki bez prądu i wody
    • cassani za jakieś 30-40 18.05.06, 12:13
      zaczną sie ojawiać bardzo atrakcyjne działki: cała Retkinia, Widzew, Teofilów.
      Wszak wielka płyta ma okres użytkowania około 70-80 lat. tak więc czekamy :)
      • dziad_borowy Eeee tam 18.05.06, 12:21
        podepra belkami i bedzie git.
        Dzierżżż!!!
        • Gość: bzzzz Re: Eeee tam IP: *.profiline.pl 18.05.06, 12:22
          Co znaczy:
          Dzierżżż!!!
          • cassani tego nikt nie wie 18.05.06, 12:23
            a na pewno nie Dziad. on nawet nie ma "ż" na klawiaturze!
          • dziad_borowy Re: Eeee tam 18.05.06, 12:26
            To dzierżbór bez boru.
            Dzierżżż!!!
            • cassani łżesz! 18.05.06, 12:28
              nie ma takiego słowa! nie ma!
              • donpeedro Re: łżesz! 18.05.06, 12:29
                zów temat głowny zszedłna dalszy plan heheh
              • dziad_borowy Fakt 18.05.06, 12:34
                Googlism for: dzierżbór

Sorry, Google doesn't know enough about dzierżbór yet.

To ja juz nie wiem. W zamian moge Wam umilic czas spiewajac.
                Dzierżżż!!!
                • cassani Re: Fakt 18.05.06, 12:42
                  dziad_borowy napisał:
                  ...
                  > To ja juz nie wiem. W zamian moge Wam umilic czas spiewajac.
                  > Dzierżżż!!!

nie wierzę!
                  • dziad_borowy To całkiem tak jak Jerzy na wieży!! / jacie 18.05.06, 12:53
        • cassani Re: Eeee tam 18.05.06, 12:23
          ale tak na poważnie się zastanawiając to co oni z tym zrobią?
          jak znam życie to będzie niezwykła okazja żeby wybudować nam wystarczającą
          ilość Kauflandów i ładnych betonowych parkingów.
          • dziad_borowy Re: Eeee tam 18.05.06, 12:31
            Teraz to sie nikt tym jeszcze nie przejmuje. Zaczna jak do pierwszego zawalenia
            bedzie 10 lat i wtedy dopiero bedzie klopot.
            Istnieje tez takie rozwiazanie sytuacji, ze bedziemy az do skutku wybierac
            partie, ktora wkoncu wybuduje ogromna ilosc mieszkan. Wtedy bloki same sie
            wyludnia, tak jak w Niemcach i bez zalu bedzie mozna uzyc duzej kuli.
            Dzierżżż!!!
            • cassani jak to? 18.05.06, 12:45
              partię już wybraliśmy! obecni nasi włodarze obiecali 3 mln mieszkań. Zakładając
              że ich rządy potrwają 4 lata to daje 2054 oddanych mieszkań dziennie, także w
              niedziele i święta. tylko że ja nie wiem czy nie będzie ustawy zakazującej
              oddawania mieszkań w niedzielę...
              • dziad_borowy Wybraliśmy, wybraliśmy 18.05.06, 13:18
                Ale pierwsze lata rzadow charakteryzuja sie klodami pod nogi, nieprzewidzianymi
                awariami i wilkami jakimis. Nastepne kadencje beda juz latwizna i mieszkania
                same sie zrobia na luzie i latwo i przyjemnie i bedzie dobrze.
                Dzierżżż!!!
                ps. niedziela powinna byc wolna od pracy bezapelacyjnie. Oddawacze mieszkan tez
                maja prawo do zycia rodzinnego. Recepta: zatrudnic wiecej oddawaczy. Zniknie
                bezrobocie przy okazji.
      • donpeedro Re: za jakieś 30-40 18.05.06, 12:22
        tylko zeby z tego czekania czlowiekowi sie nie zrobilo 70-80 lat. heheheh
    • Gość: bjch Re: pomocy-kupno działki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 13:09
      Mam dla ciebie inną propozycję działka w Żabiczkach z wystawionym domem w
      stanie developerskim, właśnie kończy się jego budowa. Dom 180 m2 II piętra, w
      cenie naprawde przystepnej. Blisko Konstantynów Ł, basen, szkoła, cisza spokój
      w okolicy. Tel 509219499
      • donpeedro Re: pomocy-kupno działki 18.05.06, 13:13
        a mogę prosić o szczególy na maila no i cene.
        • Gość: bjch Re: pomocy-kupno działki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 10:20
          ok 550 tys możemy sie spotkac na Żabiczkach to pokarze wszystko
          • donpeedro Re: pomocy-kupno działki 19.05.06, 10:28
            ło k....... no to chyba się nie spotkamy.nie dysponuje nawet 1/3 tej kwoty
      • dziad_borowy Re: pomocy-kupno działki 18.05.06, 13:14
        No tak. ale jak te Zabiczki w dowodzie beda wygladaly?
        Dzierżżż!!!
        • donpeedro Re: pomocy-kupno działki 18.05.06, 13:15
          dobrze ze nie żabie piczki
          • cassani Re: pomocy-kupno działki 18.05.06, 13:19
            ja bym chciał mieszkać w rybich ch..kach? czy jest w okolicy cos takiego?
            • cassani oj redakcyjo! 18.05.06, 13:20
              Rybie Chu.jki to nazwa miejscowości i nie wolno cenzorować!
          • dziad_borowy hehe 18.05.06, 13:21
            A Ty Donpeedro to widze, ze strasznym materialista jestes;-) Ciagle tylko po
            ile? po ile? ;-))
            Dzierżżż!!!!
            • cassani Re: hehe 18.05.06, 13:22
              no straszny. też mnie dziwi że się pyta po ile i gdzie! działka jest działka :)
              • donpeedro Re: hehe 18.05.06, 13:26
                no niby działka jest działka ale cena działki to cena działki
            • donpeedro Re: hehe 18.05.06, 13:25
              no jezdem jezdem. wiadomo lepiej kupic za 5 niz 45 a roznice wydac np. na
              browca heheh
              • cassani to my się tu w ogólenie zrozumieliśmy 18.05.06, 13:30
                ty z 5 zł chcesz kupić! my tu o ziemi pod budowe a nie do dolniczki!
                :)
                • donpeedro Re: to my się tu w ogólenie zrozumieliśmy 18.05.06, 13:43
                  nie no 5 zeta to za orna.
                  chociaz jakby sie trafila to bym sie nie obrazil
                  • cassani Re: to my się tu w ogólenie zrozumieliśmy 18.05.06, 13:53
                    i zalesił piskorczyku !?!?
                    :)
                    • donpeedro Re: to my się tu w ogólenie zrozumieliśmy 18.05.06, 13:56
                      mało tego najpierw wystapil o doplaty potem zalesil i znowu wystapil o dpolaty,
                      a potem kupilbym sobie spodnie z głębokimi kieszeniami :)))
    • donpeedro Re: pomocy-kupno działki 18.05.06, 16:14
      podbijam
      • donpeedro Re: pomocy-kupno działki 19.05.06, 08:16
        up
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka