mika_1 11.07.03, 17:28 Helo wszystkim!!! Jestem, zyje, musze sie jakos zorganiozwac i bede sie odzywac, ale kompletnie nie wiem, kiedy to nastapi!!!! nie wiem jeszcze czy mi sie tutaj podoba... Poki co - chce do domu!!! Lacze sie w bolu z Inka!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
thor_tr Re: Zyje!!!!! 11.07.03, 17:36 Hello,nice to hear you again:-) Cieszę się ,że doleciałać bez problemów:-) Jesteś już na miejscu przeznaczenia? Odpowiedz Link Zgłoś
mika_1 Re: Zyje!!!!! 11.07.03, 17:46 Taaa! Lot bez problemow, teraz kwestia "odnalezienia" sie na miejscu! nie jest latwo. ja chce do domu!!!!!! ratunku!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
thor_tr Re: Zyje!!!!! 11.07.03, 17:55 A my tu żyjemy po staremu;-) Żadnej rewolucji. I jak na miejscu,są te wiewiórki? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
andulka7 Re: Zyje!!!!! 11.07.03, 19:41 A drinki w samolocie jakie ? ;))) A tak serio - gratuluję Ci odwagi. Wstyd mi się bylo przyznać, ale ja chyba nie potrafiłabym podjąć takiej decyzji... A teraz trzymam kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
being28 Re: Zyje!!!!! 11.07.03, 19:50 Pamietaj o mleku w proszku dla mnie jak bedziesz wracala!!! A tak na powaznie to dasz sobie rade. Pomysl, ze w Polsce w TV widac Leppera, Millera i reszte bandy, a w USA to nawet TV milo ogladac bo nie wiadomo o co chodzi:) Odpowiedz Link Zgłoś
mika_1 Re: Zyje!!!!! 11.07.03, 20:58 Andulko - drinki w samolocie dobre! Opedzlowalam pare buteleczek bialego wina - fajnie mi bylo:)))) lot bez problemow, manhattan widzialam z dosc bliskiej odleglosci. Being, moge Ci przyslac mleko w proszku. Thor - wiewiorki widzialam - rude, jak nasze:))) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Zyje!!!!! IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 11.07.03, 21:14 Brawo, brawo za odwagę ! Mika jak widoki, jakie chmurki i figurki, dotkłaś chociaż jedną ? Trzymam kciuki za aklimatyzację :-) Odpowiedz Link Zgłoś
andulka7 Re: Zyje!!!!! 11.07.03, 21:24 mika_1 napisała: > Thor - wiewiorki widzialam - rude, jak nasze:))) Ale chyba bez ogonków te amerykańskie wiewióry - jak te dwa łobuzy, które dręczyły biednego Kaczora Donalda. Chip i Dale zdaje się :))) Odpowiedz Link Zgłoś
inka28 Re: Zyje!!!!! 11.07.03, 23:38 Mika, witaj kochana:) Mysle o tobie i sie caly czas zastanawiam gdzie jestes bo nie wiem w ktora strone mam wysylac pokrzepiajace usmiechy:) Mam nadzieje, ze jet lag Cie nie dopadl. Na poczatku jest trudno, ale i tak masz szczescie, ze pogoda znosna. Bedzie dobrze, chociaz straszno tu i strasznie sie teskni. chlip chlip:( A wiewiorki u mnie sa szare. Moze prawo nakazuje, zeby w kazdym stanie byly inne? Odpowiedz Link Zgłoś
mika_1 Re: Zyje!!!!! 12.07.03, 03:55 Okolica jest przepiekna:) Gory, lasy, dzicz totalna. Pod oknem mam piekna rzeczke, prywatna wyspe z kozami i kurami;))))) No i wiewiory sa - w duzych ilosciach, male, rude, z ogonami. Co do lotu, to byl OK, chociaz siedzialam "na skrzydle" i widoki byly srednie:( przyladowaniu widzialam za to caly Manhattan - jakas rekompensata byla;))) Daleko stad wszedzie, komorki nie maja zasiegu, strasznie samotnie mi tutaj. Jutro jednak wpada w wir pracy - miliony nowych rzeczy, wiec nie bedzie czasu na smutki... Jak dopadne znowu kompa to postaram sie odezwac... pozdrawiam:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
angela-rt Re: Zyje!!!!! 12.07.03, 15:03 Trzymam kciuki,nie dawaj sie za tą wielką wodą-My tutaj myslimy o tobie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Zyje!!!!! IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 12.07.03, 21:23 mów co to za życie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
mika_1 Re: Zyje!!!!! 13.07.03, 02:54 Bardzo pracowite to zycie... Od rana do wieczora... a wieczorem ewentualnie jakis basen, sauna lub rozrywki w stylu bilard, darts albo badminton... o, jeszcze moze byc tenis, o ile nie padalo wczesniej. Poza tym - jest nas tutaj 6 osob - ot i cala "spolecznosc";) Do najlizszej wsi jest z 5 kilometrow, do Nowego Jorku - 3 godziny samochodem:(((((((((( Wieczorem jeszcze moze byc forum olsztynskie, no i telefony do Polski - smiesznie tanie - 30 minut rozmowy za 1 dolara - grzech nie skorzystac. Wszyscy sie wkurzaja, bo dzwonie w srodku nocy, ale co zrobic... Nie ma lekko!!! Odpowiedz Link Zgłoś
angela-rt Re: Zyje!!!!! 13.07.03, 22:32 mika_1 napisała: > Wieczorem jeszcze moze byc forum olsztynskie, no i telefony do Polski - > smiesznie tanie - 30 minut rozmowy za 1 dolara - grzech nie skorzystac. > Wszyscy sie wkurzaja, bo dzwonie w srodku nocy, ale co zrobic... Do mnie mozesz dzwonic-hihi Odpowiedz Link Zgłoś
mika_1 Re: Zyje!!!!! 14.07.03, 00:49 No to zadzwonie ktoregos dnia:))) Teraz bedzie luxniejszy tydzien, to moze i o normalnej porze sie uda:)) Odpowiedz Link Zgłoś
inka28 Re: Zyje!!!!! 14.07.03, 00:53 Mika do mnie dzwon zawsze keidy chcesz. Ale zaraz zaraz - ja tez jestem 3 godziny jazdy samochodem od NY. Czyli najdalej jestes 6 godzin ode mnie:))) A najblizej to pracujesz w miasteczku obok:) Odpowiedz Link Zgłoś
mika_1 Re: Zyje!!!!! 14.07.03, 03:13 Inka, namierz Kingston, ja mieszkam zaraz obok!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mika_1 Re: Zyje!!!!! 15.07.03, 05:51 Stan Nowy Jork. W oklicy jest slynne Woodstok:))) Kingston nad rzeka Hudson, w masywie gorskim Catskill! Odpowiedz Link Zgłoś
inka28 Re: Zyje!!!!! 16.07.03, 02:04 mika_1 napisała: > Stan Nowy Jork. W oklicy jest slynne Woodstok:))) > Kingston nad rzeka Hudson, w masywie gorskim Catskill! Dziekuje:) Odpowiedz Link Zgłoś
bpkw Re: Zyje!!!!! 13.07.03, 11:48 Bardzo sie ciesze ze szczesliwego dotarcia do celu. Jeszcze bardziej mnie raduje powrot Twojego dobrego samopoczucia. Ostatnio bylas baaaardzo smutna. Odpowiedz Link Zgłoś
lustroo Re: Zyje!!!!! 14.07.03, 07:15 Cieszę się , że żyjesz. Trzymaj się ciepło, a my trzymamy kciuki :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Zyje!!!!! IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 15.07.03, 22:13 jak życie w Ameryce - czym dzisiaj mika sie cieszysz ? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
mika_1 Re: Zyje!!!!! 16.07.03, 02:41 Gość portalu: rita napisał(a): > jak życie w Ameryce - czym dzisiaj mika sie cieszysz ? ;-) Dzisiaj Mika ma podly humor, wiec sie nie cieszy:( Sprawy papierkowe sie przedluzaja, wiec jestem uziemiona:( Ani prawa jazdy, ani samochodu:( Do bani taka robota:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koza Re: Zyje!!!!! IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 15.07.03, 22:15 A gdzie jestes? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Zyje!!!!! IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 19.07.03, 22:53 Mika , czy ty naprawdę żyjesz w tej Ameryce , czy tylko głos straciłaś ? Odpowiedz Link Zgłoś
mika_1 Re: Zyje!!!!! 20.07.03, 00:34 Zyje, tylko czasem nie mam juz sily doczlapac sie do kompa... Ale zalatwiam sobie laptopa i wtedy podlacze sie w pokoju i bede mogla nadawac bez zaklocen... Ale to troche potrwa, bo musze po to pojechac do NY. Odpowiedz Link Zgłoś
being28 Re: Zyje!!!!! 21.07.03, 08:29 I jak bylo w NY? pamietasz o moim mleczku? Widzialas juz w sklepach "polish kielbasa sausage"? Odpowiedz Link Zgłoś
inka28 Re: Zyje!!!!! 22.07.03, 01:02 being, Ty sie smiejesz, a ja palnelam gafe. Przywizlam mojej rodzince w prezencie "Szopena" - a oni z barku wyciagaja takiego samego. Przywiozlam tez kabanoski z Morlin, a w polskich sklepach oni to maja. Mowie Ci - wszystko chrupki, zupy w proszku, kielbasy, czekolady, delicje. Jedno dobre - moge sobie kupic "Polityke" i sie z nia potem walnac na hmamk:))) Odpowiedz Link Zgłoś
mika_1 Re: Zyje!!!!! 23.07.03, 15:05 Being, mleko wproszku mam juz namierzone...:) Teraz jeszcze zastanawiam sie, ktore wybrac. Wiesz, tu w Hameryce jest taaaaki wybor...;) Ale nic sie nie martw - wszystko jest na dobrej drodze:) Odpowiedz Link Zgłoś
inka28 Re: Zyje!!!!! 23.07.03, 22:01 a wiesz co ja dzis kupilam w hamerykanskim supermarkecie? "Delicje szampanskie":))) Byla tez polska kawa "Inka", hihi:) Odpowiedz Link Zgłoś
mika_1 Re: Zyje!!!!! 24.07.03, 05:05 Kawe Inke to powinnas kupic przez wzglad na rozne okolicznosci;))) ja tam nie wiem, dopiero jutro jade do "miasta", wiec sie rozejrze i opowiem wrazenia. Wczoraj udalo mi sie tylko wskoczyc do jakiegos obskurnego sklepu i kupic sprzet grajacy... Ale za to dzisiaj widzialam rewelacyjna sprawe - tysiace swietlikow swiecacych prawie jak zarowki 100W;))) Niesamowite... No i jeszcze jedno - Rita. Ta Ameryka przyda sie chociaz do tego, ze sie naucze grac w tenisa:)))))))) No i na paintball sie wybieram:) Ale rozrywek:))) Odpowiedz Link Zgłoś
inka28 Re: Zyje!!!!! 25.07.03, 02:20 Mika co masz na mysli - rozne okolicznosci??? Dzis sobie ladna bluzeczke kupialam. ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
mika_1 Re: Zyje!!!!! 29.07.03, 04:56 Przez wzglad na nicka!!! ;) A ja pracuje, stroj mam firmowy wiec sie nie musze martwic. Koszulki w kolorach teczy, na kazdy dzien inna. Ale jest wesolo;) Odpowiedz Link Zgłoś
inka28 Re: Zyje!!!!! 29.07.03, 20:33 Ja sie o moim stroju sluzbowym wole nie wypowiadac:( Natomiast moj amerykanski znajomy stwierdzil, ze w USA kobiety ubieraja sie albo wyzywajaco, albo konserwatywnie. Ty jestes posrodku - powiedzial. Mily jest;) Odpowiedz Link Zgłoś
mika_1 Re: Zyje!!!!! 30.07.03, 23:03 To powinnas sie cieszyc, bo to gdzies posrodku, to jest wl;asnie OK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Zyje!!!!! IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 30.07.03, 23:05 ale energia, cały monitor mi się trzęsie , Mika - czy to trzęsienie ziemi ? Odpowiedz Link Zgłoś
brzoza Mundurki sluzbowe 31.07.03, 08:28 Mika - wybacz ciekawość i smiałosc, ale czy cos jeszcze do tych teczowych koszulek słuzbowych musisz nosic (oczywiscie sluzbowego) ;-) Inka - ciekawośc mie nadal zzera: jak wyglada twoj mundurek (takze posrodku)? Jesli to nie tajemnica sluzbowa oczywiscie... Odpowiedz Link Zgłoś
inka28 Re: Mundurki sluzbowe 01.08.03, 00:24 Jest obrzydliwy. Wygladam jak skrzyzowanie sporty girl z kucharka. Bleeeeee:( Odpowiedz Link Zgłoś
mika_1 Re: Mundurki sluzbowe 01.08.03, 03:57 A ja w zaleznosci od tego, co robie, mam rozne "uniformy";) Raz jest to koszulka polo + biale spodnie, raz jest to T-shirt i krotkie spodnie, a raz jestem pania w bialym fartuchu. Do wyboru, do koloru. Mam jeszcze dostac jedwabny uniform stylizowany na japonskie wdzianka...;) No, a to wszystko z logo mej firmy;) Odpowiedz Link Zgłoś
brzoza Re: Mundurki sluzbowe 01.08.03, 07:51 Inka, Mika - na pewno wyglądacie prześlicznie, wszak zawartość sie liczy, a nie opakowanie. Mój ojciec zawsze mawiał: młodemu i ładnemu to nawet w worku po ziemniakach bedzie do twarzy. <<<-------------->>> Odpowiedz Link Zgłoś