11.07.03, 17:28
Helo wszystkim!!!
Jestem, zyje, musze sie jakos zorganiozwac i bede sie odzywac, ale kompletnie
nie wiem, kiedy to nastapi!!!!
nie wiem jeszcze czy mi sie tutaj podoba... Poki co - chce do domu!!!
Lacze sie w bolu z Inka!!
Obserwuj wątek
    • thor_tr Re: Zyje!!!!! 11.07.03, 17:36
      Hello,nice to hear you again:-)
      Cieszę się ,że doleciałać bez problemów:-)
      Jesteś już na miejscu przeznaczenia?
      • mika_1 Re: Zyje!!!!! 11.07.03, 17:46
        Taaa!
        Lot bez problemow, teraz kwestia "odnalezienia" sie na miejscu!
        nie jest latwo. ja chce do domu!!!!!!
        ratunku!!!!
        • thor_tr Re: Zyje!!!!! 11.07.03, 17:55
          A my tu żyjemy po staremu;-)
          Żadnej rewolucji.
          I jak na miejscu,są te wiewiórki?
          :-)
          • andulka7 Re: Zyje!!!!! 11.07.03, 19:41
            A drinki w samolocie jakie ?
            ;)))
            A tak serio - gratuluję Ci odwagi. Wstyd mi się bylo przyznać, ale ja chyba nie
            potrafiłabym podjąć takiej decyzji...
            A teraz trzymam kciuki.
            • being28 Re: Zyje!!!!! 11.07.03, 19:50
              Pamietaj o mleku w proszku dla mnie jak bedziesz wracala!!!

A tak na powaznie to dasz sobie rade. Pomysl, ze w Polsce w TV widac Leppera,
              Millera i reszte bandy, a w USA to nawet TV milo ogladac bo nie wiadomo o co
              chodzi:)
              • mika_1 Re: Zyje!!!!! 11.07.03, 20:58
                Andulko - drinki w samolocie dobre! Opedzlowalam pare buteleczek bialego wina -
                fajnie mi bylo:)))) lot bez problemow, manhattan widzialam z dosc bliskiej
                odleglosci.
                Being, moge Ci przyslac mleko w proszku.
                Thor - wiewiorki widzialam - rude, jak nasze:)))
                Pozdrawiam
                • Gość: rita Re: Zyje!!!!! IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 11.07.03, 21:14
                  Brawo, brawo za odwagę !
                  Mika jak widoki, jakie chmurki i figurki, dotkłaś chociaż jedną ?
                  Trzymam kciuki za aklimatyzację :-)
                • andulka7 Re: Zyje!!!!! 11.07.03, 21:24
                  mika_1 napisała:

> Thor - wiewiorki widzialam - rude, jak nasze:)))
                  Ale chyba bez ogonków te amerykańskie wiewióry - jak te dwa łobuzy, które
                  dręczyły biednego Kaczora Donalda. Chip i Dale zdaje się :)))
                  • inka28 Re: Zyje!!!!! 11.07.03, 23:38
                    Mika, witaj kochana:)
                    Mysle o tobie i sie caly czas zastanawiam gdzie jestes bo nie wiem w ktora
                    strone mam wysylac pokrzepiajace usmiechy:)
                    Mam nadzieje, ze jet lag Cie nie dopadl. Na poczatku jest trudno, ale i tak
                    masz szczescie, ze pogoda znosna. Bedzie dobrze, chociaz straszno tu i
                    strasznie sie teskni. chlip chlip:(
                    A wiewiorki u mnie sa szare. Moze prawo nakazuje, zeby w kazdym stanie byly
                    inne?
                    • mika_1 Re: Zyje!!!!! 12.07.03, 03:55
                      Okolica jest przepiekna:) Gory, lasy, dzicz totalna. Pod oknem mam piekna
                      rzeczke, prywatna wyspe z kozami i kurami;))))) No i wiewiory sa - w duzych
                      ilosciach, male, rude, z ogonami.
                      Co do lotu, to byl OK, chociaz siedzialam "na skrzydle" i widoki byly srednie:(
                      przyladowaniu widzialam za to caly Manhattan - jakas rekompensata byla;)))
                      Daleko stad wszedzie, komorki nie maja zasiegu, strasznie samotnie mi tutaj.
                      Jutro jednak wpada w wir pracy - miliony nowych rzeczy, wiec nie bedzie czasu
                      na smutki...
                      Jak dopadne znowu kompa to postaram sie odezwac...
                      pozdrawiam:))))
                      • angela-rt Re: Zyje!!!!! 12.07.03, 15:03
                        Trzymam kciuki,nie dawaj sie za tą wielką wodą-My tutaj myslimy o tobie:)
                        • oso1 Re: Zyje!!!!! 12.07.03, 15:31
                          używaj ile wlezie
                          • Gość: rita Re: Zyje!!!!! IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 12.07.03, 21:23
                            mów co to za życie ;-)
                            • mika_1 Re: Zyje!!!!! 13.07.03, 02:54
                              Bardzo pracowite to zycie... Od rana do wieczora... a wieczorem ewentualnie
                              jakis basen, sauna lub rozrywki w stylu bilard, darts albo badminton... o,
                              jeszcze moze byc tenis, o ile nie padalo wczesniej. Poza tym - jest nas tutaj 6
                              osob - ot i cala "spolecznosc";) Do najlizszej wsi jest z 5 kilometrow, do
                              Nowego Jorku - 3 godziny samochodem:((((((((((
                              Wieczorem jeszcze moze byc forum olsztynskie, no i telefony do Polski -
                              smiesznie tanie - 30 minut rozmowy za 1 dolara - grzech nie skorzystac.
                              Wszyscy sie wkurzaja, bo dzwonie w srodku nocy, ale co zrobic...
                              Nie ma lekko!!!
                              • angela-rt Re: Zyje!!!!! 13.07.03, 22:32
                                mika_1 napisała:

> Wieczorem jeszcze moze byc forum olsztynskie, no i telefony do Polski -
                                > smiesznie tanie - 30 minut rozmowy za 1 dolara - grzech nie skorzystac.
                                > Wszyscy sie wkurzaja, bo dzwonie w srodku nocy, ale co zrobic...

Do mnie mozesz dzwonic-hihi
                                • mika_1 Re: Zyje!!!!! 14.07.03, 00:49
                                  No to zadzwonie ktoregos dnia:)))
                                  Teraz bedzie luxniejszy tydzien, to moze i o normalnej porze sie uda:))
                                  • inka28 Re: Zyje!!!!! 14.07.03, 00:53
                                    Mika do mnie dzwon zawsze keidy chcesz.
                                    Ale zaraz zaraz - ja tez jestem 3 godziny jazdy samochodem od NY. Czyli
                                    najdalej jestes 6 godzin ode mnie:))) A najblizej to pracujesz w miasteczku
                                    obok:)
                                    • mika_1 Re: Zyje!!!!! 14.07.03, 03:13
                                      Inka, namierz Kingston, ja mieszkam zaraz obok!!!
                                      • inka28 Re: Zyje!!!!! 15.07.03, 01:59
                                        A jaki to stan, bo Kingston jest kilka!
                                        • mika_1 Re: Zyje!!!!! 15.07.03, 05:51
                                          Stan Nowy Jork. W oklicy jest slynne Woodstok:)))
                                          Kingston nad rzeka Hudson, w masywie gorskim Catskill!
                                          • inka28 Re: Zyje!!!!! 16.07.03, 02:04
                                            mika_1 napisała:

> Stan Nowy Jork. W oklicy jest slynne Woodstok:)))
                                            > Kingston nad rzeka Hudson, w masywie gorskim Catskill!
                                            Dziekuje:)
    • bpkw Re: Zyje!!!!! 13.07.03, 11:48
      Bardzo sie ciesze ze szczesliwego dotarcia do celu. Jeszcze bardziej mnie raduje
      powrot Twojego dobrego samopoczucia. Ostatnio bylas baaaardzo smutna.
      • lustroo Re: Zyje!!!!! 14.07.03, 07:15
        Cieszę się , że żyjesz. Trzymaj się ciepło, a my trzymamy kciuki :)))
        • Gość: rita Re: Zyje!!!!! IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 15.07.03, 22:13
          jak życie w Ameryce - czym dzisiaj mika sie cieszysz ? ;-)
          • mika_1 Re: Zyje!!!!! 16.07.03, 02:41
            Gość portalu: rita napisał(a):

> jak życie w Ameryce - czym dzisiaj mika sie cieszysz ? ;-)

Dzisiaj Mika ma podly humor, wiec sie nie cieszy:( Sprawy papierkowe sie
            przedluzaja, wiec jestem uziemiona:( Ani prawa jazdy, ani samochodu:( Do bani
            taka robota:(
    • Gość: koza Re: Zyje!!!!! IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 15.07.03, 22:15
      A gdzie jestes?
      • Gość: rita Re: Zyje!!!!! IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 19.07.03, 22:53
        Mika , czy ty naprawdę żyjesz w tej Ameryce , czy tylko głos straciłaś ?
        • mika_1 Re: Zyje!!!!! 20.07.03, 00:34
          Zyje, tylko czasem nie mam juz sily doczlapac sie do kompa... Ale zalatwiam
          sobie laptopa i wtedy podlacze sie w pokoju i bede mogla nadawac bez
          zaklocen... Ale to troche potrwa, bo musze po to pojechac do NY.
          • inka28 Re: Zyje!!!!! 20.07.03, 01:17
            czekamy czekamy:)))
            • being28 Re: Zyje!!!!! 21.07.03, 08:29
              I jak bylo w NY? pamietasz o moim mleczku?

Widzialas juz w sklepach "polish kielbasa sausage"?
              • inka28 Re: Zyje!!!!! 22.07.03, 01:02
                being, Ty sie smiejesz, a ja palnelam gafe. Przywizlam mojej rodzince w
                prezencie "Szopena" - a oni z barku wyciagaja takiego samego. Przywiozlam tez
                kabanoski z Morlin, a w polskich sklepach oni to maja. Mowie Ci - wszystko
                chrupki, zupy w proszku, kielbasy, czekolady, delicje. Jedno dobre - moge sobie
                kupic "Polityke" i sie z nia potem walnac na hmamk:)))
                • mika_1 Re: Zyje!!!!! 23.07.03, 15:05
                  Being, mleko wproszku mam juz namierzone...:) Teraz jeszcze zastanawiam sie,
                  ktore wybrac.
                  Wiesz, tu w Hameryce jest taaaaki wybor...;)
                  Ale nic sie nie martw - wszystko jest na dobrej drodze:)
                  • inka28 Re: Zyje!!!!! 23.07.03, 22:01
                    a wiesz co ja dzis kupilam w hamerykanskim supermarkecie? "Delicje
                    szampanskie":))) Byla tez polska kawa "Inka", hihi:)
                    • mika_1 Re: Zyje!!!!! 24.07.03, 05:05
                      Kawe Inke to powinnas kupic przez wzglad na rozne okolicznosci;)))

ja tam nie wiem, dopiero jutro jade do "miasta", wiec sie rozejrze i opowiem
                      wrazenia. Wczoraj udalo mi sie tylko wskoczyc do jakiegos obskurnego sklepu i
                      kupic sprzet grajacy...

Ale za to dzisiaj widzialam rewelacyjna sprawe - tysiace swietlikow swiecacych
                      prawie jak zarowki 100W;))) Niesamowite...

No i jeszcze jedno - Rita. Ta Ameryka przyda sie chociaz do tego, ze sie naucze
                      grac w tenisa:)))))))) No i na paintball sie wybieram:) Ale rozrywek:)))
                      • inka28 Re: Zyje!!!!! 25.07.03, 02:20
                        Mika co masz na mysli - rozne okolicznosci???
                        Dzis sobie ladna bluzeczke kupialam. ;)))
                        • Gość: rr Re: Zyje!!!!! IP: 192.168.0.* 27.07.03, 22:48
                          ja tez
                          • inka28 Re: Zyje!!!!! 28.07.03, 02:49
                            a ja dzis ma sobie jedna nowa:)
                            • mika_1 Re: Zyje!!!!! 29.07.03, 04:56
                              Przez wzglad na nicka!!! ;)

A ja pracuje, stroj mam firmowy wiec sie nie musze martwic. Koszulki w kolorach
                              teczy, na kazdy dzien inna. Ale jest wesolo;)
                              • inka28 Re: Zyje!!!!! 29.07.03, 20:33
                                Ja sie o moim stroju sluzbowym wole nie wypowiadac:(
                                Natomiast moj amerykanski znajomy stwierdzil, ze w USA kobiety ubieraja sie
                                albo wyzywajaco, albo konserwatywnie. Ty jestes posrodku - powiedzial. Mily
                                jest;)
                                • mika_1 Re: Zyje!!!!! 30.07.03, 23:03
                                  To powinnas sie cieszyc, bo to gdzies posrodku, to jest wl;asnie OK
                                  • Gość: rita Re: Zyje!!!!! IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 30.07.03, 23:05
                                    ale energia, cały monitor mi się trzęsie , Mika - czy to trzęsienie ziemi ?
                                    • brzoza Mundurki sluzbowe 31.07.03, 08:28
                                      Mika - wybacz ciekawość i smiałosc, ale czy cos jeszcze do tych teczowych
                                      koszulek słuzbowych musisz nosic (oczywiscie sluzbowego) ;-)
                                      Inka - ciekawośc mie nadal zzera: jak wyglada twoj mundurek (takze posrodku)?
                                      Jesli to nie tajemnica sluzbowa oczywiscie...
                                      • inka28 Re: Mundurki sluzbowe 01.08.03, 00:24
                                        Jest obrzydliwy. Wygladam jak skrzyzowanie sporty girl z kucharka. Bleeeeee:(
                                        • mika_1 Re: Mundurki sluzbowe 01.08.03, 03:57
                                          A ja w zaleznosci od tego, co robie, mam rozne "uniformy";) Raz jest to
                                          koszulka polo + biale spodnie, raz jest to T-shirt i krotkie spodnie, a raz
                                          jestem pania w bialym fartuchu. Do wyboru, do koloru. Mam jeszcze dostac
                                          jedwabny uniform stylizowany na japonskie wdzianka...;) No, a to wszystko z
                                          logo mej firmy;)
                                          • brzoza Re: Mundurki sluzbowe 01.08.03, 07:51
                                            Inka, Mika - na pewno wyglądacie prześlicznie, wszak zawartość sie liczy, a nie
                                            opakowanie. Mój ojciec zawsze mawiał: młodemu i ładnemu to nawet w worku po
                                            ziemniakach bedzie do twarzy.
                                            <<<-------------->>>

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka