wredna.suka 19.05.06, 23:08 Jestem pod dużym wrazeniem filmu. Odzwierciedlenie bardzo dokładne książki. Wyobraźna zaspokojona. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
uerbe Re: Po premierze "Kod'u Da Vinci" 19.05.06, 23:10 wredna.suka napisała: > Wyobraźna zaspokojona. No to kiepski film. Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: Po premierze "Kod'u Da Vinci" 19.05.06, 23:14 szkoda tylko że białorusini nie obejrzą! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bart / bart_step Re: Po premierze "Kod'u Da Vinci" IP: *.mnc.pl 20.05.06, 03:04 Pewnie, ze odzwierciedlenie. Ksiązka już jest napisana jak scenariusz filmowy, od razu z podziałem na sceny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zanzibar Re: Po premierze "Kod'u Da Vinci" IP: *.eranet.pl 20.05.06, 07:30 Może wredna ale na pewno kłamliwa ! Badziew totalny i prymityw okrutny. Szkoda kasy. Odpowiedz Link Zgłoś
wredna.suka Re: Po premierze "Kod'u Da Vinci" 20.05.06, 09:39 Przczytaj. Zobacz. Zastanów się i dopiero wypowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pani od polskiego co to jest "Kod'u ??????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.06, 08:49 czy to tytul film'u ???? Odpowiedz Link Zgłoś
longeta to trendy! 20.05.06, 12:04 taki apastrof zachacza o europe,a może i o u.s.a! niedługo nie będzie języka angielskiego w szkołach,sam wejdzie do języka polskiego! Odpowiedz Link Zgłoś
michael00 to żenada 20.05.06, 15:12 Czyli ignorancja jest trendy teraz. Rozumiem. Odpowiedz Link Zgłoś
wredna.suka Re: to trendy! 20.05.06, 15:55 A słowo zahacza piszę się przez samo h. Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: dzięki! 20.05.06, 16:07 być może?,ale prosty chłop ze mnie. ty oczywiście błędów nie robisz i literature też czytasz swietną,masz może swój fan club?jeżeli tak to mnie zapisz! mało wredna longeta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aka Re: Po premierze "Kod'u Da Vinci" IP: *.toya.net.pl 20.05.06, 09:47 ja jestem pod wielkim wrazeniem. przeczytalam ksiazke i bylam zafascynowana. nie jestem praktykujaca katoliczka, chrzescijanizm jest mi prawie obcy. wiec wszystko co przeczytalam a pozniej zobaczylam na filmie wstrzasnelo mna. i nie mowie ze w to wierze. ale film zrobil na mnie wrazenie. zgodze sie z tym ze jest w nim kilka niedociagniec ale widzialam gorsze filmy. To jedyny film po ktorym mozna dyskutowac, a nie bezmyslnie isc np na piwo i po 20 minutach zapomniec ze bylo sie w kinie. Odpowiedz Link Zgłoś
longeta bez urazy 20.05.06, 10:46 ile widziałaś filmów w swoim życiu? sądze że niewiele! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kitty yo Re: Po premierze "Kod'u Da Vinci" IP: *.toya.net.pl 20.05.06, 10:57 Gość portalu: Aka napisał(a): > To jedyny film po ktorym mozna dyskutowac, a nie bezmyslnie isc np na piwo i po > 20 minutach > zapomniec ze bylo sie w kinie. Aku, po (i o) KAŻDYM filmie mozna dyskutować, również przy piwie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: literka_m Re: Po premierze "Kod'u Da Vinci" IP: 217.6.80.* 20.05.06, 11:21 > ja jestem pod wielkim wrazeniem. przeczytalam ksiazke i bylam zafascynowana. > nie jestem praktykujaca katoliczka, chrzescijanizm jest mi prawie obcy. > wiec wszystko co przeczytalam a pozniej zobaczylam na filmie > wstrzasnelo mna. hehe ? pokolenie McDonalda ? przeczytalem ksiazke jak o niej nie bylo jeszcze tak glosno. no coz... zaczyna sie niezle jednak z kazda strona jest coraz gorzej a zakonczenie bylo chyba pisane na szybko, bo w umowie z wydawca byla okreslona liczba stron. co do tresci to brakowalo mi ladowania kosmitow, historii o porwaniu Leonarda na Marsa i ksiezycowym pochodzeniu Chrystusa. Szmatlawiec. Polecam serie o przygodach Pana Samochodzika, ksiazki bardziej pasjonujace i lepiej napisane. A co do ksiazki to polecam www.radio.com.pl/kultura/temattygodnia/default.asp?id=345 literka_m ps a dyskutowac to nie ma o czym. serio Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: Po premierze "Kod'u Da Vinci" 20.05.06, 16:22 jeżeli nie lubisz tego typu książek to ich nie czytaj. ja tak postąpiłem z całym sienkiewiczem - jest dla mnie zupełnie nieciekawy - ale przynajmniej nie nazywam jego książek szmatławcami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konewka Re: Po premierze "Kod'u Da Vinci" IP: *.toya.net.pl 20.05.06, 16:35 No własnie. Nie chcesz. Nie czytaj. Chcesz przeczytać coś w swoim mniemaniu WSPANIAŁEGO. Napisz własną. Odpowiedz Link Zgłoś
nata82 szybko się uczysz 20.05.06, 16:42 najpierw Tobie każą zakładać własne forum , a potem Ty komuś każesz napisać własną ksiązkę. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konewka Re: szybko się uczysz IP: *.toya.net.pl 20.05.06, 16:48 No widzisz. A teraz niech ktoś Tobie karze się odwalić :) Odpowiedz Link Zgłoś
nata82 Re: szybko się uczysz 20.05.06, 17:02 oo jakaś nerwowa :). Jeśli jesteśmy już na etapie czepialstwa - każe nie "karze". Pozdrawiam i życzę miłego spędzenia czasu na naszym uroczym łódzkim forum :) Odpowiedz Link Zgłoś
rozmowy_kontrolowane Re: szybko się uczysz 21.05.06, 05:56 Oho, specjalny wątek dla krytyków filmowych i literackich. Nie widziałam filmu, dziś zobaczę. I pytanie mam: czy w _każdym_ wątku muszą byc jakieś personalne wycieczki? Nie potraficie rozmawiac bez przypier**lania się do kogoś? Odpowiedz Link Zgłoś
orientman Wycieczki 21.05.06, 07:28 Droga rozmowo_kontrolowana, Nie jest to jedyne miejsce dyskusji internetowej, ktore czytuje. Niestety "najezdzanie" na siebie jest zdecydowanie normalne w polskim internecie. Niezaleznie kto pisuje i jaki jest temat przewodni miejsca dyskusji. Jak szukam merytorycznych wypowiedzi, to zagladam na fora/listy/grupy amerykanskie, czy brytyjskie. To jest 'nasze kochane polskie piekielko', gdzie nie trzeba diabla, bo sami sie ludzie pilnuja :( Odpowiedz Link Zgłoś
uerbe Re: Wycieczki 21.05.06, 22:22 orientman napisał: > Jak szukam merytorycznych wypowiedzi, to zagladam na fora/listy/grupy > amerykanskie, czy brytyjskie. Tu bym polemizował, bo sie zimą na rec.skiing.alpine dostatecznie sporo wyzwisk naczytałem... Odpowiedz Link Zgłoś
rozmowy_kontrolowane Re: Wycieczki 22.05.06, 07:37 orientman napisał: > Droga rozmowo_kontrolowana, > Nie jest to jedyne miejsce dyskusji internetowej, ktore czytuje. Niestety "naje > zdzanie" na siebie jest > zdecydowanie normalne w polskim internecie. Niezaleznie kto pisuje i jaki jest > temat przewodni > miejsca dyskusji. Jak szukam merytorycznych wypowiedzi, to zagladam na fora/lis > ty/grupy > amerykanskie, czy brytyjskie. > To jest 'nasze kochane polskie piekielko', gdzie nie trzeba diabla, bo sami sie > ludzie pilnuja :( Drogi orientmanie, dziękuję Ci bardzo za wyjaśnienie:) Odpowiedz Link Zgłoś
nata82 Re: szybko się uczysz 21.05.06, 09:36 rzadko kiedy się "przy***lam" jak to nazwałaś. Ale jeśli ktoś 3 min wcześniej (jak owa konewka)nauczona ,że można kogoś zje...ć sama to robi - to mi po prostu rączki opadają. "Uczą" się złych nawyków na tym forum. Oko za oko - niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewka kon <lol> Re: szybko się uczysz IP: *.toya.net.pl 21.05.06, 10:47 Jakos nad tym nie ubolewam. Odpowiedz Link Zgłoś
trykolina Re: Po premierze "Kod'u Da Vinci" 20.05.06, 11:36 Byłam wczoraj o 17.30 w tym nowym multipleksie CC (BTW tragiczna jakość dźwięku i obrazu, w portównaniu do SS) z filmu wyszłam mniej więcej po godzinie, jakoś tak po scenie z obrazem ostatniej wieczerzy, kiedy kolega Hanksa im to wszystko tłumaczył. Nie jestem super więrząca i praktykująca katoliczka, ale na taki stek bzdur i retorykę niemal nachalnych jehowych szkoda mi było czasu. Howard mnie zawiódł, bo byłam fanką jego filmów. No cóż ogólnie do kina chodze prawie co tydzień, oglądam dużo filmów i ten oceniam bardzo nisko. Tania sensacyjka, średnio zagrana i ze słabymi zdjęciami... Ludziom na widowni jak zauważyłam po filmie tez się niezbyt podobało... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grisza Re: Po premierze "Kod'u Da Vinci" IP: 80.51.47.* 20.05.06, 13:07 skoro wyszlas po godzinie, to jakim cudem widzialas reakcje ludzi po seansie? czekalas na zewnatrz az wyjda? Odpowiedz Link Zgłoś
trykolina Re: Po premierze "Kod'u Da Vinci" 21.05.06, 11:28 oczywiście, że czekałam przed salą do końca, na osobę, z którą byłam w kinie. Odpowiedz Link Zgłoś
wredna.suka Re: Po premierze "Kod'u Da Vinci" 21.05.06, 11:33 <lol> i pewnie to był facet... I tak Cie wystawił.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Groom Re: Po premierze "Kod'u Da Vinci" IP: *.toya.net.pl 21.05.06, 18:44 no widząc Twoją morde, to faktycznie jesteś suką, gorzej niż wredną... Odpowiedz Link Zgłoś
uerbe Re: Po premierze "Kod'u Da Vinci" 21.05.06, 22:24 wredna.suka napisała: > <lol> i pewnie to był facet... > I tak Cie wystawił.. Może po prostu był nastronie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman Re: Po premierze "Kod'u Da Vinci" IP: *.toya.net.pl 21.05.06, 18:49 Zły dźwięk? A przepchałaś uszy przed seansem? Odpowiedz Link Zgłoś
par0dia Re: Po premierze "Kod'u Da Vinci" 20.05.06, 15:08 a ja się nie wybieram, czytałam już scenariusz ...tfu, książkę. wobec tego jedyna zaleta tej książki, czyli wciągająca zagadka bierze w łeb. Odpowiedz Link Zgłoś
szprota fragment recenzji 21.05.06, 13:43 "...Ekranizacja bestsellerowej powieści Dana Browna bez litości obnaża słabości literackiego oryginału: wszystkie nielogiczności są tu jak na dłoni, na czele z absurdalnymi motywacjami (każda kolejna głupsza od poprzedniej) ścigającego szacownego amerykańskiego naukowca francuskiego gliniarza" ktoś jest w stanie mi to przetłumaczyć na polski? bo pan Mossakowski napisał tak, że nie wiem, kto kogo i jaką ma motywację. Odpowiedz Link Zgłoś
orientman Re: fragment recenzji 21.05.06, 15:49 elementarne droga łotsonko ;) p. Mossakowski okresla mianem absurdalnych motywacje policjanta. ja tylko nie wiem dlaczego tak jest, ze ze sredniej ksiazki robi sie kiepski film zamiast poprawic podstawowe wady.. Odpowiedz Link Zgłoś
szprota po ciężkiej myślawie 21.05.06, 16:20 udało mi się do tego dojść. w sumie logiczne, że do recenzowania marnych filmów angażuje się osoby o marnym władaniu językiem polskim. stylistycznie toto było tak karkołomne, że czytywałam instrukcje obsługi telefonów napisane przystępniej. a w kwestii meritum: filmu nie widziałam, książkę zżułam, wot takie czytadełko. aktualnie usiłuję przetrawić "anioły i demony" i póki co płaczę ze śmiechu nad odkrywczym i elitarnym wyjawieniem, że Rafaelowi było Santi. Odpowiedz Link Zgłoś
longeta kino komercyjne zeszło na psy. 21.05.06, 16:28 lubie psy!ale kina,a zwłaszczy tych ostatnich super produkcji nie trawie wszystkie filmy są podobne do siebie nic orginalnego! gdyby nie nie ataki i kontrataki koscioła na temat tego filmu ktoś by go zauważył? Odpowiedz Link Zgłoś
orientman Re: po ciężkiej myślawie 21.05.06, 16:43 ostatnio slyszalem piekny tekst, ze jesli krytycy sie tak dobrze na tym wszystkim znaja, to dlaczego sami nie zrobia jakiegos dziela artystycznego :) Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: po ciężkiej myślawie 21.05.06, 16:45 ponieważ krytcy to taka artystyczna cenzura,a nie twórcy. Odpowiedz Link Zgłoś
orientman Re: po ciężkiej myślawie 21.05.06, 17:11 e nie.. oni sa jak nauczyciele. niespelnieni poeci, ktorzy dokonuja wiwisekcji dziel spelnionych poetow :) Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: po ciężkiej myślawie 21.05.06, 17:14 tak,ale po znajomości mogą kogos wypromować lub skasowac poetę w niepamieć. Odpowiedz Link Zgłoś
orientman Re: po ciężkiej myślawie 21.05.06, 17:24 potega wolnosci wypowiedzi :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał M. Re: po ciężkiej myślawie IP: *.tvsat364.lodz.pl 22.05.06, 07:54 Ten tekst to głupie gadanie skrzywdzonych "tfurcuf" kiepskich filmów i książek. Każdy z nas ma prawo krytyki pewnych rzeczy, mimo że nie potrafi ich zrobić lepiej. Krytykujemy władzę, choć nigdy nie byliśmy politykami. Krytykujemy wygląd czy awaryjność samochodów chociaż sami ich nie potrafimy budować. I to samo dotyczy filmów. To scenarzyści i reżyserzy mają pracować tak, żeby krytycy piali z zachwytu, a nie krytycy mają piać nad byle kiczem tylko dlatego, że sami filmów nie kręcą. Wracając do tematu: Nie byłem na "Kocie da Vinci" i nie wybieram się. Odpowiedz Link Zgłoś
uerbe Re: fragment recenzji 21.05.06, 22:26 szprota napisała: > absurdalnymi motywacjami (każda kolejna głupsza od poprzedniej) ścigającego > szacownego amerykańskiego naukowca francuskiego gliniarza" > > ktoś jest w stanie mi to przetłumaczyć na polski? bo pan Mossakowski napisał > tak, że nie wiem, kto kogo i jaką ma motywację. Ja piszę w ten sposób :) Odpowiedz Link Zgłoś
cassani Re: Po premierze "Kod'u Da Vinci" 21.05.06, 18:46 na film się nie wybieram, książke przeczytam za jakieś 6-7 lat. jest tyle fajnych książek do przeczytania że nie mam czasu na kryminały. ale słyszałem od kilku znajomych że film to kompletne dno. zresztą słyszałem też w mediach słabe recenzje po ubiegłotygodniowej premierze w Cannes. Odpowiedz Link Zgłoś
camelot Re: Po premierze "Kod'u Da Vinci" 21.05.06, 20:54 Byłem widziałem i uważam że warto chcociaż czasami trochę wieje nudą. Zrozumiałem natomiast dlaczego tak klechy zrobiły nagonkę na ten film (chcociaż według mnie ta nagonka to najlepsza forma bezpłatnej reklamy). Niektóre kwestie z tego filmu mogą dla mniej obeznanego widza robić wrażenie świeżo odkrytej prawdy, gdyż są dość sugestywnie wyjaśniane i popierane faktami z życia codziennego. Nie żałuję wyjścia do kina na ten film chcociaż pół sali było pusta. Odpowiedz Link Zgłoś
cassani Re: Po premierze "Kod'u Da Vinci" 22.05.06, 08:20 klechy robiąc nagonke udowadniają że wiara większości nazywających się wierzącymi jest płytka i czysto obrzędowa. chodzimy na pielgrzymki ale z chodzących prawie nikt nie miał biblii w ręku. Odpowiedz Link Zgłoś
rozmowy_kontrolowane Re: Po premierze "Kod'u Da Vinci" 22.05.06, 07:29 wredna.suka napisała: > Jestem pod dużym wrazeniem filmu. > Odzwierciedlenie bardzo dokładne książki. > Wyobraźna zaspokojona. Dokładne odzwierciedlenie książki? To chyba nie czytałaś "Kodu Leonarda da Vinci". Ten film to jakas pomyłka. Odpowiedz Link Zgłoś
excentrix myślałem że kod da Vinci 22.05.06, 08:35 a kod dał mnij rozmawiają dwa mole książkowe -Widziałeś Kod da Vinci? -Tak, ale książka była lepsza Odpowiedz Link Zgłoś