Dodaj do ulubionych

Tak! - dla McDonalda w Sieradzu

21.05.06, 09:29

Obserwuj wątek
    • farbenheit Re: Tak! - dla McDonalda w Sieradzu 21.05.06, 19:56
      Coz za pelna, poparta wieloma argumentami, rzeczowa i konstruktywna
      wypowiedz...Pelen podziwu dla tak wielowarstwowej i rozbudowanej wypowiedzi
      jestem, naprawde...
      • garrett76 Re: nie- dla dzieci neostrady w Sieradzu 22.05.06, 17:05
        dziecineostrady.prv.pl/
    • wpm1 Re: Tak! - dla McDonalda w Sieradzu 22.05.06, 17:02
      A tak w ogóle to o co ci chodzi?

Moja wypowiedź jest na takim samym poziomie jak
      wcześniejsza o treści 'nie dla McDonalda w Sieradzu'
      a obydwa wątki nie mają żadnego znaczenia dla bytu sprawy.

Zamiast tego należałoby postawić bardziej sensowne
      pytanie: czy McDonald w ogóle zechce wejść do Sieradza
      i czy w ogóle coś takiego planuje? Osobiście wątpię.

• paenka Re: Tak! - dla McDonalda w Sieradzu 22.05.06, 17:08
        > Moja wypowiedź jest na takim samym poziomie jak
        > wcześniejsza o treści 'nie dla McDonalda w Sieradzu'
        > a obydwa wątki nie mają żadnego znaczenia dla bytu sprawy.

No moze w tej chwili nie ma, ale moze miec. Idąc tą drogą równie dobrze moglibyśmy wywalić połowę watków np dotyczacychpolityki, starówki sieradzkiej itp. Właściwie to po co w ogole rozmawiac, dyskutować, wychodzic z jakąs inicjatywa jak i tak nie mamy na to wpływu? RM zrobi swoje i po swojemu, przedsiębiorcy również. A czy nie warto abyspołeczeństwo miało cos do powiedzenia w tej materii? W zasadzie to takie sa założenia konstytucyjne. Więc wedlug mnie jest sens.

Zamiast tego należałoby postawić bardziej sensowne
        > pytanie: czy McDonald w ogóle zechce wejść do Sieradza
        > i czy w ogóle coś takiego planuje?

W takim razie po co ten watek zakladales? Nie lepiej by bylo pokazac klase, i starac sie podciagnac w takim razie poziom tematow dajac przyklad? A moze to lenistwo lub brak ambicji?

> Osobiście wątpię.
        Hmmm a mi sie kiedys obiło o uszy że były takie plany ale od nich odstąpiono z róznych powodów.
      • ebusia_fam_fatal Re: Tak! - dla McDonalda w Sieradzu 22.05.06, 17:08
        chociaz jeden nasz argument na nie: mcd to syf
        argument na tak: ???

jednak troszke zanizasz poziom :D

> pytanie: czy McDonald w ogóle zechce wejść do Sieradza
        > i czy w ogóle coś takiego planuje? Osobiście wątpię.

Ty wątpisz, że nie chce wejść, a my .... mamy taką nadzieję! :)
    • wpm1 Re: Tak! - dla McDonalda w Sieradzu 22.05.06, 17:47
      No i rozruszało się! Oczywiście głos zabrały, a jakże, dwie wytyranki forum i oczywiście jak zwykle w swoim normalnym stylu - huzia na juzia! Nie ważne, że głupio, bez sensu i śmiesznie, ale najważniejsze to dołożyć klientowi - bo tylko one maja tu przecież patent na mądrośc!

A prawda jest taka, że nie ważne czy to będzie McDonald (nawiasem mówiąc g.wno mnie obchodzi czy serwują truciznę czy tez ambrozję, ja z ich usług nie korzystam i nie zamierzam, nawet w Sieradzu) czy też będzie to inne Tesco czy Geant, jeśli zechcą wybudować swój obiekt w mieście i jeśli będą chcieli to zrobić na terenie, który w planie zagospodarowania przeznaczony jest na cele handlowo-usługowe, to po prostu to zrobią i nikt nie ma prawa im tego zabronić, zakazywać (ale protestować se można), nawet żaden monter pyton! A jeśli ktoś wmawia ludkowi, że można zablokować taką inwestycję to po prostu kłamie!
      • paenka Re: Tak! - dla McDonalda w Sieradzu 22.05.06, 17:55
        wpm1 napisał:

> No i rozruszało się! Oczywiście głos zabrały, a jakże, dwie wytyranki forum i o
        > czywiście jak zwykle w swoim normalnym stylu - huzia na juzia! Nie ważne, że gł
        > upio, bez sensu i śmiesznie, ale najważniejsze to dołożyć klientowi - bo tylko
        > one maja tu przecież patent na mądrośc!
        >
        > A prawda jest taka, że nie ważne czy to będzie McDonald (nawiasem mówiąc g.wno
        > mnie obchodzi czy serwują truciznę czy tez ambrozję, ja z ich usług nie korzyst
        > am i nie zamierzam, nawet w Sieradzu) czy też będzie to inne Tesco czy Geant, j
        > eśli zechcą wybudować swój obiekt w mieście i jeśli będą chcieli to zrobić na t
        > erenie, który w planie zagospodarowania przeznaczony jest na cele handlowo-usłu
        > gowe, to po prostu to zrobią i nikt nie ma prawa im tego zabronić, zakazywać (a
        > le protestować se można), nawet żaden monter pyton! A jeśli ktoś wmawia ludkowi
        > , że można zablokować taką inwestycję to po prostu kłamie!

To ty masz juzio na imie?
        Nikt nikogo nie chce blokowac, po prostu wyrazam swoja opinie w tej kwestii. Z reszta czytaj uwaznie. Ja po prostu nie bede kwiczala z tego powodu ze McDOnio sie wybuduje albo nie. I tyle. Jej co sie dzieje na tym forum. Ludzie zarazaja sie od Piotrkowian chyba choroba "dopisywania sobie znaczen i nadinterpretacji postów".
        Zacząłeś temat więc rozmawiam z Tobą, tzn probuje. Przedstawiam ci moje stanowisko a ty jakos nie chcesz rozwinac swojego. Jedyne co sie dowiedzialam to to ze jestes na TAK BO TAK TAK. Jestem naprawde ciekawa twoich racji, wiec pozwol mi je poznac albo ... sorki ze tak dosadnie przestan prowadzic dyskusje i rzucac jakimis z nieba wzietymi epitetami.
        Nie rozumiem rowniez dlaczego kazdy kto sie ostatnio z kims nie zgodzi jest posadzany o obnoszenie się z posiadaniem patentu na mądrość? Co wy wszyscy tacy emocjonalni?
        • jasiek53 Re: Tak! - dla McDonalda w Sieradzu 23.05.06, 13:16
          paenka mapisała:
          Nie rozumiem rowniez dlaczego kazdy kto sie ostatnio z kims nie zgodzi jest
          posadzany o obnoszenie się z posiadaniem patentu
          na mądrość? Co wy wszyscy tacy emocjonalni?
          -----------
          cóż IV rzeczpospolita
          przykład z góry idzie .Mniej Wiadomości oglądać a więcej czytać heheh:)
      • ebusia_fam_fatal Re: Tak! - dla McDonalda w Sieradzu 22.05.06, 17:56

> No i rozruszało się! Oczywiście głos zabrały, a jakże, dwie wytyranki forum (...)

a co, to juz weterani nie moga wyrazac swojej opinii?
      • ebusia_fam_fatal Re: Tak! - dla McDonalda w Sieradzu 22.05.06, 17:59
        huzia na juzia?
        odpowiedzialam Ci po prostu
        tak jak paenka

glupio bez sensu i smiesznie to zes ten temat zaczal

> A prawda jest taka, że nie ważne czy to będzie McDonald (nawiasem mówiąc g.wno
        > mnie obchodzi czy serwują truciznę czy tez ambrozję, ja z ich usług nie
        > korzystam i nie zamierzam, nawet w Sieradzu) czy też będzie to inne Tesco czy
        > Geant, jeśli zechcą wybudować swój obiekt w mieście i jeśli będą chcieli to
        > zrobić na terenie, który w planie zagospodarowania przeznaczony jest na cele
        > handlowo-usługowe, to po prostu to zrobią i nikt nie ma prawa im tego
        > zabronić, zakazywać (ale protestować se można), nawet żaden monter pyton! A
        > jeśli ktoś wmawia ludkowi, że można zablokować taką inwestycję to po prostu
        > kłamie!

dzizas, wpm..
        temat mcd byl pol zartem pol serio

i kto tu huzia na juzia co?
        bo troche mi to wyglada na "przyganial kociol..."
      • garrett76 Re: Tak! - dla McDonalda w Sieradzu 22.05.06, 18:04
        > No i rozruszało się!
        No i to chodziło. Zwróciłeś na siebie czyjąś uwagę. Gratuluję.
        Bo przeciez wątek zakładałeś nie w celu dyskusji, skoro ten temat Ci pozostaje
        obojętnym.

Jak już mącić to z klasą, proszę: The Subtle Art of Trolling
        www.urban75.com/Mag/troll.html
    • maddox84 Re: Tak! - dla McDonalda w Sieradzu 22.05.06, 17:57
      No a ja tam lubie jedzenie z McDonalda od czasu do czasu..
      • paenka Re: Tak! - dla McDonalda w Sieradzu 22.05.06, 18:00
        maddox84 napisał:

> No a ja tam lubie jedzenie z McDonalda od czasu do czasu..

No i super, a ja lubie bardzo mcflurry z lionem, po prostu uwielbiam ;)
      • ebusia_fam_fatal Re: Tak! - dla McDonalda w Sieradzu 22.05.06, 18:03
        ja z mcd lubie tylko szejki :)

ktos tu pisal na forum dawno temu o mcd, jak pracowal w niemczech w mcd przy ...
        przepakowywaniu paczek z miesem.
        przepakowywac trzeba bylo, bo date waznosci mialo ze dwa lata do tylu. wiec
        trzeba bylo nowe paczki z nowymi datami zrobic :/

bleeeeee

• maddox84 Re: Tak! - dla McDonalda w Sieradzu 22.05.06, 18:10
          Ale czy uwazasz ze w "porzadnych" restauracjach nie ma podobnych przekretow ??
          Jesli tak to jestes dziecinnie naiwna...
          • ebusia_fam_fatal Re: Tak! - dla McDonalda w Sieradzu 22.05.06, 18:16
            nie wiem, nie chce wiedziec
            dlatego sama gotuje

co zreszta zauwazyliscie :)) ;)
    • maddox84 Re: Tak! - dla McDonalda w Sieradzu 22.05.06, 18:31
      A z McDonald`em to jest taki problem że ktoś może to lubić, a jeśli nie ma
      takiego w mieście to wiadomo... nie pójdzie. A rozwinięcie miasta we
      współczesnym świecie, czy to się Wam podoba czy nie, mierzy się w możliwości
      zaspokojenia przez mieszkańca jego potrzeb zarówno na wyższym jak i niższym
      poziomie...
      pozdrawiam z dwumcdonaldowego miasta ;)
      • farbenheit Re: Tak! - dla McDonalda w Sieradzu 22.05.06, 18:37
        Noo...miedzy bogiem a prawdą to jeden z tych McDonaldow to taki...hmm na sile w
        Piotrkowie. Jest w granicach administracyjnych ale do samego miasta jest jeszcze
        ladnych kilka kilometrow i to nie prosto tylko trzeba odbic.
        Ale ja nie chcialbym go miec nawet po samym domem :P Chociaz jest jedna rzecz
        ktora u nich lubie - ciastka z jablkiem :P
        • maddox84 Re: Tak! - dla McDonalda w Sieradzu 22.05.06, 18:40
          No fakt faktem ze jest w zasadzie jedynie w granicach ale za to drugi jest w
          samiutkim centrum ;))
        • maddox84 Re: Tak! - dla McDonalda w Sieradzu 22.05.06, 18:40
          A poza tym to widze ze zrozumiales sens tamtego postu ze hej...
        • galoszka76 Re: Tak! - dla McDonalda w Sieradzu 22.05.06, 18:43
          Wszyscy piszą że MCD jest beee ale jak tak czytam to każdy ma COŚ co lubi ;)
          ciasteczka z jabłuszkiem, szejki i inne paskudy hehe Ja też mam swoją ulubioną
          paskude w MCD :D
          • paenka Re: Tak! - dla McDonalda w Sieradzu 22.05.06, 18:54
            Bo to sa jedynie dodatki ktore McDonio wprowadził po tych atakach wszystkich iz zarcie serwowane w tej "restauracji" jest nie zdrowe. To dlatego naroilo sie tam sałatek. Ja np ni eruszylabym ich hamburgerow.
    • m-nauzyka Babcia ostrzegała: dziecko nie ruszaj paskudów!! 22.05.06, 18:33
      Ja powiem tak. :)
      Moja babcia (wyjątkowa kobieta) powiedziała do mnie jakieś pół roku temu:
      "Dziecko, ja wczoraj oglądałam w telewizji taki program i cały czas mówili o
      tych paskudach, ja Ci mówie córcia Ty tych paskudów nie ruszaj, to takie jest
      naszprycowane wszystko jakimiś chemiami, że szok"
      Na moje pytanie :"No ale babciu jakie paskudy??" odpowiedziała:
      "No takie paskudne jedne, no wiesz TE paskudy!! Amerukańskie!" Nadal nic nie
      rozumiejąc (już zniecierpliwiona z lekka) dociekałam dalej:" Ale JAKIE paskudy,
      do czego to?? JAKIE PASKUDY???"
      Na to babcia:"NO przecież mówie paskudy!! Do jedzenia!! Makdolansa jakiegoś"
      I mój śmiech (wyjątkowo choć raz perlisty)
      "Babciu FAST-FOODY ?!! :):):):)I McDonalda"
      "NO TAK. NO dziecko cały czas Ci to mówię, że paskudy, Ty tego lepiej nie
      ruszaj!"

I cała mądrość naszych czasów chowa sie przy takich osobach :)
      Wiedzą więcej i na dodatek jednym słowem potrafią człowieka powalić.
      A paskudy??? Są... paskudne ;):)
      • m-nauzyka Re: Babcia ostrzegała: dziecko nie ruszaj paskudów 22.05.06, 18:52
        A sam fakt, że coś tam lubię nie znaczy, że chcę mieć McD tuż pod nosem.
        Osobiście wolałabym cos troszkę mniej "paskudnego" i komercjalnego :)
        • ebusia_fam_fatal Re: Babcia ostrzegała: dziecko nie ruszaj paskudó 22.05.06, 18:53
          np moją słynną już kuchnię :D
          • m-nauzyka Re: Babcia ostrzegała: dziecko nie ruszaj paskudów 22.05.06, 18:59
            Jak mnie zaprosisz :)
            A jak nie... to ja zapraszam... knedle z truskaweczkami?... w sezonie
            truskawkowym rzecz jasna. Mniam - lepsze niż w McD szejk truskawkowy.
            Albo pierogi z jagodami - w sezonie jagodowym ;) rzecz jasna.
            Albo dźiczyzna... wsezonie łowieckim... tylko brak mi strzelby, a na niektórych
            by się może przydała... BO niektórzy to tez dźicz... ;)
            • ebusia_fam_fatal Re: Babcia ostrzegała: dziecko nie ruszaj paskudó 22.05.06, 23:41
              ehehehe jak zrobie cos dobrego to pewnie ze zaprosze:)
              bo tak to mi sie nie chce robic ;)
              • jasiek53 nie lubie ,nie chodzę ,nie chcę :) 23.05.06, 13:23
                nie uczęszczam do ww. przybytku rozkoszy kulinarnej
                byłem tam chyba 2 razy w życiu( a mógłbym co 2-3 dni) i nic szczególnego :(
                tak samo staram się nie jadać żadnego śmiecia typu hot-dg,hamburger,parówki
                cienkie!
                -----------------
                na szybką przekąskę wolę pętko kiełbasy(może być śląska),ogórka
                konserwowego ,bułkę,musztardę i piwko

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka