Dodaj do ulubionych

"Giertychy" już uczą! W Łodzi.

21.05.06, 16:45
"W XXXIII LO na Retkini "świecki" jak najbardziej nauczyciel HISTORII -
p. Jawor ;-)
Od co najmniej 10 lat naucza, że zmartwychwstanie Jezusa to niepodważalny
fakt historyczny. Ponadto przeznacza kilkanaście godzin lekcyjnych, aby
omówić podróże apostoła Pawła. Oraz zadaje uczniom takie prace domowe, które
mogą mieć tylko jeden cel:
wyrobić u młodzieży przekonanie, że niekatolicy (zwłaszcza żydzi (tych
poglądów ta pani w ogóle nie próbuje ukrywać!) i muzułmanie) to wyłącznie
plugawa zaraza, która w ludzkiej historii niczym pozytywnym się nie zapisała.
Według mnie to z powołania jest ona jednak katechetką, dewota jedna, ale na
pewno nie nauczycielem historii. Zwłaszcza nie jest nauczycielem świeckim.
Tylko co, do cholery, ona robi w publicznym liceum za publiczne pieniądze?"

Co począć z takimi "giertychami oświaty"?
Obserwuj wątek
    • longeta Re: "Giertychy" już uczą! W Łodzi. 21.05.06, 16:48
      skoro naucza od 10 lat?
      to chyba robi to dobrze,czy jej uczniowie oblewają mature z histori?
      • barracuda7110 Re: "Giertychy" już uczą! W Łodzi. 21.05.06, 16:52
        Przy założeniu, że ktokolwiek tam zdaje maturę z historii opierając się na tym
        co ta osoba przekaże.
        • longeta jasne 21.05.06, 16:53
          tylko tego nie wiemy.
          • piezo1 Re: jasne 21.05.06, 17:01
            Szkoła ma edukować. Czyli nie tylko nauczać, lecz także i wychowywać.
            Ten nauczyciel historii może naucza (jak piszesz), jednakana pewno nie
            wychowuje w sposób właściwy.
            • longeta Re: jasne 21.05.06, 17:07
              chcesz powiedziec że uczniowie po skończeniu tej szkoły rzucą się z pałkami na
              żydów i arabów?
              • piezo1 Re: jasne 21.05.06, 17:16
                Nie rzucą się prawdopodobnie. Oby!
                Jednak nie będą stanowczo potępiali tego, że inni się rzucają...
                • longeta Re: jasne 21.05.06, 17:23
                  może tak,czy idąc ulicą i widząc napasć będziesz się pytał kto i jakiego jest
                  wyznania i kto go uczył?
    • big_news Re: "Giertychy" już uczą! W Łodzi. 21.05.06, 17:07
      Te "Fuckty i Mity" to niezmiernie wiarygodna gazeta. A jej piewcy (czy może
      piezowcy?) to rzetelni sprawozdawcy.
      • piezo1 Re: "Giertychy" już uczą! W Łodzi. 21.05.06, 17:20
        Te "Fuckty..." są gazetą, z której nawet Wyborcza i Rzeczpospolita spisały
        literka po literce prawie całe sensacyjne artykuły! Na przykład o aferze
        paliwowej. Spisały po około 2-3 miesiącach. Numer "FiM" z opisem afery mam do
        dzisiaj, zaś pracując w kiosku mogłem przeczytać artykuły w Wyborczej i Rzepie
        w celach porównawczych.
        Oczywiści zarówno Wyborcza, jak i Rzepa zaczęły "swoje" artykuły mniej więcej
        tak:
        jako pierwsi ujawniamy...

Śmiechu warte.
        • big_news Re: "Giertychy" już uczą! W Łodzi. 21.05.06, 17:24
          A może byłbyś tak łaskawy i przytoczył moje słowa sławiące GW lub Rzepę? Nie
          znajdziesz takowych. Ale to i tak nie oznacza, iż FiM mógłbym uznać za coś
          pozytywnego.
      • gray Re: "Giertychy" już uczą! W Łodzi. 21.05.06, 17:25

a to podobnie jak ci co o porozbijanych telewizorkach opowiadają - łżetelni tacy :P
        • big_news Re: "Giertychy" już uczą! W Łodzi. 21.05.06, 17:29
          Nie odbieraj prawa do łżetelności już raz uznanym chłopakom. Ani myślę do nich
          pretendować:)
    • Gość: magda A wtrace sie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.06, 21:34
      Nie chce posadzac kogos o kumoterstwo, ale gdyby klocili sie tu "goscie",
      moderatorki czy tez opiekunki forum juz dawno by interweniowaly. Poniewaz tego
      nie zrobily, zwracam sie z uprzejma prosba (to do big_newsa), byscie, drodzy
      panowie, zaniechali klotni na forum. Moja rada (do graya) sp......ajcie na priva
      ze swoimi kiepskimi tekstami, ktore nijak nie maja sie do pier....nego tematu watku.
      No offence, chyba dobra forme przybralam zwracajac sie do Was? LOL
      • szprota Re: A wtrace sie 21.05.06, 21:36
        interweniują, tylko czasem lubią mieć przerwę na herbatę i jak widać nie nadążają ;]
        • Gość: szprota_z_nożem PS Gray, Big_News IP: *.zdnet.com.pl 21.05.06, 21:39
          a może tak przerwa od kompa i rundka naokoło bloku? pomoże na nadmiar energii.
          ewentualnie niech któryś z panów podpowie, co jest mojemu kompu, że przestał
          aparat wykrywać. sterowniki do kabla ma, do sprzęta również, kabel jeszcze
          wczoraj na innym sprzęcie śmigał.
          • Gość: magda Re: PS Gray, Big_News IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.06, 21:41
            > a może tak przerwa od kompa i rundka naokoło bloku?

Popieram pod warunkiem, ze nie mieszkaja blisko siebie. ;)
            • big_news Re: PS Gray, Big_News 21.05.06, 21:48
              Obie panie są chyba przewrażliwione. Przecież w tym akurat wątku niezbyt mocno
              okładamy się z grayem. Można nawet rzec, że tutaj nasze stosunki są niemal
              wzorowe. Co do przebieżki to może i słuszna rada (ale tylko w kontekście innych
              forumowych tematów), tym bardziej, że dzieli nas w prostej linii kilka
              kilometrów, więc nie zachodzi obawa bezpośrednich wymian uprzejmości;)
              • szprota nie wiem, jak obie 21.05.06, 21:51
                ale niżej podpisana jest już cholernie zmęczona czytaniem tej całej wymiany
                ciosów na forum, czy to w wykonaniu panów, czy też w czyim innym. złe jakieś w
                was wstąpiła albo wojna idzie, przed wojną tez była burza.
                • big_news Re: nie wiem, jak obie 21.05.06, 21:52
                  I wyngiel:)
                  • szprota tonie wungiel 21.05.06, 21:54
                    to nie wungiel, gołąbeczko, ino elektroniczno lado sklepowo.
                    ech, jak tu reklam nie lubić :D
      • huann Re: A wtrace sie 21.05.06, 21:36
        Gość portalu: magda napisał(a):

> Nie chce posadzac kogos o kumoterstwo, ale gdyby klocili sie tu "goscie",
        > moderatorki czy tez opiekunki forum juz dawno by interweniowaly.

a nie widzisz, że te najbardziej "srurealne" z obu stron "sporu" posty poszły
        juz światłowodem do microsofta? :P
        • Gość: magda Re: A wtrace sie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.06, 21:45
          Niom, faktycznie - cos graya w drzewku ubylo. ;)
          • szprota Biggiego też 21.05.06, 21:47
            coś stracił poziom, ale w sumie, gdyby do mnie się Gray tak przyrzepił, też bym
            straciła cierpliwość. z tym, że wolałabym ją stracić wobec mniejszej publisi ;]
            • big_news Re: Biggiego też 21.05.06, 21:51
              Coś mi mówi, iż powinienem w tym momencie przywołać kultową już formułkę o
              niedyskutowaniu z kimś niezbyt rozgarniętym (hehehe), bo tenże sprowadza do
              swojego poziomu... itd., ale się powstrzymam. Tym bardziej, że czasami lubię się
              poprztykać;)
              • szprota Re: Biggiego też 21.05.06, 21:52
                się zaś prztykaj, ale na swoim poziomie, bo bywa wysoki ;p
                • big_news Re: Biggiego też 21.05.06, 21:56
                  I orły czasami muszą gdzieś przysiąść;)
                  • szprota Re: Biggiego też 21.05.06, 21:57
                    wszak lepiej na skale niż w szambodole?
                    • big_news Re: Biggiego też 21.05.06, 22:01
                      Wszak lepiej. Ale co zrobić jak od czasu do czasu za chińskiego luda nie można
                      znaleźć suchego miejsca.
                      • szprota rzekłabym 21.05.06, 22:28
                        olać, a nuż anihiluje się wilgoć.
                        • big_news Re: rzekłabym 21.05.06, 22:41
                          Słusznie prawisz. Udam się do dermatologa w związku z tym moim świerzbieniem łapsk;)
                  • huann Re: Biggiego też 21.05.06, 22:06
                    bo inaczej się kładą. cie(r)niem.
            • gray hmm 22.05.06, 08:38

i curie-skłodowska też by straciła!
              bo gray się czepia wszystkich i nie ma na to reguły, prawda?...

czy ja się kiedyś do ciebie przyczepiłem?

odpowiedzi na pytanie 'jak myślisz, dlaczego?' również nie powinnaś długo szukać.
              • szprota Grayu 23.05.06, 17:42
                przeca nie twierdzę, że się rzepiasz wszystkich jak dziecko rakiety. Ale po Big_Newsie pojechałeś na tym wątku (i to nie pierwszy zresztą raz!) jak święty Michał po diable i nawet równie nagle, bez dania racji ni przyczyny.
                się parę razy wywnętrzałam na ten temat, ale co mi tam, powtórzę, inteligentom się utrwali, a mniej gramotni może pojmą: sympatie i antypatie wśród forumowiczów rzecz normalna, a nawet po trosze ciesząca, żeśmy nie byty wirtualne, tylko żywe ludzie, co oprócz mózgów mają serca i (Huannie, tak?) żoładki. Ino milej popatrzeć w zawartość mózgu czy serca niż jelita, drogi Grayu. Proszę mieć to na uwadze, kiedy następnym razem przybiegniesz omłotać Biggiego czy kogokolwiek, kto ci poziom kwasu we wzmiankowanym żołądku podniesie.
                howgh.
                • gray Re: Grayu 23.05.06, 18:12

w sumie to prawda - powinienem z dobrego serca polecić big_newsowi lekarza, zaś
                  on - używszy mózgu - powinien do tego lekarza się udać.

co do racji i przyczyn, przyczyną był inny wątek ale mniejsza z tym - łżelity do
                  jelity.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka