Dodaj do ulubionych

Bardzo ostry strajk w Matce Polce

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.06, 21:27
Bardzo prosze o sprawdzenie wysokosci zarobkow dyrekcji na czele z dyrektorem
Oszukowskim.To jest nieetycne zeby lekarz zwyczajny dostawal 15OO a dyrektor
25OOO miesiecznie. Strajkowac trzeba przeciw takm osobom.Pielegniarka ma 6OO
a dyrektor 4O razy wiecej. TO JEST SKANDAL. GDZIE JEST Prawo i
Sprawiedliwpsc. Zacznijcie od tych kominow,a pieniodze sie znajda.
Obserwuj wątek
    • Gość: xxxzzz Re: Bardzo ostry strajk w Matce Polce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.06, 21:32
      Masz doktorku racje ,tylko kto to ma zalatwic,jak oni za kazdej wladzy czy to
      lewej czy prawej ,sa dobrzy i jaka wladza jest to ja poperaja,byleby byc przy
      korycie
      • Gość: mirek zapłata za strajk? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.06, 23:37
        coś się panom doktorom w głowach po... Za czas strajku , czyli nie wykonywanie
        nałożonych obowiązków wynagrodzenie nie przysługuje. Zwiazki zawodowe na te
        okoliczność tworzą fundusze strajkowe z których wypłacane są pieniądze dla
        strajkujących. Ale strajk na koszt pracodawcy to juz kpiny w żywe oczy. W ten
        sposób to ja strajkowałbym do samej emerytury, a mam do niej kilkadziesiat lat.
        • Gość: dkoktorowa Re: zapłata za strajk? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.06, 23:44
          no ale przecież te doktor co pracował powinien dostać więcej niż 28 groszy nie??
          • Gość: phd Re: zapłata za strajk? IP: *.toya.net.pl 03.06.06, 08:03
            przexcież nie pracował :-)
            dostał tyle na ile zasłużył...
            • Gość: literka_m Re: zapłata za strajk? IP: 217.6.80.* 03.06.06, 08:06
              matka polka ? to ten sam szpital w ktorym polozna zaproponowala mojej znajomej
              600 zl za rodzenie w jej obecnosci, bo jak nie, to cyt. "bedzie rodzic sobie
              sama" ?
              • Gość: blekot Re: zapłata za strajk? IP: *.toya.net.pl 03.06.06, 09:17
                ten sam
                nam powiedziano ze mamy zrobic usg z przeplywem ktorzy ci lekarze wykonuja ale
                w ... prywatnym gabinecie :-)))
                banda nierobow i konowalow, zwolnic ich a nastepnie zatrudnic z pencsja 200% z
                zastrzezeniem ze czas pracy 8 godzinny i bez drugiego miejsca pracy
              • Gość: mela Re: zapłata za strajk? IP: *.atol.com.pl 03.06.06, 13:23
                coś podobnego! położnej? nie do wiary! skąd u nich taka wysoka samoocena,a do
                szkółek policealnych szły często bez świadectw dojrzałosci,no,no!
    • joannamc Re: Bardzo ostry strajk w Matce Polce 03.06.06, 08:11
      Mam nadzieje, że zakończą strajk do września, bo zamierzam u nich rodzić.
      • Gość: jednoznaczny Do joannamc IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 03.06.06, 09:24
        Dobrze CI radzę odpuść sobie poród w ICZMP, lepiej wybierz szpital im.Ludwika
        Rydygiera w Łodzi na ul. Sterlinga 13.
        Miła i bardo fachowa opieka.
        • Gość: IGGU Re: Do joannamc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.06, 00:27
          Rydygier to najgorsza mordownia w Łodzi. Syf z XIX w. Trzeba mieć końskie
          zdrowie i brak jakichkolwiek wymagań by tam rodzić.
    • Gość: bond Re: Bardzo ostry strajk w Matce Polce IP: *.toya.net.pl 03.06.06, 11:54
      Niech kazdy lekaz wytlumaczy sie z dobr które posiada , niech zbada to skarbówka
      i potem niech strajkuja , kazdy polak dawal lapowke lekarzowi , kazdy , to
      najbardziej skorumpowana wg sondarzy warstwa spoleczna w polsce
    • Gość: Janek A za co mają dostać kasę? IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 03.06.06, 11:55
      Płaca jest za pracę a zdaję się że lekarz ma leczyć a nie okupować gabinet
      dyrektora.Ich to dobiło?Pewnie najlepiej siedzieć i brac pensję!!!
      • Gość: Leon Re: A za co mają dostać kasę? IP: *.toya.net.pl 03.06.06, 13:22
        Jak biedaczyna ma kredyty to niech dba o pracę, a nie myśli komunistycznie że
        mu się należy za to że żyje. Dawno to towarzystwo wzajemnej adorcji powinni
        rozgonić.
    • Gość: wnerwiony Re: Bardzo ostry strajk w Matce Polce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.06, 10:15
      raczej przestance brac w lape i wykonywac prywatne zabiegi na panstwowym
      sprzecie podczas zakontraktowanego czasu pracy, a wtedy przynajmniej zarobicie
      na swoje domy, samochody i moze fachowa prase, ktora tak ciezko kupic, bo niby
      za co!?
      wypelniajcie swoje przyzeczenie, do ktorego sie zobowiazaliscie i leczcie ludzi
      a nie swoje 'ja'!
    • Gość: Sarin Dyrektorzy - teraz wy pod Sejm! IP: *.kopernik.lodz.pl 04.06.06, 19:34
      Nie tak miało być. Pieniadze na podwyżki miały przyjść z budżetu państwa. Po to
      był ten strajk, protesty pod sejmem i inne akty rozpaczy, żeby ruszyli się ci
      na samej górze. Ale ci na górze siedzą z założonymi rękami i patrzą sobie, co
      będzie dalej. Dalej jest tak, że zestresowani dyrektorzy sami kombinują kasę
      dla swoich pracowników, bojąc się katastrofy finansowej (każdy dzień strajku to
      większe straty niż ewentualne podwyżki). Jedni mogą dać podwyżki i dają, inni
      nie mogą i nie dają (albo też dają, bo się boją). A tamci na górze patrzą i
      mówią: a niech sobie dyrektorzy radzą ze swoimi strajkami, co nas to obchodzi.
      My budżetu państwa ruszyć nie damy.
      Dyrektorzy szanowni! Macie problem jak cholera. Państwo pozostawiło was samych
      sobie. Powiedzmy sobie szczerze: nie macie tej forsy! Dacie podwyżki,
      zadłużycie szpitale. Nie dacie, to zadłużycie jeszcze bardziej, bo strajki
      nieprędko sie skończą. Pod Sejm panowie bracia!!!
    • mareszka Strajk, a etyka lekarzy 05.06.06, 08:20
      Nie chcę się mieszać do polityki. Zgadzam się, że to skandal, że lekarz zarabia
      tyle, co pomocnik przy dociepleniach bloków, a pielęgniarka tyle, co pani na
      kasie, albo dozorca. I w tym przyznaję im rację. Nie jestem jednak w stanie
      zgodzić się z nimi...
      Walkę o aspiracje finansowe personelu medycznego mój dziadek prawie przypłacił
      życiem. Kiedy zaczęły się poważniejsze problemy zgłosił się do lekarza, który
      zasugerował, że może chodzić o wylew krwi do mózgu, a raczej o dorzut wylewu.
      Zmiany nie były rażąco widoczne, bo dziadek nie jest w pełni sprawny, miał wylew
      13 lat temu. Lekarz wypisał skierowanie do szpitala, odmówił jednak wezwania
      ambulansu. W szpitalu powiedzieli, że nie ma zagrożenia życia, a w związku ze
      strajkiem tylko takie przypadki są przyjmowane od razu. Wyznaczono odległy
      termin. Ze skierowania wynikało bowiem, że ma jedynie przykurcz prawej ręki.
      Następnego dnia nie mógł samodzielnie wstać, miał kłopoty z mową.
      To jest miejsce na ukłon w stronę Szpitala Bonifratrów w Łodzi. Został tam
      przyjęty i szybko przebadany. Protest lekarzy objawia się tam w ten sposób, że
      wszyscy noszą plakietki „popieramy protest”, ale pracują normalnie. Lekarz na
      izbie przyjęć powiedział, że to skandal, że odmówiono mu opieki. Dziadek po
      prostu by nie dożył do wyznaczonego terminu w szpitalu. Niestety część zmian
      powylewowych, z powodu długiego czasu, jaki pozostawał bez opieki, jest
      nieodwracalnych.
      Pytam się teraz co z przysięgą Hipokratesa, co z niesieniem pomocy chorym i
      bezradnym? Jaka etyka lekarska pozwala na igranie z życiem pacjenta w imię walki
      o lepszy byt?! Dlaczego skutków protestu nie ponoszą winni, a zatem rządzący, a
      ponoszą je sami chorzy i ich rodziny? Dlaczego prawo do godnego, dostatniego
      życia personelu medycznego muszą stać w konflikcie z prawem do godności i życia
      pacjenta?
      Cała sytuacja jest dla mnie porażająca. Sprawny, fertyczny starszy człowiek
      przemienił się w warzywo, bo ktoś chciał lepiej zarabiać! I Bogu jedynie
      dziękować, że nie przypłacił tego życiem!
      To chyba tyle uwag w kwestii etyki strajku, reszta pozostanie milczeniem...
    • Gość: siostra Re: Bardzo ostry strajk w Matce Polce IP: *.dolsat.pl / 85.219.248.* 13.06.06, 11:56
      zgadzam sie że pielegniarki za mało zarabiaja ale dlaczego ten strajk odbywa
      się naszym kosztem? nie znam sie na polityce i wtracac sie w to nie bede ale...
      pomijam to ze 5 tygodni temu moja siostra pojawila sie w Matce Polce w ciąży z
      plamieniami.na oddzial ja przyjeli, usg zrobili, nic niepokojacego nie bylo,
      plamienia wszyscy olali twierdzac ze to normalne w ciazy i wypisali ja do domu.
      po 3 tygodniach dalej plamila i w koncu lekarz u mnie w miescie na JEJ prośbę
      zrobił jej USG szyjki macicy i okazało się że od środka się rozwarła na 20 mm a
      dopuszczalne jest 5mm.i był zdziwiony że w Matce Polce nie zrobili tego USG
      szyjki i że ja wypuscili do domu bez zadnych leków na podtrzymanie i
      rozkurczowych.przy 20 mm. rozwarcia stwierdził że juz jest za pozno zeby to
      wszystko zatrzymac. i tego samego dnia odeszły jej wody! karetka przewiozla ją
      do Matki Polki bo tam maja lepszy sprzet dla wczesniaczkow. no i dziecko
      urodzone w 32 tyg. jak dla mnie przez niedopatrzenie lekarzy lezy teraz tam u
      nich a ja w tv slysze że strajk sie zaostrzyl, że pielegniarki odeszly od łóżek
      chorych i widzę połóżne z odziału gdzie dziekco leży jak siedzą z innymi
      strajkujacymi.ciekawa jestem kto teraz pilnuje dzieci a dodam że jest to
      oddział intensywnej terapii. i do tej pory na odziale przebywalo z 10 połóżnych
      a jezeli teraz zostala 1 to albo nie daje sobie rady albo wlasnie daje i w tym
      momencie okaze sie ze mozna zmniejszyc liczbę położnych. i tym samym znalezc
      pieniadze na podwyzki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka