Gość: wiki IP: *.lodz.msk.pl 29.06.06, 21:15 kiedy wzrosną płace dla obsługi naziemnej lotniska? biuraliści zarabiają tysiące a ci którzy odwalają brudną robote od 800 do 1200 na ręke Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: b77 Re: płace IP: *.toya.net.pl 29.06.06, 23:16 BRAWO BRAWO KONKRETNY TEMAT !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: QUO IURE? Re: płace IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.06, 23:57 Dlaczego tylu ludzi wylatuje z Polski?Hmmm...Może dlatego, że nie wiedzą co robią. A może dlatego, że nie chcą podzielić losu obsługi naziemnej lotniska? Dupognioty, wyciągają łapy po tysiące złotych nawet za nietrafne decyzje, a szare ludziki, harują dla nich wyciągając zmęczone dłonie, jedynie po jałmużnę! Odpowiedz Link Zgłoś
axx61 Re: płace 30.06.06, 04:55 I jest to prawidlowosc. A pamietac nalezy ze kapitalizm w Polsce a w Lodzi w szczegolnosci ma morde wilka. O to przeciez bila sie "Solidarnosc" Nie jestes zadowolony z wyplaty ? To moze zielona trawa lub wyjazd i to w dodatku z miejsca pracy. Zadnych szans. Do roboty i budowac kapitalizm. Roznice beda jeszcze wieksze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: minio nie kazdy burek to ta sama psina IP: *.devs.futuro.pl 30.06.06, 11:15 nie wrzucaj wszystkich biuralistow do jednego worka, tu tez sa podzialy i niesprawiedliwosci ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gazeta.pl Re: płace IP: *.toya.net.pl 30.06.06, 13:32 tysiące a ci którzy odwalają brudną robote od 800 do 1200 na ręke To nie jest temat na to forum. Proponuję zgłosić się z takimi problemami do swoich przełozonych lub prezesa portu. Nie za bardzo wiem co chcesz przez pisanie tutaj osiągnąć.Myślisz że ktoś sie przejmie losem zapie..jących jak małe motorki handligowców i sypnie kasą? Jak komuś się nie podoba to zawsze w poniedziałek wychodzi wyborcza z dodatkiem który może rozwiązać problemy niezadowolonych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarecki Re: płace IP: *.138.rev.vline.pl 30.06.06, 15:33 No podziwiam za........cych handlowców!!! Wyrazy współczucia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarecki Re: płace IP: *.138.rev.vline.pl 30.06.06, 15:36 I żeby się nie zasapały te małe motorki i motorynki od tej roboty!!! Bo z tego co wiem to macie wsparcie od nowoprzyjetych i ,,praktykantów"?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matej Re: płace IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.06, 16:45 dlatego gazeta jest taka tania zusu niepłaci tylko grosze studenton ale to porytee wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
rycerz.ktory.mowi.ni [...] 13.10.06, 07:24 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: płace IP: 80.54.43.* 13.10.06, 09:15 Tak z ciekawosci ile z osob piszacyc w tym watku pracuje na lotnisku ?? Bo ja tak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b77 Re: płace IP: *.toya.net.pl 30.06.06, 21:50 > I żeby się nie zasapały te małe motorki i motorynki od tej roboty!!! > Bo z tego co wiem to macie wsparcie od nowoprzyjetych i ,,praktykantów"?! Takie samo wsparcie jakie dał Kuszczak Polakom w meczu z Kolumbią.Uwierz mi nie chciał byś tej pracy za te pieniądze.Zapraszam na odprawę chętnie pokażę jak na czym ta praca polega i czemu jest taka upierdliwa. Pewnie myślisz, że górnicy mają ciężką pracę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 098 Re: płace IP: *.devs.futuro.pl 04.07.06, 08:02 A kolege to prosze od handlingowcow sie odp...... . Dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KK LOL IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.06, 16:04 Handlingowca pomylić z handlowcem... KK Odpowiedz Link Zgłoś
protz Re: LOL 30.06.06, 16:11 > Handlingowca pomylić z handlowcem... Tutaj to norma. Każdy sie zna najlepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matej Re: LOL IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.06, 16:41 handlingowiec czy inny tyle samo 1200 złotych polskich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarecki Re: LOL IP: *.138.rev.vline.pl 30.06.06, 21:17 Błycszczysz intelektem!!!! A wiesz co oni robią?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ?? Re: LOL kto to? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.06, 21:53 Handlingowcy? Co to za funkcja? Ktos może wytłumaczyć? Odpowiedz Link Zgłoś
kriku Re: LOL kto to? 01.07.06, 16:45 > Co to za funkcja? Ktos może wytłumaczyć? jak to co? handle'ingują się pasażerami i załogami. z jednej strony biorą od ciebie kod zdrapkę na ryana, pomagają znaleźć zaginiony bagaż, pomagają niepełnospawnym osobom wśiąść i wyśiąść z samolotu... z drugiej strony organizują obsługę czarterów, pomagają pilotom w zaopatrzeniu w kawkę, tym mniej rozgarniętym pomagają wypełniać plany lotów, pomgają w znalezieniu hotelu dla crew podczas srogiej zimy jak i skwarnego popołudnia... generalnie wszystko co się tyczy pasażera lub załogi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xopl Re: LOL kto to? IP: *.devs.futuro.pl 01.07.06, 20:09 > bagaż, pomagają niepełnospawnym osobom wśiąść i wyśiąść z samolotu... > z drugiej strony organizują obsługę czarterów, pomagają pilotom w zaopatrzeniu > w > kawkę, tym mniej rozgarniętym pomagają wypełniać plany lotów, pomgają w > znalezieniu hotelu dla crew podczas srogiej zimy jak i skwarnego popołudnia... > generalnie wszystko co się tyczy pasażera lub załogi. To po części true - tym się zajmuje sekcja pasażerska.Plany lotów to tak przy okazji bo nie powinni tego robić (od tego jest BOZ którego na Lublinku nie ma) Do nich należy jeszcze handlingowa obsługa techniczna tj:agregaty,załadunek i rozładunek bagażu i frachtu,kibelki+woda,odladzanie, pushe i parę jeszcze innych drobiazgów (typu catering czy sprzątanie).Handling to kolokwializm, po polsku to Dział Obsługi Naziemnej. Spójrzcie na www.lgs.com.pl tam więcej się dowiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
kriku Re: LOL kto to? 02.07.06, 00:03 Gość portalu: xopl napisał(a): > Plany lotów to tak przy > okazji bo nie powinni tego robić (od tego jest BOZ którego na Lublinku nie ma) "briefing" przyjmuje i rozsyła plany oraz wszystkie depesze (może oprócz ctot-fmc) a nasz handling czasem pomaga w wypełnianiu i koordynowaniu planów, co nie oznacza, że plany zatwierdza dlatego i tak należy je wysłać na jakiś krajowy briefing Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiki Re: LOL IP: *.lodz.msk.pl 03.07.06, 18:19 pracownik musi być dobrze opłacany bo inaczej bedzi jak wszędzie zaczną sie roszady a myśle że lotnisko to nie byle hurtownia czy widzewski bosch jak chcą mieć klase to muszą myśleć o załodze bo to na nich się wszysko opiera to zgrana ,wyszkolona i dobrze opłacana załoga buduje firme a podejście typu jak sie nie podoba to w....... nie przyniesie nic dobrego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOSC Re: płace IP: *.toya.net.pl 01.07.06, 21:44 Jak komuś się nie podoba to zawsze w poniedziałek wychodzi wyborcza z dodatkiem który może rozwiązać problemy niezadowolonych. TO CAłA POLSKA !!!!NAJLEPIEJ JAK SIE NIE PODOBA TO WYPIR....BO NA TWOJE MIEJCSCE JEST KTOS INNY ALE CZEMU NA ZACHODZIE MOZNA ZARABIAC JAK CYWILIZOWANY CZLOWIEK A W POLSCE BYC SMIECIEM ZA 930 Zł A PEWNIE JESTES TYM CO MA ZE 4 TYSIE I SRASZ NA TAKICH JAK MY Z LOTNISKA, ZAGOTOWALES MIE CZLOWIEKU ALE NIE ZAWSZE JEST HOSSA !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xopl Re: płace IP: *.devs.futuro.pl 01.07.06, 23:00 > W POLSCE BYC SMIECIEM ZA 930 Zł A PEWNIE JESTES TYM CO MA ZE 4 TYSIE I SRASZ NA > TAKICH JAK MY Z LOTNISKA, ZAGOTOWALES MIE CZLOWIEKU ALE NIE ZAWSZE JEST HOSSA ! W Polsce hossa to już była Panie kochany.Prawda zwykle bywa smutna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EMA Re: płace IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 02.07.06, 09:58 przeczytalem sobie wasza dyskusje tutaj na forum i chcialem sie niezgodzic z kilkoma istotnymi faktami. Po 1 jest to normalne zjawisko w kazdej branzy ze osoby na stanowiskach kierowniczych/dyrektorskich bede zarabialy wiecej niz zwykly Kowalski. Nie wiem jak dokladnie wyglada to na lodzkim lotnisku ale wraz z wiekszymi pieniedzmi idzie o wiele wiecej pracy i o wiele wieksza odpowiedzialnosc. Tak przynajmniej jest u mnie w firmie. Po 2 ktos wspomnial o wielkich zarobkach poza granicami naszego kraju. Otoz nic bardziej mylnego. Oczywiscie po przeliczeniu funtow na zlotowki wydawacby sie moglo iz zarabia sie fortune. Niestety tak nie jest. W firmie Handlingowej ServisAir dispatvherowie zarabiaja ok 900-1000 funtow miesiecznie co nie jest jakas rewelacja biorac pod uwage brytyjskie ceny. Zastanowcie sie troszke zanim cos napiszecie. Oczywiscie doceniam ciezka prace wszystkich pracujacych na lotnisku wiem ze to dobrzy i ciezko pracujacy ludzie. Z pozdrowieniami Tomek EMA Odpowiedz Link Zgłoś
profes79 Re: płace 16.10.06, 02:58 zarabiaja ok 900-1000 funtow miesiecznie Lepiej niz 1200 PLN w POlsce. Nawet biorac pod uwage ceny w GB bo z tego mozna spokojnie wyzyc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gazeta.pl Re: płace IP: *.toya.net.pl 02.07.06, 11:23 > W POLSCE BYC SMIECIEM ZA 930 Zł A PEWNIE JESTES TYM CO MA ZE 4 TYSIE I SRASZ NA > TAKICH JAK MY Z LOTNISKA, ZAGOTOWALES MIE CZLOWIEKU ALE NIE ZAWSZE JEST HOSSA ! Zdziwiłbyś się. Pracuję za bardzo gó..ane pieniądze już od wielu lat.Nie łudzę się że tutaj nagle bedzie raj ale i nie chcę wyjeżdżać bo moje miejsce jest w Polsce w Łodzi.A taki status quo to wegetacja. Wielu ludzi tak ma więc nie czuję się osamotniony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiki Re: płace IP: *.lodz.msk.pl 03.07.06, 17:37 kolego weż pod uwagę że ludzie pracujący jako obsuga naziemna też mają rodziny a pracują w święta i dni ustawowo wolne od pracy nie mając żadnej rekąpensaty za te dni możesz je sobie odebrać ale kiedy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiki Re: płace IP: *.lodz.msk.pl 03.07.06, 17:51 niezdajesz sobie sprawy ilu zbędnych ludzi siedzi sobie na lotnisku i pierdzi w stołki dobra fucha nikt się nie czepia i tak od kilku lat nie wspominając o marketingu który g... robi żeby było więcej lotów a to pas za krótki a to unia nie dała albo alianci wylondowali zobaczymy jak otworzą modlin Odpowiedz Link Zgłoś
r.arent Re: płace 12.10.06, 11:31 Jak czytam te posty , to pekam ze smiechu.....zwlaszcza jak kazecie wy....lac i ze inni czekaja na prace tutaj. To lotnisko tylko z nazwy to porzadna firma...tylko z nazwy.Ale na tym zakoncze , bo pracuje tutaj i wiem wiecej niz wy.....lepiej sie urgysc w jezyk .... a jak ktos chyba w tym ,albo innym watka powiedzial to potwierdzam ,ze iles % pracowników to ludzie z ukladow i rodziny,znajomi itd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lotnik Re: płace IP: *.138.rev.vline.pl 12.10.06, 13:44 Patrz - R.Arent!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lotnik Re: płace IP: *.138.rev.vline.pl 12.10.06, 15:49 Do Ciebie Rafale nic ,jestem tylko obserwatorem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lotnik Re: płace IP: *.138.rev.vline.pl 12.10.06, 15:52 I jeszce małe pytanko, co robisz w necie o godz 11.30?! Pracujesz ciężko?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lotnik Re: płace IP: *.138.rev.vline.pl 12.10.06, 15:53 I już może po śniadanku ,kawce i papierosku?! To jest ciężka i odpowiedzialna praca!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xopl Re: płace IP: *.devs.futuro.pl 12.10.06, 16:28 Kto to jest Rarent?Czy to jakaś funkcja na lotnisku? Odpowiedz Link Zgłoś
r.arent Re: płace 12.10.06, 22:41 o widze,ze tworzy sie nowy watek na moj temat....to moj debiut....a o 11.30 mam przerwe sniadaniowa , która przysluguje mi zgodnie z KP......bdw kto sie kryje pod ksywa lotnik?a rarent to nie funkcja ale moja tozsamosc, ktorej nie ukrywam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xopl Re: płace IP: *.devs.futuro.pl 12.10.06, 23:20 Ararent kurnia ale to nie polskie chiba?Muzułmanin czy jak?Przedstaw się tak normalnie tj: nazywam się Hassan Ararent itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gogu Re: płace IP: *.devs.futuro.pl 13.10.06, 09:15 dodaj jeszcze Al-Zarkawi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lotnik Re: płace IP: *.toya.net.pl 13.10.06, 12:19 kto sie kryje > pod ksywa lotnik Rafał to ja Leszek, nie poznajesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lotnik Re: płace IP: *.138.rev.vline.pl 13.10.06, 17:54 Przy Leszku Rafcio wymiękł! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gogu Re: płace IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.06, 17:11 ale o jakigo wam chodzi leszka ? mozdzer,krawczyk , leszek z polskich drog? Odpowiedz Link Zgłoś
r.arent Re: płace 18.10.06, 00:40 Gość portalu: lotnik napisał(a): > Przy Leszku Rafcio wymiękł! Hehehehe...niezle. Nigdy nie wymiekam , bo i dlaczego ? Czy ja cos zlego zrobilem czy powiedzialem? Nie mam powodu odczuwac strachu przedkimkolwiek. Zreszta sprecyzuj o jakiego Leszka ci chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lotnik Re: płace IP: *.138.rev.vline.pl 18.10.06, 08:36 noo..nie znasz Leszka ,przecież to twój koleżka!!! Odpowiedz Link Zgłoś
r.arent Re: płace 18.10.06, 09:48 a nazwisko? znam tu paru leszkow ( chodzi o imie ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lotnik Re: płace IP: *.138.rev.vline.pl 18.10.06, 09:57 chyba sam jesteś leszek i to tęgi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lotnik Re: płace IP: *.138.rev.vline.pl 18.10.06, 16:03 chyba u ciebie w wc jest niski poziom!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gogu Re: płace IP: *.devs.futuro.pl 19.10.06, 08:33 i zaczynaja sie wyzwiska .....a zatem koniec watku Odpowiedz Link Zgłoś