Gość: Kuba IP: *.parkowe.pol / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.06, 20:47 Prawo bogatego jest nadrzedne, i to wlasnie dla niego jest policja i straznicy.A kiedy przyjdzie taki czas ,a czas taki przyjdzie to znow bedzie......... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Gosc za male mandaty! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.06, 21:02 za male mandaty! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytacz Re: Efektów usuwania staczy z ulic na razie nie w IP: *.46.rev.vline.pl 04.07.06, 22:02 "Proszę dać mi pracę" To sobie ją znajdź, a nie biadol! W PUPie jest pełno ofert pracy za 900zł, których nikt nie chce podjąć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorro jak jesteś taki mądrala to sam sobie tyraj za te IP: *.tvsat364.lodz.pl 04.07.06, 22:09 grosze u mnie dozorca zarabia więcej i uważaj abyś nie stał się dziadem jak lekarze którzy za tą swoją nauke muszą dziadować we własnym kraju...przysłowie tyraj tyraj a garb ci sam wyrośnie jest w tym kraju na czasie i oby naprawde ludziom te garby nie powyrastały... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lekarz in spe Nie rozumiem... IP: 217.97.239.* 04.07.06, 22:26 Dlaczego ta Pani nie płaci mandatów? Żyjemy w państwie prawa czy nie? Dlaczego ja do k... nędzy mam płacić podatki na takiego złodzieja jak ta baba. PO co robiła dzieci jak nie ma ich za co utrzymać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorro Re: Nie rozumiem...ty nie płacisz podatków na tą b IP: *.tvsat364.lodz.pl 04.07.06, 23:01 babe i jej dzieci ty je płacisz na złodziei z sejmu i ich wygórowane marzenia ci ludzie zazdroszczą społeczenstwu że wszyscy nie są karani bo u nich na wiejskiej bez wyroku to posła ze świecą trzeba szukać...i tym my biedni ludzie różnimy się od tych ćwoków z sejmu...narazie bo za pare lat wszyscy będziemy mieli kartoteki z małymi lub większymi wyrokami,taki jest ten podły kraj i ludzie w nim mieszkający i będący u władzy...jak już nie ma co kraść i rozsprzedać to powoli trzeba zacząć okradać naród... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: Nie rozumiem...ty nie płacisz podatków na tą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 01:17 tere fere w rzadzie są sami złodzieje i przestepcy to ja też bede kradł paranoja z 200 mandatów jeden zapłaciła - gdzie są komornicy?! jak nie ma co zabrać (materialnie) to odebrać jej prawo np do mieskzania komunalnego, zasiłku, opieki zdrowotnej! niech zdycha jak pies jak nie zna podstawowych praw moralnych! boże widzisz i nie grzmisz Odpowiedz Link Zgłoś
joannamc Re: Efektów usuwania staczy z ulic na razie nie w 05.07.06, 06:17 Może piszmy lepiej GDZIE konkretnie stacze są non stop? Ja mieszkam na Radogoszczu i polecam strażnikom PLAC SłONECZNY zwłaszcza w sobotę i niedziele. Dookoła placu w podcieniach sklepy a na parkingach: stacze!!! Ostatnio w niedziele można było kupić staniki, bluzki, spodenki; na "stanowisku" obok garnki, młynki, trzepaczki do jajek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mewa Re: Efektów usuwania staczy z ulic na razie nie w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 08:15 Ktoś, kto organizuje ten handel musi płacić niezłe łapówki, skoro jeździ bezkarnie tyle czasu. Cały ten handel odbywa się za cichym przyzwoleniem wysokich urzędników. Dajcie mi możliwości to wam pokażę, jak zlikwidować nielegalny handel w 2 tygodnie. Ale UMŁ nie ma woli politycznej. Te działania uderzające w pionki to działania na pokaz. Głównych bossów mafii się nie rusza. Oni sa bezpieczni, chronieni przez kogoś na wysokim stanowisku. Wystarczy sprawdzić kto dowozi towar i skąd go bierze. Pojechać do tej hurtowni i sprawdzić ją dokładnie. Ale o takich działaniach nie słyszymy. Czytamy tylko o mandatach nakładanych na biednych ludzi. Jeżeli nie ma faktur na towar u dostawcy, to zarekwirować mu samochód, jako służący do popełnienia przestępstwa. Nie czytałem jeszcze aby zatrzymano choć jeden samochód, a Służba Celna ma takie uprawnienia. Jeżeli hurtownia jest nielegalna, to ją zaplombować. Panie Tomaszewski, proszę przestać nam mydlić oczy pozornym działaniem. Czekamy na uderzenie w bossów mafii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łodziankin Re: Efektów usuwania staczy z ulic na razie nie w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 20:28 Niektorzy tutaj gledzą tak jak chłopcy z PiS-u. Dla nich za wszystko odpowiada PO, a dla niektorych winny zawsze i wszędzie jest Pan Tomaszewski. A wystarczy tylko choćby "liznąć" przepisów, aby wiedzieć, ze "władza" Straży Miejskiej jest ograniczona tak samo jak władz miasta w tym zakresie. Chocby sławna na pół Łodzi sprawa Pani Kowalczykowej spod Pioniera, która od wielu lat zajmuje bezprawnie teren miasta i rozprowadza swój towar po całej Łodzi. I co z tego, ze władze miasta próbowały ją usunąć, kiedy prawomocna decyzja administracyjna została "zawieszona" przez Sąd Administracyjny, z uwagi na to, że ta "praca" stanowi jej źródło utrzymania, czyli może być bezkarna. To moze zlodziej, dla którego ta profesja jest źródłem utrzymania tez powinni być zwalniani pd odpowiedzialności, bo to przecież ich źródło utrzymania. I tak naprawdę, to większośc tzw. "staczy" ma się finansowo o wiele lepiej niż większośc z tych, którzy się nad nimi litują. Nie płaca podatków, opłat targowych. Są bezkarni, bo komornicy nie palą się do egzekwowania mandatow. Zresztą z czego? Przecież "stacze" są w większości bezrobotni - bez prawa do zasiłku i oficjalnie nawet nie ma im co zająć. Tyle, że ktoś oczekuje, że władza "za nich" załatwią problem. A tu jest potrzebne jakieś potepienie ze strony całego społeczeństwa. Bo ten proceder - nielegalny handel - to jest okradanie, nie tylko kupców, którzy ponoszą wszystkie koszty swej działalności, ale całego społeczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Efektów usuwania staczy z ulic na razie nie w IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.06, 08:54 Tak to wielki skandal aby służby do tego celu powołane nie mogły sobie poradzić z dzikim handlem w mieści!!!!! My na Placu Słonecznym na Radogoszczu Wsch. z dzikim handlem pod naszymi oknami "walczymy" już 3 rok!!! i ani nasz Dzielnicowy ani Straż Miejska nie może dać sobie rady z handlującymi tu bez pozwolenia i rozstawiającymi stragany tuż pod naszymi oknami!! Nie chce nam się wierzyć aby nie można było zrobić tu porządku, ktoś ze SM lub Policji ma chyba w tym interes aby tu stali!!!!!! a sklepów jest tu dużo , różnej branży więc ten dziki handel NIE JEST TU POTRZEBNY!!!!! MY MIESZKAŃCY NIE CHCEMY MIEĆ POD OKNAMI STRAGANÓW A JEŚLI KTOŚ CHCE NIECH ICH ZAPROSI POD OKNA SWOJE LUB NASZEJ ADMINISTRACJI KTÓRA NIC ,NIC PRZEZ TYLE CZASU NIE CHCE ZROBIĆ!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorro chcesz bosów mafi to jedz do nadarzyna pod warszaw IP: *.tvsat364.lodz.pl 05.07.06, 09:45 e i do maxsimusa i zobaczymy co im zrobisz skopią ci dupsko skośnookie milionery i poznasz całą prawde o naszym kraju kto tu ma władze już nie długo będziemy wszyscy czyścić buty chinczykom ...a ludzi ulicy co klepią biede zostaw w spokoju i mandatami ich nie strasz ...spójrz w lustro i zobacz ile razy ty złamałeś prawo w kraju banana ...łatwo oceniać innych a samemu grzeszyć... Odpowiedz Link Zgłoś
krzykowal ckliwe... 05.07.06, 10:24 ... bo się rozpłaczę... Oczywiście tej pani nie jest żal dzieci sprzedawców z targowisk i sklepów, którzy przez nią tracą pracę, gdyż muszą płacić opłaty i podatki i nie mają szans konkurować z taką szarą strefą jak stacze. To jest zwykła NIEUCZCIWA konkurencja, bezwględna i podła. BTW - fantastyczna jest też postawa tej pani w temacie pracy: "dajcie mi pracę". A tak samemu poszukać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Efektów usuwania staczy z ulic na razie nie w IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.06, 11:23 Jak to możliwe aby mieć tyle mandatów i ich nie płacić??? tzn że praca takich Stażników Miejskich to fikcja!!!! co to za prawo, które z jednej stony karze za wykroczenia, a z drugiej nikt tej kary nie egzekwuje???? Prawo dla przestępcy i złodzieja??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obi7 Re: Efektów usuwania staczy z ulic na razie nie w IP: *.toya.net.pl 05.07.06, 20:46 a moze smieszni mundurowi wezma sie za samochody przed magistratem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paweu Re: Efektów usuwania staczy z ulic na razie nie w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 23:21 do tych z radogoszcza: jeśli stacze ciągle psują wam widok z okna, dzielnicowi policja i inne słuzby nie są w stanie nic zrobić to proponuje inwestycje w kominiarke i bejzbola! na każdym osiedlu znajdzie się grupka osób która za flaszke bedzie w stanie odwalić taką brudną robotę a może ona szybko poskutkować dobrym efektem likwidacji nielegalnego handlu! Odpowiedz Link Zgłoś
jolbla popyt nakręca podaż 06.07.06, 15:08 Gdyby mieszkańcy nie chcieli nic kupowac u staczy to stacze wynieśliby się gdzie indziej... proste? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorro widocznie ludzie ci są tam potrzebni skoro stoją IP: *.tvsat364.lodz.pl 06.07.06, 17:01 gdyby społeczeństwu nie potrzebny był ich towar to by tam ich nie było ...jak mam kupować to badziewie w hipermarketach lub u tych cwaniaków krawców co to oszukują na każdym kroku to wole kupić na ulicy chociaż mniej zapłace to mniej strace ...jak będe zarabiał tyle co prezydent to będe kupował u guciego armaniego lub versace a tak narazie mnie niestać więc musze zadowolić się tym co tanie i pod ręką...popieram stacze są potrzebni...zatrudnić ich więcej może w polsce kiedyś będzie ameryka...narazie mamy dziki zachód może za 100 lat będzie w tym kraju cywilizacja /rząd władza policja lekarze nauczyciele adwokaci itd też kradną to dlaczego zwykły człowiek ma odmawiać sobie tej przyjemności/... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jot Temat tabu - przestępcy IP: *.toya.net.pl 06.07.06, 17:30 Zacząłem wątek o tym jak działa Straż Miejska w Łodzi ale został on usunięty. Widocznie ktoś nad tym czówa, żeby nie poruszać drażliwych tematów. Na przystankach autobusowych, rynkach ludzie sprzedają nielegalnie chińskie ubrania. Nie mają faktur, nie płacą ZUSu, czynszu, placowego, jedyny koszt to czasem 50zł dziennie dla Straży Miejskiej która ( co jest paranoją ) wlepia mandat i odchodzi pozwalając handlować dalej. Przez coś takiego bankrutują jedni ( którzy muszą wszystko opłacać ) i zyskują drudzy - pytanie KTO? Jak to możliwe że włądze miasta na coś takiego pozwalają? Straż interesuje tylko że nie mają pozwolenia na handel w tym miejscu a nie np. pochodzenie towaru. Może tego tematu nie wolno podejmować? Rozmawiałem przez telefon z komendantem Straży Miejskiej i powiedział mi że jeden Strażak może wlepić jeden mandat dziennie danej osobie. Policja? Powiedziałą mi że od tego jest Straż... Kto za to odpowiada??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorro Re: Temat tabu - przestępcyo co ci chodzi o nie za IP: *.tvsat364.lodz.pl 06.07.06, 18:02 płacone podatki..komu ty je chcesz płacić tej bandzie złodziei ,jak jesteś jeleń to płać i haruj na ich szczęście ale nie namawiaj do tego innych oni i tak jak ci garb od tego harowania wyrośnie to ci go wyprostują kopem w d.pe...człeku jakiś ty naiwny że ja na swojej drodze nie spotykam takie owieczki do skubania jak ty tylko samych cwaniaków...pamiętaj od władzy napewno kiedyś dostaniesz dół 2 m i łopatą /o ile jeszcze naiwniaczku wcześniej za to zapłacisz/ czy ta korupcja ,łapownictwo ,złodziejstwo, afery niczego ciebie do tej pory nie nauczyły bo jak widze to chyba niczego nie poiołeś co się w tym kraju dzieje...obyś kiedyś nie obudził się z ręką w nocniku bo wtedy będzie już za póżno... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jot Re: Temat tabu - przestępcyo co ci chodzi o nie z IP: *.toya.net.pl 06.07.06, 22:38 No proszę, jakie kompleksy. Piszesz o kopamiu łopatą, wyzywasz od naiwniaczków a nie wiesz do kogo kierujesz słowa. Otóż prowadzę firmę która ma się dobrze i nie mam zamiaru się kłucić ( w przeciwieństwie do Ciebie ) tylko rozmawiam na zaczety wcześniej tewmat. Ty zamiat to robić piszesz litania nie na temat. Jeśli masz kompleksy co do siebie, kopiesz 2m łopatą i to Cie denerwuje to nie to forum. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mewa Re: Temat tabu - przestępcyo co ci chodzi o nie z IP: *.toya.net.pl 06.07.06, 22:48 Proponuję, aby wszyscy kupcy - najemcy lokali z placu Słonecznego i całej Łodzi - jednocześnie zrezygnowali z najmu lokali i płacenia podatków i stanęli ze swoim towarem (przedtem umieszczając go w pudełkach po bananach), obok "staczy". Zapłacą jeden mandat dziennie (bo tak można), nie zapłacą VATu i dochodowego i będzie super. Po co te lokale i biurokracja? Supermarkety mogą zamknąć podwoje i ustawić pudełka na parkingach. Nie zapłacą podatku od nieruchomości i innych podatków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jot Re: Temat tabu - przestępcyo co ci chodzi o nie z IP: *.toya.net.pl 06.07.06, 22:39 Sprawa jest prosta. chcesz mieć emeryturę? Musisz płącić ZUs. Nie gadaj że tego nie robisz.Ty Czy firma w której pracujesz. Więc nie buntuj się tak że olewasz ZUS i podatki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorro jedna co to amerykanie byli u niej na kontroli tak IP: *.tvsat364.lodz.pl 07.07.06, 14:55 taką ma firme że na wczasy do grecji to kase miała a jak trzeba zapłacić pensje pracownikom po 250 zł za to że tyrali cały miesiąć pakując promocje do hiper marketu to robi do tej pory uniki żeby nie wypłacić ,czy to są ci biznesmeni co to tak krzyczą co tak płacą podatki ,przecież wy ukrywacie swoje obroty przed urzędem skarbowym i nie wciskajcie mi ciemnoty bo kontrolowałem was przez 20 lat i wiem jakie zwas cwaniaki co to krzyczą że płacą i ciągle im mało...przed urzędem udajecie bidy a potem hops na majorke dupe wylegiwać i się śmiać jak to się urząd skarbowy na koszta w lewo zrobiło ...jak tak bardzo chcecie innych rozliczać to ja wam się do waszej dupy na początku dobiore i wtedy zobaczymy kto tu jest oszustem ten co stoi z pudełkami czy wy w swoich 600m salonach z merolami maybachami przed sklepami i firmami...obiecuje wam iż 90 procent firm i sklepów w województwie łódzkim działa na zasadzie przekrętów wobec skarbu państwa...nie pamięta wół jak cielęciem był ,to spoglądaj w lustereczko z rana... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jot No to płacić czy nie płacić? Zdecyduj się. IP: *.toya.net.pl 07.07.06, 17:15 Napisałem o tych co nie płacą podatków - wyzwałeś mnie od najgorszych że "...komu ty je chcesz płacić tej bandzie złodziei ,jak jesteś jeleń to płać i haruj na ich szczęście..." Za chwilę piszesz o tym że jestem oszustem, ukrywam dochody i że wszystkim się dobierzesz do dupy bo kontrolowałeś nas przez 20 lat... Sam pokazujesz że lubisz pisać żeby się pokłucić i pobluźnić. Poza tym nie znając kogoś mówisz że jest oszustem. Dobre! Powodzenia. Następnym razem skoncentruj się na temacie a nie wylewaj swoich złości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jot Co sądzicie o wypowiedziach ZORRO? IP: *.toya.net.pl 07.07.06, 17:21 Jest tu jeden dyskutant którego celem jest pokłucić się, każda wypowiedź to atak, niesłuszne oskarżenia, ubliżanie. Co sądzicie o takim pisaniu? Nie od tego jest forum. Prześledźcie ten wątek! dobry awanturnik nie? Pisze że 20 lat nas kontrolował i dobierze się nam do d...py. Ha ha ha... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorro nie bądz taki pewny że nie ,zawsze jest czas i por IP: *.tvsat364.lodz.pl 07.07.06, 18:54 pora aby dobrać się do dupy bliżniego...twój kochany zorro... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorro sory że uraziłem uczciwego podatnika ,w takiej dż IP: *.tvsat364.lodz.pl 07.07.06, 19:11 dżungli zawsze małpa może być ofiarą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jot taaa... czas i por IP: *.toya.net.pl 07.07.06, 19:57 Czas i por.. A może czas i seler? Rozmawiamy o handlujących a nie o warzywach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jot Miastu się nie opłaca usunąć staczy? IP: *.toya.net.pl 07.07.06, 20:07 Widocznie ktoś nad tym czówa, żeby nie poruszać drażliwych tematów. Na przystankach autobusowych, rynkach ludzie sprzedają nielegalnie chińskie ubrania. Nie mają faktur, nie płacą ZUSu, czynszu, placowego, jedyny koszt to czasem 50zł dziennie dla Straży Miejskiej która ( co jest paranoją ) wlepia mandat i odchodzi pozwalając handlować dalej. Przez coś takiego bankrutują jedni ( którzy muszą wszystko opłacać ) i zyskują drudzy - pytanie KTO? Jak to możliwe że włądze miasta na coś takiego pozwalają? Straż interesuje tylko że nie mają pozwolenia na handel w tym miejscu a nie np. pochodzenie towaru. Może tego tematu nie wolno podejmować? Rozmawiałem przez telefon z komendantem Straży Miejskiej i powiedział mi że jeden Strażak może wlepić jeden mandat dziennie danej osobie. Policja? Powiedziałą mi że od tego jest Straż... Kto za to odpowiada??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorro no widzisz sam spycho terapia ....strażnik bierze IP: *.tvsat364.lodz.pl 07.07.06, 20:27 w łape policjant też nie grzeszy urzędnik czasem weżmie to o co ten cały szum...co za mało pieniędzy dostają...podanie do szarej strefy to rozpatrzymy.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jot Re: no widzisz sam spycho terapia ....strażnik bi IP: *.toya.net.pl 09.07.06, 12:27 O to ten szum że jakby wszyscy ( urzędznicy, władze miasta, policja i obywatele ) olewali takie rzeczy to byłby niezły bałagan... I włąściwie to chyba olewają i jest. Niestety... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mewa Re: no widzisz sam spycho terapia ....strażnik bi IP: *.toya.net.pl 09.07.06, 14:31 Dlaczego nie znajdzie się jeden odważny, albo może grupa kupców z Placu Słonecznego złożyła by pozew do sądu przeciwko urzędowi miasta Łodzi? Działanie na szkodę, albo zaniedbanie albo bezczynność urzędnicza? Albo niech kupcy się złożą i wynajmą ochroniarzy, którzy uniemożliwią rozstawianie pudełek przed sklepem. Ciekawe, czy stacz wezwałby Policję, że ktoś mu uniemożliwia handel. Skoro nie można liczyć na miasto, które bierze za to podatki, to sprawy trzeba wziąć w swoje ręce. Władze same prowokują samosądy. A potem będą biadolić, że nic nie mogli zrobić. I nie będzie winnych, spychotechnika i układy mafijne zadziałają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Afa Straż Miejska ? Policja ? IP: *.toya.net.pl 10.07.06, 22:44 Kiedyś pewien średnio miły pan ukradł mi rower. Po miesiącu zaprosili mnie na komendę i zapytali czy poznaje tego człowieka - ( twarzą a w twarz, on się śmiał ). Masz odpowiedź dlaczego. Dlatego, że nikt nie chce zadzierać z tymi układami. Każdy się boi, czyżby włądze miasta też? Odpowiedz Link Zgłoś