Gość: joolka IP: *.toya.net.pl 06.07.06, 20:27 no proszę yarro, nie tylko Hac, ale i Podolska. Jak to przeżyjesz?? ;p Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hubar Mieszkania w fabryce 06.07.06, 20:28 Trudno, jest pełno innych mozliwości uratowania Księżego Młyna, ale wszystkie poza tą są obecie nirealne. Wazne że zabytek zostanie ocalony, szkoda że będzie służył tylko nielicznym. Miasto się popisało! To dziedzictwo naszego miasta powinno służyć mieszkańcowm... ale nie pierwszy przypadek, gdy UMŁ nie potrafi nic w tym celu zdziałać. :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Mieszkania w fabryce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.06, 21:22 jak mozna tak truc?!?!?!?!?!? to choroba? Kazdy sposob zagospodarowania tego miejsca, ktory prowadzi do ochrony przed UNICESTWIENIEM jest dobry. Nalezy dziekowac miastu i inwestorowi, ze udalo sie cos takiego zalatwic... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Mieszkania w fabryce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.06, 22:51 tak tak... aaa co lekarz mowi? Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: Mieszkania w fabryce 06.07.06, 22:50 Aga, czy Ty przeczytałaś moją wypowiedź dalej niż jej pierwsze słowo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Mieszkania w fabryce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.06, 22:54 troche zagmatwales swoja wypowiedz... jesli jestes zadowolony z tego co jest - zwracam honor. Nie mow jednak, ze bedzie sluzylo nielicznym. O ile sie nie myle za patrzenie, podziwianie zabytkow - fabryk w naszym miescie nie pobierane sa zadne oplaty? Odpowiedz Link Zgłoś
yarro Re: Mieszkania w fabryce 07.07.06, 01:00 Chcesz lizać przez szybkę? Proszę bardzo. My nie chcemy. Odpowiedz Link Zgłoś
czechy11 Re: Mieszkania w fabryce 07.07.06, 08:49 Pewnie, ze chciałbym aby tam były centra kultury + mieszkania. Ale jeśli mam wybierać między dalszą degradacją a odrestaurowaniem to wybieram australijskiego inwestora. Uważam, że trzeba zapewnić jednak trzy rzeczy: 1) dostępność miejsca tj. teren nie zagrodzony przez kordony ochroniarzy nie wpuszczajacych nikogo na teren, 2)partery to miejsca na galerie, kawiarenki itp. 3) nie dopuścić do zbyt mocnych przekształceń zewnętrznych obiektów tak aby zachowały dotychczasowy charakter. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Mieszkania w fabryce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.06, 17:01 oblecha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Mieszkania w fabryce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.06, 17:05 ps. dobrze, ze nie macie kompletnie wplywu na to co sie dzieje w Lodzi, bo bylibyscie najbardziej destrukcyjna grupa w tym miescie... Odpowiedz Link Zgłoś
yarro Re: Mieszkania w fabryce 07.07.06, 17:11 Hm, jak widać najbardziej przeżywasz to ty, Słonko. Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: Mieszkania w fabryce 07.07.06, 17:28 A Ty kim jesteś droga Ago? Czytać ze zrozumieniem nie umiesz, to może choć czymś innym sie wykarzesz? Jestem za ratowaniem zabytków, cieszę sie że te zostaną uratowane. Żałuje jednak, że nasze wspólne dziedzictwo nie zostało uratowane przez włodarzy Miasta, że to miejsce nie będzie służyć ogółowi, a jedynie tym których stac na wykup mieszkań. Teran Księżego Młyna był doskonałym na zorganizowanie różnych innych, publicznych przedsizięć, zdecydowano na budowę luksusowych mieszkań dla nielicznych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Mieszkania w fabryce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.06, 17:38 > A Ty kim jesteś droga Ago? > Czytać ze zrozumieniem nie umiesz (...) och jaki brzydki zarzut, rownie brzydki jak ty ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lidka Znaczy, ze Lodzianie nie byliby w stanie... IP: *.static.213-200-244-9.cybernet.ch 07.07.06, 18:27 Znaczy, ze Lodzianie nie byliby w stanie zagospodarowac tej fantastycznej fabryki we wlasny sposob ?! Biorac pod uwage mozliwosc otrzymania funduszy "ze znienawidzonej Unii Europejskiej" ?! ??? P. S. Czy Lodzianom nalezy juz odebrac wszystko w imie kazdej najglupszej ideologii ?! Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: Znaczy, ze Lodzianie nie byliby w stanie... 07.07.06, 21:29 Ale Miasto nie umie, Miastu się nie chciało, Miasto nie wiedziało jak... a i tak będą kazali sobie gratulować za uratowanie zabytku, a jeszcze będa to przypominac przy kampanii wyborczej. Echhhh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Mieszkania w fabryce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.06, 21:02 kolko wzajemnej adoracji... nie mozna na priv tego typu gadek uskuteczniac? zasmiecanie forum... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joolka Re: Mieszkania w fabryce IP: *.toya.net.pl 06.07.06, 22:17 fakt, przepraszam za priva. ale czasem jak mam zły dzień... Odpowiedz Link Zgłoś
yarro Re: Mieszkania w fabryce 06.07.06, 22:22 To się bierze hormony wtedy, jak sie ma zły. Odpowiedz Link Zgłoś
hubar maksyma 06.07.06, 23:03 "Łatwo jest mówić, gdy ma się coś do powiedzenia, ale trudno jest mieć coś do powiedzenia, gdy trzeba mówić." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: Mieszkania w fabryce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.06, 21:53 - Mamy już ponad 600 chętnych, którzy wstępnie zadeklarowali chęć kupienia apartamentu nie wiem ile tu prawdy ale jestem dość pozytywnie zaskoczony tą liczbą może ona sugerować podobne inwestycje nowym inwestorom a to wydobędzie urok naszego miasta niczym szlifowanie diamentu Odpowiedz Link Zgłoś
yarro Re: Mieszkania w fabryce 06.07.06, 22:23 Czy chodzi o ludzi wpisanych przez śmiesznych nic nie wiedzących panów i panie na liste kontaktową? Hahaha. No to ja tam też jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
yarro Re: Mieszkania w fabryce 06.07.06, 22:21 Otóż, przeżyję. Rozmawiałem z nią nawet na ten temat. Zdziwiona? I każdy z nas został przy swoim zdaniu. A po co zaczynasz od takich ataków? Daruj sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
podpisanym stawiałem tarota - zainteresowanych jest 768000 06.07.06, 22:31 mieszkańców Łodzi i 498 ludzi ze Zgierza. BraD Pit i jego Brat. Odpowiedz Link Zgłoś
ixtlilto Re: Mieszkania w fabryce 07.07.06, 14:25 Mieszania wyglądają całkiem ładnie... A i teren dookoła fabryki zaczyna nabierać kształtu. Posadzono już drzewka, iglaki, jakieś skalniaki porobiono... akurat wszystko podrosnie jak ludzie będą się wprowadzać :) I nie dziwię się cenie 3,6tyś za metr... hol wygląda bardzo ekskluzywnie - jeśli tak pociągną do końca to szykuje są dość kosztowna budowla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Re: Mieszkania w fabryce IP: *.toya.net.pl 07.07.06, 23:37 A dlaczego nie apartamenty? Jeżeli bada mieszkania to pojawia się ludzie i rozruszają tamtą okolicę. Może w okolicy pojawia się jakieś restauracje,knajpki. Ja chętnie bym wybrał się tam na obiad. A dziś to mogę sobie kupic bułkę w sklepie na Przędzalnianej. Owszem, miasto mogło się postarać aby na parterze, w połowie budynku stworzyć interaktywne muzeum rozwoju przemysłu. Pokazać jak pracowały maszyny, prządki, pracowali majstrzy. Muzeum w Białej Fabryce to już nie to. Nie te czasy. Jednym ze wzorów jest dla mnie muzeum w browarze Heinekena w Amsterdamie. Mogło podpisac umowę i wyznaczyć developerowi cel aby stworzył centrum konferencyjne i w któryms z budynków hotel. Może jeszcze można to zrobić? P.S. Yarro, skoro tak zalezy Ci aby byc tam ak często w środku poprostu zarób na takie mieszkanie. Tego UMŁ i developer Ci nie zabroni. Odpowiedz Link Zgłoś
ixtlilto Re: Mieszkania w fabryce 09.07.06, 22:44 Gość portalu: Karol napisał(a): >Ja chętnie bym wybrał się tam na obiad. A dziś to mogę sobie kupic bułkę >w sklepie na Przędzalnianej. Na Tymienieckiego jest knajpa "u Scheiblera" własnie, ponoć dobrze karmią. A w karcie mają jakieś staro-łódzkie specjały. Na placu Zwycięstwa jest zaś "u Fabrykanta" też w klinacie dawnej Łodzi lokal. Smacznego :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbrudu Re: Mieszkania w fabryce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.06, 18:46 Restauracja na Tymienieckiego nazywa się "U Szwajcara". Jedzenie faktycznie smaczne. Odpowiedz Link Zgłoś