Gość: furippu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 14:40 A czytaliscie juz, jakie to mianowicie wg Polaczka, sa priorytety inwestycyjne pkp? Przebudowa dworcow w Warszawie i w Katowicach! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamadoo Re: priorytety pkp 25.07.06, 15:09 Chcą zburzyć katowicki dworzec, który moim zdaniem choć jest zapuszczony to całkiem ładny. Pewnie postawią klocek, tak jak na warszawskim, Wileńskiej, gdzie ledwo co można się domyślić, że w tym hipermarkecie obłożonym glazurą gdzieś tam w czeluściach zatrzymują się pociągi. Katowice: www.us.edu.pl/katowice/informator/tekst/poliso/z0706.shtml Wileńska: www.pkp.pl/zdjecia/29.03/7.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: priorytety pkp 25.07.06, 16:15 większego syfu już nie ma jak te dworce, nawet Fabryczny to Francja elegancja przy nich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: furippu ziarno i plewy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 22:07 co trzeba robic, zeby ludnosc potrafila odrozniac ziarno od plew? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: priorytety pkp IP: *.34.rev.vline.pl 26.07.06, 02:15 Ten budynek z napisem Warszawa Wileńska to jest dworzec ???? Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: priorytety pkp 26.07.06, 13:05 Tak. Główne wejście prowadzi przez sklepy na perony, a boczne (widoczne na zdjęciu) bezpośrednio do pociągów. Nad peronami znajduje sie Carrefour i parking. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: furippu sedno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.06, 17:56 zastanawiam sie, czy ktos zlapal sedno mojego wpisu. czy juz naprawde nikt w tej lodzi nie ma zadnych oczekiwan co do dozorcow tego panstwa? Odpowiedz Link Zgłoś
mamadoo Re: sedno 26.07.06, 20:13 ...ja już nie mam. A o sednie nie chce mi się pisać. Bo i o czym? Że obecne władze już w ogóle nie mają żadnej wizji kolei? Z ostatnich doniesień wynika, że ministerstwo transportu chce leczyć kolej centralizując i chroniąc związki zawodowe. To już tylko gorsze niż nic nierobienie poprzednich albo planujących regionalizację przewozów regionalnych na wzór Kolei Mazowieckich czy prywatyzację lepszych spółek PKP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aqq Re: sedno IP: *.lodz.msk.pl 26.07.06, 20:39 dozorców tego państwa mamy głęboko w dupie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: furippu Re: sedno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 03:50 dupa dupą, ale jesli miasto 700-tysieczne nie ma w ogole kolei, a jej doprowadzenie nie jest dla dozorcow priorytetem, to sie cos nie zgadza. Na tych zaplutych dworcach w warszawie i w katowicach jakies pociagi jednak jezdza. Nalezaloby wziac szczotke z mydlem i je wymyc - a jeszcze posluza dlugo. po prostu polska gnojowka to wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: belyall Re: sedno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 13:20 Gdyby do Łodzi prowadziła CMK, robiliby Fabryczny. Ale PKP itd zna tylko 2 linie kolejowe w polsce: CMK i czasem E20. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz.bu Re: priorytety pkp IP: *.lodz.dialog.net.pl 27.07.06, 00:36 Ale co tu się dziwić... "Czas naprawić zaniedbania ostatnich lat. Jeśli Polska chce być krajem nowoczesnym, musi być krajem dróg i autostrad - mówił z werwą Jarosław Kaczyński. " Odpowiedz Link Zgłoś