Dodaj do ulubionych

S8 i S14 wokół Łodzi - akcja "Gazety"

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.06, 08:45
Multimodalny węzeł....
Załatwcie najierw, żeby ktoś latał na to wasze pastwisko, bo coś dużego ruchu
nie ma. A tak pięknie byłoby polecieć na letnie wczasy z Lublinka, a nie z
zatłoczonego Okęcia
Obserwuj wątek
    • Gość: Pani Joanno!!! Re: S8 i S14 wokół Łodzi - akcja "Gazety" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.06, 08:54
      Multimodalny!!!
    • Gość: obi7 Re: S8 i S14 wokół Łodzi - akcja "Gazety" IP: *.toya.net.pl 02.08.06, 09:10
      trzeba walczyc o wszystkie inwestycje ,dziwi mnie postawa "zalatwcie"
    • Gość: PJK Multi-MEDIA-lny węzeł... Wow!!! IP: *.lodz.dialog.net.pl 02.08.06, 09:29
      Pierwszy akapit chyba Asi nie wyszedł...
      A węzeł i tak powstanie dzięki upartej walce!
    • Gość: Marcin Re: S8 i S14 wokół Łodzi - akcja "Gazety" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.06, 09:43
      Idx po rozum do głowy koles, albo nie pisz bzdur!
    • Gość: kik LODZ jest warta wielkich inwestycji , ma potencjal IP: *.tomnice.pl 02.08.06, 09:48
      Lodz bedzie kiedys odkryta przez Europe, to jest pewne, ale na to trzeba innego
      stanu swiadomosci. ale kiedys bedzie tu ruch, beda lofty, postindustrialny i
      artystyczny klimat, jeszcze 1o-15 lat i cos bedzie z tego pieknego miasta
      • Gość: XOREX1 Re: LODZ jest warta wielkich inwestycji , ma pote IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.06, 13:00
        Dlaczego 10-15 lat przecież inwestycje sie zaczęły juz jakiś czas temu teraz
        np:DELL. Od strony klimatyczno-artystycznej tez już nie stoimy najgorzej
        zwłaszcza w świetle faktu przeinwestowania Warszawy mamy ogromne szanse chocby
        przez pryzmat centralnego położenia. Ale to nie wszystko mieszka w tym mieście
        kilkaset tysięcy ludzi i myslę sobie ,ze sa troche inni od pozostałej reszty
        kraju. nienarzekamy nie wrzeszczymy (przynajmniej do tej pory kiedy nas pomijają
        i krzywdzą(przykład upadku przemysłu włokienniczego kiedy to w krótkim czasie
        setki tysięcy ludzi straciło prace a nie słyszłem zeby te osoby (w większości
        kobiety )pojechały na Wiejską i czegoś żądały od sejmu -jak np górnicy). Pomimo
        to Łódź podniosła się ponownie z kryzysu powstało (wiejskie bo wiekjskie ale
        największe w Polsce Centrum handlowe pod Tuszynem i handel ze wschodem(z którego
        to Miasto zawsze żyło) znowu rószył. Potem wstąpienie do Unii i znowu upadek
        Łodzi etc.. (kurde jak Feniks z...) Ale ile mozna przecierz to Łodź a nie
        Syzyfowo. Myslę ,że jest teraz dobry moment ,zeby się poraz kolejny nie dać
        wykiwać i głośno krzyczeć. Przykłąd idzie z góry bo nawet rządzocy podnoszą
        głosne Larum na byle artykulik w podrzędnej prasie coby było Ploske slychać więc
        my teraz też pokrzyczmy i niech nas usłyszą. Przeca nadal jesteśmy drugim
        miastem w kraju(poki co bo ponoć Kraków ma nas niebawem wyprzedzić ) Sam mam
        trójkę dzieci i nie chciałbym zeby emigrowały gdziekolwiek czy za granice miasta
        czy kraju. Dawno chodził mi po głowie plan ,żeby z Łodzi zrobić Las Vegas Europy
        bo klimat to tu naprawde do tego rewelacyjny (najdłuzszy weekend na świecie -od
        środy do niedzieli) ale przy obecnych władzach i ich ortodoksyjnym podejściu do
        takich kwestii (patrz przykład szybkiej likwidacji inwestycji jaką była Parada
        wolnosci- 20 000 ludzi w jeden dzien w naszym mieści kupujących żarcie i picie
        -prosze sobie przemnożyć ,że nie wspomne o długofalowym dziłąniu na tychże , bo
        to przecież przyszli :menagerowie,dyrektorzy,inwestorzy ,etc..).
        Kurde ale epistoła mi wyszła. No dobra ludzie nie pierniczmy kocopolów tylko
        wrzeszczmy gdzie się da ,że znów chcą nas okraść kosztem jakiś lub czyjichś
        bliżej nie określonych interesów.

HOWGH!!!!

P.S. I tu się zgadzam. Jakie załatwcie ? Zróbmy to poprostu!!!! Jako obywatele
        tej metropolii.
    • Gość: Gosc Re: S8 i S14 wokół Łodzi - akcja "Gazety" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.06, 10:44
      smierdzi mi tu pIOTRKOWEM albo inna tego typu metropolia he he
    • Gość: jas Joasia zapomniala zauwazyc, ze IP: *.uniorg.de / *.uniorg.de 02.08.06, 11:38
      "Planowany multimodalny węzeł komunikacyjny (rangi europejskiej)" lezy na
      liniach laczacych Pabianice ze Zgierzem, Brzeziny z Aleksandrowem. O ile dobrze
      pamietam niedawno pod Strykowem uruchomiono juz jeden multimodalny węzeł
      komunikacyjny, a w Rzgowie i Tuszynie od lat funkcjonuja europejskie centra
      multimedialne.
    • Gość: Huta Re: S8 i S14 wokół Łodzi - akcja "Gazety" IP: 194.42.117.* 02.08.06, 11:51
      Krzysiu to że ty nie latasz nie znaczy że nikt nie lata w tym roku przez
      lublinek przewinie się 200 tys pasażerów a już jest ponad 100 tys. Może to mało
      w porónaniu z zeszłym rokiem (ok 800 pasażerów).
    • Gość: XOREX1 Re: S8 i S14 wokół Łodzi - akcja "Gazety" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.06, 12:18
      Pastwisko nie ma nic do rzeczy bo nie dość ,że od samego powtania (jest starsze
      od Okęcia) jest dyskryminowane przez PLL LOT to i tak wbrew wszystkiemu powoli
      (k..a jak bardzo wolno) się rozwija. I jesli dalej będzie się rozwijało to mozna
      się spodziewać ,ze cos z tego będzie. Ale zostawmy lotnisko w spokoju bo nie o
      nie tu tak naprawde chodzi. A chodzi o to ,że (z całym szacunkiem dla obecnych
      władz kraju bo moze one i bedą w końcu (za 4 lata) merytoryczne i uczciwe (jak
      się juz nachapia stołków? :)} ale jakim trzeba być hipokryta ,żeby pod maska
      świętości jaką sie wokół siebie roztacza załatwiać poprostu swoje własne
      interesy nie patrząc na interes milionowej aglomeracji. Chodzi o pana Marszałka
      Jurka , który siedzi cicho cichusieńko a to właśnie on jest tą kością niezgody.
      rozumiem ,że chce przypodobać się wyborcom ze swojego okręgu, ale niech sobie
      zabierze durny projekt świątyni opatrzności bożej za nasze pieniądze do swojego
      Piotrkowa co jest bardziej zbliżone do jego światopoglądu (ja też jestem
      katolikiem z tym ze religia nie przesłania mi postrzegania otaczającego mnie
      świata). A juz zupełnie nie rozumiem jak taki święty maz tak sprawiedliwej
      partii rządzącej może bez przeszkód wspólpracować z personom conajmniej
      podejrzaną w kwestii uczciwości jaką jest prezydent piotrkowa??
      I tyle bo pewnie dyktatorska partyjka która nami rządzi i tak zrobi co będzie
      chciała a my biedny szary robotniczy elektorat z Łodzi możemy się zadowolić
      planowanym za 100 lat szybkim połączeniem kolejowym ze stolicą ,żeby mlodzi z
      Łodzi mieli gdzie emigrować do jakiejś pracy bo po co mają pracować w tym
      czerownym (według Pis-u) miescie.

THX za uwagę HOWGH!!!!
    • maxxman Re: S8 i S14 wokół Łodzi - akcja "Gazety" 02.08.06, 15:35
      Pomysl jest kapitalny. Ale najtrudniejszy czas dopiero przed nami. Bo skakac
      bedziemy mogli wtedy gdy te inwestycje wybudowane beda.

maxxman
    • Gość: łodzianin katole - brawo! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.06, 17:12
      Wyborcom PiSuaru i w ogóle katolikom gratulujemy inteligencji. Trzeba być
      katolikiem żeby głosować na taką bandę antyłódzkich świrów jak PiSuar.
      Niedługo wybory samorządowe. Macie, świry, okazję znów się popisać debilizmem i
      zagłosować na partie, które tak kochają Łódź.
      • Gość: ciekawy Re: katole - brawo! IP: *.4web.pl 02.08.06, 17:20
        Jezyk jakim spłodziłeś post, świadczy że jesteś fanem Leppera. Może dasz
        jekiemuś "świrowi" w papę?
      • Gość: XOREX1 Re: katole - brawo! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.06, 10:21
        Fee nie ładnie
        jestem w kolejności: Łodzianinem, Patriota,Katolikiem i wyborcą (i na dodatek
        konserwatywnym liberałe k..a ale dziwana nazwa) .
        Nie głosowałem na PiS i jak narazie nie widzę również mozliwości by kiedykolwiek
        głosować na nich chociaz przyglądam sie im i nie mozna im odmówić tego ,ze w
        pewnych kwestiach gdybysie im udało dla nas wszystkich skutek byłby wymierny
        (zmniejszenie -bo likwidacja to demagogia- stopnia korupcji w kraju) Nie mozna
        tez ludziom bronić głosowac na kogo chcą (zwlaszcza na demagogów) . Więc prosze
        o nie mierzeni wszystkich jedną niara bo w ten sposób upodabniasz sie własnie do
        Pisuaru. Każdy ma prawo wierzyć i głosować na co chce bo po tosmy chyba obalili
        komune? A ,że narazie efekt tego jest taki jaki jest to nie powinno nikogo
        dziwić . Na Boga przeciez mamy wolność dopiero 17 lat a system demokratyczny w
        takiej formie tak naprawde się u nas konstytuuje i dociera , trzeba z jedno dwa
        pokmolenia az dojdziemy do poziomu krajów które demokratyczny ustrój kształtują
        już od dziesiątek lat. Mysle ,ze przy naszym marudnym i kłotliwym charakterze
        narodowym i tak robimy duże postepy i możemysobie tak naprawde pogratulować ,że
        nie ma u nas casusów takiej Jugosławi czy Czech etc... Nie dzielimy a raczej
        straramy się konsolidować w większe grupy. A chyba nikt nie wierzy ,ze 40mln
        ludzi moze mówic jednym glosem w sytuacji kiedy nie ma reżimu i kazdy moze
        myslec sam (tego też Polacy muszą sie nauczyć bo z mediów leje się populistyczna
        retoryka i robi ludziom wode z mozgu niczym w komunie) A to ,że Pis chce
        wychować nowego obywatela to naprawde dobry pomysł tyle ,że ze środkami
        realizacji i ideologią u nich kiepsko. Ja mam jak wspomniałem trójkę dzieci i na
        dzień dzisiejszy naprawde trudno Mi najstarszego syna uczyć na dobrych
        przykładach jakiś autorytetów te przedwojenne raczej nie przystają do
        wspólczesności a papierz choć dobrym człowiekiem był tez nie jest dobry na
        wszystko. co mam mu powiedzieć ,żeby uczył się angielskiego po to żeby s..yć z
        kraju?? Reaumując nie wrzeszcz na wszystkich ,że glosowali tak czy siak i ,że
        wierzą w to czy tamto bo to nie jest dobra metoda walki z oszołomstwem. Wszyscy
        powinniśmy się wreszcie wyciszyć i zmienić retoryke a przede wszystkim patrzec
        na świat trochę bardziej optymistycznie a nie marudzić wkółko ,że jest źle i
        będzie jeszcze gorzej. W państwie obywatelskim do jakiego jak sądzę dążymy to my
        wwszyscy decydujemy jak się będzie rozwijało. I tyle .

HOWGH!!!
    • Gość: Julka ignorancja ze strony władz!!! IP: *.knc.pl 02.08.06, 17:55
      Te drogi są Łodzi potrzebne. Nie można pozwolić na taką ignorancję ze strony
      władz!!! Łodzianie od lat słyszą o szybkiej kolei i nowych drogach, i czekają
      na nie z nadzieją, bo tylko to może dać impuls do rozwoju tego miasta. Dzisiaj
      nie łatwo jest się do niego dostać. Kolej do Warszawy jeździ coraz wolniej.
      Drugie co do wielkości miatso w Polsce nie doczeka się przyzwoitej komunikacji?
    • Gość: Bodek1 Re: S8 i S14 wokół Łodzi - akcja "Gazety" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.06, 18:13
      • Gość: adam Re: S8 i S12 IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 02.08.06, 18:26
        Droga ekspresowa Wrocław-Piotrkow-Radom-Puławy-Lublin
        • Gość: PIS uar Re: S8 i S12 IP: *.toya.net.pl 02.08.06, 22:51
          Droga Ekspresowa LODZ-PABIANICE-LASK-ZDUNSKA WOLA-SIERADZ-KALISZ !
          • Gość: PIS uar Re: S8 i S12 IP: *.toya.net.pl 02.08.06, 22:52
            Wroclaw sorry nie Kalisz
    • Gość: Eric Re: S8 i S14 wokół Łodzi - akcja "Gazety" IP: *.ee.TU-Berlin.DE 02.08.06, 19:16
      Ja Ci dam wsioku pastwisko. Skąd jesteś buraku?
      • Gość: Edi Re: S8 i S14 wokół Łodzi - akcja "Gazety" IP: *.pai.net.pl 03.08.06, 22:23
        Pewnie skąd on jest to trudno nawet wymówić... A poza tym to dla takiego kogoś
        to wstyd obrażać buraczki. :-)
    • Gość: piotr Re: S8 i S14 wokół Łodzi - akcja "Gazety" IP: 81.219.* / 81.219.160.* 08.08.06, 23:05
      byłoby całkowitą pomyłką jakby te drogi omineły łódż
    • Gość: x przeciez ta droga nie ma sensu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.07, 10:34
      by z Warszawy do Wroclawia jechac tak naokolo... Lodz niech lobbuje swoja trase
      szybkiego rucho do Rawy Mazowieckiej i Wielunia a dalej 8ka... to mialoby sens
      • Gość: Darek Re: przeciez ta droga nie ma sensu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.07, 11:10
        > by z Warszawy do Wroclawia jechac tak naokolo... Lodz niech lobbuje swoja trase
        > szybkiego rucho do Rawy Mazowieckiej i Wielunia a dalej 8ka... to mialoby sens

A teraz leć szybko do kibla, bo zachlapiesz klawiature.
      • Gość: K Sam jestes naokolo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.07, 11:33
        img166.imageshack.us/img166/2958/610pxpldrogaekspresowascd4.gif
        Popatrz sobie na to, masz zaznaczony przebieg S8 w wariancie polnocnym, oraz
        zaznaczone w linii prostej polaczenia

Warszawa-Wroclaw
        Warszawa-Lodz
        Wroclaw-Lodz
        Wroclaw-Bialystok

Najwieksze odbicie od kierunku to wlasnie w strone Piotrkowa jest, inteligencie
        • Gość: Adam Re: Sam jestes naokolo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.07, 12:12
          Od razu widać, że Piotrków jest naokoło, czyli najbardziej wysunięty z linii
          prostej. GDDKiA wybrała najdłuższy, najgorszy, najbardziej kosztowny wariant.
          • skodabodzio Re: Sam jestes naokolo 06.06.07, 12:24
            ale taki jaki "mial byc wybrany"...
        • Gość: Krzychu Re: Sam jestes naokolo IP: *.11a.piotrkow.pilicka.pl 06.06.07, 13:02
          A tu jest połączenie linią prostą Cieszyna z Gdańskiem (A1) i granicy
          zachodniej z wschodnią (A2):
          img204.imageshack.us/img204/5346/a1a2is7.gif
          Jak widać, wcale nie są nagięte w stronę Łodzi. :PPP
          • Gość: K Re: Sam jestes naokolo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.07, 13:06
            No tak, swietna analogia - nagiecie do milionowej aglomeracji a nagiecie do 100-
            tysiecznego blokowiska

Brawo!

":PPPP"
          • marianczyk1 Re: Sam jestes naokolo 06.06.07, 13:12
            hehehe plyn stad pilicki pokurczu bo cie poszczuje jakims zlym psem

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka