Dodaj do ulubionych

Słoneczna Dolina

IP: *.klik.net.pl / 83.18.7.* 27.08.06, 18:52
Czy ktoś wie jakie znane osobistości kupiły domy na os. Słoneczna Dolina ?
Czy ten developer co postawił te 32 klocki, wybudował już takie osiedle gdzieś
w Polsce ? Jakie ma doświadczenie w budowlance ? Jak długo istnieje na rynku
nieruchomości ?
Obserwuj wątek
    • Gość: fa Re: Słoneczna Dolina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.06, 19:00
      www.eurodom2004.pl/
      • Gość: Kibic Re: Słoneczna Dolina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.06, 20:31
        Podobno jeden znany były piłkarz z Górnika, Andrzej S.
    • Gość: Vbe Re: Słoneczna Dolina IP: 213.227.75.* 27.08.06, 20:57
      Słoneczna Dolina to jest jeden wielki przekręt "specjalisty" od inwestycji J.
      Werety, a że trafiło na kasiastych przyszłych mieszkańców tego osiedla...to
      można się spodziewać rychłego zainteresowania tą inwestycją przez prokuraturę.
      Developer, który uzyskał pozwolenie na budowę (jak opisywała to już prasa)
      dzierżawi ten teren po 100zł/ha/rok...co niewątpliwie sprawia, że nie będzie on
      zainteresowany szybkim zakończeniem budowy. Jak J. Wereta przypisze sobie tą
      inwestycję za atut w kampani wyborczej to chyba padnę ze śmiechu...bo kto to
      widział, żeby dopuścić do budowy osiedla na terenie nieuzbrojonym.
      • Gość: fa Re: Słoneczna Dolina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.06, 21:32
        > bo kto to
        > widział, żeby dopuścić do budowy osiedla na terenie nieuzbrojonym.

A co to ma do rzeczy?
        • Gość: Vbe Re: Słoneczna Dolina IP: *.reset.by.peer.pl / 213.227.75.* 27.08.06, 22:09
          A to ma do rzeczy, że obecnie budynki już stoją, a kwestia wykonania
          podłączenia mediów stała się przedmiotem sporu (między developerm a
          wydzierżawiającym)...co niewątpliwie wydłuży w czasie termin przekazania
          budynków do użytku.
          Umowa dzierżawy gruntu najwidoczniej nie precyzowała tej kwestii.
          Sądzę, że przyszli mieszkańcy tego osiedla będą chcieli (poprzez wynajętą
          kancelarię prawniczą)dokładnie wyjaśnić wszelkie niejasności w tej sprawie.
          • Gość: fa Re: Słoneczna Dolina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.06, 22:19
            Do rzeczy owego przekrętu pytam, który sugerujesz. Strony mogły się umówić na
            wiele rozmaitych sposobów, co nie musi intersować przyszłych mieszkańców. Tzw.
            uzbrojenie terenu to zaś pojęcie ogólne, które ani tu, ani w owych
            doniesieniach pracowych wspomnianych, nie zostało sprecyzowane.
            • Gość: Vbe Re: Słoneczna Dolina IP: *.reset.by.peer.pl / 213.227.75.* 27.08.06, 22:52
              Podejrzewam, że przyszłych meszkańów tego osiedla będą jednak ciekawiły
              szczegóły transakcji "develeper-właściciel terenu" zwłaszcza, że niebędąc
              stroną w postępowaniu (póki co pozwolenie na budowę + teren w dzierżawie
              posiada developer) płacą za całą inwestycję w zasadzie w ciemno.
              Prasa jak sądzę, również nie porzuciła jeszcze tematu Słonecznej Doliny.
              • Gość: fa Re: Słoneczna Dolina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.06, 23:42
                A właścicieli to i może ciekawić wiele rzeczy, np. dlaczego ich "dolina" jest
                zlokalizowana tak na prawdę na wzgórzu. Tylko czy to też przekręt...?
                • Gość: krzys Re: Słoneczna Dolina IP: *.zabrze.net.pl 28.08.06, 09:57
                  wiarygodniejszym developerem wydaje sie druga spolka prem, ktora jeszcze nie
                  rozpoczela budowy
                • Gość: wamdue Re: Słoneczna Dolina IP: *.crowley.pl 28.08.06, 10:42
                  Może ja cos dodam - jakiś czas temu z chciałem tam kupic dom, byłem w siedzibie
                  firmy która mieści się w domu jednego z prezesów, rozmowa jak rozmowa
                  dostalismy plany, fantastyczne obietnice i telefony do "zaprzyjażnionych"
                  banków itd..
                  na szczęscie znałem jedną osobe w banku z którym panowie deklarowali podpisane
                  umowy itd, i okiazało sę ze bank się z tej inwestycji wycofuje z powodu
                  niepewnego dewelopera - generalnie mi juz starczyło , znajoma dodała ze w tym
                  samym miesiacu zrezygnowało jeszcze 4 odoby z czego jedna po zapłaceniu
                  zaliczki.. potem wyszła na jaw sprawa kanalizacji, zreszta o której juz
                  wspominali panowie prezesi dodajac ze coś tu trzeba bedzie niewielkiego
                  dopłacic ..... bardzo ciekkawe jes rózniez zaprojektowanie 1 pietra - moze miec
                  od np. 25m - do 70m ?? ciekawe o tyle ze domy sa identyczne - krótko mówiac
                  zeby miec więcej płacimy wiecej z tym zeby sie po zakupie z tych np 25m
                  powiekszyc musimy miec zgode archtekta- patrz prezesa firmy .... znaczy mam
                  dom zapłaciłem za niego a zrobic w nim nie moge nic bo prawa projektowe nie sa
                  moje ......
                  • Gość: krzys Re: Słoneczna Dolina IP: *.zabrze.net.pl 28.08.06, 12:39
                    ja mysle ze jesli bedzie uregulowana sprawa z miastem w sprawie wod-kan to
                    bedzie wszystko ok bo glownie o to caly spor, kto ma to zrobic, a to troszke
                    jeszcze potrwa bo miasto jak narazie pieniedzy nie ma na to i prawdopodonie
                    zrobi to ale najwczesniej za rok 2007 lub 2008
                    • Gość: Vbe Re: Słoneczna Dolina IP: 213.227.75.* 28.08.06, 18:01
                      No właśnie...data oddania tych budynków do użytku przeciągnie się w czasie i
                      nie sądzę, żeby z tego powodu zniecierpliwieni przyszli właściciele nie
                      zechcieli dociekać szczegółów tej nieco kuriozalnej sytuacji. Podejrzewam, że
                      szczegóły umowy pomiędzy właścicielem terenu (reprezentowanym przez prezydenta)
                      a dzierżawcą (developerem) mogą stanowić klucz do specyfiki problemu.
                      • Gość: krzys Re: Słoneczna Dolina IP: *.zabrze.net.pl 28.08.06, 18:42
                        dlatego zabrzanski developer nie zaczyna jeszcze budowy nie majac wszystkiego
                        zapietego, niestety eurodom pozbieral zaliczki i byl zmuszony do rozpoczecia
                        budowy i dlatego tera zsa cyrki
                        • Gość: Mecenas Re: Słoneczna Dolina IP: 83.18.7.* 30.08.06, 06:39
                          A jak wygląda sprawa jakości tych budynków?
                          • Gość: krzys Re: Słoneczna Dolina IP: *.zabrze.net.pl 30.08.06, 12:22
                            jakos to bedzie:)!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka