diogenespies 11.08.06, 22:58 Zostałem spisany przez patrol prewencji za robienie im zdęjęć gdy stali na rogu Tuwima i Piotrkowskiej i czekali na coś. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kapitan_klosz Re: Policja mnie spisała 11.08.06, 23:04 w takim razie hubar powinien zorganizować następną foto-manifę Odpowiedz Link Zgłoś
brite Re: Policja mnie spisała 12.08.06, 00:47 Hubar jest poza Łodzią. Ale ja go chętnie zastąpię. Odpowiedz Link Zgłoś
krzyskup Re: Policja mnie spisała 11.08.06, 23:06 Wiesz, to w sumie ma sens. Gdyby w czasie, kiedy fociłeś, wydarzyło się coś, np. ktoś napadł na staruszkę, wiedzieliby, u kogo szukać fotek, na których sprawca mógłby zosytać ewentualnie uwieczniony... O ile oczywiście wcześniej nie poinformowali Cię o tym, że focenie jest zabronione ;) pzdr, krzyskup Odpowiedz Link Zgłoś
diogenespies Re: Policja mnie spisała 11.08.06, 23:19 powiedzieli, że nie chcą być uwiecznieni na mym filmie kodak prototo:-) Odpowiedz Link Zgłoś
michael00 Re: Policja mnie spisała 11.08.06, 23:20 diogenespies napisał: > Zostałem spisany przez patrol prewencji za robienie im zdęjęć gdy stali na > rogu Tuwima i Piotrkowskiej i czekali na coś. Ale to oni powiedzieli, że za to? Uzasadniali to tak właśnie? Czy mówili, że nie wolno im robić zdjęć? Daj więcej szczegółów. Odpowiedz Link Zgłoś
diogenespies Re: Policja mnie spisała 11.08.06, 23:23 powiedzieli, że nie chcą być uwiecznieni na mym filmie kodak prototo:-) Odpowiedz Link Zgłoś
taka-sobie-mysz Re: Policja mnie spisała 11.08.06, 23:25 A po co właściwie robiłeś im zdjęcia? Rozumiem, jeśli facet sfotografuje sobie ładną kobietę. Ale żeby robić zdjęcie innym facetom? Do tego w mundurze? A może tam jakaś policjantka też była? Odpowiedz Link Zgłoś
diogenespies za robienie zdjęć? Fajno, że.. 11.08.06, 23:49 nie mieli ochoty mnie pobic:-) Odpowiedz Link Zgłoś
evonka Re: za robienie zdjęć? Fajno, że.. 12.08.06, 09:09 spróbuj zrobić zdjecie jakiemus wytatuowanemu karkowi jadącemu w dudniącym aucie... moze bedzie jeszcze fajniej. ciekawe czy powiesz mu, że po prostu "miałeś ochotę" i czy tylko Cie wylegitymuje... Odpowiedz Link Zgłoś
obywatel_piszczyk Re: Policja mnie spisała 11.08.06, 23:28 taka-sobie-mysz napisała: > A po co właściwie robiłeś im zdjęcia? > > Rozumiem, jeśli facet sfotografuje sobie ładną kobietę. Ale żeby robić zdjęcie > innym facetom? Do tego w mundurze? A może tam jakaś policjantka też była? to nie byli zwykli faceci, to byli faceci z dużą pałą Odpowiedz Link Zgłoś
mayoor Re: Policja mnie spisała 11.08.06, 23:52 I bardzo dobrze. Trzeba było jak człowiek, oglądać w tym czasie mecz, pod dyskretną opieką stróżów prawa, a nie próbować sztuczek nieczystych. Ja, jako rzekłem, odwiedziłem football pub i zawodu nie czuję. Tym bardziej, że "nasi" wygrali. A focić to raczej widoczek, lub kobietkę zaprzyjaźnioną w domu. I nią nie epatować, bo się drugi raz nie zgodzi, o! Odpowiedz Link Zgłoś
diogenespies Re: Spisałeś ich numery? 12.08.06, 09:15 a tego akurat nie zrobiłem niestety, a uzasadnili checia spisania mnie:-) Odpowiedz Link Zgłoś
iszkariota Re: Policja mnie spisała 12.08.06, 06:07 Ponizej zamieszczam podstawy i tryb legitymowania, zakladam ze zostala wypelniona choc jedna z przeslanek stanowiacych podstawe do czynnosci... § 3. Policjant ma prawo legitymowania osób, gdy ustalenie ich tożsamości jest niezbędne do wykonania czynności służbowych, a w szczególności w celu: 1) identyfikacji osoby podejrzanej o popełnienie przestępstwa lub wykroczenia, 2) ustalenia świadków zdarzenia powodującego naruszenie bezpieczeństwa lub porządku publicznego, 3) wykonania polecenia wydanego przez sąd, prokuratora, organy administracji rządowej i samorządu terytorialnego, 4) identyfikacji osób wskazanych przez pokrzywdzonych jako sprawców przestępstw lub wykroczeń, 5) poszukiwania osób zaginionych lub ukrywających się przed organami ścigania albo wymiarem sprawiedliwości. § 4. 1. Tożsamość osoby legitymowanej ustala się na podstawie: 1) dowodu osobistego, 2) tymczasowego dowodu osobistego, 3) tymczasowego zaświadczenia tożsamości, 4) dowodu tożsamości cudzoziemca, 5) paszportu. 2. Tożsamość osoby legitymowanej można ustalić również na podstawie: 1) innych nie budzących wątpliwości dokumentów, 2) oświadczeń osób, których tożsamość ustalono w sposób określony w ust. 1, a także telefonicznego lub osobistego porozumienia się z osobami wskazanymi przez legitymowanego. § 5. W razie legitymowania osób znajdujących się w pojeździe, gdy uzasadniają to względy bezpieczeństwa, policjant ma prawo żądać opuszczenia pojazdu przez te osoby. § 6. Można odstąpić od legitymowania osoby, która jest znana policjantowi. § 7. Policjant dokumentuje w notatniku służbowym dane osoby legitymowanej oraz czas, miejsce i przyczynę legitymowania. Odpowiedz Link Zgłoś
brite Re: Policja mnie spisała 12.08.06, 10:57 > § 3. Policjant ma prawo legitymowania osób, gdy ustalenie ich tożsamości jest > niezbędne do wykonania czynności służbowych, Z relacji wynika, że nie prowadzili czynności służbowych, a w każdym razie diogenespies nie był nimi objęty. Zatem - wylegitymowali bezprawnie. Odpowiedz Link Zgłoś
evonka Re: Policja mnie spisała 12.08.06, 07:41 a zapytaleś ich wcześniej czy im mozesz zrobic zdjęcie? jak nie, to się nie dziw. dobry obyczaj nakazuje spytać ludzi zanim sie im cyknie fotę... Odpowiedz Link Zgłoś
kotbert Re: Policja mnie spisała 12.08.06, 07:47 A jak Ci zrobię zdjęcie bez Twojej zgody, to też mnie wylegitymujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
evonka Re: Policja mnie spisała 12.08.06, 09:02 jak mi zrobisz zdjecie bez mojej zgody to cie spytam dlaczego to robisz. mogę Cię tez poprosić o wykasowanie tego zdjęcia, bo mam prawo nie chcieć byc uwiecznianą. nie mam za to prawa Cie legitymować, wiec tego nie zrobię. Odpowiedz Link Zgłoś
kotbert Re: Policja mnie spisała 12.08.06, 09:04 Tak właśnie moim zdaniem powinni postąpić ci policjanci, bo nie widzę przesłanek do wylegitymowania. Co oczywiście nie znaczy, że ich nie było - może Diogenespies przedstawił nam całą sytuację, a może nie. Odpowiedz Link Zgłoś
evonka Re: Policja mnie spisała 12.08.06, 09:07 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=63&w=46786597&a=46788077 jak napisał diogenespies panowie nie chcieli byc uwieczniani... a, ze są policjantami, to maja prawo legitymować. i wcale im sie nie dziwię. w obecnym czasie... Odpowiedz Link Zgłoś
obywatel_piszczyk Re: Policja mnie spisała 12.08.06, 09:07 Wśród policjantów mógł np stać tajniak który w środowiskach przestępczych podaje się za zupełnie inną osobę. Skąd mogli wiedzieć kim jest fotografujący, czy zdjęcia robi dla siebie, czy na czyjeś zlecenie. Moim zdaniem mięli rację że go wylegitymowali. Odpowiedz Link Zgłoś
oto_nowy_login Re: Policja mnie spisała 12.08.06, 10:02 kotbert napisała: > Tak właśnie moim zdaniem powinni postąpić ci policjanci A moim zdaniem nie powinni tak postąpić, bo fotografować ich podczas służby wolno bez względu na ich widzimisię. Odpowiedz Link Zgłoś
michael00 Re: A Ty 12.08.06, 12:35 kotbert napisała: > nie podskakuj, bo Ci powiem! Ech, a Wy ciągle widzę na wojennej ścieżce. Szkoda nerwów Kociebercie na tego kolesia. Odpowiedz Link Zgłoś
michael00 Re: Policja mnie spisała 12.08.06, 10:08 evonka napisała: > jak mi zrobisz zdjecie bez mojej zgody to cie spytam dlaczego to robisz. mogę > Cię tez poprosić o wykasowanie tego zdjęcia, bo mam prawo nie chcieć byc > uwiecznianą. O! A które to prawo? Podaj proszę odpowiednie przepisy, będzie w końcu jasne raz i dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
nieznany_login Re: Policja mnie spisała 12.08.06, 10:28 Szkoda że aparaty, zwłaszcza cyfrowe, staniały na tyle że trafiły pod strzechy. Narobiło się teraz domorosłych paparazzi którzy nie mają na tyle kultury aby uszanować prywatność innych osób.. Odpowiedz Link Zgłoś
michael00 Re: Policja mnie spisała 12.08.06, 10:49 nieznany_login napisał: > Szkoda że aparaty, zwłaszcza cyfrowe, staniały na tyle że trafiły pod strzechy. > Narobiło się teraz domorosłych paparazzi którzy nie mają na tyle kultury aby > uszanować prywatność innych osób.. Niestety tak właśnie jest, ale czy prawo aby na to nie pozwala? Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: Policja mnie spisała 12.08.06, 10:51 noooo, takie rzeczy powinny być zabronione. a ty byś siedział za dużym biurkiem i pozwalał. jednemu mieć aparat, drugiemu długopis, trzeciemu nawet farby! taki byłbyś dobry. Odpowiedz Link Zgłoś
nieznany_login Re: Policja mnie spisała 12.08.06, 14:28 Powinno być zabronione naruszanie czyjejś prywatności. Odpowiedz Link Zgłoś
evonka Re: Policja mnie spisała 12.08.06, 10:39 Ochrona wizerunku, adresata korespondencji i tajemnicy źródeł informacji Art. 81. 1. Rozpowszechnianie wizerunku wymaga zezwolenia osoby na nim przedstawionej. W braku wyraźnego zastrzeżenia zezwolenie nie jest wymagane, jeżeli osoba ta otrzymała umówioną zapłatę za pozowanie. 2. Zezwolenia nie wymaga rozpowszechnianie wizerunku: 1) osoby powszechnie znanej, jeżeli wizerunek wykonano w związku z pełnieniem przez nią funkcji publicznych, w szczególności politycznych, społecznych, zawodowych, 2) osoby stanowiącej jedynie szczegół całości takiej jak zgromadzenie, krajobraz, publiczna impreza. a poza tym choćby wspomniany dobry obyczaj... Odpowiedz Link Zgłoś
michael00 Re: Policja mnie spisała 12.08.06, 10:48 No dobrze, ale Ty nie mówiłaś o rozpowszechnianiu, tylko o etapie wcześniejszym - o utrwalaniu wizerunkuk na jakimś nośniku (czy jak o nazwać). Co zatem w tej kwestii? > a poza tym choćby wspomniany dobry obyczaj... Dobry obyczaj dobrym obyczajem, ale skupmy się na kwestiach na razie literalnie ujętych, będzie łatwiej na początek. Zatem? Odpowiedz Link Zgłoś
evonka Re: Policja mnie spisała 12.08.06, 10:57 dlatego pisałam, ze najpierw spytam po co ktoś mi robi zdjęcie. mogę założyc też, że może chcieć to zdjecie rozpowszechnic, a tu działa juz Kodeks cywilny: Art. 23. Dobra osobiste człowieka, jak w szczególności zdrowie, wolność, cześć, swoboda sumienia, nazwisko lub pseudonim, WIZERUNEK, tajemnica korespondencji, nietykalność mieszkania, twórczość naukowa, artystyczna, wynalazcza i racjonalizatorska, pozostają pod ochroną prawa cywilnego niezależnie od ochrony przewidzianej w innych przepisach. Art. 24. § 1. Ten, czyje dobro osobiste zostaje zagrożone cudzym działaniem, może żądać zaniechania tego działania, chyba że nie jest ono bezprawne. W razie dokonanego naruszenia może on także żądać, ażeby osoba, która dopuściła się naruszenia, dopełniła czynności potrzebnych do usunięcia jego skutków, w szczególności ażeby złożyła oświadczenie odpowiedniej treści i w odpowiedniej formie. Na zasadach przewidzianych w kodeksie może on również żądać zadośćuczynienia pieniężnego lub zapłaty odpowiedniej sumy pieniężnej na wskazany cel społeczny. czy to wystarczy? kontakty miedzyludzkie nie powinny sporwadzać się jedynie do tego co jest zakazane dozwolone prawnie... dlatego pisałam rownież o dobrym obyczaju... Odpowiedz Link Zgłoś
michael00 Re: Policja mnie spisała 12.08.06, 11:09 evonka napisała: A czym zostaje zagrożone Twój wizerunek samym zrobieniem zdjęcia? > kontakty miedzyludzkie nie powinny sporwadzać się jedynie do tego co jest > zakazane dozwolone prawnie... dlatego pisałam rownież o dobrym obyczaju... No nie powinny, ale świat nie jest idealny, różne poza tym są pojecia dobrych obyczajów, dla jednego to jest już niedobre, dla drugiego według jego wewnętrznego kodeksu jeszcze nie. Zatem póki wszyscy nie będziemy tacy sami i wszystko wokoło nie będzie idealne w takich sytuacjah trzeba sobie pomagać w ten sposób. Odpowiedz Link Zgłoś
evonka Re: Policja mnie spisała 12.08.06, 11:20 ... michaelu00, nie chcę Cie do niczego przekonywać, ale kiedys zajmowalam sie dosć mocno robieniem zdjęć ulicznych. człowiek, który mnie uczył, profesjonalny fotograf, powiedział: "chcesz być zawodowcem - pytaj ludzi o zgodę. bez niej nie zrobisz nic ze zdjeciem. nie opublikujesz, nie wyślesz na konkurs, nie pokażesz na wystawie." myślę, ze to kwestia profesjonalizmu po prostu... zakładam, ze ludzie, ktorzy robią zdjecia mimo wszystko zamierzają je wywołać, wlożyc do albumu, na swoją strone internetową, cokolwiek... dlatego własnie nie musze sie zgadzać na robienie mi zdjeć przez obce osoby, bo czuje sie wtedy zagrożona, nie wiem co zrobią z tym zdjeciem wszak... może źle zakładam. moze diogenespies chcial mieć policjantow na pulpicie swojego komputera... ale jakoś wątpię... kodeksami pomagajmy sobie tylko, a prawo zwyczajowe, dobre obyczaje wystarczą do bezkonfliktowego i spokojnego egzystowania obok siebie... Odpowiedz Link Zgłoś
michael00 Re: Policja mnie spisała 12.08.06, 11:25 evonka napisała: > ... > michaelu00, > nie chcę Cie do niczego przekonywać, ale kiedys zajmowalam sie dosć mocno > robieniem zdjęć ulicznych. człowiek, który mnie uczył, profesjonalny fotograf, > powiedział: "chcesz być zawodowcem - pytaj ludzi o zgodę. bez niej nie zrobisz > nic ze zdjeciem. nie opublikujesz, nie wyślesz na konkurs, nie pokażesz na > wystawie." myślę, ze to kwestia profesjonalizmu po prostu... Ale my o czym innym mówimy. Rozmawiamy o tym, czy _wolno_ komuś _zrobić_ zdjęcie bez jego zgody czy nie. I poprzestańmy proszę na razie na tym, jeżeli się uda. > zakładam, ze ludzie, ktorzy robią zdjecia mimo wszystko zamierzają je wywołać, > wlożyc do albumu, na swoją strone internetową, cokolwiek... > dlatego własnie nie musze sie zgadzać na robienie mi zdjeć przez obce osoby, bo > > czuje sie wtedy zagrożona, nie wiem co zrobią z tym zdjeciem wszak... Prewencyjnie tak? No nie wiem... > może źle zakładam. moze diogenespies chcial mieć policjantow na pulpicie > swojego komputera... ale jakoś wątpię... Żle, że w ogóle zakładasz chyba. Ja zakładam, że chciał je nim wywoła jeszcze to zniszczyć. I co? Nie zakładajmy co chciał, pozostańmy na tym, co na razie zrobił. Zrobił zdjęcie i tu się zatrzymajmy. > kodeksami pomagajmy sobie tylko, a prawo zwyczajowe, dobre obyczaje wystarczą > do bezkonfliktowego i spokojnego egzystowania obok siebie... Tak tak, w idealnym świecie tak. Komuś, kto mnie okradł, albo zniszczył mi auto jak widać nie wystarczyły. Zejdźmy zatem z wesołych chmurek i rozkosznych motylków milusich na ziemię. Odpowiedz Link Zgłoś
evonka uuua, zaczynamy atakować 12.08.06, 11:28 bo ktoś myśli inaczej.. dzielimy posta na kawałki i doczepiamy sie, żeby dochrzanic. a szkoda, bo moglaby byc interesujaca wymiana mysli... Odpowiedz Link Zgłoś
michael00 rotfl 12.08.06, 11:37 Dochrzaniałem się jedynie do tego, że Ty uparcie uciekasz od punktu związanego z aspektem prawnym. I tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
evonka Re: rotfl 12.08.06, 12:03 uparcie to ja twierdzę, ze mam prawo nie zgadzać się na robienie mi zdjeć. ktos kto je robi powinien to uszanować. i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: rotfl 12.08.06, 12:24 jaki to ma związek ze sfotografowanymi policjantami i czy od samego początku miałaś zamiar pisać nie na temat czy może wyszło tak przypadkiem w trakcie? Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: Policja mnie spisała 12.08.06, 11:58 czy policjant na służbie nie pełni przypadkiem w tym momencie funkcji publicznej? czy wobec tego sfotografowanie policjanta na służbie nie jest wykonaniem wizerunku w związku z pełnieniem przez niego funkcji publicznych, zwłaszcza zawodowych? no to po co ta mowa? Odpowiedz Link Zgłoś
evonka Re: Policja mnie spisała 12.08.06, 12:05 czy owi policjanci byl powszechnie znanymi osobami??? no to po co ta mowa? Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: Policja mnie spisała 12.08.06, 12:22 co to znaczy powszechnie znany? i w jaki sposób? z imienia i nazwiska czy tylko z twarzy? trwa akcja 'poznaj swojego dzielnicowego' mająca na celu właśnie zrobienie z dzielnicowego osoby powszechnie znanej. moim zdaniem status urzędnika państwowego oraz fakt wyróżnienia poprzez umundurowanie czyni policjanta osobą publiczną. a może niech zaczną spisywać wszystkich, bo przecież nie wiadomo ile osób mogłby później narysować ich z pamięci. Odpowiedz Link Zgłoś
michael00 Re: Policja mnie spisała 12.08.06, 12:29 gray napisał: > > co to znaczy powszechnie znany? i w jaki sposób? z imienia i nazwiska czy tylko > z twarzy? Daj spokój, nie dajmy sprowadzić tej dyskusji to poziomu kolejki po barszcz, gdzie też znajdzie się często jakiś krzykacz lub krzykaczka, która wie najlepiej. Ale jeżeli spytać o konkrety, to albo się wydrze jeszcze głośniej i ogólnikami, albo się przymknie i okaże się, że pojecia nie ma o czym mówi. Z tego co ja gdzieś czytałem Zbigniew Matwiej, rzecznik prasowy komendanta głównego policji wypowiedział się, że każdy, kto chce, może umundurowanemu unkcjonariuszowi na służbie zrobić zdjęcie. Ale nie mnie to mówił, więc głowy nie dam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: Policja mnie spisała 12.08.06, 12:38 "Każdy, kto chce, może umundurowanemu funkcjonariuszowi na służbie zrobić zdjęcie. Oczywiście nie można mu przeszkadzać podczas interwencji. Tak mówi Adam Godlewski, rzecznik prasowy warszawskiej Straży Miejskiej. Tak samo jest z policjantami, co dla wiadomości24.pl potwierdził podinspektor Zbigniew Matwiej, rzecznik prasowy komendanta głównego policji." tiny.pl/7xrm evonka, jedź dalej! ajaj, nie, sorry - zapomniałem, że ty chciałaś pisać właściwie o czymś innym. Odpowiedz Link Zgłoś
evonka Re: Policja mnie spisała 12.08.06, 12:44 przeczytaj dyskusje, to bedziesz wiedział o czym chciałam pisać. link cenny. zmiania mój pogląd na sytuację, ale nie zmienia przekonania, że należałoby się spytać osoby zanim zostanie sfotografowana czy sobie tego życzy czy nie.. Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: Policja mnie spisała 12.08.06, 12:53 evonka napisała: > przeczytaj dyskusje, to bedziesz wiedział o czym chciałam pisać. wiesz, rzadko to robię, bo to niepopularne, ale tym razem nawet przeczytałem. > link cenny. zmiania mój pogląd na sytuację, łał. > ale nie zmienia przekonania, że > należałoby się spytać osoby zanim zostanie sfotografowana czy sobie tego życzy > czy nie.. umundurowany policjant na to pytanie zawsze odpowie ci "tak". możemy przyjąć taką interpretację tego skomplikowanego tematu? Odpowiedz Link Zgłoś
evonka Re: Policja mnie spisała 12.08.06, 13:02 dopóki nie spytasz nie wiesz co Ci odpowie, wiec interpetuj do woli. ja tymczasem obstaję przy swoim: profesjonalista pyta. Odpowiedz Link Zgłoś
michael00 Re: Policja mnie spisała 12.08.06, 13:06 evonka napisała: > ja > tymczasem obstaję przy swoim: profesjonalista pyta. Ale nie ze ze względu na obostrzenia prawne. Może robić zdjęcia bez pytania. *) Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: Policja mnie spisała 12.08.06, 13:12 evonka napisała: > dopóki nie spytasz nie wiesz co Ci odpowie wiem, powiedział mi to rzecznik komendanta KGP. > ja tymczasem obstaję przy swoim: profesjonalista pyta. najsztub też. Odpowiedz Link Zgłoś
jomil Re: Policja mnie spisała 12.08.06, 08:25 jakby nie byli w mundurach to dostałbyś w łeb - fajnie by było? jakiś psychopata jesteś czy po prostu nie wychowany - już ci ktoś dobrze poradził - jak chcesz komuś zrobić zdjęcie to zapytaj o zgodę. No, ale jak cię rodzice nie wychowali to teraz obcy ludzie muszą... smutne... Odpowiedz Link Zgłoś
rozmowy_kontrolowane Re: Policja mnie spisała 12.08.06, 08:39 Jomil, diogenespies jest niewychowany, a Ty niedouczony/na. Słownik poczytaj, zanim zaczniesz wytykac innym brak wychowania. Odpowiedz Link Zgłoś
scalietti Re: Policja mnie spisała 12.08.06, 08:47 tak czy siak swoich trzeba bronić, prawda? gdyby bez twojej zgody pstryknął ci jakąś "ostrą" fotę z obcym facetem, też byś była zachwycona? ciekawe czy twój mąż też...? przestań lizać "swoim" tyłki, nawet jak nie mają racji, bo stajesz się żałosna. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-log Re: Policja mnie spisała 12.08.06, 08:58 A niby w którym miejscu swojego postu ona kogoś broni, ty ujadający frustracie? Odpowiedz Link Zgłoś
scalietti Re: Policja mnie spisała 12.08.06, 09:03 najpierw naucz się czytać ze zrozumieniem, a dopiero potem zadawaj pytania, forumowy kmiotku. Odpowiedz Link Zgłoś
brite To jak 12.08.06, 11:19 idziemy dziś na to piwo w Annie? Może ci sami funkcjonariusze będą się kręcić w okolicy, to im pstryknę parę zdjęć. Odpowiedz Link Zgłoś
diogenespies Re: może być 12.08.06, 11:25 napisz tylko o której to sie dostosuje:-) Odpowiedz Link Zgłoś
gwozdz.do.trumny Nie wierzę 12.08.06, 11:25 jescze nikt nie napisał, że to wszystko przez PiS, Kaczyńskich, Dorna, no i oczywiście big_newsa. Co się do cholery z wami dzieje? Odpowiedz Link Zgłoś
michael00 A co na to Policja łódzka? 12.08.06, 13:04 A gdyby tak spisany napisał pismo do Komendanta Miejskiego z prośbą o wyjaśnienie tego zajścia z uwzględnieniem tego, czym funkcjonariusze to motywowali? By może sprawa trochę się ruszyła dalej niż na jalowe forumowe dyskusje. No chyba, że jakiś redaktor z GW zechce pociągnąć temat... Odpowiedz Link Zgłoś
diogenespies Napisałem i jeszcze wczoraj wysłałe prośbę o.. 12.08.06, 13:11 .. wyjaśnienie tego co mnie spotkało do KMP Odpowiedz Link Zgłoś
evonka tylko pytam 12.08.06, 13:24 bez żadnych podtekstów ani sugestii: co mialeś zamiar zrobić z tymi zdjeciami? Odpowiedz Link Zgłoś
diogenespies Re: tylko pytam 12.08.06, 13:28 nie wiem, moze sprzedac do Forum, może powiecic na scianie, moze po prostu nic. Mysle, że to co mialem z nimi zrobic nie ma tu znaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel-strzalka Re: Policja mnie spisała 12.08.06, 15:49 W sumie gdyby mi obcy kolo zaczął nagle robić zdjęcia jak sobie idę ulicą to też bym go spisał, żeby w razie czego wiedzieć gdzie go szukać jak po pewnym czasie zobaczę samego siebie w gazetach albo gdzieś :> Odpowiedz Link Zgłoś
bryzolin Re: Policja mnie spisała 12.09.06, 19:08 Oni zawsze spisują takich co głupawo wyglądają Odpowiedz Link Zgłoś
diogenespies inteligentnie wygladam! 12.09.06, 19:51 Ja inteligentnie wygladam nie glupawo! Odpowiedz Link Zgłoś