Gość: Aleksej IP: *.lodz.dialog.net.pl 24.02.03, 20:31 Co dzisiaj robily 43 i 43Bis na poludniowej??? Czy konczyly swoja trase na petli Poludniowej czy jechaly jakos dalej na Stoki. Pozdrawiam, Aleksej Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Aleksej Chodzilo o Polnocna :) IP: *.lodz.dialog.net.pl 25.02.03, 12:44 Ostatnio jestem troche nie wyspany :) Pozdrawiam, Aleksej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ł.S. Re: 43 i 43Bis na Poludniowej IP: *.toya.net.pl 24.02.03, 21:02 Gość portalu: Aleksej napisał(a): > Co dzisiaj robily 43 i 43Bis na poludniowej??? Czy konczyly swoja trase na > petli Poludniowej czy jechaly jakos dalej na Stoki. Hehe, dobre! :)) Dziś był burdel w mieście, bo na pl. Wolności była (nadal jest?) awaria wodociągowa i 4, 7, 15, 43 i 43bis jeździły objazdami. Dwie ostatnie właśnie Północną. :) pzdr, łs Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: 43 i 43Bis na Poludniowej 24.02.03, 22:12 burdel był nie tylko tam...11 tez jakoś rozstrojona jeździła... ale w sumie takie dziwne ekstremalne spóźnienia to nic dziwnego ostatnimio czasy...zwiększyła się nietrzymalność rozkładu przez tramwaje...niestety... czy to tylko moje obserwacje?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ł.S. Re: 43 i 43Bis na Poludniowej IP: *.toya.net.pl 24.02.03, 22:22 geograf napisał: > burdel był nie tylko tam...11 tez jakoś rozstrojona jeździła... A na Rydza-Śmigłego widziałem szóstkę. :) pzdr, łs Odpowiedz Link Zgłoś
krzyskup Re: 43 i 43Bis na Poludniowej 24.02.03, 22:40 geograf napisał: > burdel był nie tylko tam...11 tez jakoś rozstrojona jeździła... Ja widziałem chyba jakieś cztery 15 pod rząd, jedna za drugą na Gdańskiej przy Zielonej około 15. > ale w sumie takie dziwne ekstremalne spóźnienia to nic dziwnego ostatnimio >czasy ...zwiększyła się nietrzymalność rozkładu przez tramwaje...niestety... > czy to tylko moje obserwacje?? Niestety, moje również. Czasem zdarza mi się czekać na 15 jakies 4-5 min, innym razem przyjeżdża jakieś 5 min za wcześnie. A może to opóźniona poprzednia? :) W każdym razie MPK przygotowało się na to i na tabliczkach z rozkładami (chyba od niedawna)umieściło napis, że tolerancja opóźnienia to 4 min, a przyspieszenia - 0. Czy trzymanie się rozkładu polega na tym, że powiększa się granice opóźnień? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Spóźnienia IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 25.02.03, 19:17 Zdaje się, że pooprzednia tolerancja wynosiła odpowiednio: 5 i 1, więc mimo wszystko uległa zmniejszeniu. Choć jak motorman odjeżdża sobie z krańcówki 4 minuty po czasie, to chyba coś jest nie tak... Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: Spóźnienia 25.02.03, 20:15 na Chojnach/Kurczakach nie są rzadkością spóźnienia już na pierwszym przystanku za krańcówką (i to nawet po 2-3 minuty..)-na szczeście najczęściej poza godzinbami szczytu porannego... ale czemu się dziwić...kiedy na zegarze wybija godzina odjazdu (a nawet już trwa...) motorniczy dopiero powoli człapie z budki do tramwaju... :/ ech...czy oni naprawde mają jakies kary, czy to seicento z kontroli ruchu jest tylko jedno na całe miasto?? :/ kpina... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: 43 i 43Bis na Poludniowej IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 25.02.03, 19:20 A ja przeżyłem szok, bo ktoś zrobił użytek z wyświetlaczy i w którymś z Elinów widniał napis: "15 Północna". Smutne to czasy, kiedy człowiek musi się cieszyć tylko z tego, że ktoś umie właściwie wykorzystać powierzony mu sprzęt... Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: 43 i 43Bis na Poludniowej 25.02.03, 20:17 ja w związku z tym mam do znudzenia powtarzane pytanie: co bedzie w takich przypadkach, po tym jak zlikwidują tory na Północnej?? zapychamy Narutowicza, czy tramwaje gdzieś na przedmieścia będą wyjeżdżać (badź w ogóle do centrum nie wjeżdzać) ???????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barnaba Re: 43 i 43Bis na Poludniowej IP: *.lodz.msk.pl 26.02.03, 16:06 geograf napisał: > ja w związku z tym mam do znudzenia powtarzane pytanie: co bedzie w takich przy > padkach, po tym jak zlikwidują tory na Północnej?? > zapychamy Narutowicza, czy tramwaje gdzieś na przedmieścia będą wyjeżdżać (badź > w ogóle do centrum nie wjeżdzać) > ???????????? No to mała symulacja :) Likwidujemy tory na Północnej, jednocześnie mamy awarię na Pl. Wolności. Załóżmy, że skrzyżowanie Kilińskiego/Pomorska jest już przebudowane. Jaki mamy efekt? 4 - żaden problem, po prostu pojedzie Franciszkańską- tak jak 5. 6 i być może 15 - Kilińskiego i Narutowicza (tłok będzie nie z tej ziemi) 7 - Mickiewicza i Zachodnią- kto wie czy ta trasa nie jest bardziej sensowna niż obecna. 15 - jeśli nie Narutowicza, to może na Julianów :) 43 - Narutowicza do Radiostacji (bo chyba nie na Julianów) 45 i 46 na Doły. Jaki będzie bałagan, gdy zostaną zlikwidowane tory na Północnej, a na przebudowę skrzyżowania Kilińskiego/Pomorska zabraknie pieniędzy wolę sobie nie wyobrażać... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ł.S. Re: 43 i 43Bis na Poludniowej IP: *.toya.net.pl 26.02.03, 17:05 Gość portalu: barnaba napisał(a): > Jaki będzie bałagan, gdy zostaną zlikwidowane tory na Północnej, a na > przebudowę skrzyżowania Kilińskiego/Pomorska zabraknie pieniędzy wolę sobie nie wyobrażać... Warunkiem rozpoczęcia likwidacji torów na Północnej jest przebudowa skrzyżowania Kilińskiego/Pomorska. pzdr, łs Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SzK Re: 43 i 43Bis na Poludniowej IP: *.pabianice.pl 01.03.03, 19:32 Niech zabraknie na nia pieniędzy :) (Do czasu wyleczenia krótkowzroczności) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Awarie w czwartek IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 28.02.03, 20:02 W czwartek rano na Zielonej jeździły autobusy zastępcze. Ktoś wie co się działo? Wczesnym popołudniem natomiast tramwaje stanęły na Zachodniej w kier. północnym, dla wyrównania strat, później widziałem 4 na Kościuszki. Odpowiedz Link Zgłoś