Dodaj do ulubionych

43 i 43Bis na Poludniowej

IP: *.lodz.dialog.net.pl 24.02.03, 20:31
Co dzisiaj robily 43 i 43Bis na poludniowej??? Czy konczyly swoja trase na
petli Poludniowej czy jechaly jakos dalej na Stoki.

Pozdrawiam,
Aleksej
Obserwuj wątek
    • zamek Co rozumiesz przez Poludniową??? (nt) 24.02.03, 20:35
      • Gość: Aleksej Chodzilo o Polnocna :) IP: *.lodz.dialog.net.pl 25.02.03, 12:44
        Ostatnio jestem troche nie wyspany :)

Pozdrawiam,
        Aleksej
    • Gość: Ł.S. Re: 43 i 43Bis na Poludniowej IP: *.toya.net.pl 24.02.03, 21:02
      Gość portalu: Aleksej napisał(a):

> Co dzisiaj robily 43 i 43Bis na poludniowej??? Czy konczyly swoja trase na
      > petli Poludniowej czy jechaly jakos dalej na Stoki.

Hehe, dobre! :))
      Dziś był burdel w mieście, bo na pl. Wolności była (nadal jest?) awaria
      wodociągowa i 4, 7, 15, 43 i 43bis jeździły objazdami. Dwie ostatnie właśnie
      Północną. :)

pzdr,
      łs
      • geograf Re: 43 i 43Bis na Poludniowej 24.02.03, 22:12
        burdel był nie tylko tam...11 tez jakoś rozstrojona jeździła...
        ale w sumie takie dziwne ekstremalne spóźnienia to nic dziwnego ostatnimio czasy...zwiększyła się nietrzymalność rozkładu przez tramwaje...niestety...

czy to tylko moje obserwacje??
        • Gość: Ł.S. Re: 43 i 43Bis na Poludniowej IP: *.toya.net.pl 24.02.03, 22:22
          geograf napisał:

> burdel był nie tylko tam...11 tez jakoś rozstrojona jeździła...

A na Rydza-Śmigłego widziałem szóstkę. :)

pzdr,
          łs
        • krzyskup Re: 43 i 43Bis na Poludniowej 24.02.03, 22:40
          geograf napisał:

> burdel był nie tylko tam...11 tez jakoś rozstrojona jeździła...
          Ja widziałem chyba jakieś cztery 15 pod rząd, jedna za drugą na Gdańskiej przy
          Zielonej około 15.
          > ale w sumie takie dziwne ekstremalne spóźnienia to nic dziwnego ostatnimio
          >czasy ...zwiększyła się nietrzymalność rozkładu przez tramwaje...niestety...

> czy to tylko moje obserwacje??
          Niestety, moje również. Czasem zdarza mi się czekać na 15 jakies 4-5 min, innym
          razem przyjeżdża jakieś 5 min za wcześnie. A może to opóźniona poprzednia? :)
          W każdym razie MPK przygotowało się na to i na tabliczkach z rozkładami (chyba
          od niedawna)umieściło napis, że tolerancja opóźnienia to 4 min, a
          przyspieszenia - 0. Czy trzymanie się rozkładu polega na tym, że powiększa się
          granice opóźnień?
          • Gość: Ja Spóźnienia IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 25.02.03, 19:17
            Zdaje się, że pooprzednia tolerancja wynosiła odpowiednio: 5 i 1, więc mimo
            wszystko uległa zmniejszeniu. Choć jak motorman odjeżdża sobie z krańcówki 4
            minuty po czasie, to chyba coś jest nie tak...
            • geograf Re: Spóźnienia 25.02.03, 20:15
              na Chojnach/Kurczakach nie są rzadkością spóźnienia już na pierwszym przystanku za krańcówką (i to nawet po 2-3 minuty..)-na szczeście najczęściej poza godzinbami szczytu porannego...

ale czemu się dziwić...kiedy na zegarze wybija godzina odjazdu (a nawet już trwa...) motorniczy dopiero powoli człapie z budki do tramwaju...
              :/

ech...czy oni naprawde mają jakies kary, czy to seicento z kontroli ruchu jest tylko jedno na całe miasto??
              :/

kpina...
    • Gość: Ja Re: 43 i 43Bis na Poludniowej IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 25.02.03, 19:20
      A ja przeżyłem szok, bo ktoś zrobił użytek z wyświetlaczy i w którymś z Elinów
      widniał napis: "15 Północna". Smutne to czasy, kiedy człowiek musi się cieszyć
      tylko z tego, że ktoś umie właściwie wykorzystać powierzony mu sprzęt...
      • geograf Re: 43 i 43Bis na Poludniowej 25.02.03, 20:17
        ja w związku z tym mam do znudzenia powtarzane pytanie: co bedzie w takich przypadkach, po tym jak zlikwidują tory na Północnej??
        zapychamy Narutowicza, czy tramwaje gdzieś na przedmieścia będą wyjeżdżać (badź w ogóle do centrum nie wjeżdzać)
        ????????????
        • Gość: barnaba Re: 43 i 43Bis na Poludniowej IP: *.lodz.msk.pl 26.02.03, 16:06
          geograf napisał:

> ja w związku z tym mam do znudzenia powtarzane pytanie: co bedzie w takich
          przy
          > padkach, po tym jak zlikwidują tory na Północnej??
          > zapychamy Narutowicza, czy tramwaje gdzieś na przedmieścia będą wyjeżdżać
          (badź
          > w ogóle do centrum nie wjeżdzać)
          > ????????????

No to mała symulacja :)
          Likwidujemy tory na Północnej, jednocześnie mamy awarię na Pl. Wolności.
          Załóżmy, że skrzyżowanie Kilińskiego/Pomorska jest już przebudowane.
          Jaki mamy efekt?
          4 - żaden problem, po prostu pojedzie Franciszkańską- tak jak 5.
          6 i być może 15 - Kilińskiego i Narutowicza (tłok będzie nie z tej ziemi)
          7 - Mickiewicza i Zachodnią- kto wie czy ta trasa nie jest bardziej sensowna
          niż obecna.
          15 - jeśli nie Narutowicza, to może na Julianów :)
          43 - Narutowicza do Radiostacji (bo chyba nie na Julianów)
          45 i 46 na Doły.

Jaki będzie bałagan, gdy zostaną zlikwidowane tory na Północnej, a na
          przebudowę skrzyżowania Kilińskiego/Pomorska zabraknie pieniędzy wolę sobie nie
          wyobrażać...

pozdrawiam
          • Gość: Ł.S. Re: 43 i 43Bis na Poludniowej IP: *.toya.net.pl 26.02.03, 17:05
            Gość portalu: barnaba napisał(a):

> Jaki będzie bałagan, gdy zostaną zlikwidowane tory na Północnej, a na
            > przebudowę skrzyżowania Kilińskiego/Pomorska zabraknie pieniędzy wolę sobie
            nie wyobrażać...

Warunkiem rozpoczęcia likwidacji torów na Północnej jest przebudowa
            skrzyżowania Kilińskiego/Pomorska.

pzdr,
            łs
            • Gość: SzK Re: 43 i 43Bis na Poludniowej IP: *.pabianice.pl 01.03.03, 19:32
              Niech zabraknie na nia pieniędzy :)

(Do czasu wyleczenia krótkowzroczności)
    • Gość: Ja Awarie w czwartek IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 28.02.03, 20:02
      W czwartek rano na Zielonej jeździły autobusy zastępcze. Ktoś wie co się działo?
      Wczesnym popołudniem natomiast tramwaje stanęły na Zachodniej w kier.
      północnym, dla wyrównania strat, później widziałem 4 na Kościuszki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka