Dodaj do ulubionych

Do ENDUROWCÓW

IP: 195.205.97.* 11.06.05, 17:01
PLanuje zakup motocykla enduro mam dylemat suzuki dr 650 R cy yamaha xt 600
rocznik okloło 92 Z GÓry dziekuje za odpowiedzi POZDRAWIAM !!
Obserwuj wątek
    • Gość: Dzakas001 Jak już bym miał kupować enduro to jedynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.05, 17:22
      SUZUKI DR800BIG
    • Gość: igi Re: Do ENDUROWCÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.05, 11:22
      mam dr 650 rse i nie narzekam piekna prosta maszyna i najwazniejsze b. tanie
      czesci (choc jeszcze nic mi sie nie popsuło) wejdz na forum dr
      dr650rs.info-euro.com/forum/index.php
    • Gość: Inhalt Re: Do ENDUROWCÓW IP: *.am.gdynia.pl 13.06.05, 10:35
      Każdy chwali swoje.
      Ja mam XT600 i jestem zadowolony. Na silniki w DR mówią czasem "grzechotnik", ale co z tego, jeżeli robią do 100 tys (na dwóch tłokach). W Yamaszce też mi się nic nie sypnęło więc chyba porównywalne sprzęty.
      Mnie podoba się XT ze względu na masę. Razem z płynami 176 kg wedle instrukcji. Jak się położę w błocie to jakoś daję radę postawić i pojechać dalej. DR650 jest chyba cięższy z 20 kg i juz mógłbym sobie nie poradzić. Jeżeli jesteś duży i silny to masa może nie mieć znaczenia aż tak bardzo.
      W XT nie polatasz zbyt szybko po asfaltach, bo zawiecha miękka, ale coś za coś - drogi trzeciej kategorii (w Polsce niemało) witają cię i to nawet na przyzwoitym poziomie komfortu na XT600. Z tego co porównywałem to XT ma też dłuższą kanapę i łatwiej jest przewieźć pasażera.
      Popatrz jeszcze na ceny cześci i materiałów eksploatacyjnych. Akurat XT jest jednym z tańszych motocykli do obsługi (łańcuch, zebatki itp). Paliwo, oleje i filtry to chyba XT i DR identycznie.
      W każdym razie ja bym się nie zamienił na DR, ale pewnie właściciele DR powiedzą to samo w drugą stronę.
      • Gość: igi Re: Do ENDUROWCÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.05, 12:44
        masz racje to istny grzechotnik ja mam przebieg 63 tys i silnik jeszcze nie był
        ruszany. Starsze dr waza ok 198kg z płynami tak wie do lekkich nie naleza,
        jesli chodzi o predkosci max to wachaja sie pomiedzy 160-170 w zaleznosci od
        zebatek, co do czesci to nie wiem ile kosztuja do Xt ale do dr sa b. tanie. W
        kazdym razie ja bym sie nie zamienil na XT, ale pewnie własciciele XT powiedza
        to samo w druga strone ;)

Pozdrawiam
        • Gość: igi Re: Do ENDUROWCÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.05, 11:11
          waga 198 kg odnosi sie do wersji RSE czyli z owiewkami wersja R wazy w
          granicach 170 kg
    • Gość: rudy Re: Do ENDUROWCÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.05, 12:57
      w teren wybieraj mniejszy i lżejszy, jeśli to twój pierwszy enduro pomyśl
      poważnie o 350-ce, 150 kg to maksymalna waga, cięższy motocykl zmiesza cię z
      błotem
      • prc1 Re: Do ENDUROWCÓW 14.06.05, 16:45
        Jeżeli chcesz poszalec troche w lesie to pomyśl nad DR350 (ok 6-7tys.), chyba
        że jesteś bardziej wymagający to może KTM 640LC4 (ok. 10-12tys.) W każdym
        mądzierazie niepakuj sie w coś z dopiskiem BIG, bez obrazy ale w teren to sie
        nienadaje. Może Yamaha WR250F??

Pozdrawiam
    • maryn Re: Do ENDUROWCÓW 15.06.05, 17:20
      Jeżdżę DR 650 RS 90', przebieg 59 tys i też nie wymieniałem jeszcze tłoka.
      Maszyna działa jak zegarek i nigdy nie padła. Wszystko zleży od sposobu
      eksploatacji i dbania o sprzęt. Deerę "zdolni" riderzy bez trudu zakatują w 25-
      30 tys km. Wersja RS ma dodatkowo półowiewkę, co pozwala robić długie trasy
      (ale siedzenie już nie pozwala). Jednym słowej, takich motocykli już się nie
      produkuje...
    • Gość: rysiek24 Re: Do ENDUROWCÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.05, 18:25
      ja mam KLR 650 i rowniez jestem zadowolony bdb zawiecha przod pompowany 50 koni wersje do 95 mialy malą owiewke z szybka i byly ladniejsze
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka