Dodaj do ulubionych

Prośba o opinię

25.08.06, 22:22
Witajcie
poproszę Was o opinie na temat pralek Ariston i Whirpool
Która lepsza itd itp :)
Coś musze kupic
Pozdrawiam pepic
Obserwuj wątek
    • dziad_borowy Cieżka sprawa 25.08.06, 22:29
      trzeba by miec obie marki zeby porownac. Ja mam Aristona i jestem bardzo
      zadowolony. Take na dzien dzisiejszy moge powiedziec, ze Ariston lepszy:-)
      Dzierżżżż!!!
      • dova Re: Cieżka sprawa 25.08.06, 22:34
        hehe, mogę to samo powiedzieć o whirlpoolu :) Mam od 5 lat i jestem zadowolona.
        Whirlpool lepszy!
        albo raczej 1:1
        • profes79 Re: Cieżka sprawa 25.08.06, 22:37
          To ja sie dorzuam - omijaj Ardo. Dalej 1:1 :D
      • dziad_borowy ps. 25.08.06, 22:50
        ja zawsze robie takie porownania w serwisach. Oni wiedza najlepiej, ktore sie
        czesciej psuja.
        Dzierżżż!!!
    • p.i.o.t.rd Re: Prośba o opinię 25.08.06, 22:36
      Obie są do dupy. Kup Boscha ;)
      • dziad_borowy Re: Prośba o opinię 25.08.06, 22:48
        Jeszcze chwila i Pepic pozaluje, ze zadal to pytanie:-) To bylo nierozsadne
        bardzo.
        Dierżżż!!!
    • big_news Re: Prośba o opinię 25.08.06, 23:07
      www.elektroda.pl/rtvforum/topic423320.html
    • aaa202 Kup najdroższą, na jaką Cię stać 26.08.06, 08:26
      • pepic Dzęki 27.08.06, 11:53
        Dzeki Wam wszystkim za Wasze opinie
        Chyba zadecyduje tradycyjny rzut monętą
        Tylko co przybisać do orła a co do reszki :))))
        Pozdrawiam pepic
        • aaa202 Ja mam pralkę, w nazwie jakby cukierek ma.. 27.08.06, 12:45
          kupiona została na Kasprzaka. Chodziło o pralkę ładowaną z przodu, z jak
          najmniejszą głębokością (wysokość, szerokość, głębokość - rozumiesz). Jaka
          wnęka - taka pralka. To zawęziło wybór do 3 sztuk. Spośród tych trzech wybrano
          najbardziej zaawansowaną technologicznie i najdroższą. Naiwnie dopytywałam się,
          czy jest tu program ekonomiczny, program "pół wsadu". Pan się roześmiał i mówi,
          że "pół wsadu" to epoka kamienia łupanego, albowiem DZISIAJ każda pralka waży
          pranie i dobiera ilość wody pod względem rodzaju włókna i ciężaru wsadu. Jakoś
          tak po ponad dwóch latach użytkowania sprzętu przyszło mi do głowy żeby
          sprawdzić, ileż to ta pralka wody pobiera. No i na podstawie obserwacji
          wodomierza łatwo stwierdziłam, że bez względu na to, czy piorę narzutę, czy
          parę fig, pralka zawsze naciąga 10 litrów. Wot, tiechniczieskij pragriess;-)
          Do tego ciągle muszę czyścić szufladkę, bo zawala się proszkiem, a nawet
          zaschniętym płynem do prania (piorę codziennie, więc nie wiem, jak ten przepływ
          wody przebiega, skoro robią się tam takie skwary i woda ich nie spłukuje).
          Ponadto muszę "wyczuwać" moment ostatniego płukania, żeby wlać płyn do
          płukania. Nie mogę tego zrobić przed praniem, bo pobierana woda zabiera płyn
          zmiękczający wraz z płynem do prania.
          A babcia tarę miała i nie narzekała;-)
          Powodzenia w wyborze!
          p.s.
          Mógłbyś rzucić okiem na takie płaskie pralki i dać znać, jak zobaczysz coś
          solidnego?
          • excentryczny.wazeliniarz Re: Ja mam pralkę, w nazwie jakby cukierek ma.. 27.08.06, 12:57
            wsypuj proszek bezpośrednio do bębna, bo szufladkowo-proszkowe "problemy"
            dotyczą każdej pralki
            • camelot Re: Ja mam pralkę, w nazwie jakby cukierek ma.. 27.08.06, 13:04
              Ja mam Ardo ładowaną od góry od wielu lat i nie narzekam. Co do proszku to
              rzeczywiście sypię i zawsze sypałem do bębna.
              • aaa202 Kiedyś w takiej ładowanej od góry 27.08.06, 13:13
                udało mi się tym zatrzaskiem przyszczypnąć matczyną bluzkę. Bluzka była nowa,
                matka chciała prać ręcznie, a ja na to: No co ty, matka, w 21 wieku ręcznie
                pierzesz? No i wyszarpała się dziura na brzuchu, niczym po walce z tygrysem.
                Przegranej.
                Musiałam się wyprowadzić;-)
                Takie pralki są mniejsze, fakt. Innych przewag nie odnajduję.
                • camelot Re: Kiedyś w takiej ładowanej od góry 27.08.06, 13:41
                  Wypadki zdarzają się przy pracy. Kiedyś będąc młodym małżonkiem wrzuciłem do
                  pralki białą bieliznę osobistą i bordowy sweterek. Po praniu wszystko było szaro
                  bure. Moja małżonka zaś pąsowa na twarzyze ze złości. Już nie powiem jaki był
                  potok słów. Człowiek uczy się na błędach.
            • tylko-forum Re: Ja mam pralkę, w nazwie jakby cukierek ma.. 27.08.06, 15:14
              excentryczny.wazeliniarz napisał:
              > wsypuj proszek bezpośrednio do bębna, bo szufladkowo-proszkowe "problemy"
              > dotyczą każdej pralki
              Proszku nie należy wsypywać do bębna bo to koncentrat i może spowodować
              miejscowe odbarwienie jak się gdzieś przylepi...
              Ostatecznie można sypać NA bęben w pralce ładowanej od góry.
              I nie "każdej pralki" bo mój Bosch Maxx4 (głębokość 43cm jakby co...) nie ma z
              tym żadnych problemów.
              Takoż płyn zmiękczajacy wlewam PRZED praniem do odpowiedniej przegródki i on
              jest zabierany kiedy trzeba
              • excentryczny.wazeliniarz Re: Ja mam pralkę, w nazwie jakby cukierek ma.. 27.08.06, 15:24
                Bzdury piszesz: najpierw sypiesz proszek który przez "bębnowe dziurki" spada na
                samo dno i w ogóle nie ma styczności z praniem, a dopiero potem wrzucasz
                zabrudzone rzeczy. Nie ma żadnych odbarwień bo napływająca woda całkowicie
                rozpuszcza proszek znajdujący się na dnie bębna.
          • pepic aaa202 29.08.06, 01:52
            Witaj
            teraz właściwie każdy producent ma taką pralką
            W Euro jest dosyć duży wybór ceny od 1100 do góóóóóóry
            Ja się nie podejmuję doradzić :))))
            Pozdrawiam pepic
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka