Dodaj do ulubionych

Radogoszcz - stało się coś strasznego :-P

IP: *.joensuunelli.fi 06.09.06, 12:57
Remont Świtezianki, zmiana trasy autobusów

Od jutra - z powodu remontu ulicy Świtezianki - autobusy linii 59, 65, 65a,
79, 89 i nocny N2 od pętli przy ul. Świtezianki będą kursować ul. Nastrojową
do ul. Sikorskiego i dalej - dotychczasową trasą.
(DŁ)

Nie rzucim ziemi skąd nasz ród, do krwi ostatniej kropli z żył itp.
Radogoszczanie do boju! (albo lepiej do szkoły...)
Czekamy na pierwsze oburzenie pana Henryka N. (Nazwiskoznaneredakcji) i
pierwsze dzieci pożarte przez autobusy MPK. Bedzie groźnie, że hoho!
Obserwuj wątek
    • Gość: g0sc Re: Radogoszcz - stało się coś strasznego :-P IP: *.toya.net.pl 06.09.06, 12:59
      nie zartuj sobie z mieszkancow Radogoszcza i to tego Wschodu !! moze oni nie chca miec komunikacji miejskiej?
      • Gość: Tomasz.bu Re: Radogoszcz - stało się coś strasznego :-P IP: *.joensuunelli.fi 06.09.06, 13:06
        > nie zartuj sobie z mieszkancow Radogoszcza i to tego Wschodu !!

Ba, wręcz WSCHODU ;-)

> moze oni nie ch
        > ca miec komunikacji miejskiej?

Ale komunikacja miejska chce mieć ich (w swoich krwiożerczych szponach)! :-D
      • Gość: Aśka Re: Radogoszcz - stało się coś strasznego :-P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.06, 14:32
        Wybacz, miałam dosyć dybania do autobusu za osiedle, kupiłam samochód.
    • Gość: manek Re: Radogoszcz - stało się coś strasznego :-P IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.06, 13:28
      tylko patrzec jak bedzie blokada na przejsciu przy Pl. Slonecznym :>
      • Gość: Tomasz.bu Re: Radogoszcz - stało się coś strasznego :-P IP: *.joensuunelli.fi 06.09.06, 13:31
        Albo blokada Słońca na placu po przejściach:-)
        • Gość: :) Re: Radogoszcz - stało się coś strasznego :-P IP: *.smrw.lodz.pl 08.09.06, 18:54
          to kiedy palimy podobizne prezesa na Placu Słonecznym
    • Gość: J.S. EI pojutrze IP: *.pai.net.pl 06.09.06, 13:33
      "Drgania sa takie, ze oszczalem pol lazienki" - zali sie pan Henryk
      "Przejezdzajacy autobus obudzil mnie o 11 rano" - skarzy sie pani Alina
      "Ku.." - ucina pan Wieslaw
      • Gość: ja Re: EI pojutrze IP: *.lodz.dialog.net.pl 06.09.06, 13:48
        czyli bedzie sie działo
      • teufel Re: EI pojutrze 06.09.06, 22:28
        " Podczas parzenia kawy, filiżanka spadła mi na stopę" - smuci się pani Irena z Retkinii
        • Gość: pili Re: EI pojutrze IP: *.smrw.lodz.pl 11.09.06, 19:08
          hmm minęło pare dni i jakoś nie słychać oburzenia więc może tak już zostawić
          autobusy na Nastrojowej
          • vemod Pozostawić autobusy na Nastrojowej! 11.09.06, 21:58
            Ja również mieszkam na tym osiedlu, mało tego, moje okna wychodzą wprost na
            przystanek "Świtezianki - Parking" (super precyzyjne określenie lokalizacji -
            parkingi znajdują się praktycznie wzdłuż całej Świtezianki ;) Obecnie, dzięki
            remontowi, cieszę się niespotykanym dotąd spokojem i paraliżującą wręcz ciszą,
            odkąd nie muszę co noc wysłuchiwać (mniej więcej w takt odjazdów N2) ryków
            pijanego kibolstwa, dzwięku tłuczonych butelek i kopania w metalową wiatę.
            Oczywiście są i złe strony - dalej na przystanek. Gdyby jednak takowy urządzić
            przy placu Słonecznym, co było przewidziane od początku istnienia osiedla
            (zatoki pod apteką w stronę pętli i pod bankiem Millennium w stronę centrum),
            chętnie przespacerowałbym się codziennie te kilkaset metrów. Ci co tam mieszkają
            mieliby pewnie w nocy to samo, co ja do niedawna, jednak nie zauważyłem wśród
            protestów mieszkańców argumentu, że przystanki przyciągają chuligaństwo -
            problem stanowią hałasujące, śmierdzące i rozjeżdżające małe dzieci autobusy,
            przez które w dodatku nie ma gdzie postawić samochodu ;) Zresztą, ci z Placu
            Słonecznego chyba już zdążyli się przyzwyczaić - tam od zawsze gromadzi się żulia.

A tak na poważnie, to docelowo wyobrażam sobie linię busikową doszczętnie
            penetrującą oba Radogoszcze (a być może i Liściastą), dowożącą całe towarzystwo
            do super drzwi-w-drzwi punktu przesiadkowego na ŁTR powiedzmy Włókniarzy-Zgierska?

pozdrawiam
            • Gość: łodzianin Re: Pozostawić autobusy na Nastrojowej! IP: 212.191.74.* 12.09.06, 10:19
              Nastrojową nie mogą jeździć bo przejeżdżają tuż pod oknami osobie która włada
              tym osiedlem, która tak napuści mieszkańców reporterów że nie będą mu jeździły
              pod oknem :) Większość konfliktów ale również trzeba przyznać inwestycji w tej
              częsci osiedla to jego zasługa.
              • yavorius Re: Pozostawić autobusy na Nastrojowej! 12.09.06, 10:31
                Gość portalu: łodzianin napisał(a):
                > Nastrojową nie mogą jeździć bo przejeżdżają tuż pod oknami osobie która włada
                > tym osiedlem

Kurna, to straszne!!! Ja bym na jego miejscu poprzecinał opony tym autobusom
                wstrętnym!
                • Gość: łodzianin Re: Pozostawić autobusy na Nastrojowej! IP: *.smrw.lodz.pl 12.09.06, 16:35
                  poprzecinać opony - nie
                  zadwonić do znajomego redaktora zeby stosowny artykuł w gazecie napisał jak to
                  MPK truje ludzi nazłość jeżdżąc przez osiedle. Ponapuszczać pijaczków i pocztą
                  pantoflową uległych ludzi żeby zrobili awanture w UMŁ, MPK czy w Spółdzielni
                  Mieszkaniowej - to jego metody działania :)
                  • Gość: g0sc Re: Pozostawić autobusy na Nastrojowej! IP: *.toya.net.pl 12.09.06, 17:04
                    kurde, pod moimi oknami jezdzi 11 dziennych linii MPK, 1 nocna i 3 frikobusy i nie narzekam, tylko się ciesze, że mam do nich blisko i mogę dojechać w wiele mniejsc. Co wiecej w promieniu 500 metrow mam jeszcze 5 linii tramwajowych :D
                    • Gość: ktoś Re: Pozostawić autobusy na Nastrojowej! IP: 212.191.74.* 25.09.06, 12:24
                      zlikwidować leżących policjantów wreszcie osiedle stało sie drożne.
    • geograf Re: Radogoszcz - stało się coś strasznego :-P 06.09.06, 14:20
      Wszystko fajnie, tylko dlaczego jeszcze nie ma o tym informacji na stronie MPK?
      (A powinno być conajmniej 2 dni wcześniej)

Tja...Firmie zależy na informacji pasażerskiej.

Dobrze, że ZDiT nie ugiął się pod protestami mieszkańców.
      Ciekawe, czy autobusy wrócą na Świtezianki...
      • Gość: prorok jaki czy co Re: Radogoszcz - stało się coś strasznego :-P IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.06, 15:30
        > Ciekawe, czy autobusy wrócą na Świtezianki...

ludzie zmadrzeja i beda protestowac zeby nie wrocily
      • Gość: bart_step Re: Radogoszcz - stało się coś strasznego :-P IP: *.mnc.pl 06.09.06, 22:29
        To skandal! Ja z tym pójdę do Rady Narodowej, albo może do samego pierwszego
        sekretarza!
        • geograf Re: Radogoszcz - stało się coś strasznego :-P 06.09.06, 23:02
          W zasadzie mogli poinformować w jutrzejszych gazetach i wieszając dzisiaj w nocy informację na przystankach, nie?

Tak, to jest skandal. Należy się szacunek dla tych, którzy kupuja migawki i kasują bilety, czyli sa klientami MPK.
    • geograf Re: Radogoszcz - stało się coś strasznego :-P 06.09.06, 21:56
      KOMUNIKAT 570

linie: 59, 65, 65A, 79, 89 i N2
      od strony centrum miasta al. Sikorskiego do skrzyżowania z ul. Nastrojową, a następnie ul. Nastrojową (drogą wewnątrz osiedla) do pętli Świtezianki.

Objazd dotyczy obu kierunków.

Jednocześnie będą zawieszone przystanki na ul. Świtezianki, natomiast na ul. Nastrojowej za skrzyżowaniem z al. Sikorskiego zostanie uruchomiony przystanek tymczasowy w kierunku północnym (w stronę pętli Świtezianki).

-------------

Chyba nie chca aby ludzie polubili trasę objazdową. Czemu nie ustanowiono przystanków po środku osiedla, przy Pl. Słonecznym/Pstrągowej?
      • Gość: J.S. Re: Radogoszcz - stało się coś strasznego :-P IP: 195.69.82.* 07.09.06, 09:08
        > Chyba nie chca aby ludzie polubili trasę objazdową. Czemu nie ustanowiono
        przystanków po środku osiedla, przy Pl. Słonecznym/Pstrągowej?

Pewnie po to, zeby te krnabrne autobusy mniej halasowaly i mniej kopcily, jak
        sie taki zatrzyma przy bloku, w takim swietym miejscu jak Nastrojowa, to afera
        gotowa.

"Zona sie wyprowadzila, corka do Monaru uciekla, syn sie w nocy moczy" - skarzy
        sie pan Ryszard
        • yavorius Re: Radogoszcz - stało się coś strasznego :-P 07.09.06, 09:22
          Ja myślę, że to bardziej dlatego, że nie mają się gdzie zatrzymać, bo w
          zatoczkach stoją samochody szkoły jazdy ;-)
    • Gość: Tomasz.bu [Jeb!] IP: *.joensuunelli.fi 07.09.06, 09:53
      Roftl, roftl, roftl! Nie mogę. Jeden dzień wystarczył:

Autobusy MPK wjadą na Nastrojową
      dziś
      Dziś rozpocznie się wymiana zniszczonej nawierzchni ulicy Świtezianki. Prace
      obejmą 400 metrów począwszy od al. Sikorskiego aż do krańcówki MPK. Z tego
      powodu zmienioną trasą pojadą autobusy linii 59, 65, 65a, 79, 89 i N2, które od
      pętli przy ul. Świtezianki będą kursować ulicą Nastrojową. Z osiedlowej uliczki
      już wczoraj zniknęły progi zwalniające.

- To dla nas szok! Przecież ta ulica jest zupełnie nieprzystosowana do ruchu
      komunikacji miejskiej - mówią mieszkańcy ul. Nastrojowej. - Zgodę na wjazd na
      tę uliczkę wydał prezes i rada osiedla Radogoszcz Wschód - informuje Aleksandra
      Mioduszewska z Zarządu Dróg i Transportu w Łodzi. - Prace potrwają tam do
      połowy października.

(kd) - Express Ilustrowany
      • yavorius Re: [Jeb!] 07.09.06, 09:59
        Gość portalu: Tomasz.bu napisał(a):
        > - To dla nas szok! Przecież ta ulica jest zupełnie nieprzystosowana do ruchu
        > komunikacji miejskiej - mówią mieszkańcy ul. Nastrojowej.

Co jest nieprzystosowane? Przestańcie pierdzielić, nie rozumiecie, że to dla
        waszego dobra remontowana jest Świtezianki? Nie kumacie, że ja jeżdżę
        Nastrojową tylko dlatego, że Świtezianki jest dziurawa jak ser? Awruk, co za
        ludzie :-//
        • Gość: J.S. Re: [Jeb!] IP: 195.69.82.* 07.09.06, 10:26
          > Co jest nieprzystosowane?

Szczegolnie, ze nawet zatoczki tam sa zdaje sie, wiec o contraire...

> Awruk, co za ludzie

Kiedys zartobliwie nazywano to osiedle "wiocha", ale widze, ze to przestaje byc
          zart powoli :>
          • yavorius Re: [Jeb!] 07.09.06, 10:28
            Są, tylko już słyszę te krzyki właścicieli samochodów, że nie będą mieli gdzie
            parkować...
            • Gość: belyall Re: [Jeb!] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.06, 11:01
              Niech se parkują za Sikorskiego... albo pod Ciastoramą :-)
              Czemu autobus wiozący kilkadziesiąt osób ma jechać za osiedlem?
              • yavorius Re: [Jeb!] 07.09.06, 11:03
                I tak dobrze, że nie robi zawrotki na skrzyżowaniu Sikorskiego/Nastrojowa...
                • pawel-strzalka Re: [Jeb!] 07.09.06, 11:20
                  jak im sie tak nie podoba to trzeba było wysłać te autobusy na czas remontu na
                  radogoszcz zachód, ciekawe co wtedy by powiedzieli :>
                  • yavorius albo 07.09.06, 11:24
                    trasą: ...Zgierska - ŚWITEZIANKI (dla 65: ...Łagiewnicka, Sikorskiego,
                    Zgierska - ŚWITEZIANKI).

Bo w sumie czemu nie?
                  • geograf Re: [Jeb!] 07.09.06, 13:31
                    Mieszkańcy Radogoszcza Zachodu byliby wniebowzięci!
                    Chociaż trzeba było wysłać te linie Zgierską...naprawdę...Nauczyć tłumoków szacunku poprzez zabranie wygody:>
      • Gość: gosc Re: [Jeb!] IP: 212.191.74.* 07.09.06, 12:57
        hehe albo na tym osiedlu mieszkają chorzy ludzie albo redaktorom zależy na
        podtrzymaniu atmosfery skandalu grozy - szoku :)
        • Gość: Woody Re: [Jeb!] IP: *.smrw.lodz.pl 07.09.06, 18:37
          sam mieszkam na tym osiedlu i wstydze sei za wypowiedzi tych ludzi...
          dziadostwo i tyle...
          • Gość: ja Re: [Jeb!] IP: *.smrw.lodz.pl 08.09.06, 07:31
            ja tez mieszkam na tym osiedlu i zastanawiam sie czy administracja wygrała w
            totka czy wykopała jakiś skarb. Osiedle przypomina w tym roku plac budowy -
            plac słoneczny, ocieplenia bloków, boiska, ślicznie zagospodarowywana zieleń.
            Teraz jeszcze dojdzie ulica Świtezianki. Kurcze nadszedł czas dla radogoszcza.
            A to co ludzie gadają - echh czy Polakow kiedyś było dobrze.
            • Gość: sobiech OT IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.06, 07:50
              >boiska

o jakich boiskach piszesz?
              • Gość: ja Re: OT IP: *.smrw.lodz.pl 08.09.06, 08:18
                myśle o ślicznym boisku z czerwoną nawierzchnią do kosza wybudowanym na rogu
                Wiankowej i Nastrojowej drugie podobne ale nie takie ładne jest pomiędzy szkołą
                a Biedronką, jest duże boisko do nogi przy krańcówce MPK naprawde jest tego
                dużo.
                • Gość: sobiech Re: OT IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.06, 10:24
                  na boisku przy krancowce mozna nogi polamac - jest strasznie nierowne, do tego
                  sa tam polmetrowe doly (pewnie zasluga pieskow i ich wlascicieli)-po zasypaniu
                  jednych pojawily sie nastepne. poza tym boiska nie tylko powstaja, sa tez
                  likwidowane (Pstragowa) ;)
                  to tyle mojego OT
                  pozdrawiam
                  • Gość: ja Re: OT IP: 212.191.74.* 08.09.06, 10:39
                    na pstrągowej za to było super boisko :) wpełni profesjonalna nawierzchnia
                    równe bez dołków takie jak przystało na XXI wiek. Całe szczęscie że to
                    zlikwidowali bo jak to wyglądało - myśle że trzeba poczekać z ocenami jak
                    zakończy sie inwestycja w tym rejonie.
      • Gość: g0sc Re: [Jeb!] IP: *.toya.net.pl 08.09.06, 07:36
        Z tego
        > powodu zmienioną trasą pojadą autobusy linii 59, 65, 65a, 79, 89 i N2,

EI jest nie rzetelne, co z linią 155? ;>
        • Gość: odpowiedź Re: [Jeb!] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.06, 10:38
          > EI jest nie rzetelne, co z linią 155?

Skasowana rok temu.
          • Gość: wyjasnienie do odp Re: [Jeb!] IP: *.pai.net.pl 08.09.06, 19:46
            To byl sarkazm

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka