iszkariota 21.09.06, 18:19 Zbliża się już do finału? Pytam bo fotele niewygodne są i niższe partie kręgosłupa mi ścierpły... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
longeta Oj,chyba nitki babiego lata cie oplotły 21.09.06, 20:26 skoro tak pleciesz 3 po 3,to typowe zagranie lepera przed wyborami. Odpowiedz Link Zgłoś
iszkariota Re: Oj,chyba nitki babiego lata cie oplotły 21.09.06, 20:59 Nie interesuje mnie czyje zagranie. Zagrania wszystkich tych panów są żenujące. Mam nadzieje, ze moje plecenie przyczyni sie do szybkiego zniknięcia tych panów. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Czy operetka pt "O dwóch, co zagarnęli władz 21.09.06, 20:59 Daj spokój Hans. Wierzysz, że Donek złoży wniosek o samorozwiązanie Sejmu? On się modli, żeby nie musieli tego głosować, bo wyjdzie na palanta. Ubiegłoroczne kredyty jeszcze nie spłacone, na nowe nie ma szans. Na prawdę "liberałom" nie będzie tak łatwo o kasę. Sondażownie dają mu przewagę, ale to samo było rok temu. Jeżeli zachował choćby odrobinę zdrowego rozsądku, to wie, że ponownie przerżnie z kretesem. Gdyby jakimś cudem do Sejmu wszedł ktoś poza PiS-em, PO i Samoobroną, to Donek aby rządzić musi wejść w układ z Lepperem (chociaż po tych checach, które aktualnie wyczynia, nie jest wcale pewne, że ludzie nie kopną go wreszcie w dupę) i postkomuchami (ich wejście do Sejmu też nie jest przesądzone, bo "zjednoczeni" SLD, SdRP i demokraci.pl musieliby zdobyć 8% głosów, a to także wydaje się nieosiągalne). W każdym razie PO aby rządzić, musi OFICJALNIE skumać się z tymi, o których mówię. Wyobrażasz sobie co powiedzą wykształciuchy na taki konglomerat? Toż oni ze wstydu i złości po prostu popękają. A Donek zostanie raz na zawsze wpuszczony do kanału. Tak więc wybory w zaistniałej sytuacji znów są na rękę PiS. I nic nie pomoże na to Twoje zżymanie się, a tym bardziej nie poparty niczym optymizm. Odpowiedz Link Zgłoś
iszkariota Re: Czy operetka pt "O dwóch, co zagarnęli władz 21.09.06, 21:26 Po pierwsze primo: Chyba mnie z kimś myslisz, albo nadajesz własne nazwy forumowiczom, co w sumie mi nie przeszkadza bowiem mam zrozumienie dla odmienności z psychicznymi włacznie. Po drugie primo: Mam nadzieję, że społeczeństwo nie da się po raz drugi nabrać na hasła wyborcze, które w cudowny sposób zmieniły się w przestępczo-faszystowski układ. Nie wiem jaki będzie wynik wyborów, lecz mam nadzieje na pewną odmianę i jakiś lewacko-liberalny układ (dla odmiany) :-) Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Czy operetka pt "O dwóch, co zagarnęli władz 21.09.06, 21:40 Nie mylę, nie mylę i Ty dobrze o tym wiesz. Natomiast imputowanie komuś czegoś nie w porządku pod kopułą ani insynującemu nie przynosi chwały, ani nie zaświadcza o jego tolerancji. Rzekłbym nawet, że jest wprost odwrotnie. Co do Twojej projekcji aktualnego układu rządzącego, a zwłaszcza nazwania go jako faszystowskiego, zaświadcza o Twoim niewątpliwym wypraniu tej części ciała, o której dyskretna mowa wyżej. W odróżnieniu od Ciebie ja wiem jaki będzie wynik ewentualnych wyborów i zapewniam Cię, że zwycięstwo lewako-liberałów jest absolutnie wykluczone. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
iszkariota Re: Czy operetka pt "O dwóch, co zagarnęli władz 21.09.06, 21:59 Po pierwsze to masz prawo wiedziec swoje, to jedno zdanie trafnie oddaje zdolnosc do elastycznosci i przyjmowania zdania innych osob. Po drugie, nie imputowałem, i nie insynuowałem, jedynie przedstawiałem swoją postawę wobec bliżnich. Po trzecie układ od dziś wieczora jest również warcholski. Po czwarte jeśli wiesz juz wszystko, to ja na Twoim miejscu byłbym poważnie zaniepokojony, i to nie bynajmniej sytuacją polityczną w kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Czy operetka pt "O dwóch, co zagarnęli władz 21.09.06, 22:06 Czytasz pobieżnie i nieuważnie. Nie wiem wszystkiego, nigdzie nie dałem do zrozumienia, iż tak mi się wydaje. Resztę przemilczę. Taki jestem dobroduszny. A co! Odpowiedz Link Zgłoś
miejskie_narty Re: Czy operetka pt "O dwóch, co zagarnęli władz 21.09.06, 21:53 Najlepiej na tym wszystkim wyjdzie niestety Lepper. Jeśli Kaczki sklecą jakiś rząd to może on być tylko gorszy od właśnie się rozpadającego, co tylko przyspieszy ich kompormitację. Jeśli dojdzie do wyborów, to jest duża szansa, że PO wygra ( jeśli tylko wcześniej nie zacznie romansować z Tręddowatym) i wtedy będzie zmuszona przygarnąć SLD i innych demokratów.pl Nie jestem fanem ani PO ani SLD, ale gdyby się dogadali (może w końcu Tusk zrozumie, że obecnie najlepszą dla nich partią jest właśnie SLD) no i mieli wsytarczjąco głosów, poczułbym mocną ulgę, by nie rzec satysfakcję. A Lepper zyska o tyle, o ile do następnych wyborów prezydenckich będzie mógł punktować rządzących, kimkolwiek by oni nie byli:( Odpowiedz Link Zgłoś
iszkariota Re: Czy operetka pt "O dwóch, co zagarnęli władz 21.09.06, 22:03 No nie jestem pewien czy Lepper na tym straci. Ma za sobą wieś gdzie PSL sie nie liczy, a PiS nie zdołalo załapać przyczółków. Wynik wyborów to niewiadoma, niewątpliwie w przyszłym sejmie może być nawet trudniej. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Czy operetka pt "O dwóch, co zagarnęli władz 21.09.06, 22:04 "Gwiazda" Leppera właśnie dzisiaj zgasła. Nawet jeżeli "opiniotwórcze" media będą chciały z niego zrobić cierpiętnika (no bo w końcu stanął z tymi, co przeciw PiS-owi), to nic mu już nie pomoże. Maksimum na co będzie go stać i rozpadający się klub SO, to zdobycie jednoliczbowego % głosów do Sejmu. Natomiast iluzoryczna wygrana PO i wejście w koalicję z mało prawdopodobnym uczestnikiem życia parlamentarnego (no, ale załóżmy na użytek tej dyskusji, że im się uda) w osobach SLD, SdRP, UP i demokratów.pl, zaowocuje tym co na Węgrzech. Tych kłamczuchów, podobnie jak Madziarzy, Polacy już nie zdzierżą. Odpowiedz Link Zgłoś
iszkariota Re: Czy operetka pt "O dwóch, co zagarnęli władz 21.09.06, 22:06 Polacy chca spokoju, PiS nie daje absolutnie takiej gwarancji. Wariant węgierski nie grozi bo wystarczy aby politycy nie zaczeli grzebac w gospodarce, a bedzie ok. Odpowiedz Link Zgłoś
miejskie_narty Re: Czy operetka pt "O dwóch, co zagarnęli władz 21.09.06, 22:14 Lepperowi nie zależy na rządzeniu. On chce być preziem i do tego dąży. CO do Madziarów, to zdaje się, że nie chodzi o rodowód rządzących, lecz o kryzys finansów. Wiadomo, że obłuda i kłamstwo obce nie są żadnej stronie życia politycznego. Chodzi jedynie o to, by sobie samemu nie zaprzeczać i nie robić zbyt gwałtowych i histerycznych ruchów, a te przypadłości jakoś dziwnie się PiSu trzymają. Odpowiedz Link Zgłoś
iszkariota Re: Czy operetka pt "O dwóch, co zagarnęli władz 21.09.06, 22:19 Przypomnę, że wariat węgierski zaistniał wskutek PRZYZNANIA sie polityków lewicy, że nic nie robili prócz kurczowego trzymania stołków. Bez obawy, u nas czegoś takiego nie będzie. Lepper nie będzie prezydentem, choć nie dałbym sobie uciąć głowy pamiętając jak wodzowie PiSu wymyślali Lepperowi od najgorszych, z ubeckim pochodzeniem włacznie, a następnie z wielką ochotą wciągnęli go do kompanji. Odpowiedz Link Zgłoś
miejskie_narty Re: Czy operetka pt "O dwóch, co zagarnęli władz 21.09.06, 22:27 No na pewno ze strony prawicy być nie może. Oni niejako immanentnie są przekonani do nieomylności własnych poglądów i słuszności zasady, że cel uświęca środki. Na prawicy nie ma miejsce na zwątpienie - oni po prostu wiedzą lepiej, bo opierają swoją wizję świata na określonym, prostym porządku rzeczy (naturalność, Bóg, ojczyzna itp). Ja też nie wierzę, że Lepper zostanie prezydentem, ale obawiam się, że jest na to mocno nastawiony i będzie robił wszystko by jak najbardziej rozchwiać nastroje i emocje, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: Czy operetka pt "O dwóch, co zagarnęli władz 22.09.06, 10:20 big_news napisał: > Tak więc wybory w zaistniałej sytuacji znów są na rękę PiS. i ponowna koalicja samoobroną? lol. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_warchol Operetka pt "Lepper był beee, ale już jest cool" 21.09.06, 22:17 wiadomosci.onet.pl/1406985,11,item.html Odpowiedz Link Zgłoś
iszkariota Re: Operetka pt "Lepper był beee, ale już jest co 21.09.06, 22:21 Nooooo, chlopcy dokładaja do pieca ! Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Operetka pt "Lepper był beee, ale już jest co 21.09.06, 23:00 Pare minut temu w Polsacie, Tusk bez żenady powiedział, że jego zdaniem należy powtórzyć "Lewego czerwcowego". To zwykła kanalia. Aż dziw bierze, że jeszcze ktokolwiek bierze poważnie tego nieroba-karierowicza. Każda metoda dobra, byle prowadziła do koryta. Co tam demokracja, co tam wybory Polaków. Żeby go...:/ Odpowiedz Link Zgłoś
trollkowski Re: Operetka pt "Lepper był beee, ale już jest co 21.09.06, 23:07 big_news napisał: > Pare minut temu w Polsacie, Tusk bez żenady powiedział, że jego zdaniem należy > powtórzyć "Lewego czerwcowego". To zwykła kanalia. Aż dziw bierze, że jeszcze > ktokolwiek bierze poważnie tego nieroba-karierowicza. Każda metoda dobra, byle > prowadziła do koryta. Co tam demokracja, co tam wybory Polaków. Żeby go...:/ gdy Tusk powiedział że Lepper to człowiek honoru, wyłączylem TV Odpowiedz Link Zgłoś
mgr.inz.akrobata może na Tusku również ciąży Lepperowski weksel 26.09.06, 08:10 dlatego burak był u Lisa tak gloryfikowany przez niedoszłego prezydenta Odpowiedz Link Zgłoś
fan.club.andrzeja.leppera larynglog się kłania, bo na słuch już padło 22.09.06, 08:24 niektórzy mają czyste uszy forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=49034069&a=49034069 Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Ten Palnick to jakiś autorytet 22.09.06, 08:30 Że tak spytam nieśmiało? Odpowiedz Link Zgłoś
longeta A taki , donald... 22.09.06, 09:20 ma zamiar,teraz odwołać się do opini puplicznej i chce ludzi na ulice wyprowadzić,w radiowej trójce to powiedział. Powinni go zamknąc ,za podburzanie do buntu przeciwko legalnie i demokratycznie wybranym włodzom! Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: A taki , donald... 22.09.06, 09:21 Tak, Węgrów którzy protestują przeciwko swojemu gó..anemu rządowi, też byś pozamykał? Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: A taki , donald... 22.09.06, 09:25 Tamtych to nie żałuje,bo to stare kłamliwe komuchy! Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: A taki , donald... 22.09.06, 09:26 A PiS to nie są kłamliwe kurduple? Odpowiedz Link Zgłoś
zamek Re: A taki , donald... 22.09.06, 09:25 Ja mam taki pomysł: zamknąć Węgrów, otworzyć węgrzyna! Odpowiedz Link Zgłoś
zamek Re: A taki , donald... 22.09.06, 09:29 Kurczę, przypomniałeś mi, że mam dziś mirabelkę do ścięcia... Odpowiedz Link Zgłoś
fan.club.andrzeja.leppera Palnick nie jest autorytetem 22.09.06, 11:05 tylko w przeciwieństwie do cassaniego nie jest głuchy. Kto oglądał wczoraj Lisa, ten wie o co chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: Operetka pt "Lepper był beee, ale już jest co 22.09.06, 10:24 big_news napisał: > Aż dziw bierze, że jeszcze ktokolwiek bierze poważnie tego nieroba- > karierowicza. skoro ty bierzesz poważnie nierobów-karierowiczów kaczyńskich to nie widzę przeszkód. Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius co jak co, ale ja ogłaszam 22.09.06, 08:23 *** KONIEC CZWARTEJ RP *** Miało to miejsce wczoraj około 20:58;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
zamek Re: co jak co, ale ja ogłaszam 22.09.06, 09:32 Uważaj, bo zaczną na Ciebie mówić Szczepkowska ;) Odpowiedz Link Zgłoś
cassani niestety, mam złe wiadomości 22.09.06, 08:29 operetka szybko nie skończy. Przy takim skłóceniu i rozbiciu społeczeństwa, wyjście z obecnej paranoi zajmie nam kilka lat - co najmniej do końca fatalnej prezydentury tego zakompleksionego człowieczka i wianuszka otaczających go dupolizców. Nawet jeśli ktokolwiek inny wygra następne wybory - PiS nie da za wygraną i będzie dalej rozbijał. Ta partia nie potrafi działać konstruktywnie, a Kaczyńscy przy swoich kompleksach, nie nadają się do kierowania szatnią - a co dopiero średniej wielkości krajem. Odpowiedz Link Zgłoś
forumowy_podgladacz proste wyjście 22.09.06, 09:29 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3635846.html Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: proste wyjście 22.09.06, 09:30 No popatrz, ma Heinego-Medina, a taki bystrzak:) Odpowiedz Link Zgłoś
zamek Re: proste wyjście 22.09.06, 09:31 I nawet wizualnie trochę podobny do Berlusconiego. Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: proste wyjście 22.09.06, 09:34 I krótkie lepkie łapki i chytre świńskie oczka! Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: proste wyjście 22.09.06, 09:37 yavorius napisał: > I krótkie lepkie łapki i chytre świńskie oczka! Donaldo az sapał z podniecenia ,tak chce władzy ale jeszcze troche poczeka,chyba że wcześniej go zamkną Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: proste wyjście 22.09.06, 09:39 Tak, Longeta, niech go zamkną. To puścimy cały PiS z dymem i to bynajmniej nie wędzarniczym... Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: proste wyjście 22.09.06, 09:41 yavorius napisał: > Tak, Longeta, niech go zamkną. > > To puścimy cały PiS z dymem i to bynajmniej nie wędzarniczym... Co ty wiesz o puszczeniu z dymem,lepiej puszczaj wiatry w fotelik! Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: proste wyjście 22.09.06, 09:44 longeta napisał: > Co ty wiesz o puszczeniu z dymem,lepiej puszczaj wiatry w fotelik! Dobrze, tato. Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: proste wyjście 22.09.06, 09:53 yavorius napisał: > longeta napisał: > > Co ty wiesz o puszczeniu z dymem,lepiej puszczaj wiatry w fotelik! > > Dobrze, tato. raczej to nie możliwe,aż taki stary nie jestem :) Odpowiedz Link Zgłoś
cassani oni są pie..ięci 22.09.06, 09:34 i Bigi nie wytłumaczy mi nigdy gładkimi słowami że to nieprawda. Odpowiedz Link Zgłoś
iszkariota A Zawisza został zdelegalizowany !!! 22.09.06, 10:16 Stało sie to, co dla myślących było oczywiste, choć zdaje sobie sprawę, że Sąd Najwyższy wywodzi sie z okreslonych kregów. Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Aaaaaaaaaaaaaaaa! Rotfl:))) 22.09.06, 10:20 PiS może nam wszystkim co najwyżej skoczyć ;-D Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: A Zawisza został zdelegalizowany !!! 22.09.06, 11:24 Myślący to powinni wiedzieć, że sprawę rozstrzygał nie żaden Sąd Najwyższy, a Trybunał Konstytucyjny. Inna sprawa, że ten werdykt wpisuje się obok równie "chlubnej" obrony korporacji prawniczych. Jaki Trybunał, takie postrzeganie. Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: A Zawisza został zdelegalizowany !!! 22.09.06, 11:27 big_news napisał: > Jaki Trybunał, takie postrzeganie. Idę o zakład, że gdyby komisja była legalna, piałbyś, jaki to Trybunał jest bezstronny i sprawiedliwy. Bigi, zlituj się nad nami, proszę... ...czasami sobie myślę, że portal gazeta.pl płaci Ci za głoszenie takich farmazonów, żebyśmy tylko dyskutowali i nabijali liczniki popularności... Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: A Zawisza został zdelegalizowany !!! 22.09.06, 11:35 ten trybunał to od początku była farsa,szkoda tylko że za nasze pieniądze! Odpowiedz Link Zgłoś
iszkariota Re: A Zawisza został zdelegalizowany !!! 22.09.06, 11:37 longeta napisał: > ten trybunał to od początku była farsa,szkoda tylko że za nasze pieniądze! Żeby nie te "trybunały" to trzeba byłoby przebijać się na drugą stronę ulicy z pomocą pał bejzbolowych. Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: A Zawisza został zdelegalizowany !!! 22.09.06, 11:54 iszkariota napisał:> Żeby nie te "trybunały" to trzeba byłoby przebijać się na drugą stronę ulicy z > pomocą pał bejzbolowych. to mogło by być nawet zabawne,ale poważnie zobacz kto tam siedzi,czy ci panowie byli zlustrowani? nie maczali palców przy okrągłym stole i czy aby napewno nie mają legitymacji partyjnch PZPR? Odpowiedz Link Zgłoś
iszkariota Re: A Zawisza został zdelegalizowany !!! 22.09.06, 12:00 > to mogło by być nawet zabawne,ale poważnie > zobacz kto tam siedzi,czy ci panowie byli zlustrowani? OZI Beata została włwśnie wicepremierem.... Nie używaj takich argumentów bo sa niegodne. W PRL osoby wybijajce sie ponad przecietnosc byly w zainteresowaniu SB, wowczas byly niszczone, i jak widac w IVRP esbecka nauka nie poszła w las ! Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: A Zawisza został zdelegalizowany !!! 22.09.06, 12:35 iszkariota napisał:> OZI Beata została włwśnie wicepremierem.... > Nie używaj takich argumentów bo sa niegodne. W PRL osoby wybijajce sie ponad > przecietnosc byly w zainteresowaniu SB, wowczas byly niszczone, i jak widac w > IVRP esbecka nauka nie poszła w las ! Ale kariery też porobili,a teraz mają czelność o demokracji i prawie gadać :))) Odpowiedz Link Zgłoś
iszkariota Re: A Zawisza został zdelegalizowany !!! 22.09.06, 12:40 > Ale kariery też porobili,a teraz mają czelność o demokracji i prawie gadać :))) Czyżby nutka zazdrości? To brzydka cecha, tu trzeba się cieszyc że komuś powiodło sie w zyciu, lub że jest człowiekiem mądrym. Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: A Zawisza został zdelegalizowany !!! 22.09.06, 12:58 iszkariota napisał: > > Ale kariery też porobili,a teraz mają czelność o demokracji i prawie gada > ć :))) > > Czyżby nutka zazdrości? > To brzydka cecha, tu trzeba się cieszyc że komuś powiodło sie w zyciu, lub że > jest człowiekiem mądrym. Mądrą i cwaną kanalią,tak to lepiej brzmi. W normalnym kraj,ci ludzie byli by odsunieci od takich stanowisk jest tutaj człowiek który rzyga na 4 RP,mnie to tylko bawi:) Odpowiedz Link Zgłoś
iszkariota Re: A Zawisza został zdelegalizowany !!! 22.09.06, 13:11 Gdybyś się uczył, i zdołał do czegoś w życiu dojść też zostałbyś nazwany "mądrą i cwaną kanalią" przez jakiegoś zawistnego forumowicza. A tak, jest spoko, to Twoje jest na górze. Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: A Zawisza został zdelegalizowany !!! 22.09.06, 13:19 iszkariota napisał: > Gdybyś się uczył, i zdołał do czegoś w życiu dojść też zostałbyś nazwany "mądrą > i cwaną kanalią" przez jakiegoś zawistnego forumowicza. > A tak, jest spoko, to Twoje jest na górze. Za komuny nie trzeba było się uczyć,wystarczyło być mądrą i cwaną kanalią by zasiąść na stołku. Przypomne rok 81,kiedy to na studia brali ludzi z łapanki Odpowiedz Link Zgłoś
iszkariota Re: A Zawisza został zdelegalizowany !!! 22.09.06, 13:23 A teraz jest inaczej? Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: A Zawisza został zdelegalizowany !!! 22.09.06, 13:45 Teraz już nie ma ZOMO z indexami,a ludzie studiują za kasę trochę się zmieniło OD TAMTYCH DNI,ale kanalie ciągle te same! Odpowiedz Link Zgłoś
iszkariota Re: A Zawisza został zdelegalizowany !!! 22.09.06, 13:55 ,ale kanalie ciągle te same! Więc bierz się za naukę, zacznij mieć ambicję, awansuj, zarabiaj, a Polska wzbogaci się o jednego mądrego, uczciwego, i prawego! Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: A Zawisza został zdelegalizowany !!! 22.09.06, 13:57 Dzięki nie narzekam,a w polityke(aktywną) już dawno przestałem się bawić! Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: A Zawisza został zdelegalizowany !!! 22.09.06, 11:44 Hm, sądziłem, że moja i portalu konspiracja nigdy nie zostanie zdemaskowana. A tu masz babo placek... Przyznam Ci się: płacą mi 3,45 pln od postu napisanego przeze mnie i 1,34 pln od postu, który sprowokuję. Zawsze o 23,59 dostaje szczegółowy wykaz zarobionej w danym dniu kasy. Np. wczoraj wpadło mi ciepłą rączką..., nie, jednak nie mogę tego napisać. Moje dochody są prawnie chronione;) Co do Trybunału, to spodziewam się, że gdyby wyrok był inny, to Ty z kolei piałbyś o jego niekompetencji:) Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: A Zawisza został zdelegalizowany !!! 22.09.06, 11:50 big_news napisał: > Hm, sądziłem, że moja i portalu konspiracja nigdy nie zostanie zdemaskowana. A > tu masz babo placek... > Przyznam Ci się: płacą mi 3,45 pln od postu napisanego przeze mnie i > 1,34 pln od postu, który sprowokuję. Zawsze o 23,59 dostaje szczegółowy wykaz > zarobionej w danym dniu kasy. Np. wczoraj wpadło mi ciepłą rączką..., nie, > jednak nie mogę tego napisać. Moje dochody są prawnie chronione;) Wiedziałem!!!:D ## > Co do Trybunału, to spodziewam się, że gdyby wyrok był inny, to Ty z kolei > piałbyś o jego niekompetencji:) Zaręczam Ci, że nie. Odpowiedz Link Zgłoś
iszkariota Re: A Zawisza został zdelegalizowany !!! 22.09.06, 11:52 > Co do Trybunału, to spodziewam się, że gdyby wyrok był inny, to Ty z kolei > piałbyś o jego niekompetencji:) Proszę nie przykładać własnej miarki. Ja szanuję decyzje i wyroki instytucji powołanych do stania na straży prawa. Mogę się nie zgadzać, ale przyjmuje je do wiadomości i nie wyciągam argumentów o niekompetencji wobec osób, którzy są dużo mądrzejsi. W demokracji MUSZĄ być instytucje, które zciągają lejce oszalałym politykom. Odpowiedz Link Zgłoś
iszkariota Re: A Zawisza został zdelegalizowany !!! 22.09.06, 11:34 big_news napisał: > Myślący to powinni wiedzieć, że sprawę rozstrzygał nie żaden Sąd Najwyższy, a > Trybunał Konstytucyjny Pomaga wypluwanie jadu z siebie? Czy taka forma terapii jest lepsza od farmakologii ? Pytam, bo staram sie zrozumieć i zaakceptować profil osobowościowy pewnej części naszego społeczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
iszkariota oraz wyszło szydło z pisowego woreczka 22.09.06, 10:20 Usiłują namówić swoich wrogów z PO do zmiany ordynacji wyborczej, która prowadzi do rozwiązania, które Prezydent Majchrowski nazwał: "Proszę państwa, tak rodzi sie faszyzm". Trochę im sie przyśpieszyło, więc za wszelka cenę usiłują to przeforsować super-duper szybką ścieżką, układając się z każdym kto tylko idzie akurat sejmowym korytarzem. Hehe, władza uzależnia :-) Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: oraz wyszło szydło z pisowego woreczka 22.09.06, 10:22 Czekam aż Edgar "HeineMedin" Gosiewski będzie proponował posłom Samoobrony laskę w zamian za poparcie rządu:) Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: oraz wyszło szydło z pisowego woreczka 22.09.06, 10:28 Yavo, stwierdzam, że taki tekstami sięgasz bruku. Gdzie ta słynna tolerancja? Że już o wyśmiewaniu ludzi po przebytych ciężkich chorobach nie wspomnę:( Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: oraz wyszło szydło z pisowego woreczka 22.09.06, 10:31 big_news napisał: > Yavo, stwierdzam, że taki tekstami sięgasz bruku. Równam poziom. A powiem szczerze, że nie wiedziałem, że on coś przeszedł, myślałem, że on taki już jest... Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: oraz wyszło szydło z pisowego woreczka 22.09.06, 10:33 yavorius napisał: > A powiem szczerze, że nie wiedziałem, że on coś przeszedł pranie mózgu :) Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: oraz wyszło szydło z pisowego woreczka 22.09.06, 10:23 No jak to?! Przecież takie rozwiązanie jest jak najbardziej na rękę PO! Wszystkie sondaże dają im zwycięstwo, popierają ich wykształciuchy ze średnich, dużych i wielkich miast oraz 99% skazanych. Wygrana w kieszeni! Nic, tylko poprzeć tę zbawienną dla PO inicjatywę! Odpowiedz Link Zgłoś
iszkariota Re: oraz wyszło szydło z pisowego woreczka 22.09.06, 10:25 Prawie wszystkie, Bo za niektore propozycje dostaje sie w twarz !!! Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: oraz wyszło szydło z pisowego woreczka 22.09.06, 10:26 Nie ośmieszaj się ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: oni są pie..ięci 22.09.06, 10:20 Nawet nie zamierzam. Bo trzeba na prawdę być niewidomym, żeby nie widzieć kto robi rozpierduchę. O poziomie wypowiedzi w tym wątku też nie będę pisał. To co niektórzy tu wygadują, doskonale pokazuje, że w gruncie rzeczy idealnie pasują do Leppera. Nic, tylko trzeba kibicować Donkowi, Andrzejkowi i Wojtusiowi. Niech stworzą koalicję Waszych marzeń. Do roboty chjłopaki! Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: oni są pie..ięci 22.09.06, 10:22 Idę o zakład o wszystkie pieniądze, jakie mam, że lepiej wyjdzie Donkowi i Wojtusiowi (bo Andrzejka nie będzie w tej koalicji) niż smutnym zakompleksionym niziołkom, faszyście o twarzy konia i burakowi z solarium. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: oni są pie..ięci 22.09.06, 10:26 Koalicja o której mówisz, nie będzie miała większości. Żeby rządzić, trzeba mieć z sobą Andrzejka. A i to może być za mało, bo Andrzejkowi dupę pokazują jego własni ludzie. Donek musiałby się niesamowicie sprężyć, a to jest chyba nieosiągalne, bo z Donka to przykładny leń jest. Smutne, ale prawdziwe. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: oni są pie..ięci 22.09.06, 10:34 PO - 131 posłów SLD - 55 posłów PSL - 25 posłów niezrzeszeni (wszyscy do kupy) 11 posłów Razem - 222 posłów Bez Andrzejka, za którym wczoraj po sejmie biegał Donaldzik, ani rusz! Na co Wam przyszło? Toż spadnę ze śmiechu z krzesła, jak zobaczę PO, a więc Tuska, Rokitę & comp. z mordą Leppera:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: oni są pie..ięci 22.09.06, 10:38 Ciekawe, ile razy spadłeś, jak widziałeś Leppera na stanowisku wicepremiera... Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: oni są pie..ięci 22.09.06, 10:46 wiesz, to się nazywa hipokryzja i ma ona wiele wspólnego z dupą - własnej się nie widzi :) Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: oni są pie..ięci 22.09.06, 10:51 Wierz mi, nie była to dla mnie komfortowa sytuacja. Żebyś za chwilę sam tego nie przeżywał. Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: oni są pie..ięci 22.09.06, 10:32 big_news napisał: > Andrzejkowi dupę pokazują jego własni ludzie. bo spieprzają z tonącego statku - też byś tak zrobił, każda włazidupa tak robi. Odpowiedz Link Zgłoś
cassani Re: oni są pie..ięci 22.09.06, 11:00 big_news napisał: > Koalicja o której mówisz, nie będzie miała większości. Żeby rządzić, trzeba mie > ć > z sobą Andrzejka. A i to może być za mało, bo Andrzejkowi dupę pokazują jego > własni ludzie. Donek musiałby się niesamowicie sprężyć, a to jest chyba > nieosiągalne, bo z Donka to przykładny leń jest. Smutne, ale prawdziwe. ojej! - To Wy wszystko juz wiecie!??! extra! Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: oni są pie..ięci 22.09.06, 10:28 donek,już smaży zeluwy do andriu,na dodatek się mizdrzy a przecież cnotą juz dawno nie jest,te zdrady ,wyjścia,tworzenie i rozwalanie kraju,za moment ciągnikem drogę będzie grodził :) Odpowiedz Link Zgłoś
iszkariota Re: oni są pie..ięci 22.09.06, 10:34 Panowie, spokojnie! Nie plujcie jadem bo mi się monitor zaczyna rozpuszczać. Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: oni są pie..ięci 22.09.06, 10:29 skąd nagle ta pogarda dla leppera? nie wystygł jeszcze popiół w ogniskach palonych za dni, w których nie śmiałeś rzec o nim złego słowa :) Odpowiedz Link Zgłoś
longeta chłop potęgą jest i basta 22.09.06, 10:37 gray napisał: > > skąd nagle ta pogarda dla leppera? nie wystygł jeszcze popiół w ogniskach palon > ych za dni, w których nie śmiałeś rzec o nim złego słowa :) i wcześnie czy póżniej dopnie swego,a platforma będzie jego kolejną ofiarą Odpowiedz Link Zgłoś
iszkariota Lepper potęgą jest i basta 22.09.06, 10:42 przez wciągnięcie go na "salony" przez braci Kaczyńskich. Do tej pory była niepisana umowa, że pokazanie się w towarzystwie Andrzeja była niesmaczne. Teraz PiS zbiera owoce, niech sie buntuje, a z pokora przyjmie to do wiadomosci. Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: Lepper potęgą jest i basta 22.09.06, 10:46 iszkariota napisał: > przez wciągnięcie go na "salony" przez braci Kaczyńskich. Do tej pory była > niepisana umowa, że pokazanie się w towarzystwie Andrzeja była niesmaczne. > Teraz PiS zbiera owoce, niech sie buntuje, a z pokora przyjmie to do wiadomosci na salony to go SLD wciągneła,a teraz korzysta z tego i idzie ku prezdenturze Odpowiedz Link Zgłoś
iszkariota Re: Lepper potęgą jest i basta 22.09.06, 10:55 SLD popelnilo bład, i tak szybko jak zrobiło go marszałkiem, tak szybko Andrzeja odwołało, odszczekując swój błąd głośno. Była to nauczka, jednak PiS z cynizmem wynikającym z ślepego parcia do władzy wciągnęło Leppera, myśląc że go rozbroją. Nic takiego się nie stało, a Lepper zbierze tego owoce w postaci większego poparcia wsi i małych miasteczek. Odpowiedz Link Zgłoś
cassani żenujący jesteś czasami 22.09.06, 10:59 jak piszesz któryś rok o tych Donkach, Andrzejkach etc. Poczytaj swoje wpisy z przed kilku miesięcy i na nich opieraj następne wypowiedzi. co do poziomu dyskusji - nie powiem żebyś go zawyżał. Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: proste wyjście 22.09.06, 10:58 Etam trochę, capi jak stary kozioł :-// Odpowiedz Link Zgłoś
cassani przejrzałem sobie powyższe wpisy 22.09.06, 11:06 i strasznie sie cieszę że wszyscy już wszystko wiedzą - kto z kim, co i jak i w ogóle. znowu zresztą wszyscy wiedzą. Gratuluję. Odpowiedz Link Zgłoś
iszkariota Re: przejrzałem sobie powyższe wpisy 22.09.06, 11:20 Jeśli chodzi o przyszłośc polityczną to nic nie wiem, wole obserwować, lecz nie próbować przewidywać bo to oznaczałoby konieczność natychmiastowego skorzystania z pomocy specjalisty. Cieszy mnie jedna sprawa - uwaga naszych kochanych polityków została odwrócona od gospodarki, zajęli się podgryzaniem sobie gardeł, i dobrze im tak. Odpowiedz Link Zgłoś
cassani Re: przejrzałem sobie powyższe wpisy 22.09.06, 11:43 myślę że niestety gospodarka zacznie w końcu na to reagować. Po zajściach na Węgrzech inwestorzy widzą na jakiej cienkiej granicy balansują w "gospodarkach wschodzących". Nie przewiduję jakiegoś krachu - ale odczuwalne ochłodzenie nastrojów. Odpowiedz Link Zgłoś
evonka Re: przejrzałem sobie powyższe wpisy 22.09.06, 11:44 taka natura nasza. wszyscy wszystkow iedzą, ale do wyborów się isc nie chce. potem sie narzeka. denewuje mnie też to określanie :Donek, Andrzejek.. zwykle jednostronne, bo jak jest Donek, to obok niego jednak wciaż pan Jarosław Kaczyński, nie: Jarek... śmieszne to jest. śmieszne i smutne. Odpowiedz Link Zgłoś
dziad_borowy Re: przejrzałem sobie powyższe wpisy 22.09.06, 11:48 I smieszne i smutne jet to, ze te same osoby, ktore w jednym momencie mowia, ze brzydza sie okresleniami "edgar filipinka" i "jarek" w drugim bez oporow stosuja "donka" i "janka maryske". Bleee Dzierżżż!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
cassani Re: przejrzałem sobie powyższe wpisy 22.09.06, 11:54 to jest nie śmieszne - ale żenujące, co TYM osobom, a dokładniej TEJ osobie, regularnie wypominam :) Odpowiedz Link Zgłoś
evonka Re: przejrzałem sobie powyższe wpisy 22.09.06, 11:54 blee.. dokładnie. blee... to sie nazywa podwójna moralność. Odpowiedz Link Zgłoś
iszkariota Re: przejrzałem sobie powyższe wpisy 22.09.06, 11:57 Coś w rodzaju Dulszczyzny ? Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Do wszystkich zniesmaczonych moim ... 22.09.06, 12:33 ...niestosownym używaniem zdrobnień imion. Biję się w piersi. To niegodne, aby polityków przywoływać i nazywać w ten sposób. Co innego używać inwektyw, obelg, wypominać ich ułomności fizyczne, brutalnie flekować, drwić z nazwisk, wytykać paluchami nietakty i naigrywać się niczym mistrz Urban w każdej nadarzającej się okazji. Solennie obiecuję, iż od teraz posługiwał się będę określeniami szanowny pan, wielce szanowny poseł, imć, godny szacunku, drogi, niezastąpiony oraz godny najwyższego uznania. Wszystko to oczywiście w połączeniu z imieniem i nazwiskiem, w żadnym razie nie zdrobnionymi i nie zniekształconymi. Powyższe stosował będę do całej klasy politycznej, z wyłączeniem PiS-owców, bo tych oczywiście należy nazywać tak jak na to zasługują, czyli sami państwo wiedzą jak. Skruszony big_news. Odpowiedz Link Zgłoś
cassani ja sie zgadzam 22.09.06, 12:36 na wszystkich polityków mówimy per Pan, tylko na PiSowców per sku..syny :) Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: ja sie zgadzam 22.09.06, 12:41 Miło mi, że podzielasz mój pogląd w tej mierze. Odpowiedz Link Zgłoś
evonka Re: Do wszystkich zniesmaczonych moim ... 22.09.06, 12:37 ale dlaczego nie chcesz wszystkich nazywać tak samo?? cos cię zaboli jak napiszesz Donald Tusk albo Jarosław Kaczyński??? Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Do wszystkich zniesmaczonych moim ... 22.09.06, 12:40 Nie zaboli mnie nic. Chcę być cool i trendy. Oraz wporzo. Odpowiedz Link Zgłoś
evonka Re: Do wszystkich zniesmaczonych moim ... 22.09.06, 12:42 a jak jest trendy w tej kwestii? mowienie Donek i Jarosław? czy Donald i Jarek? a moze jeszcze inaczej? Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Do wszystkich zniesmaczonych moim ... 22.09.06, 12:45 Wielce Szanowny Pan Donald Tusk i ch.. na kaczych nogach. Tak starczy. Odpowiedz Link Zgłoś
evonka Re: Do wszystkich zniesmaczonych moim ... 22.09.06, 12:54 twoj prześmiewczy ton stał sie smutny. widac to w każdym twoim poscie. im wiecej piszesz tym wiecej goryczy z nich przebija.. szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Do wszystkich zniesmaczonych moim ... 22.09.06, 13:09 Cóż, Twoje święte prawo postrzegać mnie tak, a nie inaczej. Natomiast ja widzę, że Ty masz bardzo zawężony punkt widzenia. Nic nie poradzę na to, że rozmijamy się w ocenach. Odpowiedz Link Zgłoś
evonka Re: Do wszystkich zniesmaczonych moim ... 22.09.06, 20:47 to ciekawe co piszesz, ale mylisz sie. do polityki akurat mam dosc szerokie spektrum tolerancji, wiecej: jest mi ona srednio bliska sercu. zauważam po prostu jakieś totalne odchylenia w jedną albo w druga strone w tym co piszesz... i nie ma to nic wspólnego z moja oceną rządu, politykow czy czegokolwiek.. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Do wszystkich zniesmaczonych moim ... 22.09.06, 21:52 Nie zrozumiałaś mnie. Pisząc o Twoim zawężonym widzeniu, miałem jedynie na myśli Twoje wybiórcze widzenie forumowiczów i ich mniej lub bardziej napastliwe posty. Nie rażą Cię ewidentne paszkwile i potwarze w wykonaniu jednych, a ranią o wiele słabsze w wymowie niewinne (choć niezawsze udane, fakt) posty innych. Tak to jest, jak się człowiek ustawia po jakiejś stronie. Jak ktoś komuś nie pasi, to nawet najgorsze obelgi w niego wycelowane zdają się być dobrotliwymi prztyczkami. I na odwrót: jak ktoś ledwie draśnie czyjegoś faworyta, to można to odebrać jak strzał zatrutą strzałą w serce. To się nazywa brak obiektywizmu, moja miła evonko. Odpowiedz Link Zgłoś
evonka Re: Do wszystkich zniesmaczonych moim ... 22.09.06, 21:57 widzisz, bo może wcale mi nie zalezy, zeby komentować niektorych.. moze sobie z jakichs powodów odpusciłam, nie pomyslałeś o tym? staram sie byc obiektywna, ale nie sposób wyłapać wszystkiego. twoje posty śledzę, kiedys wzbudzały moje uznanie w kwestii rodzaju humoru, spostrzegawczosci i lekkiej uszczypliwości. teraz coś sie zmieniło. i jeśli mowi Ci to dwadzieścia osób, to moze warto się nad tymz astanowic. i nie chodzi o poglądy czy zapatrywania polityczne. o styl. ktory zgubiłeś. a to mnei poniekąd martwi, bo masz potencjał, który szkoda marnować. tyle g'woli wytłumaczenia mojego "braku obiektywizmu". Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: Do wszystkich zniesmaczonych moim ... 22.09.06, 21:59 Moment! Wiekszoć nie zawsze musi mieć racje evonko,nie baw się w bolszewizm! Odpowiedz Link Zgłoś
evonka Re: Do wszystkich zniesmaczonych moim ... 22.09.06, 22:01 ależ nie o to chodzi, ze wiekszośc ma racje, co o moment zastanowienia czy moze coś w tym jest. i nie o politykę chodzi!!! w każdym razie nie mi. Odpowiedz Link Zgłoś
iszkariota Re: Do wszystkich zniesmaczonych moim ... 22.09.06, 22:13 Nie zastanowilo Was dlaczego tak sie dzieje? dlaczego stalismy sie dla siebie mniej tolerancyjni, wyrozumiali, i po prostu mniej dobrzy? Ja tak sobie myślę, że poddaliśmy sie stylowi jaki od jakiegoś czasu zapanował w życiu publicznym, boleje nad tym, bo zaufanie do siebie łatwo zniszczyć, a trudno odbudować. Nie podoba mi sie to wszystko, oj nie podoba :-( Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: Do wszystkich zniesmaczonych moim ... 22.09.06, 22:51 iszkariota napisał: > Nie zastanowilo Was dlaczego tak sie dzieje? dlaczego stalismy sie dla siebie > mniej tolerancyjni, wyrozumiali, i po prostu mniej dobrzy? > Ja tak sobie myślę, że poddaliśmy sie stylowi jaki od jakiegoś czasu zapanował > w > życiu publicznym, boleje nad tym, bo zaufanie do siebie łatwo zniszczyć, a > trudno odbudować. > Nie podoba mi sie to wszystko, oj nie podoba :-( To rzuć jakis pomysł by stosunki polepszyc i nie narzekaj zawsze może być gorzej:) Odpowiedz Link Zgłoś
iszkariota Re: Do wszystkich zniesmaczonych moim ... 22.09.06, 23:14 Eeee, jak tu polepszyć? chyba wypada sie w ogóle nie odzywać, bo zawsze znajdzie sie agresywny oponent, i od slowa do słowa, awantura gotowa.... Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: Do wszystkich zniesmaczonych moim ... 22.09.06, 23:17 Moze zbyt powaznie bierzesz kontakty forumowe? Odpowiedz Link Zgłoś
iszkariota Re: Do wszystkich zniesmaczonych moim ... 22.09.06, 23:25 Zawsze jeśli z kims rozmawiam powaznie przyjmuje argumenty, nie ma znaczenia czy to forum, czy real. Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Argumenty owszem 22.09.06, 23:35 ale ,co z tego wynika? najwyżej dodatkowy browar w realu:) Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Do wszystkich zniesmaczonych moim ... 22.09.06, 22:18 "Mój" problem polega na tym, że póki piszę o pierdołach, nadaję bezstronne posty, skrobię sobie a muzom o niczym, dotąd wszystko jest ok. Jak tylko pozwoliłem sobie odkryć moje sympatie polityczne, jak uszczypnąłem tego lub owego trybuna, natychmiast się okazało, że straciłem formę, brak mi weny, jestem beznadziejnym beztalenciem oraz skończonym łotrem. Otóż miła evonko! To forum, jeżeli chodzi o poglądy polityczne, w 80% procentach odwiedzają sympatycy dwóch partii. PO i demokratów.pl. Trudno aby w takiej sytuacji, moje wypowiedzi nie poruszyły tych ludzi i nie spowodowały reakcji. Jakże zresztą znamiennej. A więc od czasu do czasu odpłacam pięknym za nadobne. Gdybyś miała czas i ochotę poczytać posty tej drugiej strony, z łatwością dostrzegłabyś, iż moja pisanina w porównaniu z ichniejszą, to po prostu Ogród Delikatności. I do tego powinnaś odnosić miarę, a nie do mojej wcześniejszej tfurczości. Polecam Ci uważniejsze obserwowanie forum. A inną sprawą jest to, że postów o niczym jak na razie pisać mi się nie chce. Tak zwyczajnie i już. Odpowiedz Link Zgłoś
iszkariota Re: Do wszystkich zniesmaczonych moim ... 22.09.06, 12:43 Nie odwracaj kota ogonem, nie rób się na bulteriera (sam sie tak nazwał), bo Ci w tym nie do twarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Do wszystkich zniesmaczonych moim ... 22.09.06, 12:46 Może i nie do twarzy, ale z to z prundem. Odpowiedz Link Zgłoś
iszkariota Wczesne Rokokoko... 23.09.06, 13:56 To nie renesans w wejście na wyższy poziom parlamentaryzmu - jak donoszą media, poseł ziemi łódzkiej Misztal Piotr będzie teraz ściśle współpracował z tworzącymi zręby nowej, prawej, sprawiedliwej, wolnej od korupcji, i wrażliwej na niedostatek IV RP, ich nazwiska nie będę wymieniał, bo powiecie żem złosliwy... www.youtube.com/watch?v=F2jsetk6sLg www.youtube.com/watch?v=RjinSYa5xoU&mode=related&search= Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Operetka trwa 26.09.06, 08:46 serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,3644006.html "Gazeta": - Nie przeszkadza Panu, że [bohaterka artykułu - posłanka Samoobrony, Sandra Lewandowska] wcześniej była w SLD - kierowała kołem SLD Akademicka Młodzież Lewicowa i była asystentką Krzysztofa Janika, szefa MSWiA w rządzie SLD? - Prawda jest taka, że każdy poseł ma jedną rękę do podniesienia - odpowiada senator Chmielewski. No, już po lewicę sięgają. Ciekawe, kiedy zaproponują jakąś tekę Olejniczakowi :D Odpowiedz Link Zgłoś
cassani ja myślę że numery SLD przy numerach PiSu 26.09.06, 09:22 to tylko numerki. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Operetka trwa 26.09.06, 09:25 No jak to?! Czyżby już można było grzebać się w przeszłości? Już nie jest najważniejsze to co przed, a to co za nami? Fakt tajnego nagrania tej rozmowy przez GW i jej upublicznienie bez zgody zainteresowanych, pozostawię bez komentarza. Swoista dziennikarska etyka obowiązuje w tej gazecie. Psia ich...:/ Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: Operetka trwa 26.09.06, 09:31 Nie nagrali tej rozmowy, tylko ją podsłuchali. A najprawdopodobniej ta posłanka ją nagrała i przekazała GW, pomyśl trochę... Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Operetka trwa 26.09.06, 09:46 Nie nagrali, a podsłuchali... I co to zmienia? Można ją było upublicznić? Co do tego, że posłanka udostępniła z własnej woli tę rozmowę, to wątpliwości na ten temat rozwiewa chyba ten akapit: "Skąd znamy treść rozmowy? Sandra Lewandowska myślała, że jest sama, i włączyła w telefonie zestaw głośnomówiący". Poza wszystkim jest fakt, że senator PiS nie miał o tej "akcji" zielonego pojęcia, a wyznająca wysokie standarty (hehehe) GW oczywiście nie poinformowała (bo o prośbie na publikacje nie ma co nawt wspominać) go zamiarze wydrukowania treści tej rozmowy. O czym tu gadać? Odpowiedz Link Zgłoś
graz.ka Re: Operetka trwa 26.09.06, 09:50 W wysokich standardach moralnych prowadzącego rozmowę chyba też. Odpowiedz Link Zgłoś
iszkariota Re: Operetka trwa 26.09.06, 09:51 Podwójne standardy? Jak bracia K. ukraść krowę to dobrze, a jak braciom K. to spisek ? Nie wiem co bardziej obleśne: upublicznienie faktu korupcji politycznej przez media, czy niszczenia Tuska za pomoca dziadka wcielonego do Wermachtu. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Operetka trwa 26.09.06, 10:07 Panie wielce moralny... To co powiedzieć o udupieniu Szanownego Pana Włodzimierza Cimoszewicza? Zanim coś wystękasz, to dokładniej pogrzeb w zakamarkach pamięci. Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: Operetka trwa 26.09.06, 09:54 big_news napisał: > Co do tego, że posłanka udostępniła z własnej woli tę rozmowę, to > wątpliwości na ten temat rozwiewa chyba ten akapit: > "Skąd znamy treść rozmowy? Sandra Lewandowska myślała, że jest sama, i > włączyła w telefonie zestaw głośnomówiący". Moim zdaniem to jest wymówka, żeby ona nie miała z tego tytułu nieprzyjemności. ## > Poza wszystkim jest fakt, że senator PiS nie miał o tej "akcji" zielonego > pojęcia, a wyznająca wysokie standarty (hehehe) GW oczywiście nie > poinformowała Hehe, a co powiesz o standardzie PiS, który robi takie rzeczy? Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Operetka trwa 26.09.06, 10:04 Jaka miła ta gazeta dla tej Samoobrony w takim razie. Aż temu przyklasnąć. I dziw tylko bierze, że przez lata całe przedstawiali tę partię jako żelaznego wilka albo innego potwora;) A co takiego robi PiS, czego nie robiłaby wcześniej jakakolwiek inna partia? To co w takim razie powiedzieć o zmianach barw arcyobłudnego mistrza świata w tej dziedzinie, Wielce Czcigodnego Pana Posła Jana Marii Władysława Rokity? Albo niewiele mu ustępującym Wielce Szanownym Panu Przewodniczącym Donaldzie Tusku? Czy wielokrotne zmiany przynależności partyjnej tych i innych osób wzbudzały aż takie pokłady frustracji kiedykolwiek w kimkolwiek? Jakoś nie mogę sobie przypomnieć... Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: Operetka trwa 26.09.06, 10:06 big_news napisał: > co w takim razie powiedzieć o zmianach barw arcyobłudnego mistrza świata w tej > dziedzinie, Wielce Czcigodnego Pana Posła Jana Marii Władysława Rokity? Albo > niewiele mu ustępującym Wielce Szanownym Panu Przewodniczącym Donaldzie Tusku? > Czy wielokrotne zmiany przynależności partyjnej tych i innych osób wzbudzały > aż takie pokłady frustracji kiedykolwiek w kimkolwiek? Jakoś nie mogę sobie > przypomnieć... Poproszę o linki do informacji, w których Tusk albo Rokita WERBOWAŁ kogokolwiek do swojej partii w tak prymitywny i bezczelny sposób. Bo to, że oni sami zmieniali partie, do których należeli, to ich broszka. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Operetka trwa 26.09.06, 10:17 Nie sądzę, że jesteś tak naiwny, żeby wierzyć, iż którakolwiek partia nie wykonuje takich prób. Linek jednak dać Ci nie mogę. Przynajmniej w tej chwili. Niech no jednak tylko karta PO się odwróci (co wcale nie jest takie niewyobrażalne) i posłowie tej formacji zajdą za skórę GW, a znajdziesz na łamach tej wybiórczej gazetki tyle przykładów małości PeOwiaków, że nie starczy Ci czasu na ich prześledzenie. Przypomnij sobie tylko, jak w ubiegłym roku GW jechała po PO, kiedy ci przy pomocy Jaruckiej utrącili Czcigodnego W. Cimoszewicza. Ponieważ dzisiaj GW pokłada nadzieje właśnie w PO, to o różnych świnstwach tej partii na łamach gazety nie uświadczysz. A to, że tak łatwo usprawiedliwiasz wolty tych panów, no cóż... Masz prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: Operetka trwa 26.09.06, 10:23 big_news napisał: > znajdziesz na łamach tej wybiórczej gazetki tyle przykładów małości > PeOwiaków, że nie starczy Ci czasu na ich prześledzenie. Mam nadzieję, że jednak nie dadzą Ci tej satysfakcji, a mi antysatysfakcji:) Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Operetka trwa 26.09.06, 10:40 Wiesz, ja z zasady raczej nikomu źle nie życzę. Ale doświadczenie mi podpowiada, że noga poślizgnąć może się każdemu. Ja większej satysfakcji z cudzych problemów nie mam, ale Ty na wszelki wypadek bądź przygotowany na pewne rozczarowania;) Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: Operetka trwa 26.09.06, 10:47 big_news napisał: > na wszelki wypadek bądź przygotowany na pewne rozczarowania;) Dobra:) Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: Operetka trwa 26.09.06, 11:40 big_news napisał: > A co takiego robi PiS, czego nie robiłaby wcześniej jakakolwiek inna partia? czyli potwierdzasz, że gó.. wyszło z obietnic o nowej jakości i PiS czerpie z niechlubnych tradycji zaplutych degeneratów trzeciej RP. w sumie miło. Odpowiedz Link Zgłoś
cassani ku..! jakiś Ty się delikatny zrobił! 26.09.06, 10:56 jak podsłuchiwali w aferze starachowickiej to był cacy, a teraz dziennikarze nie moga publikować rozmów polityków. ojejku - popłaczę się ze wzruszenia. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: ku..! jakiś Ty się delikatny zrobił! 26.09.06, 11:32 Masz rację. Starachowice i Opole to to samo:/ Odpowiedz Link Zgłoś
cassani Re: ku..! jakiś Ty się delikatny zrobił! 26.09.06, 11:36 myślę że spoko. za kilka lat kilku działaczy PiSu już będzie po wyrokach, a kilku w aresztach. PS. ty poważanie myślisz że skoro maja w nazwię "prawo" to są uczciwi? Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: ku..! jakiś Ty się delikatny zrobił! 26.09.06, 11:41 Ja poważnie myślę, że jest trochę ludzi na świecie o mentalności innej niż ta, którą prezentują chłopaki z... (tu sobie wpisz nazwę jednej z partii, do których podchodzę z daleką posuniętą rezerwą). Odpowiedz Link Zgłoś
cassani Re: ku..! jakiś Ty się delikatny zrobił! 26.09.06, 12:05 a ja szczególnie nie myśle jak widzę to co widzę. TKM w formie de lux, podparte tezą "a innym to zrobimy, co by oni nam zrobili, gdyby przy władzy byli oni, a nie my." Odpowiedz Link Zgłoś
iszkariota Re: "Ale pamiętaj o ojczyźnie" 26.09.06, 11:55 "Ojczyzna"? To nie miesci się w standardzie działalności poltycznej. Służy tylko do maskowania postępnego i wrednego postępowania, no i do pokazywania sie "na tle" kompatantów, grobów, i flag. A że zapytam ta z ciekawości: Zwolniono Gen. Rapackiego, najlepszego i nieprzekupnego policjanta RP. Mówi sie że nie chciał podpisac wniosków o założenie podsłuchów u opozycji. Co w sprawie słychać? Jakie kroki podjęła prokuratura w sprawie ewidentnego podejrzenia popełnienia przestepstwa? Przypomnę, że po sprawie Starachowickiej rozpętało sie piekło, a skazani od dłuższego już czasu sedzą w więzieniach. Co takiego sie stało, że teraz zapadła grobowa cisza? czyżby dopiero wybory wyjaśnią ta sprawę? Dlaczego gen. Rapacki został zmuszony do podjęcia decyzji o przejściu do cywila? Za uczciwy był, za prawy i sprawiedliwy jak na standardy PiS ? Odpowiedz Link Zgłoś
iszkariota Re: Czy operetka pt "O dwóch, co zagarnęli władz 27.09.06, 15:52 No widze, że mój wątek był proroczy:-) Przesiedzę jeszcze ten finał na niewygodnym fotelu tylko dlatego, że zapłaciłem karta wyborcza za ten żałosny spektakl, szkoda kartki , ale nauki z tego płyną na przyszłość... Odpowiedz Link Zgłoś
lavinka Re: Czy operetka pt "O dwóch, co zagarnęli władz 27.09.06, 16:01 Będzie wesoło jak znowu wygrają ;-) Tyle,że bez LPRu Odpowiedz Link Zgłoś
iszkariota Re: Czy operetka pt "O dwóch, co zagarnęli władz 27.09.06, 16:05 Nie wygrają, wleźli w brudnych butach do każdego domu, a nikt tego nie lubi. Odpowiedz Link Zgłoś
lavinka Re: Czy operetka pt "O dwóch, co zagarnęli władz 27.09.06, 16:06 I tu się zdziwisz, mój drogi... Polacy są bardzo gościnni ;-P Odpowiedz Link Zgłoś
iszkariota Re: Czy operetka pt "O dwóch, co zagarnęli władz 27.09.06, 16:08 No cóż, jak dla mnie wahadło wygnie się w druga strone, bo po tym co jest zostanie trauma jak po rządzie Olszewskiego. Widze również pewne analogie; to samo rządzenie bez odowiedzialności, i podobne orędzie do narodu na koniec. Odpowiedz Link Zgłoś
iszkariota Re: Czy operetka pt "O dwóch, co zagarnęli władz 27.09.06, 20:15 Wysłuchałem uważnie orędzia do narodu premiera. ble, ble, ble ta sama płyta, te same komunały o otaczajacych dookoła układzie. Pojawił się jakiś tajemniczy znawca polskiej polityki, ktorego cytowal premier, kto to moze byc? wie ktos? Odpowiedz Link Zgłoś