remik.lodz 14.03.03, 18:56 Szukam tras rowerowych w okolicach Łodzi. Konkretnie chodzi o mapy scieżek rowerowych na terenie "Parku Krajobrazowego Wzniesień Łódzkich". Czekam na linki (darq@toya.net.pl). Pozdro! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ixtlilto Re: Szukam tras rowerowych w okolicach Łodzi 14.03.03, 21:54 Hmmm nie podam Ci tego o co prosisz, ale za to wrzucam link do watku, gdzie zebrane są wszystkie wątki rowerowe :) (zwróć uwagę na pozycję 7) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=391&w=2854537&a=2854537 pozdroofka, Ixtlilto ps. mój rowerek jeszcze nie odkurzony, na taki mróz brr... ps2. dzekil: świetna robota! Odpowiedz Link Zgłoś
remik.lodz Re: Szukam tras rowerowych w okolicach Łodzi 15.03.03, 06:00 Spox ten link ale szkoda że z lipca 2002 :(, Jak sie ociepli to sam sie targnę w teren i może mapkę sporządzę???? ThX i Pozdro Ixtlilto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Neochułan Re: Szukam tras rowerowych w okolicach Łodzi IP: 212.191.74.* 15.03.03, 11:56 Jest mapa Parku Krajobrazowego Wzniesień Łódzkich dostępna w księgarniach w skali 1:60000, z treścią dość uproszczoną, za to naniesionym okrężnym czarnym szlakiem rowerowym dookoła Parku, wyznakowanym przez dyrekcję Parku (adres dyrekcji Parku: Łódź, ul. Wojska Polskiego 83). A jeśli chcesz bardziej szczegółowe info, to daj znać: ostatnio robiłem w terenie dokładne mapy parku w skali 1:25000 i w związku z tym objechałem na rowerku każdą miedzę, łączkę i zagajnik. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
princepolo Noooo, wreszcieeee...! 15.03.03, 12:31 Miło, że znalazł się TU ktoś chętny do pojeżdżenia rowerkami :) Wprawdzie nie mam typowej mapki tras rowerowych, ale jest kilka ciekawych tras w "Przewodniku Rowerowym - POLSKA". Poza tym - całkiem dobre sa mapki sztabowe :))); można sobie wytyczyć dowolne trasy i... w drogę! Pozdrawiam Wszystkich Bike(Wo)Manów, AHOJ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Neochułan Re: Noooo, wreszcieeee...! IP: 212.191.74.* 15.03.03, 13:12 To może jakaś ładna tura po parku jak się wyciepli i trochu wysuszy? :) Odpowiedz Link Zgłoś
bibus Re: Noooo, wreszcieeee...! 15.03.03, 15:27 Gość portalu: Neochułan napisał(a): > To może jakaś ładna tura po parku jak się wyciepli i trochu wysuszy? :) Jeżeli będziecie coś organizowali to dajcie wcześniej znać. Chętnie bym się wybrał,jeśli oczywiście można. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Neochułan Re: Noooo, wreszcieeee...! IP: 212.191.74.* 15.03.03, 16:16 Jasssne! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stahoo Re: Szukam tras rowerowych w okolicach Łodzi IP: *.smrw.lodz.pl / 172.16.0.* 16.03.03, 12:18 Kręcę po PKWŁ bez mapy, ale jeśli z mapą to Okolice Łodzi 1:50ooo. Jest wystarczająca/jak dla mnie/. Pozdrowienia i zapraszam republika.pl/yo_bike/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Szukam tras rowerowych w okolicach Łodzi IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 16.03.03, 14:45 Ze swojej strony polecam szlaki... piesze. Czerwony okrężny Okolic Łodzi, zielony po PKWŁ w dużej części też się nadaje (troszkę ciężko jest tylko w okolicach Dobrej, ale może się już wydeptał). Bardzo ładny jest też Szlak Młynów nad Grabią (żółty), ale raczej ciężki na wiosnę (czasem jest pozalewany) Do tego jeszcze zielony Łask - Pabianice. Odpowiedz Link Zgłoś
jasam Re: Szukam tras rowerowych w okolicach Łodzi 16.03.03, 15:54 W PTTK ul. Wigury 12a jest pracownia Krajoznawcza - tam bym szukał mapek. Działa tam też redakcja Wędrownika (kwartalnik), ktory zamieszczał i mapki Parku i opisywał niektore trasy. Kiedys R. Bpmisławski zredagował "Trasy rowerowe okolic Łodzi" - Mozna o to pytać w Centrum Informacji Turystycznej. Centrum Informacji Turystycznej al. Kościuszki 88, 90-437 Łódź tel./fax +48 (42) 638-59-55 e-mail: cit@uml.lodz.pl Myslę, że troche informacji bedzie mozna znaleźć na najbliższych Targach turystycznych "Na Styku Kultur" a i rozne mapki darmo mozna otrzymać. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.lodz Re: Szukam tras rowerowych w okolicach Łodzi 17.03.03, 00:12 Dziękuję Wam wszystkim za informacje na ten ważny temat. Czekam na kolejne, moze jeszcze ciekawsze odpowiedzi.... Może spotkamy się na szlaku? P.S. ten Klez nie przeszedł! :> Odpowiedz Link Zgłoś
bibus Re: Nooo, to kiedy robimy... 09.04.03, 09:37 Zaczekajmy,aż niespodziewany śnieg stopnieje. Nie mam opon zimowych:-) Można to było zaobserwować w lutym jak dwa razy wpadłem w poslizg, raz za sprawą psa który wyskoczył mi przed koła dałem po hamulcach ale, że droga była w pewnym miejscu pokryta lodem nie zapanowałem nad rowerem i gleba. Drugi (w tym samym dniu) niezauważyłem z daleka że droga jest całkiem oblodzona i gdy chciałem zmniejszyc prędkość znowu zarzuciło mi rowerem ale na szczęście wpadłem tylko przednim kołem w zaspę. Odpowiedz Link Zgłoś
lugal Dajcie znac! 09.04.03, 10:49 Mam rowerek, ale nie jezdze zawodowo. Jesli ktos lubi jezdzic rekreacyjnie, to moze zrobimy na wiosne jakis wspolny wypad Forumowiczow! Jesli sie bedziecie wybierac to dajcie znac - najlepiej na moj adres, oraz stworzcie watek na tydzien przed wyjazdem. Pozdrawiam bikerow na dwoch kolkach i bikerow na 2 kolkach+silnik Odpowiedz Link Zgłoś