Dodaj do ulubionych

Tramwaje 11 oraz 11A

IP: 193.28.187.* 28.09.06, 14:06
Witam!

Dla mnie głupotą jest oznaczenie 11 oraz 11A. Z założenia 11 ma przjeżdżać
całą trasę Zgierz-Pabianice, natomiast 11A Helenówek-Chocianowice. Niestety,
są również kursy 11A np. Chocianowice-Zgierz czy Helenówek-Pabianice. Jedzie
sobie np. 11A Kościuszki w stronę Zgierza i ktoś widząc z tyłu numer 11A
myśli, że ten tramwaj dojeżdża do Helenówka i nie wsiada - a tu
niespodzianka, kurs do Zgierza! I bądź tu mądry człowieku....

Co Wy na to?
Obserwuj wątek
    • Gość: Obserwator Re: Tramwaje 11 oraz 11A IP: 212.51.207.* 28.09.06, 14:23
      O ile pamiętam, 11 to tramwaje do Pabianic i do Zgierza (niezależnie od punktu
      startowego), natomiast 11A dojeżdża do Choćków lub Helenówka (też bez względu na
      punkt startowy). Problemem może być najwyżej to, że motorowy tablic nie zmienił,
      ale jeszcze takiego przypadku nie widziałem.

Pozdrawiam
      MP
      • Gość: 1888 Re: Tramwaje 11 oraz 11A IP: 193.28.187.* 28.09.06, 14:36
        Chyba masz rację - 11A ruszające z Helenówka czy nawet ze Zgierza to info, że
        jedzie tylko do Chocianowic a nie do Pabianic i analogicznie w drugą stronę.
        Czyli nie jest to złe oznakowanie - jak widzę 11A w centrum Łodzi to wiem, że
        nie dojadę nim poza Łódź.
        • Gość: magik Re: Tramwaje 11 oraz 11A IP: *.pl 28.09.06, 14:43
          Lepsze takie oznakowanie niż wszystkie kursy "11" jak to miało miejsce w
          styczniu i lutym 2004r. kiedy to tą linię wydłużono do Pabianić, a następnie do
          Zgierza.
          Wystarczy uważnie zapoznać się z rozkładem jazdy i życie staje się prostrze...
          • Gość: 1888 Re: Tramwaje 11 oraz 11A IP: 193.28.187.* 28.09.06, 15:29
            Nie przeczę ale dojeżdżam do pracy samochodem a "11" bardzo, bardzo rzadko!

Pozdrawiam
          • Gość: 1888 Tramwaje 11 oraz 11A - oznaczenie ok ? IP: 193.28.187.* 18.12.06, 12:05
            Witam!

Wracam do tematu ponownie. Jednak z oznaczeniem chyba nie jest do końca OK
            (albo motorniczy nie zmienia oznaczeń o czasie) bo ostatnio dwukrotnie
            widziałem tramwaj 11A zmierzający od Helenówka do Zgierza - tak chyba nie
            powinno być? Widziałem też 11 z napisem Helenówek oraz 11A z przodu i 11 z tyłu
            (na tym samym składzie). Może się czepiam ale tego typu oznaczenia nie są chyba
            za fortunne, biorąc pod uwagę, że trasa ma aż 4 warianty. Co innego np. 11:
            Zgierz - Pabianice i 11A: Helenówek - Chocianowice (2 warianty trasy).
            Poza tym nie każdy jest (i nie musi być) biegły w tego typu oznaczeniach. Moja
            znajoma zawsze mnie pyta czy 11A z Placu Kilińskiego w Zgierzu dojedzie do
            Kościuszki / Zielona.
            A może by tak:
            11 Zgierz - Pabianice
            11A Helenówek - Chocianowice (czyli trasa łódzka)
            45 Zgierz - Łódź (czyli do Chocianowic)
            41 Pabianice - Łódź (czyli do Helenówka).

Czy to nie jest proste i czytelne?
            Co o tym sądzicie?

Pozdrawiam
            Tomasz
            • Gość: barnaba Re: Tramwaje 11 oraz 11A - oznaczenie ok ? IP: *.lodz.msk.pl 18.12.06, 16:34
              Zamiast jednej tabliczki będą 3 do przeczytania i porówniania
            • profes79 Re: Tramwaje 11 oraz 11A - oznaczenie ok ? 18.12.06, 16:44
              Raczej powinno sie tak dopasowac rozklad, zeby tramwaje jezdzily wahadlowo -
              jeden czy dwa sklady (czy ile bedzie potrzeba) jezdzace wahadlowo na linii
              Zgierz-Pabianice z ew. dluzszymi przystankami w Zgierzu i Pabianicach celem
              wyrownania rozkladu a reszta wahadlowo Chocianowice-Helenowek - i problem
              zniknie bez mnozenia tabliczek.
              • Gość: J.S. Re: Tramwaje 11 oraz 11A - oznaczenie ok ? IP: 195.69.82.* 18.12.06, 20:22
                Tak pewnie bedzie po pierwszym etapie LTR, poniewaz PESY nie beda wyjezdzac
                poza trase Chocianowice-Helenowek. Docelowo natomiast mowilo sie o dwoch
                wariantach: Chocianowice-Zgierz i Helenowek-Pabianice.
                • Gość: barnaba Re: Tramwaje 11 oraz 11A - oznaczenie ok ? IP: *.lodz.msk.pl 18.12.06, 20:40
                  > Tak pewnie bedzie po pierwszym etapie LTR, poniewaz PESY nie beda wyjezdzac
                  > poza trase Chocianowice-Helenowek.

Ciekawe.
                  Co 15 min do Pabianic, a może raczej co 22 min do Zgierza?
                  • Gość: J.S. Re: Tramwaje 11 oraz 11A - oznaczenie ok ? IP: 195.69.82.* 18.12.06, 21:44
                    Stawiam na co 15 minut do Pabianic - na wariant co 22 minuty mogloby nie
                    starczyc wagonow PESA na odcinek Chocianowice-Helenowek
                    • Gość: barnaba Re: Tramwaje 11 oraz 11A - oznaczenie ok ? IP: *.lodz.msk.pl 19.12.06, 15:38
                      Mam nadzieję :)
                      Kursy między Łodzią a Pabianicami co 22 min, to napędzanie klientów konkurencji.
                      • Gość: STUDI Re: Tramwaje 11 oraz 11A - oznaczenie ok ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.06, 12:39
                        Nie martw sie do tego czasu tramwaju do Pabianic juz nie bedzie.
                        • Gość: J.S. Re: Tramwaje 11 oraz 11A - oznaczenie ok ? IP: 195.69.82.* 29.12.06, 14:34
                          Gość portalu: STUDI napisał(a):

> Nie martw sie do tego czasu tramwaju do Pabianic juz nie bedzie.

powiedzial co wiedzial :>
                        • Gość: m Re: Tramwaje 11 oraz 11A - oznaczenie ok ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 14:51
                          Jak się o tym dowiedziałaś, wróżko?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka