Dodaj do ulubionych

Bunt w łódzkim PiS

IP: *.toya.net.pl 12.10.06, 01:21
no to jak z łapanki wyłapują do kandydowania, a Rena Beger skąd startuje ?
Ale Platforma też z łapanki na szyld chcą iść, czyli na nicość, i bezmózgowie?
Przecież tacy nie mają zielonego pojęcia.
Obserwuj wątek
    • Gość: h8red Re: Bunt w łódzkim PiS IP: *.crowley.pl 12.10.06, 07:31
      Kury dziobią się we własnym kurniku?
      • Gość: nicoo Re: Bunt w łódzkim PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.06, 09:15
        Więcej słyszałem o tych, których nie ma na liście niż tych jedynkach.Ale tak
        musi wyglądać polityka.
        • Gość: fan Re: Bunt w łódzkim PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.06, 09:28
          SKANDAL- PiS w Łodzi się skończył. Brawo Panie Jagiełło
          • Gość: homik Re: Bunt w łódzkim PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.06, 09:33
            Kropa ich czapkami przykryje. Jagiełło ani radnych ani Prezydenta na oczy nie
            zobaczy. Tak trzymać Panie Pośle.Krzyszto Korbel i Michał Augustyn znajdą sobie
            miejsce gdzie indziej- to bardzo wartościowi ludzie
            • Gość: reer Re: Bunt w łódzkim PiS IP: 62.233.181.* 12.10.06, 10:13
              jak sa tacy wartościowi, to powiedz co zrobili do tej pory? bo jakoś o nich nie
              było łsychać, nie było ich widać.. Kim są?
              • Gość: Augustyn Kim jestem? Proszę bardzo. IP: *.lodz.mm.pl 12.10.06, 17:37
                Jestem nauczycielem XII LO, członkiem Rady Osiedla Koziny, skończyłem studia
                podyplomowe z zarządzania w samorządzie terytorialnym, zaczynam kolejne z
                zarządzania oświatą.
                Śmiem twierdzić, że wiem co, nieco o łódzkiej oświacie. Chyba wiem jak ją
                zmieniać (tak, żeby miasto nie dokladało dziesiatków milionów do subwencji).
                Z przekonania jestem republikaninem, z charakteru indywidualistą.
                Mam 31 lat i jeszcze zdążę być w polityce.
                Na razie się wyPiSałem.
                Pouczę się jeszcze trochę i wrócę.
                Na razie deklaruję: MOGĘ PRACOWAĆ DLA ŁODZI ZA DARMO!!!! W JAKIMŚ ZESPOLE
                EDUKACYJNYM PRZY WYDZIALE EDUKACJI-NA PRZYKŁAD.
                Obawiam się, że partie zawładną łódzkim samorządem i nikt z mojej oferty nie
                skorzysta...
                pozdrawiam
                • Gość: yahozna Re: Kim jestem? Proszę bardzo. IP: *.lodz.mm.pl 12.10.06, 17:42
                  Jesli starczy ci cierpliwosci to w koncu osiagniesz swoje. Na razie jestes w
                  gorącej wodzie kąpany. A z członkostwa w radzie osiedla to zdaje sie miales
                  zrezygnowac? ;]
                  • krasnov Zupełnie jak w Samoobronie i LPR… 12.10.06, 18:04
                    Nic dziwnego, że w sejmie też się do siebie kleją.
          • Gość: BORYS Jak to, szef młodych pisowców nie kandyduje?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.06, 10:55
            O CO TU CHODZI BO JA JUŻ NIC NIE ROZUMIEM?? MOŻE KTOŚ MI TO WYTŁUMACZYĆ??
        • Gość: PlatfOrmer Wycieli najlepszych swoich ludzi!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.06, 10:40
          Jak dla mnie to dziwna sytuacja. W PO na jedykach jest duzo młodych ludzi,
          kórzy zmienią oblicze tego miasta. Myślałem,źe w innych partiach tez tak
          będzie. Liczyłem na młodą Radę Miasta. Widać myliłem się. Zwłaszcza, że jeśli
          chodzi o PIS to kojarze poza Wiecławską własnie Góreckiego i Korbela. Chodźcie
          do PO !!!! Zapraszamy!!!
          • Gość: sceptyk Re: Wycieli najlepszych swoich ludzi!!! IP: 62.233.181.* 12.10.06, 17:46
            nawet na forum pisze się już sloganami "młodzi ludzie, którzy zmienią oblicze
            tego miasta" hehe zmienią się tylko numery kont, na które będą wpływać pensje.
        • Gość: Janina G. List Janiny do Jagiełly IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.06, 22:24
          Drogi Panie Jarku ,
          Może Pan sobie rejestrować co Pan chce ale ja nie zatwierdzę.
          Partia to ja!
          Janina
      • Gość: urzednikk Krasnodębską zdegradowali?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.06, 12:19
        Kogo jak kogo, ale radną upalsować na drugiej pozycji to dla mnie mało logiczne.
    • Gość: Chomik Re: Bunt w łódzkim PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.06, 09:53
      Szkoda, że tacy młodzi ludzie jak Hubert Górecki i Krzysztof Korbel nie
      startują. Pan poseł Jagiełło chyba dogadał się z Kropiwnickim i postanowił
      utopić łódzki PiS. W ŁPO się śmieją, ponieważ teraz to oni skorzystają
      najbardziej. Będą zblokowani z PiS, ale pewnie zdobędą więcej głosów i wejdą do
      Rady. Kropiwnicki może spać spokojnie. PiS jest słaby, poparł go (nie wystawił
      własnego kandydata), dał pieniądze na kampanię. Żyć nie umierać :(
      • pismak78 Re: Bunt w łódzkim PiS 12.10.06, 09:58
        Poznałem całkiem dobrze obu - Huberta i Krzysztofa. Bardzo inteligentni,
        porządni i tacy co to im woda sosowa do głowy nie uderzyła (jeszcze).
        Ale nie są "kolegami" Jarka Jagiełły, więc szans na zdobycie mandatu radnego
        nie ma. Ot taki jest PiS. Żałuję. Myślałem, że to normalna partia.
        • Gość: Młody Re: Bunt w łódzkim PiS IP: 81.219.176.* 12.10.06, 10:14
          Zgadzam się z Twoim zdaniem. Hubert i Krzysiek byli zdecydowanie najlepsi w
          łódzkim PiS. Przykre to gdy deprecjonuje się tyle lat ich ciężkiej pracy, a na
          listy wrzuca spadochrony, które nic nie znaczą i stanowią przykład BMW. Hubert
          i Krzysiek, jestem z Wami!
          • Gość: Inka Re: Bunt w łódzkim PiS IP: 62.233.181.* 12.10.06, 10:17
            a w czym sa najlepsi?
            • Gość: widzewiak Re: Bunt w łódzkim PiS IP: *.toya.net.pl 12.10.06, 11:36
              Znam Krzyśka Korbela z Rady Osiedla na Widzewie Wschodzie- pistolet, uczciwy,
              zrobił kilka rzeczy dla osiedla, nie wchodził w układy z SLDOWCAMI, choć czasem
              za bardzo ponosiły go emocje, myślał, że w pojedynkę może zmienić świat.
              Ogólnie w porządku gość.
            • Gość: Bartek Re: Bunt w łódzkim PiS IP: *.toya.net.pl 12.10.06, 11:44
              Korbel dostał prawie 4000 głosów w ostatnich wyborach, z dalekiego miejsca na
              liście. A dostał dalekie miejsce dlatego, że nie kłaniał się wszystkim i nie
              przytakiwał jak Jarek Jagiełło.
        • Gość: buła Re: Bunt w łódzkim PiS IP: 62.233.181.* 12.10.06, 10:16
          nie ma czegos takiego jak "normalna partia". Partia z założenia jest tworem,
          któremu daleko do powszechnie przyjętych zasad normalności.
          • Gość: Ola IP: 62.233.181.zmienia nicki?To pewnie Jarek J;-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.06, 10:23
      • Gość: urzędnik Nieumieszczenie Agnieszki Wojciechowskiej to bład IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.06, 11:47
        jest to bardzo kreatywna, ambitna,zdolna kobieta czego nieraz już dowiodła.
        Faktycznie Jagiełlo działa na szkodę łodzkiego PiS podejmując takie decyzje.

• Gość: filozof Jagiełło wyciął Agnieszke W. a Łaszkiewicz stuka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.06, 18:33
          do drzwi sejmiku wojewódzkiego z list ChRS więc się pewnie cieszy..
          A ja widziełem parę dni temu Jarka Jagiełłe z Łaszkiewiczem w najlepszej
          komitywie w Łodzi Kaliskiej. Może to i prawda że się dogadał z Kropą i próbuje
          pogrzebać PiS w Łodzi. A po odważnej i udanej akcji powstrzymania przyznania
          niesłusznie orderu lizusowi Łaszkiewiczowi Agnieszka Wojciechowska w sejmiku
          byłaby dla takich ludzi pewnym wyzwaniem. A nuż by znowu wykryła jakąś aferę
          albo skutecznie powstrzymała przekręt.A tego nasi"bohaterowie" nielubia.
    • Gość: giedymin5 szkoda Korbela i góreckiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.06, 10:24
      to naprawdę ideowi i uczciwi ludzie, powinni kandydować na ich miejscu
      poszedłbym z LPR albo z lepszej Łodzi bogdanowicza
    • skodabodzio Miernoty i politykierzy z PiSu 12.10.06, 10:26
      jak Pis zabieral Lodzi pieniadze z UE, okragle 1,2 mld siedzieli cicho, jak
      by;ly maniany z S8 i przepadlo 10 mln siedzieli cicho, jak zabiera sie dzis 25
      mln na lodzkie lotnisko siedza cicho, jak nam dali miernote z lublina na
      wojewode siedza cicho, jak ich prezes niszczy Polske siedza cicho, jak ich
      prezes dogaduje sie z przestepcami i wpuszcza ich do rzadu siedza cicho, jak
      ludzie prezesa w imieniu prezesa oferuja nma oczach milionow ludzi osobie z
      prokuratorem na karku stolki dla niej i rodziny i inne korzysci osobiste siedza
      cicho ALE JAK IM PIS CHCE STOLKI ZABRAC, ROBIA AFERE. Brak słow i tyle
      • Gość: Jan S. Panowie Korbel i Górecki jestem z Wami!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.06, 10:31
        Jestem mieszkancem Łodzi. Mam 45 lat. Jakiś czas temu miałem poważny problem,
        rozwodziłem się z żoną, dziecko było poważnie chore. Nikt nie chciał mnie
        wysłuchać, a co dopiero pomóc. Jako jedyni znleźli dla mnie czas właśnie Ci
        młodzi ludzie. Dziękuje Wam !!!
      • Gość: Augustyn Nie siedzieliśmy cicho!!! IP: *.lodz.mm.pl 12.10.06, 17:40
        Zapwniam Cię, że siedzieliśmy cicho!!! Masz moje słowo!
    • Gość: LEXUS Re: Bunt w łódzkim PiS IP: *.toya.net.pl 12.10.06, 11:09
      Faktycznie jak ci dwaj tacy dobrzy to co robią w PISie??? Może PO to
      dla tych biedaczków pokrzywdzonych co??? Tam tez będą jęczeć że nikt
      ich niedocenia! A może właśnie Ci co są na listach węcej zrobią niż
      ci "starzy" młodzi co to tyyyle siedzą i cóż zrobili??? Jakoś mi się
      widzi że pan Jarek dobrze zrobił! Mniej chorych ambicji a więcej
      normalności "starzy" młodzi pisowcy.Widząc osoby(nazwiska) na listach
      PIS mam wybór ,,,wcale nie muszę na Korbela.A czy naprawdę nieznani są
      ci na listach ??? Pan JERZY LOBA ,KRZYSZTOF DUDEK,EDWARD CHUDZIK , PANI
      BOŻENNA KRASNODĘBSKA ??? Jeśli ich nieznacie to po cholerę gadacie
      bzdury!!! A MOŻE WARTO ICH POZNAĆ ??? PRZECIEŻ BĘDZIECIE WYBIERAĆ TYCH
      CO MAJĄ ODPOWIADAĆ ZA NASZE "BYĆ I ŻYĆ " W ŁODZI !!!!!
      STAWIAM NA PIS !!!!!!! A WŁAŚCIWIE NA TYCH LUDZI !!!!! POZDRAWIAM A
      NA MARGINESIE ,,,, BEZ MAŁYCH KONFLIKTÓW NAWET MAŁŻEŃSTWO JEST DO
      DUPY !! A CO DOPIERO TAKA WIELKA ORGANIZACJA !!!A JEŚLI KOMUŚ SIĘ NIE
      PODOBA ---MA SZANSĘ WYBORU np.SLD , PO i inne.Kto im broni ? nikt !
      • Gość: mohair_attack Ciszej tam ! IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 12.10.06, 12:21
        Wyłącz Caps Lock i nie wrzeszcz tak, pacanie.
        Siłówka ci się odpięła, czy cała instalacja walnęła?
    • Gość: td YES! YES! YES! IP: *.toya.net.pl 12.10.06, 13:11
    • Gość: gość Bunt w łódzkim PiS, Kim są?... IP: *.176.rev.vline.pl 12.10.06, 14:48
      za miesiąc wybory a nikt się nie pojawił na łódzkich osiedlach, nie przedstawia
      swojego programu i co chce zrobić dla zwykłych ludzi. Nic z tego nie rozumiem?
      Czy członkowie partii nie płacą składek? jak to może być że nikt ich nie zna?
      Widziałam już różne demokracje ale polska jest dość niesamowita! Zgłoście się
      do mnie po naukę demokracji.
      • Gość: luke Re: Bunt w łódzkim PiS, Kim są?... IP: *.lodz.mm.pl 13.10.06, 01:10
        faktycznie kampanii w zasadzie nie ma, przynajmniej nie tej bezposredniej, sa
        plakaty jeden gorszy od drugiego(dziwne hasla po i rozczulajacy kropek z
        jabluszkiem). Co do tych mlodych skrzywdzonych przyznam się szczerze, że choć
        interesuje się lokalną polityką to jakoś ci panowie specjalnie niczym się do tej
        pory nie popisali, a dokonania całego łodzkiego pisu od czasu gdy są u władzy są
        żenujące. Panie Augustyn z bronieniem Łodzi to się obudziliście dopiero wtedy
        gdy PO i media zaczeły mocno na to narzekać, a takto siedzieliście cichutko i
        przypuszczam, że podobnie sądzi wielu łodzian.
        A tak na marginesie ci młodzi z Po wcale tacy fajni nie są...
        • Gość: analityk Jakie korzyści odniesie Jagiełlo z porażki PiS IP: *.ipartners.pl 13.10.06, 11:31
          czy ktoś się nad tym zastanowił??? Ja sądzę,że to jeden z ciekawszych wątków
          tej afery.Wyglada na to, że Jarek dogadał się po cichu i z Platformą i z
          Kropiwnickim skoro tak skonstruował listy.Przy okazji wyciął paru przyzwoitych
          ludzi(Huberta Góreckiego,Krzyśka Korbela,Agnieszką Wojciechowską) i pewnie paru
          innych.Ciekawe na co postawił ? Czy na korzyści finansowe ( bo podobno się
          domagał jakiś pieniedzy ) czy też próbuje sobie znależc wentyl bezpieczeństwa
          np w PO lub u Kropiwnickiego jak już pogrzebie PiS.
          Niesmaczne to wszystko i na wypadek kolejnych wyborów parlamentarnych warto
          wyciągnąć wnioski.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka