Gość: Informatyk IP: *.profiline.pl 12.10.06, 09:00 W Blekitku czesc biur ma Ericpol, ciekawe czy nastapi jakas "dyfuzja" pracownikow i w ktora strone. Ericpol placi dobrze jak na Lodz, Accentere tez. Zobaczymy :-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
panajotow Re: Poszukiwani programiści 12.10.06, 12:45 Mnie ciekawi zdanie o biurowcach. Kto je zbuduje? Slyszeliscie o developerach chcacych przeprowadzic takie inwestycje? W samym centrum na reprezentacyjnych ulicach jak Kosciuszki jest mnostwo dziur w zabudowie, gdzie moznabyloby takie budynki postawic, tylko kto to zrobi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Poszukiwani programiści IP: 62.233.204.* 12.10.06, 14:13 a moze zamiast budowac nowe, udaloby sie zrewitalizowac stare ale ciekawe architektonicznie lodzkie kamienice w Srodmiesciu i przerobic je na biura? W londynskim City np. oprocz nowoczesnych biurowcow (np. Lloydsa lub SwissRe) wiele malych/srednich firm finansowych lub high-tech ma biura w starszym budownictwie i ma to swoj klimat. www.enterpriseware.pl Odpowiedz Link Zgłoś
panajotow Re: Poszukiwani programiści 12.10.06, 18:30 Oba rozwiazania sie nie wykluczaja, potencjal jest duzy. Na wspomnianej przeze mnie Kosciuszki i na Zachodniej sa przeciez i kamienice i fabryki i rowniez wspominiane przeze mnie dziury w zabudowie. Tak jest w calym Srodmiesciu. Pozostaje jedynie pytanie kto moze zaadaptowac stare budynki lub wybudowac nowe biurowce. Ja do tej pory nie slyszalem o zadnym developerze, ktory chce w Lodzi budowac biura lub rewitalizowac starze budynki z przeznaczeniem umiesczenia w nich biur. Wiem, ze ruszyly sie w budownictwie mieszkaniowym, moze to jakas jaskolka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Programista Re: Poszukiwani programiści IP: *.comarch.com 14.10.06, 11:26 Ile zarabiacie w Ericpolu a ile w Accenture Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komandos Re: Poszukiwani programiści IP: *.toya.net.pl 17.10.06, 20:03 W Ericpolu wiele zalezy od stazu i pelnionych funkcji. Nie da sie tak prosto odpowiedziec A ile sie zarabia w Comarchu?? ;> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ABC Re: Poszukiwani programiści IP: *.emrsn.co.uk 16.10.06, 10:28 Faktycznie, jak na Lodz, Accenture nie placi malo. Problemem jest tylko sam charakter tego "Centrum Rozwiazan Informatycznych" - jedyne co mozna tam znalezc to czysto rzemieslnicze klepanie kodu - wszelkie dazenia do rozwoju w kierunku projektowania/analizy sa tlumione. "To miejsce zostalo stworzone, by maksymalnie redukowac koszty, w zwiazku z tym nie interesuje nas za bardzo zatrudnianie ludzi z doswiadczeniem. Najchetniej zatrudnimy studentow, ktorzy zostana nauczeni przez nielicznych doswiadczonych" - cytat z wypowiedzi managera - pokazuje dosc jasno, ze ludzie z doswiadczniem nie pracuja tam po to, by sie dalej rozwijac..... Dla mnie - slepa uliczka. Odpowiedz Link Zgłoś