01.11.06, 21:30
Wszyscy wiemy jacy są politycy, ale błagam idźcie głosować w wyborach
samorządowych , nie pozwólcie aby Panie po 60 decydowały o naszym życiu tak
jak 4 lata temu kiedy wygrał Kropek dzięki głosom moherowych beretów. Proszę
głosujcie, ja ciągle wierzę, że kiedyś będzie lepiej w tym naszym chory kraju,
może jestem naiwna, głupia ,ale ciągle mam nadzieję.....
Obserwuj wątek
    • longeta Re: WYBORY 01.11.06, 21:42
      To zabawne :-) Myslisz że twój głos o czyms decyduje?
      • piusss Re: WYBORY 01.11.06, 21:52
        Oczywiście, że decyduje.
        • longeta Biorąc pod uwagę twój wiek ,to masz racje;-) 01.11.06, 21:58
          piusss napisała:

> Oczywiście, że decyduje.
          • Gość: magik Re: Biorąc pod uwagę twój wiek ,to masz racje;-) IP: *.pl 02.11.06, 09:28
            > > Oczywiście, że decyduje.

Jeśli longeta ma inne zdanie niech 12.11.2006 zostanie w domu - ale jeden
            warunek "morda w kubeł przez najbliższe 4 lata w sprawach samorządu"
            Jak masz prawo głosu to się nie wypowiadasz, a krytykować to pierwsza...
    • m-nick Admin, reaguj!! 01.11.06, 21:47
      Zaraz przerzucą Ci wątek na martwe "kto nami rządzi?". Zwłaszcza jak zadasz
      pytanie: kto w ogóle startuje?:) i nie próbuj pisać na maila Adminek, i tak nie
      odpowiedzą. A jak zapytasz na forum "czemu przenieśli?", to odpowiedzą "takie
      sprawy to wyjaśnia się pisząc maila!". Serdecznie Was wszystkie pozdrawiam!:)
      --
    • kasia-rauh Re: WYBORY 01.11.06, 21:48
      zgadzam się z toba i popieram.po ostatnich wyborach jest wystarczajacy bałagan.
      a przecież te dotyczą samorządu, czyli bezpośrednio nas
    • piusss Re: WYBORY 01.11.06, 21:51
      Wszyscy się uwzięli na Kropiwnickiego. Ja też ogólnie byłam anty, ale... po
      namyśle doszłam do wniosku, że bynajmniej nie jest on taki zły. Łódź się
      rozwija, patronuje normalnym przedsięwzięciom itd... Moze i jest "katolicki",
      ale póki to bardzo nie rzutuje na kondycje Łodzi, to mnie to nie przeszkadza.
      • barracuda7110 Re: WYBORY 01.11.06, 22:36
        Przykro mi ale nie zauważyłem. Chyba, że mówisz o ujemnym rozwoju.
    • big_news Normalka 01.11.06, 22:12
      Wyciąć z głosowania babcie, wyrugować z wyborów dziadków. Kogo jeszcze? Tych co
      chodzą do kościoła? Tych co odwiedzają bużnicę? Tych co się modlą w cerkwiach?
      Odebrać prawa wyborcze cyklistom?
      Tak na prawdę, to te wszelkie mohery, babiny w chustach na głowach, emeryci
      podpierający się laskami, parkowi warcabiści i rezydenci domów opieki, mają
      więcej pojęcia o demokracji, niż wszechwiedząca młodzież. Starzy wiedzą jak z
      niej korzystać, młodzi potrafią tylko pyszczyć na forach. I za to należy ich karać?!
      Młodemu zdaje się, że wie. Stary wie, że młodemu się zdaje.
      • m-nick eeee... 01.11.06, 22:18
        A ja uważam, że tak jak do 18. roku życia nie można głosować, tak po 75-80. też
        należałoby prawo do głosowania odebrać:]
        • longeta Re: eeee... 01.11.06, 22:25
          OczywiściE,dajmy głos 4latkom,co to za różnica gdzie x postawi:-)

Grunt by urna była niska!
          • m-nick Re: eeee... 01.11.06, 22:29
            longeta napisał:

> OczywiściE,dajmy głos 4latkom,co to za różnica gdzie x postawi:-)

Jeśli 95-latkom, to i 4-latkom. Tym drugim, to przynajmniej w kościele/radiu nie
            mówią gdzie x stawiamy tym razem:) pozdr

> Grunt by urna była niska!
            • hoolik Re: eeee... 01.11.06, 22:34
              m-nick napisał:

> longeta napisał:
              >
              > > OczywiściE,dajmy głos 4latkom,co to za różnica gdzie x postawi:-)
              >
              > Jeśli 95-latkom, to i 4-latkom. Tym drugim, to przynajmniej w kościele/radiu ni
              > e
              > mówią gdzie x stawiamy tym razem:) pozdr
              >
              >
              > > Grunt by urna była niska!

Gdzie najlepiej "x" postawić dowiesz się TuskVN'u, PO-lsatu i TOKfm.
              "Moralni Odnowiciele"- wiadomosci.onet.pl/1426349,11,item.html
            • longeta Re: eeee... 01.11.06, 22:37
              Nie sądze by byli aż tak podatni,sociotechnika ma wpływ większy na młode pokolenie!
              • hoolik Re: eeee... 01.11.06, 22:43
                Gdyby Rydzyk nawoływał do oddania głosu na PO, wtedy wszyscy "antybereciarze"
                śpiewaliby w chórze RM i gloryfikowaliby starców.
        • big_news Re: eeee... 01.11.06, 22:37
          Ekstra. Jesteś łaskawszy od Mavika2006. Ale, ale co w takim razie z choćby takim
          Władysławem Bartoszewskim? Albo Tadeuszem Mazowieckim (od kwietnia przyszłego
          roku "wpada" w dolną granicę)? Lub takim Markiem Edelmanem? Itd etc. To tylko
          przykłady, które można mnożyć.
          A może by tak wprowadzić obowiązek legitymowania się dyplomem wyższej uczelni?
          Tylko, że wtedy z tej trójki też nie wszyscy mogliby głosować...
          Może jednak zostańmy przy dotychczasowych zasadach?;)
          • m-nick Re: eeee... 01.11.06, 22:44
            No jak wpadają w dolną granicę, to nie ma przebacz:) ja też kiedyś miałem mniej
            niż 18 lat, interesowałem się polityką i nie mogłem głosować... przynajmniej
            wobec tej jednej ustawy wszyscy byliby równi;)
            Ale zaraz! Hola, hola! A co z Panią Prezydentową? Ile ona ma?:)
            • big_news Re: eeee... 01.11.06, 22:54
              Będę się upierał, że mimo wszystko osiemdziesięciolatki mają większe
              predyspozycje do głosowania od młokosów. I żeby nie było, iż sam obawiam się
              pozbawienia mnie tych praw. Trochę mi jeszcze do takiego ewentualnego
              obostrzenia brakuje:)
              Co do pani prezydentowej, to różne źródła, różnie podają. Ale chyba nie zachodzi
              podejrzenie, iż weszła ona w tak podeszłą fazę;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka