Dodaj do ulubionych

Nowy autobus Mercedesa

IP: *.*.*.* 31.03.03, 12:03
Wczoraj widzialem na darmowej linii supermarketowej (Carrefour)
nowiusienkiego trojdzrwiowego Mercedesa Conecto. Jasnozolty z zielonymi
napisami Euro 3. Ponasdto napis Twoje miast moze GO miec, gdzie litera O byla
logiem Mercedesa.
Czy niskopodlogowy nie wiem.

Ciekawe - czyzby Mercedes bal sie ze utraci swoje wplywy w polskich miastach?

A drugie - linie supermarketowe ogladaja sie za nowymi autobusami z
prawdziwego zdarzenia, a MPK Lodz za minibusami. Hmmm ciekawe ...
Obserwuj wątek
    • geograf Re: Nowy autobus Mercedesa 31.03.03, 17:16
      Ty naprawdę wierzysz, że jakikolwiek hipermarket będzie
      zakupywał NOWE autobusy na bezpłatne i cąłkowicie
      deficytowe linie bezpłatne??

ROTFL

:-)
      • Gość: STUDI Re: Nowy autobus Mercedesa IP: *.*.*.* 01.04.03, 12:27
        Gdyby byly deficytowe ich by nie bylo. A jakos kazdy hipermarkie prowadzi
        czesto po kilka takich linii. Kto jak kto ale przedsebiorstwo koemercyjne
        ktorego celem jest zarabianie kasy nie wydawaloby jej na cos co nei przynosi
        zadnych korzysci.
        • Gość: Ja Re: Nowy autobus Mercedesa IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 01.04.03, 16:20
          Deficytowe - bo nie przynoszą zysków bezpośrednich. Hipermarket nie dostaje
          pieniędzy za to, że wozi swych klientów, tylko w ten sposób przyciąga klientów.
          I tak długo jak się ich nie zmusi będą wozić ludzi najtańszymi złomami, bo dla
          nich liczy się fakt dowiezienia ludzi, a że wożą za darmo - pasażerowie nie
          będą kaprysić.
          • Gość: STUDI Re: Nowy autobus Mercedesa IP: *.*.*.* 01.04.03, 16:36
            Koncowym efektem jest wieksza liczba klinetow, wieksze obroty i wyzsze zyski.
            Ta darmowa komunikacja marketowa jest intgrelna czescia hipermarketow. I nie
            mozna jej rozpatrzywaz oddzielnie.

Lepszy tabgor, jaki klopot, popatrz na dzienna ssawke gotowki w hipermarkecie.
            jaka inna dzialalnosc gospadarcza daje staly doplyw tak poteznych ilosci
            GOTOWKI?

Koszty zakupu nowego autobusu to pestka w porownaniu z mozliwosciami szybkiego
            zarobku opartego na rurze ssacej gigantyczne ilosci GOTOWKI non-stop.

• krzyskup Re: Nowy autobus Mercedesa 01.04.03, 20:16
              Fakt, że hipermarkety mogłyby kupić lepsze autobusy od tych złomów, ale (jak
              już powiedziano) nie zrobią tego, jeżeli ich się do tego nie zmusi. A więc
              proponuję wprowadzenie jakiegoś przepisu (nie jestem prawnikiem i nie wiem
              gdzie), który nakazywałby utrzymywanie autobusów marketowych w przyzwoitym
              stanie. Jak na kasę, którą się w markecie wydaje, to taki autobus faktycznie
              jest śmieszny...
              • geograf Re: Nowy autobus Mercedesa 01.04.03, 20:55
                nie można ich do tego zmusić.
                Hipermarkety jedynie MUSZĄ utrzymywać pojazdy w pewnych
                granicach bezpieczeństwa i musza mieć pozwolenie do
                weożenie ludzi. Jeżeli te autobusy je spełniają
                (chociażby przy dolnej granicy) to ich prawo...
                ich własność w końcu to jest.
                A że za darmo-ludzie nie narzekają.
            • Gość: Ja Re: Nowy autobus Mercedesa IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 03.04.03, 20:31
              Ależ chyba mnie nie zrozumiałeś do końca. Ja jestem jak najbardziej za tym,
              żeby linie hipermarketowe były obsługiwane nowoczesnym taborem, a nie złomem w
              fatalnym stanie technicznym. Jeśli by to zależało ode mnie to podpisuję się
              wszystkimi kończynami pod dokumentem nakazującym hipermarketom wymianę tego
              szajsu. Ale niestety, prawda jest taka, że jedynie gdyby ludzie nie chcieli
              jeździć takim czymś być może takie sklepiszcze pokusiłoby się o coś
              porządniejszego. No bo skoro chcą jeździć tańszym to po co kupować im droższy?
              Więcej kasy zostaje w kieszeni supermarketu. A na dowód tego, że ludzie chcą
              tym jeździć, przypomnę, że kiedyś jak policja zrobiła akcję i sprawdzała stan
              techniczny złombusów i zatrzymała jeden z nich, to pasażerowie nieomal
              zlinczowali policjantów. Ludzie woleli narażać życie jadąc autobusem z
              niesprawnymi hamulcami i układem kierowniczym niż kupić bilet :(
    • krzyskup Re: Nowy autobus Mercedesa 31.03.03, 17:49
      Jeżeli o mnie chodzi, to wolałbym jednak nowe autobusy marketowe, ale
      rzeczywiście: z ekonomicznego punktu widzenia jest to niemożliwe. A szkoda.
      Chociaż te stare marketowe Mercedesy też są ciche...
    • yarro Re: Nowy autobus Mercedesa 01.04.03, 00:48
      Szkoda, że markety nie dogadały się z MPK, tak jak to ma miejsce np. w Wawie
      lub Gdyni i chyba Krakowie. Tam sa specjalne linie miejske opłacane przez
      markety dowożące klientów.

Pozdrawiam!
      • teufel Re: Nowy autobus Mercedesa 01.04.03, 03:24
        A to wszystko i tak Prima Aprilis
      • Gość: STUDI Re: Nowy autobus Mercedesa IP: *.*.*.* 01.04.03, 12:25
        Kiedys MPK Lodz obslugiwalo linie marketowa EL.
        • teufel Re: Nowy autobus Mercedesa 02.04.03, 06:48
          Dobra przyznaje widziałem wczoraj trzy razy jakiego merca na trasie Janów/Obi-
          Central i było napisane ten autobus może jeźdźić w Twoim mieście. Bilet 1 zł.
          • ventlan Re: Nowy autobus Mercedesa 02.04.03, 15:17
            Dzisiaj widzialem jeden na Pilsudskiego z tabliczka Olechow. Napisy na
            bokach: "bilet 1 zl do zakupu u konduktora" czy cos w tym stylu, wiec to nie
            moze byc marketbus. Czyzby pojawila sie konkurencja?
            • teufel Re: Nowy autobus Mercedesa 03.04.03, 02:02
              Nie wie ktoś czy można jeźdźić na migawce na wszystkie linie?
              • ventlan Re: Nowy autobus Mercedesa 03.04.03, 14:57
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=391&w=5474865
                Hehe jak zgadlem :>

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka