Dodaj do ulubionych

SAMOOBRONA RZADZI MIASTEM

13.11.06, 19:28
POPISZCIE SOBIE MOZE DRODZY FORUMOWICZE JAK TO BEDZIE TERAZ ZLE Z TAKIMI
RADNYMI I TAKIM BURMISTRZEM.NAPISZCZIE TEZ KOMU WASZYM ZDANIEM OPADLA SZCZEKA
NAJBARDZIEJ I KTO NAJWIECEJ WYRWAL SOBIE WLOSOW Z GLOWY PO WYBORACH:)
Obserwuj wątek
    • zychliniak1 Re: SAMOOBRONA RZADZI MIASTEM 13.11.06, 20:13
      Popisze sobie. Skoro zachęcasz. Ale przeciez nie będe udawadniał, ze wielbłąd nie ma garba, skoro garb na plecach nosi. Rada jest zła, nie fatalna, bo 3-4 osoby są w miare rozsądne, jeden oszołom oraz trzech prawie-oszołomów z czego jeden prywatny ;-). Reszta sie nie liczy, to kompletnie niewidoczne tło jak była rada dla obecnego burmistrza (taki np. Głuszcz). Ma przyjemnośc znać kilku radnych i jedno wiem, wyżej dupy nie podskoczą, chyba że w prywatnej sprawie. Ale żeby Samoobrona od razu rządziła Żychlinem ? Nie wiadmomo, kto zostanie burmistzrem jak wynika z prostej artymetyki większe szanse ma Ambroziak. Adamska może tylko mieszać w radzie powiatu, bardzo, bardzo mocno obstawionej przez Kutno (naprawde mocni kandydaci jak nigdy). Idę o zakład, ze Zychlin nie dostanie jak zwykle, umownie vicestarosty. Napewno nie u Komorowskiego i raczej nie u Stachowiaka.
      Wracajac do Żychlina i Samoobrony. Jesli dla kogoś jest ważniejsze od budowy niszczenie i rewanżyzm w najgorszym wydaniu, no to rzeczywiście ma zarząd marzeń. Burmistrz Adamska i Prezes (:D) Ostasz. Nic lepszego chyba nie mógł sobie wymarzyć. Ale jeśli ktos ma choć ociupinkę oleju w głowie i zdaje sobie sprawe co naprawde jest wazne dla tego miasta, czyli inwestycje, nowe meijsca pracy i rozbudowa miasta, to właśnie dostał cegłą między oczy ... w dodatku na własne życzenie. Jesli ktoś liczy na pracę no to właśnie moze drzeć wszelkie cv z nagłowkiem jako miasto Żychlin. Jesli komuś wystarczy nic nie robienie i oczekiwanie na kla-zupę, ro-flaszkę czy wirtualne prace interwencyjne z perspektywa kuroniówki może czuc się w niebie. Pytanie co lepsze i bardziej przyszościowe. W Twoim mniemaniu to drugie w mojej pewnosci to pierwsze. Tym bardziej w perspektywie nieuchronnych rządów platformy i zmiany kodeksu pracy.

Widzisz obserawatorko miedzy nami jest róznica w spojrzeniu, by nie rzecz dosadniej. Nie patrzymy z tego samego poziomu. I raczej nigdy patrzeć nie bedziemy. I jak rozumiem ani dla Ciebie ani dla mnie nie jest to powód do zmartwień.

Pozdrawiam i propnuje zapisac ten watek do ulubionych (niestety nie da się :( ). Jeśli będa rządy Samoobrony to za trzy-cztery lata pogadamy. Pogadamy o rozwoju Żychlina o pracy radnych (niektórych niestety bezradnych - współczuje rs77) o nowych miejscach pracy, o terenach inwestycyjnych, rozbudowy infrastruktury i nowym wyglądzie naszego miasta. Pogadamy o rozwoju kulturalnym pod skrzydłami jendruś-pub i samoobrona-club. Ja z innego miejsca, Ty idę o zakład z tego zadupia wszechświata (lub Anglii) ... no ale rządzonego przez ukochaną i lokalną samoobronę.

Wybory to ciekawy czas, spotykasz się ze starymi znajomymi, nieznajomymi, daleka rodziną i dowiadujesz się nie tylko ze zdziwieniem, ale wręcz z szokiem, ze najważniejsza nie jest praca, ale możliwość dostania się do prac interwencyjnych, możliwosć otrzymania zasiłku i kuroniówki. No bo po co pracować skoro można dostawac 600 czy iles tam złotych za nic nie robienie. Szok. Dla takich ludzi jak ja to szok.

PS.Proponuję też wyłączyć capslooka. Krzyczeć wzorem idola-Mulata przynajmniej na forum internetowym nie trzeba.
      • realista133 Re: SAMOOBRONA RZADZI MIASTEM 13.11.06, 20:43
        Radni zostali wybrani przez nas i z naszej woli bedą jako zespół naprawiać
        miejmy nadzieję to co lewica zrujnowała przez ostatnie lata.
        Wolę osobiście zespół aktywnych na jakich się zapowiadają obecnie wybrani niż
        mumie przytakujące bezmyślnie swojemu "panu i władcy" jak byli radni
        poprzedniej kadencji.
        Wierzę,że będzie to niebawem kolektyw wkomponowany w działania przyszłego
        burmistrza niezależnie czy wybierzemy za 2 tygodnie kobietę, czy mężczyznę na
        włodarza nszej gminy.
        A, że trochę drzazg poleci podczas budowy nowego domu świat się nie zawali
        Dopiero sami ich wybraliśmy i już ich krytykujemy.
        Coś tu chyba nie tak z nami?
        • rafinada Re: SAMOOBRONA RZADZI MIASTEM 13.11.06, 21:45
          ludzie wy się opanujcie.

sami zgotowaliście taką zupę więc sami ją zjecie tylko żeby wam nie stanęłą w
          gardle. a myślę, że tak będzie. obawiam się ze jeśli jeszcze coś jest cennego w
          tym mieście to już napewno za te kilka lat tego nie będzie, bo sami poprzez
          radnych to zniszczycie.

mówicie ze chcecie zmian i żeby było lepiej. ale kogo wy wybieracie. nie
          kierujecie się dobrem tego miasta, jego być lub nie być, jego rozwojem. potem
          faktycznie płaczecie że tam na górze na stołkach jest zle.

szykuje się wielka prywata i warcholstwo. jak tu rządzić taka biedną gminą gdy
          wybraliście takich radnych. a co oni wniosą, ba co wnieśli. raczej można
          powiedzieć co wynieśli. i nie pisz (piszcie) takich głupot, że na starcie ich
          skreślamy. to nie my. oni sami się skreślają swoja przyszłością i postępowaniem.
          Czy mam domniemywać, że pan totolotek, czy pan ostasz, czy pani pilarska nagle
          zainteresowali się dobrem naszej gminy. to są kpiny w biały dzień.

jest mała iskierka i światełko w tunelu.
          fakt, że w radzie znalazło sie może kilka osób raczej nie więcej niż palców na
          jednej ręce którzy chcą podźwignąc to miasto i mają ku temu predyspozycje, ale
          to sytuacji nie poprawi bo wszyscy radni powinni tego chcieć.

a jeśli zostanie burmistrzem dodatkowo przebojowa gwiazda samoobrony to będzie
          ona tylko marionetką pana szymanskiego jędrusia. i jak tu ma być lepiej.

ludzie najpierw pomyślcie potem zakreślajcie.

• dinozaurka Re: SAMOOBRONA RZADZI MIASTEM 13.11.06, 22:02
            rafinada napisał:

> ludzie wy się opanujcie.
            >
            > sami zgotowaliście taką zupę więc sami ją zjecie tylko żeby wam nie stanęłą w
            > gardle. a myślę, że tak będzie. obawiam się ze jeśli jeszcze coś jest cennego
            w
            >
            > tym mieście to już napewno za te kilka lat tego nie będzie, bo sami poprzez
            > radnych to zniszczycie.
            >
            > mówicie ze chcecie zmian i żeby było lepiej. ale kogo wy wybieracie. nie
            > kierujecie się dobrem tego miasta, jego być lub nie być, jego rozwojem.

Rafinado..... Czy TY nie brałas udziału w wyborach? czy TY nie głosowałaś? Dla
            czego masz DO NAS pretensje kogo MY wybraliśmy.... przecież TY też chyba
            oddawalas swój głos na kogoś. TY i TWOI bliscy też.
            Mój radny (moi radni) nie przeszli....... też jestem w szoku, że przeszedł
            Ostasz, Totolotek, Szpadel czy Melcherowa... ale nie krzyczę na innych
            forumowiczów, że ich wybrali, bo wiem, że akurat forumowicze w większości
            wybrali by kogoś innego. Teraz, skoro już tak się stało (a tego nie zmienimy)
            trzeba szukać drogi jak nie dopuscić do ciągu dalszego prywaty i kolesiostwa, a
            nie mieć pretensje do świata, że za oknem pada deszcz.
            • jadwiska Re: SAMOOBRONA RZADZI MIASTEM 14.11.06, 16:17
              I znowu popieram twoją wypowiedź dinozaurko. Po prostu wyjełaś mi to z ust.
              Każdy niech ma pretensję do siebie, ze jest taki a nie inny wybów. Przecież w
              końcu były oddane na tych ludzi głosy. To przez kogo ???(może przez
              krasnoludki? ). Nie wiem jaka była frekwencja na wyborach. Bo może większość
              nie poszła głosować a teraz narzekają.
              • zychliniak1 Re: SAMOOBRONA RZADZI MIASTEM 14.11.06, 23:20
                jadwiska napisała "To przez kogo ???(może przez krasnoludki? )".

Nie, przez Gamoni. Tak sobie wolno parafrazując pomysł lidera Pomarańczowej Alternatywy w Warszawie. Żychlin jest postrzegany od kilku lat jako miasto gamoni i kransoludków. I co by nie rzecz - tak jest.
                • jadwiska Re: SAMOOBRONA RZADZI MIASTEM 15.11.06, 10:22
                  To może trzeba zmienić nazwę miasta na GAMONIOWO.

Nie wiem już czym kierowało się większość wyborców, że w Radzie zasiedli tacy a
                  nie inni, którzy powinni być wybrani dla dobra miasta. Prawdopodobnie
                  żychliniak masz rację nazywając GAMONIAMI.
                  I wizerunek miasta "gamoni" się nie zmieni.

Kiedyś" ŻYCHLIN " był znany na cała Polskę i wiele krajów poprzez produkcję
                  silników i transformatorów przez nasze Zakłady EMIT ( jeszcze za czasów
                  dyr.Blocha - EMIT był wizytówka miasta i pracujący w nim ludzie ) a teraz
                  miasto schodzi na przysłowiowe "psy".
        • zainteresowany761 Re: SAMOOBRONA RZADZI MIASTEM 13.11.06, 21:58
          Samoobrona rządzi miastem to stwierdzenie trochę na wyrost! K.Adamska jeszcze
          wyborów na burmistrza nie wygrała i miejmy nadzieję,że nie wygra! A to,że mamy w
          radzie trzy osoby z samoobrony to o niczym nie świadczy.Mamy też trzy osoby z
          sld i pilarską,która była przez nich popierana.Mamy osiem osób
          niezależnych(podobno).
          To ja się pytam,gdzie tu rządzi samoobrona?
      • rafinada Re: SAMOOBRONA RZADZI MIASTEM 13.11.06, 21:48
        zgadzam się w 100 %
        ten tekst pisze ktoś z głową na karku
        szkoda że nie kandydował bo jak widać rozumie potzreby naszego miasta
        :-)
        pozdro
    • eyewitness1 Re: SAMOOBRONA RZADZI MIASTEM 14.11.06, 21:37
      Obawiam się że miastem będzie rządzić... anarchia, do R.G. są takie wybrane
      kreatury że w tym momencie ciśnie mi się na usta coś bardzo brzydkiego o
      demokracji. Za rok bez względu na to, kogo wybierzemy na burmistrza będzie
      wniosek o jego odwołanie. Wiem kto go złoży (naczelny burzyciel wszelkiego ładu
      demokratycznego), ale nie muszę ujawniać bo większość wie o kim mówię. Może za
      wcześnie na krytykę krótkowzroczności elektoratu po wyborach samorządowych w
      Żychlinie ale przewiduję niezłą zadymę od początku ukonstytuowania się R.G.
    • steafanek1 Kogo wybraliśmi i kogo zamierzamy wybrać ! 15.11.06, 11:09
      Żychlińskie społeczeństwo zawsze musi się wyróżnić. wybiera odmiennie od
      pozostałych. Czy musimy stawiać na kandydatów reprezentujących partie w tym
      przypadku Samoobronę ?
      serwisy.gazeta.pl/tokfm/1,70505,3241714.html
      • tr28 Re: Kogo wybraliśmi i kogo zamierzamy wybrać ! 15.11.06, 13:55
        Wybierając ludzi z samoobrony jesteśmy skazani na postrzeganie nas w oczach
        innych jako ludzi z miasteczka w którym wpływy ma Wielki Andrzej. Ludzie
        dokonując takiego wyboru muszę się z samoobroną utożsamiać mam na myśli
        populistyczne hasła, które trafiają do ich serca bez większego myślenia i
        zastanowienia się nad tym, co będzie dalej. Wielka szkoda Żychlin musi poczekać
        na zmiany może kolejne 12 lat. Do póki młode pokolenie nie zrozumie co jest
        ważne dla nich i dla miasta w którym żyją
        • bj_jr Re: Kogo wybraliśmi i kogo zamierzamy wybrać ! 16.11.06, 09:27
          tr28 napisał:

> Wybierając ludzi z samoobrony jesteśmy skazani na postrzeganie nas w oczach
          > innych jako ludzi z miasteczka w którym wpływy ma Wielki Andrzej. Ludzie
          > dokonując takiego wyboru muszę się z samoobroną utożsamiać mam na myśli
          > populistyczne hasła, które trafiają do ich serca bez większego myślenia i
          > zastanowienia się nad tym, co będzie dalej. Wielka szkoda Żychlin musi poczekać
          >
          > na zmiany może kolejne 12 lat. Do póki młode pokolenie nie zrozumie co jest
          > ważne dla nich i dla miasta w którym żyją

TR, mądrość obywateli wynika niezależnie od wykształcenia czy statusu
          materialnego. Powiem, że większość żyła w czasie panowania komuny, która zrobiła
          swoje. Zostawiła na każdym jakiś ślad. Jaki, widać wyraźnie. Bardzo dużo ludzi
          zdawałoby się mądrych, wykształconych a również młodych nie głosowała. Bo nie
          wierzę, że właśnie ci ludzie nie wiedzą co to jest polityka, partie, samorząd,
          itp. Ukryci w partiach ludzie, szerzyli zło i czynią to teraz. Dlatego jest
          tak jak jest. Ale dla wielu , między innymi tacy jak ty, ja, życie to nie
          jedynie "być czy mieć". Dla wielu z nas najważniejsze to działać. Jesteś młodym
          człowiekiem, uważam że przyzwoitym. A takim warto być, choć na satysfakcję
          trzeba często cierpliwie czekać.
          • iza9950 Re: Kogo wybraliśmi i kogo zamierzamy wybrać ! 16.11.06, 16:02
            PIĘKNIE POWIEDZIANE!!!!
            Przede wszystkim przyzwoitość.To trudne ,ale możliwe.Dlatego -jestem
            przekonana,że dla Pana Tomasza terenu do działania na pewno nie zabraknie.
            Na rezultaty trzeba będzie poczekać,bo jeśli się działa uczciwie-to przychodzą
            pózniej,ale za to jak smakują!!!!!.
            Szczerze zyczę sukcesu.Iza
            • naezo Re: Kogo wybraliśmi i kogo zamierzamy wybrać ! 16.11.06, 18:25
              Powtarzam to co napisałem na innym forum - mieszkańcy Żychlina bardziej pożądają
              igrzysk niż chleba a to oznacza,że społeczeństwu wbrew narzekaniom żyje się
              dostatnio. Chcieli cyrk i będą go mieli. Jest i drugie wytłumaczenie.Przeciętny
              poziom inteligencji mieszkańców noszego miasta jest tak niski, że wzmiankowani z
              nazwiska,wybrani radni, uznani zostali za najwartościowsze jednostki w tym
              mieście. Przypuszczenie to potwierdza fakt, że niektórzy wybierani są na trzy,
              cztery kadencje bądź wracają jak bumerang. Proponuję zmienić nazwę Żychlina na
              Debilowo a nie Gamoniowo.
              Uspokajam Pana żychliniaka1, niech pan nie współczuje rs77, on się wspaniale
              wpasuje w układy. Już negocjuje ze Stefaniakiem. Nawet się Pan nie obejrzy a za
              stanowisko w Radzie będzie grał z nim w tej samej drużynie. rafinada i
              zainteresowany761 liczą niezależnych w Radzie.Pewnie i oni już handlują swoim
              głosem w Radzie. Niezależnym może być ktoś z charakterem a takiego wśród
              uznanych za niezależnych nie widzę, bądź ten komu wystarczy 600 zł. diety i nie
              będzie angażował się w prace Rady.Takich radnych też już mieliśmy i to po kilka
              kadencji z rzędu. W okresie 12 lat znałem natomiast tylko jednego niezależnego,
              który nawet nie zgodził się być burmistrzem aby pozostać niezależnym. Nic nie
              zyskał, dużo stracił. Nawet kilku radnych naprawdę niezależnych nie będzie miało
              wpływu na decyzje Rady bo decyduje demokratycznie większość będąca w układach.
              • michasia1000 Re: Kogo wybraliśmi i kogo zamierzamy wybrać ! 16.11.06, 19:39
                Najsensowniejsza decyzja nowego Burmistrza bedzie jawnosc kazdej sesji . Jest
                telewizja kablowa i powinnismy wszyscy ( zainteresowani ) sledzic przebieg
                podejmowanych decyzji przez ludzi , ktorym zaufalo spoleczenstwo. Takie gadanie
                ze ktos cos powiedzial albo zrobil , ten lepszy a ten gorszy jest bez sensu. To
                wszystko przerabialismy i pora aby kazda podejmowana decyzja byla sledzona
                ianalizowana przez mieszkancow. To powinny byc informacje z pierwszej reki gdyz
                plotka jest jak wiatr i sieje wszystko.Co do madrosci mieszkancow
                • michasia1000 Re: Kogo wybraliśmi i kogo zamierzamy wybrać ! 16.11.06, 19:45
                  Co do madrosci mieszkancow no mozliwe ze wszyscy ktorzy glosowali nie sa tacy
                  madrzy jak ty naezo ale nie wszyscy sa tez glupcami wiec wyluzuj troche.
                  Byloby pewnie ok gdyby Burmistrzem i to bez dogrywki zostal p.Materka ? ale
                  pokazano mu fige i nie ma co rozdzierac szat . Czy bedzie Burmistrzem Ambroziak
                  czy Adamska to nie jest juz istotne, wazne ze nie zakwalifikowali sie ci,
                  ktorych mielismy ( przewazajaca wiekszosc ) dosyc, ich rzadow rowniez.
              • dinozaurka Re: Kogo wybraliśmi i kogo zamierzamy wybrać ! 16.11.06, 22:22
                naezo napisał:

> W okresie 12 lat znałem natomiast tylko jednego niezależnego,
                > który nawet nie zgodził się być burmistrzem aby pozostać niezależnym. Nic nie
                > zyskał, dużo stracił.

Łaałłłł... a któż to był taki? Pierwsze słyszę, że był ktoś taki....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka