Gość: jinx IP: *.dsl.renocs.nvbell.net 22.11.06, 01:11 mam nadzieje ze az takiej nedzy nie bedzie. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: 1910* Re: Widzew rządzi w mieście Łodzi! IP: *.toya.net.pl 22.11.06, 07:31 i nic.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rob Kolejni piłkarze chcą odejść z ŁKS IP: *.p.lodz.pl 22.11.06, 08:23 Kto to jest Maarcin Masłowski? Drugie ja red jw.? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: widzewfan Nie, to jest piąte ja red. Kukucia. Jak zwykle IP: 195.33.104.* 22.11.06, 08:42 kolejna propaganda, obłuda, hipokryzja i Bóg wie co jeszcze ze strony GW w stosunku do Łks-u. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kondzio Re: Nie, to jest piąte ja red. Kukucia. Jak zwykl IP: 165.72.200.* 22.11.06, 08:44 a sprzedajcie nawet gazeto cały skład ŁKS-u, i tak jesteście bandą obłudnych ćwoków o czym świadczy chociaż wasz zasmarkany balon na stadionie ŁKS w dobrze znanych barwach... KONIEC Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Re: Kolejni piłkarze chcą odejść z ŁKS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.06, 08:42 gosc jestes cymbal przecez maslowski to maslowski, a walczyk to walczyk ale taki kretyn jak ty to nawet nie potrafi odroznic nazwisk widac matole nie chodziles do szkoly, gdybys chodzil dzis bylbys dziennikarzem gazety wyborczej a tak jestem maltoem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomasz Re: Kolejni piłkarze chcą odejść z ŁKS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 08:57 Ludzie, a co takiego napisał Masłowski? Przecież to prawda. Ja też się martwię, że nie jest najlepiej, zwłaszcza w sferze organizacyjnej. Nie wiem kto ma przyjść, faktem jest, że na razie odeszło dwóch istotnych dla drużyny zawodników, których klub nie chciałza bardzo zatrzymać, a dobrych zawodników na ich miejsce nie ma w Polsce za dużo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kondzio Re: Kolejni piłkarze chcą odejść z ŁKS IP: 165.72.200.* 22.11.06, 09:24 Tomaszu, a ja Ci powiem jedną najważniejszą prawdę... Z niewolnika nie ma pracownika. ŁKS ma taki budżet jaki ma i nic się nie poradzi, że piłkarze wybierają grę w innych klubach. Niestety ale w obecnej piłce tzw przywiązanie do barw to już abstrakcja. Ja mam tylko nadzieję, że zostanie Chojnacki bo w niego wierzę najbardziej. Jak on zostanie to i drużynę jakąś poskłada na wiosnę. Viva ŁKS !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andy Re: Kolejni piłkarze chcą odejść z ŁKS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 10:02 Nie ma się co martwić,przyjdzie z "pomocą" PAWELEC a może i GRAJEWSKI i wtedy będzie jazda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawiu Re: Kolejni piłkarze chcą odejść z ŁKS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.06, 10:08 Trudno się dziwić chłopakom, którzy odchodzą, że chcą wykorzystać swoje 5 minut, ale na ich miejsce przyjdą inni i może okażą się równie dobrzy. Kto słyszał o Mysonie, Kłusie, Kolendowiczu czy Arifovicu zanim przyszli do ŁKS-u? To normalny obrót sprawy w każdym klubie, który nie może sobie pozwolić na to, aby kupić kogo chce, a takich jest większość. Problem w tym, że czytamy kolejny tekst redaktora Walczyka, którego celem najwyraźniej jest podcięcie żył najstarszemu łódzkiemu klubowi. Takie artykuły typu ten, który teraz czytamy, czy ta bzdura ze skarbonką psują atmosferę w klubie oraz wokół niego i niszczą efekty ciężkiej pracy wielu ludzi. Panie Walczyk. Nie ma Pan nawet odrobiny szacunku dla zawodników, sponsorów, działaczy i tysięcy kibiców Łódzkiego Klubu Sportowego. Nie ma Pan też szacunku dla dobrej opinii swojego pracodawcy, z którego robi Pan najgorszy brukowiec. Przypuszczam też, że nie ma Pan również honoru aby odnieść się do mojej wypowiedzi. Bez pozdrowień. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kondzio [...] IP: 165.72.200.* 22.11.06, 10:20 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1910* Re: Widzew rządzi w mieście Łodzi! IP: *.man.lodz.pl 22.11.06, 12:24 tych tysięcy jakby dobzre policzyć to uzbiera się zaledwie dwa, więc nie przesadzaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olej Re: Widzew rządzi w mieście Łodzi! IP: 194.100.176.* 22.11.06, 13:02 o ktorej dzielnicy Lodzi mowisz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawiu Re: Widzef rządzi w mieście Łodzi! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.06, 15:13 Choćby były na prawdę tylko 2tyś., to i tak byłoby to dużo wiecej niż kibiców widzewa zameldowanych w naszym mieście, więc się nie wychylaj gó..arzu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikasRTS Re: Widzef rządzi w mieście Łodzi! IP: *.os1.kappa.pl 22.11.06, 18:39 taki z Ciebie 'rodowity'?? Wymagasz od Walczyka zeby sie do twojej wypowiedzi odnosił a nie potrafisz swych krótkich wypocin sklecic bez błedu ortograficznego?? 'NAPRAWDĘ' się pisze razem chłopcze... a 'na pewno' oddzilenie, mówię Ci to bo pewnie zaraz Coś napiszesz używając tego słowa aby podkreślić swoją racjonalną i potwierdzona wieloma faktami wypowiedz:) nie czepiaj sie literowek w moim poscie tylko konkretnych błedow jesli chcesz sie odgryzc...moze Ci sie uda aczkolwiek watpie:) a twoja wypowiedz ukazująca rzekome miejsce zamieszkania kibiców Widzewa zawieraaca nutkę ironii jest ponizej mojego poziom dlatego nie bede sie do niej odnosił:) Pozdrawiam normlanych kibiców:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawiu Re: Widzef rządzi w mieście Łodzi! IP: *.toya.net.pl 23.11.06, 00:51 Gdybym przewidział, że ten błąd tak Cię zakłuje, sprawdziłbym ze słownikiem. Skoro już przekształcamy charakter tego forum ze sportowego na językowe, to owszem, robisz błędy. W całym Twoim poście jest jeden przecinek... akurat wstawiony tam, gdzie go być nie powinno :-), ale istotniejsze jest co innego. Język polski zawiera polskie znaki ("ł", "ą" itd.). Jeśli tak bardzo szanujesz polszczyznę, to dlaczego nie chce Ci się wcisnąć [alt]? Jeśli jednak tego nie robisz, to chociaż bądź konsekwentny. Teksty w takiej formie są po prostu niechlujne. Moja wypowiedź o miejscu zamieszkania widzewiaków to faktycznie nic mądrego, ale dałem się sprowokować przez idiotę 1910 bo wcina się chamsko w mój post. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikasRTS Re: Widzef rządzi w mieście Łodzi! IP: *.os1.kappa.pl 23.11.06, 10:23 nie chodziło mi o żadne przekształcenia forum ze sportowego na językowe. Uważam jednak, że trzeba zachować pewną poprawność w tym co się pisze:) Czy nie sądzisz, że tekst, który czytasz i który zawiera mnóstwo błędów ortograficznych jest traktowany 'mniej poważnie'?? fakt, że 1910 potrafi popsuć atmosferę...z tym się zgodze, ciesze sie również, że dostrzegasz, iż zdanie na temat miejsca zamieszkania kibiców Widzewa jest niemądre:). nie używam 'ł' , 'ą' itd. bo tak się wolniej pisze... uwierz mi, że jak pisałem kiedyś wypracowania albo teraz czasem napisze jakiś list czy cokolwiek innego to używam wszystkich tych 'ogonków' jednak orotgrafia jest dla mnie najważniejsza i zawsze się staram napisać swój post poprawnie pod tym względem. Interpunkcji nie da sie nauczyc:P trzeba wstawiać przecinki 'na czuja':) czasem trafie czasem nie:) Ogólnie nie ma sensu drążyć dalej tego tematu... wszystko wyjaśnione, zwracam honor!:) Pozdrawiam.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1908 [...] IP: *.chello.pl 23.11.06, 20:56 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1910* Re: Widzew rządzi w mieście Łodzi! IP: *.toya.net.pl 22.11.06, 22:11 Jak na razie wasz rekord w rundzie jesiennej to 1987 sprzedanych biletów, więc nie mędrkuj pajacu. Reszta (ilu by ich tam nie było) wchodzi za friko, bo jest bazar czy też można coś tam ukraść, bądz z pobliskiego parku zwabia ich światło, więc nie można ich zaliczyć do prawdziwych kibiców. Może zacznij miejsce zameldowania sprawdzać na stadionie ŁKSu wtedy okaze się jak jest naprawdę o rodowoty cymbale Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolew Re: Widzew rządzi w mieście Łodzi! IP: *.range86-141.btcentralplus.com 22.11.06, 22:40 świetne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1908 zWisdzew rządzi w pizdzie IP: *.chello.pl 23.11.06, 20:58 ale co swietne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peak Re: Widzef rządzi w mieście Łodzi! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.06, 15:33 O! Jak miło :-). Widzę że fanclub Zelów się zirytował, że aż na cymbały poszło :-). Kolega trafił w czuły punkt, co? :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KKK Bitch Kolejni piłkarze chcą odejść z ŁKS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 10:21 Skąd redaktorzy GW mają takie informacje?? Z tego co pojawia się w artukułach GW na temat ŁKS-u to 3/4 zespołu odchodzi. Co ciekawe o wszystkich staraja się 2 kluby: cały czas pojawiają się tylko Górnik Łęczna i Zagłębie Lubin. Wszyscy piłkarze anonimowo tylko i wyłącznie GW o tym mówia bo jakoś inne media i tytuły prasowe nie podaja tych "rewelacji". I zapomnieliście że Madej ma też odejść i Hajto. Niznik powiedział dlaczego odchodzi z klubu... dla kasy. Łęczna zaproponowała mu dłuższy kontrakt i większe zarobki. Kłus ponoć po 3 latach w ŁKSie chce się rozwijać.. szkoda ze do tyłu w Cracovi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BRAMKARZ Re: Kolejni piłkarze chcą odejść z ŁKS IP: 87.198.192.* 22.11.06, 10:49 TO ZNACZY ZE TYLKO BODZIO W. ZOSTANIE? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawiu Re: Kolejni piłkarze chcą odejść z ŁKS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.06, 15:16 Nie, Bodzio też odchodzi do Górnika Zabrze razem z Leszczyńskim i Kowalskim ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 11:05 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1910* Re: Widzew rządzi w mieście Łodzi! IP: *.man.lodz.pl 22.11.06, 12:26 miało być dowcipnie a wyszlo głupio. Jak zwykle w ŁKSie... Odpowiedz Link Zgłoś
hoolik Módlmy się o zdrowie dla Walczyka:( 22.11.06, 11:11 pl.wikipedia.org/wiki/Urojenie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łodzianin i znowu derby da nas. IP: *.toya.net.pl 22.11.06, 12:36 oooo łódzki Widzew ole oleole oleole. Dzwoni wam to jeszcze w uszach? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piosenki Re:widzew szkodzi miastu Łodzi . Native Citiziens IP: *.toya.net.pl 22.11.06, 12:49 www.smog.pl/wideo/1968/piosenka_o_grzegorzu_piechnie/ ŁKS-Widzew 3-0 (1-0) 1-0 Piechna 2-0 Piechna 3-0 Kłos (główka) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siema! stary! Re:widzew szkodzi miastu Łodzi . Native Citiziens IP: *.4web.pl 22.11.06, 13:07 sport.interia.pl/pilka-nozna/orange-ekstraklasa/news/piechna-nie-kwapi-sie-do-powrotu,819693,19 Weź coś na uspokojenie. Skoro Piechna woła tyle kasy, to ile zawoła Kłos? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: widzewfan Prędzej zobaczysz UFO niż Piechnę w Łksie. Kaczka IP: 195.33.104.* 22.11.06, 15:54 dziennikarska, a Wy z wrażenia robicie pod siebie...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawiu Re: i znowu derby da nas. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.06, 15:20 Nie aż tak jak wam "W Łodzi jest tylko ŁKS", co wam na każdym stadionie śpiewają :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: widzew limanka Re: i znowu derby da nas. IP: *.range81-129.btcentralplus.com 22.11.06, 19:33 cos ci sie pomylilo z ta wasza pioseneczka,wygrajcie derby kiedys ,nudno juz sie robi gdy widzewek od zawsze derby wygrywa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peak Re: i znowu derby da nas. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.06, 15:24 Teraz taka u was moda żeby sie podszywać że niby jesteście z terenów ŁKS-u? Jak czytam widzewskie podpisy typu karolew, rts retkinia czy widzew limanka to mi się śmiać chce. Mieszkasz pewnie całe życie 100 metrów od waszego kurnika i dalej się nie wychylasz, ale na forum to wielka napinka i te bzdurne wymyślone podpisy. Bym musiał na głowę upaść żeby zacząć się podpisywać np. ŁKS Gorkiego czy coś w tym stylu. Jesteś ŻAŁOSNY gościu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qazzaq Re: i znowu derby da nas. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.06, 02:44 ...a z ŁKS Janów, czy też Zarzew albo Zagaja to ci się śmiać nie chce? Ot paradoks...:)) Ty się może tak nie podpisujesz, ale paru twoich dziarskich ziomków w białych szalach to robi... No i co? Twierdzisz, że upadli na głowę? No nie powiem...nawet się z tym zgodzę...:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bomba red. Walczykowi i innym kibicom widzewa życzę IP: *.4web.pl 22.11.06, 13:01 żeby z ich drużyny nikt nie odszedł; dzięki temu podmiejski klub ponownie zagości na drugoligowych stadionach heh:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miro S Re: red. Walczykowi i innym kibicom widzewa życzę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 14:41 Zmiencie nazwe na LKS SKARBONKA 2005 SSA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peak Re: red. Walczykowi i innym kibicom widzewa życzę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.06, 15:22 Następny debil błysnął intelektem :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1908 Re: red. Walczykowi i innym kibicom widzewa życzę IP: *.chello.pl 23.11.06, 21:01 o kurde a te lamagi do czego mieliby odejsc? do ks dzialkowiec, do kopania grzadek? leca do 2. ligi ale honorowo nikogo nie sprzedadza. tacy sa bogaci i perspektywiczni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolew Kolejni piłkarze chcą odejść z ŁKS IP: *.range86-141.btcentralplus.com 22.11.06, 14:56 Niżnik i Kłus odchodzą, bo być może mają lepszą wiedzę na temat perspektyw i sytuacji w klubie ŁKS, niż całe stado ełkaesiaczków, ciągle szukających winnnych własnej bezradności poza klubem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kondzio Re: Kolejni piłkarze chcą odejść z ŁKS IP: 165.72.200.* 22.11.06, 15:15 bezradni to jesteście wy, poza kibicami ruchu to chyba nikt was nie szanuje :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawiu Re: Kolejni piłkarze chcą odejść z ŁKS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.06, 15:23 Przypominam, że tylko połowa kibiców ruchu szanuje widzef :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: widzewfan Tiaaaa. A Was to napewno "szanują" w Kielcach. IP: 195.33.104.* 22.11.06, 15:59 Siarę tam zrobiliście niezłą...:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majch Re: Kolejni piłkarze chcą odejść z ŁKS IP: 81.210.39.* 22.11.06, 19:37 Nas nie muszą szanowac,wazne aby sie bali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawiu Re: Kolejni piłkarze chcą odejść z ŁKS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.06, 15:25 Za to u was są wielkie perspektywy :-)))... degradacji do B-klasy :-) Odpowiedz Link Zgłoś
skodabodzio dzien bez biadolenia to dzien stracony 22.11.06, 17:04 jak widac gazeta wyborcza codziennie musi cos dolozyc LKSowi jak ekspres musi dolozyc Manufakturze. pozyjemy zobaczymy. pol roku temu tez nie dawaliscie zadnych szans LKSowi za to widzew mial miec super ekipe. szkoda gadac. najgorsze jest to, ze robicie krecia robote Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Parick Re: Kolejni piłkarze chcą odejść z ŁKS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 17:25 Smieszni jestescie. Pierd.. cos o dlugach Widzewa, a okazuje sie, ze to Wam odejmuja pkt za dlugi. Mowicie, ze Widzew istnieje 2 lata, ale potem okazuje sie, ze Goszczu zrobil to samo Zibi i Wasz klubik istnieje od 2005... czyli rok,) Teraz poniecacie sie Piechna. Dobre. Jesli uwazacie, ze mamy dlugi to jak Pawelec wyjdzie do LKS-u mozecie mu przekazac, ze ma wlasnie troche dlugu do splacenia i zanim wyda kase na kielbase niech odda kapuste...i moze zaplaci za Wasz wode Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hans Re: Kolejni piłkarze chcą odejść z ŁKS IP: *.lodz.mm.pl 22.11.06, 18:11 jesli prokuratorzy z wrocławia solidnie podejdą do swoich obowiązków to już w przyszłym sezonie ficev znajdzie się w czwartej ligi ogonie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: Kolejni piłkarze chcą odejść z ŁKS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 18:15 a zlodziejscy z LKS-u w VII Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikasRTS Re: Kolejni piłkarze chcą odejść z ŁKS IP: *.os1.kappa.pl 22.11.06, 18:45 za duzo gwiezdnych wojen sie naogladałes chłopcze bo juz zaczynasz gaworzyc jak Joda:D:D to gdzie Widzew bedzie za rok to sie okaze jak do tej pory to jestesmy e OE i pozyskalismy Juszkiewicza nie tracac zadnego gracza a od Was odchodza pilkarze ktorzy w ŁKSie robili gre!! i nikt tego nie zaprzeczy:) jak nie było niznika albo Rafał w złej formie był to LKS zazwyczaj przestawał grac pilke na przyzwoitym poziomie... z tego co pamietam to Kłus w derbach tez zawsze wypadał przyzwoicie:/ zobaczymy kto przyjdzie na ich miejsce;) w piechne raczej nie wierze...a nawet jak przyjdzie to juz nie jest ten sam grzesiu co w Koronie... mimo wszystko powodzenia, bez pozdrowien dla Hansa oczywiscie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1908 Re: Kolejni piłkarze chcą odejść z ŁKS IP: *.chello.pl 23.11.06, 21:06 nie wiem jak innych ale mnie przekonales. no kurde wy to macie zajebiscie. nikt nie opuszcza waszej wyku..scie mocnej ekipy, ktorej wszyscy sie boja a do tego dochodzi mega transfer juszkiewicza. jak jeszcze pozyskacie gwiazde holenderskiej mlodziezowki johanna van hoojagramsiepschevracamm ktory stworzy duet marze z jakim napletekonim z wloch, to normalnie ekstraklasa wasza. hehe ochlon Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikasRTS Re: Kolejni piłkarze chcą odejść z ŁKS IP: *.os1.kappa.pl 24.11.06, 12:47 przeczytaj jeszcze raz co napisałem....potem przeczytaj jeszcze raz...potem przeczytaj co mi odpowiedziałes, przeanalizuj jak twoja wypowiedz odnosi sie do mojej... Kazesz mi ochłonac a mnie sie wydaje ze to raczej ty powinienes ochłonac:) Ja powiedziałem swoje zdanie na temat odejscia Kłusa i Niżnika... napisałem ze od Nas narazie nikt nie odszedł a przyszedł Juszkiewicz...Ty natomiast zaczałes wrzucac ze Widzew ma taka mocna ekipe ze ze wszystkimi wygra a Juszkiewicz to wirtuoz futbolu... Otóż Juszkiewicz to solidny piłkarz jak na Polska lige, poczytaj wypowiedzi fanów KSG a zrozumiesz:) Mamy wystarczajacy zespol zeby sie utrzymac:) Jakos z Wami, groclinem i Lechem zagralismy dobrze i udalo sie wygrac a sa to zespoly nie byle jakie:) WIec jednak niektorzy Nasi zawodnicy grac w pilke potrafia:) Wole Fabiniaka niz Wyparłe argumenty: Jest młodszy, solidny, juz popełnia nie wiele błedow a cały czas zdobywajac doswiadczenie bedzie stawał sie lepszy:) Wole Budke od Madeja: poza żelem na głowie Łukaszek nic nadzwyczajnego nie prezentuje, gra przecietnie a Adrian tez jest młody waleczny, dobrze drybluje, potrafi isc na przebój i zagrac dokładna piłke a jak sie okazało w meczu z Craxa takze strzlic ladna bramke:) Kilka uzupełnien typu Juszkiewicz, Michał Karwan i sie utrzymamy....a mnie to zadawla jak narazie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hans Re: Kolejni piłkarze chcą odejść z ŁKS IP: *.lodz.mm.pl 22.11.06, 18:51 z ficeva nikt nie odejdzie bo nikt nie chce takich "gwiazdorów" no chyba,że malina piątek! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikasRTS Re: Kolejni piłkarze chcą odejść z ŁKS IP: *.os1.kappa.pl 22.11.06, 19:09 No i dobrze:) tak samo Ciebie nikt nigdy nie bedzie chciał zatrudnic badz tez zwiazac sie w zyciu prywatnym:) wszak takiego imbecyla to ze swieca szukac:) wspolczuje twoim starszym...musza sie zamartwiac całymi dniami co tu zrobic zeby takiego głupka na prosta wyprowadzic:) według Ciebie pilkarze Widzewa sie do niczego nie nadaja według mnie człowiek z taka inteligencja jak twoja tez do niczego sie nie nadaje... na szczescie pilarzy mozna zawsze zmienic ale Ty zawsze bedziesz taki sam i to mnie podnosi na duchu:) Pozdro dla normalnych!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KKK Bitch Re: Kolejni piłkarze chcą odejść z ŁKS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 23:46 Goszczyński założył spólkę akcyjną z ŁKSu a Boniek założył nowe stowarzyszenie Widzew, które według obowiązujących przepisów nie moze grać w OE. Ponieważ w OE mogą występować spółki a nie stowarzyszenia. Klub ŁKS cały czas istnieje a RTS- u nie ma. Żeby nie płacić długów które ma ogłosił ze jest bankrutem. O Widzewie SSA wszyscy wiedza jak jest... Także mylisz chłopcze pojęcia. Co innego spólka akcyjna powstająca w klubie a co innego zupełnie nowe stowarzyszenie... Więc nie pisz pierdół że to jest to samo. Pawelec nie wchodzi do ŁKS SSA tylko ma zamiar wykupić powierzchnie reklamowa. Ma do tego prawo jak każda inna osoba czy firma. Jeżeli ma zamiar również do zespołu dać piłkarzy i ich utrzymawać to jego dobra wola. Może sie okazac tak że po zakończeniu sezonu ich sprzeda i ŁKS będzie mial z tego tyle że chłopaki pograli trochę i nic wiecej... A Pawelec zgarnie ewentualnie jakąś kaske... A co do długów Pawelca i Grajewskiego... To chyba Oni Widzewowi pożyczali pieniądze a nie odwrotnie?? Więc kto komu ma oddawać?? A za ciepłą wode zapłaci(??) ŁKS (nie myl z ŁKS SSA) bo to jest jego dług a nie spółki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolew Re: Kolejni piłkarze chcą odejść z ŁKS IP: *.range86-141.btcentralplus.com 23.11.06, 00:16 może tak: Boniek założył stowarzyszenie Widzew, czerpiące zgodnie z prawem tradycje (z wierzytelnościami i długami) po RTS Widzew, a Goszczyński założył nową SSA ŁKS, która nie chce przejąć długów po stowarzyszeniu ŁKS, przez co jej gra w OE to tylko kwestia czasu. Klub ŁKS jeszcze istnieje, ale jest nieuleczalnym bankrutem, co wobec braku następstwa prawnego sekcji piłkarskiej czyni tę drużynę martwą. O ŁKS SSA wszyscy wiedzą jak jest. Także mylisz pojęcia chłopcze. Co innego stowarzyszenie powstające po poprzednim stowarzyszeniu, a co innego zupełnie nowa spółka z rejestrem w Głownie o nazwie Łódzki... Więc nie pisz p....ł Pawelec nigdy nie wchodzi tylko w powierzchnie reklamowe, bo nie nie jest frajer, aby ładowac kasę w coś tak niemarketingowego, jak ŁKS Od kiedy to Pawelec z Grajewskim domagają się od Widzewa zwrotu pieniędzy? Za ciepłą wodę to zapłaci magistrat jak znowu wyżebrzecie darowanie kolejnych długów.... Tak samo jak za blachę falistą, zwaną krytą trybuną i podgrzewaną murawę, na którą już częściowo przejedliście gminną kasę ŁKS to taki fajny klub. Szkoda tylko, że ma takich imbecyli za kibiców Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KKK Bitch Re: Kolejni piłkarze chcą odejść z ŁKS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.06, 00:56 "Boniek założył stowarzyszenie Widzew, czerpiące zgodnie z prawem tradycje (z wierzytelnościami i długami) po RTS Widzew". Przecież Boniek cały czas powtarza że on żadnych długów nie ma więc z jakimi długami?? "Goszczyński założył nową SSA ŁKS". A Goszcyński miał jakąś starą SSA ŁKS a teraz założył nową?? Prosze, tylko nie pisz o Ptaku sprzed 6 lat... "Klub ŁKS jeszcze istnieje, ale jest nieuleczalnym bankrutem(...)". Zgadza się, klub ŁKS istnieje i jest takim samym bankrutem jak RTS... Tyle tylko że ŁKS coś próbuje (z marnym skutkiem) robic a RTS nie robi nic. Szkoda bo po tych zasłużonych klubach zostaie tylko pamięć... "(...) co wobec braku następstwa prawnego sekcji piłkarskiej czyni tę drużynę martwą." Jeżeli jest brak następcy prawnego to dlaczego ŁKS SSA spłaca długi zaciągniete przez ŁKS na sekcję piłki nożnej?? Równiez te długi które nie były w dokumentach przy przejmowaniu sekcji a zostały potwierdzone sądownie. Sprawa Kucza o której ostatnio głośno... "(...) Co innego stowarzyszenie powstające po poprzednim stowarzyszeniu, a co innego zupełnie nowa spółka z rejestrem w Głownie o nazwie Łódzki..." Nie przeczytałes postu do którego się odnosiłem?? To przeczytaj... Bedziesz wiedział o co mi chodziło... "Pawelec nigdy nie wchodzi tylko w powierzchnie reklamowe, bo nie nie jest frajer, aby ładowac kasę w coś tak niemarketingowego, jak ŁKS" W tej chwili nigdzie nie było napisane że Pawelec wchodzi do SSA a jedynie że ma zamiar wykupić powierzchnie reklamową. I tyle... A czy jest frajerem czy nie to już Ty pewnie wiesz lepiej... "Od kiedy to Pawelec z Grajewskim domagają się od Widzewa zwrotu pieniędzy?" A czy ja napisałem że domagaja się zwrotu pieniędzy?? Napisałem tylko kto komu pozyczał... Rozumiesz co czytasz?? "Za ciepłą wodę to zapłaci magistrat jak znowu wyżebrzecie darowanie kolejnych długów..." Może i zapłaci magistrat, nie twierdze ze nie.. Tylko nie myl długów ŁKSu z długami ŁKS SSA... To dwie różne sprawy... "Tak samo jak za blachę falistą, zwaną krytą trybuną i podgrzewaną murawę, na którą już częściowo przejedliście gminną kasę". Za kasę która dostaliśmy, która była zapisana w budżecie miasta. Dostaliście swoję cześć, każdy dostał swoje... Co się czepiasz?? ŁKS wydał na to a wy wydacie na co innego... Gdyby nie władze miasta za rządów Millera to myslisz że wasz stadion wygladał by tak jak wygląda?? A macie fajny stadion, muszę przyznac :) "ŁKS to taki fajny klub(...)" i tutaj jak najbardziej się z Tobą zgadzam :) "(...) Szkoda tylko, że ma takich imbecyli za kibiców(...) Jeżeli tu piszesz o wszystkich kibicach to i Widzew ma również kibiców debili... niestety... Jestem kibicem ŁKSu i jeżeli pisałeś również o mnie to żal mi Ciebie. Ja nie obrazam kibiców Widzewa... Do tych prawdziwych mam szacunek... Ale Ty chyba do nich nie należysz, prawda?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolew Re: Kolejni piłkarze chcą odejść z ŁKS IP: *.range86-141.btcentralplus.com 23.11.06, 15:12 do kolegi KKK: - stowarzyszenie Widzew przejęło wszystkie zobowiązania po RTS Widzew (są na to stosowne dokumenty) i w takim zakresie Boniek może najzupełniej uczciwie twierdzić, że żadnych innych nienależnych długów po Pawelcach i Grajkach nie ma; - czy określenie "nowa spółka" nie może dotyczyć nowopowstałej spółki? taki skrót myślowy; - RTS też coś próbował robić, aby wyjść z bagna, ale ostatecznie skończyło się na tym co mamy teraz; - o ile mi wiadomo, to ŁKS SSA nie chce spłacać długów po stowarzyszeniu ŁKS (vide ciepła woda i prąd), a nie ma czegoś takiego jak odrębne długi sekcji piłkarskiej ŁKS w świetle prawa, bo sekcja piłkarska stowarzyszenia jako taka, nie stanowi sama podmiotu prawa; - co do Pawelca to pzyjemy zobaczymy, jak to się skończy; - skoro piszesz, że dwaj dżentelmeni pożyczali klubowi pieniądze, to chyba oczywiste jest, że sugerujesz iż dłużny jest teraz klub. a można to inaczej rozumieć?; - nie mylę praw i zobowiązań stowarzyszenia ŁKS i ŁKS SSA jeśli chodzi o historię po 2005 roku. trudno jednak odseparować prawa i długi sprzed 2005 roku; - mówiłem tylko, że część kasy miejskiej przeznaczonej na podgrzewaną murawę już przejedliście na inne pilne urządzenia i nie powinniście dostać tyle samo co Widzew na ten sam cel; - za rządów Oleksego, Buzka, Millera itp dostaliście od miasta na utrzymanie stadionu przy Aleja Unii 2 około 10 milionów. co za to zrobiliście? plastikowe krzesełka? stadion Widzewa w tym samym czasie znacznie częściej reprezentował Łódź w Europie i gościł znacznie więcej renomowanych klubów niż ŁKS. zatem większa pomoc miasta wydaje się racjonalnie uzasadniona; - jasne że ŁKS to fajny i klub i kawał historii Łodzi, tylko dlaczego sukces na ŁKS-ie pojawia się raz na 40 lat? - miałem na myśli tylko i wyłącznie imbecyli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KKK Bitch Re: Kolejni piłkarze chcą odejść z ŁKS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.06, 00:03 Do Kolegi karolew: Piszesz że RTS miał długi i został bankrutem a więc jeżeli Boniek przejął wszystko po RTSie to również te zobowiązania (długi). Czyli jakieś długi ma. A on twierdzi co innego. Co do sprawy jaką Wam wytoczyła Wisła Płock żeby Boniek oddał pieniądze za wypozyczanie piłkarzy do Widzewa SSA to się zgodze że Boniek ma racje. Bo co innego Widzew SSA Pawelca i Grajewskiego i ich długi a co innego RTS Widzew. Co do długów ŁKS-u których nie chce spłacać ŁKS SSA. O ile mi wiadomo :) to ŁKS SSA spłaca długi, chociażby "sprawa Kucza"... W dokumentach przy przekształcaniu sekcji w spółkę nie było zapisanego tego długu a ŁKS SSA już podjął działania aby z Kuczem dojść do porozumienia i uregulować dług. Jeżeli byłoby inaczej, tzn ŁKS SSA nie spłacałby tych długów to nie dostałby licencji na gre w OE. ŁKS to klub w którym jest kilka sekcji sportowych. Sekcja piłki noznej została przekształcona w spółke. Według Ciebie ta spółka powinna spłacać długi jakie ma cały ŁKS?? Czyli dlugi koszykarek, siatkarek, siatkarzy i innych sekcji?? Przecież każda sekcja sportowa ma swój osobny budżet. I te budżety (oraz długi poszczególnych sekcji) to są zupełnie inne, odrębne sprawy. A jeżeli chodzi o prąd i ciepła wodę to stowarzyszenie ŁKS mialo zająć się tym problemem a nie spółka. ŁKS SSA płaci bieżące sprawy, od 2005 roku. Z Pawelcem jasne, pożyjemy zobaczymy... A może to była tylko taka plotka...?? Co do dżentelmenów, jak ich ładnie nazwałeś :) to jest tak jak napisałem. Oni pożyczali klubowi a nie odwrotnie. Sugeruje że to klub jest im wynien a nie oni klubowi. Ale to nie jest równoznaczne z tym że Oni DOMAGAJĄ się zwrotu tych pieniędzy. Nie słyszałem o tym żeby tak było i nic takiego nie napisałem. Co stwierdziłeś w poprzednim poście. Kasa z budżetu miasta była za "promocję Łodzi na arenie sportowej w kraju". Każdy klub dostal po równo. Czy było gdzieś zapisane na co ma być ta kasa?? Nie, nie było, ale miasto najchętniej by chciało aby te pieniądze kluby dały na podgrzewane murawy. Czyli do klubów w zasadzie nie trafiłaby ani złotówka. ŁKS za częśc tych pieniędzy zrobił rzeczy które wymagane były do otrzymania licencji na grę w OE. Więc spożytkował ja na pilne sprawy. A nie przejadł, przepił i wydał na pierdoły nikomu nie potrzebne. Kiedyś, dawno był projekt zbudowania, bo modernizacja to by nie była, nowego stadionu ŁKS-u. Ale jak większośc rzeczy w naszym mieści i to nie doszło do skutku. A teraz zamiast tej hali co powstaje na terenach ŁKSu mozna by było zrobic w Łodzi coś bardziej pożytecznego. Chociażby zmodernizowac oba stadiony, albo jeszcze lepiej wybudować jeden nowoczesny. A na hale sportową i tak by jeszcze starczyło. Może na mniej efektowna ale zawsze... A stadion, taki jak zrobiono w Kielcach w Łodzi by się przydał. Ale kibice imbecyle obu klubów na to się nie godza aby kluby grały na jednym stadionie :( ŁKS to kawał histori nie tylko Łodzi ale i polskiej piłki. Jest przecież jednym z założycieli I ligi polskiej, o ile się nie myle w 1927 roku. Od ŁKSu w I lidze tylko 3 kluby maja więcej sezonów spędzonych w tej klasie rozgrywkowej. (Wisła, Legia i Ruch Chorzów). A że sukces jest raz na 40 lat... Tak bywa... Chociaż nasze 2 misztrzowskie tytuły to tylko o 2 mniej niż Widzewa. A PP Widzew ile razy zdobyl?? Tyle samo co ŁKS, czyli raz. Wcześniej Widzew jakoś nie miał znaczących osiągnięć, dopiero 2 razy w latach 80 i 2 razy w latach 90. I wtedy (w latach 80) jakoś nikomu z Widzewiaków nie przeszkadzało że ich klub gra swoje mecze w europejskich pucharach jako gospodarz na stadionie lokalnego rywala. A od 1998 niestety oba łódzkie kluby nie odnoszą sukcesów... Zaraz bedzie 10 lat... Miejmy nadzieje ze taki mecz, jak spotkanie derbowe z 1997 r. rozegrane jesienią na ŁKSie jeszcze się powtórzy... Wtedy to zagrały ze soba lider i vice lider tabeli I ligi... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolew Re: Kolejni piłkarze chcą odejść z ŁKS IP: *.range86-141.btcentralplus.com 24.11.06, 00:54 do KKK: - zobowiązania RTS przejęte przez stowarzyszenie Widzew to ok. 3 milionów złotych i nikt tych długów się nie wypiera. Boniek mówiąc o braku długów, miał na myśli tylko te, które pozostały w gestii spółki Pawelec & Grajewski, a które próbuje się wcisnąć obecnemu stowarzyszeniu. czy to jest moralnie poprawne, nie mnie oceniać, skoro prawo stoi za Widzewem. - racjonalnym byłoby, aby sekcja piłki nożnej nie spłacała zobowiązań sekcji siatkówki, ale w świetle prawa stowarzyszenie to jeden podmiot prawa. zapytaj waszego nadwornego prawnika Ano o detale. a że ŁKS dostał licencję na grę w OE to tylko pogratulować. - skoro "dżentelmeni" pożyczali i klub jest winny, to dlaczego nie dochodzą swoich roszczeń, skoro wszystko było lege artis? chyba nie wierzysz we wspaniałomyślność rzeczonych biznesmenów, że nie chcą odzyskać własnej wyłożonej kasy...? poza tym pożyczali SSA czyli w zasadzie samym sobie.... - no cóż, kasa miała być na utrzymanie obiektu, a 10 milionów to chyba dużo więcej niż tylko zakres elementarnej konserwacji plus krzesełka, nawet przez 10 lat. zatem brak, który zaistniał na początku sezonu (oświetlenie, zadaszenie) wynikał z waszej niegospodarności wcześniej przeznaczonych środków. - wspólny stadion TAK!, ale nie na warunkach które proponował Nowicki i wasi kibice - to bardzo chwalebna karta ŁKS, ale w Polsce w piłkę nożną gra się dłużej niż od 1927 roku.... Widzew od 1922 roku regularnie rozgrywa mecze w ligach, więc nie widzę problemu z anonimowością istnienia. - zapomniałeś dodać, że oprócz dwa razy więcej zdobytych mistrzostw Polski i trzy razy więcej zdobytych wicemistrzostw Polski, Widzew zdobył także Superpuchar Polski oraz potrafił przechodzić w europejskich pucharach więcej razy, niż tylko mistrza Azerbejdżanu. - nikt nie deprecjonuje miejsca rozgrywania meczy Widzewa na gościnnych występach przy Aleja Unii 2 w europejskich pucharach i kilku ligowych - 10 lat bez sukcesów to fakt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Kolejni piłkarze chcą odejść z ŁKS IP: *.tpnet.pl 24.11.06, 01:04 w jakich to ligach Widzew regularnie rozgrywa mecze od 1922? Mógłbyś podać? Pomijam już taką drobnostkę, że Liga w Polsce została powołana w 1927, więc wcześniej (np. w 1922 czy 1923) się w niej grać nie dało nijak. Patrzę sobie na tabelę tej ligi w 1927 i żadnego Widzewa tam nie widzę. Więcej - nie widzę Widzewa w żadnej lidze (nie tylko pierwszej, ale i w ligach okręgowych także) przed rokiem 1937. W 1937 pojawia się w okręgówce. Na rok tylko oczywiście. Potem do wojny cisza... Aż w końcu w I lidze Widzew jeeeest. Eureka. W 1948, gdzie jednak awansu nie wywalczył na boisku (w eliminacjach z 1947), tylko został do ligi dokooptowany drogą jakichś machlojek, bodajże fałszywego oskarżenia rzuconego na ZZK (Lech), a poziom prezentował taki, że z ligi spadł i nie było go w żadnych rozgrywkach z III ligą włącznie przez kolejnych dwadzieścia kilka lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolew Re: Kolejni piłkarze chcą odejść z ŁKS IP: *.range86-141.btcentralplus.com 24.11.06, 01:25 trzeba się tytułować Gość, aby udawać jełopa, że się nie wie, o co chodzi. przed wojną niższe ligi nazywały się klasami, co nie zmienia faktu, że w obecnej nomenklaturze to były ligi. a skrót myślowy to dla ciebie wyjątkowo trudny orzech do zgryzienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Kolejni piłkarze chcą odejść z ŁKS IP: *.tpnet.pl 24.11.06, 01:54 trzeba się nazywać karolew żeby wmawiać mądrzejszym od siebie nieprawdę. Ale czegóż wymagać od układacza azbestu... Otóż klasy (A-klasa i klasa okręgowa) powstały w roku 1928, dopiero po tym jak pod koniec 1927 zażegnano ostatecznie spór "ligowcy" - pzpn. Wcześniej grano o mistrzostwo okręgu w grupach 4-5 drużynowych. Zwycięzcy w okręgach grali o MP (od 1924 o finał MP, bo okręgów się namnożyło). A niżej, tak samo w grupach po 4-5 drużyn. System podobny do ligowego, ale to nie była liga (nikt nie spadał, drużyny do rozgrywek na tym szczeblu... wyznaczał okręgowy ZPN. ale nawet jeśli nie będziemy wieść sporów nomenklaturowych - to nie odpowiedziałeś mi na pytanie udział Widzewa w tych kak zwał tak zwał "ligach" (tj. rozgrywkach o mistrzostwo okręgu). W którym niby to roku - poza wspomnianym 1937 - nastąpiło? I z jakim efektem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolew Re: Kolejni piłkarze chcą odejść z ŁKS IP: *.range86-141.btcentralplus.com 24.11.06, 10:52 najwyraźniej z azbestu jest to, co nosisz pod kopułką, skoro jesteś taki mądry inaczej Pierwsze klasy okręgowe (Lwów i Kraków) powstały już w 1920 roku, zaś łódzka A klasa zaczęła swoje rozgrywki w 1921 (poczytaj sobie Nowy Kurjer Łódzki z tych czasów). Wbrew temu co sugerujesz, system był ligowy, bo każdy grał z każdym mecz i rewanż, a o kolejności decydowały te same zasady, co dzisiaj - punkty. Natomiast kwestie awansu bądź relegacji podlegały ciągłym zmianom ze względu na powstawanie coraz to nowych klubów w rejestrach ŁOZPN. Widzew przystąpił do rozgrywek C klasy w roku 1922 a do roku 1925 grał już swoje mecze w A klasie, tylko i wyłącznie dzięki grze na boisku a nie wyznaczaniu przez OZPN. Do roku 1938 RTS Widzew nieprzerwanie grał na bezpośrednim zapleczu I ligi, czyli w łódzkiej A klasie, zaś następny sezon rozpoczął w rozgrywkach B klasy. System rozgrywek okręgowych, do wybuchu wojny, nie był typową ligą (zwłaszcza mecze mistrzów poszczególnych okręgów o awans do I ligii), ale zasady były bardzo do niej zbliżone, pozwalające klubom awnasować sezon po sezonie szczebel wyżej. "...nie odpowiedziałeś mi na pytanie udział Widzewa w tych kak zwał tak zwał "ligach" (tj. rozgrywkach o mistrzostwo okręgu). W którym niby to roku - poza wspomnianym 1937 - nastąpiło? I z jakim efektem?.." Przepraszam, ale to pytanie nie ma sensu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Kolejni piłkarze chcą odejść z ŁKS IP: *.tpnet.pl 25.11.06, 18:13 najłatwiej powiedzieć że "pytanie nie ma sensu" komuś, kto argumentów nie ma. A twoja wiedza jest wybitna. Chylę czoła przed tym, kto pisze, że "A-klasa" była bezpośrednim zapleczem ligi. To jest tzw. "widzew prawda". Otóż panie wszystkowiedzący - przed wojną mistrzowie A- klas grali w 4-drużynowych grupach eliminacyjnych, (najpierw były to 2 grupy, dalej awansowały 2 drużyny, a w latach 30-tych, gdy namnożyło się okręgów - 4 grupy, awansowali najlepsi). Zwycięzcy grali w 4 osobowej grupie walcząc o awans do Ligi. A zatem to nie było tak całkiem "bezpośrednie zaplecze" tylko 3 szczebelki niżej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolew Re: Kolejni piłkarze chcą odejść z ŁKS IP: *.range86-141.btcentralplus.com 25.11.06, 22:45 pan Gość przemówił i od razu postawił się na podium wiedzy. szkoda tylko, że niepełnej.... > najłatwiej powiedzieć że "pytanie nie ma sensu" komuś, kto argumentów nie ma. chyba nie najłatwiej, ale najrozsądniej, bo treść pytania daleka jest od elementarnej klarowności... "...to nie odpowiedziałeś mi na pytanie udział Widzewa w (...) "ligach" (tj. rozgrywkach o mistrzostwo okręgu). W którym niby to roku - poza wspomnianym 1937 - nastąpiło? I z jakim efektem?.." skąd wątpliwość o udział, skoro występy Widzewa od 1922 w łódzkich klasach od C do A są oczywistością. proszę bardzo: 1922 kl C i awans 1923 kl B - 3 miejsce 1924 kl B - 2 miejsce i awans 1925 nie było rozgrywek mistrzowskich 1926 kl A - 4 miejsce 1927 kl A (pozostająca wierna PZPN) - 2 miejsce 1928 kl A 1929 kl A - 2 miejsce 1930 kl A - 11 miejsce 1931 kl A - 6 miejsce 1932 kl A - 2 miejsce 1933 kl A - 4 miejsce 1934 kl A - 5 miejsce 1935 kl A - 7 miejsce 35/36 kl A - 4 miejsce 36/37 kl A - 5 miejsce 37/38 kl A - 10 miejsce i relegacja 38/39 kl B - nie dokończono rozgrywek, ale był liderem (jakby dalej tak poszło to w sezonie 39/40 Widzew był na dobrej drodze, aby spotkać się na jednym szczeblu rozgrywkowym z "wielkim" ŁKS, który akurat miał przysłowiowy koszący lot pingwina) zatem pytanie "w którym to niby roku" ma się jak wiedza do jej braku. co rozumieć pod słowami: " i z jakim efektem?" doprawdy trudno odgadnąć... rozgrywki mistrzów A-klasowych o I ligę były ostatecznym rozstrzygnięciem po edycji rozgrywek klasowych w okręgach, ale same jako takie nie stanowiły odrębnego sezonu rozgrywkowego (trwały bowiem góra 2 miesiące), stąd walenie w czambuł słów, że A klasy nie były bezpośrednim zapleczem ligi, jest zwyczjanym chciejstwem, aby swoje było na wierzchu. będą jeszcze jakieś pytania? a teraz meritum. to nie brak argumentów, ale daleka od sensowności treść pytania pozostawiłą jej bez odpowiedzi. popatrzmy: rozumiem, że chodziło o udział drużyny RTS Widzew w roagrywkach łódzkiej A- klasy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Kolejni piłkarze chcą odejść z ŁKS IP: *.toya.net.pl 25.11.06, 22:55 No w tym sezonie Widzew prezentuje tzw. lot koszący pingwina. Zobaczymy gdzie wyląduje. Stawiam II ligę. Choc biorąc pod uwaę tzw. kiwki Bońka może to byc klasa B Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolew Re: Kolejni piłkarze chcą odejść z ŁKS IP: *.range86-141.btcentralplus.com 25.11.06, 23:12 powiedział co wiedział.... zobaczymy kto się bedzie smiał jak zwykle na koniec sezonu... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Kolejni piłkarze chcą odejść z ŁKS IP: *.tpnet.pl 25.11.06, 23:52 no nareszcie jakieś konkrety. Niemniej nie całkiem zgadzające się z tym co zapoczątkowało dyskusję z Twojej strony. Widzew nie grał "nieprzerwanie", a jedynie w latach 1926-37. Przytaczanie występów na niższym szczeblu są jedynie przykładem "chciejstwa" aby swoje było na wierzchu ;) Jak wspomniałem - nie były to rozgrywki ligowe, ale dobrze niech Ci będzie "quasiligowe" jednak (cytat): > rozgrywki mistrzów A-klasowych o I ligę były ostatecznym rozstrzygnięciem po > edycji rozgrywek klasowych w okręgach, to kompletna bzdura. Wiem, że mi nie wierzysz, ale wystarczy spytać znawców tematu (Gowarzewski, Potocki, Mogielnicki), aby uzyskać odpowiedź. Tu akurat na pewno wyjdzie na moje. Bo ja ich pytałem :P jeśliby bowiem przyjąć Twoją tezę, to jakim cudem np. na stronie: www.mogiel.net/POL/history/polhist.php w sezonie np. 35/36 na drugim miejscu PÓŁFINAŁOWEJ ROZGRYWKI o awans do II ligi, a zatem "bezpośredniego zaplecza" widnieje jakiś tam Union-Touring Łódź a nie "drugi" (wg. Ciebie) Widzew. Po prostu wtedy Union Touring wygrał rozgrywki okręgówki (przed Widzewem, który był drugi, ale dopiero na tym szczeblu), a następnie półfinał, jednak nie udało mu się go wygrać i awansoewać do finału (czyli bezpośredniego szczebla poniżej Ligi). Te finałowe rozgrywki o awans przez Gowarzewskiego i Mogiela są nazywane A-klasą. I to się przyjęło. Niżej były półfinały, a jeszcze niżej klasa okręgowa, z czystego tylko chciejstwa zwana przez ciebie A-klasą. Jeśli prawda byłoby Twoje twierdzenie, że rozgrywki niższego szczebla niż Liga przed wojną były rozgrywkami ligowymi, to mamy nomenklaturę: Liga Państwowa - 1 liga finał rozgrywek awansowych - 2 liga półfinały rozgrywek awansowych - 3 liga liga okręgowa (to co nazywasz A-klasą) - 4 liga to co nazywasz B-klasą - 5 liga to co nazywasz C-klasą - 6 liga i z tym jestem w stanie się zgodzić. Ty natomiast broniąc jednej ze swych tez (że to była liga) jednocześnie zaprzeczasz drugiej (że Widzew "nieprzerwanuie grał na bezpośrednim zapleczu), a już zupełnie się dobijasz pisząc > jako takie nie stanowiły > odrębnego sezonu rozgrywkowego jeśli nie stanowiły - to przeczy to definicji ligi. Nie jest też prawdą, że "rozgrywki trwały 2 miesiące". Przy więcej niż 11 drużynach (jak w 1930, Widzew zajął tam 11 miejsce i nie spadł) rozgrywki nawet quasiligowe wymagały by minimum 22 meczy. W dwa miesiące. A były klasy okręgowe większe niż łódzka (np. krakowska i śląska). Dwa miesiące trwały FINAŁOWE ROZGRYWKI (4 zespoły, 6 meczy). A w nich Widzew ani razu nie brał udziału). A żeby było śmieszniej - liga grała wtedy systemem "wiosna- jesień" zaś okręgówka "jesień-wiosna" (co potwierdzasz choćby numeracją sezonów). Stąd spadkowicz z Ligi nie miał szans awansu za rok (najwcześniej za dwa). Jedyny wyjątek stanowiła Cracovia w 1936, dla której PZPN zgodził się aby obie rundy okręgówki małopolskiej (liczącej wtedy 18 drużyn!) rozegrać na wiosnę. Następnie taż Cracovia wygrała półfinały i finały o awans do ligi. Prawie wszystkie źródła jako "A-klasowe" wyniki Cracovii podają tylko te finały (które odbyły się w październiku). A przecież Cracovia grała tez wtedy półfinały (6 meczów: czerwiec-sierpień) i okręgówkę (34 mecze: (od lutego do maja, co trzy dni!) Nie stawiam się na podium wiedzy. Moja wiedza na ten temat jest równie niepełna jak Twoja. Staram się ją jednak uzupełniać i dziękuję za powyższe informacje. I na tym można dyskusję zakończyć. Wynikiem remisowym (założywszy, że B i C klasa łódzka była rozgrywkami ligowymi ;) a wnioski i tak z niej wyciągniemy diametralnie różne. Tak jak diametralnie różne są kluby, którym kibicujemy ;) Zwłaszcza, że w orbicie moich zainteresowań są wyłącznie kluby istniejące przed 1 wojną światową. A Widzew do nich niestety nie należy, gdyż powstał w 1922. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolew Re: Kolejni piłkarze chcą odejść z ŁKS IP: *.range86-141.btcentralplus.com 26.11.06, 12:24 aby już zamknąć zmagania o swoje na wierzchu dodam jeszcze: "...Niemniej nie całkiem zgadzające się z tym co zapoczątkowało dyskusję z Twojej strony. Widzew nie grał "nieprzerwanie", a jedynie w latach 1926-37. Przytaczanie występów na niższym szczeblu są jedynie przykładem "chciejstwa" aby swoje było na wierzchu ;)..." - o ile dobrze pamiętam to napisałem, iż: "...Widzew od 1922 roku regularnie rozgrywa mecze w ligach...". Nie napisałem w najwyższych ligach, czy też w najwyższych rogrywkach okręgowych. Skoro ustaliliśmy, że można można stworzyć całkiem czytelną szczeblowość rozgrywek przedwojennych od samego 1922 roku, to tylko pozostaje kwestią nazewnictwa przyjęcie, iż występy Widzewa w klasach okręgowych ŁOZPN, to nic innego, jak gra w ligach (quasi-ligach). Co więcej, przytaczany tu autor Gowarzewski, w swojej książce o historii Lecha Poznań pisze coś takiego: "...Pamiętajmy, że klasa A to w owych czasach bezpośrednie (!) zaplecze ekstraklasy - wielkopolski mistrz startował w krajowych eliminacjach o ligę..." (str. 13). Tym samym sugerowanie, że mecze eliminacyjne do I ligii (zarówno grupowe, jak i finałowe) stanowiły odrębną kategorię rozgrywkową, nie znajduje uzasadnienia, aby mówić o nich, że były samodzielnymi ligami. Istotą tych rozgrywek było tylko i wyłącznie kwestia awansu. Nikt z niej nie spadał i warunkiem sine qua non, aby tam rozgrywać mecze, było mistrzostwo w meczach A-klasy i gra przez cały sezon tamże. Inaczej mówiąc, przypisując eliminacjom finałowym pojęcie rozgrywek "ligowych", stwarzałoby mozliwość stwierdzenia, że jeden klub, który wygrał A-klasę i później na jesieni grał mecze eliminacyne o ekstarklasę, uczestniczyłby w jednym sezonie w dwóch szczeblach rozgrywkowych. Nonsens! Zatem istotą mojej wypowiedzi w poście był stały i oficjalny udział Widzewa w życiu piłkarskim Łodzi, a to właśnie zostało zakwestionowane przez kolegę Gościa: "...nie widzę Widzewa w żadnej lidze (nie tylko pierwszej, ale i w ligach okręgowych także) przed rokiem 1937. W 1937 pojawia się w okręgówce. Na rok tylko oczywiście. Potem do wojny cisza..." "...rozgrywki mistrzów A-klasowych o I ligę były ostatecznym rozstrzygnięciem po edycji rozgrywek klasowych w okręgach, to kompletna bzdura..." - wydaje mi się, ze kompletną bzdurą jest zaprzeczenie mojemu twierdzeniu. Mecze mistrzów A-klasowych, a więc wspomniane wyżej eliminacje o ekstraklasę, ostatecznie rozstrzygały kwestię awansu. Było coś jeszcze? "...jeśliby bowiem przyjąć Twoją tezę, to jakim cudem (...)w sezonie np. 35/36 na drugim miejscu PÓŁFINAŁOWEJ ROZGRYWKI o awans do II ligi, a zatem "bezpośredniego zaplecza" widnieje jakiś tam Union-Touring Łódź a nie "drugi" (wg. Ciebie) Widzew..." - napisałem tylko i wyłącznie, że Widzew zajął 4 miejsce w rozgrywkach łódzkiej A-klasy. Nic więcej. "...Te finałowe rozgrywki o awans przez Gowarzewskiego i Mogiela są nazywane A- klasą. I to się przyjęło..." - Niestety, albo ty się mylisz, albo Gowarzewski jest niekonsekwentny, albo ówczesne gazety nie wiedziały, co piszą. W każdej z publikacji Gowarzewskiego, okręgowe rozgrywki w zależności od ich szczebla nazywane są A, B lub C klasą. Co więcej lektura przedwojennych łódzkich gazet nie pozostawia wątpliwości w tym temacie. Niewątpliwie pozostaje kwestią ujednolicenia stanowiska, co do nazewnictwa rozgrywek finałowych o bezpośredni awans do ekstraklasy. "...Liga Państwowa - 1 liga finał rozgrywek awansowych - 2 liga półfinały rozgrywek awansowych - 3 liga liga okręgowa (to co nazywasz A-klasą) - 4 liga to co nazywasz B-klasą - 5 liga to co nazywasz C-klasą - 6 liga..." - Z uwagi na poczynione wyżej uwagi, nie uważam, aby taka klasyfikacja była uzasadniona. "...i z tym jestem w stanie się zgodzić. Ty natomiast broniąc jednej ze swych tez (że to była liga) jednocześnie zaprzeczasz drugiej (że Widzew "nieprzerwanuie grał na bezpośrednim zapleczu), a już zupełnie się dobijasz pisząc jako takie nie stanowiły odrębnego sezonu rozgrywkowego jeśli nie stanowiły - to przeczy to definicji ligi..." - broniłem tylko tezy, że to rozgrywki okręgowe A klasy były bezpośrednim zapleczem rozgrywek ekstraklasy, a nie mecze eliminacyjne o bezpośrdni awans do Ligii Państwowej, gdyż one były tylko ostatecznym rozstrzygnięciem tego, co rozegrano w okręgach. To tak jakby w zeszłym sezonie Jagiellonia miało prawo twierdzić, że grając baraż z Arką, była na bezpośrdnim zapleczu Ekstraklasy, a reszta drużyn II ligii już nie. "...A żeby było śmieszniej - liga grała wtedy systemem "wiosna- jesień" zaś okręgówka "jesień-wiosna"..." - a żeby było jeszcze śmieszniej, to zdegradowany w 1938 roku z I ligi ŁKS, musiał grać z półrocznym opóźnieniem oddzielne mecze w rozgrywkach łódzkiej A-klasy sezonu 38/39 na wiosnę 1939. Myślę, że trochę rozjaśniliśmy sytację. Zwłaszcza kibicom ŁKS-u, dla których w większości przedwojenna historia Widzewa to brak historii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KKK Bitch Re: Kolejni piłkarze chcą odejść z ŁKS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.06, 00:38 do karolew. Ooo, widzę masz nowego kompana do rozmów ;) Dobra, długi RTS i spółki prawie wyjaśniliśmy... Czy Boniek mówiąc o braku długów mówił tylko o tych które są po RTSie czy tylko o tych co są po spółce, nie da się wyjaśnić. To sam Boniek tylko wie i zalezy to też od kontekstu rozmowy. Jeszcze raz podkreśle że jeżeli chodzi o zobowiązania po spółce P&G to Boniek ma racje. Obecne stowarzyszenie powstalo po RTSie a nie po SSA. ŁKS SSA spłaca długi które były zapisane, i te które nie były zapisane, w dokumentach dotyczących przekształceń sekcji w spółkę. Do tych dokumentów zapewne były wpisane tylko te długi które zrobiła sekcja piłki nożnej. Np. 5 tys długu dla takiego piłkarza, 7 tys. dla takiego piłkarza a 2 tys dla trenera. Przecież na wszystko powinny być papiery, kwity ile komu jest ŁKS winien. Więc ustalenie poszczególny kwot i osób wobec których sa zobowiązania nie powinno robić problemu. I spólka przejeła na siebie tylko te zobowiązania na które się zgodziła i miały związek z piłką nożna. Nie miała obowiązku przejmowania wszystkich długów. Ze ŁKS dostał licencję to nie dziwne, bardziej dziwne jest to że licencje otrzymał Widzew. I tu dla Bońka gratulacje. Zrobił rzecz nie możliwą. Według przepisów w OE moga występować tylko i wyłącznie spółki ssa a tu nagle jest stowarzyszenie. Jak On to zrobił?? Grajewski z Pawelcem może odzyskali kase, a przynajmniej jej większą częśc sprzedając wszystkich piłkarzy jakich mieli w Widzewie. Przez Widzew w ostatnich 2 sezonach pierwszoligowych przewineło się wiecej piłkarzy niż chyba przez 10 lat... O jakich 10 milionach piszesz?? Skąd masz takie dane?? A wracając do tematu waszego stadionu. Obecny wygląd stadionu Widzewa powstawal w tym stuleciu. Mieliście co sezon lepszy stadion i co sezon gorszą drużynę. Tak fajny stadion jak jest obecnie powstal akurat na chwilę przed degradacją z 1 ligi :( Więc żadnych renomowanych europejskich klubów nie gościł. Nie reprezentował Łodzi w Europie a jednak miasto dawało kasę na remonty. Renomowanych klubów na Widzewie znów nie było tak wiele. Atletico Madryt, B. Dortmund w LM i Parma w P.UEFA. Bo Eintracht Frankfurt nie był i nie jest renomowana firmą... Kiedyś solidny klub z Bundesligi, to wszystko... O kimś zapomniałem?? Tylko że to były lata 90. Więc do obecnego wyglądu bardzo duzo mu brakowało. Wspólny stadion TAK ale neutralny, w neutralnym miejscu... Nie na Widzewie i nie na LKSie. Ale nawet to i tak by nie przeszło.... :( Jasne że w Polsce gra się znacznie dłużej w piłke nożną. Napisałem tylko o tej najwyższej klasie rozgrywkowej. Jak już chcesz się zagłebić w historie to... W 1910 roku rozegrano pierwsze nieoficjalne piłkarskie mistrzostwa Łodzi, w których ŁKS zajął drugie miejsce. Na nastepnych, oficjalnych już mistrzostwach Łodzi ŁKS zajął pierwsze miejsce. Było to w 1912 roku. Do I wojny światowej piłkarze ŁKS nie oddali już tytułu Mistrza Łodzi. W roku 1921 ponownie wygrał rozgrywki w okręgu łódzkim i awansował do gier finałowych o mistrzostwo Polski. Rok później ŁKS został sklasyfikowany na trzecim miejscu w kraju, razem z Cracovią. Jak sam napisałeś Widzew zaczął regularnie grywać w ligach dopiero w 1922r. To jest 12 lat później... I w tym roku (1922) ŁKS był 3 w Polsce a Widzew dopiero zaczynał... Wymieniłem tylko Mistrzostwo Polski i Puchar Polski bo to są 2 główne trofea. Próbuje się nadać jakąś rangę Superpucharowi Polski ale raczej pozostanie on tylko meczem rozpoczynającym nowy sezon. A vicemistrzostwem tylko Groclin się oficjalnie chwali... O pucharach nie wspominałem również, ale Ty nawiązałeś do tego... Owszem, Widzew w europejskich pucharach w latach 80 dostarczył bardzo wiele niezapomnianych przeżyć i miłych wspomnień. Bo lata 90 to już raczej klapa. Napiszesz a Liga Mistrzów?? Ale w Polsce sukcesem jest już awans do LM (tak samo jak reprezentacji do MŚ)i tylko na tyle było was stać. Wynik na samej imprezie nie zachwyca ale wszyscy powtarzają że odniesiony został sukces bo tam się pojawiliśmy. No cóz, taka jest mentalność w Polsce... A Legia była jednak ciut lepsza, udało jej się wyjść z grupy... wspomniałem o miejscu rozgrywania meczy pucharowych przez Widzew na ŁKSie żeby pokazać ze 20 lat temu było to mozliwe. Obecnie nie jest, bo "kibice" by się pozabijali a i sami działacze i piłkarze woleliby zagrać ze 200 km od Łodzi niz na stadione lokalnego rywala... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolew Re: Kolejni piłkarze chcą odejść z ŁKS IP: *.range86-141.btcentralplus.com 25.11.06, 23:40 do KKK: o owych 10 milionach mówił ministro Nowicki, kiedy zaszła potrzeba znalezienia pieniędzy gminnych w stadion ŁKS przed rozgrywkami ligowymi tego sezonu. na pewno znajdziesz w archiwum gazety. renomowanych klubów nie było na Widzewie tak wiele, ale zawsze było ich więcej niż na ŁKS-ie w analogicznym czasie. zresztą w tym czasie Borussia Dortmund, Parma, Fiorentina, Monaco, czy Atletico to była czołówka. przebudowa stadionu Widzewa rozpoczęła się dokładnie latem 1996 roku, a więc przed najważniejszymi meczami pucharowymi, a zakończyła się całkowitą wymianą krzesełek w roku 1999 roku, a więc kiedy jeszcze przed Widzewem stały zmagania o Ligę Mistrzów za ukaraną Wisłę Kraków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1908 Re: Kolejni piłkarze chcą odejść z ŁKS IP: *.chello.pl 23.11.06, 21:12 > Boniek założył stowarzyszenie Widzew, czerpiące zgodnie z prawem tradycje (z > wierzytelnościami i długami) po RTS Widzew, a Goszczyński założył nową SSA ŁKS, rotfl wg ktorego prawa? czy wg tego samego, wg ktorego 50 sedziow, ktorzy juz maja prokuratora na karku, dostawala pozytywne oceny za swoje mecze. wg tego prawa gdzie zlodziej z rodziny gapinskich wygrywal lewe przetargi przy pzpn i ordynarnie rabal kluby i kibicow na kasie??? dobre sobie buraku. rudy cwaniaku i podmiejski zwisdzewie wroclaw czeka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolew Re: Kolejni piłkarze chcą odejść z ŁKS IP: *.range86-141.btcentralplus.com 23.11.06, 23:23 specjaliście od toitoi znowu Gapiński ukradł bilety na mundial... :))) biedne dziecko to 1908, zawsze go wyr...ją Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1908 Re: Kolejni piłkarze chcą odejść z ŁKS IP: *.chello.pl 24.11.06, 00:36 jak pies na lancuchu mozesz sobie poszczekac ale ale argumenty masz cienkie jak polsilver. pijcie mleko, okregowka niedaleko. z wrocka juz po was jada. pierwsza arka, nastepni w kolejce: lachy ze zwisdzewa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolew Re: Kolejni piłkarze chcą odejść z ŁKS IP: *.range86-141.btcentralplus.com 24.11.06, 00:57 do 1908: naucz się pisać po polsku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Kolejni piłkarze chcą odejść z ŁKS IP: *.tpnet.pl 27.11.06, 21:25 karolew nabazgrał: > ŁKS to taki fajny klub. Szkoda tylko, że ma takich imbecyli za kibiców jak ŁKS taki fajny to czemu kibicujesz Widzewowi? Czyżby do poziomu imbecyla deko IQ brakło? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawiu Re: Kolejni piłkarze chcą odejść z ŁKS IP: *.toya.net.pl 23.11.06, 00:20 Jedno sprostowanie. Obecny ŁKS JEST prawnym następcą poprzedniego, więc nie jest to nowy klub, tylko przekształcony. W przypadku Widzewa jest dokładnie odwrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolew Re: Kolejni piłkarze chcą odejść z ŁKS IP: *.range86-141.btcentralplus.com 23.11.06, 00:28 tak Pawiu, jesteś sędzią we własnej sprawie i prawnikiem z trzema aplikacjami w kieszeni. Obecny ŁKS nie jest następcą prawnym poprzedniego, więc jest to nowy klub, a nie przekształcony. W przypadku Widzewa jest dokładnie odwrotnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KKK Bitch Re: Kolejni piłkarze chcą odejść z ŁKS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.06, 01:14 Sekcja piłki noznej ŁKS została przekształcona w spółkę. Tak samo jest przecież z koszykarkami. Tam również sekcja koszykarska zostala przekształcona w spółkę. Nie powstał żaden nowy klub o nazwie ŁKS. Sam napisałeś że Boniek załozył stowarzyszenie. Jakie stowarzyszenie?? NOWE które przejeło po przednim nazwę, historię, długi(??). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1908 Re: Kolejni piłkarze chcą odejść z ŁKS IP: *.chello.pl 23.11.06, 21:15 wszystkie kluby grajace w lidze maja byc ssa, wiec kazdy sie musial przeksztalcic. wasz podmiot jest zupelnie nowym pomiotem a do tego nie ssa, wiec podwojnie nielegalnie gra w 1. lidze. wroclaw czeka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1910* Re: Widzew rządzi w mieście Łodzi! IP: *.toya.net.pl 23.11.06, 21:57 podwójnie to ty zapewne widzisz jak ci lekarz leki na mózg podaje.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bomba dlaczego nikt ne chce podmiejskich młodych wilków? IP: *.4web.pl 22.11.06, 19:46 przecież tacy są "wspaniali", prawda panie REDAKTORZE? buuuuhahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1910* Re: Widzew rządzi w mieście Łodzi! IP: *.toya.net.pl 22.11.06, 22:13 jak na razie Młode Wilki ośmieszyły "rodowityxh rycerzy wiosny" w meczu bezpośrednim. A zobaczymy jak wasi skończą, bo to się tak naprawde liczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibi Re: dlaczego nikt ne chce podmiejskich młodych wi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 22:13 Czemu Leszek Miller już nie chodzi na Widzew...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1910* Re: Widzew rządzi w mieście Łodzi! IP: *.toya.net.pl 23.11.06, 07:34 Tym to rodowici izraelici powinni się martwić. wszakże LM jest typowym podmiejskim. jego nieobecność kładzie cień na kretyńskich twierdzeniach rodowitych izraelitów o podmiejskoścu fanów Widzewa. ps. zacznie pewnie chodzić przed wyborami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kondzio Re: dlaczego nikt ne chce podmiejskich młodych wi IP: 165.72.200.* 23.11.06, 09:34 Bo to taki kibic jak większość kibiców widzewa - kiedy drużynie idzie to są, kiedy nie to pierdzielą swój klub. Tyle w temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolew Re: Kolejni piłkarze chcą odejść z ŁKS IP: *.range86-141.btcentralplus.com 22.11.06, 22:42 nie wiadomo, czy uciekają szczury z ŁKS-u, czy łajba tonie...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cała prawda Kolejni piłkarze chcą odejść z ŁKS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 22:50 Za stroną lkslodz.com.pl Po awansie do ekstraklasy piłkarze ŁKS byli przez tzw. "fachowców" skazywani na walkę w dolnych rejonach tabeli i mieli być jednym z głównych kandydatów do spadku. Te przepowiednie okazały się całkowicie nietrafione. ŁKS był rewelacją jesiennej rundy rozgrywek i po 15. meczach zajmuje w tabeli wysokie 6. miejsce ze stratą zaledwie trzech punktów do wicelidera i sześciu do lidera rozgrywek. Każdy, kto zna choć trochę realia polskiego futbolu zdaje sobie doskonale sprawę, że pod względem finansowym łódzkiego beniaminka dzieli przepaść od większości drużyn występujących w ekstraklasie. Mimo to za plecami ŁKS znalazły się m.in.: Lech Poznań, Dyskobolia Grodzisk Wielkopolski, Cracovia, Wisła Płock, Górnik Łęczna, Arka Gdynia czy Pogoń Szczecin. Każdy z tych klubów ma budżet kilkakrotnie większy od ŁKS i znacznie lepszą bazę treningową. Fakt, że mimo tej przewagi organizacyjno-finansowej zespoły te znajdują się niżej w tabeli, jest już sam w sobie wielkim powodem do dumy. Mimo to niektórzy dziennikarze z uporem próbują umniejszać osiągnięcia zespołu i regularnie w prymitywny i bezpardonowy sposób atakują klub i ludzi, dzięki którym zespół funkcjonuje. W środę w ten nurt postanowił wpisać się p. Marcin Masłowski z Gazety Wyborczej, który skrytykował wszystko, co dzieje się przy al. Unii. Tylko jakie ma prawo do takiej krytyki? Co przez ostatnie lata p. Masłowski zrobił, by pomóc klubowi, któremu ponoć kibicuje? Nic. Nie kupił nawet jednego biletu na mecz, wysyłając za każdym razem redakcyjnego kolegę po darmową wejściówkę. Redaktor Masłowski zastanawia się w swoim artykule, "po co Daniel Goszczyński tak się cieszył z awansu do ekstraklasy, skoro teraz robi się wszystko, by ŁKS był ligowym przeciętniakiem?" Trzeba wykazać maksimum złej woli, by zadawać takie pytania. W przeciwieństwie do p. Masłowskiego Daniel Goszczyński i jego współpracownicy w ciągu kilka lat swojej działalności nie tylko wprowadzili ŁKS do ekstraklasy, lecz przede wszystkim uratowali zespół przed niebytem. W tym czasie p. Masłowski nie zrobił nic, by pomóc drużynie. Nie przeszkadza mu to jednak pisać dzisiaj, że: "w końcu wygraliśmy jesienią z najlepszymi". Na pewno on miał największy wpływ na te zwycięstwa. Pan Masłowski wygrał z Legią, Wisłą i BOT GKS, a teraz Daniel Goszczyński robi wszystko, by ŁKS był ligowym przeciętniakiem. W swoim tekście p. Masłowski napisał, że kibice ŁKS mają dosyć przeciętniactwa. Nie sprecyzował tylko, o kogo tak naprawdę mu chodzi. Prawdziwi kibice ŁKS doskonale zdają sobie sprawę z realiów, w jakich klub funkcjonuje i wiedzą, że każda pomoc jest mu potrzebna. Dlatego na każdy mecz kupują w kasie bilet, a później mają pełne prawo cieszyć się na stadionie z udanych występów swoich ulubieńców, bądź krytykować ich za słabą grę. Jest jednak jeszcze jedna grupa, która najgłośniej krytykuje, poucza, wymaga jak najlepszych wyników, lecz jednocześnie uważa, że nawet kupno biletu jest zbyt wielkim poświęceniem dla klubu. Tej grupy p. Masłowski skrytykować nie potrafi. Trudno mu się jednak dziwić, gdyż sam do niej należy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1910* Re: Widzew rządzi w mieście Łodzi! IP: *.toya.net.pl 23.11.06, 07:39 same perełki :) "Prawdziwi kibice ŁKS doskonale zdają sobie sprawę z realiów, w jakich klub funkcjonuje i wiedzą, że każda pomoc jest mu potrzebna. Dlatego na każdy mecz kupują w kasie bilet" Wreszcie dotarło! "Jest jednak jeszcze jedna grupa, która najgłośniej krytykuje, poucza, wymaga jak najlepszych wyników, lecz jednocześnie uważa, że nawet kupno biletu jest zbyt wielkim poświęceniem dla klubu" 5 tysięcy dziennikarzy wchodzi za friko??? :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawiu Ogarnij się wreszcie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.06, 15:52 W pewnym sensie rozumiem twoje idiotyczne posty, które są odpowiedzią na inne posty w podobnym stylu, ale teraz? To chyba po prostu zazdrość, że ktoś potrafi napisać więcej niż dwa głupie zdania... Przykro mi z twojego powodu. Musisz bardzo cierpieć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1910* Re: Widzew rządzi w mieście Łodzi! IP: *.man.lodz.pl 23.11.06, 15:57 sam się ogarnij "o rodowity" czy się czepiam całego tekstu? Tylko końcowego ekapitu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łodzianin Kolejni piłkarze ŁKS mają gdzieś dziennikarzyne JW IP: *.toya.net.pl 22.11.06, 23:45 Walczyk jesteś miernym dziennikarzem. Odwal się wreszcie od ŁKS-u zajmij się swoim fidzefem bo to on jest w dole tabeli a My sobie poradzimy chodzbyś nie wiem jakie bzdury w tej gazecie pisał!! TYLKO ŁÓDZKI KLUB SPORTOWY HEJ HEJ!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Slawek M Kolejni piłkarze chcą odejść z ŁKS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.06, 01:08 Najfajniejsze jest to zdanie... Prawdziwi kibice ŁKS doskonale zdają sobie sprawę z realiów, w jakich klub funkcjonuje i wiedzą, że każda pomoc jest mu potrzebna. Dlatego na każdy mecz kupują w kasie bilet... Wychodzi na to, ze Lks ma ok 500 prawdziwych kibicow bo wlasnie sredno tyle sprzedaje sie biletow na mecz Ach zlodziejscy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kondzio [...] IP: 165.72.200.* 23.11.06, 09:38 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fgh Re: Kolejni piłkarze chcą odejść z ŁKS IP: *.toya.net.pl 23.11.06, 11:51 wiesz ile biletow jest sprzedawanych na ŁKSie?czy tylko slyszales pod remiza u siebie w miejscowosci ze 500?nie wiesz to sie nie wypowiadaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: desmo71 jaki popularny wątek IP: 217.153.125.* 23.11.06, 16:49 Panika na zamówienie (czyje?) miejmy nadzieję że przyjdą nie gorsi od tych co odchodzą ... P.S. o skali popularności obydwu klubów lub o skali polskiej bezinteresownej zawiści ( pewnie o jednym i drugim )świadczy dramatyczna dysproporcja między ilością postów pod artykułami o zmianach w ŁKS Łódź i zmianach w "tym drugim klubie z naszego regionu" no cóż zima idzie to różne szkodniki uciekają z pól... do miasta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe optymista IP: *.4web.pl 23.11.06, 23:17 Panika? To chyba nieodpowiednie słowo, bo kto niby ma panikować? A słyszałeś kiedyś o interesownej zawiści? A i z jakiego regionu nie dodałeś? legia? polonia? A w Twoim przypadku chyba ursus wchodzi w grę. farszawa ma swoje forum gdzie indziej, więc nie uzurpuj sobie prawa do wątpliwych profitów z popularności klubu o nieustalonej siedzibie, bez stadionu i z datą równie trudną do przedstawienia. Zmiany w Widzewie Łódź są tak samo dostępne do skomentowania. A Ty co? Nic! Nawet pod wątkiem o zmianach w "swoim" eł kał esie nie potrafiłeś napisać nic sensownego na temat! W dodatku znowu spisek węszysz swoim cienkim noskiem i tyle.;) Wyluzuj trochę! Spinasz się doktorku za bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: desmo71 Re:do logicznego inaczej IP: 217.153.125.* 24.11.06, 11:04 właśnie o tym mówię tytanie intelektu - wątek o zwisdzewie ( a to udane - 1908! ) dostępny -ale jakoś nikogo nie obchodzi... PS założę się że do Ursusa bliżej od ciebie ... i porzuć juz teorię że mieszkając w Warszawie nie mogę kibicować ŁKS-owi bo robisz przykrość swoim krajanom z Bedonia i Parzęczewa ... to jak... mogą kibicować podmiejskim czy nie mogą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe mega mózg w natarciu IP: *.4web.pl 24.11.06, 15:29 Pewnie, że mogą tak jak konstantynów i pabianice eł kał esowi (zaraz mi odpiszesz, że są częścią metropolii łódzkiej). Ale nadal łosiu nie napisałes nic na temat, więc daję Ci ponownie szanse na zaistnienie. Tylko tym razem na temat proszę. Pisz gdzie chcesz o "swoim" klubie z równie niejasną przeszłością, ale pisz przynajmniej na temat. Jak nie, to nie pisz wcale. Chyba, że chcesz zaistnieć. A to, że mieszkasz w farszawie, to znaczy, że golisz nogi? Bo z kibicowaniem Twoje piep...enie nie ma na razie nic wspólnego. Pomyśl, skoro uważasz, że potrafisz. Potrafisz? To dawaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: desmo71 Re: bez(twój)mózg w odwrocie IP: 217.153.125.* 24.11.06, 16:02 z nas dwóch to ty nie odniosłeś sie słowem do tematu - zresztą jak zwykle, za to obydwa twoje posty całą uwagę poświęcają mojej osobie - ciekawe czy w bezpośredniej konfrontacji z oponenetem też jesteś taki aktywny... czy to tylko netowa (pozorna) bezkarność cię tak ośmiela PS. ale widzę że wyniosłeś coś dla siebie z tej wymiany zdań - nauczyłeś się korzystać z krótkiej formy - brawo! mama może być dumna że, wbrew oczekiwaniom lekarzy synek robi jednak postępy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Przyganiał kocioł garnkowi. IP: *.4web.pl 24.11.06, 17:07 A Ty w końcu zaczynasz mówić jak człowiek. Coś o wychowaniu dzieci nawet wspominasz. Syn chyba jednak dalej ćwiczy rycerskie pieśni i uczy się nienawistnie wymachiwać internetową (nie tylko) pałką od swojego dumnego taty. Ja nie odniosłem się do tematu wątku bo mnie wali cały eł kał es. Za to w Twoich wypowiedziach nadal zero treści o temacie, ale za to ta forma. Nawet jeśli tylko mała. Bezpośrednia konfrontacja? Z kim? Z Tobą? Nie rośmieszać klienta!! Ależ Ty masz rozdmuchane ego. To, że ktoś jest lekarzem, czy konowałem (jak (z)wał tak (z) wał) nie świadczy że jest inteligentny, a już nie zawsze normalny. Pozorna bezkarnośc? A co mi zrobisz? Zaskarżysz mnie? buehehehee Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: crisbi i jeszcze, ucinając dyskusję. IP: *.4web.pl 24.11.06, 17:21 Odpowiedz adwersarzu desmo71.: Stać Cię na rzeczową i normalną dyskusję na temat łódzkiej piłki nożnej? Zarówno o ŁKSie i Widzewie bez wątpliwych jakościowo wrzutek? Stać Cię na to? Czy Twoje krytyczne wypowiedzi potrafią ograniczyć się jedynie do poziomu motłochu przeważającego na tym i innym forum? Mimo wszystko zaryzykuję te pytania? I będę obserwował. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zagłębie Re: i jeszcze, ucinając dyskusję. IP: *.toya.net.pl 25.11.06, 22:51 >do poziomu motłochu przeważającego na tym i innym forum< No proszę proszę, wreszcie potrafiłeś sam się zaklasyfikować do określonej grupy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;) Witaj czarny bracie! IP: *.4web.pl 27.11.06, 13:12 Welcome to the club! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: desmo71 Re: ale czy was stać ? IP: *.eranet.pl 25.11.06, 23:21 z wezwania wnoszę że prosisz o odpowiedź mojego adwersarza ( tego tchórzliwego od kału ) - no to poczytaj jego posty i odpowiedz sobie czy go stać... jak jemu wszytko (się) wali... a z twoich postów też żółć sie wylewa -więc zacznij zmieniać świat od siebie - będę obserwo(wał) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Nie mam więcej pytań. IP: *.4web.pl 27.11.06, 13:10 Chyba pomyliłem adres. Powinienieś stworzyć własne forum, poświęcone Twojemu najlepszemu klubowi i zgłosić postulat do OE, aby grały w niej tylko jego drużyny wszystkich grup wiekowych. Nara. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dib a ja się bardzo cieszę... IP: 195.117.255.* 23.11.06, 18:22 ...bo nie kibicuję temu prawie-klubowi, he he i tak po polsku życze mu wszystkiego dobrego ale w niższej klasie rozgrywek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Partick Re: a ja się bardzo cieszę... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.06, 18:36 Na zlodziejskich chyba sie wszyscy uwzieli. Dzis w jednej z gazet napisano, ze ich fizjoterapeuta dorabia sobie handlem zagranicznym (czyzby bazar?) a Hajto pozycza kase od Chojnackiego na gre w kasynie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1908 [...] IP: *.chello.pl 23.11.06, 21:18 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chgw [...] IP: *.4web.pl 23.11.06, 23:19 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ghj Re: a ja się bardzo cieszę... IP: *.toya.net.pl 24.11.06, 20:06 Tadeusz hajto Prezydentm Łodzi !!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś