Gość: kipo IP: *.net.euron.pl 10.12.06, 11:55 Najgorsza szkoła w mieście z dyrekcją która ja kładzie całkiem. Wpisujcie sie!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: peron Re: 42 LO!!!! IP: *.net.euron.pl 10.12.06, 23:22 Szkola rzeczywiscie fatalna , a dyrekcje ktos powinien wziac za hajdawery Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e tam Re: 42 LO!!!! IP: *.net.euron.pl 24.12.06, 13:24 zespół szkół nr 4 - ŻENADA!!! powinno sie zamknac ta bude!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aśka Re: 42 LO!!!! IP: *.65.rev.vline.pl 07.01.07, 20:29 A co wam sie tak nie podoba? Dyrekcja no...Pani dyrektor to zenada ale szkola... skonczylam ja rok temu i bardzo dobrze wspominam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Uczennica Re: 42 LO!!!! IP: 81.219.162.* 15.01.07, 20:11 no no... ale w Łodzi jest koło 50 liceów ;) myślę, że bez przesady, znalazłyby się gorsze. Jakoś ludzie po niej maturę zdają i studiują, więc nie widzę sensu w wypisywaniu tego. a co? z historii się ma zagrożenie czy z polskiego :>? Odpowiedz Link Zgłoś
men81 Re: 42 LO!!!! 06.02.07, 22:46 Chodziłem do tej szkoły jeszcze gdy była tu podstawówka, później chodziłem tu do gimnazjum. Na szczęście wyrwałem się i nie zostałem tu dłużej. Szkoła fatalna chodząc tu 9 lat zdążyłem poznać zachowania ludzi z liceum. Bywały tygodnie (dość często) gdy nie można było przejść klatką schodową żeby nie oberwać, działo się to na każdej przerwie. Co do wandalizmu w szkole to była codzienność. Nauczycieli nic nie obchodziło "olewali" wszystko równo (pomijam nauczycieli techniki i WF-u - oczywiście kadra męska). Palenie w WC to był chleb powszedni, nauczyciele "od święta" odstawiali szopki i mówili palaczom "jeszcze raz tu was złapię i do dyrektora" - zawsze ten sam tekst do tych samych uczniów. Pomocy naukowych ani widu ani słychu bieda aż piszczy a na targach chwalą się jak tylko mogą. Pamiętam gdy chodziłem do gimnazjum była klasa równoległa "o profilu sportowym" ich dziennik był wielkości połowy A5, nie dlatego, że taki dostali (był połamany na 4 i obklejony taśmą do paczek a strony niektóre ponadrywane poplamione i ogólne zniszczone). Wielokrotnie byłem świadkiem jak dziennik "zasuwał" po podłodze korytarza przez kogoś kopnięty. Kiedyś część mojej klasy była połączona z nimi (zastępstwo) i wtedy pierwszy raz widziałem jak ławki dosłownie latają po klasie no krzesła też... . Co do narkotyków w tej szkole.... są. Byłem świadkiem kilka razy jak po ucznia przyjeżdżała karetka i wywozili nieprzytomnego (zaćpanego). Oczywiście o wszystkim w szkole było cicho i nikt nie chciał o tym oficjalne mówić (dowiadywaliśmy się o tych sprawach od naszej matematyczki). Jedną z barwniejszych (w negatywnym tego słowa znaczeniu) postaci jest zapewne Biologiczka E.P. przezywana "STEMPEL". Jest to człowiek niewyobrażalnie głupi i wredny. Pamiętam jak rozsadzała przy ławkach chłopak,dziewczyna,chłopak,... na kartkówkach trzeba było pisać czy jest się chł. czy dz. Mój kolega siedział kiedyś na miejscu dla dziewczyny (bo jej nie było i było mało ławek) i na kartkówce kłócił się z biologiczką że nie napisze na kartkówce "dziewczyna" tylko dlatego że siedział na jej miejscu... kretynizm totalny. Można by o tej szkole napisać więcej (złych rzeczy) ale nie chcę moderatora GAZETY.PL zasypywać tekstami o 42LO i 4ZSO. Napisałem to wszystko aby ostrzec uczniów szukających szkoły i ich rodziców. Pozdrowienia dla wszystkich co nie wybierają się do 4ZSO :) i dla moda gazety.pl :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kipo Re: 42 LO!!!! IP: *.net.euron.pl 11.03.07, 15:09 Nareszcie jakiś powiew szczerości,uffff..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martyna z IIID Re: 42 LO!!!! IP: *.netburg.pl 18.04.07, 19:47 nie, nie - z polskiego nie, bo Pani Sz. już odeszła ;) ewentualnie z historii ;) szkoda, że nikt nie napisze jakimi wspaniałymi osobami są panie Łuszczyńska i Kamińska. Matura z biologii i matematyki po lekcjach z nimi to pestka. liceum jest w każdym razie lepsze od każdej budy w Zgierzu. a i tak wątpię aby ktokolwiek spoza niego i nie z Radogoszcza wybrał się do tej szkoły ;) Odpowiedz Link Zgłoś
rozp Re: 42 LO!!!! 25.05.07, 23:28 cholera, ona znów jest dyrektorem!!! jak łukaszenka....jak Castro.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: on16 Re: 42 LO!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.07, 21:26 słyszałem rzeczywiście tak samo, ze ta szkoła jest fatalna bardzo ;/ cóż... na szczęscie jest jeszcze jedynka :D:D pozdrówka:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: E. Re: 42 LO!!!! IP: *.netburg.pl 17.06.07, 13:29 a co takiego o niej słyszałeś, że jest fatalna? ja jakoś ją skończyłam i bez korepetycji zdałam maturę oraz dostałam się na studia... Odpowiedz Link Zgłoś
pistacja-23 Re: 42 LO!!!! korepetycje z CHEMII :) Radogoszcz Z 01.10.07, 10:40 Rozpoczął się rok szkolny. Być może już wiesz, że przyda Ci się pomoc w CHEMII - uzupełnienie dawnych braków, systematyczna praca od początku roku czy po prostu stopniowe pogłębianie wiedzy z tego przedmiotu. Przygotowuję również do matury. Korepetycji udzielam z powodzeniem już od 4 lat i mam na swoim koncie wielu zadowolonych uczniów :) Podkreślają to, że jestem cierpliwa, tłumaczę w przystępny sposób, nieraz odwołując się do życia codziennego, doceniam postępy i przy odrobinie dobrej woli ze strony ucznia szybko widać efekty w postaci ocen. Lekcje przeprowadzam bezstresowo, chociaż jestem wymagająca - przecież wspólnym celem jest zdobycie wiedzy :) Na co dzień studiuję medycynę. Lubię kontakt z ludźmi, dlatego praca korepetytora bardzo mi odpowiada i nie ukrywam, że przynosi dużo satysfakcji. Jeżeli moja oferta Cię przekonała, zapraszam do współpracy. Koszt - 20 zł/godzinę zegarową. Kontakt - pistacja-23@gazeta.pl lub gg: 3764692 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do pistacji Re: 42 LO!!!! korepetycje z CHEMII :) Radogoszcz IP: *.retsat1.com.pl 14.07.14, 22:38 Droga pistacjo cena wskazuje, że się pewnie nie cenisz bo nie umiesz nauczyć. Porządny chemik bierze nie mniej niż 50 zeta za godzinę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: 42 LO!!!! IP: *.ip.netia.com.pl 14.07.14, 18:04 Temat z 2006r. co prawda, ale podejrzewam, że jeszcze niektórzy to czytają :x Nie wiem, jak było kiedyś, wiem, jak jest teraz. Z całą pewnością mogę powiedzieć, że to najprzyjemniejsza szkoła do której miałam okazję uczęszczać. Nauczyciele w większości są mili i dobrze uczą, żadna osoba nie miała problemu ze zdaniem, szkoła organizuje wiele imprez i ogółem jest przyjemnie. Jedyne, co się nie zmieniło, to palenie w kiblach, ale teraz jednak zaganiają do dyrekcji za to. Odpowiedz Link Zgłoś