obserwator1242 10.12.06, 18:07 zbliżają się święta a Burmistrz ani Radni nie myślą o świątecznym wystroju miasta jak to czynią Rajcowie Kutna, Gostynina i innych miast.Kompletna WIOCHA jak zwykle. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
solomniaregit Re: Idą święta ....... 11.12.06, 10:47 Wystarczy przejechać przez Piątek. Aż miło popatrzeć na roziskrzone światełkami choinki. A u nas jak na razie ciemnota. Poczekamy, zobaczymy czy zabłyśniemy jak inni. Odpowiedz Link Zgłoś
jadwiska Re: Świąteczny wystrój miasta 11.12.06, 20:20 Jestem ciekawa czy nasi radni pomyśleli o świątecznym wystroju miasta. Pewno nie - bo przecież do swiąt pozostało juz tylko dwa tygodnie a naokoło cisza i ciemności. Z tych ciemnosci to my nigdy nie wyjdziemy. W innych miastach i miasteczkach już dawno o tym pomyślano. Mówi się, że nasze miasto jest brzydkie i smutne a nic się nie robi aby go trochę upiększyć chociażby na święta. Wszystkim byłoby weselej a szczególnie naszym milusińskim. Przecież na rondzie możnaby ustawić dużą choinkę pełną światełek ( mam nadzieję, że kierowcy by jej nie rozjechali), która byłaby widoczna wzdłuż całej ul.Narutowicza. Tak to jest najwyższy czas aby już coś zrobiono. Naprawdę jestem ciekawa czy coś będzie zrobione. Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaur1948 Re: Idą święta ....... 18.12.06, 14:00 Do świąt pozostało jeszcze 6 dni. Pogoda jakby wiosenna. Śniegu brak. Smutno. Odpowiedz Link Zgłoś
dblock Re: Idą święta ....... 19.12.06, 21:04 Niedalej jak dziś zaobaczyłem ustrojone światłami drzewko koło kościoła. Może mały zakładzik, jak długo powiszą? Odpowiedz Link Zgłoś
edmurphy Re: Idą święta ....... 19.12.06, 23:35 Wiszą już od kilku dni. To chyba jedyne "publiczne" miejsce ustrojone światełkami. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiadzsmrodek Re: Idą święta ....... 19.12.06, 23:50 w takim porzadnym miescie nie ukradna swiatelek... Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaurka Re: Idą święta ....... 20.12.06, 09:06 na tej sośnie światełka są wieszane już od lat. Co prawda nie w takiej ilości jak w tym roku, ale zawsze szczęśliwie wiszą do końca "sezonu światełkowego" Odpowiedz Link Zgłoś