cassani 15.12.06, 11:44 Jakoś w przyszłym tygodniu? Może nawet co niektórzy przemówiliby ludzkim głosem? Co kto na to? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yavorius Re: A może byśmy zrobili przedświąteczne spotkani 15.12.06, 11:47 My nie damy rady ;( Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: A może byśmy zrobili przedświąteczne spotkani 15.12.06, 11:50 Na odległość czuć w tym zasadzkę! Mowy nie ma, nie dam się nabrać. Ja, no może jeszcze z jeden, góra dwóch oszołomów, a dookoła sami oświeceni. Brrrr! Poza tym we mnie siedzi takie bydlę, że za skarby nie przemówię ludzkim głosem. Nawet w wigilię;) Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: A może byśmy zrobili przedświąteczne spotkani 15.12.06, 11:51 A może zmieniłbyś kiedyś zdanie?:) Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: A może byśmy zrobili przedświąteczne spotkani 15.12.06, 11:56 Niemożliwe. Przecież wiesz doskonale, że jestem płatnym pachołkiem PiS-u. A tylko głupi na własne życzenie pozbywa się dobrze płatnej roboty;) Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: A może byśmy zrobili przedświąteczne spotkani 15.12.06, 11:58 Nie wygłupiaj mi się;) Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: A może byśmy zrobili przedświąteczne spotkani 15.12.06, 12:16 A gdzieżbym tam śmiał się wygłupiać. Już tam niektórzy (tu bywający) wiedzą dobrze kim jestem:))) Odpowiedz Link Zgłoś
nett1980 Re: A może byśmy zrobili przedświąteczne spotkani 15.12.06, 12:01 no ja nie , bo wyjezdzam z Lodzi , tam gdzie bedzie snieg , czyli na biegun polnocny ,a i kilka rozgrzewek wigilijnych sie szykuje , a zreszta boje sie spotkania ze strasznym czlekiem_z_pruchnica , co mnie glebi na tym forum , jeszcze by sie usmiechnal?? Odpowiedz Link Zgłoś
hoolik Re: A może byśmy zrobili przedświąteczne spotkani 15.12.06, 12:02 big_news napisał: > Ja, no może jeszcze z jeden, góra dwóch oszołomów, a dookoła sami oświeceni. My PiSdzielcy, protestujemy przeciwko zaniżaniu naszej forumowej frekwencji:D! Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: A może byśmy zrobili przedświąteczne spotkani 15.12.06, 12:18 To wszystko wygląda na z góry ukartowaną krecią robotę! :D Odpowiedz Link Zgłoś
cassani obiecuję że na spotkaniu powstrzymam się 15.12.06, 12:12 od jakichkolwiek komentarzy! :) Odpowiedz Link Zgłoś
evonka Re: A może byśmy zrobili przedświąteczne spotkani 15.12.06, 12:07 przyjdę, jak się zobowiążesz, ze nie bedziesz chamem! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
nett1980 Re: A może byśmy zrobili przedświąteczne spotkani 15.12.06, 12:12 skuteczniejsze i nie uwlaczajace byloby zastrzezenia ,ze nie bedzie zachowywal sie po chamsku vel jak cham Odpowiedz Link Zgłoś
evonka Re: A może byśmy zrobili przedświąteczne spotkani 15.12.06, 12:19 oj tam, ą ę bułkę przez bibułkę... cassani sie nie obraził.. jak widać poniżej Odpowiedz Link Zgłoś
cassani zrobię wszystko 15.12.06, 12:16 żeby nie nawalić! wydmucham nos w domu, zwiążę ręcę za plecami jeszcze na wszelki wypadek! Ps. Będę przegrzeczny! Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: zrobię wszystko 15.12.06, 12:19 W takim razie szykują się nudy na pudy. Tym bardziej nie przyjdę:D Odpowiedz Link Zgłoś
evonka Re: zrobię wszystko 15.12.06, 12:20 i tak bys nie przyszedł, juz sie zapowiedziałeś.. Odpowiedz Link Zgłoś
lavinka Re: zrobię wszystko 15.12.06, 12:22 No ja też nie przyjadę, 2,5goziny marznięcia w pociągu... może na wiosnę ;-D lav Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: zrobię wszystko 15.12.06, 12:25 Myślę, że prędzej my się spotkamy ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
lavinka Re: zrobię wszystko 15.12.06, 12:26 Racja, ale ja ostatnio żadko bywam w Centrum. Z tej mojej wsi Wawrzyszew trudno się wydostać. A w taką pogodę to nawet psy mi trudno na dwór zabrać ;-D Choć, małe słoneczko jakby wygląda zza chmur... lav Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: zrobię wszystko 15.12.06, 12:32 Ale ta Wasza Warszawa to wiocha!:( A nas w mieście ani grama białego puchu:) Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: zrobię wszystko 15.12.06, 12:36 U nas też nie, może Lavinkę zasypało czymś innym ;-p Metro jej budują, może gruzem:) Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: zrobię wszystko 15.12.06, 12:38 Oby nie! W końcu mało tu przytomnych i sympatycznych Warszawiaków pisuje. Wyrażam nadzieję, że to tylko próby ze sztucznym choinkowym śniegiem były:) Odpowiedz Link Zgłoś
lavinka Re: zrobię wszystko 15.12.06, 13:02 To miał być komplement? Ja rozsądna? OżeszTy.... ;-DDD A poza tym Yav ma rację, bez to metro ciągle się korki robią.. albo ich zaleje, albo ciężarówa się rozkraczy.... już o odgłosach wbijania pali nie wspomnę.... no i miejscmi zwęzili ulice... Poza tym długo się jedzie, bo zrobili kolejny objazd. lav Odpowiedz Link Zgłoś
cassani Bigi 15.12.06, 12:37 weź no się odsłoń - co Ty - Tusk jaki jesteś czy co??? Odpowiedz Link Zgłoś
evonka Re: zrobię wszystko 15.12.06, 12:23 nos wydmuchaj najlepiej, bo Ci smarki wiszą! ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
lavinka Re: zrobię wszystko 15.12.06, 12:27 To Ty go widzisz na monitorze? Ja TESZ kcę... zobaczyć smarki !!! ;-D lav Odpowiedz Link Zgłoś
cassani ma mnie na tapecie 15.12.06, 12:40 kiedyś moje zdjęcie było w Bravo Girl! :) Odpowiedz Link Zgłoś
evonka Re: zrobię wszystko 15.12.06, 13:13 no pewnie, ze widzę. smarki nieciekawe. juz wytarł z reszta... ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: A może byśmy zrobili przedświąteczne spotkani 15.12.06, 12:45 Idiotyczny pomysł:-) Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: A może byśmy zrobili przedświąteczne spotkani 15.12.06, 12:53 Tak, Longeta, dla Ciebie to wszystko jest idiotyczne... ..a ja się akurat cieszę z takich spotkań, mam super znajomych forumowiczów z Łodzi (:* cmoczki, buziaczki), a co ważniejsze, Żonę w ten sposób poznałem :D Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: A może byśmy zrobili przedświąteczne spotkani 15.12.06, 13:00 Ale Longeta już ma żonę (sam się chwalił na forum). Więc może chodzi o to, że Longeta się obawia, że jak pozna Twoją żonę, to... Nie, nie możliwe, założę się, że Longeta jest wierny:) Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: A może byśmy zrobili przedświąteczne spotkani 15.12.06, 13:03 big_news napisał: > Więc może chodzi o to, że > Longeta się obawia, że jak pozna Twoją żonę, to... ...to moja biedna Żona zachoruje. Nie no, tak źle to jej nie życzymy! Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: A może byśmy zrobili przedświąteczne spotkani 15.12.06, 13:18 yavorius napisał: ...to moja biedna Żona zachoruje. Mhym,napewno tak by było;-) Odpowiedz Link Zgłoś
maginiak Re: A może byśmy zrobili przedświąteczne spotkani 15.12.06, 13:32 > yavorius napisał: ...to moja biedna Żona zachoruje. Mmmmmm, cóż za kusząca propozycja :) Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: o! 15.12.06, 14:05 cassani napisał: > maginiak nakryła Y na romansie z L! > :) Eee,to niemożliwe by y,zadradziła c :-) Odpowiedz Link Zgłoś
maginiak Re: o! 15.12.06, 14:09 O, pojawiają się nowe pikantne szczegóły! Gadać mi tu prędko kto gdzie i kiedy a przede wszystkim jaką literkę zadradza! Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Na forum... 15.12.06, 14:21 L ma już związek z L;-) C pozostał tylko G,a Y ma zazdrosną żone Odpowiedz Link Zgłoś
maginiak Re: Na forum... 15.12.06, 14:25 longeta napisał: >a Y ma zazdrosną żone ROTFL! :D Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: Na forum... 15.12.06, 14:45 maginiak napisała: > ROTFL! :D He,to chyba nie możliwe? By sprawdzała męża i jego rozwiązłe forumowe życie;-) Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: A może byśmy zrobili przedświąteczne spotkani 15.12.06, 13:03 big_news napisał: > Nie, nie możliwe, założę się, że Longeta jest wierny:) Wierny jak pies;-) Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: a dlaczego? 15.12.06, 13:17 Bigi się nie wybiera,został bym sam jak ostatni mohikanin;-) Poza tym najlepsze spotkania są nie planowane:-) Odpowiedz Link Zgłoś
cassani Re: A może byśmy zrobili przedświąteczne spotkani 15.12.06, 13:30 longeta napisał: > Idiotyczny pomysł:-) "idiotyczny pomysł" i potem ten uśmiech - dokładnie tak sobie wyobrażam Longete. Taki niezobowiązujący uśmiech i lekko rozmyte oczęta. Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: A może byśmy zrobili przedświąteczne spotkani 15.12.06, 13:32 I ten słodki prosty wyraz pyszczka :))) I średnik! Odpowiedz Link Zgłoś
cassani chyba mamy to samo na myśli 15.12.06, 13:36 może Ty Yavorze podjąłbyś się misji wytłumaczenia L o co mi chodziło??? :) Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: chyba mamy to samo na myśli 15.12.06, 13:37 Ja? Ale ja byłem grzeczny!!! Mamaaaaa!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
donpeedro Re: chyba mamy to samo na myśli 15.12.06, 13:39 oho chyba z L. będzie kolejna postać do straszenia dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: chyba mamy to samo na myśli 15.12.06, 13:39 Już jest, ja nim straszę koty!:D Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: chyba mamy to samo na myśli 15.12.06, 13:53 donpeedro napisał: > oho chyba z L. będzie kolejna postać do straszenia dzieci I tu się mylisz:-) Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: chyba mamy to samo na myśli 15.12.06, 13:59 Boją się mnie tylko ludzie z PO,kryminaliści,cassani i yawor. Nie podejrzewam by coś więcej ich łączyło oprócz strachu;-) Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: chyba mamy to samo na myśli 15.12.06, 14:00 Nie chcę psuć Twego samouwielbienia, ale to nie jest strach, raczej spojrzenie z bardzo dużego dystansu... Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: Ale nie piszesz z ksieżyca?nt 15.12.06, 14:45 Nie ;-) Z Centrum:D Następna stacja: Śluzew, Ropole Mokotowskie, Posokotechnika, Spermokrzyska i Wawżygszew! Odpowiedz Link Zgłoś
lavinka Re: To co to za dystans? Zzeby chć z Pragi, albo.. 15.12.06, 14:47 Włoch ;-D lav Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: To co to za dystans? Zzeby chć z Pragi, albo. 15.12.06, 14:49 Albo Palucha! Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: Tomcia? ;-D nt 19.12.06, 14:40 Moja koleżanka mieszka na tej ulicy i się wścieka, że to najgłupsza nazwa ulicy, jaką słyszała. No to zaproponowałem jej świętej Teresy od Dzieciątka Jezus ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
cassani no Ty, Ty... 15.12.06, 13:39 ... przecież wiesz że sa podejrzenia że w drodze W-Ł zatrzymujesz się w "bliżej niewyjaśnionych celach" w B! :) Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: no Ty, Ty... 15.12.06, 13:40 Całkowicie nieuzasadnione, ja się zatrzymuję, żeby zjeść "chińską kuchnię jak u mamy" jak głosi przydrożny reklam. Odpowiedz Link Zgłoś
cassani kiedyś na szprotkaniu mówiłem o reklamie 15.12.06, 13:44 chrześcijan na kościele: "Rodzino! Przyprowadź Józefa do domu!" o mało nie spowodowałem wypadku :))) Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: no Ty, Ty... 15.12.06, 13:47 yavorius napisał: > Całkowicie nieuzasadnione, ja się zatrzymuję, żeby zjeść "chińską kuchnię jak u > > mamy" jak głosi przydrożny reklam. Zabawne,ta knajpa składa się z dwóch części. a flaki mają najlepsze w okolicy i nie tylko:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: A może byśmy zrobili przedświąteczne spotkani 15.12.06, 13:34 Odpowiadasz na : cassani napisał:dokładnie tak sobie wyobrażam > Longete. Taki niezobowiązujący uśmiech i lekko rozmyte oczęta. Eee,brakuje ci wyobrazni, dlaczego rozmyte,czyżbys coś sugerował? Odpowiedz Link Zgłoś
cassani wiesz co 15.12.06, 13:36 nie będę się wdawał w tłumaczenie bo im dalej zabrniemy tym ciężej będzie zakończyć. Odpowiedz Link Zgłoś
cedryk2006 Re: ja dam każdemu po 15.12.06, 18:01 chcesz zeby straszyli nim dzieci ? :P Odpowiedz Link Zgłoś
jelonek72 Re: A może byśmy zrobili przedświąteczne spotkani 15.12.06, 15:31 ooo proszę tylko wigilia się nadciaga i Cassani przemawia jak człek z krwi i kości - szkoda że nic nie wyjdzie z tego pięknego forumowego zlotu , mogłoby byc wesolutko :):) Odpowiedz Link Zgłoś
jelonek72 Re: może wyjdzie co 15.12.06, 15:53 ooo matko to i dziwy są spodziewane??? Odpowiedz Link Zgłoś
jelonek72 no nie 15.12.06, 15:56 napiszcie że przyjedzie Łyżwa i Endrju to ja przychodzę na bank:):) Odpowiedz Link Zgłoś
nett1980 a moze jakies szczegoly? 15.12.06, 15:55 A konkrety ? Zabawa slowami i skojarzeniami , a termin miejsce , godzina , ja nie bede jak mowilam ,ale moze sie przydadza takie detale innym? Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: a moze jakies szczegoly? 15.12.06, 16:07 hehehehehe Ja nie będę... I jaka troska o innych:) A później przycupnąć samemu w kąciku, z peruką na głowie, dużych ciemnych okularach na nosie, z przemyślnie ukrytym dyktafonikiem, a następnie... dawaj wyciągać na forum co pikantniejsze szczególiki ze spotkania!:))) Odpowiedz Link Zgłoś
nett1980 Re: a moze jakies szczegoly? 15.12.06, 16:11 A bedziesz rozrabial , tanczyl na stole i zrobisz stojke na lokciu , to moze jakos plany zmienie ,aaa przebierac sie nie musze i tak nie wiesz jak wygladam. A miejsce to ulubiony bar Anna , naszego kolegi co sie juz nie udziela ? Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: a moze jakies szczegoly? 15.12.06, 16:44 Stójki na łokciu nie zrobię, ale gdybym się zjawił, to miałbym wpiętą w klapę marynarki plakietkę z najsłynniejszymi bliźniakami, na szyji krawat w biało-czerwone poprzeczne paski oraz na twarzy maskę Frankensteina. Natomiast gdy chodzi o Ciebie, to gdybyś się tylko do mnie odezwała, to z miejsca odgadłbym z kim mam przyjemność. Już ja tam wiem, jakim dobrym słowem byś mnie poczęstowała;) Odpowiedz Link Zgłoś
nett1980 Re: a moze jakies szczegoly? 15.12.06, 16:51 Czyzby chodzilo ci o :Sieg Heil ? No masz prawo tak myslec, bralam cie za skrajna prawice ...A jak widze w miare uplywu czasu , nie taki big news straszny jak go maluja . Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: a moze jakies szczegoly? 16.12.06, 10:48 big_news napisał: > Stójki na łokciu nie zrobię, ale gdybym się zjawił, to miałbym wpiętą w klapę > marynarki plakietkę z najsłynniejszymi bliźniakami, na szyji krawat w > biało-czerwone poprzeczne paski oraz na twarzy maskę Frankensteina. przyjdź :) Odpowiedz Link Zgłoś
lavinka Re: a moze jakies szczegoly? 15.12.06, 16:27 Będziesz szantazował? O ja cię, będzie się działo... ;-D Odpowiedz Link Zgłoś
nett1980 Re: a moze jakies szczegoly? 15.12.06, 16:33 E tam zaraz szantazowala , robie rozpoznanie ,czy az tak warto plany zmieniac.. Odpowiedz Link Zgłoś
szprota szczerze rzekłszy 15.12.06, 21:06 mnie funguje tylko przyszły piątek, w tygodniu mam jakieś abderyckie zmiany. Odpowiedz Link Zgłoś
keridwen Re: A może byśmy zrobili przedświąteczne spotkani 15.12.06, 22:36 nie masz z kim sie napic? Odpowiedz Link Zgłoś
cassani Re: A może byśmy zrobili przedświąteczne spotkani 19.12.06, 13:23 keridwen napisała: > nie masz z kim sie napic? mam, ale.... Odpowiedz Link Zgłoś
nett1980 Re: A może byśmy zrobili przedświąteczne spotkani 15.12.06, 22:38 bang bang , 100 post .. Odpowiedz Link Zgłoś
nett1980 Re: Kołysanki dzieciom spiewać, a nie Spamować!nt 15.12.06, 23:26 co ty tak dziecka czepiasz , moje juz dawno spi ,a ja moge troche popracowac i podbijac watki jak mi sie zywnie podoba . Odpowiedz Link Zgłoś
maupa.w.czerwonym żart to coś więcej niż czteroliterowe słowo na ż 15.12.06, 23:32 Odpowiedz Link Zgłoś
nett1980 Re: żart to coś więcej niż czteroliterowe słowo n 15.12.06, 23:48 a bo my sie diametralnie roznimy i nie mozemy sie polubic ,to tak sobie dogryzamy , nie przejmuj sie nic powaznego .. Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Klamka zapadła.. 16.12.06, 08:03 Spotkania nie będzie i dobrze,zawsze mnie wkur...randka w ciemno:-) Odpowiedz Link Zgłoś
lavinka Re: żart to coś więcej niż czteroliterowe słowo n 16.12.06, 12:22 Ja tam już niczego po nocy nie gryzę ;-) odzwyczajam się. lav vampirzyca ;-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: A może byśmy zrobili przedświąteczne spotkani 16.12.06, 10:22 ja chętnie ale nie w czwartek. w piątek niby ok ale jest fajne rege w tabasco... no zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: no i co? 17.12.06, 14:44 ja jestem za. we dwóch już można na piwo pójść :) Odpowiedz Link Zgłoś
cassani jesteśmy umówione 17.12.06, 14:45 pewnie jeszcze się kogoś dokoptuje - jak nie wypali coś większego - to się zgadamy na privie Odpowiedz Link Zgłoś
gray ale... 17.12.06, 15:38 na piątek? żeby wszyscy wiedzieli celem koptowania się. Odpowiedz Link Zgłoś
nett1980 Re: no i co? 17.12.06, 14:45 no pewnie "a dziewczyny piekne i mlode i zawsze mozna je zaprosic na ssssssssssssok " Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: no i co? 17.12.06, 15:29 nett1980 napisała: > no pewnie "a dziewczyny piekne i mlode i zawsze mozna je zaprosic na > ssssssssssssok Z żuka? Odpowiedz Link Zgłoś
szprota no i z przeproszeniem nic 17.12.06, 15:53 ja się tylko wypowiedziałam, że mi pasi w piątek. a miejsce? coś mi chodzi po głowie, idę ją zmyć. Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius A może by tak spotkanie poświąteczne? 18.12.06, 19:03 Gdyż wielce prawdopodobnym jest że w czwartek poświąteczny Yavorius z Żoną się objawią :) No to jak? Szczególnie liczymy na Longetę. I że wystąpi w koszulce ze średnikiem!!! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Nie prowokuj losu 18.12.06, 19:22 Po takim spotkaniu,twoja sygnaturaka straci sens:-) Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: A może by tak spotkanie poświąteczne? 18.12.06, 19:23 a najlepiej i przed i po :) Odpowiedz Link Zgłoś
lavinka Re: A może by tak spotkanie poświąteczne? 18.12.06, 19:44 A abieraci autostopowiczów? To się ustawię z Kartonem z napisem Łódź na odpowiedniej trasie ;-p lav Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: A może by tak spotkanie poświąteczne? 18.12.06, 19:51 lavinka napisała: > A abieraci autostopowiczów? To się ustawię z Kartonem z napisem Łódź na > odpowiedniej trasie ;-p To może doprowadzic do niebezpiecznych zdarzeń drogowych;-) Odpowiedz Link Zgłoś
lavinka Re: A może by tak spotkanie poświąteczne? 18.12.06, 20:02 E.Wszystko zależy w co się ubiorę i jak to będzie krótkie ;-)))) lav Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: A może by tak spotkanie poświąteczne? 18.12.06, 20:09 Pewnie że zabieramy, z tym że do Łodzi jedziemy 24 grudnia, a wracać będziemy pewnie 29 grudnia. Jakby Bi pasowało, to jasne:) Odpowiedz Link Zgłoś
lavinka No,niestety Wigilii sobie nie odpuszczę ;-/ 18.12.06, 20:24 Jakoś inną razą ;-) lav Odpowiedz Link Zgłoś
jelonek72 no to gdzie i kiedy ??? 19.12.06, 11:43 bo ja musze mieć przepustkę z domu a to trzeba załatwic podaniem, znaczkiem i innymi takimi zabiegami :) Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: no to gdzie i kiedy ??? 19.12.06, 11:48 Ja bym zaproponował jakiegoś Śfinksa, ale to już od Was zależy ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
gikona Re: no to gdzie i kiedy ??? 19.12.06, 12:10 Brite wie coś więcej o świnksach, podobno jednemu nawet buzi dawał ;) Odpowiedz Link Zgłoś
cassani Re: no to gdzie i kiedy ??? 19.12.06, 13:24 yavorius napisał: > Ja bym zaproponował jakiegoś Śfinksa, ale to już od Was zależy ;-) mi pasuje - na wszystko się zgadzam - byle browar był :) Odpowiedz Link Zgłoś
gikona Re: no to gdzie i kiedy ??? 19.12.06, 13:27 ooo taki z ciebie piwniczek? ;D Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: no to gdzie i kiedy ??? 19.12.06, 13:43 cassani napisał: > no lubię - a co:)) A nic,też lubie:-) Odpowiedz Link Zgłoś
gikona Re: no to gdzie i kiedy ??? 19.12.06, 13:44 a nic, fajno, ja ci żałować nie będę, osobiście winko wolę, a piwkiem też nie pogardzę... Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: no to gdzie i kiedy ??? 19.12.06, 13:32 cassani napisał: > mi pasuje - na wszystko się zgadzam - byle browar był :) No,nie:-) Chcesz sie po prostu nachlać piwa;-) A Ja myślałem że to będzie rzeczowa dyskusja na palące problemy Polski,taki okrągły stół bis. Powrót do korzenia konfliktów forumowych;-) Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: no to gdzie i kiedy ??? 19.12.06, 13:42 yavorius napisał: > No to źle myślałeś. Idą świeta,także oszczedze Twoją ;persone;,ale ten stan nie będzie wiecznie TrWAł;-) Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: no to gdzie i kiedy ??? 19.12.06, 13:43 longeta napisał: > Idą świeta, także oszczedze Twoją ;persone; Dziękuję Ci ;wybawco;. Odpowiedz Link Zgłoś
gikona Re: no to gdzie i kiedy ??? 19.12.06, 13:50 co mu zrobileś, że taki milusi się zrobił? Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: no to gdzie i kiedy ??? 19.12.06, 13:52 A bo ja wiem... Podejrzewam, że i on tego nie wie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: no to gdzie i kiedy ??? 19.12.06, 19:07 spróbuj podejrzewać co on wie - będzie łatwiej... Odpowiedz Link Zgłoś
gray ŁÓWAGA !!! 19.12.06, 19:05 jeżeli ma być sphinx to mogę podjąć próby zazezerwowania stolików w tym na piotrkowskiej kole lizard kinga. oczywiście, jako stary komunista, niczego nie obiecuję. Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: no to gdzie i kiedy ??? 19.12.06, 13:54 28.12.2006 godziny popołudniowe (18-19), tylko gdzie? Sphinx czy gdzieś indziej? Odpowiedz Link Zgłoś
cassani mi pasuje 19.12.06, 14:04 Ja się zgadzam na wszystko -tylko czy aby w Sfinksie jest dobra atmosfera do rozmawiania w większym gronie? Nie wiem, bo ja tam tylko się pasłem. Ja w ogóle nie wiem - ze wsi jestem - zaproponujcie coś. Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius No a nie pamiętasz 19.12.06, 14:06 Jak bodaj w czerwcu czy w lipcu się paśliśmy na Piotrkowskiej przy Zielonej? Z tym, że to wtedy ogródek był... Odpowiedz Link Zgłoś
cassani pamiętam, pamiętam 19.12.06, 14:09 taki mały byłem - no taki! :) no wtedy był ogródek - ja się zgadzam na wszystko - jeno zeby nas nie poganiali że nie jemy a zajmujemy miejsce bo to bardziej restałuracyja jest. jeno o to chodzi. Mam teraz takie lekkie fobie po wizycie w Restauracji Polskiej :) Odpowiedz Link Zgłoś
gray czyli 19.12.06, 19:09 w końcu spotkanie przedświąteczne przerobiło się na poświąteczne? czy funkcjonują oba? cassani, chodźmy na piwo... ;D Odpowiedz Link Zgłoś
cassani ciekawe czy nam starczy 2500 wpisów 19.12.06, 14:10 żeby się umówić, czy trzeba będzie założyć 2-gi wątek. Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius dlatego 19.12.06, 14:19 Trzeba narzucić terminy i miejsca ;-) Z tym, że dobrze byłoby wiedzieć, ile osób będzie... Odpowiedz Link Zgłoś
maginiak jeśli mogę się wtrącić 19.12.06, 14:20 Mogę? Ależ tak:) To wydaje mi się, że Sfinks jednak nie jest dobry. Co innego gdyby był ogródek. A tak, to jednak knajpa jakaś chyba lepsza będzie. Może Zapiecek? Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: jeśli mogę się wtrącić 19.12.06, 14:22 maginiak napisała: > Mogę? > Ależ tak:) No doobra:) ## > Może Zapiecek? Tam jest trochę głośno, z tego co kumam i nie ma żryć!:( Odpowiedz Link Zgłoś
dziad_borowy Adwokat Kaszaniego zapytałby 19.12.06, 14:22 a maja tam zeberka? Dzierżżż!!! Odpowiedz Link Zgłoś
maginiak Re: Adwokat Kaszaniego zapytałby 19.12.06, 14:29 a to nie jest tak, że gdzie Cassani tam i żeberka?? W Zapiecku jest głośno jak jest koncert, poza koncertem Zapiecek chyba nie odstaje specjalnie od normy. Chyba. A jeśli chodzi o jedzenie, to zdaje mi się że wybierałeś się na big hamburgera pod central! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
maginiak Re: Adwokat Kaszaniego zapytałby 19.12.06, 14:30 oczywiście Yavor się wybierał! No bo jak Dziad to ja nie wiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
dziad_borowy Mógłby 19.12.06, 14:36 ale troche pozniej i po to by wyzlopac szampana i odpalic petarde, tudziez broczyc konfetti z roznych czesci ciala. Dzierżżż!!! Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius dobra, zanotowane /nt 19.12.06, 14:37 Ale przecież skoro spotkanie jest 28.12, to możesz przyjechać wcześniej ;-p Odpowiedz Link Zgłoś
dziad_borowy Re: Adwokat Kaszaniego zapytałby 19.12.06, 14:33 Nie, nie, mi te spodcentralowe, tradycyjne hamburgery od Pani Jakiejstam nie przypadaja wcale a wcale. W przciwienstwie do cassansztajnowych zeberek z cygarem:-) Dzierżżż!!! Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: Adwokat Kaszaniego zapytałby 19.12.06, 14:30 maginiak napisała: > zdaje mi się że wybierałeś się na big hamburgera pod central! ;) Kochanie Moje Słodkie, wybierałem się, owszem - ale 27 grudnia, nie 28 ;-p Odpowiedz Link Zgłoś
maginiak Re: Adwokat Kaszaniego zapytałby 19.12.06, 14:37 Tak czy inaczej wynika z tego, że Sfinks odpada ;) Odpowiedz Link Zgłoś
cassani ostatnio moja połowica 19.12.06, 14:34 zrobiła żeberka - no, no, no - nie powiem..... :) Odpowiedz Link Zgłoś
cassani nie wiem czy będą miłośnicy piwa 19.12.06, 14:33 a może Peron 6 i małego Obołona pszenicznego, albo coś z innych piw? A i mają tam troche całkiem przyzwoitego jedzenia. Chociaz zawsze tak jadłem po 8-mym piwie, więc wtedy jedzenie zawsze jest przyzwoite. Ale nie narzucam się z tą propozycją - ja ogólnie zgadzam się na wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius oooooo 19.12.06, 14:35 Obołon akurat smakuje mi jak farba emaliowa Dekoral, ale wiesz, że to też jest dobry POMYS ;-), a dużo tam miejsca jest dla ludzi? Lokalizacja też dobra, bo to rzut beretem od placu Wolności... Odpowiedz Link Zgłoś
cassani Re: oooooo 19.12.06, 14:43 tam jest salka ostatnia z dłuższymi stołami i mógłbym spróbować przyrezerwować co nieco! Piwo w cenach umiarkowanych - od chyba 5 zł za dobre polskie piwa w góre - do tego maja co nieco bezalkoholowych napojów, jakieś miodziki i takie tam. do tego coś na ząb - choć oczywiście należy pamiętać że to piwiarnia a nie restauracja - ale niezłe jedzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius *** Zatem mocą daną samemu sobie informuję, iż *** 19.12.06, 14:49 Spotkanie odbędzie się w czwartek, 28.12 od 18:00 (może być czy później;p) w Peronie 6 - Piotrkowska 6. Gdyby ktoś chciał poczytać o pubie, jego strona jest tu No, to tyle. Do zobaczenia, papa :) Odpowiedz Link Zgłoś
zamek Re: *** Zatem mocą daną samemu sobie informuję, i 20.12.06, 10:39 E, to ja też będę :) Odpowiedz Link Zgłoś
nett1980 Re: *** Zatem mocą daną samemu sobie informuję, i 20.12.06, 11:05 Peron 6 ...jej to tak blisko od mojego domu , ale nie zdaze wrocic , no i zbyt krotko jestem w tym gronie . Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: *** Zatem mocą daną samemu sobie informuję, i 20.12.06, 11:08 nett1980 napisała: > Peron 6 ...jej to tak blisko od mojego domu, E, na pewno nie dalej niż od mojego ;-) ## > ale nie zdaze wrocic Przed czym? ## > no i zbyt krotko jestem w tym gronie . E tam. Odpowiedz Link Zgłoś
cassani Re: ps. 19.12.06, 15:24 podejde dziś lub jutro i spytam o stolik dla 10-12 osób - zainteresowani w takim razie nich sie określaja w miare sprawnie - mam nadzieję, że nie będzie problemu bo chyba mnie juz kojarzą kelnerki. PS. BIGI PRZYJDŹ! Odpowiedz Link Zgłoś
maginiak Re: ps. 19.12.06, 15:34 cassani napisał: bo chyba mnie juz kojarzą kelnerki. Ale z Ciebie lanser, Cassani! :D Odpowiedz Link Zgłoś
maginiak I wpisuję się od razu za Szprotkę i Huannę 19.12.06, 15:35 Bo będą obie :) Odpowiedz Link Zgłoś
cassani Re: I wpisuję się od razu za Szprotkę i Huannę 19.12.06, 15:43 i jeszcze Yavorzyna - znów same lale przyjdą :) Odpowiedz Link Zgłoś
huann Re: I wpisuję się od razu za Szprotkę i Huannę 19.12.06, 21:15 a w każdym razie miejmy nadzieję (to o Huann) Odpowiedz Link Zgłoś
cassani sprawa ogólnie jest delikatna bo małżonka 19.12.06, 15:42 zagląda na forum. Pogadamy w czwartek :))) Odpowiedz Link Zgłoś
gray a big_news... 19.12.06, 19:15 big_news stchórzył, jak zwykle. ale za 25 lat sporo będzie o tym opowiadał ;> Odpowiedz Link Zgłoś
jelonek72 28 grudnia 20.12.06, 13:34 to moze i mnie się uda :) Peron 6 - ło matko - nigdy tam nie byłam .... ale ale - jak ja WAS rozpoznam ???? czy będzie jakaś czerwona róża w zębach Cassaniego , albo afisz FŁ ???? Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: 28 grudnia 20.12.06, 13:37 To dobre pytanie;-) Mnie poznasz po plaskatym ryju ;-D Odpowiedz Link Zgłoś
dziad_borowy Re: 28 grudnia 20.12.06, 13:37 Jak w zebach Kaszy to cygaro pewnikiem a nie jakies zielsko. Dzierżżż!!! Odpowiedz Link Zgłoś
nett1980 Re: 28 grudnia 20.12.06, 14:20 podpowiedz , photoshop zawsze pomoze ... Odpowiedz Link Zgłoś
dziad_borowy Re: będę trzymał w zębach 21.12.06, 12:04 Na pornowatek z tym!!!! Dzierżżż!!! Odpowiedz Link Zgłoś
cassani mordę mam wielką-może wejdzie 21.12.06, 12:36 akabelkpamietamtylkoznówmuszęszukaćbobyłyporządki Odpowiedz Link Zgłoś
szprota jak nas rozpoznać? 21.12.06, 15:49 www.zamek.cn.pl/szprotka/wazne/wszyscy_kopia.jpg tu są prawie wszyscy :) poza tym rzeczywiście ci radzę poklikać po wizytówkach, ja mam akurat zdjęcie podobne do siebie (poza tym wystarczy rozejrzeć się za najniższą dorosłą osobą w lokalu, to na pewno będę ja) Odpowiedz Link Zgłoś
uerbe Re: nie wiem czy będą miłośnicy piwa 22.12.06, 08:03 cassani napisał: > a może Peron 6 i małego Obołona pszenicznego, albo coś z innych piw? A i mają > tam troche całkiem przyzwoitego jedzenia. Chociaz zawsze tak jadłem po 8-mym > piwie, więc wtedy jedzenie zawsze jest przyzwoite... Ja jadłem przeważnie przed lub w trakcie pierwszych piw, bo bywałem tam głównie w przerwach między zajęciami (wbrew ogółowi chadzającemu raczej do Bagdadu). Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius * info od Cassaniego * 21.12.06, 19:27 Lokal zarezerwowany od 18, prawa tylna część pubu. Kaszanka będzie oczekiwał. Odpowiedz Link Zgłoś
cassani a dokładniej 25.12.06, 10:11 wchodzimy do lokalu, idziemy do samego końca i wchodzimy do tzw. Sali Klubowej - najprawdopodobniej stolik po prawej. Będę przez całe spotkanie trzymał różę w ustach i dwie nagie laski na ramionach, żeby można było łatwo rozpoznać TWA. Odpowiedz Link Zgłoś
longeta A dla zwykłych forumowiczów,anty-TWA 25.12.06, 11:02 Który stolik zarezerwowałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
jelonek72 Re: chyba zjadłeś całego karpia 26.12.06, 18:13 no prosze zebrało się trochę luda:):):) jesli dostanę przepustkę i mężuś wróci w miarę wcześnie z roboty i zajmie się juniorem , to jestem :) mam nadzaieję że Cassani rożę będziesz miał :) no i bardzo na te 2 laski liczę :):) Odpowiedz Link Zgłoś
jelonek72 no i du... 28.12.06, 11:21 dziecko się rozchorowało i ze spotkania nici :( a szkoda , bo już się cieszyłam że obejrzę sobie co niektóre " gębule" Odpowiedz Link Zgłoś
nett1980 Re: A może byśmy zrobili przedświąteczne spotkani 28.12.06, 13:26 Pozdrawiam poswiatecznie ,wrocilam wczesniej ,ale kaszle i kuruje sie zeby jakos w sylwka funkcjonowac , bo kolejny wyjazd ..Zycze super zabawy ! Odpowiedz Link Zgłoś
dziad_borowy Re: A może byśmy zrobili przedświąteczne spotkani 28.12.06, 13:42 :-) Dziady tez beda na spotkaniu. Z tym, ze nie w Peronie a "Pod spodkiem" i nie z forumowiczami lodzkimi a z forumowiczami Forum Koszutka. Obale grzanca w Waszej intencji:-) Dzierżżż!!! Odpowiedz Link Zgłoś
cassani dziadom życzymy 28.12.06, 13:46 wielu wrażeń. PS. Forum Koszutka - to brzmi dumnie! :) Odpowiedz Link Zgłoś
dziad_borowy Re: dziadom życzymy 28.12.06, 13:48 Dumnie to brzmi: Koszutka - najlepszy adres! :-) forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=32345 Dzierżżż!!! Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 Co prawda przelotem przebywam, lecz 28.12.06, 13:59 nie przybędę. Jeszcze dziś zamiaruję sfotografować żubra w okolicach Teremisek. Odpowiedz Link Zgłoś
brite szkoda 28.12.06, 14:01 Żubr, jak wiadomo, występuje w puszczy (a bizon w Kurozwękach) i łatwo go tam znaleźć, a takiego Cassaniego sfotografować to rzadka okazja! Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 Zasadniczo normalnie jeszcze DZIŚ rano 28.12.06, 14:07 wąchałam ściółkę w Białowieży, lecz okoliczności wymusiły powrót na parę godzin. Gdzieś o 17 apiać w drogę. Co do zdjęcia Kaszany, to liczę na lekturę Szprotokołów kraszoną również nimi. Odpowiedz Link Zgłoś
rozmowy_kontrolowane Re: Zasadniczo normalnie jeszcze DZIŚ rano 28.12.06, 17:13 Pracuję do 20:00, jutro od 6:00. Nie dam rady. Odpowiedz Link Zgłoś
gray longeta - niesłowny drań, big_news - aferzysta :P 29.12.06, 08:45 reprezentant sadzą pachnących brzezin się nie ujawnił a ankietowani liczyli na to przeca, ale to i tak nic. wszyscy mieli spięte pośladki w oczekiwaniu na to co yavor zezna po trzecim piwie (aczkolwiek nie wypił ani jednego) na temat big_newsowego uniku a okazało się, że to jakieś ciepłe kluchy w stylu "miałem jakieś tam święta", "żona cośtam cośtam", "znajomi epepepepepe". osobiście uważam, że big_news argumenty te przekleił z forum "żona mówi mi co mam robić", "nie mieszczę się w zakręcie klatki schodowej" albo "nie umiem jeździć autobusem". na szczęście sytuację uratował miejskie_narty :) Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: longeta - niesłowny drań, big_news - aferzyst 29.12.06, 09:03 gray napisał:... Eee,nie chciałem przerywać tej grobowej ciszy,jaka była po prawej stronie na samym końcu w tej knajpce:-) Musze przyznać,że cassaniemu,do twarzy było w tym sweterku,a szprotka hymm,Ją od razu poznałem,szybki stanowczy krok,cała opatulona(od stóp,ponad głowe) w płaszcz:-) Ps.A,miałem sie ujawnić?,Ja nawet zaproszenia nie dostałem na spotkanie TWA,nie wypada wchodzić nie proszony,tak mnie wychowano;-) Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: longeta - niesłowny drań, big_news - aferzyst 29.12.06, 09:08 longeta napisał: > Eee,nie chciałem przerywać tej grobowej ciszy,jaka była po prawej stronie na > samym końcu w tej knajpce:-) zdaje się, że była to tak głęboka cisza, że aż jej nie słyszałem :) > Ps.A,miałem sie ujawnić?,Ja nawet zaproszenia nie dostałem na spotkanie > TWA a ktoś dostał? bo ja nie. Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: longeta - niesłowny drań, big_news - aferzyst 29.12.06, 09:17 gray napisał: Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: longeta - niesłowny drań, big_news - aferzyst 29.12.06, 10:09 longeta napisał: > Do 18'45,było całkiem cicho:-) kto późno przychodzi ten ciszy nie słyszy :) > Nie znam się na obecnych obyczajach,między wódke a zakąske > nie wypada wchodzić bez zaproszenia i basta;-) a tłumacz się jak chcesz. nikt by cię nie zjadł. Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: longeta - niesłowny drań, big_news - aferzyst 29.12.06, 10:22 gray napisał: kto późno przychodzi ten ciszy nie słyszy :) Raczej wcześniej wychodzi:-) > a tłumacz się jak chcesz. nikt by cię nie zjadł. No,nie wiem? Fajna knajpka,ale barman ospały,zresztą Wy też wyglądaliście na znudzonych:-) Odpowiedz Link Zgłoś
trzezwo_myslacy Re: longeta - niesłowny drań, big_news - aferzyst 29.12.06, 12:43 longeta napisał: > zresztą Wy też wyglądaliście na znudzonych:-) po pewnym czasie, ciebie też by znudziło wzajemnie klakierowanie Odpowiedz Link Zgłoś
lupus_yonderboy Re: longeta - niesłowny drań, big_news - aferzyst 29.12.06, 12:44 aż tak źle nie było, raczej się uśmiechaliście choć byliście znudzeni :D Odpowiedz Link Zgłoś
brite Re: longeta - niesłowny drań, big_news - aferzyst 29.12.06, 12:45 > po pewnym czasie, ciebie też by znudziło wzajemnie klakierowanie Nie masz racji, ja tam przez większość wieczoru robiłem zdjęcie swojego kolana. Odpowiedz Link Zgłoś
brite hehe 29.12.06, 12:39 longeta napisał: > po prawej stronie na > samym końcu w tej knajpce Pudło - byliśmy po lewej. Obserwowałeś jakichś obcych ludzi! ;-D > Ps.A,miałem sie ujawnić? Liczyliśmy na to. Serio! > Ja nawet zaproszenia nie dostałem na spotkanie TWA Ileż można prosić? Odpowiedz Link Zgłoś
brite Re: hehe 29.12.06, 12:43 To pewnie Ty Longeto byłeś tym gościem, który zamknął się w toalecie i potem tłumaczył mi, że to z przyzwyczajenia i że nic tam złego nie robił! Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: hehe 29.12.06, 12:53 brite napisał: > To pewnie Ty Longeto byłeś tym gościem, który zamknął się w toalecie i potem > tłumaczył mi, że to z przyzwyczajenia i że nic tam złego nie robił! To,nie ja:-) Odpowiedz Link Zgłoś
szprota szprotokół już jest 29.12.06, 15:51 na razie bez ilustracji - czekam na zdjęcia Brite'a :) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=10322&w=9087512&a=54616968 Odpowiedz Link Zgłoś
brite Re: szprotokół już jest 29.12.06, 16:05 Zdjęcia są słabe dość, wieczorkiem prześlę, bo wczoraj przedłużyłem sobie wieczór jeszcze w Bibliotece z Hubarem. Odpowiedz Link Zgłoś
szprota nie słabsze od moich (wiem, to nie pociecha) 30.12.06, 02:44 wrzuciłam szprotokoly.blox.pl/2006/12/SZPROTOKOL-Z-DN28122006-W-PERONIE-6.html Odpowiedz Link Zgłoś
los_chlopakoss Re: nie słabsze od moich (wiem, to nie pociecha) 30.12.06, 08:56 ach ten cassani, wszędzie go pełno:) img216.imageshack.us/img216/9026/28122006002od7yn5.jpg (fot. szprota) wszechpolacy.pl/img.php?id=3209 Odpowiedz Link Zgłoś
jelonek72 buuuuu 30.12.06, 21:49 buuuuuu szkoda że mnie tam z Wami nie było:( mój synek ciagle chory, poprawy nie widać i Sylwester na 90% w chałupie , przy łóżku dzieciątka:(:(:( potrzebny mi pierścień Arabelli ,żeby małemu przeszło od ręki !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rozmowy_kontrolowane Re: buuuuu 30.12.06, 21:52 jelonku, co mu jest? i ile ma latek? napisz na rozmowy_kontrolowane@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
lavinka Re: buuuuu 30.12.06, 22:01 A co mu jest? Jak gardło to dobre jest mleko z małem i czosnkiem... najlepiej dla smaku posłodzić. lav Odpowiedz Link Zgłoś
jelonek72 Re: buuuuu:(:( 02.01.07, 11:15 zaczęlo się gardlem , a teraz juz zapalenie oskrzeli :( 2 tyg zwolnienia ! ciekawe kiedy w pracy znudzą się taka pracownicą i wręczą wymówienie ???? Odpowiedz Link Zgłoś
lavinka Re: buuuuu:(:( 02.01.07, 12:39 Nie wiem ile mały ma lat i dawanie spirytusu to chyba za wcześnie..ale na przyszłość.. stara domowa receptura: Ząbek czosnku posiekać.Pół łyżeczki miodu. Zalać odrobiną spirytusu. Podać dwa razy na dzień,po jedzeniu. Wszystko zmieścić na małej łyzeczce. Świetnie przepala gardło i nawet oskrzelom pomaga. Ale jak mały jest, to musi swoje wyleżeć, niestety... Powodzenia i anielskiej cierpliwości w takim raze życzę ;-))) lav Odpowiedz Link Zgłoś
nett1980 Re: buuuuu:(:( 02.01.07, 12:55 eej zakwaszony organizm jest podatny na choroby , rob dziecku kasze jaglana z jablkami gotowanymi , to znaczy po ugotowniu obrac ze skorki i starkowac i hop do kaszy , system odpornosciowy jesli organizm jest odkwaszony latwiej sobie radzi ze stanami zapalnymi w organizmie. Odpowiedz Link Zgłoś
lavinka Re: buuuuu:(:( 02.01.07, 13:09 Tylko,żeby bubu tę kaszę jaglaną zjadło ;-D lav Odpowiedz Link Zgłoś
nett1980 Re: buuuuu:(:( 02.01.07, 13:27 przeciez kuzu nie kaze szamac ani sliwek umeboshi , a kaszaka z jablkami jest slodka wiec nie powinno byc problemu..no ale jesli dziecko kocha chipsy i slodycze to fakt , moze byc problem Odpowiedz Link Zgłoś
lavinka Re: buuuuu:(:( 02.01.07, 13:37 Wiesz,małe dzieci mają z reguły nie wykształcone wszystkie kubki smakowe,więc czasem czują coś innego niż my i co innego im smakuje. Zresztą znam pare dzieciaków "od czipsów" i aż się uszy im trzęsą do normalnego żarcia... to hyba zależy od charakteru dziecka i od teo czy umie postawić na swoim,mówiąc "nie". Jedne potrafią zbuntować sie w przedszkolu inne dopiero w liceum ;-) Zastanawiają mnie dzieci wegetarian,jak potoczą się ich żywieniowe losy,gdy dorosną... lav Odpowiedz Link Zgłoś
huann Re: buuuuu:(:( 02.01.07, 21:55 lavinka napisała: > Zastanawiają mnie dzieci wegetarian,jak potoczą się ich żywieniowe losy,gdy > dorosną... > > lav zwyczajnie, jak to w takich wypadkach bywa: wyrosną im kiełki... Odpowiedz Link Zgłoś
huann Re: buuuuu:(:( 02.01.07, 21:53 lavinka napisała: > Tylko,żeby bubu tę kaszę jaglaną zjadło ;-D > > lav ja to plułem! :D a w ogóle jak byłem mniejszym Huannkiem to byłem takie niejadamci, że nawet byście dziś nie poznali, że to ten sam Huann. bo dziś Huanny instynktownie wyczuwają, co jest dla nich najlepsze. dziś wasze Huanny żarłyby wszystko! Odpowiedz Link Zgłoś
lavinka tak jak ja.... ;-D 02.01.07, 22:08 O żadnej kaszy,sałacie czy wątróbce nie było mofy ;-D lav Odpowiedz Link Zgłoś
jelonek72 :) 03.01.07, 10:05 dzięki serdeczne za dobre rady , moj lolek ma rok i prawie 3 miesiące i niestety jest alergikiem wiec wszystkiego jesc mu nie mozna, z kasza jaglaną jeszcze nie probowałam, ale moj synus (po mamusi:):) ) ma "charakterek" i jak mu się cosik nie podoba to za chiny ludowe nie ruszy, nawet jesli mialoby to być najpyszniejsze na świecie - cierpliwość anielska jak najbardziej przydatna, a czasem kurcze mi jej brakuje! No ale nic to , przeczekamy i zwalczymy choróbsko Odpowiedz Link Zgłoś
nett1980 Re: :) 03.01.07, 10:14 moj maly ma juz prawie 5 lat , tez jest alergikiem ,ale pierwsze potrawy to byla miksowana kasza jaglana z warzywami , jest to najstarsza kasza uzywana przez ludzi , nieobrobiona to proso, ma odczyn zasadowy i jest polecana przy odtruwaniu organizmu , troche kuskus przypomina po ugotowaniu , z owocem , ktore dziecko lubi (banan , jablko ..) powinna smakowac. Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: :) 03.01.07, 10:16 żeby było jasne,na kasze wyłączność na tym forum ma cassani;-) Odpowiedz Link Zgłoś
nett1980 Re: :) 03.01.07, 10:19 ale cos tej kaszy nie probowal , aa mam nadzieje ,ze nie kryla sie w tym ironia "jak cos skaszani , to tylko cassani" Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: :) 03.01.07, 10:24 nett1980 napisała: > ale cos tej kaszy nie probowal , aa mam nadzieje ,ze nie kryla sie w tym > ironia "jak cos skaszani , to tylko cassani" Niestety:-) Ale lepsze to niż flaki w oleju;-) Odpowiedz Link Zgłoś
jelonek72 Re: jakiej kaszy 03.01.07, 10:06 Cassani o kaszy jaglanej była mowa :) czy to jakaś Twoja krewna? Odpowiedz Link Zgłoś