Gość: a IP: *.toya.net.pl 11.01.07, 20:37 manuela na prezydentka a pani Oleksowa i pani Rokitowa (niedawno odeszła z PO- owa) na wiceprezydentki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: sandra Re: Nie chcemy seksmisji IP: *.4web.pl 11.01.07, 22:51 to nie ta Oleksy :D Odpowiedz Link Zgłoś
brite brawo kobitki 11.01.07, 23:42 dopóki ten ruch nie będzie przeradzał się w jakieś feministyczne ekstremum, może być ciekawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łodzianin jestem za! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.07, 10:04 Pani Rokitowa to - zdaje się - facet, jeśli mnie oczy nie mylą. Ma szczękę jak Michalczewski. A tak poważnie - sam chyba zapiszę się do Partii Kobiet, jeśli tylko Panie chciałyby mnie przyjąć. Nazwiska Pani Dr Izy Desperak i Pani Prof. Janowskiej gwarantują rzetelność przedsięwzięcia. Partia Kobiet jest potrzebna, bo interesy kobiet są naruszane od początku "demokracji" w Polsce. Stopniowo kobiety są tłamszone przez katolicką dyktaturę sumień. Ich prawa są naruszane. Odebrano kobietom prawo do decydowania o własnym brzuchu, odebrano prawo do antykoncepcji (w praktyce - poprzez odebranie refundacji), kobiety są wysyłane "do garów" przez katolickich idiotów, wyśmiewane są problemy molestowania seksualnego, nie ma żadnej polityki rządu skierowanej na promocję równości płci. Nie dostrzega się faktu, że kobiety zarabiają mniej od mężczyzn. Poprzez utrzymywanie szkodliwych rozwiązań socjalnych zniechęca się pracodawców do zatrudniania kobiet. Kobiety są mniejszością w rządzie i parlamencie. Toleruje się antykobiece wypowiedzi kościoła ("miejsce kobiety jest w domu", "kobieta nie powinna się rozwodzić nawet, jeśli jest ofiarą przemocy ze strony męża"). Czas z tym skończyć. I jeszcze jedno - tylko mężczyźni niepewni siebie i słabi nie opowiedzą się za prawami kobiet. Porządni ludzie są po stronie Żydów wobec hitleryzmu, po stronie demokracji wobec totalitaryzmu, po stronie kobiet wobec szowinizmu, po stronie gejów wobec homofobii, po stronie Irakijczyków wobec okupantów. Nie wolno stawać po stronie tych, którzy prześladują, trzeba być po stronie prześladowanych. Tam jest miejsce ludzi porządnych. A ja staram się być porządnym facetem :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łodzianka Re: jestem za! IP: *.lodz.dialog.net.pl 12.01.07, 10:48 jako kobieta - dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś